GOODBYE OCTOBER

Jeg blir imponert over at bloggere klarer å lage et innlegg hvor de oppsummerer hver uke i livet sitt. De må oppleve innmari mye spennende og morsomt. Eller så er de bare flinke til å finne store gleder i små ting. Uansett, jeg tenkte å prøve på noe lignende, bare at jeg gjør det hver gang en måned tar slutt. Så, her er min oppsummering av måneden oktober 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset

STØRSTE OPPTUR: At det endelig var litt å gjøre på jobbfronten igjen, etter en stille sommer og treg start på høsten.  

STØRSTE NEDTUR: Jeg ble høstsyk, og måtte ta to ukers pause fra treningen som jeg var så godt i gang med. Jeg blir i så himla godt humør av å trene - det er nesten litt skummelt hvor mye det har å si. 

BESTE KJØP: det må være eksamensgaven til meg selv, turen til Gran Canaria i desember! Har ikke hatt tid til å shoppe denne måneden, kjenner litt på abstinensene. Men jeg fikk forsinket bursdagsgave av min venn Ton: et par jeans fra Lee som jeg elsker. For en snill venn! Men ja, det er det nærmeste jeg har kommet shopping.

KOSELIGSTE DAG: Regler er til for å brytes, så jeg nevner to dager. Den ene dagen var da både mamma og Kristina var på besøk i Oslo. Først tilbragte jeg dagen som turist sammen med mamma, og så brukte jeg kvelden på kino og middag sammen med Kristina. Den andre dagen var da lillebror og jeg lagde hjemmelaget pizza sammen med pappa, og ble sittende ved bordet og snakke i timesvis. De små tingene!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
FLAUSE: da vi maste oss inn på en strippekludd for men only i Warszawa, og fikk kalde føtter da vi fant ut at vi måtte betale lønn til alle jentene som var tilstede. Vi var ikke like storkar da vi ba pent om å få slippe ut igjen. 

MÅNEDENS QUOTE: slutt å tro at dere er Beyoncé alle sammen. Tiden deres er ikke noe viktigere enn andre sin. Meg på fellesmelding til familien, da jeg prøvde å få alle til å engasjere seg i reiseplaner for neste år.... Med vennlig hilsen reiseleder Wulff. 

BESTE BLOGGINNLEGG: Dette og dette er jeg mest fornøyd med selv, og det er også disse som har engasjert flest av leserne mine. Tusen takk for alle kommentarer, det er en glede å ha så reflekterte og kloke lesere - selv om dere ikke alltid er enig med meg ;-) 

SERIE/FILM: Nobel og Brennpunkt. Begge kan sees gratis på Nrk.no! 

BESTE MÅLTID: alle smoothiebowlene jeg har laget selv! Haha. Gleder meg til å mikse og trikse mer. Ellers har jeg jo spist en del smågodt i forbindelse med eksamensskrivingen. Jeg er ikke engang spesielt glad i smågodt, men det har i hvertfall hjulpet på humøret! 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset
BESTE STØTTESPILLER: Eksamenspartner Siri fortjener denne. Akkurat nå er det vel ingen jeg møter eller snakker mer med i hverdagen enn henne, og etter å ha samarbeidet i to og et halvt år, fungerer det bare så utrolig bra. Dessuten har hun den største forståelse for at livet mitt ikke er A4 bestandig, og jeg føler rett og slett at vi passer på hverandre i denne kaotiske studietiden. Når den ene mister håpet, har den andre alltid litt håp. Bare et lite tips: taco gir håp. 

MEST SPILTE SANGER: 
Sure Thing - Miguel 
Room for 2 - Dua Lipa 
Du fortjener å være alene - Unge Ferrari og Tomine
Sand & Lead - NEIKED 

MÅNEDENS TANKE: "Dumme" mennesker er nok de lykkeligste. En person som står meg nær prøvde å lure meg inn i en samtale om vår eksistens og hvilke makter som egentlig styrer valgene vi gjør, og jeg bare NEI NEI NEI. Det er viktig å stille spørsmål og reflektere over ting, men noen ganger vil jeg bare være dum og lykkelig. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset
Det var det jeg kunne komme på for denne gang. Kanskje punktene endrer seg litt fra måned til måned, vi får sjå! Ha en fin kveld, kjære lesere :-)

SERIETIPS TIL SØNDAGSKVELDEN

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Jeg fikk et tips om å begynne å se en serie som heter Designated Survivor på Netflix. Og selv om jeg bare har rukket å se en og en halv episode, så fanget den meg før det var gått ti minutter! Da må jeg jo så klart tipse videre. 

Kort fortalt: USA sin president og alle etter ham blir drept i et angrep. Nummer 12 i rekken, en familiefar som er lite verdsatt i jobben sin som departementsleder, må brått ta over som landets president. Han går fra å risikere å få sparken, til å styre hele landet på et blunk. 

Crazy opplegg, men jeg gleder meg til å hoppe i pysjamasen, spise smågodt og se resten i kveld. Man blir med ett veldig takknemlig for sitt dramafri liv, haha! Det ligger fire episoder ute på Netflix, men kommer ny hver uke. Har du sett denne serien? Hva syns du? :-) 

                                                                                             Foto: ABC 

I DAG MÅ NOE SKJE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with m6 preset
Sola skinner, det er søndag og jeg satt oppe til langt på natt og jobbet med eksamen. Med andre ord er jeg skikkelig fornøyd og rolig i dag, og det er deilig! Da kan jeg slappe litt ekstra av i dag, før en ny uke begynner. Den kommende uken må jeg skrive ferdig to store oppgaver i tillegg til forelesninger, jobboppdrag og forhåpentligvis litt trening, så da blir det bare å holde tunga rett i munnen :-) 

Denne søndagen MÅ inneholde noe mer enn å sitte på en stol og skrive - jeg er allerede i ferd med å legge middagsplaner ute av huset. Altså. Håper jeg husker hvordan man sminker seg, og hvordan man snakker med folk. Jeg som aldri føler meg ensom, denne helgen har vært litt ensom. Men det har jo vært mitt eget valg, og jeg har hatt godt av stillhet og full fokus. All good in the hood! 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with m6 preset
Ønsker deg en fantastisk søndag, og håper at du også har sol 

GRØNN HELG

Hei kjære lesere 

Bloggen var nede i hele går på grunn av strømbrudd hos Side2 og Nettavisen, så jeg fikk rett og slett ikke logget inn her og sagt hei. Men nå ser det ut til at alt fungerer igjen! Faktisk så skulle jeg ha vært på fest i går, for Nettavisen fylte 20 år. Men alle jeg skulle gå sammen med fikk barnevakt-problemer eller bestemte seg for å droppe ut i siste liten, så da det bare var meg igjen, fristet det ikke så veldig å gå alene. Dermed fikk jeg en bonus-helaften med smågodt og eksamensskriving, og det føles veldig bra i dag. Selv om jeg fikk et rastløst YOLO-utbrudd ved midnatt, og prøvde å kartlegge hvem av vennene mine som var ute på byen. Men det er vel sånt som skjer, når man har kroppen full av sukker og har sittet litt for lenge med bøkene. Jeg holdt meg heldigvis hjemme, noe formen min takker meg i dag :-) 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
I dag startet jeg dagen med å lage denne grønne bomben av en smoothiebowl. Den er superrask å lage, og med få ingredienser. Er det noe jeg ikke gidder, så er det å handle en haug med merkelige ting for å lage en smoothie. Jeg foretrekker å bruke ting som jeg vanligvis har i kjøleskapet, for da er sjansen mindre for at det blir stående der helt til det må kastes. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Ingredienser: 1 banan, mesteparten av en avocado, en liten skvett kokosvann, to fulle never spinatblader, saften fra en lime og en stor neve isbiter 

Prøv den, den er veldig god! Men isbitene er viktig, for denne smaker best når den er kald. Og vær forsiktig med å ikke helle i for mye veske hvis du vil ha den som bowl. Vi vil jo ikke at den fine toppingen skal drukne ;-) 

Nå skal jeg skype litt med eksamenspartner Siri - ja, vi er litt late i helgene. Men for en luksus, å kunne samarbeide selv om begge sitter hjemme hos seg selv og slurper kaffe i pysjen. VI snakkes senere!

TORSDAG

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Hei og hopp! Jeg kom akkurat inn døren her hjemme, etter en lang dag med skole og eksamensskriving. I dag satte vi oss på kafé for å skrive - vi trengte rett og slett litt forandring av miljø. Om det hjalp så mye vet jeg ikke, men vi snegler oss nå videre i noe som kjennes ut som et kaos. Jeg kjenner at jeg egentlig er for sliten til å klage over hvor lei jeg er av eksamen. Da er jeg lei da, hehe. Det er ikke engang noe å si "hehe" til. Jaja. Jeg vet at de som sitter i samme båt forstår. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Selv om jeg nettopp kom hjem, har jeg allerede rukket å spise et brett med sushi. Nå tenkte jeg å gå i gang med en skikkelig rydderunde. Når jeg ikke er helt fornøyd med det som foregår inne i hodet, hjelper det så innmari å bare rydde. Og vaske. Og kaste. Lets face it. En knallrosa Juicy Couture joggis har ikke noe å gjøre i skapet mitt lengre. 

Okeeey, lykke til med livet, som jeg sa til vennene mine i klassen i stad, rett før jeg snudde på hælen og snublet ned en kant.
I lige måde, Ida. 

VERDENS BESTE TRENINGSTIGHTS

I samarbeid med Tights.no
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Ok, det begynner å bli noen år siden jeg utnevnte "verdens beste treningstights" her på bloggen. Og nå var det jammen på tide at jeg fikk meg en ny, for den forrige favoritten er ikke å få tak i lengre, så den jeg har er så slitt at det nesten er litt pinlig å gå med den. Tights.no har sendt meg et fresht treningsantrekk, og jeg falt helt pladask for tightsen. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Tightsen jeg har på meg er en limited edition-modell fra 2XU. Den er HØY i livet, noe som er veldig viktig for meg. Å hoppe rundt på trening og dra opp tightsen hele tiden er helt uaktuelt for meg. Modellen med dette printet finnes kun i 3000 eksemplaret på verdensbasis, og ble lansert i Norge for bare en uke siden. Så hvis man vil ha akkurat denne tightsen, er det bare å skynde seg! Det første partiet som Tights.no tok inn ble utsolgt med en gang, men det er fortsatt mulig å kapre en fra det andre partiet. 

Jeg kan ikke få sagt nok ganger hvor gull denne tightsen er. Og nedenfor her kan du se det høye livet også. Det skjer ikke at jeg drar på trening med en tights som sitter helt nede på hoftene - det er ikke bare klønete å dra den opp hele tiden, det får meg til å føle meg ukomfortabel også. Uansett hva man skal trene, så er det godt å vite at klærne sitter, og at man slipper å tenke på akkurat dét. Tightsen er også veldig god å ha på seg, den er normal i størrelsen og den er ikke gjennomsiktig. Jeg har ikke hatt min tights lenge, men 2XU er jo kjent for å ha veldig god kvalitet, så jeg satser på at denne tightsen blir med meg lenge! 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
                                                                                  Tightsen finner du HER ♥

Skoene jeg har på meg er fra Adidas, og de kan du få her. De er mye og utrolig lette på foten - og så elsker jeg marmorlooken på dem. Fort gjort at de blir brukt som hverdagssko tenker jeg! Langermet treningsgenser er et must for meg, jeg trener faktisk alltid i lange ermer. Denne genseren fra Nike kan kjøpes her
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Tights.no har et stoooort utvalg av treningstøy, treningssko, alt slags tilbehør, smartmat, energibarer, treningsutstyr og så videre. Så sjekk ut nettbutikken hvis du er på utkikk etter noe nytt, som kan hjelpe og motivere deg til å komme deg på trening. Jeg gleder meg spesielt til å ta i bruk LEVITY fitness minibands, som man kan bruke til å trene styrke hjemme. 

Sjekk forresten ut Facebook-siden til Tights.no her! De har ofte konkurranser og give aways. Jeg har jo faktisk hatt konkurranse for dem på bloggen tidligere, og de har såå mange fine premier. I tillegg kan de følges på Snap (tights.no) og Insta (@tights_no) hvor de ofte legger ut oppskrifter og masse annet gøy. God trening! :-) 

DONUT WORRY BE HAPPY

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset
Aaaah, jeg kommer sakte men sikkert til meg selv igjen. Har i hvertfall ikke feber lengre, så da kan jeg takle litt forstoppelsetendenser i øre/nese/hals-systemet. I dag startet jeg dagen med å møte min venn Ton på Aker Brygge, hvor vi stod i en veldig lang kø for å kjøpe fargerike donuts. Jeg vet jeg er sær nå, men: jeg syns det er flaut å stå i kø. Føler at jeg ser så desperat ut. Og når målet er å kjøpe donuts, så føles det ikke så mye bedre skal jeg si dere. Hahaha! Men Ton og jeg holdt ut, og til slutt kunne vi vralte avgårde med hver vår lille samling. 

Orket en hel forelesning i dag også, så det er jeg fornøyd med! I går klappet jeg sammen Macen og gikk hjem fordi lyden av andre mennesker fikk meg til å svette på ryggen. Det var jo egentlig bare feberen, men det var sånn det føltes. Så nå er jeg bare glad for å være på bedringens vei! Aller mest lyst har jeg til å trene, men jeg tenkte jeg skulle være smart og vente et par dager til. Tar seg ei litta donut i stedet, yes yes.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset
Nok søtsaker for i dag, jeg skal kutte grønnsaker til en grønnsakssuppe, og så skal jeg falle til ro for kvelden 

EKSAMENSGAVEN ER I BOKS


                                                                             Bildene er lånt av Ving.no

Er det noe som hjelper på humøret, så er det å ha noe å se fram til. Så her om dagen, da jeg satt på bussen på vei til trening og hakket tenner fordi det var så kaldt, bestilte jeg en uke på Granca til Malin og meg. Ser det ikke herlig ut? Dette hotellet har jeg faktisk bodd på alene før, så jeg vet at det kommer til å bli fantastisk! Og hverken Malin eller jeg er stekespader, så om det blir en overskyet dag eller to: flott! Det må man jo regne med når man reiser i desember. 

Jeg liker meg så godt på Gran Canaria, jeg. Beste alternativet på vinteren, når man ikke har tid til å reise langt. Jeg vil jo rekke hjem til jul, hehe. Som jeg alltid har sagt: de som syns at Gran Canaria er harry, er de samme folkene som traver rundt i Karl Johan når de er i Oslo. Den øya har så mye mer å by på enn Puerto Rico-senteret, drag show og fake Gucci-vesker. Ååå, jeg gleder meg! 

DEN TIDEN PÅ ÅRET - BESTILL GRATIS BARBERHØVEL

Annonse
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Det er den tiden på året. Sommerkjolene er brettet pent sammen og lagt i boden, sandalene er byttet ut med forede støvler og de nakne leggene gjemmes bort i langbukser og strømpebukser med fleece på innsiden. Leggene tar vinterferie allerede i september - men  de? Jeg innrømmer å ha vært en sløv banan selv, da sommeren var over for i år. Men så stod jeg på trening en dag, riktignok i lange treningstights, bøyd for å knyte den ene joggeskoen på nytt. Og da så jeg det: det ulekre resultatet av min egen latskap. En liten eng av mørkebrune hår på en hvit seng av det som kalles hud. Så den kvelden dro jeg hjem, barberte leggene, og lovte meg selv å ikke sløve selv om det er mer påkledde tider. Plutselig blir du avslørt av treningstightsen din. Plutselig skal noen se leggene dine en søndag morgen. Ellers kan det jo også tenkes at man bare vil føles seg fresh og stelt selv om det ikke lengre er sommer ;-) 

I dag har jeg hatt hjemmespa på badet, med fotbad og en ny runde med Intuition Sensitive Care Intuition er verdens første alt-i-ett barbersystem, utviklet og produsert av Wilkinson Sword. Barberhøvelen gjør barbering både enkelt, behagelig og rimeligere, da den barberer og gir hudpleie samtidig. De tynne barberbladene er omgitt av en hudpleieenhet som skummer i kontakt med vann, og denne er laget av naturlig Aloe Vera og E-vitamin som gjør at du får glatte og silkemyke legger selv om du nettopp har barbert dem. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Når jeg påstår at Intuition gjør barberingen rimeligere, er det fordi du faktisk ikke trenger å bruke skum eller barbergel i det hele tatt. Hudpleieenheten som er festet rundt barberbladene sørger for den biten! Å skifte blad er like enkelt som det er å dra denne dingsen over leggene: du trykker på sideknappene, tar ut bladenheten, og klikker på plass en ny. 

Høvelen kommer med sugekoppholder som du kan feste på flisene i dusjen, og i tillegg følger det med et reisedeksel som beskytter badenheten hvis du skal ha den med på reise. 

Det ligger kanskje i navnet, men jeg kan jo likevel fortelle at Intuition Sensitive Care er tilpasset sensitiv hud. Den er dermatologisk testet, mildt parfymert og parabenfri. Selv har jeg aldri opplevd tørr, irritert hud eller flass etter å ha brukt denne barberhøvelen. I tillegg er emballasjen 100% resirkulerbar.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Hvis du vil teste Intuition Sensitive Care, kan du bestille den gratis HER! Du betaler 39,- for porto, men resten får du, rett og slett fordi EFI vil spre nyheten om et produkt de er sikker på at du vil elske såpass mye at du kommer til å fortsette å bruke det. 

I GODE OG ONDE DAGER

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Beklager looken, venner. Jeg får ikke sove om nettene, og skulle ønske jeg kunne si at det kun er fordi jeg er syk. Men det er ikke bare fordi det nærmest er umulig å sove når både nesa og halsen er tett - det er også fordi jeg angster over skolen. Når jeg skoleangster, er det som om jeg glemmer alle prioriteringene mine. Å naile skolen blir det eneste som står i hodet på meg, og det utløses så klart av at det er noe jeg ikke får til. For første gang i løpet av min tid som student vurderer jeg å konte en eksamen, bare for å få ro i sjela og kunne konsentrere meg om de andre fagene. Men vi får nå se. Jeg vet jo at jeg er en slow learner, og at det blir veldig bra når jeg først lærer. De positive tankene, vet dere. 

Som dere kanskje kan se på interiøret, er jeg ikke hjemme hos meg selv. Jeg har rømt hjem til mamma og pappa for å gjøre meg ferdig med å være syk. Og for å lese. Sofaen på kjøkkenet er blitt min faste plass, og her lå jeg for noen timer siden og ropte: hjelp meg da, redd meg da, fra denne jævla matten! Mamma svarte at det skulle hun gjøre, og så kom hun og slang et pledd over Macen min. Sånn. Komisk nok så hjalp det litt. Nå har jeg pakket vekk grafene mine, og konsentrerer meg om merkevarebygging i stedet. Det liker jeg. 

Jeg håper dere ikke tar dette som klaging. Jeg syns bare det er like viktig å blogge på de dårlige dagene som på de gode dagene. Selv leser jeg sjeldent blogger, blant annet fordi det kan få meg til å føle meg utilstrekkelig. Jeg mener - hvor orden på livet er det egentlig lov til å ha? Har du aldri oljesveis, tett nese, søvnløse netter, problemer med IQ'en eller ostepop-cravings? Takk for meg. 

HER SKAL JEG BO


Jeg kom på at jeg ikke har vist dere den nye leiligheten min. For de som ikke henger med på akkurat dette, så kjøpte jeg min andre leilighet for cirka et år siden. Den er nybygg, og skal bygges i Tønsberg hvor jeg "egentlig hører til". I hvertfall så følte jeg det da jeg kjøpte leiligheten, og jeg føler det samme den dag i dag. Det er der jeg har vokst opp, og det er der familien min er. Så får vi se om jeg klarer å skape meg et liv jeg liker der, eller om jeg må selge den etterhvert og flytte. Uforutsette ting kan jo skje i livet! Men uansett hva så skal jeg bo der i minst ett år - sånn at jeg slipper å skatte av en eventuell gevinst ved salg. 

Å kjøpe nybygg er til å bli smågal av. Jeg er sikker på at de som står eller har stått i samme situasjon kan kjenne seg igjen i det. Tenk å bruke så mye penger på noe man ikke har sett! Men jeg føler meg ganske trygg på dette kjøpet. Leiligheten ligger kjempesentralt, og jeg elsker planløsningen. Noen ganger tenker jeg at den kunne vært litt større, men jeg får plass til både kontor og walk in closet, så da er jeg fornøyd. Kjøkken og bad kommer også fra leverandører som har veldig god kvalitet, og jeg gleder meg så innmari til å gå på disse møtene hvor man velger gulv, fronter, og endrer/oppgraderer ting i leiligheten. Det er mye "smått" å tenke på, som at jeg vil at kjøkkenskapene skal gå helt opp til taket, og at jeg vil bytte ut noen dører med skyvedører for å spare plass. Dessuten skal jeg ha lang benk på badet med plass til vaskemaskin og tørketrommel under, og jeg er veldig nysgjerrig på om det går an å stappe inn et bittelite badekar. Sistnevnte ser mørkt ut, så kanskje jeg må "slette" gjestetoalettet" og heller få meg ett større bad? Jeg er sikker på at pappa river seg i håret når han leser dette, for sånt er dyrt. Men jeg vil jo bare skape drømmehjemmet mitt, akkurat som jeg vil ha det. Noe annet blir for dumt, når man først har muligheten! 

Og så balkongen, da! Den har sol fra morgen til kveld, noe som egentlig ikke er et pluss for meg. Men jeg er lært opp til å vite at det er noe positivt, så hurra for det. Hehe. Der skal jeg i hvertfall skape en skikkelig hyggelig lounge med sittegruppe og grønneplanter, på grensen til en jungel. 

                                                                                 Bilder lånt fra Pinterest 

Litt interiørinspo fra Jonathan Adler! Jeg har vært stor fan i flere år, og gleder meg til å la meg inspirere ennå mer når det nye hjemmet mitt står klart. Det skal ikke bli fullt så crazy som dette, men jeg er helt allergisk mot kritthvite, skandinaviske hjem. Jeg vil ha det lunt, cozy og personlig, men samtidig klassisk og "rent". Yes, det blir en utfordring ;-) Uansett, hvis man har lett for å falle i sykehusfella og kjøpe alt i hvitt og sort, er det helt perfekt å blande inn litt i Jonathan Adler-stilen. Man kan jo lage sitt eget også, som den IKEA-hyllen jeg sprayet i gull for eksempel. 

Nok husprat for i dag tenker jeg! Alle mine planer er punktert, for jeg er blitt syk. Og så jeg som prater så pent om den kulda ute! Ikke fortjent i det hele tatt. Men det gir meg i hvertfall god tid til å lese pensum, så det er det jeg gjør nå. Sengen, en kopp te, Strepsils og en feit bok om merkevarebygging. Wohoo :-) 

POSITIVE TANKER

Jeg følte akkurat litt på at jeg har blogget lite denne uken, så jeg skrev et langt innlegg om at det er mørkt og kaldt, og at dagene mot eksamen går alt for fort. Men så bestemte jeg meg for å ikke poste det, og heller dele alle positive tanker jeg har akkurat nå. Det gjorde meg i bedre humør å skrive dem ned. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset
 Selv om livet føles litt mer uoversiktelig på denne årstiden, elsker jeg at det er kjølig i luften og mørkt om kveldene. Det er så mye koseligere! Jeg elsker å ha på meg skjerf og varme klær, og ikke minst å kunne komme hjem fra trening på kvelden og tenke at det eneste fornuftige er å ha en hjemmekveld hvor jeg lager mat og ser to episoder av en spennende serie. 

 Hjernen min er fantastisk. Selv om jeg sliter litt med noen fag akkurat nå, så kjenner jeg den så godt at jeg vet at når det virkelig gjelder, så knekker den koden og hjelper meg i mål. Så lenge jeg jobber for det, så går det til slutt. Heldig med den! Haha. 

 Jeg har så mange fine folk i livet mitt. I tillegg til familien, altså. Og de liker meg selv om jeg kan være en særing, og selv om jeg ikke alltid prioriterer å være sammen med dem. 

 Om 54 dager har jeg JULEFERIE! Jeg gleder meg til jul. Vi får besøk av besteforeldrene mine som bor i Danmark, og jeg bare vet at vi kommer til å kose oss til tusen. 

 Det beste med juleferien. Da er alt det verste ved bachelorgraden min overstått. På nyåret skal jeg nemlig bare ha to fag i tillegg til å skrive bacheloroppgave, og så er jeg ferdig. Det har gått så innmari fort. 

 Snart har jeg tid til å reise mer. Altså, dere aner ikke hvor mye jeg gleder meg til å reise og ha mer frihet. 

 Jeg gleder meg så sjukt mye til leiligheten min står ferdig bygget. Jeg vet at det blir noen måneder i koffert før den er ferdig, for jeg gidder ikke å betale husleie i Oslo når jeg er ferdig på skolen, men når den blir ferdig: det skal bli magisk å skape seg et eget hjem igjen. 

 Det kan føles kjipt å ikke vite hva framtiden bringer, men herregud så heldige vi egentlig er som ikke vet. Jeg har uansett et avslappet forhold til framtiden, og har ennå ikke alle brikker på plass. Skal jeg ta en master, skal jeg søke jobb, skal jeg sitte på en øde øy og skrive bøker. Hvem vet. Alt jeg vet er at det kommer til å ordne seg uansett. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset
Og med det sier jeg god natt, i litt bedre humør enn i stad. 

NOEN NYE WARSZAWA-TIPS

Girls weekend i storby = veldig gøy, men ikke noe jeg kommer til å gjøre mer av så lenge jeg er student og det ikke er ferie. Haha! I såfall må jeg holde meg til spa og middager, og droppe alle de gode drinkene. For det tar på! Kom hjem til Oslo i natt, og våknet i dag med mandler på størrelse med en bygård. 

Jeg har jo blogget en haug av Warszawa-tips før, som du kan lese her hvis du skal besøke byen. Men vi prøvde selvfølgelig ut noen nye ting også, så her er et par nye tips og anbefalinger 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
STAY: denne gangen bodde vi på Platinum Residence. Ettersom vi var tre og jeg ville ha eget soverom, var det perfekt med en leilighet på 75 kvadratmeter som hadde to soverom. Vi bodde i 17. etasje med fin utsikt - men jeg syns servicen var litt slapp, det føltes mer som om vi hadde leid Airbnb enn at vi bodde på hotell. Dessuten ligger det ikke midt i sentrum, så vi måtte ta taxi over alt. Taxi er billig så det er ikke noe problem, men det er jo hyggelig å bare kunne rusle ut og finne en kafé for eksempel. Jeg anbefaler heller de to hotellene jeg har bodd på ved mine tidligere Warszawa-besøk, nemlig The Westin Warsaw Hotel og Hotel Mercure Warszawa Grand. Men smaken er jo som baken - jeg liker bare hotellfølelsen bedre. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
FOOD AND DRINKS: nå var jo dette en veeldig kort tur, men vi hadde to kvelder ute på restaurant. Første kvelden spiste vi på N31, og vi var superfornøyd alle tre - til og med vegetarianeren, selv om det ikke var tilrettelagt for det i utgangspunktet. Dette er ikke en billig restaurant, men du får gourmetmat til snille priser likevel. Andre kvelden var vi slitne og fyllesyke, men vi angret ikke på at vi dro og spiste hos InAzia. De har såå mye spennende og deilig på menyen, og servicen var så bra at jeg ikke har noe å utsette. Prisene er ikke ille til å være et så fint sted, men vannet er dyrt av en eller annen grunn. Og av naturlige årsaker drakk vi mengder med vann, haha. Vi spiste også en lunsj på Aioli som jeg har tipset om tidligere, de er det perfekte frokost- og lunsjstedet. Vil også tipse om et skikkelig kult sted vi drakk drinker den kvelden vi dro ut. Det heter Zamieszanie, og er en cocktailbar hvor alle drinkene er ferdig på kran til å tappes. De var utrolig gode, og i tillegg får du smake så mye du vil på alle drinkene før du bestiller. Skikkelig fine lokaler og servicen var bare den beste. Etter å ha vært på et par cocktailbarer og hatt alle de gode samtalene, fikk vi lyst til å være yolo og dra på strippeklubb. Dét kan jeg bare fraråde alle å gjøre. Et sted kom vi ikke inn fordi vi ikke hadde med oss menn, og et annet sted ble vi bedt om å kjøpe drinker til alle danserne, og ble nesten nektet å dra derifra da vi fikk kalde føtter. Det er ikke som på film, det er bare skittent og trist...
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
TO DO: vi rakk ikke å gjøre så mye denne gangen, men vi var selvfølgelig på spa! Hva er vel bedre dagen derpå. Vi dro til Oasis Beauty Day Spa som jeg har vært på før, og hadde to timer hver med nydelig massasje. Vi fikk vin da vi kom og te før vi skulle dra, og de er bare så utrolig søte de som jobber der. Det er ikke et sted man bader og sitter i badstue, da bør man oppsøke et annet spa. Ellers prøvde vi også noe spennende siste dagen, nemlig Escape Room. Alltid gøy å leke litt, eller hva? Hehe. Vi valgte et spill der vi skulle rane et museum - det var morsomt, men vi skulle alle ønske at det var litt mer av det å krabbe gjennom laserstråler enn å løse matteoppgaver... 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Ops, jeg tok visst bare bilder av mat og drikke på denne turen. Jaja, man lærer så lenge man lever. Nå skal jeg gjøre noen drastiske tiltak for å føle meg bedre, for jeg får besøk i kveld. Jeg skal spise taco og gjøre arbeidskrav i samfunnsøkonomi med Siri og Hedda - syns det høres ut som en veldig hyggelig vri på noe som ikke er så hyggelig i utgangspunktet :-) 

KONKURRANSE: VINN ECCO UKIUK, VINTERENS DEILIGSTE SKO

I samarbeid med ECCO

ECCO har lansert en ny kolleksjon som heter ECCO UKIUK, og i den anledning har jeg fått et veldig morsomt oppdrag. Nemlig å bruke UKIUK til tre forskjellige antrekk, og vise dem til dere. 

ECCO UKIUK er en vinterstøvel i skandinavisk stil, som kommer i mykt lær. Innsiden er fôret i naturlig lammeull, som jeg personlig vet jeg kommer til å tilbe i vinter. Så innmari myke og gode. Og jeg som får gnagsår av alle nye sko, fikk det overhodet ikke av disse. Dessuten liker jeg hælen som er av gummiert lær. Det gjør at du slipper å få den nedtråkkede Uggs-looken, skoene holder fasongen - og et stort pluss: man blir sånn cirka en centimeter høyere pågrunn av den solide hælen. Nå er det jo ikke blitt glatt helt ennå, men sålen er direkteinnsprøytet PU-såle med gummi som gir godt grep og stabilitet når bakken blir glatt. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Jeg har jo vært stor fan av Uggs i alle år, og UKIUK minner meg ganske mye om mine kjære Uggs. Men de løser det ene problemet jeg vanligvis har med Uggs: nemlig at de som regel blir nedtråkket og ser dassete ut etter én sesong i bruk. Dessuten syns jeg også at de ser mye mer classy ut, og jeg har null problem med å bruke dem til en fin kåpe for eksempel. 

Utfordringen jeg har fått fra ECCO går ut på å vise dere UKIUK-skoene til tre forskjellige antrekk. Og hvis du forteller meg i kommentarfeltet hvilket antrekk du liker best, kan du vinne et par i valgfri farge til deg selv. Mer om det lengre ned i innlegget, her er mine 3 antrekk!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset
Antrekk 1: for meg er dette et typisk antrekk når jeg skal ut og gjøre ærender, i møte, ut og spise eller på shopping. Komfortabelt, men samtidig finere enn jeans og vindjakke. Jeg er veldig glad jeg valgte UKIUK-skoene i svart, for det gjør at de passer til det meste i garderoben min. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset
Antrekk 2: jeg er egentlig ikke så stor fan av å gå i bukse, og tilbringer store deler av vinteren i varme, svarte strømpebukser. Kjole med en varm genser over er mitt favorittantrekk til hverdagen. Jeg syns ikke Uggs er noe særlig fint til strømpebukse, men UKIUK ser nettere ut på foten og derfor syns jeg det funker. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset
Antrekk 3: store deler av hverdagen min går jeg i treningstøy. Hvis jeg skal på trening på ettermiddagen, tar jeg like gjerne på meg treningstøy når jeg står opp - det er jo ikke noe galt i å gjøre ærender i treningstightsen heller! Etter at jeg fikk UKIUK-skoene har jeg ikke gått til trening uten dem en eneste gang, både deilig og komfortabelt!

Hvis du ønsker å kjøpe ECCO UKIUK, kan de i tillegg til å kjøpes i butikk, kjøpes HER. De kommer i flere fine farger, så ta en kikk! Du kan også like ECCO på Facebook her, hvis du ønsker å holde deg oppdatert på deres nyheter. 
 


KONKURRANSE: 

Skriv i kommentarfeltet hvilket av antrekkene du likte best, så kan du vinne et par ECCO UKIUK i den fargen du ønsker. I kommentaren trenger du bare å skrive "antrekk 1", "antrekk 2" eller "antrekk 3", men husk å fylle inn mailen din i mail-feltet, slik at jeg kan kontakte deg hvis du vinner :-) 

VINNEREN ER TRUKKET, TAKK FOR DELTAKELSEN! 

HEI FRA GARDERMOEN

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Hei fra Gardis! Jeg hadde bloggfri i går, var rett og slett deprimert fordi jeg skulle ut og fly. Tankegangen til en som har flyskrekk: fy faen, hvorfor har jeg satt meg selv i denne situasjonen. To flyturer for å tilbringe to døgn i Polen ​av alle steder? Det er ikke noe å risikere livet sitt for ass. 

Men nå er jeg framme på Gardermoen med Ida og Julie, fått meg et stort glass hvitvin og føler meg hakket mere klar. Eyes on the price, og price er i dette tilfellet massasje, drinker og masse god mat. Som vi skal kose oss! 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Snakkes fra den andre siden hvis jeg overlever, yeee! ♥

PARAPLYER SOM HAR SAMLET SEG OPP

♥ Å stå et helt random sted, for eksempel i køen på matbutikken, og komme på at jeg la en Pepsi Max i fryseren for to dager siden. JAJA, sånn kan det gå.

♥ Denne har jeg vel tatt før, men den fortjener å bli repetert: når noen som ikke bor i bygget står og henger ved døra når du kommer hjem, og så presser de seg inn sammen med deg. Jada, Charles Manson, klart du skal få komme inn og drepe naboen. 

♥ Å aldri vite om man bør reise seg for noen på bussen eller ikke. Jeg har laget meg en regel hvor jeg reiser meg for folk med krykker, stokk, åpenbar gravidmage - eller hvis det er eldre som puster og peser og ser ut som de virkelig trenger å sitte. Det skjer ikke at jeg tør å reise meg for en 65-70 år gammel dame som ser frisk ut, jeg er livredd for å få kjeft i det offentlige rom, og livredd for å ødelegge dagen deres ved å fortelle dem at de er for gamle til å stå på bussen.

♥ Solbriller med polaroid-glass. Ehe. Jeg visste ikke at solbrillene mine var polaroid, og irriterte meg stadig over at skjermen på iPhonen og skjermen på bussen plutselig gikk i svart. En dag gløttet jeg tilfeldigvis over brillekanten, og det viste seg at det var glasset i brillene mine som hadde "beskyttet" meg...

♥ Denne er litt slem. Men når du har bursdag, og folk du ikke har snakket med på tre år skriver en gratulasjon på Facebook-innboksen. Så svarer du takk, og de følger opp med "så, hva skjer for tiden?". Veldig hyggelig at du gratulerte meg med dagen altså, men vi trenger ikke å ha en samtale om vær og vind på en så travel dag. 

♥ Å vite for mye om hvordan ting fungerer. Dette semesteret har vi et fag som i stor grad dreier seg om dagligvarebransjen. Nå klarer jeg ikke å handle uten å analysere hver eneste hylleplassering og "tilfeldig" plasserte pappkasse. Skadet for livet!

♥ Når du trår inn i en butikk, og det første du blir møtt av er en ivrig selger som spør "finner dere ut av det?". Om jeg finner ut av hva da? Å gå inn i butikken helt på egenhånd? Jada, jeg tror det går fint. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Har du noen paraplyer som har irritert deg i stor eller liten grad i det siste? Del gjerne i kommentarfeltet, jeg elsker å høre om det :D 

PS. Sjekket nettopp arkivet mitt og fant ut at jeg har postet 21 paraplyinnlegg på denne bloggen. 21! Bare en liten fun fact, haha.

FRA SENG TIL TAXI PÅ ET BLUNK

I dag våknet jeg 9.33. Da klokken var 9.39 satt jeg i en taxi. Det  være personlig rekord på å komme seg opp av sengen og ut av huset! Hehe. iPhonen min synger dessverre på siste vers, til tross for at den ikke er spesielt gammel. Skrur seg av når jeg åpner Snapchat, skrur seg av fordi det er kaldt ut, skrur seg av fordi den er en jævla dritt. Og så kjører den på med alarm på lydløs da, det er jo det beste av alt. Æsj, å kjøpe ny telefon er den kjedeligste utgiften jeg vet om. Bortsett fra oppvasktabletter og sånt. Men jeg får vel bare klikke hjem en ny telefon, da! Er det noen som har erfaring med iPhone plus-telefonene? Er de rett og slett for store? Jeg har så lyst på!

Nok om iPhonen, den fortjener ikke mer oppmerksomhet. Resten av denne dagen går med til lesing og trening. Ikke en spennende dag, men en fornuftig dag. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Så dette sitter jeg og storkoser meg med! Gir ikke akkurat fredagsfølelsen, men den får jeg lete etter i kveld ;-) 

MITT LILLE SUPERTRIKS

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Her om dagen nevnte jeg i en bisetning at jeg gurgler olje om morgenen, og folk bare hæ? Jeg har drevet med oil pulling periodevis i flere år, så dumme meg tok bare som en selvfølge at alle andre også vet hva det er fornoe. Men det viste seg å ikke være tilfelle, så i dag skal jeg gi dere et av mine beste tips ever! Det beste er at det nesten er gratis - du trenger bare olje og en skje. Det har vel de fleste i husstanden fra før av? 

Så, hva er oil pulling? Det er så enkelt som at du tar en munnfull olje i munnen og gurgler den i 5-10 minutter og spytter det ut. Ved å gjøre det, renser du munnen for bakterier og giftstoffer og hindrer kroppen i å ta dem videre i systemet.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Det er viktig at du gjør det før du drikker/spiser noe som helst, selv tar jeg oljen i munnen før jeg går i dusjen, og så gurgler jeg mens jeg vasker håret. 

Jeg har sett en haug med Youtube-videoer om folk sine erfaringer med oil pulling, og lest en del artikler om det. Helseeffekter man kan oppnå er forebygging av sykdom, redusere eksem, redusere hodepine og forebygging av akne. Og så det som kanskje er aller mest interessant: hvitere tenner. 

Selv syns jeg tennene mine ser renere og hvitere ut i de periodene hvor jeg er flink til å gjøre oil pulling om morgenen. Det er ingen hemmelighet at jeg drikker kaffe og snuser til den store gullmedaljen. Målet er å slutte med begge deler når jeg er ferdig med å være student, og så spandere på seg en skikkelig tannbleking. Men enn så lenge føler jeg faktisk at oil pulling sørger for at tennene mine ikke er knallgule.

Det beste du kan bruke til oil pulling er kokosolje. Tidligere har jeg kjøpt ferdige porsjoner fra en nettbutikk som selger olje spesifikt til oil pulling, men det er jo mye rimeligere å gå på matbutikken og kjøpe en krukke. Den på bildene kjøpte jeg for 69 kroner på Kiwi, og den er stor. Det blir akkurat det samme! 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Det er faktisk helt utrolig at folk ikke har hørt om dette, for det er så genialt. Men fortell meg - er det noen av dere som har erfaring med oil pulling? Eller som kommer til å teste det? Det anbefales altså! :-) 

PS. Et annet life hack er å aldri stå naken når du skal fotografere en skje. Sorry for latmanns-photoshoppingen, men jeg måtte spare dere for synet. Hahaha!

DERE ER BEST

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset
Jeg må bare si tusen takk til alle som tok seg tid til å kommentere innlegget om prioriteringer og venner i går. Dere er så gode! Veldig interessant å lese om hvordan dere prioriterer, og samtidig godt å lese at det er mange som har det sånn som meg. 

Selv om jeg fikk utelukkende positive tilbakemeldinger på innlegget, syns jeg selv at det virket noe krast da jeg leste over det etterpå. Som om jeg er slem og utakknemlig ovenfor vennene mine. Men det er jo ikke akkurat sånn at de sitter hjemme i leiligheten sin og bare venter på at jeg skal ringe heller. Blant mine bestevenner har vi fulltidsjobber, masterstudier i utlandet, en nyutdannet advokat, noen som tar opp fag, flere som har viktige kjærester og så videre. Busy busy. Jeg føler meg litt heldig sånn, akkurat nå har de fleste sitt. Selv om det alltid vil være noen som prioriterer annerledes og dermed får mer tid til venner enn andre.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset
I dag har jeg brukt dagen på å jobbe! Og så har jeg hengt litt med min kjære Selma  Tror vi begge lengtet litt etter sol og varme i dag, der vi tasset rundt som to pingviner i Antarktis. Nå er det bare  sjukt kaldt. Jeg rakk aldri å trene i dag morges, så det skal jeg ta igjen for nå. Kjenner jeg er veldig fornøyd med at de to pingvinene tasset inn på Mc Donalds i stad, det gjør jo susen for energinivået.... Wish me luck! 

INGEN HAR VEL DØDD AV EN LITEN FLAUSE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset
God morgen! Det er en trøtt jente som ligger her med morgenkaffen og blogger. I går kveld hadde jeg besøk, og ved siden av osten og kjeksen spiste jeg så mange druer at jeg var høy på druesukker til langt på natt. Fikk rett og slett ikke sove! Men jeg skal straks på trening, så regner med at jeg våkner litt av det. 

Herregud, jeg dummet meg da jeg var hos negldesigneren min i går (nei, manikyren på bildet er ikke ny). Alle neglene mine er skikkelig sterke og fine, bortsett fra én. Jeg har en finger hvor neglen alltid knekker - muligens bare fordi jeg bruker den mer enn de andre, og er konstant uheldig. Det har ikke akkurat hjulpet at jeg har hatt så innmari lange negler, for litt siden knakk den midt på så blodet sprutet. Yummi! Uansett - da jeg kom til negldamen i går, ville jeg vel egentlig bare si at "heey, det er vel ingen overraskelse, men se hvilken negl som har knukket". Men av en eller annen grunn blir engelsken min skikkelig klønete når jeg er der, så jeg ropte heller "hello, here I am with my surprise finger". Det var ikke før et kvarter inn i filingen at jeg innså hva jeg hadde sagt, og krympet meg innvendig. Så ble jeg sittende og prøve å skjule at jeg lo resten av tiden jeg var der. Fristet ikke sånn veldig å le høyt og måtte forklare hvorfor. Hadde vel blitt noe sånt som: oh, you know. Isn't a surprise finger what people call it when they put a finger up in someones ass? Thats what I've heard. Somewhere. I think. Never done it. 

Negledamen og jeg snakker kun om negler, så den regla der er jeg glad jeg klarte å holde meg for god for! Haha. For en taper. JAJA, jeg får vel finne et annet navn til den uheldige fingren min til neste gang ;-) Snakkes senere i dag, kjære lesere! 

JEG HAR VALGT Å VÆRE EN DÅRLIG VENN

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset
Misforstå meg rett. Jeg er glad i vennene mine. Og hvis noen har en krise eller er lei seg, så kommer jeg løpende. Jeg er ikke en dårlig venn i den forstand at jeg baksnakker vennene mine og ligger med exene deres - for ja, den slags folk finnes også. Men jeg er en dårlig venn i den mening at jeg ikke prioriterer vennene mine. 

Alle prioriterer, bevisst eller ei. Og alle har forskjellige ting som er viktig for en. Min førsteprioritet er familien min - som heldigvis klarer seg selv, men jeg vil tilbringe så mye tid jeg kan med dem. Andreprioritet er bloggen, altså jobben min. Man må jobbe for å tjene penger, og økonomisk frihet er noe jeg setter høyt. Jeg vil ikke leve et liv hvor jeg har akkurat nok til at det går rundt. Tredjeprioritet er orden i omgivelsene og i hodet. Jeg må rydde, jeg må vaske og jeg må trene. Ellers blir jeg gæren, og ender vel opp venneløs uansett hva. Fjerdeprioritet: skolen og studiet mitt. En investering i framtiden - håper jeg. Skolen koster mye penger og tar mye tid, og derfor ville det være for dumt å ikke gi det lille ekstra der. Og så har du venner og sosial omgang, da. Som dessverre havner på femteplassen. 

Jeg tror det er litt tabu. Å si høyt at "venner ikke er så viktig". Men det er jo ikke det jeg sier heller. For venner er viktig - de er på en måte familien du velger selv, og de gir mye glede i livet. Men det er viktig å skape et liv for seg selv også. Og jeg blir i hvertfall ikke smartere, sprekere eller rikere av å sitte på kafé og høre om hva andre spiste til middag i går. For å sette det på spissen! 

I den alderen jeg er i nå, tror jeg det er viktig å være skikkelig egoistisk. Det er nå brikkene skal falle på plass. Jeg har i hvertfall valgt å være det, så får andre ta et valg for seg selv. Jeg tror det er like viktig å være ærlig. Å kunne si som jeg sa til en venninne her om dagen: jeg vil faktisk heller rekke en treningsøkt enn å ta en kaffe sammen med deg og en fyr du holder på med. Mine nærmeste venner vet at jeg elsker dem. De vet også at ukedagene mine ikke er noen lekeplass. Finner vi på noe spontant, så er det hyggelig. Hvis ikke prøver vi å fylle helgene med gøye ting - med mindre jeg skal være sammen med familien min, så klart. Jeg har funnet ut at det å trene sammen kan være en super løsning på "problemet". Vi får unnagjort noe vi prioriterer, og samtidig vært sammen. 

Jeg trekker tilbake at jeg er en dårlig venn, for det er jeg ikke. Jeg er fornuftig og ansvarlig, og jeg setter meg selv først - noe jeg syns alle burde gjøre. Og så må de som vil være vennene mine egentlig bare akseptere det. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset
Jeg må bare spørre deg som leser dette, for jeg er nysgjerrig. Det virker jo som om noen har uendelig med vennetid, men så kan det være at jeg sitter med det inntrykket fordi folk poster BFF-bilder på sosiale medier hver eneste dag.  Hvordan prioriterer du venner i hverdagen? 

4 TO WATCH


                                                                               Bilder lånt fra Netflix, TV3 og NRK 

Merkelig hvordan døgnet har så få timer, men at jeg alltid får tid til å se på serier og film. Oh wait.. Kanskje det er derfor jeg alltid får akkurat litt for lite søvn? Uansett. Jeg har fire nye tips å komme med, håper du liker dem hvis du ikke allerede har sett dem!

♥ Aber Bergen: Halvmørk, halvkomisk og halvspennende advokatserie som spiller seg ut i Bergen by. Spennende nok, hvis du allerede har sett de tre andre her! Det ligger tre episoder ute foreløpig, du kan enten se dem gratis på Viafree, eller slippe reklamen ved å se dem på Viaplay.

♥ Amanda Knox: Netflix-dokumentar om den amerikanske jenta Amanda Knox, som dro på utveksling til Italia og endte opp med å bli dømt for drapet på sin roomie. Hun er frikjent nå, men denne drapssaken gikk verden over og ødela livet hennes kan man vel trygt si. Jeg endret oppfatning etter å ha sett dokumentaren, men det var vel kanskje meningen også? Denne anbefales!

 Nobel: Spenningsalarm! Jeg er ikke tidenes Hennie-fan, men i denne serien gjør han (og de andre skuespillerne) en troverdig jobb. Gleder meg til resten av episodene kommer. Du kan se den gratis på NRK.no. 

♥ Hashtag: Svensk ungdomsserie, minner litt om Skam den også, bare at her er det fullt fokus på nettrolling. Den viser kanskje litt av hva som kan ligge bak noen ganger, og ikke minst hvor store konsekvenser det kan få for alle involverte. Du finner den på NRK.no!

MANDAG SOM DEN PLEIER Å VÆRE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset
Hvis du vil kidnappe meg, er det på en mandag du bør gjøre det. For mandagene mine har fått et eget mønster, og jeg gjør nøyaktig det samme hver eneste uke. Våkner av den siste av de syv alarmene jeg har satt på. Fyller munnen med olje før jeg speed-tasser ut på kjøkkenet og setter på kaffe. Står i dusjen under glovarmt vann og ser meg i speilet mens jeg gurgler olje som en crazy person. Fryser som en nakenhund når jeg går ut av dusjen og speed-tasser tilbake på kjøkkenet for å hente kaffen min. Sminker meg. Gjør noe halvhjertet med håret. Drikker kaffe mellom slagene. Går til bussen. Kjøper smoothie på vei til forelesning i samfunnsøkonomi, for da er det lov. Sitter i forelesning. Liker foreleseren, prøver å ikke sjekke mailen så mye. Hender at jeg snubler inn på finn.no/reise, og kjefter på meg selv i det stille. Løper til bussen. Sitter på bussen og svarer på kommentarer jeg har fått fra lesere. Kommer hjem. Har en halvtime på meg. Spiser noe. Prøver å blogge. Skifter til treningstøy. Løper til bussen. Møter mennesker jeg kjenner på trening. Hopper. Spretter. Ler litt. Svetter. Tar bussen hjem igjen. Lager middag. Ser på TV. Leser.  Sovner litt for seint selv om jeg hadde god tid til å legge meg tidlig.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset
For et kjedelig liv a gitt! Men jeg liker det. Jeg sover aldri så godt som på mandager, når jeg så vidt har vært innom leiligheten. Denne mandagen skiller seg faktisk litt ut, for i kveld får jeg besøk av to girls som kommer på "planleggingsmøte". Vi reiser til Warszawa nå på søndag, så det skal vel bookes litt av hvert tenker jeg! 

Nå har jeg akkurat kastet i meg en smoothie bowl og ble litt mettere enn jeg hadde forestilt meg, så det skal bli spennende å hoppe og sprette på trening nå. Men jeg gleder meg i hvertfall til treningsøkten er over, for da er uken i gang og skuldrene senkes en liiten smule :-) 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset

LIFE ISN'T PERFECT BUT YOUR HAIR CAN BE

Annonse 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset
Likte du overskriften? Hør på denne da: invest in your hair, it is the crown you never take off. Haha! Dumme quotes, men likevel så sant. Har du en god hårdag, så føler du deg bedre. Noen som vil si meg i mot? 

Tusen takk for alle komplimenter på håret mitt de siste dagene! Det gjør meg glad. Fordi jeg for første gang på flere måneder er innmari fornøyd med håret mitt. Fargen, lengden, tykkelsen - til og med babyhårene har fått litt lengde på seg nå. Jeg har vært snill mot håret mitt i det siste, og det får man igjen for. Når jeg ser på disse bildene, så ser jo håret mitt minst like tykt ut som da jeg hadde rottehår og fylte det ut med extensions. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset
Jeg fortsetter å ta Haircare slavisk, fordi det var da jeg begynte å ta dette kosttilskuddet at håret mitt virkelig fikk fart på seg. Les mitt første Haircare-innlegg noensinne her. Jeg har gått på Haircare lenge nå, lurer på hvordan håret mitt hadde sett ut hvis jeg ikke hadde klipt, farget og brukt varmebehandling på det i tillegg! 

Haircare inneholder blant annet biotin, ølgjør, sink og kobber. Med andre ord: ikke noe skummelt hokuspokus, som man kanskje skulle tro. Vanligvis når jeg skriver om Haircare får jeg spørsmål om når man kan vente seg å se resultater, og svaret er at det er individuelt. Hvis jeg ikke husker feil så tok det et par måneder for meg, men jeg har også hørt om folk som merker forskjell etter cirka 6 pakker. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset
I tillegg til at jeg syns at håret mitt har vokst fortere, tilfører Haircare håret næring fra innsiden. Du vil ikke oppleve at de slitte tuppene dine livner til, for dem er det dessverre for sent. Men det nye håret som vokser ut, er hovedgrunnen til at man tar Haircare. 

Hvis du ønsker å teste Haircare kan du bestille en pakke til 149,- her. Det anbefales at du er tålmodig og fortsetter å ta tablettene for å få det resultatet du ønsker :-) 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset
Nå skal jeg love dere å dokumentere etterveksten min fram til neste frisørbesøk, så kan vi se hva ståa er da! Alltid like spennende for en hårnerd, hehe... 

PAP(P)ARAZZI-SØNDAG

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Uff. Disse paparazziene er så slitsomme! Det ser dere sikkert på ansiktsuttrykket mitt også ;-) Neida. Heldigvis er ikke paparazzivirksomhet lov i Norge! Men i dag har jeg vært ute på en liten jobbrunde, og pappa har vært med som fotograf. Papparazzi med to p'er altså. Funfact: pappa er den vanskeliste fotografen i familien, både mamma og lillebror er enklere å jobbe med. For pappa setter seg helst ikke ned på huk, og når man blir fotografert fra fugleperspektiv får man himla korte bein. Dessuten tar han ett bilde og syns det er dritfint. Dette kommer da fra mannen som sier jeg er finest uten sminke, og det vet jeg er LØGN! Så de 80 bildene jeg vanligvis trenger for å velge ut ett fint - det er jo bare å glemme! Men i dag har han faktisk vært flink og fått litt skryt.

Ellers har jeg ikke mye spennende å meddele. Tanken på å reise hjem igjen til Oslo er fjern akkurat nå, jeg vil helst ligge her i kjøkkensofaen og sløve i et halvt år. Så jeg blir i hvertfall hjemme til i kveld, for mamma kommer hjem fra ferie og vi skal spise lasagne. Har med meg noe pensum også, og jeg vet at mandagen blir mye bedre hvis jeg har gjort noe skolerelatert i helgen. Vel, vi får se :-) Håper du har en deilig søndag!

LETT Å VÆRE SMINKEFRI NÅR DU SER UT SOM DU ER PHOTOSHOPPA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset
God dag! Hvor godt passer ikke denne pysjamasen til meg? Budskapet på T-skjorta kunne ikke vært mer sann. Nå som jeg er hjemme trenger jeg ikke engang å stå opp for å få i meg dagens første kopp med kaffe. Den står klar ved sengekanten før noen i det hele tatt forventer at jeg skal si god morgen

Men jeg vil ikke snakke om kaffe denne lørdagsmorgenen. Jeg vil snakke om en "nyhet" jeg leste da jeg lå og scrollet meg gjennom min obligatoriske nettavis-runde i dag morges. I følge Min Mote er nemlig høstens store sminketrend å se usminket ut. Det har i det hele tatt vært stort fokus på å bruke lite eller ingen sminke i det siste, og da tenker jeg også på de sminkefrie utgavene av magasinet Det Nye. På én måte er jeg enig. Vi bør alle akseptere hvordan vi ser ut og være fornøyde med det, til tross for at det ikke er verdens enkleste jobb. Jeg er enig i at alle mennesker er vakrere uten tre kilo sminke, hard konturering og løsvipper.

MEN. Å fronte det "sminkefrie ansiktet" ved å trekke frem Jenny Skavlan, Kim Kardashian og backstagebilder av super models? De ser jo ut som de ble født photoshoppet. Kvisefri hud, jevn hudtone, ikke en fregne eller føflekk å spotte innen mils omkrets. For meg som har et helt annet utgangspunkt, gir ikke det "sminkefrie" ansiktet deres meg noe mer lyst til å sette makeupbagen i boden. Det må være lov å være forfengelig. Og når jeg våkner og ser ansiktet mitt med 19 føflekker, et dryss med fregner, rødhet i kinnene, blå ringer under øynene og synlige porer både her og der - ja, da får jeg lyst til å starte dagen med å sminke meg. Det er fantastisk å gå uten sminke. Men for meg er det noe som hører til hjemme, på trening, eller på sleepover med håret i dott. Å få noe i trynet på morgenkvisten hjelper i hvertfall på min selvtillit, og jeg føler meg rett og slett finere med et lag sminke eller to.

Akkurat det får være opp til hver enkelt. Jeg vil bare sende en liten dose forståelse til deg med acneutbrudd, deg som er kronisk rød i ansiktet, og deg som i likhet med meg selv, føler seg som 101 dalmatinere uten makeup. Vi trenger ikke følge høstens trender, vi kan gjøre hva pokker vi vil :-) 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset
Nå må jeg seriøst komme meg ut av pysjen! Jeg skal jobbe i noen timer, og så skal jeg catche opp med jentene jeg tok opp fag sammen med før jeg begynte å studere. Det blir koselig, det! 

HONEY IM HOME

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c1 preset Processed with VSCO with a5 preset
Ja, jeg mangler en negl der. Den knakk, jeg silblødde og det gjorde dritvondt. Så la oss ikke mobbe den stakkars fingeren fordi den ser ut som den er halvparten så lang som de andre fingrene mine. 

Nok om det! Jeg er hjemme i Tønsberg, og er lykkelig over det. Dagen startet med at Malin kom på besøk med bursdagsgave - den må jeg vise dere! For da jeg åpnet gaven tenkte jeg at er det mulig å kjenne meg så godt? Vi ruslet en tur til byen, og gikk faktisk opp på min framtidige balkong for å få litt høstsol i fleisen. Rart å stå der og tenke på at jeg snart skal bo der. Det føles fjernt, men jeg gleder meg veldig. 

Etter at Malin og jeg hadde lekt, dro jeg på Rockhair til Ida (kusinen til Malin, ja det er en liten by) for å farge håret. Dere som følger meg på Instagram (Idawu) så kanskje at jeg søkte råd i går? Ida tar alle utfordringer på strak arm, og la inn både lyse og mørke striper. Utover høsten skal det bli flere av de mørke! Så langt er jeg dritfornøyd. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c1 preset Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c1 preset Processed with VSCO with a5 preset
Etter frisørbesøket dro jeg på kafé med lillebror, og nå er vi hjemme hos papsen og hjelper til med hjemmelaget pizza. Han vil alltid lære oss å lage den, og vi vil helst bare spise den. Men i dag fikk han oss med for første gang. Eller... Jeg bidro til pizzasausen, og så unnskyldte jeg min exit med at jeg måtte jobbe. Så nå sitter jeg her og "jobber". Gurimalla, dette ble en skikkelig oppramsing av dagen min. Men det er vel greit av og til. 

Håper du får en fin fredagskveld og nyter at det endelig er helg du også 

FINE TING GJØR KJIPE TING GØYERE

 Processed with VSCO with a5 preset
I dag har jeg tatt meg en høstferie-dag. Ikke noe oppgaveskriving, ikke noe trening, ingen avtaler før i kveld. Herregud, så deilig å ha vekkeklokken på 11, selv om jeg selvfølgelig våknet mye tidligere. Noen ganger trenger man ikke å sove lenge, det holder i massevis å ha muligheten til det. 

Jeg har ikke gjort så mye fornuftig i dag, er akkurat ferdig med litt kontortid ved kjøkkenbordet. Å flytte fra én kalender til en annen er ingen spøk! De som kjenner meg vet hvor avhengig jeg er av den lille boka som dikterer hva jeg skal gjøre og hvor jeg skal være til enhver tid. Står det ikke i boka, så blir det ikke gjort. Aldri skjønt meg på dere som har kalenderen deres digitalt. Man kan ikke stole på teknologi! Kalenderen på iPhonen og Macen min er tomme som to kakebokser, her eksisterer planene kun på papir. Men jeg er veldig fornøyd med min nye kalender! Som overskriften sier: fine ting gjør kjipe ting gøyere. Det er faktisk helt sant. 

I kveld har jeg date med en venninne, og enda senere i kveld kommer faktisk pappa og henter meg. Han har vært på jobbreise til Paris, og plukker gladelig opp en sliten datter på veien hjem. Jeg skal tilbringe noen dager i Tønsberg - lese pensum og jobbe med bloggen. Jeg leker også med tanken om å begynne å videoblogge. Så jeg må ha et lite planleggingsmøte med meg selv og finne ut om 1. Jeg har mer å dele enn jeg allerede gjør. 2. Jeg takler at folk søker opp videoene mine på vorspiel og ler av dem. Hehe. 

Snakkes seinere, fintfolk! 

JEG GÅR HVOR FAEN JEG VIL

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset Processed with VSCO with f2 preset
Selma, sjekk lyset. Ta bilde av meg her. Du er ikke bestevenn før jeg er trygg nok på deg til å be om sånt når vi står og venter på bussen, haha! Men ja - absolutt fint nok lys til å vekke fotoshoot-lysten hos denne bloggern! 

I dag har jeg hatt en sånn "vanlig dag i mitt liv". Trening, skole og sosial omgang. Jeg elsker det fordi det får meg til å føle meg sunn og normal. Hater det fordi jeg plutselig kommer på at jeg har en blogg, og heller burde vært hjemme og dandert falske blomster og nusselige kaffekopper på et hvitt laken. Jeg prioriterer feil, og jeg er ikke engang ironisk. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset Processed with VSCO with f2 preset
Husker dere den dagen jeg uffet meg over at jeg hadde tatt bussen forbi Brugata, og at en mann på bussen jokket meg på skulderen? Det var tydeligvis veldig rasistisk av meg å dele det. Og jeg burde vel bare holde meg på Tjuvholmen, hvis jeg ikke tåler mennesker som er annerledes enn meg selv. For det første: hvem faen sa at mannen som gladelig gnei seg på meg var av en annen nasjonalitet enn meg? For det andre: jeg går hvor faen jeg vil, og til den dagen jeg dør kommer jeg til å forvente at folk oppfører seg.

Jeg kom til å tenke på dette igjen i kveld, etter at jeg hadde vært på standup og tatt en øl med to bestevenninner. Standupen fant sted på Grønland, og da vi tuslet tilbake mot Brugata for å ta bussen hjem, måtte jeg le for meg selv. Til venstre for oss stod politiet og satte håndjern på en fyr før de dyttet ham inn i politibilen. På vår høyre side, på nøyaktig samme tid, stod det to andre politifolk og klødde seg i hodet foran en døddrukken mann som lå på bakken og ropte etter skoen sin. Det er bare et sånt område. Og det er vel faen ikke min feil. 

Det ble mye banning her, jeg vet. Akkurat i dag valgte jeg å bruke banneord i stedet for versaler. Det er et bevisst valg og ikke fordi jeg er mindre intelligent, takk for meg. 

TV-PROGRAMMER JEG VILLE VÆRT MED PÅ HVIS DE IKKE BLE FILMET

Ok, selvmotsigende overskrift. Haha! Men dere aner ikke hvor mange morsomme TV-ting jeg har blitt spurt om å gjøre, og som jeg bare må takke nei til fordi jeg ikke orker tanken på at det skal eksistere for alltid. Jeg vet jo hvor mye jeg angrer på ting jeg stilte opp på som 19-åring, men som var veldig stas den gang. Uansett: her er TV-programmene jeg ville vært med på hvis de ikke ble filmet eller sendt på TV: 

♥ Paradise Hotel. Ja, faktisk. På TV: aldri i verden, hva er det folk tenker med. Uten kamera: herregud, så gøy! Reise til Mexico, bli kjent med nye mennesker, ha pool party og leke leker. Enda bedre hvis man kunne dratt med sine egne venner! Har dessverre hørt at det koster 500.000,- å leie hotellet i en uke, og  stas er det ikke å bo akkurat der... 

♥ Farmen. Som dere vet ble jeg kontaktet angående høstens kjendisutgave av Farmen. Nå vil jeg ikke si at jeg er noen kjendis, og jeg ville mye heller vært med på den "vanlige" versjonen i såfall. Er ikke så keen på å starte dagen med komboen melke ku og Petter Pilgaard, haha. Men Farmen ser ut som en fantastisk opplevelse, og jeg er sikker på at jeg hadde hatt godt av noen sminkefrie måneder i naturen. Jeg er alt for morgengretten, matvrak og ukomfortabel uten sminke til å takle Farmen  TV. 

♥ 71 Grader Nord. For en RÅ opplevelse det kunne vært! Jeg har sett så lite av landet jeg bor i, så 71 Grader Nord hadde jeg lett blitt med på hvis det ikke var for TV-kameraene. Med fare for å bli sesongens Aylar, for de som så den sesongen. Det var mye tung sekk og dårlig stemning, ser for meg at den vrange rakkefanten i meg hadde våknet da, ja. 

♥ Gift ved første blikk. Denne serien er vel den eneste av alle de nevnte her jeg faktisk følger slavisk med på. Jeg syns det er så søtt! Og kleint. Må hele tiden "ta ned" smilet mitt når jeg tar meg selv i å sitte og glise fra øre til øre. Men, ja. Hadde vært utrolig interessant å se hvem en rekke eksperter ville matchet meg med, for jeg tenker jo per dags dato at jeg kun matcher med og utfyller meg selv. 

♥ Panelet. Åh, jeg ble lei meg da jeg sa nei til å være med på Panelet. Det går jo på VGTV og er vel dermed egentlig ikke et TV-program, men det må nevnes likevel. For det ser ut som de har det så innmari gøy sammen på settet! Panelet pluss meg pluss vin minus kameraene? Ja? 

♥ Luksusfellen. Jeg faller kanskje ikke inn under kategorien mennesker som Luksufellen caster (tjener tjue tusen i måneden og bruker det tredobbelte), men jeg skulle gjerne vært med for å lære meg å leve mer økonomisk. Jeg er drittlei av mitt eget forbruk, og er faktisk nødt til å begynne å skjerpe meg nå. Jeg har kjøpt en dyr leilighet som plutselig står ferdig, så da gjelder det å ha orden på sparekontoen. Dessuten blir jeg så glad på slutten av luksusfellen når de får seg en tur på Tusenryd eller gavekort på mat ut året. Det vil jeg også ha! 

♥ Fangene på Fortet. Da jeg ble spurt om fangene på fortet, var det tenkt at jeg skulle være på lag med blant annet Jan Thomas og Vendela Kirsebom. Hadde sikkert vært litt av et dreamteam! Hehe. Det ser dritt ut å være med på fangene på fortet, men jeg ville vært med fordi det går ut på å samle inn penger til en god sak. Og så er det jo litt av en klassiker! 

♥ Masterchef. Jeg vil bli en masterchef, og lære meg å elske å lage mat. Men jeg vet jo hva som ville skjedd hvis jeg ble filmet i prosessen. Totalt panikk, brent kjøtt og tårer. 

♥ The biggest looser. Tenk å reise bort hele sommeren, spise sunn mat og trene hver eneste dag? Det kunne jeg gjerne brukt en sommer på. Men jeg ville ikke bare droppet kameraene, jeg ville droppet veiingen også. Med mindre man er sykelig overvektig, er det bare tull med vekt. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Så, nå er jeg nysgjerrig. Hvilket TV-program ville du vært med på hvis du slapp kameraene?

INGEN HØSTFERIE PÅ MEG

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c1 preset
Denne uken er det høstferie! I hvertfall for de fleste, i denne delen av landet. Har du høstferie? Skal du noe gøy? Akkurat nå kjenner jeg at jeg angrer på at jeg ikke har booket en tur et eller annet sted. Kunne virkelig trengt å oppleve noe, og bruke fridagene på noe gøy. Ikke nødvendigvis sol og varme, bare et eller annet.

Men noen tur er altså ikke booket, for jeg bestemte meg for å bruke høstferien til noe fornuftig: jobbe med hjemmeeksamen og trene. Tenkte at da må jeg vel sitte igjen med verdens beste samvittighet når uken er over? Vel, vi får se. I går kom vi i hvertfall i gang med årets første gruppeeksamen. For de som er nysgjerrig på studiene mine, så kan jeg jo fortelle at jeg dette semesteret har to gruppeeksamen, en individuell hjemmeeksamen, tre vanlige eksamener og to arbeidskrav. Og alt dette skal jeg rekke før jul! Makan. Jaja, det går jo alltid. Det verste er faktisk gruppeeksamen, som man har flere måneder på å skrive. Jeg blir knusktørr i sjela bare av å tenke på det, haha. Til tider er det altså  kjedelig, jeg liker bedre vanlig eksamen hvor jeg bare skal inn og prestere og må stole på mitt eget hode. Selv om det er nervepirrende ;-) 

Nok skoleprat for i dag, tenker jeg. Får snart besøk av eksamenspartneren, og vi skal prøve å ro videre i oppgaven før vi drar på trening og svetter ut litt engelsk pensum! 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c1 preset

TA EN PAUSE FRA KARDASHIANS


Mellom alle episodene av Pretty Little Liars og Keeping up with the Kardashians, håper jeg at folk tar seg tid til å se denne serien på NRK. Helene sjekker inn. På asylmottak, på sykehjem, på hospits og i fengsel. Et mer ekte bilde av disse institusjonene tror jeg det er vanskelig å få til med et kamera og en "inntrenger". Denne serien rørte meg skikkelig. Spesielt episoden hvor Helene sjekker inn på asylmottak. Barn som er vokst opp i Norge, snakker norsk, går på norsk skole, har norske venner - og så får de avslag på søknaden sin og har ikke lengre rett til å være i "sitt" land. Det er vondt at det må være sånn, det er ikke disse barna som har valgt å flykte hit. Episoden hvor Helene sjekker inn på sykehjem er også vond å se på. Siste stopp i livet burde være verdig og fin, ikke ensom og trist. 

Du kan se Helene sjekker inn på NRK.no her 

MIN FAVORITTSMOOTHIE

Helt siden jeg var i Rio for flere år siden, har jeg vært hektet på smoothies som inneholder Acai. Og som noen sikkert har fått med seg: jeg har hatt problemer med å la være å gå på Smoothie Xchage for å kjøpe smoothien som heter Coconut Crunch. Den er rett og slett så god at den kan redde enhver mørk mandagsmorgen. Jeg har alltid tenkt at den er helt umulig å lage selv, men det viste seg å være det enkleste på jord. Den inneholder nemlig bare fire ingredienser, pluss topping! Her er ingrediensene: 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
                                                                                      Kokosmelk 
                                                                                      Pasjonsfruktjuice 
                                                                                      Frossen acaipuré
                                                                                     Isbiter

Både juicen og pureen har jeg kjøpt hos SmoothieXchange. Det står ikke framme, men det er tydeligvis bare å spørre. Ble nesten litt overrasket da jeg fikk lov til å kjøpe ingrediensene selv, hehe. Hvis noen vet om andre sjapper som selger acaipuré blir jeg veldig glad! Det er jo ikke akkurat veeldig billig å kjøpe hos SmoothieXchange, selv om det fremdeles lønner seg å lage hjemme. Jeg vil lage den hjemme først og fremst fordi jeg er en sovegris - hvis jeg skal kjøpe smoothie om morgenen må jeg ta en tidligere buss og gå en liten omvei, og det er deilig å slippe! Haha.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Jeg droppet granolaen i går, disse to er toppet med kokosflak og gojibær. Hvis du ikke har smakt coconut crunch-smoothien før, så lover jeg deg: du kommer til å dø av lykke. Nam! 

KINOTIPS OG DUMPLINGS

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
For en seriøst brukbar, overhyggelig, dritbra søndag jeg har hatt. Jeg skal jammen meg begynne å ta bedre vare på alle søndagene jeg får i dette livet, i stedet for å sitte i pysjen, se på serie og grue meg til mandagen. Etter at jeg hadde tatt farvel med mamsen, dro jeg som sagt og møtte min kjære Kristina. Ettersom hun ikke har bodd hos meg under dette Oslobesøket, har jeg følt at hun bor her i byen. Skal jeg komme til deg om et kvarter? Møtes på Rådhusplassen kvart på seks! Sånne SMS sender man bare med venninner som bor i samme by. koselig! 

Vi var på kino og så Rosemari, og den må jeg bare tipse dere om. Handler om en jente som blir funnet nyfødt og forlatt på et toalett på et hotell, og hennes reise hvor hun prøver å finne ut hvem de biologiske foreldrene hennes er. Jeg syns det var en søt film, og den var feelgood og morsom til tross for at det lå noe alvorlig og trist i bunn. 

Etter kino gikk vi på Dinner og spiste middag. Dinner har veldig god mat, men noen ganger litt rar service og en helt vill aircondition. Krysser fingrene for at jeg ikke blir syk nå! Men vi hadde hvertfall noen fine timer sammen, og fikk snakket om alt det viktige i livet 

MOR OG DATTER-SØNDAG

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
- Nå var det bra du kom. Jeg har nemlig en skål i kjøleskapet, med flere uker gammel mat som jeg ikke tør å se oppi. Husker ikke om det er kjøttdeig eller hva det er, men jeg liker den skålen skikkelig godt og har ikke lyst til å kaste den. Se der, ja. Agurk med pels!

- Denne fletta må du lage på nytt. Hva skjer, du var jo så flink til å flette i sommer, gjør du det med vilje så jeg skal slutte å spørre om flette? 

- Har du vært våken siden SJU?! Det er faktisk sinnsykt stressende for meg å ha besøk som våkner så tidlig. Får seriøst julestemning av det. 

- Tilgir du meg for at jeg er så vanskelig? Lover du å komme på besøk igjen snart? 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Verdens beste mamma har akkurat reist sin vei. Og som jeg håper at hun snart kommer tilbake, selv om jeg kan være en vanskelig og kravstor datter. Haha :-( Men vi har stort sett hatt det veldig hyggelig, altså! Hver gang mamma er i Oslo, prøver vi å se noe hun ikke har sett. I dag ble det en tur ned til operaen, fy søren for et varmt og deilig vær! Sikker på at man kan bli ganske solbrent på operataket hvis man er der litt for lenge. Etterpå spiste vi lunsj på Aker Brygge, og tok en kaffe ved bystranda på Tjuvholmen. Virkelig den perfekte søndag ♥​
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

- Nei, dette orker jeg ikke. Du er jo mer fotogen enn meg! 

Nå skal jeg straks freshe opp trynet litt, og dra og møte Kristina igjen. Vi skal på kino, hurra. Føles nærmest som om vi bor i samme by :-) 

HVEM ER REDD FOR VIRGINIA WOOLF

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
God søndagsmorgen ♥

Sjukt koselig med mamma-besøk i Oslobyen. I går dro vi på en liten shoppingrunde og var ute og spiste, før vi gikk i teater og så Hvem er redd for Virginia Woolf? Jeg lurer på om jeg kanskje er i slekt med Virginia Woolf - hun fikk nemlig etternavnet etter mannen sin Leonard, og oldefaren min het Leonard Wulff. De må jo være koblet sammen på en eller annen måte?! Haha. En liten avsporing, for teaterstykket handlet ikke om Virginia Woolf. Jeg var ikke fra meg av begeistring over stykket, men syns likevel det er verdt å se. Skuespillerne er jo fantastiske (blant annet Linn Skåber og Sven Nordin), og de fikk virkelig smittet meg med stemningen fra sine tragiske liv. Var nesten litt småmutt da jeg gikk derifra, og ble i hvertfall ikke mer giret på ekteskap. 

Høres kanskje rart ut, men å gå i teater syns jeg er noe av det mest avslappende som finnes. Det er noe med å sette seg ned i mørket, lene seg tilbake og bli underholdt. Vite at man er heldig som ikke står på scenen og skal prestere, det er noen andres jobb. Å tenke på at jeg har spilt teater i mange år er helt fjernt. Husker jeg kom jublende hjem med manus i hånda og fortalte at jeg hadde fått hovedrolle i Brødrene Løvehjerte en gang. Hvem jeg var den gang vites ikke, for det hadde jeg aldri gjort i dag. Skjelve i buksa og være kvalm i flere uker - uten å få betalt?! 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
I dag skal vi bare rusle litt rundt, se på litt kunst.. Søndagsaktiviteter, rett og slett. Håper du har hatt en fin start på søndagen, og ikke er aaalt for fyllesyk i dag :-) 

NAILED IT

 Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
 Processed with VSCO with a5 preset
Nailed it! Haha. Vi klarte å gå ut og kose oss i går kveld, uten å være helt apekatter sammen. Apekattingen var det andre som tok seg av, for å si det sånn: 50-åringene på første rad på Latter. Herregud, drikk litt vin i ukedagene i stedet for å gå ut og oppføre dere som narkomane i helgen. Tar jo helt av!

Jess, vi var altså på standup på Latter. Det var egentlig utsolgt, men vi klarte å snike oss inn i siste liten. Det var utrolig morsomt - men litt utmattende også. I hvertfall etter at jeg dunket Kristina i siden og oppfordret henne til å svare høyt på spørsmålet: hvor har det blitt av damen på første rad? Kristina fulgte dunket mitt, og ropte: HO E PÅ DASS. En ordbruk som høres noe primitiv ut på denne kanten av landet, hahaha. Her sier vi jo "do" eller i beste fall "toalettet". Så Kristina fikk gjennomgå, og jeg lo så hardt og ble så nervøs at jeg svettet både på ryggen og i valkene. Herregud!  

Ellers vil jeg gjerne sende en shout out til "papsen" på første rad, som var ute og koste seg med gutta. Komikeren på scenen snakker om programmet "Haterne" på TV2, og påpeker at Sophie Elise er jo ikke en knulledukke. Jo, det er hun! Roper papsen på første rad, før han river ned sin egen drink og kverrulerer videre på hver eneste vits. Skulle kanskje hatt ditt eget show, du? 

Etter standup gikk vi og møtte Selmi for en pizza og en flaske vin, for en utrolig hyggelig kveld! Nå fikk jeg akkurat besøk av mammaen min her, og vi skal ha kosehelg! Snakkes senere :-)