i wont sleep tonight

Hey hoe! Jeg har tilbragt kvelden med Annie. Hun bestilte pizza, jeg bestilte chinese, og så satt vi der som to trøtte karer og så på "Love Happens". Det er et ulykkelig øyeblikk når man finner ut at man allerede har sett en film man har kjøpt, og i tillegg huske at den var ganske tom for handling og ekstremt forutsigbar klissete. Men men, vi kom oss gjennom, og det var fint å se at love happens, i hvert fall på film.

Vi har planlagt å gjøre litt turist-greier etter skolen i morgen, så vi skal inn til Hollywood. Fikk helt hetta i dag da vi regnet ut hvor lang tid vi har igjen i denne fantastiske byen, så nå skal vi nærmest løpe rundt og slikke på alt som er av rosa stjerner og skumle voksfigurer. Should be fun!

Koselig å være med Anniemal igjen, etter en hel helg apart. Veldig glad i henne, selv om hun alltid gjør grimaser på bilder, selv om hun snakker en dialekt jeg ikke alltid forstår, og selv om hun har en crush på exen min fra hans glansdager i boyband.

Men nå må jeg krype til sengs. I går ble jeg liggende oppe til seks om morningen, og da bestemte roomie seg for å gå i dusjen og ikke minst for å la hårføneren komme til ordet. Så da ble det jo ikke mye søvn. Søvn søvn søvn, jeg elsker søvn. Natta!

Har fått fire meter ettervekst og gått opp to BH-størrelser. Skal bli godt å komme hjem til frisør og personlig trener. LOL.

Hør på denne sangen, forresten! Enda en av sangene jeg har hørt mye på her i LA.

tenke sjæl

Nå har jeg snart vært alene med meg selv og tankene mine i et døgn. Og det har vært deilig. Jeg vet at det kanskje kan komme som et stort sjokk på mange, men noen ganger tenker jeg så mye at hjernen min knaker, og da er jeg ikke særlig godt selskap for mennesker rundt meg.

Livet mitt er så fantastisk om dagen, og jeg har det jo i grunn bra, men det sier vel seg selv at en jente på 20 år kan ha sine hormonoverdoser, og at sinnet derfor kan bli noe tungt noen ganger. Jeg orker bare ikke å snakke med noen om småbagatellene jeg går og tenker på for tiden, for det er så frustrerende når alle sier det samme. Fortell venninnene dine om kjærlighetstrøbbel, og de vil si "kom deg bort fra han, han er ikke bra for deg. Det finnes så mange fisk i havet og du fortjener bedre". Fortell venninnene dine at du har lyst til å gråte hver gang du ser deg i speilet fordi du føler deg som en ballong, og de vil si "herregud, har du sett deg selv eller, du er jo vakker". Og de sier det i beste mening, men det er ikke alltid det man trenger å høre. Eller vil høre. Så derfor trengte jeg en dag til å bare snakke med meg selv om slike ting.

Så i flere timer gikk jeg som en zombie rundt på et kjøpesenter. Et ganske bra kjøpesenter, i grunn. Må dra tilbake en dag jeg er i bedre humør. I hvert fall. Jeg handlet alene, spiste på restaurant alene, og rett og slett gjorde ting alene som jeg såvidt tør å gjøre alene i Norge. Å sitte alene på restaurant har alltid vært uaktuelt for meg, redd for at folk skal syns synd på meg og tenke "au da, daten hennes dukket ikke opp". Men her er det ingen som kjenner meg, og det var bare utrolig deilig å være sin egen venn, for en gangs skyld. Tror jeg begynner å bli litt glad i meg. Haha.

Den ene roomien min har flyttet ut, forresten. Så nå har jeg virkelig breiet meg ut her i leiligheten. Begynner å trives her, det er liksom litt hjemmet mitt.

Fikk en del spørsmål om kjolene jeg hadde på meg i thanksgiving-innlegget. Så hyggelig at dere likte dem! Men ja, jeg må dessverre skuffe dere. De er kjøpt her i LA, og jeg tror ikke dre kan få tak i dem der hjemme. De er fra butikken Forever21, og begge kostet rundt en hundrelapp. Bare shoppingen alene er jo grunn nok til å dra hit!

Nå har jeg vært ute og løpt fra meg litt tanker "og sånt". Det var deilig. Skikkelig høst i lufta, men ble fort varm. Skulle ønske jeg kunne gå ut døra og løpe langs the Pacific Ocean hver eneste dag.

Nå skal jeg få på meg sminkemaska, gjøre litt lekser og få med meg noen venninner på verdens beste italienske restaurant. Håper jeg! Klar for å være sosial igjen. Hei så lenge!

hvilket mobil-abonnement bør jeg velge?

Okay, jeg trenger litt hjelp her! Må skaffe meg et nytt mobilabbonement innen to dager, og jeg aner ikke hva jeg skal velge. Noen som har litt peiling som kan anbefale noe? Jeg bruker nett på mobilen HELE tiden (så fri nettbruk hadde vært flott), sender sånn passe mange SMS, og ringer ikke så veldig mye. Men ringer selvfølgelig litt.

Edit: det er snakk om et norsk abonnement, ikke amerikansk! : )

min første thanksgiving holiday

THANKSGIVING. Egentlig ikke et ord som sa meg så mye, annet enn at jeg skulle få langhelg og reise innover mot Hollywood og Los Angeles sentrum igjen.

Ble hentet sent på kvelden av Andrew og Emilie, for her i LA kan fem minutter bety en time. Man må alltid ta høyde for stor trafikk, og avstandene er skummelt store her.

Både Em og jeg er halvt dansk og halvt norsk, og dette var vår første thanksgiving-feiring noen gang. Derfor hadde vi ikke særlig peiling, og la hele helgen i hendene på vår kjære Andrew. La meg få presentere Andy for dere. For ung til å være min far, for gammel til å være min kjæreste. Heller en slags storebror-onkel. Ganske så unik. Har ikke møtt mange gutter/menn før som bærer veska di, samtidig som de løper foran for å åpne dører og overøser deg med komplimenter samtidig - uten å ha baktanker. Hehe. Andy er et av de snilleste menneskene jeg har møtt, tror jeg. God tvers gjennom!

I hvert fall. A sin plan var å ta oss med på thanksgiving-party hos en venninne, og uten å ane hva vi gikk til, troppet vi opp med poser fulle av mat og alkoholholdig drikke. Det er visst sånn man gjør. Tar med ting til fellesskapet.

Og så ble jeg helt myk inni meg. Vi kom inn i verdens koseligste hus med verdens hyggeligste mennesker, som tok mot oss med åpne og veldig amerikanske armer. Ute ved bassenget var det rigget til med bålplass, levende lys og "åpen bar", og innendørs var det all verdens slags mat og drikke. Mellom tjue og tredve gjester ankom, og både servietter, plastbestikk og overdrevne doser med komplimenter fløy veggimellom. Jeg hadde vært livredd for at vi skulle sitte tjue stive mennesker rundt et middagsbord, så det var en stor lettelse at det var litt mer sånn "åpent hus"-fest.

Min kjære LA-søster og jeg.

Deler av all maten.

Kos ute ved bålet.

Til og med Donte var superglad for at vi kom. Åh, hadde lyst å ta han med hjem!

Gutta som heller ville sove/se på fotballkamp enn å spise kalkun og stirre på oss.

Meg og hun som eide huset vi var i. Hun var lovelyyy.

Noe av det som fascinerte meg, var hvordan mennesker på absolutt alle aldere hadde fest sammen og koste seg som om det skulle vært det mest naturlige i hele verden. Hjemme har vi ikke akkurat så mange ordentlige fester med foreldrene våre? Her var vi i hvert fall alt fra 18 til godt over 50, utrolig gøy! Helt til jeg var bobmesikker på at han ene 18-åringen var Justin Bieber, da tok vi turen hjem til Andrew igjen.

Dagen derpå var Andrew helt igjen, og stilte opp for sine skandinaviske piker. Vi ville på shopping, og shopping ble det. I. MANGE. TIMER. Nok om det, blir sliten av å tenke på det.

Da det ble aften, bestemte vi oss i hvert fall for å dra ut. Og vi dro på en av de beste utestedene i hele LA, The Colony. Kjøp et bord for kvelden, samt et par fine flasker med noe å drikke, så har du brukt opp årslønna di ganger to. Men stedet var fascinerende, utrolig fint! Vi hadde det kjempegøy - helt til KLOKKA TO, for da stenger utelivet her. Sykt.

Jeg har i hvert fall hatt en helt fantastisk thanksgiving-helg, dette ble litt kort og enkelt ettersom jeg sitter og sover over tastaturet. Men jeg håper jeg får vært med på å feire TG neste år også! California slipper ikke unna meg SÅ lett. Her er noen bilder fra turen på byen.

en liten lykkeoppskrift

En liten lykkeoppskrift:

1. Reis til California.

2. Dra på kjøretur i solnedgangen med mennesker du bryr deg om.

3. Sett på denne sangen og skru volumet opp.

4. Smil.

hjemme i redondo

LA-tid: 16.04

Hei og hopp og dans på bordet! Nå har jeg kommet hjem til leiligheten igjen etter en lang og utrolig morsom helg. Er SLITEN nå, men får ikke ro i sjela før jeg har fått handlet noen julegaver. Syns julegaver er vanskelig. Elsker å gi gaver, problemet er bare at jeg hater å kjøpe dem, for jeg er så redd for at folk ikke skal like det jeg kjøper - alle vet jo hvor kjipt det er å late som om man liker en gave når det ikke er tilfellet. Akk...

Kommer masse bilder og full rapport senere! : ) Nå må jeg dusje, få på meg rene klær og ta en taxi bort til nærmeste shoppingsenter. Alene. YES! Endelig skal jeg shoppe alene, har funnet ut at jeg ikke liker å shoppe med andre. Det stresser meg.

Over og ut så lenge.

thanksgiving holiday

LA-tid: 22.18

God kveld! Eller god natt, til dere der hjemme. Det har vært en lang og søvnig dag. Hadde det gøy på skolen selv om jeg nærmest lå med panna på pulten, men i kveld har jeg faktisk vært ganske dårlig. Er så utslitt nå at en skulle tro jeg har løpt maraton i dag, men det er vel bare en blanding av sene kvelder, og at jeg som fulltidsblogger (haha) ikke er vant til å stå opp så tidlig hver eneste ukedag.

Nå er jeg pakket og klar, og blir snart hentet av Nadja og Andrew. Vi skal hjem til Andrew som bor i Oaks, skal tilbringe min thanksgiving holiday der. Aldri opplevd thanksgiving før, så det blir spennende. Gleder meg! I kveld skal vi bare slappe av og kose oss, og Nadja har gitt løfter om mojitos. Men jeg vet ikke helt. Vi skal shoppe hele dagen i morgen og ta den helt ut på kvelden med thanksgiving og en tur på byen, så burde jeg ikke være smart nok til å ikke sitte oppe og sludre hele natten i dag? Hvis jeg prøver meg, kommer jeg sikkert til å sovne med haka i drinken uansett. Eller sugerør i nesa, hvis jeg er så uheldig og får utdelt et sugerør. Det har nemlig skjedd meg før, og det ble blodig.

Og ellers var jeg på et vaskeri for første gang i hele mitt liv i dag. Vi har vaskekjeller her i leiligetskomplekset, men det var så skummelt der at jeg heller valgte å bruke en som ligger i nabohuset til skolen. Vi har vel alle sett romantiske Hollywood-filmer hvor het romanse og full harmoni oppstår på en coin laundry. Jeg gikk derifra heller skuffet med mitt nyvaskede tøy.

Ikke bare var jeg alene på vaskeriet med den tannløse kineseren som jobbet der og et eldre ektepar med sin hjemmeboende sønn på fire-og-førti, men en eller annen nisse med skjegg stod og bokstavelig talt stirret på undertøyet mitt da det tørket i tørketrommelen. Hodet hans dreide rundt og rundt i takt med trommelen, og jeg satt der på en skitten plastikkstol og visste ikke helt hvor jeg skulle gjøre av meg. Det her blir det i hvert fall ingen vaskeri-romanse av. Det er ikke normalt å ha vindu på en tørketrommel?! Hvorfor? Jeg følte meg så blottlagt. Verre enn blogging.

Og forresten. Se hvem jeg møtte på vei til skolen i dag! Haha, utrolig søt. Ekornet satte seg på bakbeina, og bare "wooow", da jeg gikk forbi, trøtt som faen, med haka slepende i asfalten.

Nå tuter det utenfor her, det betyr vel at jeg må løper. Bloggely late!

trøtta

Åh. Jeg er så trøtt. Sitter i loungen på skolen og prøver å stappe i meg så mye frukt og M&M's som mulig, før fritimen min er over. Trenger rask energi! Satt oppe med Macen nesten til i dag tidlig, problemet er jo at når jeg skal legge meg, våkner mailboksen, Facebooken, bloggen og Twitter'n min til live. Og da er det faktisk vanskelig å lukke ned.

I og med at det er uaktuelt for meg å følge med på blogger, har jeg en fast greie med å sjekke innom bloggene til vennene mine (de av dem som har blogg, noe som er flaut mange), og jeg ble sittende og lese på vakre Belindas blogg, da jeg fant noe interessant. Dokumentaren om en ung og vakker jente som fikk ansiktet sitt ødelagt av syre pågrunn av en psycko kjæreste. Fikk helt vondt av å se på, men den er et plaster på såret hvis man har som bortskjemt vane å våkne opp og tenke "ÆSJ" når man ser seg selv i speilet om morgenen. Det du ser i speilet er ikke "ÆSJ". Får du halve ansiktet ditt brent bort av syre skal du få lov til å klage. Smalt fra rett person, jeg banner til trynet mitt hver eneste dag.

Men dere burde i hvert fall se dokumentaren på Youtube, den heter My beautiful face, og del 1 finner dere her. Og så kommer resten av klippene opp på høyre side.

Jeg har så lyst til å dra hjem og sove etter skolen, men det er THANKSGIVING-break, så planene for helgen er allerede lagt. I dag skal jeg inn til Los Angeles igjen og shoppe med Nadja, og i morgen skal vi på middag hos Andrew, han jeg var hos første helgen i LA. Håper vi slipper bilulykke denne gangen. Men jeg gleder meg! Selv om jeg er trøtt. Trøtta.

Q/A

Sånn, da har jeg fått litt hjelp av EF til å svare på spørsmål om skolen og LA! Håper dere med spørsmålene får svar på det dere lurer på. Åpner for spørsmål igjen senere også, gøy at så mange av mine lesere enten har vært på, eller planlegger å dra på språkskole/språkreise! : )

Hva koster det?

EF Svarer:Prisene avhenger av hvor lenge du skal være, hvilket program du vil følge og hva slags innkvartering du velger. På EF.no kan du lese om de ulike programmene, samt få en kostnadsoversikt på programmet som passer best for deg.

Kortere program ( 2-20 uker), for deg under 19 år: ef.no/ilc og for deg over 19 år: ef.no/ils. Et semester eller studieår samt karriereprogrammer: ef.no/aya. Universitetsforberedende: ef.no/upa

Hvor lenge skal du være der?

Ida svarer: Jeg har flybillett hjem 6. desember i første omgang, men for å være helt ærlig har jeg lyst til å bli her lengre. Så vi får se! En ting som er sikkert er at jeg skal hjem til jul, er helt nødt til å være med familien min på julaften. Men hos EF er jeg altså i en måned.

Har EF samme utdanningstilbudet bare med muligheten til å bo i vertsfamilie?

EF svarer: Ja det har de. Du velger selv hvordan du vil bo når du reiser til EFs språkskoler – du kan bo på studenthjem eller hos en vertsfamilie. Om du velger vertsfamilie kan du enten bo på rom alene (enkeltrom) eller sammen med en annen student fra skolen (dobbeltrom).

Hvor langt er det til skolen fra der du bor?

Ida svarer: Tatt i betraktning hvor stort LA er, ligger skolen så å si i hagen. Tar meg fem minutter å gå til skolen, og skoleveien er trygg, så det er supert.

Er leilighetskomplekset på stranden?

Ida svarer: Nei, det er det ikke. Det tar 6-7 minutter å gå ned til stranden, ikke langt i det hele tatt. Det tar fem sekunder å gå til badebassenget, hehe, men det er dessverre alt for skittent for min del! Kanskje fordi det er "vinter", håper de vasker det ser annerledes ut som sommeren.

Er du fornøyd så langt?

Ida svarer: LA virker fantastisk, men det er større enn man kan forestille seg, veldig overveldende. Man blir som en liten maur her og det er lett å føle seg liten, men det kan jo være en positiv ting. Skolen er jeg veldig fornøyd med. Havnet jo på et kurs jeg syns var veldig vanskelig, men får veldig god hjelp av de ansatte på skolen til å finne noe som passer meg. Lærerne og resten av de ansatte er så gode at man får lyst til å klemme dem! Hittil har jeg ikke falt for fristelsen. Men de får meg i hvert fall til å føle meg trygg og litt mer på hjemmebane.

Hva syns du om EF som organisasjon?

Ida svarer: Etter min erfaring tar de veldig godt vare på studentene sine, de hjelper mer enn gjerne, er flinke til å gi informasjon og kommunikasjonen med EF hjemme i Norge er også god. EF arrangerer også eventer og turer for elevene sine, eneste jeg har å sette fingeren på er at jeg skulle ønske det var LITT fler av dem. Vi bor i et rolig område, og et par av kveldene her har vært litt for stille for de av oss som er nye her og vil se mest mulig av LA.

Er det badetemperatur i LA på denne tiden?

Ida svarer: Jeg har ikke prøvd å bade enda, men i følge de andre elevene er det for kaldt. Hadde jeg kommet en eller to måneder tidligere, så kanskje?!

Vil du anbefale andre å dra med EF til Redondo Beach?

Ida svarer: Så absolutt! Å ta et EF-kurs her er en veldig god måte å kombinere skole og ferie på. Et supert avbrekk for dere som er lei av skole, men som likevel vil gjøre mer enn å shoppe og ligge på stranden. Skolen er jo ikke akkurat slik at man drukner i lekser og lesing, og skoledagene er ikke lange heller. Her er et bilde av timeplanen min.

Har hørt mye negativt om EF, hva mener du om dem hittil?

Ida svarer: Jeg har ingen negative opplevelser med EF så langt. Jeg har også hørt om folk som har vært veldig misfornøyd med foreksempel vertsfamilien de har endt opp hos, men da er det ikke verre enn å bytte. De EF-ansatte i Norge er der jo for et par gode grunner, og en av grunnene er å hjelpe elevene som er ute i den store verden.

Er det noen øvre aldersgrense på reisene som går under aldersgruppen "19+"? Da tenker jeg på internship programmene.

EF svarer: Nei, det er ingen øvre aldersgrense på EFs språkstudier, de har også egne kurs for voksne studenter. Det gjelder selvsagt også internship programmene. Å ta et internship vil gi deg verdifull internasjonal arbeidserfaring. Om du tenker på å ta internship i USA, kan skolen i LA absolutt anbefales, da de har lang erfaring med dette programmet. Skolen har blant annet i år hjulpet tre studenter med å få utplassering i Sony, og etter de var ferdige på kurset fikk de faktisk fast jobb i Sony!

Hvor er det bra shopping?

Ida svarer: Nå har jeg jo ikke vært her så lenge enda, men skal oppdatere dere hver gang jeg finner et bra - eller dårlig sted. Men foreløpig har jeg fått med meg at shoppingen i Santa Monica (det nye Nordstrom-senteret der) er FANTASTISK. Og Southbay Galleria i Redondo Beach, som jeg linket til i går. Dit kostet det 20 dollar med taxi, en hundrelapp, så det var helt supert å ha noe så nærme.

Kan vi få se flere bilder? Vil se mer hvordan det ser ut i nærområde. Stranden, byen, skolen.

Ida svarer: Klart, legger ved bilder! Og flere kommer etterhvert.

Her er jeg på Redondo Beach som ligger rett nede i gata. Fantastisk strand, og den har et fortau som går hele veien til Santa Monica og Venice Beach. Så da er det bare å leie sykler hvis man ikke vil ut i trafikken!

Nabolaget og området rundt her ser stort sett slik ut.

Går dere med sko inne? Ser det alltid på film men har lurt på om det gjøres i virkeligheten.

Ida svarer: Hehe. Mange går med sko inne, men jeg er så vant til å ta av meg skoene at jeg for det meste går uten sko inne. Men det er jo gulvteppe her, så det er vel "ment" til å gå med sko.

Er det langt inn til sentrum av LA, Santa Monica osv.? Anbefaler du folk som skal dit å bo nærmere byen, eller er det greit å bo litt unna?

Ida svarer: Det tar cirka 30-40 minutter å kjøre inn til LA sentrum. Avhengig av trafikken så klart, det kan ta lengre tid. I LA er det ikke langt i det hele tatt, det er helt greit så lenge man har bil eller slår seg sammen med noen som har. Jeg har ikke lappen/bil selv, men har flere venninner og classmates som har, så tror ikke det blir noe problem. Er vel cirka samme avstand til Santa Monica. For de som ikke har bil, så arrangerer jo skolen turer, så no problemo! Det er også mange som leier sykkel og det tar ca. 45 minutter og sykle til Santa Monica.

Hvilke spisesteder anbefaler du?

Ida svarer: Det må jeg nesten komme tilbake til når jeg har vært her litt lengre. Men FY SØREN, så mye god mat det er her. Da jeg dro tenkte jeg at "æsj, nå blir det sikkert masse Mc Donalds på meg", men jeg har ikke spist en eneste burger derifra skal jeg love dere. Har spist helt fantastisk meksikansk og japansk mat her, jeg har ikke ord til å beskrive hvor BRA maten er, til og med på små og enkle sjapper. Og så er det BILLIG, og porsjonene er gigantiske. Klarer aldri å spise opp halvparten. Men jeg MÅ anbefale Cheesecake Factory. Jeg liker ikke ostekake, men ostekake er visst bare en liten del av det. Helt ubeskrivelig FANTASTISK restaurant!! Og så ligger verdens beste italienske restaurant ved siden av skolen, eget innlegg kommer.

Er Redondo Beach langt fra alle stedene? Går det busser inn til LA? Og hvor mye koster det for taxi?

Ida svarer: Kan vel si det sånn at alle steder er langt fra hverandre. Det er ikke sånn at du tar deg en rusletur til Hollywood og spiser lunsj for så å gå tilbake igjen. Klart det går busser, men jeg har hørt at man helst bør styre unna. På kvelden bør man ikke ta buss i det hele tatt i fare for å bli ranet, og på dagtid tar bussene melkeruter - om de i det hele tatt dukker opp. Hørte rykter om at taxi inn til LA ville koste mellom 80 og 100 dollar. 100 dollar er rundt 500 kroner, så hvis man fyller opp taxien (alle taxiene jeg har kjørt med fra Yellow Cabs her har plass til minst syv passasjerer), blir det jo ingenting på hver. Hvis noen av dere skal hit, si i fra, så skal jeg kanskje være så snill og gi dere kontaktinfo til verdens beste taxisjåfør. Han har verdens beste shoppingtaxi, er fleksibel på pris (så vi ender opp med å betale mer i tips enn selve turen), bærer gjerne poser og står gjerne utenfor butikken og venter mens du handler. I går hadde vi han i 50 minutter for 20 dollar, så man kan jo være heldig! Tips: si at du er fra NOORWAAY! Fordelen med å bo på Redondo Beach er at det er ikke så mye turisme her så det er mye tryggere å bo her enn på de andre stedene.

Er det dyrt der? Shampoo, mat, klær osv.?

Ida svarer: Jeg er vant til Oslo nå, og i forhold til Oslo (og kanskje resten av Norge?) er det gledespredende billig! Går du for å spise en solid lunsj på et hyggelig sted, betaler du maks 10 dollar, noe som tilsvarer 50 kroner. Hjemme pleier jeg å betale mellom 130 og 200 kroner for en vanlig lunsj. På matbutikken er det ikke sånn wow-billig, men likevel billigere enn i Norge tror jeg. Klær avhenger jo også veldig av hvor du går, men siden dollaren er lav er det helt klart billigere her enn i Norge uansett. La oss ta Forever21 som eksempel. Kjempefin butikk, ikke spesielt dyr i utgangspunktet, men veldig mye fint. Ringer og smykker koster rundt 5 dollar, noe som tilsvarer 25 kroner, og kjoler koster rundt 20 dollar. Altså 100 kroner. Så det blir mye shopping her, jeg skal kjøpe ekstra koffert hjem!

Negative og positive sider ved å bo på campus?

Ida svarer: Tenker du i forhold til vertsfamilie? Det positive er at det ligger veldig nærme skolen og stranda, at det er lettere å bli kjent med folk og at man har mer frihet. Det negative er kanskje at man bruker mer penger og at standarden kan være litt lavere på campus enn hos en vertsfamilie. EF svarer: Vertsfamilie er inkludert i EF sine priser, så vil du ha mest mulig penger til shopping- er dette måten å spare litt penger på : ) Du får også mat hos vertsfamilien, frokost og middag.

Får man stipend etter norske ordninger? I såfall, hvor mye blir dekket? Og hva ca. blir egenandelen på?

EF svarer: Dessverre gir ikke Lånekassen støtte til språkstudier i engelsktalende land, så man må finansiere programmet på egen hånd. Det går selvsagt an å sjekke i legathåndboken om det finnes noen stipender man kan søke på der.

Hvilket kurs går du på? Intentsivkurs?

Ida svarer: Nei, jeg går allmennkurs 26 timer i uken a` 40 minutter. Et intensivkurs/Master English Program har 32 timer i uken.

Jeg er 16 år gammel og har lyst til å reise på språkreise til sommeren (California). Men foreldrene mine er veldig skeptiske og lurer på om det er trygt, hva det koster, hva som er inkludert, hvor mange norske reiseledere det er der, hvordan skolen er der, og hva som er best av vertsfamilie og campus?

EF svarer: Å reise på språkreise med gruppe og kursleder er veldig trygt – spesielt i USA hvor de gjerne er litt strengere enn enkelte steder i Europa. Du vil reise med en eller to ledere alt ettersom hvor stor gruppe du reiser med. I tillegg til din norske kursleder, vil det også være en lokal aktivitetsleder som hjelper til med aktiviteter osv. Det er også EF-personale i kursbyen som hjelper til for at alle skal få en super språkreise. Du vil gå på skole med andre EF studenter. Bor du i vertsfamilie vil du bo utenfor en av storbyene San Diego, San Francisco eller LA og gå på skole her. Bor du på campus vil du gå på skole på Campus området.

Både Campus og vertsfamilie er gode alternativer for innkvartering, vanskelig å si hva som er best. Men du skal i alle fall ikke være redd for å bo hos en amerikansk vertsfamilie, da disse tar veldig godt vare på deg. De tjener ingen penger på ha studenter boende hos seg, og gjør dette kun fordi de synes det er spennende å bli kjent med nye mennesker og kulturer.

Jeg lurer på om det er mulig å studere (f.eks engelsk) ett år i England eller USA etter VGS med EF? Hvordan er mulighetene og prisene og sånt?

EF svarer: Da passer det kanskje med et studieår i utlandet for deg. Du kan velge mellom en rekke skoler i England og USA (Canada, Australia, Singapore eller Cape Town) dersom du vil studere engelsk. Klarer du ikke velge kun en-kan du dele opp et studieår på flere skoler. Alle de engelsktalende skolene har samme undervisningsopplegg, så du kan fint studere på flere ulike EF Skoler i løpet av et år.  Du kan velge mellom generelle språkprogrammer, karriereprogrammer (Health & Fintess, Fashion & Design, Business, Media & Art, Hotel & Tourism mm) og egne universitetsforberedende program dersom du skal gå videre på college eller universitet i utlandet. For priser og kursstart, se ef.no/aya.

Hva får man ut av språkskolen? Studiepoeng eller lignende?

EF svarer: Du får med deg kursbevis som sier noe om hvilket nivå du ender opp med etter kurset er ferdig. Dessuten får du på alle engelskkurs en EFCELT eksamen, som er en engelskeksamen som EF og Cambridge University har samarbeidet om – som er et kjempebra bevis å ha dersom man skal søke på studier i utlandet, eller man skal søke på jobber der de krever gode engelskkunnskaper. Ettersom dette er rene språkkurs får man ingen norske studiepoeng – men man får internasjonal erfaring og nye venner fra hele verden!

*Hvis du går på et universitetsforberedende program eller et karriereprogram på en av EF skolene i USA- kan du få amerikanske studiepoeng. Det samme gjelder i UK for studiet Diploma in Business and Management

den talentløse jakten på litt gossip

At journalister graver for å belyse monkeybusiness og andre ulovligheter i dagens samfunn syns jeg er flott - problemet er bare at noen gjør det så himla talentløst, det går an å grave uten å dykke ned på havets bunn for å lete etter skatter som ikke finnes.

Som mange kanskje har fått med seg, er E24 ganske gira på å slakte bloggere som tar betalt for å teste og skrive om produkter. Det skrev jeg min mening om her, og mottok etter det et par telefoner og en del mail fra E24. Ettersom jeg har stor interesse av å både gi og ta i mot informasjon på områdene som diskuteres, svarte jeg gladelig på et par spørsmål, og tenkte at saken var grei. Har foreløpig ikke sett noe sak på det etter at den store diskusjonen ble satt i gang av denne artikkelen. Derimot ble det skrevet en kommentar her, hvor jeg for de 85% som ikke orker å se på mer enn overskrift og bilde på en slik traust side, blir stemplet som "lovforbryter". Spørsmålstegn.

Mailene har fortsatt å tikke inn fra journalisten(?) som skrev førstnevnte artikkel, og jeg begynner nesten å føle meg litt tråkket på. I siste mail skriver Tommy Brakstad til meg at han har fått inn et tips FRA EN/FLERE AV MINE VENNER om at jeg fikk 15.000 kroner for å skrive dette innlegget. For det første er innlegget over ett år gammelt, for det andre ligger det på min gamle blogg som ikke er i bruk lenger. Her lukter det mer desperate-journalister-har-bladd-gjennom-alt-jeg-noen-gang-har-skrevet-for-å-prøve-å-finne-materiale-til-en-god-bloggesak. Å få servert slike løgner av noen som i tillegg misbruker muligheten til å snoke i mitt privatliv, får meg til å løfte på de velfriserte øyenbrynene mine - som forresten er laget av Fred på Jan Thomas- studio. Kanskje noen skal ta opp penn og blokk, og ringe dit for å spørre hvor mange tusen jeg fikk for å nevne det?

I innlegget som noen liksom har tipset E24 om, har jeg lagt ut bilde og skrevet en enkel setning om en pakke med Lambi dorull. Jeg samarbeidet også på den tiden med Kreftforeningen som er en samarbeidspartner som står meg nær, den gangen i sammenheng med Rosa Sløyfe-aksjonen. Da jeg handlet inn dopapir ble jeg oppmerksom på at Lambi ga deler av inntekten fra dorullene til nettopp den aksjonen, postet jeg et bilde av det, og oppfordret folk til å kjøpe den - for å støtte.

Mobilbildet fra min gamle blogg. Verdt 15.000 kroner?

Jeg vet at E24 kontakter folk de mistenker at vi bloggerne mottar penger fra, og det er beklagelig. Det er ikke samarbeidspartnerne våre som har gjort noe ulovlig hvis lovbrudd er blitt gjort, det er vi bloggerne som ikke har vært klar over at vi er pålagt å annonsemerke innlegg som er sponset.

Men ærlig talt. Jeg vet ikke helt om jeg skal le eller blir fornærmet. Folk/enkelte journalister tror virkelig at jeg får betalt for å sove på hotell, at jeg får betalt for å tørke meg i ræva med rosa hjerter - hva er det neste?

Her kommer det i hvert fall på en teskje til alle spekulanter: jeg får ikke betalt av Statens Vegvesen for å gå rundt på asfalten deres. Mc Donalds betaler meg ikke et eneste øre for at jeg hver natt til søndag forveksler "Takk"- søppelkassene deres med hodeputa mi. NSB punger ikke ut for at jeg reiser hjem og besøker familien min av og til. Og Grandiosa har heller ikke betalt et eneste øre for bildet dere nå skal få gleden av å se.

For det har seg nemlig slik, at jeg er en forbruker som alle andre. Jeg kjøper dopapir, jeg kjøper tannkrem, jeg spiser på restauranter, jeg kjøper meg nye klær, jeg... Ja, jeg føler ikke en gang at jeg trenger å forsvare det. Forskjellen på meg og mange andre forbrukere, er at jeg skriver en blogg, og i denne bloggen skriver jeg om hva jeg gjør, hva jeg føler, hva jeg mener om saker - OG om hva jeg kjøper og hva jeg liker av produkter. Hvorfor folk leser suppa kan vi ta i et annet kapittel, men nå er jeg lei av å forsvare dette. Og fortvil ikke. Neste gang jeg tar på meg jobben å teste en vare og informere om produktet på bloggen min, skal det stå klart og tydelig. Takk for meg!

like a G6

I dag hadde jeg det kjempegøy på skolen! Klassen jeg har kommet i nå har et ganske greit nivå, og jeg forstod i hvert fall det vi holdt på med. Akkurat nå sitter jeg og skriver en oppsummering fra en... Ganske rar film vi så i de første timene i dag. Etter engelsk-timene mine hadde jeg valgfag, som i mitt tilfelle er Sitcoms and culture. Det faget viste seg å gå ut på å se på TV-serier, diskutere dem og stille spørsmål. Deilig! Hvorfor var det ikke flere sånne fag på barneskolen og videregående?

Nå skal jeg gjøre meg ferdig med siste rest av leksene, og så skal jeg ut og sosialisere meg litt. Er så kaldt her om kvelden nå at jeg pakker meg inn i både Goose-jakke og Uggs når jeg skal ut. Mulig at det er jeg som er frossen, men vi bor jo rett ved sjøen også, så blåser litt ekstra her.

Når vi først snakker om Uggs! Jeg har kjøpt meg nye. Kjøper en hel hær av dem hver vinter, og nå er årets andre par i boks. Litt lei av de vanlige, så nå ble det med knapper. Superdeilig! Uggs kan se så stygge ut de bare vil, de er vinterens beste venn uansett.

Er blitt helt hekta på denne sangen, forresten! De spiller den på radioen her nede hele tiden, og den er ikke akkurat en demper på stemningen når man cruiser på freewayen og ser på at sola går ned bak palmetrærne. Ah, California...

her spiser vi frokost

God morgen! Nå skal jeg straks ned til EF og ha noen engelsk-timer på morgenkvisten! I grunn ganske deilig å starte dagen så tidlig. Tenkte bare å vise dere hva slags fantastisk sted jeg spiser frokost på. Jeg sier ikke at det er bra for meg, og jeg sier ikke at det er sunt heller, men det er da ikke det verste man kan finne her, blant alle de fettete lassene med egg, bacon og pannekaker. Mine damer og herrer, la meg presentere YOGHURTLAND!

Sjappa ligger rett ned i gata her, og er blitt et sted jeg går for... Å spise nesten hele tiden. Det fungerer rett og slett slik at man tar en kopp, fyller den opp med de typene Yoghurt-is man ønsker, lasser på med frukt og godis, og betaler. Og så spiser man. Og det smaker himmelsk. Har virkelig funnet de beste kombinasjonene. Nam nam. MÅ prøves for de av dere som kommer over en! Edit: ryktene i kommentarfeltet sier at det finnes en i Tullinsgate i Oslo GOOD!

en helg i hollywood

Jeg har i grunn ikke tenkt så mye over det før, men mamma og pappa har vært utrolig flinke til å ta med oss barna på ferier. Flere ganger i året. For å si det sånn: vi har SETT Europa. Vi har kjørt til Italia i bil, sovet i telt i Frankrike, spist oss i hjel på luksushoteller i Spania, druknet i luksus på Middelhavscruise og... Ja. Hvis ikke jeg har kjørt på motorveiene i Tyskland minst tjue ganger i løpet av mitt tjue år gamle liv, så vet ikke jeg.

Det har kanskje noe å gjøre med at mamma og pappa møttes da de var reiseledere? Reising har i hvert fall alltid vært en stor del av livet vårt. Når vi lander på Gardermoen, gasser pappa bilen hjem og løper rett inn på PC'en for å booke billetter til neste ferie. Nesten. Han leter etter reiser like mye som vi leter etter interessant sladder på Facebook og Twitter.

MEN, det jeg egentlig skulle fram til: på disse Europa-turene våre har jeg blitt sliten i bena bare av å gå inn i en grotte eller av å se en vingård i fjellveggen (nå, noen år senere, har jeg dritlyst til å dra på vingård, forresten). MEN, her i Los Angeles er det annerledes. Jeg løper fra sted til sted, melder meg på turer, og når jeg er "sliten", er jeg klar for mer. Helt utrolig.

Denne helgen har jeg vært i Hollywood med Annie, Ozie  og Andrea. UTROLIG gøy! Og nå er jeg dødssliten, men først skal det blogges. Har selvfølgelig dokumentert turen, så nå kan dere oppleve den via meg. God tur nedover siden!

Etter skolen på fredag samlet vi får lille jentegjeng, og bestilte en taxi til skolen. Veldig mange av dere lurer på hvor langt det er til LA/Hollywood/sentrum fra skolen, og selv om svar på spørsmålene kommer veldigveldig snart, kan jeg nå med sikkerhet si at det koster 70 Dollar plussminus med taxi. Det er bare rundt 400 kroner! En hundrelapp på hver ødelegger ikke akkurat for shoppingen.

Vi dro på en grå og småtrist dag, helt perfekt for shopping og litt turistattraksjoner! Hotellet jentene hadde booket het Historic Mayfair, og det er ikke et hotell jeg vil anbefale. Fint hotell og deilige senger med utsikt til Hollywood-skiltet, men det lå litt usentralt og i et ganske skummelt strøk. Vi gikk ikke ut døra før taxien var på plass, hehe.

Da vi hadde lagt fra oss tingene på hotellet, tok vi taxi til Rodeo Drive i Bevery Hills. Et ganske så eksklusivt område. Følte meg ikke helt på hjemmebane, selv om jeg har med meg en solid slant å shoppe for. Vi prøvde oss på et kjøpesenter hvor alle klærne viste seg å være dekorert med fjær og diamanter, og fant fort veien ut igjen. Der stod det paparazzier med nesa klint inntil vinduet, for han duden med caps inne på kjøpesenteret var tydligvis en kul fyr. Og så var plutselig mammaen til Miley Cyrus der. Ellers ikke så mye å skrive hjem om.

Vi gikk litt fram og tilbake for å finne butikker som var litt mer for "sånne som oss", men da "vinterkulden" satte inn og retningssansen gikk i dass, fant vi nærmeste restaurant og slo oss ned for å spise.

Restauranten vi havnet på var Italiensk inn til beinet, så vi koste oss med pasta, livemusikk - og dessert på huset. Så vi ble sittende en god stund og drikke kaffe og studere de andre gjestene, som så ut til å være svært så velstående italienere. Menn med stokk og eldre damer med botox-overdose. Ganske interessant. Så tok vi taxi hjem igjen, og slo oss til ro med at den første kvelden i Hollywood ikke kunne brukes til så mye mer enn å kjøpe en flaske Vodka.

Ett hotellrom, en vodka og fire jenter. Vi under 21 drakk selvfølgelig bare brus, bryter da ikke loven her heller. Det ble i hvert fall en sen aften med både dans, sang og pysj - og morgenen etter var det TIDLIG opp. Jeg stirret Hollywood-skiltet i øynene og tenkte fuck you, før jeg dro meg opp og gjorde meg klar for en hel dag med sightseeing. Vi meldte oss tydligvis på en guidet tur kvelden i forveien.

Så vi hoppet på en buss, med en gjeng glade medturister, og lot turen begynne. Turguiden vår Jack kjente tydligvis byen inn og ut, for han pratet nonstop i den høylytte mikrofonen sin, og kjørte land og strand rundt i åtte timer. MEN, det var faktisk utrolig lærerikt, og vi så mye interessant.

Vil anbefale alle nykommere å ta en slik guide rundt i byen. Da får man på en måte sett litt av alle stedene, og det er lettere å velge ut hva man vil tilbake til og bruke mer tid på : ) Vi lærte mye om byen, og fikk både shoppet, spist og sett mange kjente steder, så det var absolutt verdt en halv dag.

På et tidspunkt besøkte vi et sted som heter Farmers marked, og da så jeg noe som fikk meg til å måpe. Bare et eksempel på hvor ekstreme noen ting er her. En dukkebutikk ved navn American Girl har nemlig tatt HELT av. Det foregår visst slik at små jenter går inn i butikken og finner en dukke som ligner dem selv mest mulig. Og så gjelder det å gjøre ting mest mulig realistisk. Det fantes ALT av utstyr en kan tenke seg, nesten som om man skulle shoppe til sitt eget barn. Skiutstyr, kofferter, kjæledyr, badekar, hårprodukter, små møbler, håndklær, tøfler, klær og sko med de minste detaljer - og alt var så ekte og funksjonelt!

Og så det drøyeste. Dukkebutikken har sin egen frisørsalong hvor de små jentene tar med dukkene sine for å fikse hårfrisyrene deres. Og det var et eget dukkesykehus der! Hvor dukkene satt i RULLESTOLER hvis de var ødelagt! Og så har de en egen dukkecafè hvor jentene tar med sine kjære dukker på cafè! Oh my god. Først tenkte jeg at; ååh, skulle ønske jeg var på den alderen nå, da hadde jeg storkost meg. Men så vandret tankene mine litt, og jeg tenkte; for et mareritt. Sikker på at dukkene her våkner til live om natten. For et FREAKY sted.

Selveste Hollywood og Walk of Fame var selvfølgelig gøy. Subbet litt fram og tilbake og så på stjernene i bakken, og så på rare mennesker i rare kostymer, før vi måtte farte videre. Må komme meg tilbake en dag og besøke Madame Tussauds og sånt. Og så drømmer jeg stort om å møte på Johnny Depp eller Brad Pitt på gata, de eneste som alle syns er deilig som jeg også syns er deilig. I Hollywood var det bare en Tom Cruise å se, og han er IKKE særlig kjekk.

Etter turen tok vi taxi rett til en stor outlet vi hadde hørt mye bra om. Citadel Outlets var i hvert fall en stor skuffelse for meg, men tror ikke de andre jentene var helt enig. Alt jeg klarte å kjøpe var et par Converse (for 20 dollar, altså 100 kroner!), men ellers syns jeg bare det var litt sånn år 2004-ish Guess og Ed Hardy- greier. Ikke helt meg, men sikkert flott for noen. Masse tilbud var det i hvert fall, for de som ikke har noe i mot mye mennesker og rot. Skuespillerne fra Glee var tilstede for å tenne et juletre da, det var jo litt cool.

Da vi kom hjem, skjedde DETTE. Slitne til beins, ikke klare for verken vodka eller musikk. Så vi bestilte Pizza Hut, latterlig billig, og latterlig fettete. Ett pizzastykke, og man ligger der, stappfull og nede for telling. Så vi så på sladre-TV helt til vi sovnet. Og så våknet jeg klokka fem med tærne til Annie i navelen og en buldrende snorkelyd i øret. Gidder du snu deg og snorke andre veien? Takk. Og så sovnet jeg igjen.

Nok en gang hadde vi klart å bestille TIDLIG tur kvelden i forveien. Denne gangen til Universal Studios. Ingen tid å miste, vekkeklokka ringte før klokka sju! Jeg lå i senga og bannet helt til de andre jentene stod klare nede i lobbyen. Og så var det klart for enda en bumpy ride med VIP Tours. Jeg foreslår nye dempere på bilene deres! Eller hva nå enn som hjelper.

Universal Studio var heftig. Vi begynte med en Universal Tour, en rundtur med tog, for å se flere locations hvor store filmer og serier er blitt spilt inn - og spilles inn. I dag spilte de blant annet inn Desperate Housewives og Parenthood. Stas! Å se Wisteria Lane i virkeligheten var herlig - og plutselig kjørte vi inn i en King Kong- filmscene med 3D-briller. Jeg skreik, var redd og ble våt av effektene, men det var gøy.

Men det er nesten så jeg føler at alle framtidige filmopplevelser er ødelagt, nå vet jeg alt for mye om hvordan ting blir til. Guiden bare; inne i den brakka der spiller de nå inn NCIS Miami - og ja, vi er fortsatt i LA. Og senere fikk vi se miniatyrmodeller av forskjellige naturkatastrofer og lignende. I små badebasseng. WTF!

Etter en lang og morsom dag i Universal Studios, dro vi hjem til hotellet for å hente bagasjen vår. Men tror dere dagen var over? Neida. Etter en liten lur i taxien på vei hjem, bestilte vi en ny taxi og stoppet innom Santa Monica på veien - for å shoppe. Jeg satte meg igjen fast på Bloomingdale som har så fantastisk mye fint og vakkert, spesielt fra Marc Jacobs, Michael Kors og Burberry. Akk.. Vet nesten ikke hvor jeg skal gjøre av meg! I dag fikk jeg faktisk handlet litt, i motsetning til forrige gang. Shoppinglykke er farlig!

Men NÅ har jeg tusenvis av andre ting å gjøre! Men folkens, dra til Los Angeles, besøk Hollywood, det er helt fantastisk her! Tusen takk for en fin tur, jenter : )

in hollywood for the weekend

Har tatt en helgetur til Hollywood med jentene. Sitter på hotellet nå, og skal straks ut for å se på byen og bruke litt (masse) penger. Først går turen til Rodeo Drive i Beverly Hills! Der jeg bodde i mitt forrige liv.

i en sofa fra ikea

Ikea har ikke betalt meg femten lapper for å pryde overskriften, men la gå. Har uansett sittet i en jævlig vond Ikea-sofa i hele kveld, og hatt kosekveld med Annie. Kosekveld med papptallerkner og plastikkrus. Sånn er det når man bor i kollektiv, og jeg må si jeg er positivt overrasket. Koste meg selv om vi... Måtte drikke av kopper man kaster i søpla når de er tomme.

Vi fant ut at vi hadde alt annet enn en innholdsrik kveld foran oss, så vi labbet inn på Albertsons, fylte kurven med varer til å lage et festmåltid, bestemte oss for at vi ikke gadd å lage middag likevel, tømte kurven, og fylte den med filmkveld-kos. Så labbet vi videre hjem til leiligheten min, og rigget oss til i sofaen. Ingen TV her i gården, så det ble film på litenskjerm (det motsatte av storskjerm, i hvert fall).

"Date Night" og "Remember me" var filmene som var så heldige og få vår oppmerksomhet i kveld, og jeg MÅ bare få anbefale Remember me! Uten å få betalt for det til og med. Og nå tror dere sikkert jeg likte den fordi det som skjedde på slutten skjedde (prøver å ikke spoile her), og det er bare delvis sant, for det var en utrolig bra film. Sitter igjen med klump i halsen - og det betyr at det er bra. Ble superkeen på masse kjærlighet, New York og sånn sex man bare ser  i Hollywood movies.

MEN, her ligger jeg. Ikke i noen armkrok, men i en vond sofa fra Ikea uten trekk. Og nå skal jeg sove, og kanskje jeg er heldig og drømmer om det samme som  i går. Men jeg er ikke av typen som legger ut i lange baner om hva jeg drømmer, for når folk gjør det til meg, får jeg følelsen av at jeg må spise kneipbrød resten av mitt liv. Greit, så skrev jeg hele drømmen min ned og sendte den til han jeg drømte om på Facebook, men det kan jeg tilgi meg for.

Jeg surrer. God natt!

Papp. Papp. Papp.

Agurk er min favoritteste mat i hele verden.

vi trenger informasjon

I dag har jeg fått en haug av mail og kommentarer i form av "LOL, har du sett at Fotballfrue driter seg ut eller?". Og det pågrunn av denne artikkelen.

Føler egentlig at denne saken ble vinklet litt som at Fotballfrue/Caroline selger meningene sine for penger, og jeg tror så absolutt ikke at det var hensikten. Jeg kjenner ikke så godt til akkurat denne bloggen, men noe sier meg at flere av jentene øverst på topplistene har bloggen som viktig inntektskilde. Og da gjelder det selvfølgelig å få inn så mye penger som mulig - MEN, på ærlig og lovlig vis. Og det er faktisk ikke så enkelt for unge jenter å vite hva som er lov og hva som er no no. For hvor går grensene? Grensene er så hårfine når det kommer til blogging, og det er helt nytt, så jeg syns i hvert fall det er vanskelig å bruke markedsføringsloven som mal, for så å trekke paraleller med det jeg gjør.

Jeg føler at noen bør ta på seg jobben med å informere unge bloggere om hva som er lov, og hva som ikke er, før man begynner å hakke på slikt åpenlyst i media.

Når det er sagt, så har jeg selv fokusert på at ÆRLIGHET er det viktigste punket. Det viktigste for meg er at jeg er ærlig hvis jeg skriver om et produkt, for jeg vet med hundre prosent sikkerhet at hvis jeg anbefale et produkt, vil opptil mange unge jenter gå og kjøpe og teste ut dette produktet. Det er sprøtt, men det er sånn det har fungert. Jeg linker til en god lipgloss den ene dagen, neste dag er den utsolgt i nettbutikken. Og når det er sånn det fungerer, er det utrolig dårlig hvis noen bloggere skriver godt om et produkt for penger, og kun penger.

Jeg skal ikke stikke under en stol at jeg tjener penger på å teste og skrive om produkter. Det gjør alle bloggerne som tjener penger, noen mer skjult enn andre. Men jeg ser på det som en del av "jobben" min, og har aldri tenkt at det ikke skulle være greit. Med mindre jeg tester noe dårlig. Da får det selvfølgelig aldri se dagens lys på bloggen min heller. Og jeg gjør det alltid klart for samarbeidspartneren min at jeg forbeholder meg retten å si min ærlige mening om produktet. Det er ikke MENINGEN min om produktet jeg selger. I artikkelen framstiller de det som at bloggere tar betalt for å skrive POSITIVT om et produkt, og slik jeg ser det, er det ikke akkurat det Caroline prøver å gjøre i mailen hun har sendt til Cappelen. Selv om hun kanskje har vært litt uheldig ved bruk av ordet "anbefaling".

Og som forbruker, syns jeg egentlig det er helt supert at bloggere tester produkter. La oss si at jeg er på leting etter en god tannbleking. Jeg googler, finner bloggere som har anbefalt/advart mot forskjellige tannblekinger, og blir med en gang klokere på hva jeg skal bruke pengene mine på. Men igjen, dette avhenger av ærlige bloggere. Så, ja. ÆRLIGHET, folkens. Ikke selg meningene deres, bloggere, selg muligheten dere har til å formidle deres egen mening om et produkt.

Dette ble surrete. Men dere skjønner sikkert hva dere mener. Saksbehandler og jurist i forbrukerområdet, Sara Holthe Jaklin sier at de enda ikke har slått ned på noen bloggere og heller ikke behandlet konkrete saker som gjelder skjult markedsføring i blogger. Nei, og det er kanskje like greit, hva med å gjøre bloggerne OBS på hva som er lov og ikke først? TAKK!

over and over

LA-tid: 14.52

Hei og hopp! I dag startet jeg dagen med en tur på skolen. Der var jeg på kontoret for å bytte level på kurset mitt. Fikk lov til å gå ned to levels, så nå er jeg happy og fornøyd, og gleder meg til å begynne med litt enklere engelsk på mandag! : )

Etter en tur innom skolen, dro Annie og jeg og spiste lunsj på Good Stuff. Og nå sitter jeg her og er supersliten. Følte meg helt neddopet da jeg la meg i går, var så trøtt at jeg ikke hadde kontroll over kroppen min. Er vel litt av jetlagen som henger igjen.

Morgenfresh. Nææt.

Har sendt avgårde spørsmålene til EF nå og besvart de jeg kan svare på, så legger dem ut så fort jeg får mail tilbake. Er jo natt i Norge nå, så blir vel i natt en gang for min del - I hope! : )

i dag lo jeg på engelsk

LA-tid: 00.30

Lunsj med jentene var kjempekos. Vi fant en liten, meksikansk restaurant mellom skolen og stranda, og jeg hadde så vanskelig for å bestemme meg for hva jeg skulle spise at jeg bare lot servitøren bestemme. Og det var ikke helt feil! Maten var herlig.

Her er de tre jentene jeg har blitt best kjent med i løpet av de første dagene på skolen. Til venstre ser dere Ozie fra Sveits, hun er virkelig et morsomt vesen. Baki der har vi Annie fra Stavanger, godt å ha èn som er sjukere på Visa'n enn meg når vi shopper. Og så har vi jo selvfølgelig meg som nesten ikke har hår på huet, og ved siden av meg sitter Andrea. Hun er fra Østerike, helt fantastisk søt jente!

Dagens lunsj.

Har det så gøy med de tre jentene, jeg trodde ikke at jeg skulle klare å "ha det gøy på engelsk", men i skrivende øyeblikk har vi akkurat kommet hjem fra lunsj, strandtur og syv timer shopping, og jeg har stort sett ledd hele tiden. Så da er det altså mulig. Selv om det vi ler mest av er... Engelsken vår.

Er dere forresten klar over hvor sykt dårlig Macy's her er?! Jeg har vært på Macy's i Spania før, og da var det dødsfine butikker med eksklusive varer utelukkende, men Macy's på Southbay Galleria (ja, dro dit i dag også) var jo søren meg tre etasjer med slitne pysjer, syntetiske juletøfler og BH'er for bestemødre med ekstra lange pupper. Not good!

Men uansett, det føles godt å ha fått noen venninner her. Selv om de er venninner som ikke har tro på at jeg kommer til å klare å leve i sølibat i 365 dager. Men det er et kapittel vi kan ta en annen dag.

forandring fryder

LA-tid: 13.00

I dag har jeg brukt litt tid på å pakke ut tingene mine. Når jeg skal være et sted mer enn i en uke er jeg helt avhengig av å kunne gjøre stedet litt til mitt eget, så det har jeg også prøvd på. Rett og slett ved å "Ida-rote" litt. Og nå er det lille hjørnet mitt på soverommet mye koseligere.

Nå skal jeg ut og spise lunsj med jentene, og etter det skal jeg sende inn spørsmålene fra dere som jeg ikke kan svare på til EF. Flere av dere har spurt etter bilder fra nærområdet, så etter lunsjen drar jeg med meg kameraet rundt i nabolaget. Lenge leve turister!

la oss heller samle alle spørsmålene

LA-tid: 08.21.

Goood morgen! Sola holder på å trenge gjennom morgendisen her, og jeg prøver å se noe ut av de trøtte øynene mine. Ble liggende våken til langt på natt på grunn av to snorkende roomies. Litt søtt, men ganske irriterende. Det var nesten så jeg plukket opp telefonboka for å melde dem på et eller annet talentshow på TV, de hørtes ut som to beatboxere der de lå og utfylte hverandres stille sekunder.

I dag er planen å komme meg ned på skolen og høre litt rundt de forskjellige levlene de har. Og etter det er jeg blitt invitert til Hollywood av en som heter Irmelin. Hun har fikset så vi kan få henge med Patrick Dempsey (Mc Dreamy?) og Nelly, men så er jo problemet bare at man ikke kommer seg noen vei med bil, og jeg er ikke frekk nok til å spørre om noen kan kjøre meg, for så å dra hjem igjen. Så vi får se på det.

Mine damer og herrer. Det finnes et vann som er bedre enn Voss, og det heter Fiji, for de som enda ikke har fått det med seg. Og ja, jeg er av typen som kjøper de kule vannflaskene bare fordi det er kult. Det er sånt som gjør meg til en rosablogger, så det må opprettholdes.

OG, så er det veldig mange som har spørsmål om EF og LA i kommentarfeltet! Jeg vil selvfølgelig prøve  svare på så mye som mulig, og har blitt enig med EF om at de kan hjelpe meg med det jeg ikke har peiling på. Så hvis dere har spørsmål rundt EF, LA, begge deler eller noe sånt, så bare legg det inn i kommentarfeltet under dette innlegget, så kommer det svar i morgen.

kortvarig lykke kan kjøpes for dollar

LA-tid: 01.47

To norske jenter i amerikansk shopping-territorium må være noe av det morsomste man kan være vitne til. Spesielt Annie, som roper "wooow" og "seee" til alt fra babyklær til julepynt. Hehe, søtt da. Men det er virkelig så mye å se på at man blir stående helt rådvill.

I dag tok vi taxi til et kjøpesenter som heter Southbay Galleria. Rett borti her, i den grad man kan si det om noe i LA. Men her anser man jo hverandre som naboer hvis man bor en tjue minutters kjøretur unna. Det er så gigantisk! Southbay Galleria er også gigantisk. Vi rakk ikke å se en hundredel av kjøpesenteret en gang, så vi skal tilbake senere i uken for å "gjøre oss ferdig".

Vi fant masse fint på Forever21, og et par høye hæler på oss hver ble det også. Folk her elsker jo normenn, så vi blir behandlet som om vi er... Noe vi ikke er?

På vei hjem fikk vi vår fra-nå-av-faste-taxi-sjåfør Tony til å stoppe ved en videosjappe. TV-serier og DVD'er er jo sykt billig her i forhold til i Norge, så planen er å raide alt som er av sånne shops og ha med masse goodies hjem som jeg kan kose meg med i juletider. Tony stoppet telleren og stod utenfor og ventet i en halvtime, mens personalet i videosjappa behandlet oss som kongelige. De syns tydligvis at vi handlet så mye at vi fortjente litt ekstra. Da skulle de sett oss på en god dag! Så de ga oss masse gratis DVD'er, fylte opp en pose med godteri til oss og ga oss nummeret sitt. Hvorfor? Sånn at neste gang vi vil leie film, kan de sende en privatsjåfør for å kjøre oss fram og tilbake. I like this!

DVD'ene jeg kjøpte i dag. Flere som er hekta på Entourage? På topp fem her, i hvert fall! For en sesong koster det mellom 50 og 100 kroner her, ganske mye billigere enn hjemme i Norge. Noen som ser likheter mellom de tre nederste filmene? Haha, kom nettopp på at jeg hater langtekkelige klissefilmer uten humor.

Halv pupp, full kurv. Fikk endelig kjøpt håndklær i dag! Haha, helt siden jeg kom har jeg tørket etter dusjing ved hjelp av lufttørking og dopapir. Har vært i Afrika, vutt, lært å leve under enkle kår.

Nå begynner det å bli sent, tidlig opp på skole i morgen, så god natt!

edit: gi opp informasjonen om at jeg ikke får spilt av DVD'ene hjemme i Norge! Det får jeg. For jeg er så kul.

ja, i norge snakker brad pitt engelsk

LA-tid: 19.00

Hei og hopp! I dag har jeg hatt min første ordentlige skoledag bak pulten, og jeg må si det var lenge siden sist. Jeg gjorde det såpass bra på testen at jeg havnet i en advance-klasse, og for å være helt ærlig syns jeg det var litt for komplisert. Jeg har for det meste brukt engelsken min for å kommunisere de enkle tingene, og da tenker jeg på å finne veien, bestille fra en meny på restaurant og fortelle taxier hvor jeg skal. Debatt rundt politikk og konflikt rundt oljeindustrien derimot, er ikke noe jeg gjør med glans når det foregår på engelsk. Ikke ellers heller, egentlig.

Så i morgen skal jeg bort på skolen for å spørre om et litt enklere level. Jeg trenger en viss følelse av mestring for å kunne være motivert og lære nye ting, så jeg må prøve å finne en balanse. Litt utfordrende skal det jo også være! Litt synd egentlig, for læreren min var helt fantastisk. Men det er sikkert flere gode lærere her, så jeg får krysse fingrene for at jeg finner en klasse som passer meg litt bedre.

Når det er sagt, så tror jeg vi som er fra Norge er de beste på å uttale ord på engelsk her. Roomien min fra Sveits sa til meg her om dagen; jeg har hørt at dere har mye engelsk TV i Norge? I veldig, veldig mange land er det jo veldig vanlig at de legger sitt eget språk over, i stedet for å tekste programmer og serier sånn som vi gjør. Så DER har vi nordmenn en stor fordel, og den merkes.

Nå skal jeg ut og shoppe litt med Annie! Har fortsatt ikke fått shoppet noe mens jeg har vært her, så det er på tide : )

hi from bella

Fikk en liten hilsen fra Bella på mail i dag, hehe. Hun ser ut til å storkose seg hjemme hos mormor og morfar, og jammen følger hun med på bloggen også. Saaavn!

Hun ligger forresten alltid sånn på tastaturet og trykker på tastaturet hvis jeg sitter på Macen, helt gal etter oppmerksomhet.

beste skoledagen ever?

Det er ikke til å skyve under en stol at jeg gruet meg litt til første skoledag. Hvem gjør vel ikke det, uansett hvor de skal gå på skole og hva slags skole de skal gå på? Men det var ikke mye å grue seg til! Det var såå gøy, og sikkert den mest festlige skoledagen jeg har hatt noen gang. Det har kanskje noe å gjøre med at vi er i LA, jeg vet ikke?

Møtte i hvert fall opp i EF sine lokaler klokka halv åtte, og det var utrolig fint og fresht der. Verste jeg vet er å sitte og konsentrere meg på et sted hvor gardinene ble produsert før oldemora mi ble født, så det var bra! De første to timene brukte vi på å bli litt kjent med hverandre og hverandres land, snakket om typisk mat for landene våre og gjorde litt rebus. Så var det infotime med rektoren på skolen, og etter en liten tur var det tur for KJØRETUR!

Foran skolen!

En superhyper fyr ved navn Greg lasset oss inn i en minibuss, og vi ble kjørt rundt og vist hvor vi burde shoppe, hvor vi burde spise meksikansk mat og så videre. Mye som var greit å vite, for å si det slik! : )

Først kjørte vi til Santa Monica, hvor vi fikk to timer på å spise lunsj og shoppe. Av de som hadde sin første skoledag var vi fire jenter, så vi gikk sammen for å finne et sted og spise. Vi fant et helt FANTASTISK shoppingsenter med restaurant på toppen, og herregud, for en himmelsk mat!

Japanese food! Namnam.

Annie, Ozie og Andrea <3

Shoppingsenteret var så fantastisk og overveldende at jeg ikke klarte å kjøpe noe som helst, men jeg skal HELT KLART tilbake på Bloomingdales og kjøpe meg en Marc Jacobs. Verdensproblemet er bare å finne ut HVILKEN.

Etter noen timer i Santa Monica kjørte vi til Venice Beach, et helt sykt område. Vi fikk dessverre ikke så mye tid der, men skal helt klart tilbake. Masse fine surfere og lifeguards, olala, haha!

Den store, fine stranden.

Hihi!

Dette kan jeg bli vant til. Klar for ny skoledag i morgen! Håper alle dere engler sover godt der hjemme, og at vinteren ikke er så alt for slem mot dere.

julestemning på starbucks

LA-tid: 19.31

Hei på dere! Har satt meg på Starbucks for å jobbe og blogge litt, fikk ikke inn nett i leiligheten i dag. Her er det skikkelig julestemning, det var som å tråkke inn i en episode av Skomaker Andersen, hehe. Drikker hot chocolate with cream og koser meg sammen med min nye classmate, Annie fra Stavanger.

Er ikke helt i form og det skjer ikke så mye i dag, så i kveld er det bare å slappe av som står på planen. I morgen begynner jeg sent på skolen, så skal gjøre noen ærender på dagen - får ikke sove så lenge pågunn av jetlagen uansett : )

Deilig å ha et sted her man kan sitte og chille i kosedressen! LA er ikke SÅ glam som noen skal ha det til, og takk og lov for det. Redondo Beach, stedet hvor jeg bor, er kjempekoselig, med masse små restauranter og cafèer. Nå tenkte jeg å legge ut litt bilder fra første skoledag, så BRB!

first day at school

LA-tid: 08.09.

Alright, nå skal jeg straks ned på EF for min første skoledag! Dagen i dag går nok med på informasjon og få timeplan og sånt, men jeg gleder meg uansett til å se skolen.

Var på matbutikken med roomie Seline i går kveld og hamstret inn litt goodies. Blant annet vannmelon og yoghurt til frokost, mmm, love this! Tilbake senere, men da er det vel natt hos dere.

21 shots and a car accident

Okey, let me tell you about my freaky weekend. Jeg må bare få dette ned på papiret, jeg har en dundrende hodepine and a lot on my mind.

Fredag. Nadja, min vakre engel, kom og plukket meg opp fredag kveld. Vi kjørte til Oaks, og slo oss til ro hos tidenes gentleman, Andrew med et par andre fyrer. Superfestlig aften, for real. Jeg tok en for laget og helte i meg cirka 21 shots (Nadja holdt tellingen), og ble til slutt båret til seng som en prinsesse - med "welcome to America" tusjet på brystet. Superstas å våkne opp i en fremmed seng med alle klærne på og vite at resultatet ligger på kameraet.

Min nye header?

Lørdag. Andrew tok oss med på Nadjas favoritt, et burgersted kalt "In and out". Fantastico. Jeg var så hungover at jeg så vidt fikk i meg mat, men det var herlig likevel. Så dro vi hjem til Andrews place igjen, og slang oss på sofaen for å se på TV. Det endte med at vi spolte fram og tilbake på serier som Andrew er med i. Min favoritt var NCIS, han var kjempeflink til å være et creepy lik! hehe.

Nadja og jeg bestemmer oss for å dra inn til Melrose og shoppe. Min første sniktitt på Hollywood. Sommerfugler i magen, var glad selv om det var mye trafikk. Vi går innom en helt fantastisk butikk som er en blanding av nytt og vintage, før vi bestemmer oss for at det er tid for litt mer mat. Så vi setter oss på et kleint sted hvor servitørene kommer og spør om alt er bra hvert andre minutt (uten å overdrive), og humøret er i grunn på bånn.

Vi bestemmer oss for å gå tilbake til bilen for å flytte den, og Nadja sier "FUUCK, I got a parking ticket!". Bot på godt norsk. Boten var for å ha parkert feil vei. Excuse me? En forbipasserende forklarte oss greia, her skal man nemlig parkere bilen etter hvilken side av veien man er på - altså samme vei som kjøreretningen. Den forbipasserende syns det var så rasende festlig at han ble nødt til å twitre det. twitre-twitre.

Vi setter oss i bilen og skjønner ikke bæret av skiltene, øst, vest, nord, sør, whatever. Så vi kjører inn til siden for å ta en pause, sier oss enig i at "det eneste som mangler nå er at vi kræsjer", banker tre ganger i dashbordet, ler, og kjører videre.

En times tid senere er vi godt ute på motorveien, Nadja ser på meg og roper "BREMSENE FUNGERER IKKE!", jeg skriker, det svartner, bilen fortsetter skrått over de to neste feltene, og BÆÆMM. Så husker jeg i grunn ikke mer før vi står på nødlinjen på freewayen og griner med en eller annen hissig sjåfør. Helt uskadde, takk og faens lov, stod vi der i mørket i tre timer mens bilene suste forbi, og ante ikke hva vi skulle gjøre. Vi var helt lamslåtte av sjokk, jeg hadde virkelig vært helt sikker på at jeg skulle dø.

Etter noen kommer en politimann og spør hva som skjer, og etter litt for mange korrupte-politimenn-hollywood-movies, var jeg livredd. Men han var bare helt fantastisk. På et eller annet vis fikk han plassert oss i en tauebil og kjørt oss avgårde til nærmeste åpne bilverksted.

Men hei, er det ikke normalt å sjekke om alt er OK med noen som akkurat har kræsjet og er i fullstendig sjokktilstand? Vi ble kjørt til en jævla ghetto hvor noen tok bilen, og så ble vi sittende der på en benk, i en gate du bare ser på filmer når folk blir skutt og rana. Det tok fem minutter, så kommer stereotypen av en creepy gangster opp til oss, begynner å sirkle rundt oss og si ekle ting - og tro meg, jeg var så redd at jeg nesten tisset på meg. Omsider ble vi hvert fall kvitt han, og vi søkte ly på Mc Donalds i noen timer, helt til en av Nadjas bekjente kom og plukket oss opp så vi kunne sove på en sofa hos han.

Jeg har aldri følt meg så liten, redd, vettskremt og utrygg før, noen gang i hele mitt liv. Og for første gang har jeg følt meg HELT maktløs, og virkelig lagt livet mitt i andres hender. Sorry for sytingen, jeg er bare helt psykisk utslitt nå, men jeg må bare slutte å tenke på hva som KUNNE ha skjedd. Vi var heldige som ikke ble skadd, for det kunne endt så utrolig ille.

Søndag. Veldig klare for å komme oss hjem og ta en dusj. Fortsatt sjokkerte over gårsdagen. Hele dagen går med til å stå på bilverkstedet (ghettoen var litt hyggeligere på dagtid), og så kom Bart, Andrews roomie og plukket oss opp. THANK GOD. Vi dro hjem dit og slappet av litt, før vi dro med Bart og kjærestens hans til Cheesecake Factory. Jeg bare; ehw, I don't like cheesecake at all. Men man trengte ikke å like ostekake for å dra dit, for FY SØREN for en fantastisk restaurant. Menyen var en bibel, og maten var fantastisk. Gjorde dagen litt bedre i hvert fall.

Nå er klokka halv ti på kvelden, og jeg kom nettopp hjem til leiligheten i Redondo Beach. LA er så stort at man er avhengig av bil, og det er ikke barebare å få noen til å kjøre seg når man ikke kjenner noen i byen. Men Nadjas venn Gaby var en engel og stilte opp, hun kjørte i sånn tre timer for å komme og hente oss.

Hadde aldri trodd jeg skulle bli så glad for å komme hjem til en roomie jeg ikke kjenner. Men det var bare utrolig hyggelig, vi har ledd non stop siden jeg kom hjem. Vi har fått oss japansk roomie. Leiligheten er dekorert med Hello Kitty, say no more!

Ok, fra nå av skal ting bli bedre. I morgen begynner jeg endelig på EF-skolen, det skal bliii sååå gøy! Og så blir jeg sikkert kjent med litt flere folk fra her jeg bor også, så det gleder jeg meg masse til.

Nå må jeg hoppe til køys, bokstavelig talt, skole halv ni i morgen! : )

mobilblogg: brb

Hei! Fraværet mitt skyldes ikke latskap, jeg har rett og slett hatt den verste dagen på... Så lenge jeg kan huske. Kræsjet og alt, men alt "gikk bra", og nå har vi etter mange mange timers venting blitt hentet av en kjempehyggelig fyr som vi crasher (ordspill) hos. Jeg ligger på en grønn sofa med en merkelig katt. Savner mamma, pappa og alle vennene mine. Forteller dere alt i morgen, er lei meg, sliten og i sjokk. Men nå fikk jeg i hvert fall kommunisert litt med dere der hjemme. God natt! Eller god morgen til dere, da.

you know i'm no good

LA-tid: 17.30

Typisk meg. Jeg skjønte ikke helt hvorfor jeg hadde tatt med meg en tom shampoo-flaske hit da jeg dusjet i dag morges, men da jeg skulle finne fram klær i kofferten min i dag, forstod jeg at det hadde jeg faktisk ikke gjort heller. Problemet er bare at shampooen befinner seg i kofferten. Utenfor shampoo-flaska. High five!

Så nå har jeg altså ingenting å ha på meg. Kun det som lå til høyre i kofferten, og det var der jeg la treningstøy og pysj-materiale. Folk i pysj på upysjete sammenkomster er så umotiverende. Så jeg måtte bare finne fram til hvilke plagg som var å redde, og finne meg i et par sæd-lignende flekker her og der.

Nå blir jeg snart hentet av Nadja, min danske venninne. Vi skal hjem til en venn av henne som bor i Oaks og bare chille i kveld. Fake leg og byen er ikke noe for meg, er alt for pysete. Tør ikke i Oslo en gang, og her får man jo bot bare man krysser veien på feil sted!

Blir i hvert fall koselig å sosialisere seg litt i kveld, føler at jeg har tilbragt mye tid i denne leiligheten allerede. Er jo ikke så lett å bli kjent med folk når jeg ikke har vært på skolen enda, jeg er ikke av typen som går fra dør til dør og presenterer meg med navn og legning. Ikke i edru tilstand, i hvert fall.

And off we go!

her bor jeg

Roomie har dratt på skolen, og jeg sitter igjen med laptopen og lurer på hva jeg skal ta meg til. Hun viste meg litt rundt i nærområdet i stad, og vi var blant annet på en food store. Herregud, så mye utvalg! Det var så mye jeg hadde lyst på at jeg nesten ikke fikk kjøpt noe, så jeg vurderer å ta meg enda en tur ned. Det var seriøst en mil med fryseskap som inneholdt Haagen Dazs og Ben&Jerrys i varianter jeg ikke engang kunne drømt om at fantes. Og alle ferdigmåltidene ser helt fantastiske ut her, det er noe litt annet en Fjorland og Toro - ikke at det er noe galt med det heller, altså. Bare er ikke så fan.

Og så var det masse spennende sushi, store plastkrus med all slags fersk og oppskjært frukt, de mest luksuriøse yoghurtene jeg noen gang har sett... Og ja. Jeg syns liksom at matbutikken var overveldende, så da kan jeg jo tenke meg hva jeg kommer til å synes om resten av denne byen. Dette landet, i det hele tatt.

Har tatt et par bilder av leiligheten jeg bor i. Det heter Biltmore Residence, og det er for det meste EF-studenter som bor her. Kjempekoselig : ) Og stoore leiligheter, tatt i betraktning at det er så psycho dyrt å bo i dette området.

Utsikten fra stuevinduet. Ganske så rosa her, men det passer meg fint! Tenker med en gang på Melrose Place når jeg ser sånne leilighetskomplekser som er bygd rundt et basseng. Like it!

Inredningen er veldig, veldig IKEA-enkel, men det får gå for en periode! Hører forresten rykter om at jeg har havnet i den reneste og ryddigste leiligheten her, så det var jo flaks. Vi er bare to da, så vi får se hvordan det går når vi får enda en roomie til uken. En japansk jente skal flytte inn her.

Mine damer og herrer! Jeg sover i køyeseng. Det er veldig, veldig mange år siden sist. Men jeg må innrømme at jeg syns det var kjempekoselig, liker mitt nye krypinn her.

Minus: gulvteppe! Gulvteppe er det ekleste i verden, jeg føler at man liksom kan lese leiligheten sin historie ved å gå og se på teppet. Men det er vel kanskje litt amerikansk, det da? Beklager gjespen på bildet, den var faktisk ikke planlagt.

Så, da har dere sett litt av stedet jeg bor. Nå skal jeg sette meg litt ut i California-solen, er kjempedeilig og varmt i dag!

den lange reisen

Hei og hopp! Det siste døgnet har vært veldig rart. Reist langt, sovet, våknet, sovet, våknet. Vært lykkelig og vært helt på gråten. Er det det man kaller jetlag?

Gardermoen. Som vanlig skiftet flyet mitt gate to ganger uten at det ble meldt i fra. Så jeg slepte baggen min rundt som et slitent esel, og angret på at jeg hadde pakket med meg så mye. Overvekt på vei TIL Los Angeles, really?! Jeg må i hvert fall kjøpe med meg en koffert til på hjemreisen. Som vanlig stirret mannen bak skranken ekstra lenge på passet mitt. JA, jeg vet at jeg ser ut som en inder der.

Flyet til Sveits. Sov så å si hele veien. Hadde soverykninger og våknet av lange snork her og der. Kjempestas.

Flyplassen i Sveits. Kan jeg bare beskrive med ETT ord: fy faen, så jævlig stort. Jeg vet at det ikke var ett ord, men det er liksom...humoren min. Man måtte i kø, og til slutt ga jeg bare opp og begynte å sparke baggen min foran meg. Hadde på meg Juicy-dress og Goose-jakke, svetta som en fødende hurpe. Og så begynte klokka å tikke... Masse kø, masse sure mennesker og VELDIG liten tid til LA-flyet skulle fly avgårde. Jeg var tydligvis ikke den eneste med det problemet, for folk tryglet om å få komme forbi køen for å rekke fly. Vaktene bare: WHATEVER. Men så ble flyet mitt ti minutter forsinket, og ved hjelp av litt løping - GUESS WHAT - jeg rakk det!

Flyet til LA. Da jeg fant setet mitt var jeg så varm og sliten at jeg ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg. Og da jeg i tillegg måtte sitte på den midterste raden i flyet, mellom to store og sure mennesker, var jeg helt på gråten. Tenkte at; dette ER faktisk ikke mulig, det lar seg ikke gjøre. Jeg er svært beskjeden av meg i slike situasjoner, og jeg tør i hvert fall ikke å spørre om noen kan flytte seg så jeg kunne gå på do. Den første timen satt jeg og skalv litt med leppa, så fikk jeg sovet i to timer,  så flyktet jeg fra virkeligheten med filmene "Toy story 3" og "Grown ups", så fikk jeg mat som faktisk var OK, og så sov jeg i en time til. Og der var litt over seks timer igjen. Trodde jeg skulle bli gæren. Prøvde å spille litt "Vil du bli millionær" på skjermen foran meg, men den sure mannen ved siden av meg satt og glodde på at jeg svarte feil på alle de engelske spørsmålene jeg ikke forstod, så jeg ga opp det og. Heldigvis for meg skulle den mystiske damen på do et par ganger i løpet av turen, så jeg fikk strukket på beina. Den damen, forresten. Hun satt framoverbøyd i mørk kåpe og hette, og hadde på seg solbriller hele veien, til og med da det var svart som natta på flyet..... Hvorfor det, montro? Jeg tenkte bare at hun var en freak, men det viste seg å være av andre grunner.

Flyplassen i LA. Da flyet landet, var himmelen oransje og rosa, og jeg så konturer av høye palmer over alt. Gråten jeg hadde i halsen forsvant, og jeg ble på kanten av lykkelig innvendig. Grensekontrollen var heller ikke noe stress. Flyplassen var nesten tom for mennesker, og etter et par fingeravtrykk og forklaring av hvorfor jeg ville inn i landet, ble jeg plukket opp av to representanter fra EF. Så ble jeg plassert i en shuttle bus, og vi kjørte med Redondo Beach som mål for turen. Sjåføren var en heavy slitsom fyr, minnet litt om Morgan Freeman, men langt i fra like rolig og behagelig å høre på. Da vi nærmet oss stedet jeg skal bo, sa han; this is a very rich area. I have to be out of here by midnight, If not, I'll turn into a pumkin - like in the cinderella stort. Haha, søt da. Da fikk jeg i hvert fall bekreftet at det er et trygt område jeg bor i. Ikke at jeg ikke skal passe meg av den grunn, ting skjer over alt.

Jo, og så hun derre dama på flyet. Hun lagde kaos på flyplassen. Limousinen hennes og politieskorte gjorde at vi ble stående i kø f.r.y.k.t.e.l.i.g lenge. Hvem var den bomsen på rad 27 som egentlig er en superstar? Ahh, så irriterende. Jeg kunne jo stalket henne i 12 timer!

Biltmore Residence. Her jeg bor. Ble møtt av en kjempesøt dame som jobber her, som viste meg leiligheten, hvor jeg skulle sove og forklarte meg litt om skoledagen på mandag. Og så var jeg overlatt til meg selv. Ingen var hjemme i leiligheten, og plutselig ble jeg superdeprimert. Prøvde å ringe hjem til gud-og-hvermann, men noen nummere fungerte ikke, andre sov. Så jeg gråt et par bortskjemte tårer, og sovnet med en feit snus i kjeften. Våknet noen timer senere av 1.snussaft i halsen. 2. At noen tuslet rundt på rommet. Ååå, jeg har verdens søteste roomie! Nå er det morgen, og vi har ligget i senga og pratet hele morgenen. Nå skal hun snart ta meg med ut på en liten handlerunde, trenger blant annet noen håndklær og MAAAT!

Senere i dag skal jeg møte min danske venninne, Nadja! Det gleder jeg meg stort til : ) Hej så lenge!

trygt framme i LA

Helt utslitt. Men nå vet dere i hvert fall at jeg lever. God natt, god dag eller god morgen eller hva det nå enn er.

run to gate

Goood morgen! Nå sitter jeg utenfor gaten min og tripper. Om en halvtimes tid skal jeg gå på flyet til Zurich (Sveits), og så videre til Los Angeles derifra. Og vet dere hva... Jeg har kjøpt mitt første Se&Hør noen gang. Har egentlig lovt meg selv å aldri bruke penger på et blad hvor hele Norges Æ, Ø og Å-kjendiser kan selge inn løgner om seg selv for å betale oppretthold av det "glamorøøøse" imaget sitt, men for det første har jeg kjøpt de fleste andre blader det går an å kjøpe - og så kan det jo hende at jeg havner i ei litta knipe selv en gang, og må overtale Se&Hør til å betale meg for å fortelle om min hete natt med Kjell Magne Bondevik. Så her gjelder det å støtte opp!

Ååå, jeg har sovet så godt i natt! Og i dag spiste jeg verdens beste hotellfrokost. Hotellfrokost er litt sånn som flymat. Pleier å være mye å velge mellom, men det meste smaker dritt. Men i dag var det annerledes, så for en gangs skyld føler jeg meg opplagt, mett og fin i formen når jeg skal ut og fly. Det er jo en god start?

Åh. Slutt å go a kjerring, jeg har seriøse problemer med å blogge når fremmede folk sitter og ser på. Konsentrer deg om babyen din som griner.

Ps. Om noe skulle skje meg på flyreisen, bank i bordet, vil jeg at California Gurls med Katy Perry skal spilles i begravelsen min. Nei, vent a. Jeg vil at Selma og mamma skal synge den - så hadde folk fått noe å smile av.

Og så vil jeg at dere skal legge et par blader, noe å spise og litt drikke i kista, har alltid vært så redd for å våkne i kista og for å måtte ligge og banke i kistelokket resten av evigheten. iPhone kan også vedlegges. Og Mac med mobilt bredbånd.

Om jeg skulle bli invalid: ikke la meg leve. Livet som blogger er hardt nok fra før av, og om jeg ikke skulle klare å skrive i bloggen min en gang vet jeg ikke HVA jeg skulle gjort.

Nok instruksjoner. Nå skal jeg løpe bort til tavla for syvende gang for å sjekke at gaten ikke har endret seg. Det pleier å skje. FREKT. God tur, Ida, jo, tusen takk!

koser meg på runway hotell

God kveld i stugo! Akkurat nå koser jeg meg på hotell ved Gardermoen flyplass, og å bo på hotell må jeg nesten plassere på min topp ti over "ting jeg virkelig liker". Jeg har faktisk alltid hatt lyst til å bo fast på hotell, at det er upersonlig er bare tull. I hvert fall når man er på et hotell som jeg er på nå.

Er så fint her! Freshe farger, fantastisk interiør, deilig bad og deilig service. Nesten så jeg vurderer å ikke rekke flyet mitt i morgen tidlig, og heller bare LÅSE meg inne på hotellrommet for alltid. Hotellet jeg bor på heter Comfort hotel Runway, for en fulltreffer. Sjekk det ut på Choice sin hjemmeside her.

Sofakroken miin!

Poserer? Jeg, nei. Jeg bare er bloggete av natur. Og så har jeg begynt å sniklese på det jeg skal lese på flyet i morgen. High five, Ida!

Senga! Det alleraller beste med å bo på hotell er faktisk senga. Deilige, myke senger, og rene oppredde senger hver dag - det har ikke vært standarden hjemme hos meg det siste året, for å si det sånn!

Ganske fint, ja! Men nå må jeg nesten hoppe til sengs og få meg litt søvn, skal tidlig opp og innta flyplassen i morgen. Ser faktisk flyene fra senga, så litt vanskelig blir det å sove. Men god natt!

når håret trenger et lite løft

Hva er den lille, røde greia alle driver og maser og tjaser om? Jeg er ikke særlig flink til å gå i butikken og følge med på det alle bare må ha, men etter langt om lenge er jeg altså lykkelig eier av en dust it.

Så, hva er dust it? Dust it er et hårprodukt i pulverform som først og fremst er til for å gi håret masse volum med en naturlig look. Drysser man det i hodebunnen vil det også hjelpe på fettete hår, så det er jo perfekt for vi som føler at vi må vaske håret vårt hver dag - men som kanskje ikke burde.

Jeg har vært litt skeptisk, ettersom jeg har sett for meg at med dust it går man rundt med snø i hodebunnen, men det blir ingen synlige rester i håret, og det ga en veldig myk effekt slik at man ikke føler seg "skitten" i hodebunnen. Dyrt er det heller ikke, så absolutt en liten dings alle jenter burde ha i veska! Som en liten tørrdusj.

Osis Dust it kan kjøpes her for 69,-. Dere kan også bruke rabattkode "Ida" og få 10% rabatt! : )

det snør, jeg stikker til cali

Våknet opp i dag til en hvit, skjærende utsikt. Snø, snø, og snø så langt øyet kunne se. Først hadde jeg bare lyst til å skrike. Men så kom jeg på at; hey, jeg skal jo til California. Og jeg skal egentlig ikke dra helt enda. Men jeg drar NÅ uansett. Gidder ikke sitte her i snøværet og vente.

Gleder meg i hvert fall til det blir litt varmere. Det er vel sånn cirka vår i Los Angeles nå, men forrige uke var det hetebølge! Så jeg går bare og håper at det skal skje igjen : )

Bildet er fra Thailand-turen tidligere i går. Gleder meg til å bo på stranden i LA! Innbiller selvfølgelig meg selv at det blir joggeturer hver morgen, men vi får se på den saken.

#undervurdert, men bare litt

Er dere klar over hvor frustrerende det er for meg at alle tar alt jeg skriver like bokstavelig som alfabetet itself? Om jeg for eksempel hadde sagt at jeg har lyst til å ta livet av lillebroren min, så MENER jeg det ikke - selv om jeg fant Linn Skåber DVD-en min på gulvet hans. Langt borte fra coveret. DRAAAP.

Men, altså. At folk ler litt av meg og syns dette bloggsirkuset mitt er ganske så latterlig, er noe jeg ofte spøker og har det gøy med. Og så elsker jeg å overraske når folk blir ordentlig kjent med meg, så det plager meg ikke, langt i fra. MEN noen ganger går det litt for langt, når folk faktisk tror at jeg tror at det brukes Euro i USA - for eksempel.

Her kan dere se hva som skjedde på Twitter nå nettopp. Og as we speak dumper det inn meldinger fra øst og vest fra folk som prøver å fortelle meg på en snill og skånsom måte at "Ida? Man får vel kanskje ikke brukt Euro i USA, vel. Tullemor : )". ÅÅÅÅÅ. Hvorfor må dere være enda dummere enn jeg framstiller meg som?

Hvor lenge skal dette foregå? Jaja, følg meg på Twitter her, så kanskje du rette på meg neste gang jeg sier at jeg skal til Paris for å se på Eiffeltårnet. Haha, for jeg er faktisk KLAR over at Eiffeltårnet befinner seg i London, men ellers tusen takk for hjelpen. Og her er DOLLARNE MINE. Takk for meg.

Uhygienisk <3

for å kunne sveve fredfullt på skyene

En lang flyreise er ofte prisen man må betale for å komme seg avgårde på ferie, eller for å besøke et annet land. Eller en annen verdensdel, i mitt tilfelle. Jeg kan til tider være meget rastløs, og når jeg gleder meg til noe, som for eksempel å besøke USA for første gang, er rastløsheten til stede i den grad at jeg nesten sitter og rister. Sånn etter-seks-kopper-kaffe-rister.

På en lang flyreise er det ikke bare rastløshet som kan komme til å være et problem, men andre menneskers mangel på sosiale antenner og normal folkeskikk. Jeg kan sikkert ikke telle på ti fingre en gang, hvor mange ganger jeg har irritert meg over mine medpassasjerer. Unger i setet bak som sparker meg i ryggen så den kokvarme tekoppen danser villt i fanget mitt, spedbarn som skriker, folk som svetter i ubeskjedne mengder, sure menn som legger setet sitt heeelt tilbake, og i-lufta-alkoholikere som gjerne tar en trall og skriker høylytt til sidemannen om alle samlivsproblemene og inkasso-sakene han/hun har fløyet fra.

Jeg klandrer ingen. Vi sitter tross alt på hver vår harde drittstol på en planke mangemangemange tusen meter oppi lufta. Det er bare naturlig å reagere på hver sin måte.

Så flyturen har jeg altså planlagt ned til hver minste detalj. Jeg er såpass problemfri at jeg verken har krav på sovepiller, angstdempende eller beroligende, så her er min måte å få en behagelig flyreise på:

Lesestoff. Kanskje et selvsagt punkt, men det er ikke sjeldent man bommer helmaks på lesestoff og ender med å slenge fra seg den langtekkelige boka før piloten har rukket å sprenge trommehinnene på en. Jeg pleier derfor å lese 10-30 sider av en bok FØR jeg setter meg på flyet. Faller den ikke i smak finner jeg en annen, og hvis jeg liker den, gleder jeg meg til å åpne boka når jeg har kommet opp på høyde med skyene.

Anbefaler krim av Henning Mankell, Stieg Larsson, Karin Fossum, Unni Lundell og Jo Nesbø. Med krim blir det aldri kjedelig.

Husk enda litt lettere lesestoff også! Jeg går for ELLE, Cosmopolitan og Det Nye.

Komfort. Ingen dårlig idè å kjøre på med oppblåsbar nakkepute, øyemaske og ørepropper. Nakken blir fort vond når man hengesover med hodet, og det kan være deilig å stenge ute litt lyd og lys.

Musikk. Vi lever i 2010, og jeg regner med at alle har en iPod/mobil med iPod. Men det er ikke mye glede i å sitte på et fly og høre på syre. Mitt tips er å kjøpe en premium-tilgang på Spotify slik at du kan høre på musikk selv om du er offline (da må du selvfølgelig ha telefonen på flymodus!). Da kan du jo velge og vrake før avreise og lage helt ultimate spillelister. Her er noen få av sangene jeg er nødt til å ha med meg på flytur, flere av dem er tradisjon - rett og slett:

Heartbeats-Jose Gonzalez, New Soul-Yael Naim, Hand me down-Name, Number one-Pharrell ft. Kanye West, Love lockdown-Kanye West, Fidelity-Regina Spektor, 99 problems-Jay Z, Duffy-I'm Scared, Talk show host-Radiohead, Bubble toes-Jack Johnson, Fly away-Paperboys, Blinded by the lights-The Streets, Kommer igjen-Nik&Jay, Handle me-Robyn, In for the kill-La Roux, Dråben-Seigmen, Get dancy!-Miss Harmonica, Happy up here-Röyksopp, Paper aeroplane-Angus&Julia Stone, In my heart-Moby, Porcelain-Moby, Smile-50 Cent, Kaffe-Karpe Diem, Sweet Disposition-The temper trap, Hot revolver-Lil Wayne, Te amo-Rihanna, The brothel-Susanne Sundfør, California Gurls-Katy Perry, Sex on fire-Kings of Leon, Teenage crime-Adrian Lux

Taxfree. Glem for guds skyld ikke å kjøpe tyggis og fuktighetskrem på taxfree før ombordstigning! Tyggis mot dotter i øra og fuktighetskrem fordi huden ofte blir tørr inne i et fly pga manglende luftfuktighet. Og så er det jo ikke lov til å ha med seg mer enn 100 ml fuktighetskrem gjennom sikkerhetskontrollen.

Unngå matforgiftning. Jeg spiser sjeldent flymaten min. I hvert fall ikke alt. Det hender at jeg pirker til deler av det, men for det meste er det ganske uspiselig. Og jeg har flydd mye i løpet av mitt korte liv. Så kjøp nøtter, kjeks, sjokolade, sandwich og andre ting som metter på flyplassen, og gi flymaten til din sultne sidemann. Så lenge han/hun ikke sitter innenfor deg, for det kan bli et par doturer.

Hold varmen. Uff, man fryser jo alltid på fly! Så selv om du skal til et sted som nesten runder 40 varmegrader, ta med noe varmt å ha på + varme sokker. De syntetiske, små flyteppene man får låne på flyet er både ubrukelige og uhygieniske.

Intimservietter. Åh, intimservietter er bare helt fantastisk! Da jeg var og besøkte slummen i Kenya en uke, lærte jeg meg virkelig å sette pris på det. Kan brukes til alt om man vil freshe seg opp litt. Hender, ansikt, armhuler - og det som gjemmer seg bak trusa. Man føler seg ikke som verdens reneste menneske etter en tur på et flytoalett.

Jeg har så reisenerver! Går rundt i ring og lurer på om det er NOE jeg kan ha glemt. Og så kan jeg ikke tro at jeg reiser til en annen verdensdel uten bankkort. Det er liksom den ene tingen jeg absolutt måtte hatt med meg på en øde øy. Kødda. Men dere skjønner hva jeg mener. Krysser fingrene for at det ordner seg, og i hvert fall for at jeg får en behagelig flyreise. Alle forhåndsregler er tatt, foråsidetslik!

Har noen et par flyreisetips å dele? I såfall tar jeg i mot med takk!

Mobilblogg

Hei mine kjære! Nå ligger jeg langflat på stuegulver med koffertene mine, og prøver å gjøre to koffert om til en. Ikke barebare ettersom litt shoppingplass også skal være inkludert.

Herregud, jeg gleder meg sååå til å reise! Har skrevet en to do-liste for morgendagen med alle småtingene jeg må ordne, og jeg kjenner at det fremkaller litt nerver. Gruer meg ALLER mest til når jeg kommer til flyplassen i LA og skal prøve å komme meg inn i landet. Jeg har verken langt skjegg eller prikker på rullebladet, så det burde gå som en drøm, men jeg syns likevel det er ekkelt å bli gransket av folk i uniform.

Ellers storkoser jeg meg hjemme hos familien, virkelig! I natt sov bella og jeg hos mormor og morfar, og i dag har jeg laget middag til familien. Enchiladas med masse hvitløk, chili og jalapenos, utroooolig godt! Men hei så lenge, jeg er tilbake senere : )

en online aften

Typisk Tønsberg-kveld. Har twitret to bilder av katta mi, sett EMA på MTV hvor jeg så inderlig ble nødt til å spole over de verste hørselsvoldtektene, og brukt Facebook-chatten hyppig for å mimre om gårsdagen som om den skjedde for over fjorten år siden. Det sies at jeg praktiserte tantrisk sex i går og kjørte i gang en konkurranse som gikk ut på å se best ut når man spiser grilla tomat på gaffel (nattmat of the year), og jeg vil bare påpeke at det er LØGN. Løgn alt sammen.

EMA på MTV var jo festlig. Katy Perry som egentlig er superkul sang falskt som en kråke, Ke$ha gjorde meg flau ved å være hardtprøvende og få folk til å tro at hun er rusa, full og lider av kronisk PMS, og Eva Longoria og Shakira inspirerte meg kraftig til å trene hardere. Oftere. Vakre kvinner, waka waka.

Nå har jeg lagt meg. Skal som vanlig ikke stå opp tidlig, snuble inn i dusjen og krabbe sovende på jobb. Men at jeg har lagt meg betyr ikke at kvelden er omme. Tvert i mot. Jeg har et par timer, minst, hvor jeg skal surfe rundt på nettet, slå av dårlige vitser og le meg skakk på Facebook, og be desperate bønner om at noen sender meg lommeboken min i posten i morgen.

Plis a. Jeg vet ikke hvem jeg er uten lommeboka mi. I hvert fall ikke i LA. Dessuten kostet lommeboka mi to pund på Primark, og det er mye det, for en som nå har null kroner i hele verden.

tyven, tyven

Mine damer og herrer! Da sitter jeg trygt og godt plassert hjemme hos familien i Tønsberg, etter en veldig lang natt i Oslo. Hadde det utrolig gøy på Fridays på Aker Brygge med gode venner og nye bekjente, og alt var bare fryd og gammen helt til en eller annen idiot bestemmer seg for å sette meg i en vanskelig situasjon, ved å rane meg for lommebok med alt av kort jeg eier og har. Hallo, kunne du ikke gjort det litt før, i det minste?! Så hadde jeg rukket å få nye kort til LA-turen min?!

Håper tyven drukner i inkassogjeld, får trillinger i alt for tidlig alder, får både kjønnsvorter og klamydia, og blir nødt til å amputere en fot eller en arm. Hvem er det som går og TAR andres ting? Herregud, jeg blir så irritert. Hadde jeg vært sørpedritings og ligget med kjolen over hodet og beinet over nakken, hadde det vært èn ting - men det var langt i fra tilfellet.

Jaja, bortsett fra det hadde jeg en fantastisk kveld. Etter fem vodka redbull, tre strawberry daquri og fire shots, (har fått med meg at det er populært blant dagens bloggere å ramse opp alt man drikker på byen) var jeg såpass våken og opplagt at jeg ble sittende på nachpiel og fjase til klokka åtte om morgenen. Innrømmer at det var hardt å våkne opp på gulvet i dag morges, men absolutt verdt det.

I dag klarte jeg å overtale min kjære mor til å hente meg i Oslo. Det var ikke lett, men det gikk. Tre av mine kjære bestevenner hjalp meg med all bagasjen, og det ble gruppeklem og kjærlighetserklæringer på høyt nivå. Som om jeg skulle bli borte for alltid. Det skal jeg jo ikke! Med mindre noen står på flyplassen i LA og bare; her er nøkkelen til en villa in the hills, og her står det en hvit, fancy monsterbil til deg. Og dette bankkortet har forresten evig med penger, og du skal få det til disposisjon på en betingelse; at vi får lov å plassere deg på Walk of Fame. JESS.

Fresh gjeng!

stjerner og striper

Å være festlig, morsom og fint å være rundt, burde egentlig være kriterier for å bli frisør - syns dere ikke? Finnes det noe kleinere enn en stille og tilbakeholden frisør? Står nærmest og snuser deg i hodebunnen, og alt du ser bak deg i speilet er en sur munn? Det problemet har jeg i hvert fall ikke med Jon! I boka mi er han kåret til en av Norges kuleste menn, har det alltid så gøy i frisørstolen.

J_LU/Jon Lundemoen og jeg! <3

I dag har vi visket ut etterveksten min med å legge inn ekstra striper. Det er liksom om å gjøre å beholde en mørk bunnfarge, "skygge", uten å ha ettervekst. Ikke barebare skal jeg si dere! Men ble veldig bra i dag, så nå er det bare å fortsette til hele håret er sånn.

vi har vært på vintersportsmessen

I går ble jeg med Selma på Vintersportsmessen 2010, først og fremst for å sjekke ut vintermoten. For dere vet; vi som ikke har så mye skills i bakken, må satse på looken, hehe. Arrangementet var utrolig bra! Kjempestort, og med mye å se på. Med hjertet i halsen (superpingla her) var jeg også vitne til Big Jump- showet til noen av Norge beste snowboard- og twintip- kjørere, og jeg fikk nesten lyst til å spenne på meg skia med det samme og være like kul. Ikke snowboard, vel å merke, for det har jeg prøvd en gang for mye.

Både Selmusen og jeg fant mye fine klær, blant annet mye fint i standen til O'Neill. Og skibriller! Vent til jeg får tak i de, i alle regnbuens farger.

Dere burde ta dere turen til Norges Varemesse i Lillestrøm der messen holder til. Kjekke surfere og snowboard-dudes er ikke helt fremmed der heller, HEHE. Her er riktig Facebook-link, la ut en feil tidligere. Står alt om åpningstider og sånt der : )

Verdens deiligste genser <3 //Arnie says

Hei, jeg tror jeg fant en jakke. Kler den fargen meg montro?

Selma fant noe å kjøle seg ned på.

Big jump! Skrekk og gru.

Okei, så til det kleineste på lang tid. Jeg ble overtalt til å ta bilde med "stjerna" på messen. Hmf, trodde det var meg, jeg. Men stjerna hadde egen bod. Eller stand, som det heter. Aksel Lund Svindal heter han, og jeg hadde ikke hørt om fyren før. Etter reaksjonene jeg fikk på det er jeg egentlig litt usikker på om det er noe jeg burde skrive. Hører pappa sin stemme inni hodet; noen ting sier man bare ikke høyt, Ida. Men jeg er ikke akkurat over gjennomsnittlig sportsinteressert, og dro Selma i armen for å få hjelp til å peke ut fyren. Hey, han er kjekk jo! Så jeg hoppet på tærne bort til den høye mannen, og stilte meg ved siden av han uten et ord, som om han var en voksdukke. Ida, var det det? Å ja, stemmer. Håndhilse. Selma knipser. Og så. Og så begynner en halvgæren høne av en fotograf med journalist på slep å løpe rundt oss i ring og skrike som om hun jaktet på Britney i Hollywood. Jeg var så flau, så jævla rød. Noen som så et fint par (+Selma som fotograf) i Romerikets blad i dag eller? Jaja, her er tidens minst flatterende bilde av meg og den kjekke mannen. Skal begynne å følge med på skiskyting nå ass........ Eller var det snowboard?

Kjekt a gitt, går under armen! Og den lua... Den er Photoshoppet. Skills!

fra nachpiel til frisørbesøk

I godt humør etter gårsdagens inntak av vin, danset jeg løpende gjennom slottsparken i dag morges. For første gang syns jeg at slottet var fint, og himmelen var blå med sol på. Jeg turisterte meg selv, knipset bilder av slottet med iPhonen og tenkte at "her vil jeg bo", og SÅ. Så fikk jeg øye på to velkjente skikkelser som lekte/var turister, akkurat som meg. La Belle-Martin og The Happiest DJ in the World koste seg i morgensola foran slottet, og fjasete som jeg var, hoppet jeg bort for å uttrykke min begeistring for DJ'en. BLOGGBILDE, takk! Herregud, så søt han er. Jeg ble liksom the happiest blogger in the world.

Nå sitter jeg hos frisøren min Jon Lundemoen og blir lekkersmekker på håret før LA-turen! Herlig å være meg, herlig dag, hei så lenge!

fornøyd med dagens trening

Hei alle smilefjes! Nå ligger jeg helt utslitt på sofaen til Selma og mobilblogger. Tør ikke liste meg inn på rommet for å hente Macen min, som dere kanskje har fått med dere, prioriterer Selma søvn over ALT. Til og med over meg, som liksom skal være en god venninne. Makan.

I dag har jeg trent med Cristian igjen, min personlige trener på SATS. Herregud, dere skal se meg når jeg labber ned på Solli plass ti på ni, i boblejakke og Uggs. Så trøtt at øyenvippene mine nærmest feier veien foran meg. Blir trøtt igjen bare av å skrive om det. Selv om det ikke er tidlig å stå opp klokka åtte, har vekkerklokka en egen trøtt-effekt, am I right? Det hjelper jo heller ikke at vi er to venninner som ligger og skravler til langt på natt. I natt prøvde vi oss faktisk på tantrisk sex etter å ha sett "Trekant" på NRK. Men det ble en smule kleint å ligge ved siden av hverandre og jukke samtidig som vi pustet som tørste dyr, så vi gikk over til det vi kan aller best: pisspreik.

Hvor var jeg... Jo, treningen! Jeg er SÅ fornøyd. Allerede på så kort tid føler jeg faktisk at det har gått litt framover, nå klarer jeg faktisk litt, og jeg løper ikke på do for å kaste opp underveis. Jeg har fortsatt ganske langt å gå for å komme meg i god form, men det er så UTROLIG motiverende å se at det går noen vei!

Det hjalp også å ha med seg Selma på SATS i går. Da var deg JEG som skulle være PT for henne, hahaha. Følte meg supersprek i forhold. Men nå stopper vi, venninnemobbing på blogg er IKKE kult. Frokost derimot, er kjempekult. Og så er det jo det viktigste måltidet på dagen. Jaja, jeg er i hvert fall i gang med del 2 av frokosten. Etter-trening-frokosten. Nam nam!

LA in 8 days!

Rett opp stolryggen, fest setebeltet, hold inn magen, smil med et hvitt, perfekt smil og legg fra deg alle fordommer og sure miner - for nå lander vi straks i Los Angeles, englenes by og i mulighetenes land der sola aldri går ned, uansett hvor mørkt det enn er.

Iiiik! Om 8 dager flytter jeg inn på Biltmore studenthjem som ligger på Redondo Beach i Los Angeles, California. Jeg gleder meg som en gal, går liksom ikke helt opp for meg at jeg snart befinner meg der og så å si BOR der.

Har fått hundrevis av spørsmål angående turen og språkskolen jeg skal på, tydligvis mange av mine lesere som er interessert i å gjøre noe av det samme. Jeg er dessverre ingen fasit, men skal prøve å svare så godt jeg kan på spørsmål når jeg er avgårde. Akkurat nå er jeg nesten like uviten som dere ettersom jeg ikke har opplevd noe enda, men dere kan starte slik som meg og bestille en EF-katalog her. Det er selvfølgelig gratis, eneste dere må gjøre er å fylle inn infoen på siden til høyre.

Flere har skrevet til meg at "språkskole er jo for små barn!" Vel, dere blander nok litt med språkskole og språkreise. EF har flere programmer, og har noe som passer for alle aldere. Her er en liten oversikt:

EF Språkskoler – 10-17 år :Gruppereiser med andre norske studenter om sommeren, 2-4 uker, reiser med norsk leder i norsk gruppe til f.eks Malta, England, California.

EF Språkkurs i Utlandet – Språkskoler 16-99 år: Det jeg skal på! Internasjonale Språkskoler over hele verden, over 40 skoler i USA, England, Sør-Afrika, Australia, New Zealand, Irland, Frankrike, Spania, Costa Rica, Ecuador, Tyskland, Italia, Kina og Singapore.

Et Studieår i Utlandet (17+)Samme som over, bare et semester eller et studieår. Her har EF også karriererettede studier som f.eks innen Media & Arts, Business English, Hotell & Tourism, Fashion & Design.

High School Year Utveksling andre klasse på videregående, mest til USA og England. Man bor hos en lokal vertsfamilie og går på en lokal skole – gjerne i litt mindre byer/steder.

Så, da har vi det på det rette : ) Noen som skal til LA eller har vært der på språkskole?! Dere må gjerne bli med meg, hehe, jeg reiser heelt alene.

Utenfor skolen.

Solnedgang utenfor heimen! Akk!

Foto: Lena Hansen, EF.

Mobilblogg: barnebursdag

Som nevnt, bor jeg for tiden hos venninnen min, Selma. La oss kalle henne Selmabestis, det er blitt et populært tilleggsnavn. Og bor man hos noen, så er man jo med på det som skjer. Og i dag er det barnebursdag som skjer! Selma sin lillebror fyller 12 år i morgen, så i dag er det bowling, peppes og masse skriking og skråling på menyen. Hipp hipp hurra!

Her ser dere Selma i sitt rette element. Hun matcher faktisk gutta i sin mentale alder, og er sykelig opptatt av å slå dem i bowlingen.

tre kjipe gjøremål

Goddag alle slabbedasker. Jeg våknet opp med tre kjipe gjøremål på dagsplanen i dag: lese av strømmen, levere nøklene til leiligheten og melde adresseendring. FML. Jeg har fortsatt ikke gjort noen av delene.

Ellers har jeg "flyttet" inn hos Selma. Selma bor rett borti gata, så forandringene er egentlig ikke så store. Bortsett fra at jeg ikke kan dra hjem i leiligheten når Selma er slem. Neida, hun er ikke slem. Hun blir bare veldig sur hvis hun ikke får lov til å s.o.v.e i hundre år!

Jaja, jeg får få på meg klærne og begynne dagens gjøremål. Det er tross alt snart midt på dagen.