CAT AND BOOK

Dette er min kommende lørdagskveld. Katt og bok og sofa og teppe og mat. Tar ikke sjansen på å dra ut og ha det gøy, jeg vet hvor lite kroppen min tåler om vinteren. Og den neste uken jeg være i god form. Lenge leve fornuftigheten. Og lenge leve Bella. Hun kjeder seg aldri i mitt selskap. Min lille bestevenn ♥

I dag har jeg vært i byen og interiørshoppet med mamma og pappa. Nå har vi jo til felles at vi skal flytte inn i ny leilighet, så det er litt gøy. Fant møbler og annet interiør jeg skal kjøpe på Lune Hjem, Bolia og muligens Slettvoll - men jeg kjøper ingenting før jeg har vært i leiligheten og følt på rommet.

Håper dere får en fin lørdagskveld, alle sammen :-) Her er forresten et lite tilskudd til spillelisten:

 

TORSDAG

Så snille dere er. Tusen takk for alle interiørtips - og ikke minst for alle gratulasjoner for leilighetskjøp :-) Jeg tar over leiligheten 16. desember, for de som lurte på det.

Jeg leser til prøver om dagen. For noen dager siden sa en venninne av meg at hun tenker på at hun skal lese 90% av tiden, men faktisk kun leser 10% av tiden. Jeg kjente meg litt (veldig) igjen i det, så jeg har prøvd å skjerpe meg. Jeg blir faktisk superstressa med tanke på prøver, føler at det er dommedag coming up. Spesielt matte. Huff. På vitnemålet mitt fra videregående står det en 3'er. Jeg vil veldig gjerne at det skal stå en 5'er der i stedet. Man tar jo ikke opp fag for moro skyld! Ny forsyning av interiørblader. Jeg er ferdig med formler og kalkulator for i dag, så nå skal jeg kose meg på senga med interiør. Selv om jeg sikkert sovner før jeg rekker å se en eneste sofa. Kommer sterkere tilbake i morgen :-)

JULEGAVETIPS // RABATT HOS MAKESTYLE

Jeg er nesten ferdig med alle julegaver! Og nesten alle er kjøpt på nett. Er jo så kjekt når det ikke er noe jeg trenger å prøve på kroppen. Gaver til andre = definitivt nettshopping. Makestyle er så snille at de gir mine lesere 10% rabatt på HELE nettbutikken! Så hvis dere vil handle noen deilige produkter i julegave - eller til dere selv, gjelder det å slå til nå :-) Her er mine Makestyle julegavetips!

Til mor, søster, venninne og kjæreste

♥ Highlighter fra Glo Minerals  ♥ Silver Caviar Manicure fra Ciatè  ♥ Liquid Lips fra Glo Minerals  ♥ Lip Scrub fra Sara Happ  ♥ Body Scrub fra Sara Happ  ♥ Fresh Laundry fra Clean  ♥ Smykke fra Second Female  ♥ Brow Kit fra Glo Minerals  ♥ Neglelakk fra OPI  ♥ MAST Vol 2 krølltang  ♥ Rouge fra Hot Mama  ♥ Dry Shampoo fra Baptiste  ♥ Body Bronzer fra Glo Minerals

Til far, bror, kompis og kjæreste♥ Dagkrem med anti age fra Beaute Pacifique  ♥ Nesehårtripper mm  ♥ Bodylotion fra Beaute Pacifique  ♥ Diverse deodoranter  ♥ Parfyme fra Clean for men  ♥ Parfyme fra Lanvin  ♥ Klippemaskin  ♥ Sandalwood Hair and Body wash  ♥ Baby Foot  ♥ Omega barbersett

Alle disse produktene, og mange mange flere finner dere hos Makestyle. Nesten alle mine favorittmerker! Så nå får dere altså 10% på ABSOLUTT HELE Makestyle, god jul liksom. Og vips, så ble det masse julegaver til meg selv også. Rabattkoden er "WULFF48" og den varer i en uke.

//Reklame

JEG HAR KJØPT MITT FØRSTE HJEM

Hei Ida, da kan jeg gratulere deg som huseier. Jeg bare; javel? Etter den telefonsamtalen tok det noen timer før jeg skjønte at jeg har kjøpt en leilighet. Så dro jeg til butikken og rev alle interiør-bladene ut av hylla. De med de fineste forsidene fikk bli med meg hjem.

Det føles så rart å ha kjøpt sitt første hjem, bare mitt. Har drømt om det så lenge, men aldri funnet noe som passer meg på alle områder. Størrelse. Pris. Beliggenhet. Og ikke minst hva slags stand leiligheten er i. Jeg har sett på noen oppussingsobjekter på veien, men har måtte innrømme for meg selv at jeg ikke er klar for riving av kjøkken, bad og måneder i en halvferdig leilighet. Og budrunder har jeg også vært med i. På leiligheter som var for dyre, og hvor veletablerte par gang på gang hadde mer penger enn meg. Det har vært frustrerende. Siden mamma og pappa snart skal selge huset, jeg jo ha et hjem. Jeg nekter å sløse flere penger på leiemarkedet.

Så nå skal jeg skape dette hjemmet i Tønsberg. Jeg vet jo ikke en gang hvor i verden jeg skal være neste år, men da har jeg alltid denne basen. Jeg gleder meg til å flytte inn og bli glad i leiligheten min. Hurra!

 

Det er veldig kort tid til jeg overtar leiligheten, men alt føles jo som en evighet når man gleder seg. Så jeg får slå i hjel litt tid med å kikke på interiør. Jeg er veldig glad i den skandinaviske stilen, og tror at den danske siden av meg vil bli godt representert i leiligheten. Er det noen som kan design, så er det danskene. I collagen over har jeg bare klæsjet sammen masse ting jeg liker, så ta det med ro, alt det der skal ikke inn i leiligheten min! Jeg må bestemme meg for farger og nyanser osv osv, det blir ikke lett. Har noen tips til interiørblogger som har noe ala denne stilen? Gjerne så langt i fra bonderomantikk, hvitt og rosa som man kommer... 

 Leiligheten ligger ikke ute på nett lengre, så får heller vise den når jeg overtar :-) 

God natt! 

VI KLER OSS IKKE SOM HORER I JULEN

Blæ. Jeg angrer absolutt ikke på at jeg bestilte fjærskjørtet mitt her om dagen, men jeg skulle ventet et par dager. For i dag dukket nettopp nyttårskjolen opp på nett! Så jeg burde jo bare bestilt det sammen, men pytt pytt. Jeg må alltid ha på meg paljetter på nyttårsaften, og denne grønne falt jeg pladask for i dag. Grønn er egentlig ikke helt meg, men nå har jeg jo snart 100 beige og svarte paljettkjoler! Gøy med litt farge. Og så kan jeg jo være juletreet på nyttårsaften, hvis noen skulle savne den glitrende grana etter en koselig jul. Haha :-)

For likesinnede, så finnes kjolen her. Adlink!

Må bare ta opp en ting når vi er inne på kjoler. Hva er det med alle disse bloggerne som skal tipse om julekjoler, og som bare legger ut masse lårkorte, trange kjoler med åpen rygg helt ned til rumpesprekken og kløft ned til navelen? Jeg blir helt satt ut. Sånn ville jeg aldri kledd meg i familieselskap, og det er vel tross alt familien vi feirer julen med? Julebord og nyttårsaften er noe litt annet, men det går fortsatt an å roe ned horestilen et lite hakk. Takk for meg.

TIDENES MATPAKKE

Vet dere hva eller. Da jeg gikk fra skolen i dag kom jeg på at jeg ikke hadde spist matpakken som jeg fikset i dag morges. Jeg pakker ofte med meg en speltlompe med kalkun, det er fort gjort og smaker godt. I dag kan vi stryke over smaker godt. Jeg fisket altså opp posen med lompe, og begynte å dytte den inn i gapet mens jeg myste opp mot sola og vandret på min vei til kafèen hvor jeg skulle møte Maria. Jeg stoppet faktisk opp i to sekunder og studerte lompa, syns den smakte helt sykt merkelig. Ekkelt. Og konsistensen var rar. Men ettersom jeg var blendet av sola og godt humør over å være ferdig på skolen, både spiste og gikk jeg videre. Da jeg kom hjem senere på dagen så jeg at matpakka mi lå igjen på kjøkkenet. Jeg hadde altså ikke spist dagens matpakke...... Sist jeg hadde med meg matpakke på skolen var for over en uke siden. Jeg har altså spist kalkunskinke og lompe som har ligget flatklemt i en veske i mange dager. Æsj. Kanskje ikke så big deal for alle, men for de som kjenner meg...... Jeg spyr i munnen min mens jeg skriver dette. Hvis jeg dør av matforgiftning i natt får dere ha meg unnskyldt.

Der ser dere nok en gang hvor spennende livet mitt er. En halv bok om en gammel matpakke. Sånn ellers har jeg vært på visning av en leilighet i dag. Ga egentlig opp da jeg ikke fikk den med sjøutsikt, så har ikke sett eller tenkt på leilighet på en god stund nå. Men nå skal hodet mitt kverne litt på den jeg var og så på i dag, så får vi se :-)

Denne går på repeat hos meg om dagen. Weird video. Men jeg elsker sangen, og så elsker jeg Kim!

PS. Monday Giveaway er lagt ut på Facebook-siden min. Husk at dere må like den for å kunne delta.

MEAN TWEETS

 

Hahaha. Mean Tweets fra Jimmy Kimmel Live er min nye Youtube-favoritt. Kjendiser som leser stygge tweets om seg selv. En liten finger til de som bruker store deler av sin fritid på å slenge dritt til andre på nett. Det er jo faktisk utrolig komisk. Vurderer å gjøre min egen videoblogg-versjon hvor jeg leser opp stygge kommentarer jeg har fått. Selv om jeg får overraskende få - jeg tror at jeg for det meste har blogglesere av den snille typen. Selv om det av og til kommer et innslag av: gå og brenn jævla hore, du er stygg :-)

SLEEPING IN SNOWFLAKES

Til alle som lurte på hvor snowflake pysjen min var fra forrige gang jeg viste den fram: Victorias Secret!

Nå har jeg marinert kroppen min i dyne, etter en ganske fin søndag. Startet dagen med spinning og dro rett på Pilates etterpå. Måtte bare nevne det, i fare for å ha en eneste treningsøkt uten å fortelle dere om det. Jeg er ganske frustrert på treningsfronten. Har lyst til å kjøpe timer hos en PT som kan lære meg å løfte vekter riktig, men jeg vet ikke om det er noen flinke i Tønsberg. Noen som vet? Jeg orker ikke en 20 år gammel muskelknute som elzker å trene, jeg vil ha en ekspert. Blir veldig glad for tips!

Nå skal jeg se to episoder av Broen før jeg legger meg. Ikke glem å kikke innom i morgen da, Monday Giveaway! God natt.

HOLD IN-SPESIALDa har dagen kommet! Den årlige dagen hvor jeg minner dere om at dere kan legge bort kjoleangsten som ofte kommer snikende før juletider, og legge sideflesket i hendene på Trinny og Susannah. La oss være ærlige. Trinny og Susannah er skrekkelige og udugelige stylister. Når jeg ser på TV-programmet deres (noe jeg sjeldent gjør) venter jeg bare på at noen skal hoppe fram og rope "skjult kamera". Men èn ting kan de hvertfall, og det er hold in- undertøy.

Jeg vet veldig godt hvordan det føles å sitte ved bordet på julaften eller i familieselskap og føle at man er gravid i åttende måned. Med en god hold in reduseres jeg til tredje måned. Jeg vet også veldig godt hvordan det føles å føle seg som en feit julegris i kjolen sin når man skal ut og ha det gøy med venner. Jeg klarer ikke å ha det gøy ute når jeg ikke føler meg noe fin. Med hold in slipper jeg hvertfall å tenke på love handles og øl/vinmage.

Jeg har presentert hold in-produktene hos BuyHelse for dere tidligere, men kjører en reprise på favorittene.

All in one body smoother strammer inn partiene rundt mage, midje, hofter, rumpe og øverst på lår. Den sørger også for at BH ikke lager valker. Finnes i hudfarget og sort. All in one body shaper er perfekt til bruk under bukse men kan også brukes under skjørt og kjole. Ulempen med denne under kjole, er at det kan være litt plyndrete å gå på do. Da ville jeg heller gått for en All in one body smoother.

Hver gang jeg har skrevet om hold in, er det alltid noen som kommenterer "herreguud, så usexy, tenk hvis du skal kle av deg foran noen når kvelden er omme". Dere om det, men det er kanskje de samme tankene T&S har hatt nå som de har laget The Sensual Collection. Fint, elegant og feminint. The magic top kan kjøpes her, og The magic skirt finner dere her.

BuyHelse har hold in-plagg for alle kroppsdeler du kan tenke deg - sånn bortsett fra ansiktet. Du finner hele utvalget her

Her er størrelseguiden som gjelder for alle produktene.Her er en størrelsesguide som gjelder for alle produktene:

Til tross for det som står der, så vil jeg anbefale de som er en passe str 40 å presse seg inn i en S også, det vil gi bedre effekt. Selv er jeg en helt vanlig M, og jeg bruker S i disse produktene. Jeg hadde nok kommet meg inn i dem om jeg var enda større også, det gjelder bare å fighte litt mens man åler seg inn i dem. Jo mer du må kjempe, desto større effekt :-)

Håper dette innlegget var til hjelp, dere får si i fra hvis dere har spørsmål.

//Reklamebasert innlegg

CHRISTMAS PLAYLIST

God morgen! Da jeg våknet i dag innså jeg at det kun er en måned til julaften! Og enda kortere til dagene før jul. Jeg har jo hatt julestemningen skrudd på for fullt helt siden jeg var i New York, så jeg sprekker jo snart etter å røske fram plastikk-juletre og julekuler som drysser glitter på gulvet og stjerner med lys i og engler med lure smil. Har aldri gledet meg så mye til jul før, hvis vi ser bort i fra barndommen. Men da gledet jeg meg vel på grunn av pakkene. Nå gleder jeg meg til alt det andre.

Det er ikke mange ganger i løpet av livet at jeg har fått vært med både den norske og danske familien min i julen, men det får jeg i år! Hipp hurra :-)

Det er ikke meningen å prakke på dere julen så tidlig, altså. Men det er sikkert noen av dere som allerede har blåst støv av nisselua. Så jeg tenkte å dele en spilleliste jeg har laget på Spotify, julemusikk only så klart. Si i fra hvis jeg har glemt noen viktige sanger, så skal jeg legge dem til.

Spillelisten finner dere her.

WOHOOOO, snart jul! Her i huset har jeg bestemt at juletreet skal fram 1. desember. De andre bare rister på hodet, men jeg hørte ingen direkte høylytte protester, så jeg regner med at det er greit.

Nå skal mamma, pappa og jeg på trening. Det suger å ha foreldre som er sprekere enn en selv. Jeg er så sykt umotivert om dagen, håper jeg får tilbake "håpet" på meg selv snart, haha. Vi blogges senere, happy sunday så lenge!

SKIRT FLIRT

God lørdagskveld! Jeg har spist så mye at jeg ikke ser føttene mine når jeg ligger på sofaen. Nesten. Ingen vin og kjole på meg denne helgen, mer skolearbeid, kjedsomhet og klapping av katt. I morgen skal jeg både trene og på kino, kommer vel til å få spennings-overdose.

Her i stua foregår det en mix av Skal vi danse (tidenes kjedeligste TV-program) og nettshopping. Jeg har fortsatt ikke funnet noen kjole å ha på meg på resterende julebord, julaften og nyttårsaften, men ser ikke ut til at jeg finner noe heller. Det jeg derimot finner er skjørt. Jeg har skjørtedilla om dagen, går helst uten bukse.

Sequin skirt fra Glamorous kan kjøpes her, Sequinna Short Skirt finnes her, og det samme i svart her. Det svarte fjærskjørtet (Cadena skirt, kjøpes her) bestilte jeg meg faktisk nå. Krysser fingrene for at det ser bra ut med den sorte bodyen min fra Bik Bok, så har jeg nyttårs-antrekket i boks :-)

De to første skjørtene i rekka, redder en hel uke for min del. Jeg hater å gå på skolen i bukser, og jeg hater egentlig bukser generelt. Grått Craving skirt finnes her, og sort finnes her. Det forede skjørtet fra Modstrom er bare helt herlig, kan kjøpes her. Det siste skjørtet er faktisk fra Vero Moda, i imitert skinn. Kan kjøpes her. (ADLINKS)

Jaja, nå er jeg spent på nyttårsskjørtet mitt. Håper det passer! Nå er det actionfilm på menyen her, men jeg kjenner at jeg snart eksploderer av å ligge stille...

MY NEW BABYAlle disse dagene, ikke visste jeg at iPhone 5 trenger noe som heter Nano-sim! Det er i slike tekniske øyeblikk jeg gjerne skulle hatt en bedre halvdel. Som er mann. Og teknisk. Men nå er det endelig blåst liv i min nye iPhone 5s, og jeg elsker den. Har tidligere uttalt at jeg helst vil ha en Nokia 3310 med Snake, men nå som min nye baby først er her, så er den så fantastisk. Den er mye raskere enn den gamle, skjermen er ikke knust og mikrofonen er ikke ødelagt, så folk kan faktisk høre hva jeg sier. Og hallo! Når jeg skal åpne telefonen trenger jeg bare å avgi fingeravtrykk = aldri igjen få total blackout og glemme koden. 

TGIF

En ny paraply: å våkne opp til bekymringsmeldinger fra venner som tror at paraplyene handler om dem. Shit, dette minner om fylleangst, jeg må være verdens verste venn! Jeg ville da aldri paraplyet en ekte venn. Når det er sagt, så ler jeg meg i hjel av paraplyene dere deler i kommentarfeltet. Masse inspo til neste runde!

I dag er det fredag, og det betyr skolefri for min del. Himmel på jord. Finnes det noe verre på den overfladiske skalaen enn å være på skolen? Jeg er så utilpass der, føler meg som vert i et TV-program som heter "Ida gjør ting hun ikke kan".

Nå skal jeg til byen og lete etter årets julegavepapir. Når folk spør hva jeg ønsker meg til jul, har jeg egentlig mest lyst til å si; at alle julegavene under treet matcher, men det blir jo for dumt. Så jeg skal i hvertfall gjøre det jeg kan for at alle pakkene fra meg er fine å se på. Og det til tross for at jeg ikke klarer å pakke dem inn noe fint... Mine innpakninger ender alltid med å se veldig langreiste ut, selv om de kun har reist fra spisebordet til juletreet. Så jeg har litt av en jobb foran meg :-)

Edit: jeg innså det nå. Når man er opptatt av at pakkene under treet skal matche, og tenker på det allerede i november: no life.

OPPSAMLEDE PARAPLYER

Flaks for meg at dere blir så glade for paraply-innlegg! Jeg lever nemlig et svært ensomt liv her hjemme i Tønsberg, og har ikke så mange sosiale kaffekopper og morsomme venninne-quotes å poste her på bloggen. Det mest spennende som skjer i livet mitt om dagen er kinobesøk og matteprøver. Det er jo en paraply i seg selv.

For dere som ikke er kjent med paraplyene mine, så går det ut på irritasjoner vi møter på i hverdagen. Regndråper som vi gjerne skulle hatt en svær jævel av en paraply for å beskytte oss mot. Here we go.

Folk som skriver dette og lignende på Facebook-statusen sin "er det noen som har en Viaplay/Sumo/Netflix/Spotify-konto å låne bort?" Jeg tar av meg hatten for dere. Jeg har delt ut passord til flere av mine kontoer til venner, for det er ikke vits i at de kjøper abonnement for å se èn episode av et eller annet søppel-program, men å spørre åpenlyst på Facebook?! Det plager jo ikke meg, men jeg blir så flau på deres vegne at det kribler litt i magen min.

Når folk bare "ååååhhh, jeg er sikker på at jeg strøk på den prøven" og så får de en bra karakter. Jeg er en av de irriterende jævlene selv, lover å slutte.

Folk som linker til leilighetsannonser på Facebook, og skriver "løp og kjøp". De skriver ALLTID løp og kjøp. To sek, skal bare overføre 5 millioner til brukskontoen, så legger jeg på sprang!

Intense selgere. Altså, jeg sliter med å gå på shopping alene, fordi jeg hater å bli ovefalt av de som jobber i klesbutikker. Spesielt dyre klesbutikker. Men noen ganger tenker jeg Ida, ta deg sammen, nå går du inn der som et normalt menneske. Og så tar det 5 korte minutter før jeg står som et jævla juletre i prøverommet, ikledd en 7.000 kroners jakke som jeg i utgangspunktet ikke ville tatt i med en pølseklype. Og så føler jeg meg som en butikktyv når jeg går derifra uten å kjøpe alt det stygge lortet som ble prakket på meg.

Jeg har valgt å slette paraplyen hvor jeg uttrykker irritasjon ovenfor sigøynere og deres kopper, ettersom flere oppfattet den som rasistisk. Det er det siste jeg er.

Når man nevner Restylane og botox, og folk bare "ÆÆÆÆH, HERREGUD OG KRISTUS VÅR FRELSER, HERREGUD, DEN SLAGS GIFT DØR MAN AV". Slapp av litt a. Jeg vurderer å begynne med botox bare på trass. Og fordi det anbefales at man starter med forebygging det året man fyller 23.

Gutta på Tinder. 8 av 10 har bilder av at de hopper i fallskjerm og surfer. Kult ass, men har du en personlighet også? Ikke? Og Tinder i seg selv er også et irriterende tidsfordriv. Jeg blar nemlig til høyre hele tiden, og da "liker" man tydligvis den personen man slengte til høyre. Jeg vil ikke at HAN DER skal tro at jeg er interessert.

Folk som er med på Luksusfellen. Noen av dem er så fjerne at hele familien sitter her hjemme med hodet i hendene. Hvorfor vil de være på TV?! For å få en gratis Kiwi-kurv og et 10.000 kroners gavekort på slutten av programmet?

Denne er litt tabu, men jeg må bare: når folk gir tulle-bursdagsgaver. Gang på gang på gang. Det er mye bedre å si "sorry, jeg hadde ikke råd til gave" eller "jeg fikk ikke tid til å kjøpe gave". Men å bare; dette kortet er ditt gavekort på middag/kino/flybillett og så videre..... Alle har vel klart å "glemme gaven" en gang, men det er mye bedre å si det som det er.

Folk det ALLTID er noe galt med, og som ikke nøler med å ramse opp bekymring etter bekymring og diagnose etter diagnose. Ååååh, du vil ikke bare ha et sugerør for å suge ut resten av energien min da?

Folk som spiser matpakke på kollektiv transport. De hører til under hjulene. Matpakkene altså....

Menn som sjekker meg opp når jeg f.eks sitter sminkeløs og gjør mattelekser på biblioteket. Hater dere!!!!

Som vanlig, feel free hvis dere ønsker å eksplodere med deres paraplyer i kommentarfeltet. Det føles bra å få det ut :-)

BURGER I STEDET FOR TRENING

Jeg visste det! Å bytte ut dagens trening med burger gjorde underverker for humøret mitt. Mamma og jeg droppet trening til fordel for julegaveshopping og burger på Kverneriet. Tønsbergs beste burger, Grillsville på Frogner kan suge meg. Plutselig var julestemningen tilbake, og Tønsberg er så fint med juletrær og julelys over alt 

Nå skal jeg dra og hente den nye iPhonen min! Firmaet som skulle levere den kom (selvølgelig og som veldig forventet) på døra mens jeg var ute av huset. Noen ganger tror jeg at de som skal levere pakker ligger i buskene og spionerer, og når de ser at du forlater huset, ringer de og sier "jaaa, da var vi her med pakken din men det er ingen som åpner døra". Lurer på om det snart er på tide med en ny runde paraplyer... For de som ikke vet hva paraplyer er, så kan dere lese noen av mine tidligere paraply-innlegg her

RABATTKODE OG GIVEAWAY ♥

Hudprodukter er noe av det kjedeligste jeg vet. Jeg er litt sånn; smører meg febrilsk, og gransker speilbildet mitt etterpå. Hvorfor ble jeg ikke noe penere?! Burde ikke den lille prikken der gått bort med en gang? Haha, jeg vil ha action med en gang. Noe utålmodig. Nå har jeg heldigvis alltid vært heldig med huden min, og sluppet unna både kvisemonsteret, tør hud og fet hud. Jeg har selvfølgelig perioder med røde prikker og tørr hud, men jeg klager ikke i det hele tatt. heldig har jeg vært! 

De siste ukene har jeg testet Linda Johansen-produkter for MyBeauty. Dere vet hvor glad jeg er i Ole Henriksen, sant? Linda Johansen og Ole Henriksen (hvis man ikke har peiling, høres de ikke akkurat ut som deilige hudprodukter) er herved likestilte. Ole Henriksen er ekte, frisk og man føler at man smører sunnheten selv rett på huden - mens Linda Johansen føles luksuriøs, deilig og oppfriskende. 

Bortsett fra to dager, har jeg gått uten sminke de siste ukene, mens jeg har testet LJ. Jeg syns jo selv at jeg ser grå og stusselig ut uten sminke, men med disse har jeg hvertfall følt meg fresh. 1000 poeng spesielt til Rescue Mask, som på en eller annen måte fresher opp trynet på 5 minutter. Om det faktisk synes, bare føles eller om det er Placebo-effekt vet jeg jo ikke, men det føles deilig og jeg føler meg finere etter å ha brukt den. Masken har forresten funnet Cosmopolitan Beauty Awards tidligere!

♥ Påfør Instant Rescue Mask, og la den virke i 2-3 minutter før du "masserer" ansiktet lett. La virke i ca 2 minutter til før du renser av. 
♥ Deretter kan du påføre Hydra Gold Serum +. Den inneholder 24K gullflak og biner fuktighet slik at den forblir i huden. Hello glow! 
♥ Til slutt smører jeg på White Truffle Radiance Cream. Huden blir veldig myk og deilig av den, men kremen er litt tykk for min smak. 

RABATTKODE 

Produktene fra Linda Johansen er ganske kostbare til forbruksvare å være, derfor tenkte jeg å gi dere en rabattkode. Koden er LJ2013 og varer til midnatt 20. november. Det er hele 20% i rabatt, enjoy :-) 
PS. Rabattkoden gjelder på produktene jeg har omtalt i dette innlegget, samt hele lakkserien fra Linda Johansen. Alle LJ-produkter finner dere her.  

MONDAY GIVEAWAY

Monday Giveaway er nå ute på FB-siden min! Og ja, den har noe med dette innlegget å gjøre, hihi :-) Husk at dere må like siden min for å kunne delta.

//Reklamebasert innlegg

IN MY BED

Julebordet (ja, det ble til et julebord) på Hamar var kjempekoselig. Vi ble vartet opp med 3-retters, akevitt (...) og hotellrom. Jeg koste meg hvertfall helt til den felles skålingen hvor alle skulle shotte akevitt. Etter det helte jeg en kopp kaffe over meg selv, og så var det på tide å komme seg i seng. 

For en trøtt, grå og trist mandag. Etter skolen i dag skiftet jeg på senga og hoppet i pysjen - leksene blir gjort under dyna med en kopp te. Verdens kuleste kopp. Jeg tror jeg kjøpte den det året majoriteten av bloggerne på topplista ble født. Og det er faktisk helt sant. Spice Girls 4 life! Flere av dere som var på konserten i Spektrum da Geri ditchet? Hvilket år var det, montro?

 

Vinner av Monday Giveaway og ny giveaway blir lagt ut på Facebook-siden min senere, dere må like den for å kunne delta. Jeg sier i fra på bloggen når det ligger ute :-) 

"JULEBORD" PÅ HAMAR

Det er lørdag, hipp hurra for helg! Jeg burde nok egentlig ha ligget i sofaen og sett på film med en stor bolle popcorn på magen, men jeg har allerede vært i min lille minibar og plukket ut gift til kveldens festligheter. Jeg skal heldigvis ikke til Oslo og konkurrere i å være dårligst til å gå i høye hæler, derimot så skal jeg til Hamar! 

Har aldri vært (vørri?) på Hamar før, men jeg har en venninne som bor der, og hun har invitert jentene på høstkos/julebord. På invitasjonen stod det "høstkos" men siden jeg er 100% i julemodus, tror jeg at jeg skal på julebord. Høst eller jul, gleder meg uansett masse!Toget går for en time siden, så får komme meg avgårde :-) 

SERIETIPS

På tide med noen serietips, med hensikten å gi dere noen helt nye serier å se på. Det blir tidlig mørkt, det er kaldt ute - og "snart" er det juleferie. Flere gode grunner til å finne seg en ny serie eller to. Så jeg håper dere finner noe nytt her, som dere ikke har sett før :-) 

Jeg har medlemskap på både Sumo, Viaplay og Netflix, men irriterer meg over at de sletter episodene etter en viss periode. Netflix gjør ikke det, men der er det heller ikke så mange goodies. Så det aller beste er jo å streame. Jeg bruker denne siden til å streame, der er det bare å søke opp den serien du vil se. De har den mest sannsynlig. Så gjelder det bare å trykke på de linkene hvor det står "Loading time: fast" og 100% tomler opp på at den funker. 

Ok, here we go:

Blacklist oppdaget jeg i går. Handler om en ung dame som skal begynne som profiltegner i FBI. En av forbryterne på FBI's "most wanted list" melder seg, men vil kun la seg avhøre av henne. Og så begynner syyke ting å skje. Utrolig spennende serie, men ikke særlig avslappende å se på... Det ligger 4 episoder på Viaplay, og 8 episoder ute på streaming-siden. 

Homeland har mange sikkert fått med seg allerede? Nå er det en ny sesong ute! Jeg har kun rukket å se èn episode, dumme Sumo har allerede begynt å slette de første. Det ligger 7 episoder ute på streaming-siden. 

Modern Family er en serie jeg virkelig slapper av med. Morsom og hverdagslig serie om en vanlig, men samtidig ganske spesiell familie. Episodene er ikke på mer enn 20 minutter-ish, og den er ikke spennende heller - så den er ikke en trussel for klokka. 

Pretty Wicked Moms er en av mine nyere oppdagelser. Fjåsete og noe fascinerende. En gjeng med "verdens beste mødre" i Atlanta, som er noe skrudd i hodet. Minner meg om Real Housewives, bare mindre glamorøst. Det ligger noen episoder på Sumo, og 9 på streaming-siden. 
Rita har jeg tipset dere om før. Rita er fantastisk, kanskje ikke så fantastisk som lærer og mor - men sånn ellers. Serien er både morsom, dyp - og dansk. Dere kan se serien på Netflix.

Broen er en utrolig spennende krimserie, og det er nå kommet ut en sesong 2. Den kan dere se på nrk.no. Men vær raske, de sletter episodene etterhvert. Jeg gikk glipp av de første, og måtte skaffe meg dem på snuskete vis... Neida. 

Real Housewives of Beverly Hills er litt av en guilty pleasure... Grunnen til at jeg nevner denne velkjente serien, er at en ny sesong har startet. Av den er det to episoder som er ute foreløpig, på streaming-siden. 

White Collar er serien med verdens kjekkeste mann. Han er så kjekk at det verken gjør noe at han er kriminell (i serien) eller homofil (i virkeligheten). Google Matt Bomer hvis du ikke vet hva jeg snakker om. Og jeg som vandligvis aldri pleier å bry meg om disse kjekkasene som tre millioner andre jenter også sikler etter. Uansett; det har startet en ny sesong!

DET KALLES HVERDAG

Hei og hopp! Jeg klarer tydligvis ikke å være et fornuftig menneske samtidig som jeg er en brukbar blogger. Døgnet mitt må være utrolig mye kortere enn andres, for jeg skjønner ikke hvordan dere rekker ALT. Jeg har nok med å få til skole, lekser, tøyvask, litt rydding og trening. Og får jeg gjort alt det der, så glemmer jeg mest sannsynlig bloggen når jeg stuper til sengs. Eller kanskje det bare er fordi jeg ikke har så mye å dele om dagen...

Det mest spennende som har skjedd meg den siste uken er at jeg har kjøpt ny iPhone, så nå venter jeg med stor lengsel etter å få den i posten. Alle som har hatt en knust iPhone vet hvor irriterende det er å ha en knust iPhone. Ikke fordi glasset er knust og det er vanskelig å se - for det vender man seg fort til. Men folk som kommenterer det.... Får lyst til å klype dem i brystvorta! Åhåii, hva har skjedd med iPhonen din a? Jo, det skal jeg fortelle deg. Den var så lei seg at den hoppet fra en bro her om dagen. 

Jeg kom nettopp hjem fra pilates. Har pakket meg inn i dyna med en tallerken speltlomper jeg skal spise mens jeg ser på serie. Story of my life. 

Og med denne herligheten ønsker jeg dere godnatt. Sterkere tilbake i morgen! Da har jeg nemlig FRI. 

FÅ OPP SKRIFTA

Jeg tipper at alle dere lesere en eller annen gang har fått et tilbud som har vært for godt til å være sant. Kanskje et telefonabonnement som skulle være så godt som gratis? Kanskje en bokklubb som tilød deg tre gratis bøker? Eller en annonse som lover deg gratis hårkur hvis du kjøper shampoo og balsam i nettbutikken deres? Og jeg tipper at noen av dere også har tatt lærdom av at dere ikke leste det med liten skrift. For mobilabonnementet var kun så godt som gratis hvis du lot være å bruke noe særlig internett. Og bokklubben ville gi deg tre gratis bøker etter at du hadde betalt for de fem som kom automatisk i posten ved innmelding. Og hårkuren du fikk med på kjøpet, var mindre enn en reisestørrelse. 

Det med liten skrift er fire ord som dukker opp ofte i min hverdag. Etter noen tabber gjennom årene, leser jeg alltid det med liten skrift. Nå er jeg blitt introdusert for tre nye. Nemlig; FÅ OPP SKRIFTA.

For det er ikke alltid det med liten skrift handler om abonnementer og ting som lukter godt. 

Hva med han som er allergisk, og er helt avhengig av å kunne lese hva maten inneholder? Hva med hun som står og myser for å finne ut om maskaraen inneholder kvikksølv eller ikke? Hva med hun gamle som står i dusjen og vasker håret med såpe i stedet for shampoo, fordi skriften på flaska er mindre enn en halv maur? Det er dumt og unødvendig. 

Er det ikke lesbart, er det ikke holdbart. Blindeforbundet jobber nå for å få opp skrifta. Dette er ikke bare en kampanje for blinde og svaksynte, men for folk flest. De har nemlig fått nok av at normaltseende også skal slite med å lese vanlig informasjon. De ønsker enkelt og greit at designere skal tenke seg om når de lager noe - større fontstørrelse og bedre kontraster, det er vel ikke så mye å be om? :-) 

Oppfordrer alle mine lesere til å se denne videoen, besøke siden uleselig.no for gode tips til hvilke endringer som kan gjøres. OG det beste av alt er jo om dere går inn på Facebook-siden her og legger inn bilder av ting du finner uleselig. 

Spre ordet! 

OPPSKRIFT: LAG TACO-TILBEHØR FRA BUNNEN

Taco og annen mexican food er en helt super måte å få i seg masse grønnsaker på. Alt smaker jo godt sammen med et tacoshell og sterkt krydret karbonadedeig eller strimlet kylling! Problemet er bare at nesten alt som står i den "meksikanske hylla" på butikken er helt forferdelig. Fullt av sukker og E-stoffer, og veldig lite av det man tror man får i seg. Guacamole, foreksempel. Det kan være så lite som 1,5% avocado i en boks med "guacamole", det er så tragisk at man bare må le... 

Så i dag bestemte jeg meg for å lage taco-tilbehøret fra bunnen av. Tacokrydder til kjøttdeigen, salsa og guacamole. Trodde det skulle komme til å smake skikkelig kjipt, men hele familien var enig om at det smakte godt. Det tar jo litt ekstra tid, men tacokrydderet kan man lage trippel porsjon av, og ha stående på en krukke. Salsaen kan man lage trippel porsjon av og fryse ned. Guacamolen ville jeg uansett laget fersk hver gang. Mengdene jeg har skrevet i oppskriften, er salsa og guacamole til en familie på 4++ og tacokrydder til sikkert seks tacomiddager. 

Taco-krydder til kjøttet/kyllingen

Du trenger

♥ 4 ss spisskummin
♥ 3 ss chilikrydder 
♥ 3 ts Chili Explosion
♥ 4 ts oreganokrydder
♥ 4 ts salt
♥ 4 ts pepper

Noen nærmere forklaring trengs ikke, du blander bare alt sammen i en liten skål. 

Hjemmelaget salsa

Du trenger

♥ 2 bokser hakkede tomater (det ble for mye for 4 personer til og med...) 
♥ 1 rødløk
♥ 1 rød chili
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 4 ts spisskummin
♥ Salt og pepper
♥ Valgfritt: jalapenos

Slik gjør du

♥ Hakk rødløk, hvitløk og chili i små terninger, og sleng det sammen på panna med litt olje
♥ Hell deretter på de hakkede tomatene 
♥ Tilsett krydder og jalapenos om du vil, og la salsaen stå og putre i 20-25 minutter. 


Ekte guacamole

Du trenger

♥ 4 avocado (det ble nok til typ 6 mennesker, så helt greit å halvare hele oppskriften hvis du ikke vil ha rester)
♥ Saften fra 1 lime
♥ 2 ss hakket rødløk
♥ 4 ts hakket rød chili
♥ 2 hvitløksfedd
♥ Salt og pepper

Slik gjør du

♥ Kutt opp rødløk, chili og hvitløk. Er du smart, kutter du opp ekstra av alt dette når/hvis du lager salsa også. 
♥ Ta skallet av avocadoene og skjær dem i terninger. Ha det i en bolle og mos for hardet livet. 
♥ Ha oppi alle ingrediensene undervei, mens du moser avocadoene. Limesaften er viktig, ikke bare for smak, men også for at den fine grønnfargen ikke skal bli brun.  

MONDAY GIVEAWAY

MANDAG! Dagen som det er trendy å late som man liker. Hver eneste Facebook-status, tweet, Instagram-post og bloggpost bobler over av: MANDAGSLYKKE! Jada, dere er supermennesker. Men mandager er faktisk ikke en ny sjanse her i livet, og enten du er flink til å spise grønnsaker eller ei; det er tungt med mandager. 

Men noe som er litt fint med mandager, er jo min nye faste greie; monday giveaway! Dagens giveaway heter Silk'n Body Tan, og er et fullstendig airbrush-system for selvbruning hjemme. Det skal gi samme effekt som når du går til en salong og får spraytan, og den skal gi en naturlig farge uten at du får oransje hender - eller solskade. Mer info om produktet her

Silk'n Body Tan har en verdi på 1695,- og for å vinne, må du enkelt og greit: gå inn på Facebook-siden min HER og "like" posten som handler om Silk'n Body Tan. Jeg trekker en heldig vinner av de som har likt!

//Premien er sponset av Elkjøp

LITT INFO FRA PYSJAMAS-SLAVEN

Jeg fikk ikke lurt med meg familien på kino. De ville heller sitte i sofaen og se på Broen. Jeg har unngått å se på Broen, fordi jeg liker å samle opp alle episodene og se dem sammenhengende. Så jeg måtte pent forlate stua med en finger presset godt inn i hvert øre. Og kaka jeg hadde bakt for å feire farsdagen.... 1. Noen har vært i kjøleskapet i natt og spist halve. 2. Den smakte så dritt at ikke engang mamma orket å spise et stykke. For å sette det i perspektiv: hun er en ganske pedagogisk mor. 

Ble så mange spekulasjoner rundt det at jeg hadde med meg Benjamin til New York, så tenkte å skrive litt om det. Svaret er nei, det er absolutt ingenting mellom oss. Vi er bare venner, og det har vi vært siden det ble slutt for 4 (?) år siden. Jeg trengte å ha med meg en med litt fotograf-skills på tur, og ikke minst en som jeg kan slappe av med. Tror bare jeg hadde vært stressa om jeg hadde hatt med en venninne med en to do-list på 100 punkter. For vi var der jo først og fremst for at jeg skulle løpe marathon. Så, da vet dere det :-) Nye Uggs-tøfler og Victoria Secret-pysj! Jeg var så tragisk da jeg var i NY. Siden jeg var så trøtt og kald, klarte jeg ikke å kjøpe annet enn pysjamaser, kosetøy, Uggs, tøfler og you name it. Så jeg kom hjem med kun comfy stuff i kofferten. Hadde vært ålreit med èn ny kjole, men neida...

VIKTIG INFO AV DEN OVERFLADISKE TYPEN: i morgen er det tid for monday giveaway på Facebook-siden min igjen. I motsetning til hva jeg informerte om sist, er det kun folk som liker Facebook-siden min som kan være med på konkurransene. Blant annet pga personverninnstillinger på Face, som gjør at jeg ikke kan se hvem som har likt eller delt, med mindre de liker siden. Så liiiiik siden min, i morgen kommer det enda en bra gave :-)

FARSDAG OG VIPPETILBUD

Hurra for alle fedre i dag! Har dere gjort noe hyggelig for pappaen deres? Jeg mener nå at det viktigste er å være sammen med pappaen sin, for oss som er heldige å ha en. Det er jo snart jul, så jeg har ikke overøst pappa med gaver. Han fikk to flasker vin og så dro vi og trente sammen. Det har vi aldri gjort før. Men det var kjekt å trene med pappa, for da var det ingen sleske fyrer som glodde på meg eller snakket til meg. Verste jeg vet er fremmede folk som vil prate på trening, og dem finnes det mange nok av. 

Mamma kommer snart hjem fra fjelltur, og da håper jeg at jeg klarer å lure med meg hele familien på kino. Jeg har så lyst å se Bad Grandpa! Haha, mamma kommer til å drepe meg hvis jeg får lurt henne med på den. Hun vil helst se filmer om grønne sykler, solsikker og dikt. 

Vil gjerne gi leserne mine et VIPPETILBUD denne søndagskvelden! I hele november har Neglhuset nemlig halv pris på vipper. Passer perfekt siden julebordsesongen er rett rundt hjørnet, og fordi julen er en ekstremt dyr tid i utgangspunktet. Så i stedet for at det koster 2.000,- å legge vipper, koster det nå 1.000,- hos alle behandlerne. 

Så hvis du vil ha vipper til halv pris, kast deg rundt og bestill time - og husk å si at du vil ha tilbudet som du fant på min blogg :-) Tlf: 458 33 166

PS. Dere må slutte å gå helt random steder og ta vippeextensions, det ser jo helt jævlig ut. Ser bloggere har vært og fått typ fire vipper på hvert øye, og bare jippi, se hvor fint det ble. Det skal være like tett som dere ser på bildene av meg over her.

//Reklamebasert

CATS ARE SO IN RIGHT MEOW

Jeg har allerede vært hjemme i fire dager. Men jeg lå litt bak med New York-bloggingen, pågrunn av internett-problemer, dårlig tid og jetlag - så da var det jo bare å spy ut innlegg etter innlegg da jeg kom hjem. Det ble fire fantastiske dager for meg, jeg har bare dasset rundt i pysjen og vært sminkeløs. Ikke èn gang har jeg vurdert å dyppe trynet i malingsspannet og ta en selfie som jeg deretter redigerer sparkles på. 

Men selv om det er digg å være hjemme, er det mye som skal gjøres. Føler at jeg henger etter både på skolen og i mailboksen, så det var siste gang jeg reiser bort utenom ferie. 

Bella (ninjakatten som akkurat jaget meg opp trappa med ørene på ryggen og halen sveivende som et hoppetau) og jeg hopper til køys nå. Vi skal se på serie og nyte at det er søndag i morgen. Denne søndagen er farsdag - for dere som har glemt det. 
Serier er livet! Om vinteren, i hvertfall. Tenkte å lage et nytt innlegg med serietips snart. Tipper alle er ferdig med Gossip Girl, Pretty Little Liars, SATC og alle de gamle herlighetene... 

LEAVING NEW YORK CITY

Hakkasan er en av mine yndlingsrestauranter i London. Og gjett hva; den var enda bedre i New York. Men det er kanskje selvfølgelig. Alt er jo bedre i New York.

Tenkte også å tipse dere om en side som heter Opentable. Jeg bruker den ofte når jeg skal reise. Her kan du 1. Søke opp restauranter du har hørt om, booke bord online og så får du bekreftelsen på mail. 2. Få tips til restauranter på destinasjonen du skal reise til - og booke bord der. Det er veldig oversiktelig og greit, og jeg booker gjerne bord flere uker i forveien. Får jo all info samlet på mail, så det er null stress å huske på det :-) 

Opentable dekker ikke hele verden, men hele USA samt Dubai, Japan, Karibien, Kina, Tyskland, Irland, England, Mexico, Singapore +++ 

Jeg ESKER den grønnsaksretten til høyre, Lotus må være verdens beste grønnsak. Hvis det er en grønnsak... Er det ikke egentlig en blomst? Jeg bryr meg egentlig ikke om hva det er, men jeg lurer veldig på om jeg får kjøpt det i Norge? Hvis det er vanlig å finne på butikken blir jeg flau, men jeg har aldri spist eller sett det i Norge før... 

Dere kan tro vi koste oss i går! Jeg kommer til å få Hakkasan-abstinenser når jeg kommer hjem. Men NÅ er det på tide å dra hjem. Jeg gleder meg max til å komme hjem, denne turen har vært svært stressende. Jeg blir så sliten når jeg går og gruer meg og grubler på ting, og man kan jo trygt si at jeg har vært noe nervøs på denne turen. Hjem til dyne (de vet ikke hva dyne er her i USA) og tøfler og mamma og pappa. Halleluja. 

Nå skal jeg slenge meg inn i en gul taxi og komme meg avgårde til flyplassen. Takk for denne gang, New York City. 

Og takk til Head and Shoulders New York Edition for samarbeidet, og for en dose eventyr og livserfaring. 

TOP OF THE ROCK

Måtte selvfølgelig ta med B opp på The Rock og vise ham hele New York. Det beste (på denne årstiden) er å dra dit litt før kl 17. Da får du med deg dagslys, solnedgang og mørket. New York er helt klart finest når sola går ned, og når det er helt mørkt. All of the lights... 

Dessuten var det helt sykt å se bort på broen hvor New York Marathon startet. Det var  langt unna! Bare en bitteliten bro med masse lys på. Haha, på et tidspunkt måtte jeg si; nå må vi bare stå og se litt. Vi blir jo så opptatt av å ta bilder, filme og dokumentere alt mulig, at vi noen ganger glemmer å bare se.

På denne New York-turen har jeg nesten kun gjort det samme som da jeg var her i januar. Litt dumt å ikke få sett nye ting, men vi har så liten tid og er så slitne. Tror jeg må ta to uker i New York neste gang jeg skal hit. Tre dager til å komme meg over den verste jetlag'en, fire dager til å gjøre turist-greier og shopping, og så en uke til å gjøre ting som de innfødte gjør. Kjenner jeg er litt mett på Times Square og det som hører til akkurat nå.

JULESTEMNING PÅ BLOOMINGDALES

I går dro vi til Bloomingdales for å gi shoppingen et siste forsøk før hjemreise. Vi spiste også en rask lunsj på David Burke i 1. etasje, Benjamin syns det var den beste burgeren han noen gang hadde smakt. Så kanskje verdt et besøk hvis du først skal til BD for å handle.

På Bloomingdales var det blitt jul, så vi fikk virkelig kjenne på julestemningen. Så utrolig koselig. Julepynten var jo helt crazy, tenk å bruke 500 kroner på èn liten kule som skal henge på juletreet! Kjente at jeg begynte å glede meg veldig til jul mens vi var der. Vi kunne jo ikke gjøre annet enn å kjøpe kakao på Starbucks og dra videre til Bryant Park for å stå på skøyter. Vi fikk riktignok aldri skøyter på beina, var alt for kaldt. Men jeg er fornøyd med julestemningen jeg fikk, og håper på at den varer helt til 24. desember. 

God jul, da.... Haha :-)

TAO

Da jeg var ferdig med å løpe marathon, dro Benjamin og jeg ut for å "feire" på Tao. En av mine yndlingsrestauranter i New York, selv om det skal sies at jeg ikke har testet ut alt for mange. Oppdaget Tao da jeg så på Sex and The City, og har vært der tidligere med mamma. 

Det var helt himmelsk med god mat og forfriskende drinker etter en dag med mye slit. Maten på Tao er så goood! Vi bestilte noen retter hver og delte, greit å få smakt på mest mulig. Var jo ikke plass til all maten på bordet en gang, haha. 

Dessuten elsker jeg lokalene, de er så kule. Tao finnes både uptown og downtown i New York - jeg har kun vært på den uptown, men regner med at det er ganske likt begge steder. 

KEEP CALM AND KEEP ON RUNNING

I det aller første New York Marathonet i 1970 var det 55 finishers. I 2013 var det forventet 47.000 finishers. I 1970 var det null kvinner som deltok i løpet. I 2013 var 39% av deltakerne kvinner. Løpet har 2 millioner tilskuere. En person som gjennomfører løpet, forbrenner i gjennomsnitt 2.822 kalorier - omtrent like mye som det er i to store burger-menyer fra Mc Donalds. Den eldste løperen i år var 93 år gamle Jon Mendes. Han begynte å løpe da han sluttet å røyke, i en alder av 46 år. Norske Grete Waitz har vunnet New York Marathon 9 ganger. Rekorden for menn er å fullføre marathonet på 2:05:06. Rekorden for kvinner er 2:22:31. I år hadde New York Marathon et sikkerhetsbudsjett på 1 millioner dollar, det er dobbelt så mye som i fjor. Det går med 2,3 millioner pappkrus (tro meg, jeg har vasset i dem) og 2.374 toaletter er satt opp langs løypa. I 2013 løp marathonerne 1.23 million miles til sammen (1 mile tilsvarer ca 1,6 kilomenter). Det er 5 ganger avstanden fra jorda til månen. 


Ut i fra de faktaene skjønner dere kanskje mer av hvor gigantisk det marathonet er. Hjelpe seg! Bildene tok Benjamin av meg før marathonet, jeg var rimelig nervøs og spent der. 

Treningsjakken er sponset av Kari Traa og jeg løp NYCM i forbindelse med Head & Shoulders og deres New York Edition 

NEW YORK MARATHON 2013

Ok, nå har jeg hatt litt tid til å fordøye dette. New York Marathon 2013. For en jævlig hard dag! Men misforstå meg rett. Jeg er utrolig takknemlig for at jeg har fått oppleve dette. Det er stort. Og jeg er stolt av meg selv for at jeg i det hele tatt turte å prøve. Det er så langt utenfor min comfort zone som det går an å komme. At jeg ikke kom til å fullføre 4,2 mil var jeg sikker på i utgangspunktet. Og noen syns nok at det da er dumt av meg å ta opp en plass i et marathon hvor det er så vanskelig å få være med. Men jeg hadde likevel lyst til å utfordre meg selv på denne måten, og tok i mot muligheten jeg fikk.

Dagen startet klokken 05:00. Jeg hoppet rett i tights og joggesko, og klæsjet til og med på litt sminke. Kan man ikke være flinkest, kan man jo alltids prøve å være penest. Jeg gruet meg som en gal, så etter to minutter hadde jeg gnidd av meg all sminken. Klokken 06:00 forlot bussen hotellet, og kjørte til Staten Island hvor marathonet skulle starte. Jeg syns bussturen var lang, og klarte ikke å tenke på annet enn at jeg snart skulle løpe tilbake. 

Da vi kom fram til startområdet hadde Hanne og jeg over to timer med venting før det var vår tur til å løpe. Det hadde ikke gjort noenting - om det ikke var så SINNSYKT kaldt! Folk lå i klynger på gresset og i telt og varmet seg på hverandre, det var litt av et syn. Vi hadde jo ikke noe annet valg enn å bli med i gjengen, så vi moste oss inn i et telt og satt tett i tett og gomlet nøtter sammen med folk fra hele verden. Synet av alle disse sporty menneskene ga sommerfuglene i magen min et ekstra kick. Følte meg ikke særlig kul, der jeg satt uten sportsdrikke, banan, sportsteip, drikkebelte, pulsklokke, sokker med superkrefter og trådløst headset.

Endelig var det vår tur. Vi stod i corallen vår og så første wave reagere på startskuddet. Alle rundt oss heiet, ropte og klappet. Jeg fikk klump i halsen og begynte nesten å grine. Jeg vet ikke om jeg var rørt eller lei meg eller hva. Men det føltes så stort. Så var det på tide å vrenge av seg fleecegenseren og kaste vannflaska. Vår tur... PANG!

Husker bare at jeg så på Hanne, sa "fuck" og innså at jeg hadde glemt hvordan man løper. Men så løp jeg plutselig. På Verrazano-Narrows Bridge, med utsikt bort til Manhattan og et NYPD-helikopter svevende rett ved siden av meg. Helt fantastisk. Følte meg som en heltinne i en actionfilm - sånn bortsett fra at nesten alle løp forbi meg. Men jeg hadde lovt meg selv å starte veldig rolig, ikke lam eg gire opp av alle rundt. Den broen virket så jævlig lang. 

Da jeg kom meg av broen hørte jeg folk rope "welcome to Brooklyn", og der var det ingen grunn til å ikke føle seg velkommen. Jeg løp gjennom boligstrøk etter boligstrøk, hvor alle familiene stod utenfor husene sine med plakater hvor det stod ting som "You inspire me" og "You are awesome". I tillegg delte de ut tørkepapir og drikke til de som løp forbi - og barna ville ha en high five fra de forbipasserende. Gjett hvem som ble rørt til tårer et par ganger, jeg er håpløs. Men jeg skal ikke romantisere Brooklyn. I hvertfall ikke fra et marathon-perspektiv. Det var nesten som å løpe på et løpebånd. Veien jeg så foran meg var så evig lang, jeg følte at jeg ikke kom meg av flekken. Etterhvert måtte jeg bare bestemme meg for å bruke publikum som underholdning, tenke på noe annet. De mange hundre heia-plakatene og alle bandene som hadde konsert langs veien, hjalp meg faktisk godt på vei. 

Allerede da jeg nådde 1,5 mil begynte beina mine å verke. Det var som om jeg mistet kontakt med asfalten, at beina mine syklet i løse lufta, men at det samtidig gjorde dritvondt. Jeg prøvde meg på å gå litt, men etter et par "go guuurl, you can do it, come on" orket jeg ikke mer oppmerksomhet, og så meg nødt til å løpe videre. Jeg løp rolig, og på et tidspunkt fant jeg meg selv bak en 81 år gammel mann. Ikke dagens stolteste øyeblikk.... 

Da jeg hadde løpt 1,8 mil var jeg helt sikker på at jeg var ferdig. Jeg skammet meg, for det var jo ingen andre som ga seg. Jeg løp ut til siden, men det var ikke så lett som jeg hadde trodd. På det ene fortauet, ble jeg dyttet ut på veien igjen av en ivrig heiagjeng. Jeg løp over på den andre siden av veien for å spørre en politimann om det var mulig å få tak i taxi der, men han lurte på hvorfor i helvete jeg hadde meldt meg på om jeg ikke hadde tenkt å fullføre. Jeg var egentlig enig med ham, så da løp jeg videre, da..... 

De neste 6 kilometerne husker jeg ikke så mye av, men jeg kom meg ihvertfall 2,4 mil avgårde. Jeg nærmest krabbet ut av løpet da vi hadde kommet et lite stykke inn i Queens. Jeg kunne se Manhattan rett foran meg, men jeg klarte bare ikke mer. Var ikke skuffet over meg selv en gang, for jeg trodde ikke at jeg kunne løpe så langt en gang. Folk pleier å trene til marathon minst ett år. Jeg har trent i fire måneder. 

Men ikke tro at jeg tenkte positive tanker etter at jeg hadde brutt. Det fantes nemlig ingen måter å komme seg hjem på. Alle veiene var sperret. Og jeg hadde jo nesten ikke klær på. Jeg frøs og hadde så vondt. Ringte mamma og gråt som et barn, som om hun kunne hjelpe meg. Til slutt fikk jeg heldigvis Benjamin til å komme med taxi til et sted i nærheten. Da jeg satte meg inn i taxien: takknemlighet. Da var det over, og jeg kunne dra hjem til hotellet og krysse av det sprekeste punktet på min bucket list, nemlig å delta i New York Marathon. 

Tusen takk til Head & Shoulders New York Edition for denne muligheten. Og gratulerer til Hanne, som vant billett til marathon her på bloggen, og som FULLFØRTE! 

Nydelig bilde fra da jeg nettopp hadde brutt, haha. Er det mulig å synes så synd på seg selv. Men jeg overlevde i hvertfall, mot alle odds :-) 

PS. Jeg kunne selvfølgelig ikke løpe med kamera, så jeg beklager dårlig iPhone-kvalitet på bildene. 

A SUNNY DAY IN NYC

Haha, jeg er alt for trøtt for å blogge noe brukbart. Vi har så jetlag at vi bare ler og ler og ler - av utmattelse. Men i dag har i hvertfall vært den store "shoppingdagen". Jeg er blitt en dårlig shopper med årene, mens Benjamin er mye flinkere enn meg. Så han har i hvertfall hatt shoppingdag. Mulig at hodet mitt bare er et helt annet sted, med tanke på marathonet i morgen. Jeg skal stå opp klokken 5 på natta, klokken 6 drar jeg - og i 10-tiden starter jeg å løpe. Blir en tøff morgen! 

Har noen av dere forresten tips til gode lunsjsteder på Manhattan? I dag bommet vi to ganger, er det mulig...

JETLAG, TIMES SQUARE OG DISNEY-RAN

Da vi kom fram til New York brukte vi sykt lang tid på å komme oss inn til Manhattan og på å hente startnummerne våre til marathonet. Så da vi kom på hotellet, snudde vi i døra for å se litt på bylivet før jetlagen slo oss i bakken. Benjamin (mitt reisefølge) og Hanne (hun som vant konkurransen på bloggen om å være med) har aldri vært her før, så vi måtte selvfølgelig til Times Square og se litt på alle lysene. 

Jeg lo meg i hjel da Benjamin ville at vi skulle ta bilde med halve Disney. Etterpå skulle både Cookie Monster, Buzz Lightyear og Mikke Mus ha betalt, det var litt av et syn da han stod der og bladde opp dollar etter dollar. Snakk om ran!

Det ble en tidlig kveld, tror aldri det har vært så deilig å krype ned under dyna som det var i går. Etter 24 timer på farta er man jo ganske koko. I dag har vi vært på shopping og sett litt mer av NYC, men mer om det senere. Nå må jeg pakke marathon-bagasjen min. 

GOD MORGEN FRA HOVEDSTADENVerdens beste hotellfrokost på Royal Christiania i dag morges, skulle bare ønske jeg hadde litt lengre tid! Men jeg måtte løpe, for jeg skulle jo til New York. Og se hva som møtte meg i resepsjonen da jeg sjekket ut! Selve Times Square. For en herllig start på dagen :-)