20% PÅ HELE NETTBUTIKKEN

Annonse 
Wooow, nettet (og de fleste butikker) har jo virkelig EKSPLODERT av tilbud i helgen, pågrunn av Back Friday. Jeg shoppet ikke en eneste ting til meg selv, jeg tenker at hvis det ikke er noe jeg trenger når det ikke er tilbud, er det heller ikke noe jeg plutselig trenger. Sånn sparer man penger! Man sparer faktisk ikke penger på å løpe på salg. Men er det noe jeg har gjort i disse ville salgsdagene, så er det å klikke hjem julegaver til mine kjære. Jeg drasset nettopp hjem to store Makestyle-pakker fra postkontoret, følte meg som julenissen himself, der jeg humpet bortover glattisen, haha :-) 

I dag er det enda en dag med ville tilbud over alt, og Makestyle har 20% på hele nettbutikken i dag også. Derfor tenkte jeg å komme med noen julegavetips, så kanskje du kan gjøre et kupp som du kan slenge under treet 
♥ Self tan fra Vita Liberata er det perfekte julegavetipset spør du meg. Og kanskje noe jeg ville unnet meg selv også, til julebordsesongen. Lageret mitt er i hvertfall fylt opp, nå skal gløden på igjen. Du finner alle produktene fra Vita Liberata HER. Mine favoritter er pHenomenal tan mousse i medium og tinted self tan lotion i dark. Husk påføringshanske!
♥ Av hverdagssminken min syns jeg at de beste julegavetipsene er Mary Lou Manizer (klarer ikke slutte å mase om denne, men den må virkelig prøves) og liquid lips fra Glo Minerals i fargen Romance. 
♥ Parfymer og kremer er alltid deilig å få til jul! Jeg elsker Victoria's Secret Bombshell, den er en av mine faste. Føler jeg lukter som en VS-butikk når jeg har den på, hehe. Alle parfymene hos Makestyle finner du HER
♥ Skal du julegaveshoppe til en som er glad i interiør, duftlys og duftpinner, bør du ta en titt på Makestyle sitt utvalg av Clean-produktene. Selv har jeg fått litt nok av Clean-parfymene, men interiørproduktene elsker jeg fortsatt. Duftpinner og duftlys på badet gjør det til et hjemmespa i seg selv :-) 
♥ Og hvis du har en kjæreste eller en datter eller noen andre som har vært ekstra snill; den nye Gizmo glattetangen fra MAST i sort. Den perfekte julegaven! Du finner alle MAST-produktene HER
Rabattkoden som gir deg 20% avslag er "CYBER", husk at den kun gjelder i dag :-) 

TV-SERIER DU KANSKJE IKKE HAR SETT

Jeg er så flink til å gi andre tips, og drite regelrett i tipsene selv. Ikke se på serier i eksamensperioden, hilsen en som satt oppe til klokken fire i natt for å se en hel serie. Øyevitne, hvis noen lurte. Tok like gjerne hele serien på rappen, ettersom jeg var så lei av å lese. 

Vel vel. Det er så lenge siden jeg har funnet en serie jeg liker, føler jeg har sett ALT som er å se. Men nå har jeg tre relativt nye tips som jeg tenkte å dele med deg: 
♥ Øyevitne var altså serien jeg så i går. Norsk krimdrama over seks veldig spennende episoder. Hvis du er bloggleser-veteran kjenner du kanskje igjen gutten til høyre på bildet? Han har hovedrollen i serien, og jeg tror han gjorde rett i å legge bloggkarrieren på hylla for å være skuespiller. Han er helt awesome i serien! Jeg liker serier hvor man har svaret på gåten hele veien, og man sitter og heier rollene frem til løsningen. Bedre det, enn å sitte som et stort spørsmålstegn og ikke skjønne noe for siste episode. Anbefales på det varmeste! Kan sees på nrk.no :-)  

Jessica Jones har jeg faktisk bare sett én episode av, og jeg så den i dagens lesepause. Men jeg syns den virket såpass spennende at jeg slenger den med her! Kort fortalt handler den om en kvinnelig privatetterforsker som tar på seg å stoppe en mann som kan styre andre mennesker og få dem til å gjøre nøyaktig hva han sier. Hun har visst vært et offer for denne mannen selv. Jeg gleder meg til fortsettelsen, på Netflix.no. 

Unge Lovende er en NRK-serie som jeg også så på én kveld. Angret litt på at jeg ikke bruke lenger tid på den, for den var så kos å se på! En serie mange unge kan kjenne seg igjen i, og den byr både på latterkramper og triste stunder. Du kan se den på nrk.no.

Håper du kan få bruk for et av tipsene, enten du bare trenger en lesepause eller om du har en fyllesyk og jævlig søndag foran deg i morgen. Selv sitter jeg på rumpa med kalkulatoren på hodet og en blyant i øret, og nå gleder jeg meg veldig til å gå og legge meg. Nattinatt! 

JEG HAR KJØPT ET ORDENTLIG HJEM

Ååååh, endelig har jeg noe annet å dele enn eksamensprat! Det var bare derfor jeg gjorde det også; kjøpte meg leilighet altså. Neida. Men, jeg har i hvert fall kjøpt meg leilighet. Og ikke bare en leilighet, men et hjem. Et sted hvor det er plass til meg. Tingene mine. Besøk. En eventuell mann. Et eventuelt barn. Stryk de to siste, plassen skal definitivt brukes på walk in closet og kontor/gjesterom. Haha! :-) 

Leiligheten er ikke engang bygget enda, så jeg har en spennende prosess foran meg med å velge fliser, skap, gulv, innredning og diverse. For en drøm å kunne velge alt selv! Må innrømme at jeg allerede har kikket på løsninger til walk in closet, og sett for meg hvor fint kontor jeg skal ha på soverom nummer to. Leiligheten har alle kvaliteter jeg hadde på lista mi - bortsett fra takhøyde og dobbeltdører. Men så ble jeg vel enig med fornuften i meg om at vi kommer til å sette mye mer pris på noe som er splitter nytt, framfor en leilighet som koster flere tusen i måneden å varme opp og reparere på. Dessuten gir jo vinduer fra gulv til tak en følelse av mer takhøyde! Jeg er SÅ fornøyd. Så da ble det altså leilighet i Tønsberg - og hvis jeg ikke vil bo i Tønsberg når jeg er ferdig med å studere, så selger jeg den bare videre. Men akkurat  er det akkurat det jeg vil. 

Herregud, så irriterende at det er så lenge til jeg får flytte inn! Jeg har allerede vært i leiligheten på en måte, stått der hvor balkongen min skal være og sett på solnedgangen. Jeg bare hello, jeg blir her, bare kom opp med et teppe, en bok og en kopp te, så kan jeg sitte her og skrive bøker til jeg blir nitti. 
Da var den gode nyheten delt, og jeg kan vende tilbake til rutearkene mine. Hipp hurra! Æh, føler jeg ser helt merkelig ut i dag, av diverse årsaker er jeg så stiv i ansiktet at jeg nesten ikke klarer å smile ordentlig. Men jeg smiler skikkelig på innsiden, altså. 

PS. Eksamenspartneren min og jeg søker privatlærer i faget "markedsundersøkelser" også kalt MEO2102. Vi trenger en tidligere student ved MH (eller en som har faget nå og forstår alt) som kan sitte med oss en halv dag og gå gjennom gamle eksamensoppgaver. Send en mail til ida.wulff@hotmail.com hvis du er interessert, og gjerne med info om hva du tar i timen. 

BURDE VEL EGENTLIG VÆRT DEPPA

Jeg burde vel egengtlig våknet opp gråtende i dag, for nå er jeg midt i bedriftsøkonomi-uka mi. Eksamen på mandag, og jeg veksler mellom å være sikker på at jeg stryker, og å planlegge en fest hvis jeg får noe bedre enn karakterer E. Ååååå, det er så vanskelig. Men jeg har så lyst til å stå, så nå sitter jeg med bedriftsøkonomi fra morgen til kveld. I skrivende stund har jeg akkurat kommet meg på skolen, sitter og venter på at partneren min skal spise ferdig en salat, og så dundrer vi løs på en gammel eksamen.....

Burde vel egentlig vært deprimert. Det er dritkaldt, dritmørkt og.... Bedriftsøkonomi. Men av en eller annen grunn våkner jeg opp med et smil og føler meg lykkelig hver eneste dag, som om jeg har fått en eller annen sykdom. Det er jo ikke riktig at jeg skal være så fornøyd og glad om dagen. Måtte det vare!
Så god morgen/ god dag fra meg, vi snakkes sikkert om en uke eller noe.

30% RABATT PÅ ALT I INNLEGGET

Annonse
Det er ikke hver dag det ligger en så fin overraskelse og venter på postkontoret, æææ! Som dere sikkert kan se med eget øye, så har Gizmo-glattetangen kommet i svart nå, og den er så utrolig fin ♥ Jeg har hatt den lilla lenge nå, men du trenger ikke spørre meg en gang om jeg foretrekker lilla eller svart. Veldig fornøyd med denne nyheten fra Makestyle

Nylanseringen i sort er helt lik som den forrige, bortsett fra designet. I følge min mening har Gizmo hele tiden vært en så bra glattetang at det tekniske virkelig ikke har trengt noen oppgradering. For de av dere som ikke har testet Gizmo allerede, kan jeg jo fortelle at glattetangen består av Premium Tourmalin-plater i titanium med vibrering. Vibreringen gjør at håret rettes raskt ut og lukker det åpne skjellaget i hårstråene på en skånsom måte. Dette hindrer igjen skade på den yre delen av hårstrået, og forsegler og holder på hårets fuktighet. Vibreringen gjør også at pleieproduktene du bruker trenger bedre inn i håret. 

Mange sammenligner denne rettetangen med GHD sine, og GHD har jeg jo vært slavisk kunde av i mange år. Det er helt riktig at Gizmo er like god - det som skiller seg er at på Gizmo kan du styre varmen selv. Det kan hvertfall ikke de glattetangene jeg har fra GHD. Når man kan styre varmen, kan man ha lav varme og dermed ikke påføre håret like mye skade som ved full varme. 

Her kan du se hele min hårrutine fra nyvasket hår til ferdig glattet: 
Nå skal det sies at jeg prøver å la håret lufttørke så ofte som mulig, og det burde du også gjøre hvis du er "avhengig" av varmeredskap som glattetang eller krølltang. Gizmo er helt super å krølle med også, jeg pleier å gjøre en mellomting. Altså vippe/krølle når jeg kommer til bunnen av håret. Superenkelt, og håret ser sunnere ut da. Hvis man ønsker en mer hverdagslig/avslappet look på det, er det bare å slenge litt på hodet og spraye litt til slutt, da ender jeg opp slik: I tillegg til glattetangen, anbefaler jeg noen produkter som jeg bruker slavisk når jeg glatter/krøller/vipper håret. Her er de: 
Varmebeskyttende, alligator clips, styling spray og naturhårbørste.   Nå får du hele 30%!!!!! rabatt på alle produktene i dette innlegget. Kanskje en litt uvanlig rabattkode, men Makestyle feirer Black Friday i en uke og er ekstra gavmilde med rabatter. For å få 30% rabatt på produktene i dette innlegget, bruk rabattkode WULFF30 når du handler. Rabattkoden varer ut november :-) 

Og bortsett fra det vil jeg tipse deg om dette eventet som Makestyle har opprettet på Facebook. Det varer fram til førstkommende fredag, og er et Black Friday event med konkurranser og masse gode tilbud. Happy shopping! 

SO TIRED I CANT EVEN

Herregud, tusen takk for alle kommentarer på forrige innlegg. Og takk til de som delte sine egne erfaringer og tanker rundt temaet. Når man føler seg litt annerledes, er det alltid godt å få en bekreftelse på at man er alt annet enn nettopp det. Jeg prøvde å svare alle i kommentarfeltet, men måtte gi opp halvveis. Men jeg leser hvert eneste ord nøye, og syns det er veldig hyggelig å høre fra dere ♥

Jeg er tilbake i Oslo, og har hatt eksamen i dag. Det gikk veldig bra, typisk "kosefag" som jeg kaller de fagene hvor man kan tenke og reflektere en hel haug. 5 av 8 eksamener fullført, snart kjenner jeg lukta (eller smaken, da) av pinnekjøtt... 

Jeg ER SÅ trøtt. Var livredd for å ikke våkne og rekke eksamen i dag, så jeg fikk lillebror til å komme på sleepover i går kveld. Hva er vel bedre enn en levende alarm? Jeg ba han sparke meg ut av senga da klokka var kvart på syv, så jeg skulle rekke å drikke minst to kopper kaffe. Men med levende alarm, mente jeg jo ikke en som skulle bli skrubbsulten halv to på natta..... Så halv to stod jeg på kjøkkenet og smurte knekkebrød og lagde ingefær-te til en lillebror som ikke var helt i form. Jeg hadde helt panikk over at jeg ikke lå og sov, eksamen nærmet seg jo med stormskritt. Så den spisende gjesten fikk vel høre at han både var respektløs og at han kunne se til å spise de jævla knekkebrødene litt fortere. Stakkar! Haha. Vi kom oss i seng til slutt, og jeg kom meg opp til morgenkaffe før eksamen i dag. Men herregud så trøtt jeg er NÅ. En fin kombo av lite søvn og at jeg har vridd hjernen som en vaskeklut i dag. Avbestilte nettopp treningstimen min, jeg skal ligge rett ut og se på Keeping Up With The Kardashians. Gleder meg egentlig mest til klokka blir åtte, for da føler jeg at det er innafor å legge seg ;-) Vi kan jo kalle det en statusrapport.... 

ER DET OPPSKRIFTEN PÅ ET LYKKELIG LIV?

Er det noe jeg kjenner på ganske ofte, så er det hva som forventes av meg. Hva samfunnet forventer av meg, hva foreldrene mine forventer av meg og hva venner forventer av meg. Og noen ganger lurer jeg på hvor mange ganger i livet jeg har gjort, tenkt og følt på grunnlag av disse forventningene. Har jeg gjort som jeg vil? Eller har jeg gjort alt jeg har gjort fordi det er forventet av meg? Hadde jeg vært på samme sted den dag i dag, hvis jeg hadde klart å sperre alle disse forventningene ute, eller hadde jeg vært en helt annen person? 

Da jeg var ferdig på videregående med et hullete vitnemål, tok det meg et kvarter å bestemme at jeg skulle faen meg bare blogge og sove lenge, så jeg leide meg en leilighet og flyttet til Oslo uten mål og mening. Jeg forsørget en av og på-kjæreste som ville slå gjennom som rapper, betalte ikke regningene mine, var oppe hele natten og sov hele dagen. Hjemme satt to bekymrede foreldre, og det er vel ingen tvil om at jeg ikke innfridde noen forventninger på dette tidspunktet. Og sånn bortsett fra at jeg betalte skatt og bidro til samfunnet på den måten, var det store spørsmålstegn både i media og hos folk jeg møtte på min vei, om hva i alle dager jeg sløste bort livet mitt på. Kaféturer, bilder av kaféturer. Shopping, bilder av shopping. Vin og sigg i vinduskarmen, bilder av vin og sigg i vinduskarmen. Samfunnets forventninger til et oppegående menneske = ikke innfridd. 

Noen år gikk. Jeg ble voksen. Mer "normal". Et fornuftig menneske med støv på hjernen, som helst betalte regninger før de havnet i postkassa. som en motpol til 18-åringen som satt i vinduskarmen og røyket Marlboro Light og gikk på Mc Donalds og kjøpte cheeseburger til 10 kroner fordi det var det økonomien tillot. Orden på alt, kaos i hodet hvis noe ikke var i orden. Men det var aldri kaos i hodet, for alt var på stell. Samfunnet og mennesker rundt en setter pris på sånne mennesker, og da føles det bra å ha alt i orden. Jeg flyttet hjem etterhvert, bestemte meg for å ta opp fag og fylle hullene i det triste vitnemålet mitt. For en med støv på hjernen og OCD-tendenser, er det hodebry at det ligger et halvferdig vitnemål og råtner i en skuff. At man ikke kan gjøre hva man vil i framtiden, er en belastning. Tenk hvis jeg vil studere. Tenk hvis jeg vil søke på en jobb som vil se vitnemålet mitt. Jeg vil stille likt som alle andre. Jeg vil være sånn som alle andre, og jeg vil være sånn som det er forventet at jeg skal være. Jeg fikk gode karakterer, og var egentlig fornøyd med det.

Men så vet jeg ikke helt hva som skjedde. Jeg bestemte meg for å begynne å studere. Egetlig uten mål og mening, men det er jo det man gjør når man har vitnemålet i orden, har verden for sine føtter og er en oppegående person? Nesten alle jeg kjenner studerte på denne tiden. Nærmet seg ferdig, til og med. De hadde eksamener, kollokviegrupper og stolte foreldre. Jeg ville også ha stolte foreldre. De har alltid påstått at de har vært stolte av meg, men jeg følte meg rar og annerledes - hallo, jeg levde et liv hvor hverdagen utelukkende bestod av å skrive blogg. Så jeg søkte på studier. Kom inn. Fikk A på rekke og rad. Og det føltes så bra, jeg følte meg helt normal. Og det beste med hver eneste A, var å ringe til mamma og si det. Sende melding til mormor og fortelle det. Hører dere, jeg mestrer dette jeg også, jeg er en normal person og bare en brikke i samfunnet som gjør det som forventes av meg. Please, vær stolt av meg. 

I dag er jeg 25 år. Forventningene til et 25 år gammelt, oppegående menneske som snart er i mål med utdanning og som har økonomien i orden er vel ikke vanskelig å gjette. Hver gang jeg møter mennesker som jeg ikke har kontakt med på daglig basis, er spørsmålet; hvordan går det med kjærligheten da? Kjærligheten? For hvis du ikke er i et forhold, forventes det at du jakter på et. Men jeg jakter ikke. Jeg går på noen dates fordi jeg føler at det forventes av meg. Å møte opp på jentekveld og ikke ha noe nytt å fortelle på den fronten, er som å komme på tapaskveld hvor alle skal ha med hver sin rett, og så har man glemt sin rett hjemme. Mange jeg gikk i klasse med har mann, barn, hus, hund og bygger hytte på fjellet. Den første av mine nære venninner skal gifte seg til sommeren. Det er ingenting ved noe av dette som appellerer til meg. Alt jeg ser er en haug med komplikasjoner, en ubalanse, mindre plass til meg selv i mitt eget liv. For akkurat nå er jeg 25, og jeg vil bare være meg. Jeg elsker meg selv og mitt eget selskap - det er nesten ikke lov å si høyt, men jeg sier det nå likevel. Jeg unner alle som vil ha det å ha det livet, og jeg skal sikkert ha det en gang selv også. Men ikke akkurat nå. Jeg trenger et par år til hvor jeg synger høyt i dusjen, kan sove lenge i sjøstjerne-stilling, gå ut og drikke drinker hvis og når jeg får lyst, ikke måtte si i fra til noen hvor jeg går og hva jeg gjør. Bare være min egen beste venn og støttespiller. 

Men likevel kan jeg føle at det er unormalt, at jeg går en annen vei enn hva samfunnet forventer av meg. Å gi seg selv så mye plass, å være så opptatt av seg selv og sitt eget at det ikke er plass til å dele det med noen andre. Hvor høyt på Maslows behovspyramide er det lov å befinne seg, liksom? Jeg verken vil eller tror jeg kan være noe positivt for noen andre, for eksempel en kjæreste eller en mamma, før jeg har fått uforske meg selv og mitt eget liv til det fulle først. 

Tenk litt over det neste gang du skal ta et stort valg. Om det er å flytte til en annen by eller et annet land, kjøpe eller selge et hus, starte eller avslutte et studie, takke ja til eller si opp en jobb, gifte deg eller skille deg. Er det du som tar valget, eller velger du også litt fordi samfunnet eller menneskene rundt deg forventer det ene og det andre? 
Ja, det ble litt tankespinn fra meg i natten. Jeg bare ligger og tenker på frihet. At de fleste av oss ikke er så frie mennesker som vi tror. Og så tror jeg at hvis man klarer å løsrive seg fra andres forventninger og press, så har man oppskriften på et lykkelig liv. Jobber med saken!

ØKOLOGISK BURGER OG POTENSIELT NYTT NABOLAG

Dere skulle sett da jeg våget meg ut i går, og fant ut at jeg ikke hadde fått frisk luft på flere dager. Frisk luft for meg har de siste dagene vært heisen ned til garasjen, bilen til butikken, bilen tilbake til garasjen og heisen opp til leiligheten igjen. Men da jeg tok på meg jakka, og virkelig gikk ut utfikk jeg helt sjokk og ble nærmest slått i bakken av den ekstreme kulda. Det er VINTER! Men for en gangs skyld var det friskt og deilig. Sånn bortsett fra at øynene mine renner som om jeg hadde kjærlighetssorg, og at jeg får gåsehud og ising i tennene av å tråkke på snø. Nesten som en slags allergi mot kulde. 

I dag har jeg tatt litt lørdagsfri fra lesingen, for å møte Maria til lunsj i byen. Vi spiste burger på Kolonihagen, og den er såå god. Bare et lite tips! Og ellers tråkket jeg litt rundt i mitt potensielle nye nabolag, for å bli litt klokere på avgjørelsen. Det ser ut som jeg kanskje tar den leiligheten, altså. Men jeg gir meg selv resten av dagen til å tenke :-) 

I kveld skal jeg lese mer, besøke mormor og morfar, og være sjåfør for foreldrene mine som skal på fest. Ah, det kjedelige, rolige Tønsberg-livet som jeg liker så alt for godt ♥

EN NYDELIG MORGEN OG STORE AVGJØRELSER

I dag følte jeg at jeg våknet opp i winter wonderland, med frost på ruta og en stor, varmende sol. Jeg fikk servert kruttsterk kaffe på senga før mamma og pappa dro på jobb, men må innrømme at jeg lot den bli kald og sov en time til. Jeg lå rett og slett våken alt for lenge i natt, og innredet en leilighet jeg har veldig lyst på. Typisk meg å sette meg i en slik situasjon, at jeg må ta en stor avgjørelse når jeg er midt inne i en eksamensperiode. Men ja, jeg har altså funnet en leilighet jeg har veldig lyst på her i Tønsberg. Jeg er ikke ferdig med å studere før om et og et halvt år og kan ikke flytte inn i leiligheten før det eventuelt, men hva pokker vet jeg om hvor jeg er i livet om 1,5 år? Det eneste jeg vet er at jeg aldri kommer til å føle meg hjemme i Oslo, jeg føler jeg har gitt den byen mange nok sjanser nå. Men noe mer enn det vet jeg ikke. Vel, avgjørelsen er vel egentlig ikke SÅ stor. For en leilighet kan både leies ut og selges har jeg lært, så jeg prøver å ikke ta det for alvorlig. Heller se på det som en investering, å ha penger stående i banken er i hvert fall ikke noen fest sammenlignet med verdistigningen man kan håpe på i en bolig. Såå, vi får se. Jeg skal møte en megler etterpå, og så får jeg vel bare ta stein, saks, papir med meg selv. 
Hvor leier man en person som tar viktige avgjørelser for en? Kunne trengt en av og til ;-) 

EN LITEN DOSE MESTRINGSFØLELSE

Tror dette blikket heter er du ferdig med å snakke snart, for jeg har nok informasjon jeg skal fylle dette hodet med allerede. Haha. Nå har jeg faktisk kommet meg hjem til Tønsberg igjen, og tenkte å bo på Hotell Mamma og Pappa i noen dager, bare for å lese. Førstkommende mandag begynner jeg med 3-timers eksamen, og av en eller annen grunn stresser de meg MYE mer enn eksamensinnleveringer. At man bedømmes på grunnlag av et arbeid man har gjort over flere måneder er liksom greit, men at 60% av karakteren skal avgjøres på tre timer hvor jeg sitter og er så nervøs at jeg sikkert burde hatt på meg bleie?! Jeg vet ikke. Men jeg klager ikke altså, jeg hater gruppeeksamen, det er så langtekkelig. Dessuten kommer jeg til å naile eksamen i forhandling og påvirkning på mandag, det er et såkalt kosefag hvor kreativitet og skriveferdigheter kan komme godt med, så lenge man har den lette teorien i bunnen. Det blir verre mandagen etter, når jeg sitter der med kalkulator og gåsehud, og skal gjøre bedriftsøkonomi helt alene. 

Jaja, akkurat nå er jeg i hvertfall veldig positiv og har ro i sjela, her jeg sitter med en kopp kaffe og en haug av fargetusjer. Jeg kommer meg ingen vei, og det er ingenting å finne på annet enn å lese. Har tatt med meg treningstøy av en eller annen grunn, så kanskje jeg jogger en tur opp til butikken og kjøper smågodt etterhvert ;-) 
Lykke til alle andre som også sitter og leser til eksamen i dag! Takk og lov for at så mange av leserne mine er studenter!! Dere er 150% mer forståelsesfulle enn flere av venninnene mine, for å si det sånn... Jeg er så dritt lei av mennesker som har glemt hvordan det var da de selv satt med 8 eksamener på skuldrene, og ikke hadde tid verken på timeplanen eller i hodet til andre mennesker. Og så blir de jentefurt fordi man er dårlig på å ta kontakt en periode. Gratulerer med dagen, liksom! ♥

EN HAIRCARE-OPPSUMMERING

Annonse
Det morsomme (og grusomme) med blogg er at man kan bla seg tilbake i arkivet og snoke i sitt eget liv. Da jeg nå satt og skulle oppdatere på HairCare-forbruket mitt, ble jeg sittende og scrolle etter bilder av håret mitt. Alle disse bildene er cirka et år gamle. Hvis jeg ikke husker feil hadde jeg nettopp sluttet med extensions. Håret var egentlig ikke så ille, men jeg hadde ekstremt tynne tupper. Måtte liksom krølle det hver dag for at det skulle se sunt og friskt ut. 

Etter at jeg sluttet med extensions og begynte å spise HairCare, merket jeg en ekstrem stor forskjell i hårveksten. Det vokste fortere, etterveksten ble godt synlig etter veldig kort tid. Så det var både positivt og negativt, hehe. I tillegg fikk jeg masse babyhår, som betyr at nye hårstrå vokste ut og jeg fikk tjukkere hår. Jeg har klippet/stusset håret annenhver måned det siste året, og nå har jeg hatt tykke, sunne tupper en god stund. Det er så deilig! Her er nyere bilder av håret - ser du forskjellen? 
Jeg elsker lengden og tykkelsen på håret mitt nå - men mye vil ha mer, så jeg fortsetter å spise hårpiller og behandle håret med varsomhet. Jeg merker skikkelig godt på håret at det begynner å bli vinter. Er akkurat som om håret blir like trøtt som meg, og det trenger å vaskes mye oftere. Mitt triks er da å gre håret i en stram hestehale, og la det gå en ekstra dag. Å vaske håret sliter masse! Men når man bruker HairCare røyter man heldigvis mindre. Det kan pappaen min skrive under på. På mamma sine vegne altså.... Haha! Har også gitt bort noen pakker HairCare til flere skeptiske venninner som ikke ville bestille, og det har som regel ikke gått mer enn et par uker før jeg får MMS; takk for etterveksten, eller lignende. Veldig morsomt!
Mine beste hårpleie-tips: 

♥ Spis HairCare 
♥ Invester i gode hårprodukter
♥ Ikke vask håret hver dag
♥ Sov med en løs flette som ikke strammer noen steder
♥ Bruk hårstrikker uten metallplater som ikke sliter så mye på håret
♥ Vask håret i denne rekkefølgen; shampoo, hårkur, balsam til slutt 
♥ La håret lufttørke hvis du har mulighet, og bruk beskyttende lotion før du eventuelt føner
♥ Bruk alltid varmebeskyttende ved bruk av glattetang og krølltang
♥ Gi håret ditt en ukes pause fra ALT! Passer perfekt i eksamensperioden når ingen skal se deg ;-) 

Bestill HairCare HER hvis du vil prøve! :-) 

IN IT TOGETHER

Jeg har fått besøk av Malin! Weee ♥ Hyggelig med en sleepover midt i uka, selv om vi begge har skolearbeid til langt over ørene. Men etter en deilig lunsj, satte vi oss til rette med godis og kaffe, og jobbet med hvert vårt. Mest tegning og fargelegging for min del, haha. Det er som regel slik jeg starter å lese til en 3-timers. Jeg kaller det kartlegging.... Følte meg faktisk litt heldig på et tidspunkt, da jeg så at Malin satt med side etter side fylt med R1-matte, og jeg puslet med forhandlingsstrategier. 
Nå skal vi snart bevege oss videre til noe langt hyggeligere, vi skal ut og spise verdens beste wok, og så skal vi på kino! Gleder oss veldig til den sise Hunger Games-filmen begge to, men jeg tror ingen kan glede seg like mye som Malin. Det blir dog mer spennende for meg, som ikke har lest noen av bøkene ;-) 

STOPP VERDEN, JEG VIL AV

Jeg syns det har vært vanskelig å skrive noe om angripene i Paris. Enda vanskeligere, etter at en eller annen gjøk i kommentarfeltet mitt hintet til at jeg ikke kunne brydd meg mindre. Seriøst: jeg ønsker deg god bedring, og det samme vil jeg si til alle mennesker der ute som blander seg bort i andre sin måte å takle ting på. Ja, jeg kunne sikkert lastet opp et bilde av Eiffeltårnet og slengt på noen ord på fransk - men jeg var mer opptatt av å forstå hva som hadde skjedd. Det er vanskelig å forstå når noe er så meningsløst. 

Jeg leser over alt at vi ikke skal være redde. Ikke vær redd, da vinner terroristene. Men jeg er redd. Og det skjønner jeg godt hvis du er også. For det er grunn til å være redd, verden er en jævla katastrofe akkurat nå. Det er så mye hat, og når man ser hvordan dette hatet fostrer enda mer hat, kjennes det hele bare ut som en eneste stor ond sirkel. Jeg har ikke sovet så mye de to siste nettene, jeg har ligget og sett på nyheter. Ikke bare de norske og de amerikanske nyhetene, men nyheter på språk jeg ikke forstår engang. Jeg vet ikke hva jeg leter etter, jeg trenger bare å forstå et eller annet. Forstå hvorfor noen vil ofre sitt eget liv for å ødelegge så mange andres liv. Men så syns jeg heller ikke det fortjener forståelse. Faktum er at det finnes mennesker så onde at det svir langt inni hjertet mitt, og jeg gråter virkelig med de som aldri fikk mammaen, pappaen, søsteren, broren, kjæresten sin hjem fredag kveld. 

Jeg er glad jeg har fått oppleve Paris flere ganger, en av verdens vakreste byer. Nå håper jeg den får lov til å hvile og sørge i fred 

GOD BEDRING TIL OSS ALLE

SÅ. I går skulle jeg spise lunsj med Idabestis og Idabestis (ja, vi er tre Idaer...), og vi bestemte oss for å dele en flaske vin til maten. Åhhh, det skulle vi aldri gjort. Det er noe med den komboen; tre gode venninner som ikke har sett hverandre på lenge, litt bobler i blodet og litt for morsomme historier. Jeg burde jo VISST at jeg aldri kom til å gå hjem og lese til eksamen etterpå!

I stedet dro jeg hjem og ryddet leiligheten i rekordfart mens Idaene kjøpte potetgull, og så kom de på tømming av vinskap. Ikke at det trengte å tømmes, men det er i hvert fall tomt i dag, haha. Vi koste oss i hvert fall masse, men i dag vil jeg dø. Å være 25 år er IKKE FOR MEG. Så nå er situasjonen altså den at jeg skal levere eksamen i dag, og jeg er så dårlig at jeg ikke orker å se på skjermen stort mye lenger. Håper alt blir bedre med litt Grandiosa og Coca Cola 
Olivia på Tjuvholmen er forresten såå hyggelig for venninnelunsjer og sånt! Føler at man er på luksus hyttetur eller noe, hehe. Bare et lite tips! Og sånn ellers; god bedring til alle som har det like jævlig som meg i dag. 

VI KAN NESTEN IKKE VENTE

Kinobillettene er sponset Da jeg var hjemme i Tønsberg i helgen, dro jeg på besøk til Malin på hemmelig oppdrag. Eller det vil si; hun visste at jeg skulle komme og se på film, men hun visste ikke at jeg hadde med meg en liten overraskelse...

Malin ble så glad da jeg tekstet henne og spurte om ikke vi skulle ha et lite Hunger Games- marathon. Hun er nemlig så fan av filmene (og av bøkene) at hun ser elektrisk ut når hun snakker om dem. Og hun vet alt. Hun vet ting som kun står i bøkene - og sikkert ting som skulle stått i bøkene men som ikke står der (hehe). Malin og jeg er helt ulike. Kanskje er hun den gode venninnen jeg har som er mest ulik meg selv. Jeg syns drager er teit, jeg har aldri sett Ringenes Herre og jeg kommer muligens aldri til å gi Game of Thrones en sjans. Jeg liker å se på noe som er realistisk. Men en vakker dag for jeg vet ikke hvor lenge siden, klarte Malin å overtale meg til å se på The Hunger Games - og jeg er litt sånn stabeist, så det satt litt langt inne å innrømme at jeg.... ELSKER det. Hunger Games er ikke realistisk, men jeg forelsket meg helt i Katniss og Peeta. Og ikke nok med det, jeg blir så opprørt av urettferdigheten og spillet at jeg sitter med høy puls gjennom en hel film.
Jeg hadde med meg popcorn, drumstick og hokeypulver - det er forresten vårt faste kinogodteri. Når jeg tenker meg om, er det ingen jeg har vært så mye på kino med som jeg har med Malin! Så vi koste oss med det mens vi så Mockingjay Part 1, og med rulleteksten dro jeg fram to billetter til gallapremieren for Mockingjay Part 2. Og jeg tror aldri jeg har sett noen bli så glad for en kinobillett! Malin (eller Malniss som hun heter i kontaktlisten min) hoppet av glede i sofaen 
Så, 17. november skal vi på premiere og se The Hungergames Mockingjay Part 2, og jeg gleder meg helt sinnsykt mye til å se avslutningen. Med tanke på hvordan Part 1 sluttet, kan denne dagen egentlig ikke komme fort nok...  Blir deilig med en skikkelig pause i eksamensstresset, med besøk fra Tønsberg. Vi skal på spa og pynte litt på sjela, ut og spise god mat og så på kino. Weee! Her er traileren til filmen: 

Har du planer om å se filmen? Den har premiere i Norge dagen etter førpremieren vi skal på, altså den 18. november :-)

I DAG SKAL JEG PRØVE NOE HELT NYTT

I skrivende øyeblikk ligger jeg på sofaen, pakket inn i dyna og føler meg skikkelig dårlig. Nesten litt fyllesyk, selv om jeg ikke har vært ute. Det har vært en lang og våken natt med kaldsvetting, så nå håper jeg bare at jeg ikke blir syk. Jeg har vært og kjøpt meg ingefær-shot og en næringsrik middag, i hvertfall! Ellers har jeg sittet på kafé og jobbet med eksamen i dag. Snakk om å undertrykke flink pike-syndromet sitt, bare hamreløs og levere. På søndag leverer jeg min siste gruppeeksamen - herregud, det blir himmelsk. Da er det bare fire 3-timers igjen, så jeg begynner å se lyset. 
Men over til overskriften! I dag skal jeg gjøre noe jeg har tenkt på lenge, men som ikke har klart å ta meg sammen til å gjøre. Jeg skal prøve hyponose! Som dere vet har jeg utviklet en ekstrem angst for å fly, og har fått medisiner av legen som jeg kan ta når jeg skal ut og reise. Men jeg tror ikke angstdempende medisiner er løsningen, jeg har lyst å bli kvitt problemet. Jeg er engstelig og redd for mye, og jeg har ikke lyst til å la det styre meg. Jeg lar det ikke styre meg heller, men det gjør vondt langt inn i magen å gjøre ting man er redd for, og i tillegg skjule at man er redd. Så jeg er veldig spent på om det kommer til å fungere på meg! Jeg tror i hvert fall på det, og det er vel et godt utgangspunkt. Regner med å måtte gå to-tre ganger, men det skal jeg få til før reisen til Thailand i desember. Målet er å faktisk kose meg på flyturen, nå som vi har bestilt Royal Class med 3-retters middag og alt. 

Hvis jeg responderer på hypnose, åpner det seg en ny verden for meg - haha, men virkelig! Da skal jeg tilbake og rydde opp i dødsangsten på andres vegne (slitsomt å ligge våken på kvelden og lure på om mamma og pappa kommer til å bruke hjelm når de sykler til jobben i morgen), og kanskje til og med snusbruken skal få gjennomgå ved en senere anledning. 

Har du noen gang prøvd hypnoterapi? Og funket det på deg? 

EKSAMENSRÅD TIL DEG SOM SLITER

I fjor var jeg skolelys, og skrev et innlegg med råd til deg som vil ha A på hver eneste eksamen. Jeg fulgte rådene selv, og fikk A i nesten alt. Den oppskriften fungerer så klart bare hvis du er motivert nok, og hvis du går inn i det med en en viss forståelse av fagene. 

I år er det annerledes. Jeg er umotivert. Og med det følger lite interesse og lite forståelse i fagene. Litt av skylden kan også noen av foreleserne få, værsågod. Jeg har to "lettere" fag, og to fag som er helt gresk for meg. I de letteste fagene håper jeg på å kunne legge meg på en B eller en C. I de to greske fagene, er jeg lykkelig hvis jeg står. 
Så med et helt annet utgangspunkt enn sist, vil jeg på etterspørsel gi noen eksamensråd til de som sliter: 

 Hvis det er nødvendig, steng av for ny informasjon. Dette er kanskje et risky råd å gi, men jeg vil likevel gi det til deg som har som mål å bare stå. I dag dro jeg ikke på forelesning i bedriftsøkonomi. Rett og slett for å spare hjernen min for mer ny info. Den trenger ikke det. Den trenger å lære det jeg allerede har hørt om skikkelig. Hos oss får vi i hvert fall vite hvilke kapitler som garantert kommer på eksamen, så jeg velger å konsentrere meg om å naile to av disse i tillegg til å lære teori. 

 Les pensum ut i fra forelesninger. Hos oss har vi powerpoints i forelesninger, og jeg finner ut hva jeg skal lese i boken ut i fra disse. Så tusjer jeg gult på det jeg vil ha med i sammendraget mitt, og bruker noen dager på å skrive et "dummie"-sammendrag som er tydelig og enkelt å lese på. Når det er gjort, er boka historie, og jeg forholder meg bare til heftet jeg har laget selv. 

 Lag en prøveeksamen til deg selv. Er du heldig, har du kanskje fått kloa i eksamen fra tidligere år. Sett alle disse spørsmålene inn i et dokument, i tilllegg til at du lager egne spørsmål du tror du kommer til å få, og svar på dem ved hjelp av pensum og notater. Pugg spørsmål og svar i tillegg til dummie-heftet du har laget. 

 Skaff deg en privatlærer. Jeg søkte etter det her på bloggen, og fikk enorm respons! Tusen takk til alle som meldte seg, både i kommentarfelt og på mail. Jeg har allerede hatt én økt med en som har gjort bedriftsøkonomi med meg, og skal ha en til i morgen. Jeg syns det er MYE lettere å ta inn informasjon fra en som ikke er faglærer, og som har stått i dine sko en gang. Dessuten er det deilig å sitte i fred og ro, og kunne stille spørsmål uten å føle at de er dumme. Kanskje skolen din har en gruppe/et forum hvor du kan få tak i noen som går et år etter deg, eller som er ferdig på linjen du går på? Det koster, men er verdt det når du begynner å lære litt. 

 Youtube har seriøst vært litt av en redning for meg flere ganger, og det ligger mest sannsynlig en video ute som beskriver det du sliter med. Når det sier helt stopp, se en video. Det har du ingenting å tape på, kanskje noe løsner. 

 Skal du huske modeller eller steg, tegn og forklar med farger. Bruk tid på det selv om det føles meningsløst, og gjør det om igjen. Det vil feste seg. Selv skal jeg pugge 29 formler i bedriftsøkonomi, og disse kommer jeg til å pugge ved å dele dem opp i grupper på tre, og gi hver gruppe en egen farge. Da kan jeg huske de tre oransje formlene, de tre røde formlene og de tre blå formlene (for eksempel) mye lettere. 

 Gi deg selv pauser, men bruk disse pausene på noe som gir deg energi og får deg til å føle deg bedre. Dra på trening, besøk noen du er glad i, ha hjemmespa eller gå på restaurant og spis en god middag. IKKE finn en serie å følge med på, ingenting er verre enn å oppdage at det nettopp gikk tre timer uten at du fikk det med deg. Si opp Netflix, Sumo, Viaplay, eller hvem enn som er din lite meningsfylte tidstyv. 

 Pust og husk at det går over. Det er ikke verdens undergang hvis det ikke går så bra. Og skulle det gå helt til helvete, kan du ta det opp senere.

Og hallo; verken Bill Gates, Steve Jobs eller Mark Zuckerberg fullførte utdannelsen sin, så pytt pytt ;-) 

VIDEO FRA KVELDEN MED SCHOLL

Annonse

Åååå, videoen fra Scholl Dinner Detour ble jo bare SÅ koselig! Fikk meg til å lengte tilbake til den kvelden. Og det er ganske sjeldent for tiden at jeg får lyst å smøre på meg leppestift og gå ut og more meg med venninner - men det fikk jeg akkurat nå. Et lite glimt! 

For de som ikke fikk det med seg, så skrev jeg om Scholl forrige uke, fordi de har lansert et produkt som heter Scholl GelActive. Noen helt fantastiske såler, som jeg nå har fått innstallert i de tre skoparene jeg bruker mest. Les innlegget mitt om sålene HER. Jeg har fått noen spørsmål om hvor sålene kan kjøpes, og har funnet ut at man får kjøpt dem på de fleste apoteker (i hvertfall Apotek1) og Vita :-) 

Så gjenstår det vel bare å si snurr film, og skål 

 

DEN MØRKE BLOGGSESONGEN

Jeg er tilbake i Oslo - måtte rett og slett krype ut av eksamenshulen min før jeg grodde helt igjen. Med å gro igjen, mener jeg vippene som så ut som en ribbet kylling og at jeg faktisk ikke hadde trent på en uke. Så etter at jeg kom tilbake til den bittelille storbyen, har jeg både rukket å få nye vipper og trent meg så hardt at svette fikk en ny mening. ÅH, så lykkelig jeg blir av det. Og det føles helt gærent å si, men jeg føler meg helt sprudlende etter å ha trent. Er så leit at man ofte fortrenger at det finnes treningssentere fordi man ikke er best og sterkest og finest - når man egentlig bør gå dit for sin egen lykke 

Ellers vil jeg bare høre med deg som leser, om det er noe du ønsker deg her inne. Jeg føler kanskje at det blir litt mye "jeg vil hjem til mamma og pappa", "skolen og eksamen er et helvete" og "hei, jeg bare titter innom". Og siden jeg opplever så lite om dagen, kan det kanskje føles litt kort mellom annonsene på bloggen også. Er det noe du ønsker deg her inne? Å blogge på denne årstiden er helt ærlig litt frustrerende, for det er jo mørkt før jeg får reist meg og gått fra forelesning. Så bilder blir det jo også lite av... Noen ganger lengter jeg tilbake til å blogge på fulltid, selv om det virkelig ikke er en tilværelse å hige etter. Men da var det i det minste tid! Og lys :-) 
Litt senere i kveld kommer videoen fra Scholl Dinner Detour her på bloggen, æææ jeg gruer meg litt til å se den! Men først må jeg komme meg ut av treningsklærne og inn i dusjen, og så skal jeg lage indisk til kvelds. Kan nesten ikke få laget den maten fort nok...

Kyss, klapp og klem! 

EKSAMENSTRYNE

Et eksamenstryne er mye mer enn et tryne som leser til eksamen.

Et eksamenstryne er poser under øynene, fire løsvipper igjen på hvert øye, fortenner som begynner å ta farge av all kaffedrikkingen, hår så fett at en skulle tro noen hadde klemt ut en flaske Melange i det, gråhvit hudfarge, bitemerker i leppa, en tydelig sinnarynke, fullstendig fravær av sminke, unappede øyenbryn, fortvilede øyne. Og så videre. Altså, dette eksamenstrynet er jo helt sjukt. Var ikke klar over at jeg hadde evnen til å se sånn ut, tror ikke jeg har kjørt denne looken siden jeg var 18 år og ikke åpnet regninger, sov hele dagen og var våken hele natta. 

Her om dagen sa jeg nei til et oppdrag som gikk ut på at jeg måtte stille usminket til "før-bilder". Rett og slett fordi jeg ser ut som en leiemorder/demon/uvasket bingo-entusiast. 

Nei, nå er det på høy tid med litt mer hjemmespa, litt mindre bøker. 

GRATULERER MED FARSDAGEN

Instagram og Facebook har jo nærmest vært begravet i farsdagshilsner i dag, og jeg vil ikke være noe dårligere. For er det en som fortjener en farsdagshilsen, så er det pappaen min! Verdens beste pappa - så klart. 

Alle gangene du har løpt etter meg med refleksvest, selv om ingenting kunne få meg til å løpe fortere ut av huset og ned bakken. Alle gangene du har henta meg seint, kjørt meg hit, kjørt meg dit. Alle gangene du har sagt til meg at jeg må passe på, ikke ta i mot drinker fra fremmede og ikke gå alene ute i mørket - selv om du vet at jeg er enda mer engstelig enn deg, og allerede passer på meg selv mer enn hva som er sunt. Alle gangene du har gitt meg råd, selv om jeg himler med øynene og kaller deg Bertrand. Og alle gangene du har hjulpet meg å flytte, selv om du hater det som pesten og vet at det ikke er for siste gang. Alle de gangene, det gjør deg til verdens beste pappa i mine øyne. Og vi har nok kranglet like mange ganger som vi har ledd sammen gjennom livet, men vi irriterer oss nok bare over hverandre fordi vi er så himla like. 

Gratulerer med farsdagen, glad i deg papsen! 
Etter å ha sittet med lesing hele dagen, dro hele fammen til mormor og morfar, hvor vi feiret dagen med god mat og dessert. Får nesten litt julestemning allerede, og jeg gleder meg så innmari mye til jeg kan pakke kofferten og reise hjem til jul! 

Jeg er fortsatt hjemme i Tønsberg. Kjøkkenkrana mi i Oslo har falt av (....) så jeg bruker det som en unnskylding, og blir hjemme til rørleggeren (eller hvem nå enn som skal fikse det, har vært der. En ekstra dag hjemme, weeee! 

Så nå ligger jeg i Tønsberg-senga mi og skal snurre en film før det er natta. Serier må jeg boikotte denne eksamensperioden, det finnes ingen tidstyv maken til serier. God natta 

INGEN MIRAKELKUR, BARE VITAMINER

Annonse
Åååå, som jeg koser meg hjemme! Ansikt og hår får fri fra moderne hjelpemidler, sola skinner og her er det bare fred og ro til å lese og gjøre alt jeg skal. Kjenner at det gjør så godt. I dag våknet jeg opp med sommerfølelse av alle ting - tror egentlig bare det er det motsatte av vinterfølelsen, som kan kjennes litt mørk og tung. Og så gjør det jo ikke vondt å få servert havregrøt på senga av mamma heller! I barndommen syns jeg alltid det var deprimerende da hun stod og lagde havregrøt om morgenen, nå kunne jeg ikke vært mer lykkelig over det. Men det var vel en gang hvor loff og sjokoladepålegg var ens høyste ønske på morrakvisten ;-)
I dag tenkte jeg at jeg skulle fortelle dere litt om vitaminene jeg tar hver morgen, fra Good For Me. For i tillegg til å ta hårpillene mine, tar jeg også fire forskjellige vitaminer hver morgen - vitaminer som skal være bra for ting jeg syns er viktig. Det skal sies at jeg kun tar Betakaroten nå fordi jeg skal reise til solfylte strøk i slutten av desember, jeg tar ikke denne vitaminen året rundt. 

Dette er vitaminene jeg tar: 

Acai, kan kjøpes her
Gurkemeie, kan kjøpes her
Tranebær, kan kjøpes herBetakaroten, kan kjøpes herSkulle jeg valgt kun én av vitaminene, så hadde jeg nok gått for tranebær nå som det er blitt så kaldt. Finnes det noe verre enn urinveisinfeksjon i eksamensperioden?! Nei takk. Og betakaroten, hvis du i likhet med meg skal ut og reise. Huden er gjerne ekstra blek og sårbar etter en høst uten alt for mye sol, og det viktigste med betakaroten er faktisk ikke å bli brunest mulig, men å beskytte huden sin mot solbrenthet og soleksem. 

Good For Me har jo et gigantisk utvalg av forskjellige vitaminer, så hva enn du trenger av tilskudd, så finner du det nok der! Jeg er i hvert fall superfornøyd, og har vært det i flere år nå :-)  

De har forresten gjort det veldig enkelt i nettbutikken nå, å skille mellom å bestille et enkeltkjøp og melde seg på et abonnement. Enkeltkjøp er kanskje greit hvis du vil teste en gang først, selv liker jeg abonnementet, for jeg har ingen planer om å slutte å spise vitaminer med det første :-) 

PS. Et lite tips! Hvis du melder deg på nyhetsbrevet på forsiden av nettsiden til Good For Me, får du en rabattkode som gir deg 100 kroner i rabatt! 

Hva med deg, hva spiser du av vitaminer til vanlig? :-) 

10 GRUNNER TIL Å ELSKE EN LITEN LEILIGHET

Jeg drømmer om en stue med dobbeltdører inn til spisestua med langbord, et kjøkken som er noe mer enn en kjøkkenstripe, et stort bad med dobbelvask og badekar, et soverom med plass til verdens største seng, et eget rom til gjester og kontor, et walk in closet og ikke minst takhøyde herifra til himmelen. Det er så langt unna det jeg bor i nå at jeg noen ganger lengter. Jeg gleder meg så til jeg er ferdig å studere om et og et halvt år, og kan kjøpe drømmeleiligheten min. Aller helst vil jeg pusse den opp selv, så den kan bli akkurat slik jeg drømmer om. MEN, jeg har lært at man skal prøve å være fornøyd med det man har her og nå - så skal vi bare ta et minutts stillhet og sette pris på leiligheter som er 40 kvadratmeter og mindre?

10 grunner til å elske en liten leilighet: 

Du kan støvsuge hele leiligheten uten å måtte flytte ledningen til en annen stikkontakt. Akkurat det gjør støvsugingen mye mer trivelig, og jeg støvsuger gjerne tre ganger i uka i stedet for én etter at jeg ble servert denne formen for luksus. 

Du kan se TV'en fra nesten hele leiligheten. Jeg kan i hvert fall se min fra stua, spisebordet, kjøkkenbenken, soverommet (hvis jeg skyver litt på den), og kanskje fra badet hvis jeg er litt kreativ. 

 Det tar kort tid å hente ting. Å hente nettbankbrikken eller vannflasken i fryseren er liksom ikke såå tiltak, som det er hvis man må gå ned en trapp eller gjennom fire rom. 

 Du rekker å gå på do selv om du er midt i matlagingen. For den som måtte la seg friste. 

 Det tar kortere tid å sjekke at det ikke står øksemordere i skapene. Ok, nok om det, jeg skremte livsskiten av meg selv ved å skrive dette punktet.  

 Du har som regel full kontroll over hvor hver minste ting befinner seg. Det er liksom ikke så mange steder å gjemme ting på! 

Hvis du ikke er det fra før, tar det ikke lang tid fra du havner i en liten leilighet til du blir en veldig ryddig person. Man finner fort ut at det blir rotete bare man nyser. 

 Du trenger ikke å ha det store vorspielet hjemme hos deg, for du har ikke plass. Helt supert for sånne som meg som har et nært forhold til sofatrekket mitt og pynteputene mine. 

 Du har ikke plass til flere møbler, og sparer haugevis av penger som du ikke bruker på interiørshopping. Selv kunne jeg sikkert fylt opp 300 kvadratmeter uten noe problem, men den økonomiske delen av det er kanskje ikke like hyggelig. 

Du får ikke klaustrofobi på en stappfull trikk fordi du er vant til små rom. 

Satser på å ende opp her neste gang jeg, da... :-)

 

JEG ØNSKER MEG MUNNKURV

Statusrapport: har sjekket inn på Hotell Mamma og Pappa. Sitter og leser til eksamen, noe som er mye enklere når man har isbitmaskin, sjøutsikt og noen som lager middag. Nå trengte jeg virkelig å komme hjem. På bussen på vei hjem i går var jeg så trøtt og svimmel at jeg ikke irriterte meg over en eneste ting. Det er ganske sjeldent, når Ida Wulff, dronningen av irriterende og nådeløse observasjoner, sitter på buss i én og en halv time. Haha! 

Jeg kom hjem til pappas hjemmelagde pizza. Som vanlig komplimenterte jeg pizzaen, og sa den kunne kommet rett fra Peppes. Ment som et kompliment, tatt som en fornærmelse. Så det sier vel litt om hvor bra den pizzaen er, mmmm! 
Ellers ble det snakk om julegaveønsker i går. Å komme på noe man ønsker seg er alltid like vanskelig, sånn utenom at jeg ønsker meg at hele familien skal dra til Hawaii i tre måneder og bade. 

Ida: åh, nå kom jeg på hva jeg ønsker meg! 
Pappa: munnkurv?

Så ja, alltid hyggelig å komme hjem! ♥

DET ER VIKTIG Å VÆRE EN TAPER AV OG TIL

Noen ganger føler man bare for å reise seg og forlate en forelesning før den er over, dra hetta over hodet, ta bussen hjem og kjøpe med takeaway på veien. Og så føler man for å ligge under dyna og spise og se på film i stedet for å lære noe nytt som gjør vondt i hjernen. Og så føler man kanskje for å sove i fem timer, selv om klokka er to på dagen. Og hvis man føler sterkt for det, så syns jeg pokker meg man skal gjøre det, for det heter visst å lytte til kroppen eller noe. SÅ. I dag gjorde jeg det, ehe. Folk i klassen klager på at de mister hår fordi de er så stressa. Det frister ikke meg så mye, så krysser fingrene for at håret holder seg der det skal etter dagens forrmiddagslur. 

Dagens store trøst; for litt siden sa en foreleser at noe av det beste vi mennesker kan gjøre er å være fulle av feil. De som er perfekte, plettfrie og får til alt blir beundret. Men det er ingen som blir glad i dem. Med andre ord, det er viktig å være mennesklig, og være litt taper en gang i blant. Mulig jeg gjorde min egen tolkning av dette nå, haha, men jeg trøster meg med de ordene når jeg ikke får til alt og orker alt ♥
Nå er jeg veldig spent på om jeg får sove i natt, etter å ha sovet bort halve dagen, men jeg håper på det. I morgen venter en dag med trening, eksamensjobbing og ærender, før jeg reiser hjem til mamma og pappa. Har rett og slett strøket alle sosiale planer av lista, og skal hjem for å lese til eksamen i fred og ro. Er man ikke tilstede, er det ingen som kan mase heller! Åh, jeg gleder meg til å komme hjem. 

DINNER DETOUR MED SCHOLLS

Annonse
I går var jeg med på et bloggevent som jeg sent kommer til å glemme. Det var rett og slett en helt fantastisk kveld! Og som dere vet; det skal mye til for at jeg sier noe sånt om et bloggevent. Scholl inviterte fire bloggere, og hver av oss fikk lov til å invitere noen venner hver. Så jeg inviterte med meg Kalle og Naddis, som alltid er klare for nye eventyr. 

Jeg vet ikke om dere kjenner til Scholls fra før av? Jeg trodde ikke at jeg hadde produkter fra Scholl, men så viser det seg at min favoritt fotfil Velvet Smooth (som jeg måtte helt til Sverige for å kjøpe fordi den var utsolgt over alt på et tidspunkt) er fra Scholl. Så i løpet av kvelden fant jeg ut at jeg allerede var storfan av Scholls - den fotfilen er virkelig så magisk at det er vanskelig å si noe klokt om den. 

MEN! Det er ikke Velvet Smooth jeg skal snakke om i dag, for vi ble presentert for et nytt produkt i går kveld. Nemlig Scholl GelActive! Scholl GelActive er skoinnlegg som man enkelt og greit klipper til for å passe skostørrelsen sin, og som bærer deg gjennom en aktiv hverdag uten å få såre føtter. Innlegget har en gelé som absorberer alle små støt og reduserer overflødig trykk hele dagen. I tillegg har sålen ekstra støtdemping på de områdene på foten som er ekstra følsomme. Sholl GelActive kommer i to utgaver; en som heter Everyday, og en som heter WORK. Hva den førstnevnte egner seg til sier kanskje seg selv, men den som heter WORK har en litt kraftigere såle som er spesielt tilpasset personer som står mye under arbeidsdagen. Altså har Work-sålen støtdemping på hele foten, mens Everyday har god, men enklere støtdemping for personer som går mye fra sted til sted. 

Og det var for å teste disse sålene at vi bloggerne ble invitert på en helaften, med mye mat, drikke og så klart: SPASERING. Vi måtte jo teste disse sålene også, ikke bare prate om dem!  
Klokken 18 startet kvelden på Verité på Aker Brygge, hvor vi ble møtt med bobler i glassene og fingermat. Vi ble introdusert for Scholl GelActive, og fikk lov til å klippe til våre egne såler. Følte nesten at vi hadde et lite juleverksted på et tidspunkt, bare en smuule mer fancy. Men koselig var det! Så fikk vi plassert sålene i skoene, og skålet i vei. 
Så kom vi oss ut i høstkvelden, og gikk en ordentlig omvei for å komme oss til neste sted. Det var jo tross alt en detour - og sålene skulle innvies hos alle mann. Neste stopp var ASIA på Aker Brygge, hvor vi skulle spise hovedretter og ta en drink. Ååååh, som det smakte! Og ekstra gøy at vi fikk små skilt hvor det stod hvor mange skritt vi måtte gå for å komme til neste rett. Jeg misforstod først, og lurte på om jeg måtte gå 1802 skritt for å forbrenne den himmelsk gode vårrullen jeg satt og spiste. Men det var altså ikke derfor skiltene stod på bordet! Hehe... 
Og så - videre igjen! På veien fikk vi stand up show, quiz og dikt - for ikke å snakke om såpebobler og glow sticks som lå i goodiebagsene våre. Jeg hadde det SÅ gøy, følte meg nesten som et barn igjen, haha. På Taverna'n var vi så heldige og få hovedrett, og vi spiste og koste oss til det nesten var umulig å gjøre mer av begge deler. Og for den som skulle tro at vi kanskje var trøtte i bena og mette i magen; turen sluttet ikke der! Siste stopp på detouren var Brazzeria i Østbanehallen. Der fikk vi servert de største kakestykkene noensinne, kaffe og dessertvin i nydelige omgivelser. Ikke ante jeg at det fantes så fine steder nede på Oslo S! Følte nesten at vi var i teselskap på et slott eller noe. Vel, vi klarte i hvertfall halve kakestykket, før vi måtte innse at slaget var tapt. Føttene var i tipp topp stand etter den lange dinner detouren, men spisingen måtte bare ta slutt!

Nå gleder jeg meg til å teste ut sålene i hverdagslivet også, for det er vel først etter en dag med skole, trening og ærender at man virkelig kjenner at man er sliten beina. Håper sålene kan spare meg for følelsen av at føttene nærmest trekker seg sammen av utmattelse på slutten av dagen. Når jeg tenker meg om er det grusomt hvor sjeldent jeg er snill mot føttene mine, som tross alt skal bære meg gjennom resten av livet. De fortjener virkelig det beste de også! 

Tusen takk til Scholl for en sykt bra kveld! Hvis du har lyst å lese mer om de nye sålene eller andre produkter som kan gjøre noe bra for føttene dine; gå inn HER :-) 

Og ellers kan jeg jo fortelle dere at hele kvelden ble filmet. Hjelp! Den filmen er jeg spent på. Legger den ut på bloggen så fort jeg får fingrene i den! 

Å NEI, JEG ER BLITT EKSAMENZILLA IGJEN

Vi har vel alle hørt uttrykket "bridezilla" blitt brukt om jenter som skal gifte seg, og som forvandles til de sureste, mest kravstore drittkjerringene fordi de er så stressa og føler presset?! Vel, jeg skal jo ikke gifte meg med det første. Men jeg har funnet ut at jeg er en skikkelig eksamenzilla. Jeg forandrer meg ganske mye når jeg har mye stress på skolen, og er virkelig ikke den beste versjonen av meg selv. Jeg takler stress bra når det handler om noe gøy. Når det handler om skole.... Not so much.
For å forklare hvem jeg er som eksamenzilla, hold deg fast: 

→ Her om dagen blokkerte jeg en fyr på Happn fordi han skrev til meg da jeg satt og spiste frokost. Jeg ville enkelt og greit være i fred, og han ødela ALT. Stakkars fremmed.

→  Jeg unngår Joe & The Juice når jeg er eksamenzilla. Jeg syns strategien deres om å få enhver kvinne til å føle at de blitt flørtet med når de kjøper juice (for det er det de prøver på, sant?!) er helt hårreisende. Og jeg vet at hvis jeg går inn der, og de bak disken spør hva jeg heter for å kunne rope opp navnet mitt når juicen er klar etter tre kvarter, så kommer jeg til å svare at hva jeg heter kan du DRITE i.  

→  Jeg bryr meg skummelt lite om venner om dagen, og jeg er redd jeg ikke hadde lagt fra meg skolearbeidet for å dra og kjøpe iskrem hvis kjærlighetssorgen meldte seg hos en eller annen. Blir spennende å se hvor mange venner jeg har igjen når jeg er ferdig med studiene - flaks jeg ikke er opptatt av å ha mange venner.

→  Jeg blir irritert og må telle til ti når folk tekster meg "du har aldri tid til meg joooo, finne på noe til uka?". HVA TROR DU EGENTLIG?!!! At jeg har et liv? Og klart jeg heller ville drukket vin med deg enn å sitte og analysere kvantitative spørreundersøkelser. 

→  Jeg må rydde hver dag, ellers blir jeg en enda verre eksamenzilla. 

→  Jeg bruker lang tid på å sovne, og kan finne på å stå opp klokken ett og ommøblere stua. Det gjorde jeg faktisk forrige uke, og nå er sofaen helt malplassert. Den får bli stående til neste utbrudd. 

→  Forrige uke ble jeg utsatt for tre billettkontroller. Siste gangen så jeg rett ut i luften og sa ingenting mens jeg rakte fram månedskort og studentbevis... FY! 

→  Vanligvis når jeg får småregninger som mest sannsynlig er sendt ved en feil eller regninger som jeg ikke aner hva gjelder, betaler jeg dem bare for å slippe styr. Bare småregninger, altså. Men da jeg nylig fikk en regning på 140 kroner fra Canal Digital som jeg ikke er kunde hos, sprutet det ild ut av ørene mine, og jeg bestemte meg for å gå i krig på kundechatten. IKKE KØDD MED MEG, liksom! Jeg følte meg litt dum da de gikk med på å slette regningen med en gang.
Det gjorde litt vondt å lese gjennom dette, høres ekstra ille ut når det står svart på hvitt. Men alt stemmer dessverre. Nå gleder jeg meg sånn til 16. desember, da kan jeg være meg selv igjen (altså litt mer normal) helt fram til høsten 2016. Skal jammen bli godt å ha et liv!

Blir du også en eksamenzilla? Please si ja! Om ikke annet, så for å få meg til å føle meg bedre.... 

VINN 2000 KRONER TIL JULEGAVESHOPPING

Annonse

First of all: vinneren av konkurransen jeg hadde i samarbeid med Startshop sist, ble coffee in a cup! Du hører fra Startshop snarest, når de har sjekket at du er registrert og sånt. Grattis med 1000 kroner å bruke på Zalando!
Nå er november måned allerede godt i gang (altså HÆ, når skjedde det?) og julen nærmer seg med lange store skritt. På én måte suger det, fordi det begynner å bli liten tid til eksamen. På den andre siden er det helt fantastisk, for det betyr at det snart er ferie, kvalitetstid med familien, julemat, spillkvelder og ikke minst litt reising! 

En annen ting som begynner å haste, er klær til julebordsesongen og julegaver. Selv har jeg egentlig ikke tid til å kjøpe julegaver før 16. desember, så det sier vel seg selv at mine julegaver blir kjøpt på nett. Det blir de faktisk hvert eneste år! Er så deilig å sitte i sofaen og klikke alt hjem, for så å hente alt sammen på postkontoret. Det føles litt mer oversiktelig, enn å løpe rundt på et senter og ikke engang huske hva man har i posene fordi man er så svett. Noen som kjenner seg igjen?! Haha. 

Ettersom det ryker en god del penger på nettshopping i november-måneden, vil jeg minne deg på hvor enkelt det er å tjene penger på nettshopping også. Eller, for å si det mer riktig; få tilbake noen av pengene du bruker. Som nevnt mange ganger før, er jeg en ivrig bruker av Startshop, som har avtale med de fleste nettbutikkene jeg handler i. Nelly, Zalando, Hotels.com, Room21, Bangerhead, Ellos og Asos - for å nevne noen få. De fleste nettbutikkene gir deg 6-8% bonus når du handler, og det beløpet får du altså tilbake via Startshop. Du kan velge helt selv om du vil bruke bonusen på et gavekort, eller om du vil ha pengene rett inn på konto. 

For de som ikke har fått med seg tidligere Startshop-innlegg tidligere; 
- Du registrerer deg her.
- Så finner du nettbutikken du vil handle i her
- Og så får du bonuspoeng på kontoen din, som du kan gjøre hva du vil med :-) 
Jeg fikk en kommentar av en leser som nettopp hadde handlet i en av nettbutikkene som Startshop samarbeider med, men glemt å gå via Startshop og fikk dermed ikke bonusen sin. Det er sykt kjedelig! Man kan faktisk innstallere en bonuspåminner på pc'en sin, slik at man får opp varsel når man er på en side hvor man kan få bonus. Gå hit hvis du ønsker å innstallere den. Det er gratis og tar 3 sekunder :-) 

Hvis du ikke er blitt medlem enda, bør du bli det nå før julehandelen. Nye medlemmer får nemlig dobbel bonus de 48 første timene etter registrering! Og så er det jo så enkelt. Du trenger ikke å gjøre mer enn å oppgi mail og et selvvalgt passord, eller du kan til og med registerer deg med Facebook. 

Tid for enda en herlig Startshop-konkurranse! Og, dere... Det er faktisk ikke SÅ mange som pleier å delta i disse konkurransene (selv om veldig mange registrerer seg på Startshop), så vinnersjansen er stor :-) Vet ikke om folk lar være å delta fordi de tenker at de ikke vinner uansett? Vel, det skader ikke å prøve, når du likevel er Startshop-medlem! 

KONKURRANSE: 
Denne gangen får jeg lov å dele ut hele 2000 kroner i cash! For å delta må du 
- 1. Være medlem på Startshop
- 2. Laste ned Startshop sin bonuspåminner
- 3. Gi meg beskjed i kommentarfeltet at du er med i konkurransen! 

Konkurransen varer til søndag! 
GOOD LUCK! 

 

 

 

REKKER JEG EN TRIST SANG FØR FARGEN PÅ HIMMELEN FORSVINNER?

iPhone-bilder er en sjeldenhet her inne pågrunn av kvaliteten, men i dag kunne jeg ikke dy meg. Da jeg gikk hjemover etter en treningsøkt, var det så vakkert ute at jeg mistet pusten litt, og kavet som et helvete for å rekke å grave fram earplugsene og sette på en trist sang mens himmelen fortsatt var rosa. Og så gikk jeg sakte resten av veien hjem, for å være ute lengst mulig selv om det var drit kaldt ♥

Jeg har hatt en perfekt søndag, hvor jeg både har fått lest pensum og trent. Hater begge deler mens det pågår, men så får jeg en følelse etterpå som man ikke kan kjøpe for penger. I skrivende øyeblikk ligger jeg i senga med håndkle på hodet og spiser sushi mens jeg ser på en episode av Svenske Hollywoodfruer. Gunilla har rett i én ting; hun er den eneste grunnen til at folk (jeg i hvert fall) ser på programmet. De andre er så kjedelige mennesker at de jo faktisk må finne på merkelige aktiviteter for å fylle TV-tiden sin... 

Og så må jeg bare si tusen takk for alle tilbakemeldinger på forrige innlegg. Ser ut som vi har fått oss en fast spalte, gitt! Hoho. Blogges i morra :-) 

BILDENE SOM POSTES VS. BILDENE SOM IKKE POSTES

Jeg satt og grublet over hva i alle dager jeg skulle poste på denne bloggen, nå som jeg verken har orket å sminke meg eller gjøre noe interessant på to dager. Altså: er det ikke platt, at man føler at man må sminke seg eller gjøre noe interessant for å kunne blogge? Personlig savner jeg tiden blogging var flere ord og færre selfies. Men jeg er ikke noe mindre sau i flokk enn noen andre, og har vel forvillet meg inn i denne sirkuset av selfies med hodet på skakke uten egentlig helt å få det med meg. 

Jeg liker å tro at jeg er et sunt forbilde på den måten at jeg viser ting slik de egentlig er. At jeg kan skrive om en ræva dag, og innrømme grusomme ting som at jeg ikke alltid lager tomatsuppen min fra bunnen eller ikke ELSKET dagens treningsøkt. Men likevel serverer jeg hverdagsobservasjoner, hjertesukk og den slags sammen med bilder som ikke alltid er virkeligheten. Jeg skakker på hodet, viser min gode side (venstresiden der ja), setter armen i siden, retusjerer vekk et par føflekker, slenger på et filter - og SÅ får dere se det. Jeg syns det er litt vondt noen ganger, å føle at jeg ikke er god nok som jeg er. I "det virkelige liv" er jeg jo fornøyd og trygg, bare ikke i blogguniverset tydeligivs. Så selv om dette innlegget sikkert også er et forsøk på å ikke ta seg selv lite høytidelig, er det også litt terapi for meg. Ladies and gentlemen, her er bildene som ble postet VS. bildene som ikke ble postet på bloggen. 
Håret ligger ikke alltid perfekt, tennene er ikke alltid like kritthvite, poseringen er ikke alltid bloggete, og haken er ikke alltid singel. Sånn er det vel med de fleste av oss, forhåpentligvis. 

Haha, det var faktisk litt morsomt å se dette selv, satt opp mot hverandre. Spesielt det øverste bildet er jo et veldig godt eksempel på hva man legger ut VS. hva man ikke legger ut. 

Hvis DU syns dette var morsomt, kan jeg gjerne prøve å ha dette innlegget som en fast spalte hver måned, hvor jeg bruker bilder som jeg har postet den siste måneden. Hva tror du? Er det ikke litt hyggelig å se?