GOODBYE NOVEMBER

Da har nok en måned forsvunnet som sand mellom fingrene. Her er min lille månedsoppsummering 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
STØRSTE OPPTUR: Slutt på forelesninger for i år, A på første innlevering (resten av karakterene kommer i desember) og at jeg plutselig fikk så mye i kalenderen å se fram til! 

STØRSTE NEDTUR: Søvnproblemer pågrunn av stress. Lite søvn gjør fysisk vondt etterhvert, har jeg funnet ut.

BESTE KJØP: I november har jeg gjort noen veldig gode kjøp syns jeg! Hehe. iPhone 6S Plus (fantastisk med stor skjerm), flybilletter til Hawaii og noe jeg ikke har rukket å fortelle om enda: flybilletter til Miami! 

KOSELIGSTE DAG: Spillkveld med bestevenninnene mine, vi spilte helt til morgenkvisten uten å merke at tiden gikk. Sangria, dårlige tapere og masse latter. Og i skrivende stund kom jeg akkurat hjem fra julekveld med jentene i klassen. Vi pyntet kongler, tok et glass og snakket om over gjennomsnittet mye om bæsj. Koselig!

MÅNEDENS LÆRDOM: Bae er ikke et ghetto-ord for babe. Det står for "Before Anyone Else". Jeg er i sjokk.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
FLAUSE: Ingen store flauser denne måneden. Men flau har jeg vært. Som da jeg var på kafé, fikk kaffen min i takeaway-kopp, og så måtte jeg be om å få den helt over i en vanlig kaffekopp. For jeg hadde gått på kafé fordi jeg ikke hadde noe annet å blogge om, så jeg hadde jo tenkt å ta bilde av den koppen med kaffe... Lyfe. Ellers var samme Foodora-bud to dager på rad også ganske kleint. 

SERIE/FILM: Det må være The Affair. Denne flittige studenten har klart å se to hele sesonger i løpet av november. Ooops!

BESTE STØTTESPILLER: Meg selv. Vet ikke hvordan jeg skal forklare det, men jeg føler jeg har vært min egen mamma den siste tiden. Haha! Kom igjen, dette klarer du. Kom igjen, nå skjerper du deg. Stå på nå, dette går bra. Og så må jeg ikke glemme: venninner som hjelper meg "behind the scene" med bloggen. Tenk at jeg har en venninne som faktisk kom til meg før jobb en morgen forrige uke, for å hjelpe meg. Tom for ord! 

BESTE MÅLTID: dirty fries fra Døgnvill på Tjuvholmen. Og Sushi fra Alex Sushi. Ahhh, skjerpe seg. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
MEST SPILTE SANGER: 
Army - Ellie Goulding 
Starboy - The Weeknd
3 Strikes - Terror Jr
Sugar - Terror Jr

MÅNEDENS TANKE: Jeg tenker mye på leiligheten min, jeg. De har begynt å bygge den nå (husker ikke om jeg har fortalt dere det), og jeg elsker når Malin går forbi den og sender meg snaps av heisekraner som svinger rundt. Er egentlig bra at jeg bor et stykke unna, ellers hadde jeg vel stått på byggeplassen og mast på arbeiderne om å raska på. Her om dagen fikk jeg mail angående tilvalgsprosessen også, og i løpet av desember får jeg tilsendt en interiørkatalog. Det er for gøy. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Jeg er klar over at det ikke er mulig å "ta igjen" søvn, men nå skal jeg pokker meg ta igjen søvn. Ingen vekkeklokke på meg i morgen tidlig! Natta mine kjære :-) 

NULL SØVN = A?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Jeg lever! Måtte bare ta litt fri fordi jeg hadde skriftlig eksamen i dag. Altså, den natten jeg har hatt. Jeg sov fra 3:30 til 4:45, og så duppet jeg litt av igjen fram til 6.40. Jeg var LIVREDD for å ikke våkne i tide. Og da blir det ekstra vanskelig å sovne også. Jeg tvang meg selv til å ligge rett ut, uten å scrolle på iPhonen - så dere kan tro jeg har kjedet meg og vært frustrert i natt. 

Eksamen i merkevarebygging gikk ganske bra tror jeg. Jeg har virkelig jobbet hardt med den, fordi den er viktig for meg. Da jeg gikk ut av eksamenslokalet i dag, fikk jeg tilbake karakteren min på hjemmeeksamen i samme fag, og det var en A! Så da fikk jeg en liten boost, og våknet nok til at jeg klarte å komme meg på riktig buss hjem. Haha! Hjemmeeksamen teller 40%, så jeg krysser fingrene for at de 60% jeg skulle forsvare i dag ble like bra. Får alltid litt "fylleangst"-følelse etter en eksamen hvor jeg har synset, reflektert og begrunnet. Føler jeg har skrevet så mye rart og så husker jeg nesten ikke hva jeg har skrevet heller. Selv om jeg føler at jeg fikk med alt som var viktig, klarte jeg ikke å skrive like strøkent som jeg vanligvis gjør. Siden jeg var så trøtt, stoppet jeg opp etter hver setning og tenkte: står disse ordene egentlig i riktig rekkefølge? Jaja, nå er det over! Jeg er ferdig med merkevarebygging. Ehe, faget altså. Jeg regner med at merkevarebygging eksisterer i livet mitt til jeg blir pensjonist, one way or another.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Jaja, dette er hva jeg har gjort siden jeg kom hjem. Spist smoothiebowl, ligget på sofaen. Nå er jeg SÅ trøtt. Men dagen stopper ikke her. Jeg er invitert til Hedda på konglepynting og vinos - er det ikke verdens beste greie når vertinnen sender melding og foreslår chilleklær? Alle som kommer har heldigvis hatt samme eksamen som meg i dag, så jeg slipper å late som om det har skjedd sykt mye spennende i livet mitt den siste uken ;-) 

HVA JEG EGENTLIG DRIVER MED

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c2 preset
God morgen! 

Jeg har ligget i senga og drukket kaffe i en og en halv time allerede. Hvem er det som gjør det på en mandag... Jo, en som er snill mot seg selv fordi det er eksamen i overimorgen! Jeg har ikke engang rukket gjennom hele pensum - denne gangen har jeg vært for nøye. Lest hver eneste side, skrevet notater og tegnet til hvert minste tema. Det må jeg bare slutte med. Ikke bare tar det tid, jeg mister fugleperspektivet mitt på faget også. 

I dag skal jeg til Siri og ha fagdag. Rett og slett prate oss gjennom hele faget, diskutere case og bruke det vi har lært i praksis. Det er mange som spør hva jeg studerer, så det kan jeg tydeligvis ikke gjenta nok: markedsføring og merkevareledelse. Og når vi først er inne på det, må jeg oppklare en ting: markedsføring betyr ikke reklame. Å kommunisere merket sitt, altså å kjøre reklame, det ett fag. Det faget heter markedskommunikasjon. Reklame og sånt = markedskommunikasjon. Og selv i det faget, så gjør vi ikke noe kreativt - vi skal bare analysere oss fram til hvor vi burde kjøre reklame, og gi oppgaven videre til et reklamebyrå. Så hvis du er interessert i å jobbe kreativt i reklamebransjen, er ikke dette et studie for deg. Hadde jeg vært klar over hvor teoretisk dette studiet var, så er det mulig jeg hadde valgt noe litt mer kreativt. For å være helt ærlig! 

Yes. Good talk. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c2 preset

DU BURDE TRENE NÅR DU HAR MENSEN

Skrevet i samarbeid med Libresse
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
                                                                             - MENSEN OG TRENING - 

Hei og hopp, og god søndag i solen! I dag har jeg vært på trening - selv om jeg har mensen. Javel, tenker du. Men det er en grunn til at jeg forteller deg det. 

Jeg har nemlig inngått et samarbeid med Libresse, og skal i tiden framover skrive noen innlegg i forbindelse med deres RED. FIT- initiativ. Kort fortalt: når det kommer til trening og mensen finnes det masse fordommer. Mange tror at det er skadelig å trene når de har mensen, og at man presterer dårligere på trening. Dessuten er mange redde for at noen skal se at de har mensen på trening. Libresse syns det er på tide at vi prater om hvordan mensen faktisk påvirker kroppens forutsetninger ved trening, og at vi bryter tabuet. Mensen er noe man bør kunne snakke om, ikke bare med sine venninner,men også i skolegymmen og idrettslagene. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
                                                                                   - IN MY GYM BAG - 

Det første du bør vite er at det ikke er skadelig å trene når du har mensen. Jeg leste noe som faktisk overrasket meg i på denne siden. Og det er at i første fase i syklusen, altså når du blør, er den tiden på måneden hvor du er mest lik som en mann. Grunnen til det er at hormonnivået i eggstokkene er svært lavt. Man føler seg kanskje dritt, men det er noe man kan gjøre noe med. 

Hvis du trener når du har mensen, kan det blant annet lindre symptomer som magekramper. Hvis du nå tenker: hah, da vet hun ikke hvordan det er å slite med mensensmerter, så kan jeg forsikre deg om at jeg vet det veldig godt. Jeg er en av de "uheldige" som får vondt i magen og ryggen - da jeg gikk på videregående fikk jeg til og med innviglet to fridager i måneden, fordi jeg ble sengeliggende da jeg fikk mensen. Jeg kan skrive under på at fysisk aktivitet er blant det som virkelig hjelper, selv om det kanskje er det som frister minst. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dessuten produserer kroppen din endorfiner når du trener, og det kan gjøre deg gladere og mer avslappet. Jeg kjenner i hvertfall på den sprudlende lykkefølelsen etter endt trening, selv om jeg alltid hater livet litt mens treningsøkten pågår. Selv om det ikke er farlig å trene når du har mensen, så er den nevromuskulære kontrollen litt nedsatt i denne fasen av syklusen. Selv velger jeg litt lettere trening når jeg har mensen, for eksempel en morsom aerobic-time eller styrke med egen kroppsvekt. 

Mange kvier seg også for å trene når de har mensen fordi de er redd for at det skal synes på dem. Med alle de gode og velutviklede produktene som finnes på markedet i dag, er sjansen virkelig minimal for at det skal skje uhell eller synes på deg. Så det burde være den minste bekymringen! :-) 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
I Libresse-magasinet kan du lese masse interessant stoff - skjønnhetstips, treningstips og oppskrifter og så videre. Anbefaler å ta en titt! Selv tenkte jeg å teste ut avokadomasken, den ser ut til å være akkurat det jeg trenger i dag. 

Trener du når du har mensen? Og hva liker du å trene da, i såfall? Selv har jeg tenkt litt på å teste ut yoga som en roligere treningsform, men det blir liksom utsatt gang på gang!

 

MED VERDIGHETEN I BEHOLD

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with b2 preset
Selfie-lørdag! Og frokosten min står fortsatt på nattbordet bak der. Savner de tidene da det var det som var blogging. Men så kom Fotballfrue og ga alle komplekser for mørke bilder med tilfeldig plasserte elementer. Alt skal jo være så ryddig og overeksponert, at man kan bli i tvil om hva man ser bilder av. Er det et menneske, eller er det en frukt? You never know! Haha 

Jeg har en sånn frykt for å gå glipp av dagslys om dagen - jeg må jo ha dagslys for å kunne jobbe. Knips knips. så her stod alarmen på klokka syv i dag. Det er å ødelegge en lørdag hvis du spør meg, så jeg slumret til åtte. Jeg rakk alt jeg skulle, så nå kan det onde mørket bare komme! Neida, jeg liker mørket, spesielt når jeg skal sitte inne og lese uansett. 

Over til overskriften! Det var Black Friday i går, og jeg er RYSTET. Selv kjøpte jeg som sagt litt treningstøy og makeup på nett, tanken på å gå i butikker og svette slo meg egentlig aldri. Men noen folk.... Noen folk stod i kø fra klokken 5 om morgenen for å komme først inn på diverse kjøpesentere. Dere MÅ se denne videoen fra Sørlandssenteret. Dørene åpnes, folk sprinter inn med spisse albuer, en gammel dame faller i mengden, og folk bare tråkker over og løper videre. Du skjønner det er ille når reporteren må hjelpe damen opp og sørge for at hun får på seg skoene - resten av folket er jo på vei for å hamstre billig elektronikk. Rett etterpå ser du to voksne mannfolk som står og klamrer seg til en sykkel, mens de krangler om hvem som tok den først. Jeg døøør, blir så flau. Nettshopping, sier jeg bare! Så beholder du i hvertfall verdigheten på Black Friday. 

Hvordan "feiret" du Black Friday, nettshopping, kriging i butikk eller boikott? ;-) 

DU INNSER AT DU IKKE ER VOKSEN HELT ENDA NÅR DU...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
♥ 
... Ringer banken for å bestille ny kodebrikke, blir spurt om du er fornøyd med renten på sparekontoen din, og svarer "eh, vet ikke" fordi du faktisk ikke vet.

♥ ... Mottar brev i posten fra tannlegen om en oppfølgingstime, legger det i en skuff og regner med at mammaen din husker å avbestille timen for deg. Selv om du ikke bor hjemme, og hun ikke aner at du har fått brev. 

♥ ... Syns det er så kjedelig å lese til eksamen at du bruker 350 kroner på nye tusjer som kan gjøre notatene litt mer fargerike. 

♥ ... Klokka er halv ett om natta, og du ikke klarer å styre deg fra å se "bare én episode til". 

♥ ... Smører risgrøten flat ut over en stor tallerken så du er helt sikker på at du får sukker på alt. Throwback til gårsdagens middag. 

♥ ... Tenker pytt pytt, det nye rosa sengetøyet oppfører seg sikkert pent i vaskemaskinen sammen med hvite sokker. 

♥ ... Innser at du ikke har en osterasper. 

♥ ... Kjøper kanintøfler og fargerike pysjamaser i stedet for å tenke på hva du skal ha på deg på julebord.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Flere enn meg som egentlig ikke orker å være ansvarlige voksne i dag? Hehe. Jeg leser fra morgen til kveld i dag, og veksler mellom å føle håpløshet og mestringsfølelse. Men stort sett holder jeg meg positiv, og har små pep talks med meg selv når motivasjonen daler. Hadde egentlig lyst til å gå tur i solnedgangen i kveld også, men plutselig var det helt svart ute. Hva skjer med at det blir mørkt så tidlig! Bah.. Kanskje jeg heller skal ta på meg treningstøy, og løpe en tur i mørket. Bare for å nullstille denne kompliserte hjernen litt. Håper du har en fin fredagskveld, enten du er fri som fuglen eller sitter med pensum :-) 

BLACK FRIDAY HOS TIGHTS.NO

I samarbeid med Tights.no
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Folk kan si hva de vil om Black Friday - jeg mener nå at så lenge man klarer å beherske seg og kun kjøpe det man ville kjøpt ellers også, så er det en gledens dag :-) Selv har jeg klikket hjem treningstøy og makeup som jeg var tom for. Jeg burde egentlig slått til og handlet julegaver også! Men det må vente, for jeg har ikke tid til å tvinge folk til å si hva de ønsker seg. Hehe.. Anyways. I dag vil jeg minne dere på at Tights.no har det sykeste Black Friday-salget! 

Her finner du 2XU tights til 499,-, og limited edition tightsen som jeg skrev om for litt siden får du i svart til 699,- her. Det er nesten halv pris, det! Rabatter på Adidas starter på 25% her, og... Ja, dere må egentlig bare sjekke ut nettbutikken ASAP, for det renner over av gode tilbud. Husk at Tights.no ikke bare har treningstøy, de har også treningsutstyr, smartmat, energibarer og alt slags sporty utstyr. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Varm og god hoodie fra Reebook her, testvinnende tights med refleks og gradert kompresjon fra Skins her, Aimn trenings-BH her og crossfit sko fra Reebok her.

Skoene i antrekket over er perfekte til styrketrening, de er virkelig stødige og jeg kjenner at de gir god støtte. Og ellers er tightsen noe av det mest komfortable jeg har prøvd. Den holder ikke inn like mye som jeg er vant til at tightsene mine gjør, men komforten veier opp for det. Som å gå naken! Vel, det er tid for antrekk nummer to - som jeg elsker:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Denne
tightsen fra Aim'n er så høy i livet at jeg nesten kunne brukt den som soverpose. HEHE. Jeg elsker tightser med høyt liv, som dere vet. Aim'n er et ganske nytt merke, og Tights.no er den eneste nettbutikken i Norge som fører merket akkurat nå. 

RABATTKODE:
Aim'n er nesten det eneste som ikke er på salg på Black Friday, så derfor skal dere få en rabattkode av meg. Den er aimn25 og gjelder ut helgen :-) Alle produktene fra Aim'n ser du her


Nytt og fint treningstøy gjør det morsommere å trene! Da gjenstår det vel bare å ønske alle en happy black friday shopping! Oversikt over alle tilbudene hos Tights.no ser du HER!

Hvis du ønsker kan du også følge Facebook-siden til Tights.no her. De har ofte konkurranser og give aways, baare et lite tips 

EN NYDELIG KVELD

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Jeg bestemte meg for å ta en luftetur i stad. Få litt frisk luft og klarne tankene litt, før jeg skulle hive meg over bøkene igjen. Og det gjorde jeg tydeligvis på riktig tidspunkt, for det var så fint ute at jeg nesten mistet pusten. Jeg løp faktisk opp i leiligheten for å hente kamera - vanskelig å se noe fint uten å ta bilde av det, ehe. 

Rosa-oransje himmel, juletrær med lys, ikke et eneste menneske med stresskoffert. Bare et par lykkelige hunder som var ute og tisset i de nyrike sine busker. Haha! Jeg har ikke vært alt for happy med å bo på Tjuvholmen pågrunn av mye folk, mas og bråk. Men i kveld. I kveld var det breathtaking, og hadde det vært et par grader varmere skulle jeg jammen tatt med meg pensum og sittet ute ved vannet og lest. Snakk om lykkefølelse! 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Ikke det letteste i verden å fange stemning med et kompaktkamera, meen jeg prøvde! Nå skal jeg spise min egen hjemmelagde pizza (ja, jeg har faktisk laget middag to ganger denne uken) og lese videre. Dette faget kan jeg, så denne studenten lider ingen nød akkurat nå :-) 

NÅ ER RESTEN OPP TIL MEG


Nei nei, jeg har ikke akkurat stått opp. Det har seg bare slik at jeg er ferdig med forelesninger for i år, så nå går jeg i pysjamas så mye jeg kan. Hehe. Å være ferdig med forelesninger føles ut som en milepæl. Alt blir enklere når jeg kan styre dagen etter egne behov. Men litt skummelt er det også! For nå er resten opp til meg. Forelesninger er ferdig, oppgaver er levert. Nå skal det leses til tre skriftlige eksamener. Den første er på onsdag, og jeg prøver å ikke stresse meg opp. Litt stressa er jeg så klart likevel, for det er yndlingsfaget mitt: merkevarebygging. Så å gjøre det bra på den er viktig for meg :-) 

Men selv om jeg vil gjøre det bra, så har jeg bestemt meg for å ikke bli helt zombie. I leseperioden skal jeg jobbe, trene og se venner. Jeg har låst meg inne før - det gir gode karakterer, men er så utmattende at kroppen løper maraton en hel uke etter at eksamener er overstått. Noen ganger er det viktig å stikke en finger i jorda, og huske på at man bare er et lite stjernestøv i universet. At ting ikke er så viktig som de føles ut som, liksom.

Litt usikker på om jeg bare prøver å overtale meg selv, eller om jeg faktisk er enig i det jeg skriver nå. Men i går våknet jeg til at jeg hadde svart på melding fra en venninne i søvne. Hun hadde foreslått filmkveld til helgen, og i søvne hadde jeg altså svart: Æ må les. Big time. HAHA! Ikke bare ble jeg nordnorsk i løpet av natten, jeg hadde visst bestemt meg for å låse meg inne og lese hele helgen også. Gjett om jeg skal på filmkveld, a. Viktig å gjøre litt opprør ;-) 

LENGE LEVE KAFFEBARTEN

Visste du at Tjuvholmen var et tilholdssted for kriminelle på 1700-tallet? I år 1730 ble to tyver hengt her, og disse to er grunnen til at det heter Tjuvholmen. Oi, vent. Det var jo eksamen jeg skulle lese til *Gjør alt annet* 

I går gikk jeg ut og hentet sushi med den største, bruneste, mest størkna kaffebarten i historien. Det hang et gigantisk speil bak disken, og jeg fikk lettere sjokk da jeg så mitt eget fjes. Nesten så jeg glemte PIN-koden på bankkortet mitt. Mål for dagen: se meg seg selv i speilet oftere. 

Ellers våknet jeg i et strålende humør i dag, fordi jeg har så mye fint å se fram til. På sikt. Ehe. De neste ukene er ikke mine favorittuker, men de får vel bare funke. Jeg skal gjøre det beste ut av denne mandagen: ta manikyr, treffe en venn, trene... Og lese til eksamen, da! 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Jeg har ikke rukket gjennom alle kommentarene deres i helgen, så jeg skal godkjenne og svare som en crazy person senere i dag. Tusen takk for alle studentmat-tips og fine ord, jeg hadde sluttet å blogge for lenge siden hvis det ikke var for så snille lesere 

Ønsker dere en stråålende mandag! 

OMG, JEG SKAL TIL HAWAII

I samarbeid med EF Språkkurs 

                                                                                        - ALOHA - 

Ææææ! Endelig er alt i boks, og jeg kan fortelle dere at: jeg skal til HAWAII med EF Språkkurs! Hawaii er en destinasjon jeg har drømt om lenge, jeg har jo til og med undersøkt muligheter for å studere der på fulltid. Men nå skal jeg altså få oppleve dette paradiset sammen med Kristina, og jeg er sikker på at det blir helt magisk. Hvem vet, kanskje jeg ikke kommer hjem igjen? ;-) 

Vi reiser avgårde rett før nyttår, og starter januar med å flytte inn på studenthjemmet til EF sin skole som ligger i Honolulu. Vi skal delta på språkundervisning i engelsk, i tillegg til å oppleve Hawaii, som jeg er helt sikker på er en av de fineste stedene på jord. 

                                                         - PSSSST, RABATTKODE NEDERST I INNLEGGET - 

Når man reiser med EF Språkkurs kan man velge mellom hele 44 destinasjoner og 7 språk. Et opphold kan vare i alt fra 2 uker til 5 måneder, så hvis du virkelig vil oppleve å bo et annet sted og lære et nytt språk, er dette en super måte å gjøre det på. Kristina og jeg skal ha engelsk - vi kan jo engelsk fra før, men man kan alltid utvikle seg og bli bedre! Jeg digger komboen av reise og læring, og et slikt opphold er noe man kan putte på CV'en også. Gode språkkunnskaper skal man ikke undervurdere i den globale verdenen vi lever i! :-) EF har forresten oppstart på kursene sine hver mandag, så man kan dra avgårde når som helst. Og hva angår alder: EF Språkkurs passer for alle som er fra 16 år og oppover, så her kan alle være med!

Jeg har ikke ord for hvor mye jeg gleder meg altså. Våkne opp til sol og varme, spise en fargerik smoothie bowl til frokost, være på skolen noen timer hver dag og bli bedre i engelsk, tusle ned på stranda etter skolen, prøve meg på surfebrettet igjen, gå på hikes i de frodige og grønne fjellene, ha blomster i håret, le og kose meg med bestevennen min. Siden dette er en øy, er det lett å komme seg rundt med bil og buss, så vi skal prøve å få med oss så mye som mulig. 

Tenk at jeg skal få oppleve dette, jeg føler meg veldig heldig. Og så elsker jeg å ha noe å se fram til! Jeg har forresten vært på reise med EF for maange år siden, og må bare understreke at det funker helt fint å reise alene hvis man ønsker det. Det er veldig sosialt og man blir kjent med folk fra dag én. Jeg følte meg i hvertfall veldig godt ivaretatt og trygg da jeg reiste alene! 

Kunne du tenke deg å oppleve Hawaii eller en av de andre destinasjonene? Da burde du begynne å planlegge, for jeg har nemlig en rabattkode som kan gi deg opptil 10.000 kr i rabatt! 

Gå inn HER for å finne ut hva en reise med EF Språkkurs koster deg. Plassene fylles fort opp, så vær tidlig ute. 

Hvis dere bruker rabattkoden "IdaEF" når dere bestiller, så får du altså opp til 10.000 kroner i rabatt 

JEG MÅ SKJERPE MEG

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Det er vel bare å si det som det er: jeg sliter så sykt med kostholdet denne eksamensperioden! I stad var jeg i matbutikken i nesten en time, og alt jeg kom ut med var en julebrus og en Pepsi Max. Jeg stod hardt og lenge i fruktavdelingen, men jeg klarte ikke å finne det i meg. Som om hele meg strittet i mot! Jeg pleier vanligvis ikke ha noe i mot å kutte opp grønnsaker og frukt til snacks, eller lage meg en deilig suppe til middag. Men nå er det helt krise, kroppen min vil bare ha i seg usunne ting. Er det hjernen som straffer meg for at jeg bruker den så mye om dagen? 

På en vanlig dag med skole, oppgaveskriving og eksamenslesing får jeg alltid i meg en Skyr og en banan. Og så går det liksom til helvete etter det. Kjeks, brus, Mr. Lee-nudler, posesuppe, toast, smågodt. Noen ganger takeaway - hvor sushi er det sunneste alternativet. I dag gikk jeg for noe mindre sunt: burger og fries. Jeg var ikke sulten en gang, bare plukket opp telefonen og ringte... 

At jeg legger på meg noen kilo er ikke min største bekymring. Men jeg vil jo ikke ødelegge kroppen min på innsiden! Og det kan umulig være bra for verken hjernen eller treningen at jeg spiser sånn som jeg gjør. Jeg er ingen tilhenger av sånn "på mandag starter et nytt og bedre liv", men . Nå må jeg faktisk skjerpe meg, selv om det er eksamensperiode. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Jeg trenger råd fra dere som er studenter! Hva spiser dere når dere leser til eksamen? Selv syns jeg det er så lite vanlig mat som frister, og ikke pokker om jeg bruker tre dyrebare kvarter på å kutte grønnsaker til en fargerik salat.

PS. Selv om fettet samler seg i blodårene mine, så har jeg i det minste kommet skikkelig i gang med oppgaven min. Aldri så galt at det ikke er godt for noe! Eat write sleep repeat. Haha! 

ET SERIETIPS TIL HELGEN


                                                                                      Kilde: HBO Nordic

Du vet når du er helt tom for ting å se på, og nesten på trass spiller av en serie du har oversett i evigheter, og som du er sikker på kommer til å være dårlig? The Affair var denne serien for meg, hehe. Jeg tenkte at jeg vet hvordan den starter, jeg vet hvordan den slutter, uinteressant. Men nå er jeg straks halvveis i sesong 1, og jeg må si at den har overrasket meg veldig positivt. Gode skuespillere, vakre bilder og spennende på sin egen "trege" måte. 

Tipper helgen min kommer til å se sånn her ut: tre timer oppgaveskriving, en episode. Tre trimer oppgaveskriving, en episode. Og så videre! Hehe. Jeg ser serien på HBO, der ligger det to hele sesonger, i tillegg til at sesong 3 akkurat har startet. Enjoy! 

ANDRE STUDENTER SOM FAILER

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a7 preset
I dag måtte jeg utsette et møte med en samarbeidspartner fordi jeg ikke fikk dusjet. Takk til huseier som tok seg tid til å advare meg om at varmtvannet ble borte om fire minutter. HEHE. Selv om jeg sikkert hadde hatt godt av en skikkelig kalddusj, sånn som jeg svimer rundt i min egen verden om dagen.  

Jeg har en oppfatning av at studenter elsker å høre om andre studenter som failer. Så, vil du vite hva jeg driver med om dagen? Jeg skriver en individuell hjemmeeksamen i et fag som heter strategi og markedsmakt. En kombinasjon av at denne oppgaven teller 100% av karakteren i faget, og at foreleser snakket fullstendig over hodet på meg, har gjort at jeg har unnet meg selv å gå glipp av 90% av disse forelesningene. Hvorfor gå dit og bli mer forvirret, skrivingen fikser jeg jo uansett. Luksus med en eksamen hvor alle hjelpemidler er tillatt, dette klarer jeg på egenhånd. 

Men nå, vet du... Når disse 22 yndige sidene skal skrives og leveres: det hender jeg angrer på at jeg ble født. Dette kommer ikke til å gå bra! Men det er helt greit, som jeg liker å si til meg selv. Jeg trenger ikke dette faget i det virkelige liv. For jeg leser allerede mer Dagens Næringsliv enn Se og Hør, og jeg ser allerede mer på Brennpunkt enn på Kardashians. Bare synd at karakteren ikke kommer til å være et bevis på det...
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a7 preset
Så ja, resten av uken blir det en del skriving, ansiktsgnikking og hårtvinning på denne jenta. Sikkert smågodt også, selv om det kjennes ut som om kroppen min ikke har fått i seg grønnsaker siden i fjor. Nå skal jeg uansett glemme livets plikter og dra på trening med Ida Caroline. Håper det gir meg såpass mye energi at jeg orker å skrelle noen grønnsaker til kvelds. YOLO! 

EN BRUKBAR QUOTE OG LITT JULESTEMNING

I dag har vært en sånn dag hvor jeg ordnet meg for dagen, gikk og la meg igjen, ombestemte meg og dro på forelesning, angret på at jeg dro... Og så endte det med å bli en helt perfekt dag. Dere vet at jeg ikke er en quote-jente, men.. Eller. Kanskje jeg er i ferd med å bli en. I hvertfall så leste jeg en quote på Instagram i dag morges, som en eller annen alt for sprek treningskjerring hadde lagt ut. Den gikk cirka sånn: remember that if you slip up, you can restart your day at any time. You don't have to wait until the next day to start over. Just sit down, breathe for a few minutes, and start again. Asså. Noe så teit og noe så sant. Funka for meg i hvertfall! 

Kvelden har jeg tilbragt på event. Like lite typisk meg som quotes, men kanskje det er bra med en forandring ;-) Jeg klarte ikke å la være å dra da The Body Shop inviterte, og dro med meg eksamenspartner Siri på julefeiring i Torggata. Vi er begge to litt hekta på Body Shop-produkter om dagen, så vi har luktet, smurt og testet mye i kveld. Dessuten møtte vi på Jon og kjæresten hans, og det var et så hyggelig gjensyn at vi dro videre på en øl etterpå. Leve livet på en tirsdag, si. Jeg er sjokkert over meg selv. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Tusen takk til The Body Shop for julegløgg, julestemning og masse gode tips til hva jeg kan legge under treet i år!

Nå skal denne emosjonelle berg og dalbane-studenten krype til køys, nattinatt 

FOR ALLER SISTE GANG

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Tilbake i Oslo, frisk som en fisk og klar for en ny dag. I dag skal jeg på skolen og i et spennende møte angående en ny samarbeidspartner. Hvis jeg får stappet en treningsøkt inn i denne dagen også, blir jeg så fornøyd atte hjelp! 

Jeg innså nettopp noe gjorde at hjertet mitt dunket et ekstra slag. På den gode måten. I dag skal jeg FOR SISTE GANG I MITT LIV undervises i noe som har med matematikk å gjøre! Det er jo en stor dag for meg, haha! Nå kan det jo hende at jeg plutselig blir gal og velger en master hvor jeg må trikse mer med tall, men akkurat nå virker det usannsynlig. Meg + matte = ganske slitsomt. Det verste er jo at jeg blir ganske god når jeg bare øver meg nok, men veien dit gjør så vondt i hjernen at det er vanskelig å beskrive. Som om hjernen min har en sperre som skal vite hvorfor alt mulig rart, den kan ikke godta at "det bare er sånn". Heldigvis har det begynt å løsne littegrann i faget jeg har nå, som heter økonomi og samfunn. Så etter i dag må jeg bare bestå en eksamen, og så har jeg offisielt overlevd et helt matteliv! Barneskole-, ungdomsskole og videregående- og høyskole-matte. Lurer på om andre tenker over sånt, jeg må le. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Ellers vil jeg bare si tusen takk for at dere er så tålmodige med meg i denne travle perioden, og fortsatt legger igjen snille og morsomme kommentarer i kommentarfeltet. Det gnager på meg når jeg ikke klarer å ha bloggen som førsteprioritet, samtidig som jeg er glad for at bloggen ikke er det eneste livet jeg har. Hvem vet, kanskje jeg hadde sittet her med firkantede, utenlandsopererte pupper, nedfilt nese og linket til lårkorte Nelly-kjoler. Dag inn, dag ut. Det hadde jo vært enda verre, så vi får se det på den måten... Men jeg kan love dere én ting: når denne eksamensperioden er dere min førstepri igjen, og hvis jeg noen gang skal studere videre samtidig som jeg blogger: det skal planlegges  mye bedre.

Peace and love! 

5 TING JEG SKAL GJØRE I DAG

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
 Starte dagen med et smil og tenke nytt. En god natts søvn hjelper virkelig på alt. Og å få kaffe på senga er også veldig deilig. Så, check!

 Egenpleie! Jeg må innrømme at jeg har vært og snoket i julekalenderen min igjen, klarte ikke å la være. Ansiktsmaske i fjeset as we speak. Den heter Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask, og jeg har allerede fått mesteparten av venninnene mine til å kjøpe den også. Sjukt bra!

 Feire farsdagen. Alle pappaer fortjener litt ekstra oppmerksomhet i dag! Pappa har fått gave, og etterpå skal han få kake som det står "verdens beste pappa" på. Det er jeg sikker på at han er. 

 Besøke mormor og morfar. Åh, det er koselig! Av en eller annen grunn får jeg julestemning av å være hos mormor og morfar, og det er helt innafor. Vi skal ha kaffe, kake og hylle alle i familien som er pappaer regner jeg med. 

 Komme meg hjem til Oslo. Er dere klar over hvor vanskelig det er blitt?! Kunne kommet meg til Karibien på samme tid, haha. Bussen har sluttet å gå, og toget sender buss for tog. Sååå, det kommer godt med at jeg er i godt humør og har hatt en hyggelig helg. Da var det liksom verdt melkeruten hjem igjen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Nei, nå kjenner jeg at jeg har på meg ansiktsmaske på overtid. Jeg får gå og gni den av meg før ansiktet mitt stivner helt! Ønsker deg en fin søndag, og gratulerer med farsdagen til pappaen din som sikkert også er verdens beste pappa ;-) 

MEN DET ER HELT GREIT

Kan dere skru ned lyden mens det er reklame?! Hilsen en som sitter på kjøkkenet og håper at dere glemmer å skru lyden opp igjen når reklamepausen er over. Har dere noen gang tenkt over hvor jævlig det er med filmmusikk fra 80-tallet? Her i huset høres det ut som om vi er med James Bond på biljakt, og det passer jo ypperlig med tanke på at jeg sitter og skriver en oppgave som allerede er dritdårlig. Som gjest bør man kanskje telle til ti og deale med slike irritasjoner på innsiden, men etter å ha hørt en svensk reklame for Clearblues fertilitetstest på fullt volum, klarte jeg bare ikke å styre meg lengre. 

Og ja, jeg er på besøk hos foreldrene mine igjen. Skriver oppgave og lurer på hvorfor. Kan det ikke bare bli ferie snart? Jeg er lei av meg selv og min egen situasjon nå. En situasjon jeg har satt meg selv i, og en situasjon mange av dere også er i. Så jeg tør nesten ikke å klage. Men herregud. I kveld er bare en sånn kveld hvor jeg føler at det ødelegger livet mitt å studere. Men det er helt greit. Jeg vet at det bare er den eventyrlystne Ida som rister i meg og prøver å minne meg på at hun fremdeles eksisterer inni der. Hun som sjekker restplasser for neste dag, planlegger jentekvelder og angrer på forrige date hun var på. "Men det er helt greit" er forresten blitt mitt nye motto. Jeg sier det til meg selv nesten hver dag og finner masse trøst i det. Snakker om trøst: se hvilken utsikt jeg har sittet og skrevet oppgave til i dag. Et skikkelig winter wonderland - minner meg om juleferie. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
To gode nyheter på tampen her: de glemte å skru opp lyden på TV'en etter reklamepausen. Og det var søren meg James Bond på biljakt. Kanskje jeg kan få meg en karriere innen filmmusikk hvis alt annet går skeis. 

STUDIETIPS: GRUPPEARBEID

Man skulle tro at gruppearbeid var noe man la bak seg da man gjorde seg ferdig med videregående, men neida. På mange høyskoler og universitet møter man det igjen. Og det er nok for en grunn - de fleste skal jo ut i arbeidslivet og samarbeide med andre mennesker. Likevel kan det være en utfordring med gruppearbeid i studiene. Min eksamenspartner og jeg har skrevet 14 oppgaver sammen nå (hvis jeg ikke teller feil), og det helt uten problemer eller uenigheter.  I går leverte vi vår siste gruppeeksamen, så jeg tenkte jeg skulle gi noen tips til studenter og ikke minst kommende studenter, om hvordan gruppearbeid kan bli en positiv opplevelse. Det er nemlig ikke en selvfølge! 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Snus litt rundt i fadderuken. Nei, man MÅ ikke være med i fadderuken for å få venner eller for å få noen å skrive med. Jeg kan bare snakke utifra egen erfaring, og jeg brukte fadderuken både til å bli kjent med nye mennesker og til å finne noen å skrive sammen med. Du kan jo for eksemel holde utkikk etter den første som går hjem for å være i form til dagen etter ;-) 

Ikke jobb med din beste venn. Går du i klasse med en du er god venninne med utenom studiene, eller til og med kanskje bor med? Gjør dere selv en stor tjeneste og ikke tenk at det bare blir såå gøy å skrive oppgaver sammen. Jeg tviler ikke på at det kan funke for noen, men jeg har også sett tilfeller hvor det virkelig ikke fungerer. 

♥ Vær to. Hvis dere i likhet med oss kan velge mellom å være 2 eller 3 på gruppa: vær to. Vi var tre helt i starten, og det var bare mas. Hører mange si det samme. 

Snakk sammen om ambisjonsnivå. Før du blir enig med noen om å være på gruppe, kan det være greit å være klar på hva slags ambisjoner hver av dere har, og hvor mye innsats man ser for seg å gi. Noen tenker at de heller vil dø enn å få noe dårligere enn A, mens andre er fornøyd så lenge de står. To slike ytterpunkter vil neppe få til et godt samarbeid. 

Si det som det er. Etter en stund som eksamenspartnere blir man godt kjent. Så bare vær deg selv og si det som det er fra første stund. Enten det er at du er drit trøtt og har lyst å pakke sammen for dagen, eller at du ikke skjønner bæret av hva dere sitter og skriver om. 

Fordel roller. Alle på en gruppe bør ha like stort ansvar for oppgaven. Likevel kan det være kjekt å fordele litt ansvar når det kommer til småpirk og ferdigstiling. For å ta meg og min eksamenspartner som eksempel: vi gjør det meste i fellesskap, men vi har likevel noen ting som mer eller mindre automatisk har blitt våre "ansvarsområder". Jeg står for språkvask, nedkutting av unødvendige ord og setningsoppbygging, mens Siri gjør knotingen med innholdsfortegnelse og referanseliste. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Sitt sammen og skriv så mye som mulig. Jeg anbefaler at man sitter sammen i gruppe og skriver så ofte det lar seg gjøre. Da er alle/begge "med" hele veien, og oppgaven får en bedre sammenheng. I vårt tilfelle så har vi som regel skriftlige eksamener etter slike gruppeoppgaver, så det er masse læring i å være med på hele prosessen. Det er ikke alltid vi får til eller orker å sitte sammen, men da er vi gjerne på Skype/FaceTime. 

Jobb et sted hvor dere slapper av. Vi har prøvd å skrive på grupperom, på kafé, i klasserom, på restaurant og på bibliotek. Men vi har funnet ut at det som funker best for oss, er å sitte i ro hjemme med tilgang på eget kjøkken og eget toalett. Noen ganger er det selvfølgelig deilig med en forandring, men for det meste har vi faktisk skrevet hjemme hos meg. Man må bare gjøre det som funker for seg! Og nei, oppgaven din blir ikke automatisk bedre av at du sitter på skolens bibliotek åtte timer i strekk og snapchatter at du lider.

Skriv i Google Documents. Beste oppfinnelsen ever, hehe. Kort forklart for de som ikke kjenner til det: alle i gruppen kan være inne i det samme dokumentet og holde på samtidig. Det er litt selvmotsigende, men noen kvelder når jeg får ånden over meg, logger jeg meg inn i dokumentet for å hamre inn noen linjer. Da er det så komisk hvis Siri også er i dokumentet. Så chatter vi litt i oppgaven vår da vettu! 

Før logg. Skolen anbefaler studenter å føre logg over hvem som gjør hva i tilfelle uenigheter og brudd, sånn at man kan få med seg sitt arbeid videre hvis man skal skifte gruppe. Hvis du bruker Google Documents så føres det automatisk en logg slik at man slipper å tenke på det. 

Ta ordentlige pauser. Dette har vi vært skikkelig dårlig på. Vi har spist nudler over tastaturet og ligget på gulvet og snakket om modeller vi vil stryke fra oppgaven. Først nå i det siste har vi vært klare på at nei, nå lukker vi Macen helt ned og går og tar litt frisk luft. Det hjelper en hel haug når man har sittet på en hard stol i flere timer og stirret på skjermen. 

Gjør hyggelige ting utenom. En skikkelig team spirit er alltid bra for gruppearbeid! Finn på noe hyggelig med gruppa di. Gå ut og spis, dra på spa, drikk en flaske vin. Snakk om noe annet enn skole. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Det var det jeg kunne komme på, håper det kan være til hjelp for noen enten nå eller i fremtiden. Jeg skal komme meg avgårde på en forelesning, og så bærer det hjem til Tøns! Hurraaa! Mamma og pappa har vært på ferie i to uker, så jeg gleder meg til å se dem. Og til å sitte i kjøkkensofaen og skrive individuell hjemmeeksamen 

NÅR DU HØRER PÅ KYLIE UTEN Å VITE DET

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Hei og hopp! Bortsett fra at jeg hadde mareritt om at jeg glemte å levere inn en oppgave som var helt klar, har jeg hatt en nydelig morgen og formiddag. Kaffe, frokost, dansing på badet og en del unnagjort mail. Så det er deilig! Resten av dagen skal jeg bruke på å lære meg noe jeg ikke kan - ja, det stemmer: jeg skal øve til eksamen i samfunnsøkonomi. Grøss! Det er mye annet jeg heller ville gjort, men det må til. 

Og forresten! Jeg har hørt på et band i flere måneder nå, og i går fant jeg ut at den anonyme vokalisten er KYLIE JENNER! Haha. Så fantastisk smart av henne. Jeg vet i hvertfall at jeg ikke hadde vært open minded hvis noen sa "hør på den fine sangen her, det er Kylie Jenner som synger". Like greit å få folk til å like sangene først, og sååå avsløre at det er hun som synger. Hun har vel egentlig ikke bekreftet det enda så vidt jeg vet, det var en snokete fan som fant ut av det. 


Bandet heter Terror Jr, og jeg anbefaler også sangene "3 Strikes", "Say so" og "Comes first". Hvis du er like svak for autotune som jeg er for tiden, da... Alt ligger på YouTube og Spotify! :-) 

FEM TANKER PÅ EN ONSDAG

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
 I dag våknet jeg til en skjerm full av forhåndsviste meldinger. "Fy faen, han vant" var det første jeg fikk øye på, og jeg hadde bare lyst å slå hodet i veggen. De som syns at folk tar for mye på vei angående dette presidentvalget, burde kanskje sette seg litt inn i hvilke konsekvenser dette kan få for resten av verden. Det må være lov å være skeptisk.

 Alt er søren meg mulig på denne jorden. Kanye West skal stille til valg i 2020, og jeg tviler ikke engang på at Kim Kardashian blir landets neste first lady. Men altså.. Kanye kunne sikkert utrettet mer godt enn hva Trump kommer til å gjøre, så det er jo egentlig ikke noe å le av. 

 Jeg må seriøst bli nøyere på å studere regningene jeg betaler. I stad fikk jeg helt panikk fordi jeg fikk en purring i postkassen, så jeg kastet meg over nettbanken for å betale jævelskapen. Ved en tilfeldighet så jeg at purringen gjaldt to plagg jeg sendte i retur for flere måneder siden. Sååå, nei. Fortsatt ikke keen på å betale for de plaggene, you criminals! 

♥ For å være helt ærlig har jeg hatt en skikkelig sutredag - ikke pågrunn av valget altså, selv om det også fortjener litt snørr og tårer. Alt går ikke som man vil bestandig, og noen ganger er det deilig å bare gråte ut som man gjorde da man var liten. Ikke alltid deale med ting som en flink voksen. På slutten av dagen føler jeg meg likevel takknemlig for at jeg bare har små "errors" i livet, det kunne jo vært så mye større og verre. 

Finnes det noe mer riktig enn sushi og iskald drikke i sengen etter en utmattende treningsøkt? Jeg tviler. I dag måtte jeg sitte igjen på trening og vente på at jeg sluttet å svette, livredd for at svetten skulle fryse til is ute i kulda. Haha! Det er kaldt ute, hvis du ikke har merket det enda. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Sånn ser det ut i sengen min akkurat nå! Trøstespiser og koser seg, HEHE. Tror jeg må koble litt ut av den virkelige verden med en episode av Svenske Hollywoodfruer. Får håpe oppførselen til Gunilla Persson ikke minner for mye om USA sin nye president. 

TRANGE JEANS OG VERDENS MEKTIGSTE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Wohooo! Jeg er så happy akkurat nå. Har hatt den mest produktive dagen på evigheter, og gjort ferdig TO eksamensoppgaver i tillegg til å øve litt på økonomifaget. Tre ting som har gnagd på både hjertet og hjernen min, så nå føler jeg meg lett som en sommerfugl. Snakker om lett: lettere blir jeg ikke akkurat av å ha eksamensperiode. Dere vet at jeg vanligvis er i mot å snakke om at man har lagt på seg og slanker seg og så videre, men oh my lord. Da jeg skulle dra på meg denim jeans for første gang på lenge i dag, fikk jeg nesten ikke puste. Den var for liten gitt. Jaja, det er vel bare sånn det blir. Jeg trøstespiser som en løshund når det er eksamensperiode, men det er heldigvis ingen krise. Når jeg får litt bedre tid til å trene og kutter ut godteri og takeaway hver eneste dag, så er det nok noe som løser seg selv :-) 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Selv om jeg er lettet over min egen situasjon akkurat nå, har jeg en helt merkelig følelse i kroppen vedrørende presidentvalget i USA. Nesten som om jeg er nervøs. Jeg tenker jo at ingen av kandidatene er perfekte for jobben, men TRUMP?! Det er helt krise. Jeg syns det er en fjern tanke at en mannssjåvinistisk botoxmaskin med hentesveis, som i tillegg lider av stormannsgalskap og er kjent fra reality TV muligens kan bli VERDENS MEKTIGSTE MANN! Som Hillary så fint sa: en som flyr i taket over en provoserende twittermelding, skal ikke sitte med knappen som kan ta tusenvis av menneskeliv. Spørs om ikke jeg blir sittende oppe en stund og følge med på Nyhetskanalen i natt. Det kan bare ikke skje at han vinner. La oss krysse fingre, tær og alt vi har! 

DEN BESTE MELDINGEN JEG KUNNE FÅTT

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Hei fra dagens hjemmekontor! Jeg vet at dette kanskje kommer til å slå dårlig ut på karmaen min, men i dag morges våknet jeg til SMS fra skolen om at forelesningen var avlyst pågrunn av sykdom. Altså, foreleseren vår i samfunnsøkonomi er verdens søteste dame, men fy søren så glad jeg er for at hun ble syk i dag! Følte nesten at mine bønner ble hørt, for det er ingenting jeg trengte mer enn å ligge i sengen og skrive oppgave i dag. For ikke å snakke om at jeg slapp unna en dag med økonomi, som definitivt er min svakeste side. 

Så hos meg går det i kakao med krem, nytt sengetøy og kosedress i dag. I morgen er det levering av eksamen i merkevarebygging, så jeg er likevel litt anspent og stresset. Men hva passer vel bedre da, enn å ligge på en rosa sky og tenke på at livet går videre uansett hvordan det går ;-) 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Shout out til alle som sitter med hodet i hendene og jobber med eksamen, snart sitter vi med munnen full av pinnekjøtt og har glemt den ekle følelsen vi hadde i kroppen! 

HANGOVER SUNDAY

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Nå tenker du kanskje at jeg har vært ute og ranglet, mistet lommboka, knekt en tann og stjålet et rasfare-skilt. Men neida! Jeg satt fra klokken syv i går kveld til halv fem i natt og spilte spill. Ungdomstiden er offisielt OVER, hehe. Men klein blir man jo likevel. Idabestisen disket opp med sangria og snacks, og vi fikk spilt både Ligretto, Trivial Pursuit og Alias. Herregud, så dårlig stemning det blir. Men på den gode måten. Når man spiller Ligretto kan man faktisk kalle venninnene sine så stygge ting man vil. Stresspill free pass.

I dag sov jeg lenge, og da jeg våknet måtte jeg bare be meg selv om å ikke stresse og heller sove litt til. For en hodepine! Jeg har gjort flaut lite nyttig i dag, men det er helt greit. Jeg er bare glad jeg ikke går med skritteller. Tipper den hadde vist 39 skritt denne søndagen, haha. Men i kveld skal det bare hviles altså. Jeg står ovenfor en skikkelig bad uke, hvor to bibler av noen gruppeeksamner skal leveres inn, jeg skal på forelesninger hver dag og jeg skal ha ekstra matteundervisning. I tillegg skal jeg trene og prøve å late som jeg har et interessant liv her på bloggen. Så, ja. Nå er det dyne i sofaen, te og film som står på planen :-) 

BLACK & WHITE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Jeg glemte helt å takke dere for innspill angående iPhone-kjøp! Jeg tok altså sjansen på å bestille en plus-telefon, og jeg har ikke angret et sekund. Å bytte til ny telefon syns jeg er noe skikkelig herk, så jeg må innrømme at det tok to uker før jeg var i rute med gjenoppetting av telefon, ekstra beskyttelsesskjerm og deksel. Men  er vi i gang her, og jeg er bestevenn med den nye iPhonen min allerede 

Det er forresten en iPhone 6s Plus, fordi det var så lang ventetid på 7'eren. Jeg er litt usikker på om jeg ville kjøpt 7 uansett, det der med at de har slått sammen lader og plugin til øretelefoner, og trådløse øretelefoner blit litt for innovativt for en gammel sjel som meg... Haha! 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Ellers, en liten update fra eksamenzilla. Jeg bestemte meg for å begynne på min individuelle hjemmeeksamen i går kveld, og ble sittende til tre i natt og styre med den. Å skrive på tre oppgaver samtidig krever litt av hjernen kjenner jeg! Å la maskinen kjøre på sukker og kaffe er nok ikke det lureste jeg har gjort, i dag føler jeg meg faktisk litt svimmel. Men nå venter noen timer med skriving, før jeg skal kle meg ut som et normalt menneske og dra på spillekveld med bestisene mine. Gleder meg til å se dem - og til å spille spill! Dessuten bor det en hund der vi skal være, og jeg trenger hund i livet mitt akkurat nå. Neida, er ikke rar i det hele tatt... :-) 

UNDER MY UMBRELLA

En leser på nattevakt har etterlyst flere paraplyer, så det motiverte meg til å fullføre en liste jeg allerede hadde på gang. Men jeg må innrømme at det er vanskelig å komme på kjipe ting om dagen, for jeg er i så godt humør - til tross for at det er eksamensperiode og straks begynner å snø, hehe. Men her er en liste av den overfladiske sorten. Enjoy! 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
☔  Designsamarbeidet mellom H&M og Kenzo. Er dere seriøse? Alle plaggene ser ut som et helv**e. Lurer på om vi har en "keiserens nye klær"-situasjon going on her? 

☔ Folk som kjøper følgere på Instagram. Mange følgere = tjener penger og får ting sponset. Det er ren svindel! Det finnes en nettside hvor man kan sjekke hvor mange fake følgere folk har, den finner du her

☔ Når man har drasset seg på skolen med vondt i vilja, og foreleser bruker hele timen på å leke lek. Det heter visstnok case, og man skal visst lære kjempemasse av det, men ja. Ikke når man så vidt orket å krabbe bort til bussen. Haha! 

☔ Noen ganger altså, GET... Jeg tok kontakt med kundeservice fordi jeg ikke har den intenretthastigheten jeg betaler for. De kunne fortelle meg at det kunne være alt mellom himmel og jord som var grunnen - for eksempel at naboen har en mikrobølgeovn som forstyrrer signalene. Så det var fint hvis jeg kunne gå og kjøpe en kabel og sjekke om det funket bedre da, for hvis ikke kunne han se på det. Så nå har jeg bestemt meg for å holde ut med dårlig nett til jeg flytter, tusen takk. Og ja, jeg betaler fortsatt for bedre nett. Værsågod. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
☔ Pomeranians og chihuahuaer. Må bare sitere Costa Del Kongsvik her: syns ikke noe om det. Men akkurat nå drømmer jo jeg om en toy puddel, det er sikkert mange som ikke liker dem også. 

☔ Å trekke en vinner når jeg har hatt konkurranse på blogg eller Instagram. Unnskyld meg, jeg kunne ikke fått lov til å trekke... Skal vi si 150 vinnere i stedet? Får så dårlig samvittighet ovenfor alle som har deltatt! 

☔ Når du sitter på do og kommer på at du ikke har mer dopapir. Så du må bruke svindyre sminkeservietter istedet. Vondt i sjela! 

☔ Å bli sjekket opp på matbutikken når man står uten sminke, i full vinterpåkledning og snufser mens man fyller kurven med sukker for å overleve en hel dag med oppgaveskriving. Skjønner jo at jeg så ut som et lett bytte. Hun der får seg sikkert aldri noe. Hahaha..... 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Jaja, livet går videre! Er det noe som har irritert deg de siste dagene? Fååå det ut, gjerne i kommentarfeltet mitt så jeg kan lese :D 

THE BODY SHOP JULEKALENDER ♥

I samarbeid med The Body Shop 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Seee hva jeg har fått! Julekalender fra The Body Shop ♥ Jeg er i lykkerus! Jeg er kanskje rar, men etter at kalenderen begynte å vise "november", føler jeg at julestemningen har begynt å boble inni meg. Jeg lar meg ikke provosere av julebrus og julegodt i matbutikken, heller ikke at stedet jeg bor allerede er pyntet til jul. Det er det koseligste på denne jord! Og nå har jeg fått julekalender i tillegg - og ikke en hvor jeg skal kneppe ut en sjokoladebit hver dag, neida: en hvor jeg får en skikkelig fin gave hver eneste dag fra 1. til 25. desember. Ja, det stemmer. Det er en ekstra luke som man kan åpne 1. juledag når romjulsroen har senket seg :-) 

The Body Shop sin julekalender har vunnet "Best i test" på TV2 Hjelper deg to år på rad nå. Jeg kan skrive under på at det ikke er uten grunn. For her føler man seg ikke snytt, tvert i mot. Kalenderen er full av hyggelige overraskelser, så man kan glede seg til å åpne hver eneste luke.

Fun fact om meg og julekalendere: da jeg var ganske liten fikk jeg miniatyrmøbler i julekalenderen hver eneste dag. Til slutt ble jeg så lei av denne dårlige spøken at jeg begynte å hylgrine. Jeg forstod jo ikke at jeg skulle få verdens nydeligste dukkehus på julaften, med tre etasjer, innlagt strøm og det hele. Haha! Vel, det kommer ikke til å bli noe grining av denne kalenderen, blir heller mye glede og hjemmespa tenker jeg! 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Siden jeg skulle fortelle dere om julekalenderen, har jeg selvfølgelig snoket litt på noen av pakkene. I den første luken jeg åpnet helt tilfeldig lå det noe som jeg alltid kjøper hos The Body Shop: skrubbehansker! De er så gode og fjerner selvbruning veldig effektivt. Så det er i hvertfall én luke man kan glede seg til ;-) Ellers åpnet jeg også en tilfeldig luke hvor det gjemte seg en håndkrem i full size. Hurra, dere som har testet de håndkremene vet hvor gode de er! Den siste luken jeg skal avsløre, inneholder en body gel lotion som er limited edition, den selges altså kun i julesesongen. Den heter Spiced Apple Body, og jeg sier det bare: den må du lukte på for at du skal forstå. Nam! Nå skal jeg ikke avsløre flere av lukene, jeg ville bare vise dere hvor brukbare ting som gjemmer seg bak dem.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Kalenderen jeg har er en Luxury kalender, men The Body Shop har hele tre ulike julekalendere i ulike størrelser og priser. Fra 1199,- til 1799,- kroner. Jeg anbefaler denne julekalenderen på det varmeste, enten du skal kjøpe en til deg selv eller til noen du er glad i. Hvis du skal kjøpe den til noen andre og vil vite hvilke gaver som skjuler seg i lukene, kan du se det på nettsiden under "detaljer". 

I tillegg til at du kan kjøpe julekalenderen i butikkene til The Body Shop, kan du kjøpe den på nett her


KONKURRANSE PÅ INSTAGRAM 

Jeg har fått lov til å dele ut TO julekalendere, og konkurransen foregår på Instagram. Brukernavnet mitt er @idawu, så finn meg der hvis du ikke følger meg allerede. For å delta i konkurransen må du tagge en venn i kommentarfeltet under bildet av julekalenderen. Hvis du vinner, så får både du og vennen din årets mest velduftende julekalender. Lykke til! 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

GOD MORGEN

God morgen 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset
I dag våknet jeg som den optimisten, i godt humør og gira på å ta tak i dagen. Det skjer ikke ofte at jeg våkner i det humøret, det må som regel to kopper kaffe og en dusj i mørket til for at jeg skal begynne å tenke som et menneske i stedet for som et dyr i regnskogen. Klar til angrep! Ja, du vet hva jeg mener. Men jeg får vel bare nyte det. Å være blid før klokka er ni. Som sagt - en sjeldenhet. 

Nå skal jeg kose meg med en morgenkaffe, til lyden av andefar som ligger og kvekker utenfor her. Jeg har seriøst ikke spist and etter at jeg flyttet hit, den anden er bare så søt. Og han har sin egen kvekking, jeg hører forskjell på han og de andre for å si det sånn. Forresten, gjett hva som skjer i hooden min! De har begynt å pynte området til jul. Jeg kan ikke noe for det: jeg syns det er så innmari koselig. Kanskje det er derfor jeg våknet som morgenfugl i dag, fordi julestemningen har begynt å spre seg i kroppen? Tidlig, ja. Men jeg skammer meg ikke! 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset
Nå må jeg komme meg avgårde. Jeg skal løpe ærender før jeg skal på skolen, og etter skolen blir det oppgaveskriving igjen. Ops, tror kanskje ikke jeg rekker å dra på skolen i dag. Satser på at det blir folk av meg likevel! Og håper jeg rekker å titte innom her senere! :-)

KAFFEPAUSE & YOGAPANTS

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset
God dag, kjære lesere! Her er det full skrivedag på gang, Siri og jeg har inntatt skriveboden - altså min leilighet, og vrir oss i engelsk pensum mens vi prøver å tenke positive tanker. I dag kom jeg til å tenke på at dette er vår siste gruppeeksamen sammen, sett bort i fra bachelor. Selv om jeg ikke er så fan av å skrive gruppeeksamen (fordi det henger over en lenge og blir kaotisk), så er det litt rart å tenke på. Litt motiverende også. Bare å sette inn støtet nå, så trenger du aldri å streve med dette igjen! Hehe. Det føltes litt annerledes da vi visste at vi hadde sånn femten stk igjen. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset
Hvor søte er ikke disse kaffekoppene?! Fikk dem av Mariabestis da jeg hadde bursdag, og kan ikke annet enn å si meg enig i buskapet ;-) 

I dag går det i store doser kaffe og comfy klær. Yogapantsene mine har fått hull i skrittet, så man kan jo trygt si at de er godt brukt. Akkurat nå gleder jeg meg til vi skal avslutte skrivedagen med en tur på trening. Vi skal prøve noe nytt i dag, det er jo alltid spennende. Håper jeg ikke kløner!

NÅR MAN FØRST HAR UFLAKS

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Dere som følger meg på Snapchat forstod sikkert at jeg ikke kom til å titte innom her i går kveld. For i går kveld var det som om uflaksen bare ballet på seg, for hvert steg jeg tok. Det startet på trening. Etter én av to gruppetimer jeg var påmeldt, er jeg så sliten at jeg tenker nei takk, og bestemmer meg for å dra hjem. Men låsen på skapet mitt ville ikke lystre når jeg ruller meg fram til riktig kode, så det blir redningsaksjon med kontrollspørsmål og avbitertang. Et øyeblikk ser jeg for meg at jeg må overnatte på treningssenteret, det er et ulykkelig øyeblikk. Når jeg endelig kommer ut, pøser det regn fra himmelen. Jeg har på meg sånne såpeglatte Acne-sko som man egentlig skal sette ekstra såle under - gjett hvem som sklir på vei til bussen. På bussen blir jeg stressa, jeg har ny iPhone, men løper rundt med to telefoner fordi Ruter-billetten nekter å forlate den gamle iPhonen. Så mens jeg rigger meg til, deler internett fra den ene telefonen til den andre, graver meg til bunnen av veska for å finne studentbeviset mitt i tilfelle kontroll... Så bare flyr BH'en min ut av veska. Ikke at jeg merker det før jeg kommer hjem, for da hadde jeg jo plukket den opp. Jeg bestemmer meg for å handle på vei hjem, og det topper seg når jeg forlater butikken og mister veska på hodet, så alle tingene mine triller bortover den våte asfalten. 

Jeg tror vi kan konkludere med at: hadde jeg satt meg ned for å blogge i går kveld, hadde Macen garantert tatt fyr. HAHA! Hvorfor er det sånn at når man er uheldig med én ting, så baller det gjerne på seg som en snømann?! Jeg må le. Og håpe på litt mindre utflaks i dag, da.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
For å komme med en liten dose positivitet denne tirsdagsmorgenen også: herregud, så fint det er ute nå! Og tenk at det er november allerede. Tiden flyr så fort, og akkurat nå syns jeg det er positivt. Alltid én dag nærmere juleferie :-) 

PS. Hvis noen finner BH'en min i dag, værsågod. Jeg har en hel rack med prikk like ubukte BH'er, så det er liksom ingen krise.