DET ER BARE BLOD

Annonse
Processed with VSCO with a5 preset

Ny kjæreste, på besøk i hans leilighet. Kjenner følelsen med det samme jeg tråkker inn i gangen - den følelsen jeg fikk da jeg var barn, og skulle sove over hos en venn. Jeg ville egentlig hjem, for det var best hjemme. Men det sa jeg aldri noe om. Ikke den gang, ikke nå. Det er visst viktig å være en del av den andre sin verden også, selv om det betyr fargerikt sengetøy og lang vei hjem dagen etterpå. 

Det er allerede sent, så jeg går på badet for å ordne meg for kvelden. Medbragt tannbørste og truse, sminken fjerner jeg med vann og hjørnet på et håndkle. Savner hudpleieserien som står på badehylla hjemme. Jaja. Jeg setter meg på det iskalde toalettet, og får meg en overraskelse. Mensen! Igjen? Og så akkurat nå? Det kunne ikke passet dårligere. Hjemme hos en fyr jeg har vært kjæreste med i to uker, i en leilighet hvor det mest sannsynlig ikke finnes noe som ligner på en tampong. 

Jeg er ikke så flau av meg, og prater åpent om det meste som folk flest syns er litt flaut. Men uansett hvordan man vrir og vender på det, så føles ikke mensen noe stas akkurat nå. Hos ny kjæreste, uten medbragte tamponger. Jeg himler med øynene og stapper trusa full av billig ungkars-dopapir, tramper ut av badet for å dele nyheten. Nyheten som gutta ikke akkurat pleier å juble over. I hvertfall ikke i hodet mitt. 

Jeg blør, roper jeg fra gangen. Rekker ikke si mer, før han reiser seg opp, trekker på seg genseren igjen og sier de magiske ordene: jeg går bort på bensinstasjonen og kjøper tamponger. Jeg blir litt overrasket. Syns ikke gutter/menn at sånt er pinlig? Men så tar hjernen min en ny vri, og tenker at: nei, vet du hva. En ekte mann vet hva mensen er, og lar seg ikke vippe av pinnen av å legge en pakke med Libresse på disken. 


Hendelsen jeg beskriver over, var det første jeg tenkte på da jeg fikk høre om Libresse sin Blood Normal-kampanje. Jeg fikk helt gåsehud av denne videoen, syns den var så ekte og fin. Budskapet til kampanjen er følgende: det er bare blod. Og blod er helt normalt. Vi burde ikke være redde for å snakke om at vi har mensen, og vi burde heller ikke være redde for å vise det. Derfor: bildet øverst i innlegget. 
Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 preset
Min mann på tampongshopping  Hehe, nei men seriøst: det er sånne små ting som gir meg en veldig god følelse, uansett hvor teit det kanskje høres ut. Disse bildene er riktignok ikke tatt den gangen jeg var på overnattingsbesøk. Da var jeg så heldig at jeg fikk ligge hjemme i sengen med magekrampene mine og vente på forsyningen. 

Det er ikke lengre et tabu å snakke om mensen. Men å vise at man har mensen, kan nok føles hakket mer vanskelig for mange. Hvisker du når du spør en venninne i samme selskap om hun har en tampong til overs? Gjemmer du tampongen i knyttneven, og lister deg avgårde til toalettet? Blir du flau når du legger tamponger eller bind på båndet sammen med de andre varene dine i butikken? Prøv å legg det fra deg. At du blør en gang i måneden er like normalt som at du spiser yoghurt til frokost. Det er bare blod - ferdig snakka. 
Processed with VSCO with a5 presetTa gjerne en kikk på Libresse-magasinet! Der kan du lese masse fun facts om mensen som du kanskje ikke visste fra før, få tips hva angår sex og mensen, og lese noen morsomme og litt annerledes intervjuer 

GOODBYE NOVEMBER

Jeg er så glad for at november straks er over! Snart juleferie, snart et nytt år. Her er min oppsummering av november måned :-) 
Processed with VSCO with a5 preset STØRSTE OPPTUR: Stor fan av å leve i nuet, men det som har gjort meg mest glad i november er likevel å tenke på fremtiden. Og ikke så langt frem heller - jeg er bare så utrolig gira på 2018. Trenger at det året kommer fort! :D 

 STØRSTE NEDTUR: Jeg syns alltid at november er en litt tung måned. Det er mørkt og kaldt, og jeg er ikke akkurat den beste versjonen av meg selv. Nå var jeg på ferie halve måneden, og føler virkelig ikke at jeg har lov til å klage - meeen. Det er noe med den norske vinteren, altså. Den er ikke for meg! 

 BESTE KJØP: Det eneste jeg har kjøpt i november er klær og sminke, tror jeg. Jeg er blitt en sånn som gjemmer innkjøpene mine for samboeren, og ikke nevner noe om shopping når han spør hva jeg har gjort den dagen.

 BESTE MINNER: Jeg har hatt to fine uker på Gran Canaria med mamma, pappa og delvis samboeren - og ellers var forrige helg veldig fin. Da besøkte jeg hele svigerfamilien i Fredrikstad, og så roadtrippet vi tilbake til Oslo for å begynne å gå på visninger. Det har vært så mye latter, og ikke minst følelsen av å bli enda nærmere hverandre - den elsker jeg. 
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 preset MÅNEDENS FLAUSE: Samboeren min og jeg snakker mye om "ekle" ting, for at ingenting skal være flaut. Han har fremdeles til gode å høre meg prompe - og jeg har skrytt på meg at: det har ikke mamma og pappa hørt en gang. Jeg gjør det bare ikke. Men ved frokostbordet en dag, begynte han å legge ut om hvordan jeg hadde prompet i søvne, etterlignet lyden og sa at han bare syns det var søtt. Jeg knakk sammen av flauhet, smalt hodet i bordet og holdt meg for ørene mens han fortsatte å le av det. Det gjorde fysisk vondt å høre på, jeg var flau! Ikke før på kvelden fikk jeg ham til å innrømme at det hele var løgn. Så da hadde jeg altså ikke hatt en prompeflause, men reaksjonen min var vel ikke helt moden heller. Stas ;-) 

 MÅNEDENS LÆRDOM: Hmm... Aldri mer kjøpe nybygg to og et halvt år før det skal stå ferdig, fordi livet og planene kan forandre seg drastisk i løpet av to år? Skulle virkelig ønske at jeg ikke var låst på den måten akkurat nå. 

 MÅNEDENS MATRETT: I november har jeg vært helt hektet på indisk mat. Ikke at jeg har spist så mye av det, men jeg har lyst på det hele tiden. 

 MEST SPILTE SANGER: 
New Recording 135 - LEO 
Bottle Tops - R I T U A L, Mononoke 
Youth - Haux 
Forever Young - Ylva 
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 preset BESTE BLOGGINNLEGG: dette, dette og dette innlegget er de jeg selv er mest fornøyd med! Jeg veeet at det er veldig mye kjærestegreier på bloggen nå - det er typ 3 kommentarer som har hatet på det, og det har gitt meg litt bloggkomplekser, haha. Men nå skal jo denne bloggen være livet mitt, og ikke en fasade jeg konstruerer for å behage andre. Så der må jeg bare stå på mitt, og blogge om det livet mitt og hverdagen min faktisk inneholder.

 MÅNEDENS SERIE SERIE: Jeg er ikke i tvil: Liar er månedens serie! Sinnsykt spennende, og jeg levde meg så inn i handlingen at jeg var fly forbanna flere ganger. Kan vi åpne et vindu, eller? Jeg koker! Du kan forresten se Liar på HBO. 

 MÅNEDENS CONVO: En påminnelse om å oppføre seg pent og ta hensyn til medmennesker når man benytter seg av kollektiv trafikk. Heeehe...

 PLANER FOR DESEMBER: Jeg liker desember så mye bedre enn november! Sikkert fordi det er mye hyggelig som skjer. Jeg skal blant annet ha julebord med jentene, hjem og besøke familien i Tønsberg, til Vestlia Resort for å ha "julebord" med kjæresten, feire jul - og ikke minst: sette meg på et fly til Thailand! Åååh, så mye fint, jeg gleder meg :-) 

Nå skal jeg gjøre det beste ut av siste novemberdag. Jobbe et par timer, få på meg trynet og dra ned til byen og møte samboeren min når han er ferdig på jobb. Puste inn litt julestemning, kikke i butikker - og så skal jeg prøve å lure han med ut og spise. Etter gårsdagens matforgiftning håper jeg han er positiv til at vi tar en pause fra grytene! 

1000 KRONER RIKERE

Processed with VSCO with a5 presetVi har fryseren full av kjøtt - en setning jeg ofte hører når middagsplanene skal legges. Nå føler jeg nesten for å påpeke at samboeren min ikke er gjerrig, han har bare en økonomisk sans som jeg ikke er i nærheten av. Da vi fant hverandre, ble restaurantforbruket mitt og sløsingen min mer enn halvert. Jeg har nesten sluttet å tenke på taxi som et naturlig plaster på såret, når snøen daler og regnet pøser. Her om dagen ukeshandlet jeg - nytt for meg, som nærmest har handlet én grønnsak om gangen.

Uansett. Husker du innlegget hvor jeg fortalte om min første matforgiftning med ny kjæreste? Vi hadde spist dette berømte kjøttet i fryseren, som han var så fornøyd med å ha hamstret på salg da sommeren var på hell. Etter den dagen har jeg vært livredd for kjøttet i fryseren. 

I går ville han at vi skulle bruke kjøttet i fryseren til å lage fajitas. Jeg var dritnervøs, der jeg stod og rørte rødløk inn i guacamolen. Hvis jeg blir dårlig igjen får du dra og overnatte hos en kompis, sa jeg. Jeg lover at du ikke blir dårlig, det var ikke kjøttet, svarte han. Jeg lot meg ikke overbevise, og spurte: vedder du 1000 kroner på at ingen av oss får diaré? Det gikk han selvsikkert med på. 

Jeg spiste vegetarfajitas i skjul. Hver gang en kjøttbit ramlet inn i munnen min, sa hjernen stopp. Så jeg spyttet diskrét ut, og skyldte på hard bit de gangene jeg ble oppdaget. Ikke noe galt med det kjøttet her, kjempegodt - sa han og spiste videre med god apetitt. 

Gjett hvem som har sitti på do i hele dag. I skrivende stund skulle vi vært sammen på en julefest, men her sitter vi. Kjøttet i fryseren er blitt til kjøttet i søpla - og jeg? Jeg er 1000 kroner rikere 
Processed with VSCO with a5 preset
Det er ikke alltid det lønner seg å være den økonomiske, eller hva? Vi ler mye da, hvis noen lurer ;-) 

Nå skal jeg ta med meg pasienten til sengs og tvinge ham til å se på The Handmaid's Tale med meg. Begge er skeptiske etter å ha sett traileren, men sånn som vi sluker serier for tiden, kan vi virkelig ikke være kresne. Nattinatt :-))

BILDEMANGEL OG EN GIVEAWAY

Processed with VSCO with a5 preset
Meg på kafé. Det er sikkert kjempegøy for deg å se. Tipper du ble inspirert nå. 

Neida, jeg bare tuller. Men jeg har seriøst en bloggkrise. Og for en gangs skyld: ikke en skrivesperre. Jeg har hjertet og hodet fullt av blogginnlegg, men uten fine, lyse bilder, så sier det liksom stopp for meg. Jeg vet at du ikke besøker bloggen min pågrunn av bildene. At du leser ordene jeg skriver. Men jeg trenger bilder for å pynte ordene. Det er bare sånn blogg er. Eller er blitt, i hvertfall. Jeg leker med tanken på å ansette noen på nyåret. For å gjøre bloggingen enklere, for å alltid ha bilder tilgjengelig. Så jeg kan strø dem utover alle ordene jeg har lyst til å hamre ned på tastaturet. Jeg ryddet i mine upubliserte blogginnlegg i går. 273 upubliserte blogginnlegg. Da oppryddingen var ferdig satt jeg igjen med 42. Men likevel: det sier jo litt om alt jeg ikke får ut. 

Vel, vi får se om ikke det ramler ut en ledig stilling her etterhvert. Noe må i hvertfall gjøres! Men nok om bloggkulissene for i dag. Jeg har nok selvinnsikt til å vite at jeg stiller høye krav til meg selv, og at jeg ofte sammenligner meg med andre - og dermed blir det aldri bra nok. Så det kan jo også være noe å jobbe med. 
Processed with VSCO with a5 preset


GIVEAWAY: BILLETTER TIL NOBELS FREDSPRISKONSERT 

Over til noe hyggeligere! Bestevenninnen min Selma jobber med å arrangere Nobels Fredspriskonsert, og hun har gitt meg et lite knippe billetter til begivenheten. Jeg skal ta med meg Gravlyset på date night, og resten tenkte jeg at jeg kunne gi bort her på bloggen ♥ 

Nobels Fredspriskonsert finner sted på Telenor Arena den 11. desember, og blant artistene som deltar er John Legend, Zara Larsson, Matoma, Lukas Graham og Sigrid. Konserten skal hylle årets fredsprismottaker: organisasjonen ICAN, som jobber med å forby atomvåpen. 

Goood stemning! Jeg gir bort 2 x 2 billetter, så hvis du vil ha med deg en du er glad i på konsert: legg igjen en kommentar i kommentarfeltet under dette innlegget. Jeg trekker vinnere om et par dager :D 


 

HELG MED SVIGERS OG LEILIGHETSJAKT

Processed with VSCO with a5 presetTakk for alle innspill hva angår felleskort med kjæresten. Veldig morsomt å lese hvilke erfaringer andre har gjort seg - og ikke minst at flere backet at både voksing og p-piller burde trekkes fra felleskortet. I dag klarte kjæresten faktisk å miste mitt felleskort, slik at jeg måtte ringe og sperre det. Altså... Er det bare jeg som tenker at han gjorde det med vilje? Hehe. Neida, men et nytt er heldigvis på vei! 

Dette har vært litt av en helg, skal jeg si deg. For jeg har vært i Fredrikstad, for å henge med hele svigerfamilien! Da snakker vi inkludert besteforeldre på begge sider som jeg ikke har hilst på før, og hunden Simba - som ikke liker meg. Gjett om jeg var svett under puppene da vi bega oss ut på roadtrip og nærmet oss en hel dag med håndhilsing, kaffe, kake og middag. Men! Så har jeg jaggu vært heldig med dét og. Alle er bare hyggelige og supersøte - og det er deilig å vite at man aldri kommer til å trenge å late som om man ikke er hjemme når svigermor ringer på døra. Til og med Simba holdt seg for god til å sende spydige blikk denne gangen, så jeg følte meg mer enn velkommen. Hehe... Jeg har alltid tenkt at siden jeg har vært så heldig med min egen famile, kommer jeg til å ha mega uflaks med en eventuell svigerfamilie. Type kaste seg langflat på gulvet og krabbe vekk fra vinduene for å slippe spontane masebesøk på søndager. Men neida! 
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 presetSøndagen har vi brukt på å gå på visninger her i Oslo. Faktisk for første gang sammen. Jeg vet ikke om det har klikka for meg, men jeg har så å si bestemt meg for å selge leiligheten min i Tønsberg for å kjøpe sammen med han som jeg snart har vært sammen med i tre måneder. Jeg tror jeg vil ferdigstille leiligheten og style den før jeg selger den, så i dag har vi først og fremst vært på visninger for å begynne å sette oss inn i markedet. Følge med på budrunder, se hva leilighetene faktisk går for. Lukeparkering, trappeoppganger, dagdrømming, skribling på interesselister, enda mer lukeparkering, kafébesøk, en grisete burger på Munchies og mye takhøyde. Takhøyde, store vinduer og rosetter er og forblir drømmen - heldigvis for oss begge to. Jeg vil helst kjøpe leilighet i går, men må bare prøve å smøre meg med tålmodighet. Det viktigste nå er å finne ut hvilken prisklasse vi må se på, og spare som to griser. Som den ene hjernehalvdelen min ville sagt: kjeeeedeeliig. 
Processed with VSCO with a5 preset
I kveld har jeg laget hjemmelaget pizza og kost meg med kommentarfeltet her på bloggen Nå skal jeg straks prøve å finne en ny serie, for vi har sett ferdig Ozark som så mange av dere har anbefalt meg. Den likte jeg faktisk veeldig godt - så det er kjedelig som alltid, å jakte på noe nytt. Nesten så man ønsker seg tilbake til gamle dager, da det kun fantes én TV-kanal. Nå er vi så bortskjemte, at hvis coverbildet ikke frister nok, så: njaa, den serien ser kjedelig ut. 

Sier i fra hvis jeg finner noe som duger, jeg :-) Ha en fin kveld videre! 

DEN TRYGGESTE MÅTEN Å NETTHANDLE PÅ

AnnonseProcessed with VSCO with a5 presetRekk opp hånda alle som handler mer på nett enn fysisk i butikk! Jeg slenger i hvertfall armen i været. Vil påstå at 90% av alt jeg kjøper, blir kjøpt i nettbutikk. Det er jo blitt så enkelt at det nesten er litt farlig. To klikk, og kjolene ligger i postkassen dagen etter. Passer de ikke, putter jeg dem tilbake i posen og sender dem kostnadsfritt tilbake til nettbutikken. Mye enklere enn å svette rundt i butikk etter butikk, på jakt etter noe du ikke engang vet om du kommer til å finne. Kø, prøverom, dundrende musikk i hele lokalet... Nei, nettshopping er virkelig min favoritt! 

Når jeg nettshopper, har jeg hatt en stygg vane med å velge betalingsløsninger av typen faktura - betal om 14 dager. Man sitter jo der i latskapens ånd, så hvorfor bryte idyllen med å reise seg for å hente Visa-kortet? Vel, det blir andre boller fra nå av, for jeg har lært noe nytt. 
Processed with VSCO with a5 preset
Det har seg nemlig slik at hvis du betaler med Visa-kortet ditt når du handler på nett, er du beskyttet av noe som heter kjøpsbeskyttelse. Det vil rett og slett si at du får pengene tilbake, hvis: 

... Det du kjøper ikke blir levert, for eksempel pågrunn av problemer med frakten. 
... Det er skader eller feil på varen du har kjøpt. 
... Du blir utsatt for nettsvindel. 
... Reisebyrå eller flyselskap går konkurs enten før eller under reisen din. 
Processed with VSCO with a5 presetMåten man bruker kjøpsbeskyttelsen på, er å ta kontakt med banken sin så fort som mulig etter kjøpet. Du er altså beskyttet fra øyeblikket du gjennomfører kjøpet, til du har produtket i hendene. Sjekk hvilke vilkår din egen bank har for kjøpsbeskyttelsen!

Kan ikke tro at jeg ikke visste noe om dette, så mye som jeg nettshopper. Men nå har jeg funnet en løsning som gjør at jeg kan fortsette å være lat når jeg nettshopper, og samtidig være beskyttet av Visa sin kjøpsbeskyttelse. Jeg har rett og slett lagt bankkortet mitt inn på dataen, så nå må jeg bare memorere sikkerhetskoden min på tre siffer hver gang jeg handler. G.E.N.I.A.L.T :-) 

Uten at jeg sitter på fakta, så kan jeg tenke meg at de fleste netthandler mer i disse tider enn ellers. Det har nettopp vært Black Friday, det nærmer seg Cyber Monday, og snart skal jo julegavene handles. Å kjøpe julegaver på nett er mitt life hack nr 1 - sett av en kveld, klikk hjem som en gærning - tadaaa, og du sparer blod, svette og tårer. Men husk å handle trygt ♥ 
Processed with VSCO with a5 preset
Hvis du vil lese mer om Visa sin kjøpsbeskyttelse, så kan du gjøre det HER

Burde vel dedikere dette innlegget til den falske bling-joggedressen, som jeg kjøpte til meg selv i julegave fra mormor og morfar en gang i gamle dager. Den kom aldri frem... 

KJÆRESTEKORTETS DEBUT

Processed with VSCO with a5 presetRøsk meg i fletta og kall meg etablert. Jenta som ville leve lykkelig alene i alle sine dager, har fått seg kjærestekonto med to tilhørende bankkort. Kjærestekortet! Enkelt forklart: vi har én bankkonto som vi begge disponerer, hvor vi skal sette inn et fast beløp hver måned. Og så har vi hvert vårt bankkort da, som vi skal bruke når vi handler til husholdningen. I kveld har vi vært på Ling Ling og spist middag, og kjærestekortet fikk debutert i kortterminalen. Av en eller annen grunn var jeg redd for at det ikke skulle fungere - men det gjorde det altså.
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 presetHittil i forholdet har vi handlet sånn omtrent annenhver gang, og egentlig aldri holdt noe regnskap på ditt og datt. Å vippse hverandre for ukens forbruk av dopapir er virkelig ikke oss - men nå har vi jo tenkt å leve sammen i en god stund, så vi fant ut at en felles konto kunne være smart. Da deler vi automatisk på alle utgifter, ferdig med den saken. 

Det skal dog sies at vi ikke har funnet ut av alle detaljer enda. Greit nok at kortet skal brukes på matbutikken - og noen ganger når vi er ute og spiser sammen, kanskje på ferier - og på Vinmonopolet, når helgens rødvinsherlighet skal handles inn. Men. Da jeg sånn halvveis på tull foreslo at kjærestekortet skal trekkes når jeg går til min nye faste utgift: brazilian waxing... Da fikk jeg klinkekuleøyne og et blankt nei til svar. Og selv om jeg egentlig tullet, så tenkte jeg: hmf... Jeg hadde da aldri gått gjennom det helvete der én gang i måneden hvis jeg ikke bodde sammen med deg! Hva syns du? Skal jeg trekke kjærestekortet neste gang jeg ligger der på voksebenken og brøler? Haha, hadde tatt seg ut ;-)
Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetOg et slikt kjærestekort, kan det drepe romansen litt? Er det ikke hyggelig å ta med kjæresten sin ut og spandere en middag, uten at fellesøkonomien skal lide av det? Og kan jeg kjøpe blomster til leiligheten på felleskortet, eller er det noe vi burde komme hjem og overraske hverandre med? Kjæresten min gir meg blomster her og der, men jeg  ha blomster i leiligheten til enhver tid. Men det er kanskje mitt problem, og ikke noe som skal ha samme plass som håndsåpe i budsjettet? 

Spørsmålene er mange. Hvis du har erfaringer med denne type fellesøkonomi, så hadde det vært veldig gøy å høre om det i kommentarfeltet. Please del med meg :D 

BLACK WEEK HOS BLIVAKKER

Annonse
Processed with VSCO with a5 presetDet er Black Week, og hele verden eksploderer av salg, rabatter og gode tilbud. Selv har jeg ikke tenkt til å løpe rundt i butikker denne uken - jeg holder meg til nettshopping, og til de tingene jeg ville kjøpt uansett. 

BliVakker selger de fleste av mine favorittprodukter, og jeg pleier å kjøpe både solpudderet mitt og The Balm-produkter hos dem, fordi det er billigere enn hos andre. Og nå som det er Black Week, er det jo enda billigere, så hipp hurra for det. Faktisk 25-80% på hele nettbutikken!
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 presetHer ser du noen av favorittene mine. Flere av dem har jeg brukt i årevis, men jeg kan jo likevel fortelle om dem på nytt: 

Neglelakker fra Essie: jeg MÅ bare si noen ord om de neglelakkene fra Essie. For jeg ante ikke at de var så bra! Jeg har nesten aldri brukt neglelakk fordi jeg er så dårlig til å påføre det - har alltid endt opp med å se ut som jeg har drevet med fingermaling. Har bare klart å bruke ett neglelakk-merke i hele mitt liv, og hadde egentlig gitt opp. Men neglelakkene fra Essie legger seg så pent og tørker fort. Neglelakken på bildene har jeg lagt selv, og til å være meg så er det sjukt pent. Hehe! Du finner alle neglelakkene fra Essie her :-) Fargen jeg har på bildene heter forresten Sand Tropez, elsker den!

Solpudder fra Glo Minerals: det beste solpudderet jeg har hatt noen gang! Det finnes kun i én farge, og består av en liten del med mer shimmer. Så kan man jo velge om man kun vil bruke solpudder eller om man vil ha litt shimmer også. Du finner det her

The Balm-produktene: highlighteren og bronzeren som kan brukes til så mangt! Jeg bruker faktisk bronzeren som øyenskygge hver eneste dag, og highlighteren legger jeg på kinnbein, neserygg og i øyenkroken. Highligteren Mary-Lou Manizer finner du her, og bronzeren Betty-Lou Manizer finner du her

Tigi Bedhead hårspray: denne hårsprayen har jeg brukt i evigheter, mest fordi den lukter så himla godt. Flaks at den holder babyhårene på plass også, men jeg hadde sikkert brukt den uansett... Kan kjøpes her

Nocturne V Gold Styler fra GHD: ahh, livets glattetang! BliVakker har innmari fine priser på GHD-produkter, bare et lite tips! Du finner glattetangen her

Joico Humidity Blocker: denne bestilte jeg faktisk med tanke på den kommende Thailand-reisen. Sprayen fungerer som et skjold for å lukke ut fuktighet, så forhåpentligvis slipper jeg at klimaet kruser til håret mitt hver gang jeg går ut døren. Link til produktet her
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 preset
Da gjenstår det vel bare å ønske alle en happy black week - shop med måte og kjøp de tingene du virkelig trenger eller har ønsket deg :D 

HVERDAGEN DOT COM

Processed with VSCO with a5 presetHei fine dere  

Dere må være snill mot bloggerne dere følger om vinteren! For det er riktignok bullshit at blogging er en hard jobb - men på vinteren er det faktisk ikke helt lett. Dagslyset forsvinner rett etter at klokka ringer tre, og når alle som kan trykke på knipseknappen er ferdig på jobb, da er det bekmørkt ute. Jeg hater snøen akkurat nå, for jeg kan ikke lure noen til å tro at disse bildene er tatt i dag. Men igjen: hvem bryr seg. 
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 presetI dag har jeg vært i et veldig spennende møte som angår bloggen min. Fra nyåret kommer det til å bli forandringer - egentlig mest forandringer for meg behind the scenes. Men forhåpentligvis så vil det gi meg ny motivasjon, og resultere i mer bra innhold til dere. Å blogge hver dag for eksempel, burde jo være en selvfølge når det er det man lever av. heldig - og lat? Ikke greit i det hele tatt, jeg har virkelig lyst til å ta meg sammen. Jeg har tenkt tanken flere ganger de siste månedene: nå må jeg enten gi meg, eller så må jeg gi jernet. Så da skal jeg prøve, da. Å være flinkere. Jeg har i hvertfall ikke lyst til å slutte å blogge. Jeg elsker å skrive, og jeg elsker å kommunisere med leserne mine. Det blr jeg faktisk aldri lei av 
Processed with VSCO with a5 preset
Hjemme i ungkarsstua har vi nettopp spist fajitas, og nå øver vi oss på å "gjøre hver vår ting". Å sitte og se hverandre i øynene er hyggelig det, men vi bor sammen og er nødt til å kunne være alene sammen. Sa folk. Så jeg blogger, og han spiller Fifa. Velkommen til hverdagen dot com! Snart skal vi "møtes" i sofaen og se på Truls á la Hellstrøm. Ukas høydepunkt, hehe... 

Senere skal vi faktisk sette oss ned og ha et lite "planleggingsmøte" for Koh Samui-turen vår. Da skal vi gå nøye gjennom alle tipsene dere har kommet med, booke nyttårsaften og så videre. Fyttigrisen som jeg gleder meg, har seriøst smeltet snø i de falske øyenvippene mine. 

Håper alle koser seg inne under et pledd i kveld! Noe annet ville vært for sjukt. 

UTDRIKNINGSLAGET

Processed with VSCO with b1 preset
Processed with VSCO with b1 preset
Processed with VSCO with b1 presetProcessed with VSCO with b1 presetProcessed with VSCO with b1 presetProcessed with VSCO with b1 presetProcessed with VSCO with b1 presetProcessed with VSCO with b1 presetEt lite bildedryss fra Malin sitt utdrikningslag på lørdag ♥ Jeg har stort sett vært sofa eller sengeliggende siden, men nå begynner jeg endelig å bli i bedre form. Jeg sverger på at nesa mi holder på å falle av - den har hatt nærkontakt med papir for et helt år nå, takk for meg. 

Tilbake til utdrikningslaget! Vi hadde en veldig koselig dag. Og etter Malin sitt ønske: ikke noe utdriting eller flaue ting, bare en koselig dag med jentene. Det følte jeg vi fikk til! Hun så mer enn bare forvirret ut, da vi braste inn på jobben hennes med kroner på hodet. Så kjørte vi byen rundt, før vi lekte oss på The Escape Room. Altså, jeg blir ofte spurt om tips til ting å gjøre i byen min Tønsberg, men siden det føles alt for lokalt for bloggen, så blir det liksom aldri til noe blogginnlegg. Men The Escape Room  dere teste hvis dere er en gjeng som vil finne på noe gøy. Det er både gøy og skummelt - kort fortalt så blir du låst inne i et rom, og du har en time på å komme deg ut. Hjernen må vris som en klut, tunga må holdes rett i munnen og man må virkelig jobbe sammen som et lag. På et tidspunkt ble hele laget mitt så redde at vi kastet oss bortover bakken og la oss i en haug oppå hverandre, HAHA. Skal sies at vi er over gjennomsnittet pysete, for The Escape Room er ikke et spøkelseshus heller. Litt småguffent, men det er heldigvis ikke fysiske mennesker som kommer og skremmer deg inne på rommet.

Når vi først er i gang med Tønsberg-tips: etter The Escape Room dro vi og lunsjet på Steak - ikke hør på navnet, dette er ikke et kjipt biffsted. Etter min mening så er det det beste spisestedet i Tønsberg akkurat nå. Elsker streetfooden deres, man bestiller masse småretter, og så.... Spiser man dem. Ehe. Drinkene er forresten ikke de beste, men maten er et stort JA. 

Resten av kvelden hadde vi hjemmefest med kaker, geleshots, spill og leker. Elsket leken hvor alle hadde tatt med seg en pakke hver til den kommende bruden. Pakken skulle si noe om vennskapet deres, eller et minne dere har sammen. Og så må bruden pakke opp, gjette hvem det er fra og fortelle historien. Jeg hadde pakket inn en dospray/luftfrisker - til minne om en ferie hvor vi lå med matforgiftning begge to. Da blir man jo godt kjent! Haha. Alt utstyret på bildene er forresten fra Festkompaniet - jeg likte egentlig alt veldig godt, men stoooort minus for Bride To Be-banneret, som var av alt for dårlig papir og røk etter to timer. Tenkte det kunne være nyttig for kommende forlovere å vite :-) 

Okei, nå må jeg faktisk komme meg i dusjen og prøve å late som jeg er helt frisk. Er det ikke sånn man blir frisk? 

FORLOVER ON THE ROAD

Processed with VSCO with a5 presetGoood lørdag  I dag var jeg oppe klokken kvart over syv - skal love dere jeg måtte jobbe med livsgleden. For jeg er fortsatt syk, men i dag er jo dagen jeg skal holde utdrikningslag for Malin! Uflaks med sykdom, men jeg må bare gjøre det beste ut av det. Pappa sendte melding og sa at jeg måtte holde meg hjemme - men jeg tar ikke råd fra en som mener at forloveren skal sende melding til bruden og melde avbud grunnet sykdom. 1. Bruden vet jo for pokker ikke noen ting om utdrikningslaget. 2. Det er jeg som har arrangert dette opplegget. 3. En forlover MÅ være med i utdrikningslaget. Pappaer ass, det er ikke mye de forstår seg på! 

I skrivende stund sitter jeg, hold deg fast, på buss for tog. Utdrikningslaget skal foregå hjemme i Tønsberg, og jeg ble ganske blek da jeg fant ut at toglinja var stengt og at det ville ta to timer å komme seg hjem. Men! Så fikk jeg nesten hele bussen for meg selv, og jeg har veska full av sjokolade. Da går det liksom greit. Nå prøver jeg bare å pusse nesa og nyse så stille jeg kan, i frykt for at bussjåføren skal kaste meg av i fart og be meg holde bakteriene mine for meg selv. Jeg nyser fem ganger på rappen hver gang jeg nyser - med andre ord er jeg en type passasjer som jeg selv hadde satt svært liten pris på. Vanligvis ville jeg tatt hensyn til mine medmennesker og holdt meg innendørs, men dette er Malin sin dag. Så unnskyld bussjåfør, og alle andre jeg kommer til å nyse på i dag.
Processed with VSCO with a5 presetEllers har jeg aldri vært i utdrikningslag før, enda mindre arrangert et... Så jeg er veldig glad det er for min snilleste Malin, og ikke for en heks som forventer dagstur til Marbella og strykeorkester ved lunsjen, heheee. Vi skal bare kose oss og ha det gøy, vi! Jeg gleder meg i hvertfall, og håper at formen stiger ut over dagen.

Nå må jeg bare passe på å forhåndsposte dette innlegget til etter vi har vært og kidnappet Malin fra jobb. Wish me luck! 

VELKOMMEN HJEM TIL MEG

Annonse
Processed with VSCO with a5 preset

- EVA TRIO BRUNSJ - 

God kveld  Nå har jeg bodd på Vinderen i over en måned, men frem til i dag har jeg ikke hatt et eneste besøk her! Så nå var det på tide å invitere noen venninner, så de vet hvor de finner meg hvis de plutselig skulle trenge å.... Finne meg? Heh. Uansett: jeg har vært så sjukt heldig, og fått fullt servise fra Eva Solo. Jeg har alltid hatt glass og karafler fra Eva Solo, men nå har jeg en full pakke med fat, bestikk, eggeglass, serveringsfat, kakefat og så videre. Hva passer vel bedre enn å feire nytt hjem og nytt servise, enn en hyggelig brunsj med jentene! 
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 presetEnkel servering, men hvem er det jeg skal prøve å lure her! Godt selskap er da mye viktigere enn fancy mat, hehe. Og så hjelper det jo med så fint servise! Både middagstallerken og frokosttallerken er i porselen av høy kvalitet, og med lekkert design rundt kanten. De leveres med 10 års porselensgaranti :-) 
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 preset
Jeg forelsket meg helt i denne kannen  Like fin til juice og vann, som til en fargerik sangria når sommeren kommer. Materialet er av varmebestandig glass, så den tåler både varme og kalde drikker. Ellers er vannglassene fra Eva Solo en evig favoritt, jeg elsker store glass. Så tilfeldigvis at det er tilbud på dem her nå, bare et lite tips! 

Nå har kjøkkenet vårt fått seg en skikkelig oppgradering, og vi kommer til å fortsette å utvide med dette serviset når vi får oss en leilighet med større plass. Herregud, som jeg drømmer om et stort vinkelkjøkken og en kjøkkenøy nå! Det blir nok noen måneder til ennå, men enn så lenge så koser vi oss med det vi har. 

Deler til et slikt servise er forresten helt perfekt å både gi og få i julegave - man kan jo velge hvor mange glass (for eksempel) man vil kjøpe, og i tillegg syns jeg prisen er så fin når man ser hvor god kvaliteten faktisk er. 
Processed with VSCO with a5 presetVisste du at du kan handle Eva Solo på nett? Det gjør du i deres nettbutikk HER ♥

Nå skal vi ta kvelden her, torsdag er dagen for Grenseland på TV2! Så nå er det bare å pakke seg inn i pleddet og nyte rødvinsglasset - eller vannglasset, for den mer fornuftige sjel ;-) 

FLAUT MEN SANT

Jeg vet veldig godt hva som er grunnen til at jeg er blitt syk. Og det er egentlig ganske flaut, men hva ville vel denne bloggen vært om jeg ikke fortalte dere alt det flaue som skjer i livet mitt?
Processed with VSCO with a5 presetDa jeg kom hjem fra ferie fikk jeg mensen. Sånn skikkelig vond, grinete, humørsvingende mensen. Det er alltid en utfordring når man lever tett oppå noen andre. Å oppføre seg som et normalt menneske, altså. Hadde jeg vært alene, hadde jeg jo lagt meg under et pledd i sofaen med varmeflaske på magen og spist meg i hjel mens jeg så noe dritt på TV. Men som ganske nybakt kjæreste og samboer, tenkte jeg at jeg skulle holde på fasaden - i hvertfall sånn halvveis. For jeg klarte ikke å se ut som et menneske, men jeg kunne jo hvertfall prøve å oppføre meg som et. 

Så en ettermiddag, da kjæresten min kom hjem fra jobb, litt stresset, høyt og lavt, stod jeg der med hjemmelaget grønnsakssuppe og trodde jeg var blid som et 17. mai-korps. Det var jeg tydeligvis ikke. For jeg rakk ikke å si mange setninger før jeg fikk høre at: det er ikke noe hyggelig å komme hjem til en sur kjæreste. 

Det ble for mye for en blødende kvinne med PMS og dårlig hårdag, som i tillegg hadde kjempet mot magekramper og ryggsmerter for å stå oppreist og kutte kålrot. Vet du hvor tungt det er å kutte kålrot?! Så med tårer i øynene og høylytte hulk, slang jeg på meg jakke og sko, og trampet ut i vinterkulda. Han kom ikke etter. 

Jeg angret med det samme beina mine traff snøen utenfor. Ingen sokker i skoene, tynn treningstights. Det var så kaldt at krokodilletårene stivnet på kinnene mine, og frostrøyken stod som Marlboro Light ut av kjeften på meg. Men stolt som en hane, konkluderte jeg med at bare en taper ville ombestemt seg og gå tilbake med det samme. Jeg må holde ut i minst tjue minutter, så kan han sitte der inne og tenke over oppførselen sin. Kanskje han kommer etter og henter meg snart, som en reddende prins på sin hvite hest, fullt klar over at han nettopp var verdens mest ufølsomme menneske?

Men han kom aldri. Og etter cirka syv minutter innså jeg at det var jeg som var en tulling. Mannen vet sikkert ikke hva PMS er engang. Han tror bare jeg er helt psycho nå. 

Jeg holdt ut i tretti minutter. På en iskald benk, i hagen bak et sykehus. Herregud, jeg burde vært innlagt på dette sykehuset. Så klarte jeg endelig å svelge stoltheten min, og subbet hjem igjen. Der fikk jeg en varm genser og en klem. Jeg har lest litt om mensen og PMS og sånt. Det stod at selv om man er sint så er det noen ganger man bare vil ha en klem.

Plusspoeng i boka hans, influensa i boka mi.  

KRIG PÅ HJEMMEKONTORET

Hei fra hjemmekontoret. Eller for å være mer konkret: hei fra spisebordet i ungkarsleiligheten som jeg desperat har prøvd å gjøre til en kopi av min forrige leilighet. I årevis har jeg mast sånn om at jeg gleeeder meg til å ha et eget kontor i hjemmet mitt. Men jeg begynner å lure på om jeg egentlig trenger det. For jeg elsker å sitte ved spisebordet. Jeg tror faktisk spisebordet er det stedet jeg sitter mest i løpet av en dag, haha. Så et ekstra soverom kan vel kanskje få lov til å være walk in closet eller noe i stedet? Den tid den sorg!
Processed with VSCO with a5 presetJeg ble visst syk på ordentlig jeg. Og det suger, for det har jeg ikke tid til nå. Det er vel noe man alltid sier når man blir syk, men jeg pleier å ha tid til å være syk. Masse tid! Så selvfølgelig blir jeg syk når det ikke passer like bra. Derfor har jeg, i tillegg til hjemmekontor, en liten krig gående mot halsen, ørene og feberen. Antibiotika, ingefærshots og sjokolademelk er mine våpen - sistnevnte er kanskje mer for nytelsen, men ja... Jeg føler meg bedre allerede - selv om jeg er litt redd for at jeg ikke har nådd rock bottom ennå. 
Processed with VSCO with a5 presetNå skal jeg jobbe litt før jeg går og handler - jeg gleder meg sånn til kjæresten min kommer hjem fra jobb. Han er litt syk han og, så jeg har store planer for kvelden vår: spise indisk og se på Jungelboken. Livet! 

EN DAG I MINE UKIUK'S

Annonse
Processed with VSCO with a5 presetÅh, i dag har jeg bare hatt verdens fineste dag  Jeg har hatt storfint besøk fra Tønsberg, Malin som er en av mine beste venninner har vært på besøk i hele dag. Jeg har ikke fortalt dere dette, men da jeg feiret bursdag for litt over måned siden, fikk jeg et bursdagskort som fikk fart på tårekanalene mine. Og det var fra Malin! Hun har nemlig forlovet seg, og skrev i bursdagskortet at hun ønsket seg meg som forlover. Meg! Forlover! Det er vel det største komplimentet man kan få av en venn. 
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetI dag har vi bare sust rundt og kost oss, som vi alltid gjør når Malin kommer på besøk. En tur på kafé, litt shopping, pizzaspising (så klart) og en tur i mitt nye nabolag. Viktig å vise frem at Oslo har mer å by på enn bare trikkeskinner og butikker. Se da, det er jo litt som hjemme i Tønsberg her? 
Processed with VSCO with a5 presetJeg har hatt på meg mine nye UKIUK boots fra ECCO i hele dag. Ble helt i ekstase da de kom på døren, jeg syns bare fargen og skinnet var helt nydelig. De er litt annerledes enn alle de andre parene jeg har, men så langt er dette mine favoritter av alle UKIUK'ene. I tillegg er disse vannavisende, så de kan brukes i snø og slaps uten at jeg blir våt på bena. Jeg har for lengst byttet ut Uggsene mine med UKIUK fra ECCO. I tillegg til å være stødigere på foten og på glatta, så ser de mye penere ut. Litt mer... Voksent, om man kan si det på den måten? Og kvaliteten er jo en helt annen, ikke én gang har jeg hatt vondt i føttene av å gå i disse herlighetene. Både mamma og kjæresten er misunnelig, men én av dem har i hvertfall kjøpt seg sitt eget par ;-) 
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 presetHvis du vil lese mer om UKIUK eller handle på nett, så kan du gjøre det HER!

Hvis du vil handle i butikk, så kan du bruke "finn butikk"-knappen i nettbutikken til ECCO. Selv har jeg handlet hos ECCO i Karl Johan et par ganger, så der vet jeg i hvertfall at du får tak i skoene :-) Skulle du ha noen spørsmål, så fyyr løs i kommentarfeltet! 

 

VÅR FØRSTE KJÆRESTEFERIE


God morgen, fine folk  I går la jeg meg med høyhalset genser og sokker langt opp på leggen. Jeg bare visste at jeg kom til å våkne opp med grus i halsen i dag. Og jeg tok ikke feil. Æsj, så kjedelig. Men jeg er blitt ganske flink til å ta knekken på forkjølelser og halsvondt, så jeg satser på at jeg klarer det denne gangen også. Som om ikke det var nok, så SNØR det som bare det ute. Årets første snø... Jeg er i sjokk og dyp sorg. Neida! Men det er i hvertfall fint å ha en varm ferie å se frem til! 

Som jeg har nevnt tidligere, har jeg bestilt min første kjæresteferie. Eller.. Nå var vi jo fem dager sammen på Gran Canaria. Men det var med mamma og pappa, så jeg vet ikke om det kan kalles kjæresteferie? To uker i Thailand er liksom mer check, hehe. Reisen vår går nærmere bestemt til Koh Samui. 

Jeg har vært i Thailand to ganger tidligere, og trodde faktisk ikke at jeg kom til å reise tilbake. Men jeg lot meg overtale til Koh Samui, for det ser bare helt nydelig ut der. Og så er jo fordelen med Thailand at det er så billig å leve der. Massasje hver dag for eksempel? Ja takk. Vi reiser rett etter romjulen, og blir borte i hele 15 dager. Gleder meg så mye at jeg kunne begynt å grine, nå som jeg sitter her under pleddet og snufser med dalende snø som eneste selskap. Haha! 

Uansett: jeg trenger din hjelp! Hvis du har vært i Koh Samui før, kan du ikke vær så snill og gi meg dine beste tips i kommentarfeltet? Det hadde jeg satt så utrolig stor pris på. Jeg er jo en planlegger, og ønsker alt av restauranttips, strandtips, tips til ting å finne på - og en ting som haster litt: hva bør vi gjøre på selveste nyttårsaften? Vi vil ikke ut og rave, bare spise en fin middag og se på fyrverkeri.Krysser fingrene for at jeg får noen gode tips, foreløpig har jeg bare rukket å Instagram-researche. Herregud, som jeg gleder meg til tur! 

Nå må jeg komme meg ut av pleddet og hive meg rundt, for i dag får jeg besøk av verdens beste Malin 

SERIETIPS PÅ EN ISKALD DAG

Processed with VSCO with a5 presetUnnskyld språket, men fy faen så kaldt det er blitt. Jeg har løpt rundt og gjort ærender i hele dag, og hver gang jeg har kommet ut av en bygning, har det føltes som om å bli slått i fjeset med en frossen fisk. Glatt er det og - så selv om skoene mine er ganske trygge på glatta, går jeg med sånne små trampeskritt. Litt av et syn kan jeg tenke meg. På vei hjem løp jeg innom Baker Hansen og rev med meg en varm kakao - bare for å ha noe å varme hendene på resten av veien. Sjokoladecroissanten gjorde ikke den samme nytten, men den funket i det minste på blodsukkeret ;-) 

Siden det er skikkelig innevær og mange sikkert velger sofaen i stedet for å valse rundt utendørs, tenkte jeg at jeg kunne komme med noen serietips. Dét er lenge siden! Men vi er endelig blitt litt flinkere til å se på TV her hjemme - tenk at det skulle bli noe jeg prøver å være flinkere til...
♥​ Grenseland: norsk deilig krim - som oppfyller mitt viktigste kriterium: den er ikke for skummel. Hehe... Men veldig spennende likevel altså! Vi slukte dessverre alle episodene over en runde taco og noe smågodt, slår aldri feil. Men den anbefales på det varmeste! Kan sees på TV2 Sumo :-) 

♥​ Mindhunter: denne tok meg aldri helt med storm, men er likevel verdt å se. Mest fordi jeg tror vi har en nervepirrende sesong 2 i vente. Serien handler om to FBI-agenter som jobber med å forstå seriemordere, og de er virkelig borti de verste av de verste. Alle episodene i sesong 1 ligger ute på Netflix. 

♥​ Truls à la Hellstrøm: ikke typisk for meg å anbefale, men dette er seriøst favorittserien min denne høsten. Haha! Truls Svendsen og Eivind Hellstrøm er den perfekte duo, de får meg til å le så tårene triller på sin matreise hvor Hellstrøm skal lære Truls å lage mat fra forskjellige land og kulturer. Episodene finner du på TV2 Sumo! Åh, please si at det er flere som er helt forelsket? 

♥​ Alias Grace: vi begynte faktisk å se på denne i går, og har kun sett et par episoder. Jeg føler uansett at den er verdt å anbefale, for den virker så spennende. Handler om en ung jente som sitter inne for dobbeltmord på 1800-tallet - og den er faktisk basert på en sann historie. Du finner den på Netflix!

Det blir ikke mye serietitting innenfor våre fire vegger i dag. Vi har innstallert oss ved spisebordet med kaffe, Pepsi Max og rødvin. Litt hjemmekontor på mandagskvelden. For å se det positive i det: det er i hvertfall hyggelig å gjøre det sammen :-) Håper du finner noe brukbart blant serietipsene 

SPORTY SØNDAG I OSLO BY

Annonse
Processed with VSCO with a5 presetGod søndag, kjære lesere  To ukers ferie i varmere strøk har vært veldig deilig, men nå kjente jeg at det var fint å komme hjem også. Selv om jeg alltid er flink til å pakke treningstøy og joggesko til ferie, er jeg ikke alltid like flink til å bruke det. Litt er det blitt, men ja.. Aldri like mye som tenkt. For ferie er jo ferie! Hehe. 

I dag har kjæresten og jeg hatt en sporty søndag, og blant annet gått tur opp til Vettakollen. Vettakollen er et av de fineste utsiktspunktene i Oslo, og et helt supert tips hvis du vil trene gratis utendørs. Gå opp i raskt tempo, eller løp hvis du tør! ;-) 
Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 preset

- HØYT OVER OSLO -

Med oss i sekken hadde vi Ultimoo, som har vært min store favoritt denne høsten. Jeg har alltid elsket sjokolademelk, men aldri tålt det. Så å finne en laktosefri en, som smaker ekte sjokolademelk, var en stor glede for denne jenta! I tillegg til å være laktosefri, har Ultimoo mindre tilsatt sukker enn andre sjokomelk - så jeg unner meg Ultimoo med god samvittighet, om det er etter en treningsøkt eller til frokost/lunsj.

Sjokolademelk er jo fint å drikke etter styrketrening også, fordi det inneholder proteiner og karbohydrater som bidrar til restitusjon og oppbygning av muskler. Mye heller livets drikk, enn å tygge i seg en knusktørr proteinbar med kunstig smak? Ja! 
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 preset
Nå er jeg greit sliten etter denne aktive søndagen, og gleder meg til å hoppe i pysjamas og sette i gang med middagslagingen. Jeg går under navnet pysjamasjenta her hjemme, fordi jeg hopper i pysj så fort anledningen byr seg. Jaaajaa, pysjamas og sjokolademelk er to av livets største gaver, så det får være... ♥

Ønsker deg en fin søndagskveld videre! 

DET HOLDER NÅ

Processed with VSCO with a5 presetBlire mer syden enn dette så faller sola ned! Lurer på om han som døpte bygningen bak meg bare: fuck it, nå vil jeg hjem for dagen. Ja, jeg tror det. 

Finnes det fremdeles ting dere ikke vet om meg? Det skulle man ikke tro. Men jeg vet om én ting, og det er at jeg er så glad i sterk mat at det noen ganger grenser til selvskading. For munnen vil ha det - men kroppen tåler det ikke. Jeg kan seriøst knaske chili som snacks, og helst skulle jeg hatt like mye jalapenos som agurk på tacoen min. Jo vondere det gjør å spise, desto bedre. Når jeg er hjemme og lager mat selv, klarer jeg som regel å styre meg. Men på ferie... Da skal man jo kose seg, hehe. En av stamrestaurantene våre her nede har en utenomjordisk sterk chilimix som får vanlig chili til å fremstå som barnemat - og jeg er selvfølgelig helt avhengig. I dag måtte jeg dessverre kjøres hjem fra stranden fordi gårsdagens chilifest tok knekken på meg. Haha! Om bare kroppen kunne være enig i at sterk mat er livets gave! 
Processed with VSCO with a5 presetDet ble med andre ord en kort stranddag på meg i dag, men det er helt greit. Jeg er litt lei av å ligge på stranden uansett. To uker på ferie har aldri vært noe stress, men nå vil jeg bare hjem. Hjem til kjæresten, hjem til jobb som venter, hjem til mat som må lages og hjem til hodeputa mi. Sistnevnte er kanskje det jeg savner aller mest. Neida, joda ;-) 

Jeg savner til og med å sminke og stelle meg, det har jeg gitt helt opp her nede. Sånn går det når man drukner i en bok og gir opp livet! Tenker ofte at jeg skulle ønske at jeg fant mer ro til å lese bøker hjemme og ikke bare på ferie, men jeg forlater jo denne verden når jeg leser. Så det er kanskje like greit... Bøkene jeg har lyst til å lese får jeg samle opp til ferier. 

Nå skal jeg overtale foreldrene mine til å spille kort og drikke light brus på terrassen - du får ikke mer syden enn du lager sjæl! 

BARE LITT BABLING

Processed with VSCO with a5 presetFler enn meg som har foreldre i starten av 50-åra, som tror de er Petter Northug og Marit Bjørgen? Foreldrene mine løper rundt i fjellene her - til og med på stranda tramper pappa rundt i høyt tempo med musikk på ørene. Og så har du meg, da. Som ligger på solsengen og lurer på om det er lenge til lunsj. Foreldrene mine er aldri sultne. Etter syv timer på stranda kan de si seg fornøyd med å dra hjem og ta et knekkebrød med syltetøy, for så å vente med å spise til middag. Jeg derimot, kan lett sluke en hel pizza margherita etter to svømmetak og litt solkremsmøring. Og så hater jeg jo når mennesker i mitt nærvær påstår at de aldri er sultne - det er faktisk blitt et par småkrangler ut av det på denne turen. Haha! En dag var jeg så sulten og gretten at jeg beskyldte foreldrene mine for å være lubne mennesker med slankementalitet. Jeg står i hvertfall for at jeg liker mat! Heldigvis så ler de bare. Men mat er livet, dere.
Processed with VSCO with a5 preset
I dag har vi ligget på stranda hele dagen. Jeg fikk fem pensjonist-svensker på solsengene ved siden av meg, og det var ikke hvem som helst. Mamma fikk dem nemlig ved siden av seg her om dagen, og fortalte oss om dem da vi spiste middag. De mest slitsomme menneskene på denne jord! Jeg skjønte at det var de samme svenskene med det samme de slengte strandbaggene sine i sanden. Er det kjentfolk, spurte jeg mamma. Hun nikket og sa good luck. 

De slitsomme svenskene hadde en rolig start på dagen. I tre kvarter satt de og var enige om at det er så godt og lyxig med Ballerina-kjeks. Så brukte de vel en og en halv time på å diskutere noen svenske hockeyspillere. Etter at de hadde vært og lunsjet på en norsk kafé med allsang, var stemningen plutselig litt mer festlig. Det viste seg at en av disse svenskene jobber fast som julenisse hvert år. Jeg lå og lyttet til hver eneste detalj, og måtte holde meg fast i solsengen for å ikke sprute ut i latter. Julenisse-bransjen har jeg aldri tenkt noe særlig over, men nå vet jeg absolutt alt. For eksempel at det koster 2500 + moms å leie inn svenske Bert som kjøpesenter-tomte en hel dag. Herregud, så søte de egentlig var! Selv om de burde kommet med en fjernkontroll, så man kunne skrudd ned lyden på dem littegrann. 
Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 preset
Nå babler jeg bare i vei her - det er kanskje ikke så interessant for dere å høre hvem jeg ligger ved siden av på stranda, haha! Men det har faktisk ikke skjedd så mye spennende i dag, sånn bortsett fra det. 

Nå skal jeg legge meg og lese videre i Balansekunst. For en fiin bok, jeg er så glad jeg begynte på den! Og takk for alle fine kommentarer de siste dagene, dere gjør meg nesten ukomfortabel så snille som dere er mot meg 

Vi snakkes i morgen! 

DET KJEDELIGE KJÆRESTEPARET

Vi spiser middag og deler en flaske vin. På en hvit duk, blant overivrige kelnere som står og ser på at maten forsvinner fra tallerkenen vår. Ler litt av det - vi liker jo best å krype opp i sofaen hjemme, spise lasagne og snakke om livet i fred. Vi gleder oss til det. Før vi drar hjem og legger oss, må jeg bare vise deg det mest harry stedet på hele øya. Puerto Rico-senteret, sier jeg. Du kommer til å dø.

En taxitur og tjue minutter senere, sitter vi der. På en nattklubb som heter Tequila Boom, ovenfor et steak house som ved hjelp av fargesprakende, blinkende bokstaver forteller at de serverer den aller beste biffen i verden. Vi bestiller hver vår drink, og får et tårn av en vannpipe plassert på bordet foran oss. Med vannmelon-smak. Vi gjesper annenhver gang, mens drinken tømmes i et forsvarlig tempo. Praten mellom oss har dødd litt ut, vi er mer opptatt av å observere menneskene som går forbi oss. Tatoveringer, magetopper, tynne øyenbryn og solbrent hud er i hvertfall ikke mangelvare. Vi er nok litt ukomfortable der vi sitter med beina i kors - han i hvit skjorte, jeg i kjole og lave hæler. Blant paljetter og bjuda på-mentaliteten, ser vi ut som to tørrpinner under vann.

Shit, jeg er så ferdig med å dra ut jeg - hva er dette for et liv liksom. Ja, jeg og. Og det er jeg faktisk glad for - noe så slitsomt. Kjedelig kjærestepar, hehe. Vi betaler for drinkene, og går videre. Spillehallen er nok mer riktig for oss. Jeg vinner i lufthockey tre ganger på rad - han i basket. Så setter han seg på en galopperende hest og deltar på et hesteløp, et syn som får meg til å le så tårene spruter alle veier. Til slutt går han løs på klomaskinen, og vinner en rosa fotball til oss. God stemning, dette må vi feire. 

Vi tar med oss den rosa ballen, og setter oss på et nytt utested. Bare én siste drink, så takker vi for oss. En mannlig stripper står på bordet og ruller på hoftene. En britisk turist med alt for høy promille tar det som en utfordring. River av seg alt tøyet, og joiner stripperen på bordet. Vi ler, og får vel egentlig ikke med oss at vi har takket ja til en runde happy hour. Fire Vodka Redbull og sambuca-shots på bordet. Fremdeles beina i kors og følelsen av å være litt malplassert. Jeg legger hodet bakover, og tømmer en drink på sekunder. Han ser på meg med store øyne - det der er ikke bra, Ida. Jeg vet, men jeg er så ukomfortabel her. 

Tre runder happy hour senere, og vi danser i det minste sittende. Vi har ikke lengre dømmende blikk, ferdig med å observere fremmedes sydenoppførsel. Nå er vi bare en del av gjengen. Drinkene forsvinner, verden snurrer, og plutselig løper vi barbeinte gjennom sanden. Nakenbading på Puerto Rico-stranden klokken halv fire om natten, som om det er den største selvfølgelighet. Iskaldt, men hysterisk. Spesielt når vi oppdager at vi aldri var alene - er det bare meg, eller ligger det en mann i sovepose tre solsenger bortenfor oss? Selvfølgelig gjør det det. Jeg har den rosa fotballen under armen, han har funnet seg en bademadrass som får bli med på ferden videre. Ferden til Mc Donalds, hvor vi bestiller fire cheeseburgere og nynner på den nye yndlingssangen vår mens vi venter på maten: heeeyooo captain Jack.

Så drar vi hjem. Til leiligheten vi deler med mor og far. Spiser cheeseburgere på terrassen, så stille vi kan, mens vi ler av gutta på tur-stemningen vi har hatt hele natten. Kanskje vi ikke er det kjedelige kjæresteparet likevel. Nei, kanskje ikke. Men jeg ER faktisk ferdig med å dra ut. Ja, jeg og. 

THE END 

NULL INNHOLD

Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 presetHei og god lørdag  På en skala fra 1 til 10 på koseligskalaen, var det en 11 å få kjæresten sin hit på besøk. Han skal ikke være her så alt for lenge, men det er et fint avbrekk fra livet som enebarn. Hyggelig å være bare med mamma og pappa også altså, men det bringer frem tenåringen i meg til tider. 

På dagtid ligger vi bare og sløver på stranda - jeg elsker å ha en kjæreste som bærer meg rundt i vannet. Mest fordi sjansen for å tråkke på kråkeboller og bli spist av hai er mindre, men det er nå meg ;-) På kveldstid har vi sittet ute på terrassen og spilt kort, vært ute og spist og bare tatt det helt med ro. Pensjonistlivet lenge leve! Siden jeg ikke har så mye interessant å komme med, kompenserer jeg med litt kjærestebilder. Det syns vi er dritkleint begge to, så vær snille :-)) 
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 presetNå skal vi ut og spise igjen. Jeg kommer trillende hjem matlei etter denne ferien, det er helt sikkert. Ønsker alle en fin lørdagskveld 

Herregud. Sorry for null innhold, jeg hater meg selv når jeg skriver innlegg som dette. Overskriften var et forslag fra kjæresten. 

TAKK TIL SINGLE IDA

Processed with VSCO with a5 presetI dag våknet jeg like blid som sola på himmelen her. For jeg har bestilt kjærestebesøk hit til Gran Canaria, og i dag setter han seg endelig på flyet ned! Jeg sjekket flytidene på mail i går kveld, og innså at jeg kjøpte billettene hans før vi faktisk ble sammen. Skråsikkert kvinnfolk: værsågod, flybilletter i gave, så kan du komme til Granca og besøke meg og to mennesker som bare kanskje blir dine svigerforeldre en vakker dag. Haha! Men det gikk heldigvis bra, og nå er jeg veldig glad for at jeg gjorde noe så merkelig for litt over to måneder siden. Tusen takk til den fremdeles single utgaven av meg selv, hilsen den mer tragiske utgaven av meg som syns at to uker borte fra kjæresten er for mye. Jeg gir snart opp å si at dette er SÅ ikke meg, for det er dette jeg er blitt. Men to uker er en halv måned, og i et helt ferskt forhold kan det tydeligvis føles som en evighet.

Han kommer ikke før i kveld, så nå skal jeg få tiden til å gå på stranda. I går la jeg meg ved bassenget, og etter fem minutter var jeg kliss klass våt i hver eneste valk. Etter en halvtime konkluderte jeg med at basseng er ikke noe for meg - varme er bare deilig hvis man ligger på stranda med bris i fleisen og kan rulle ut i havet når det måtte friste. Som er hvert femte minutt.
Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetDette ser nesten litt idyllisk ut, men det var det altså ikke i virkeligheten. Brusen var varm og frukten var vassen da jeg var ferdig med å knipse bilder. Liiiivet, hehe ♥

GOODBYE OCTOBER

Nå har jeg holdt på med disse månedsoppsummeringene i nøyaktig ett år. Gratulerer med dagen til månedsoppdateringene mine! Neida. Jeg gjør dem kanskje mest for min egen skyld, sånn egentlig. Tiden bare flyr fra meg - i hodet mitt er vi fremdeles i starten av september. I dag er det 1. november, og det kaller jeg vinter. Savner høsten allerede! 
Processed with VSCO with a5 preset STØRSTE OPPTUR: Å bli samboer! Det har vært veldig koselig - og veldig rart, jeg trodde ikke det skulle skje i livet mitt på... En god del år. 

 STØRSTE NEDTUR: Å flytte. Hehe. Jeg hater å flytte - og det verste er at vi ikke skal bli boende så veldig lenge før vi flytter sammen til et nytt sted. Om et halvt års tid blir det nok full rulle igjen, men det får gå. Ellers var det også en nedtur å få et mindre hyggelig svar på celleprøven jeg tok av livmorhalsen. #Sjekkdeg, det er sjukt viktig. 

 BESTE KJØP: Juleferie! Fint å ha noe å se fram til når det er mørkt og kaldt - hilsen hun som sitter på Gran Canaria med sand i ørene, haha. 

 BESTE MINNER: To av de beste minnene jeg tar med meg fra oktober, er farfar sin 80 års feiring og min egen 27 års feiring. Masse familie/nære venner i ett og samme rom gjør meg så glad! Min egen bursdag var bare så utrolig vellykket, skikkelig morsom kveld. 
Processed with VSCO with a5 preset MÅNEDENS FLAUSE: Flause og flause... Jeg debuterte jo med en spraylakkering av en matforgiftning sammen med kjæresten min for første gang, så jeg tenker at det får gå som månedens flause. Takk for meg!

 MÅNEDENS LÆRDOM: Hvis noen diskuterer deg og gossiper om deg i forumer, blir det liksom ikke det samme for dem hvis du hiver deg inn i diskusjonen selv. I det siste har jeg svart på det meste som blir skrevet om meg - altså hvorfor gidder folk å gossipe om meg, jeg er jo som en åpen bok! Spør meg direkte i kommentarfeltet, så svarer jeg jo :D 

 MÅNEDENS MATRETT: Føler jeg har spist lasagne hele måneden. Enten det, eller Maggy Juicy Chicken med salat. Fremdeles på takeaway rehab, hehe.

 MEST SPILTE SANGER: 
Young, Dumb & Broke - Khalid 
Too Good At Goodbyes - Sam Smith 
The Night We Met - Lord Huron 
SEP 5TH - dvsn 
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 preset BESTE BLOGGINNLEGG: Q&A med boyfriend, paraplyer på farten, dette tankespinnet er det som har fått best respons i oktober :-) 

 MÅNEDENS SERIE SERIE: Fy søren så hardt vi har prøvd å se på serie i oktober! Ikke så lett, når man har fått seg en samboer som man heller vil sitte og prate med. Men vi endte nå opp med å se hele Mindhunter på Netflix. Litt kjedelig, men jeg har stor tro på at sesong 2 blir spennende! 

 MÅNEDENS CONVO: Bare en hverdagslig samtale mellom meg og kjæresten. Haha! 

 PLANER FOR NOVEMBER: Jeg har ingen store, spennende planer for november. De to første ukene av måneden er jeg jo her på Gran Canaria, og når jeg kommer hjem venter litt jobb og en hverdag jeg skal prøve å få litt rutiner inn i. Selv om det er deilig å være på ferie, så gleder jeg meg også til å komme hjem også! 

Det var det for denne gang! Vi snakkes snart igjen, fine folk ♥