en blogger uten internett er som en bank uten penger

- Helt ubrukelig. Men forhåpentligvis får jeg fikset internett på Macen min i morgen! Akkurat nå sitter jeg på en lånt og ganske herpa Mac, med et tastatur som høres ut som hagleskudd. Klokka er over tre på natta og jentene sover, så jeg lister meg over tastaturet så godt jeg kan for å ikke vekke dem. Tror det funker dårlig, men hei, de vet vel by now hvem de er venn med. Venner må godta hverandres laster!

Hadde egentlig lagt meg jeg og, men ble liggende og rulle fra side til side, og det ene ugjorte gjøremålet etter det andre dukket opp i hodet mitt, så jeg holdt på å bli gal. Ubesvarte mail, ubetalte regninger, uoppgjorte beslutninger jeg skulle tatt. Kaos! Og så får jeg ikke gjort noe med det herifra heller. Kjennes ut som om noen løper rundt inni kroppen min, det er vel bare hjernen som forbereder seg på stresset når jeg kommer hjem.

Men jeg har i hvert fall kommet meg til København, da! Ankom tidlig i dag morges, og må bare le av meg selv på tur. Tenker alltid at jeg tilhører den godt bereiste gruppen mennesker, og at turen skal gå som en drøm med antibac, godt lesestoff og forfriskninger i veska, men så ender jeg opp som i dag: haltende bortover korridorene på flyplassen med verdens verste mageknip og støvlettene under armen. Kjører Uggs og kosedress på framtidens reiser, uansett hvor lite bereist det får meg til å se ut.

Har allerede rukket å gjøre mye hyggelig med jentene, men sånt ække gøy uten dokumentasjon. Så det får bli i morgen! Nå skal jeg PRØVE å sove igjen, skal tross alt tidlig opp og hente enda en venninne på stasjonen i morgen. Nattakyss i dryss.

klar for jentetur til københavn

Da er vi 5 jenter som er klare for tur! Har brukt hele dagen på å pakke den jævla kofferten, tar jo pause for hver gang jeg legger noe nedi den. Ikke pause, men jeg finner et eller annet jeg bare må ordne, sjekke, spise, gjøre, se på, og så videre. Irriterende. Nå er det en halvtime til take off hjemmefra, så nå burde alt egentlig være klart. Men neida. Alt er bare rot. Klarer aldri å bestemme meg for hva jeg skal ha med heller, hater å pakke. Det jeg er så "smart" og legger igjen kan jeg banne på at jeg kommer til å "trenge" når jeg er bortreist.

Åh, forresten, gjett hva som kom med postbud i dag! Hurra, lykke. Julegaven fra mamma og pappa, et par Acne-støvletter. Har lett etter dem over alt, men de har vært helt utsolgt over alt i min størrelse og riktig modell, så på lille julaften bestilte mamma julegaven min på nettsiden til Acne. Og i dag kom de, elsker dem!

<3

venninner er de søstrene vi velger selv

Vi står hånd i hånd, hopper opp og ned samtidig som vi snurrer rundt, drar nesten hverandre med i hvert vårt fall. Vi finner balansen, svaier fram og tilbake, ti centimeter høyere over bakken enn vanlig. Vi lener hodene våre så langt tilbake at bakhodet nesten treffer bakken, ler høyt, slipper all gleden vi har i oss ut i rommet, danser, snurrer, hopper, holder rundt hverandre. Vi trekker været, holder pusten, bryter ut i latter og faller sammen i en haug på gulvet. - Lover du at vi fortsetter å gjøre dette hele livet, til og med når vi har barnebarn, rullator og hus på landet? - Klart jeg gjør. Og så er det opp igjen. Danse, synge, le, holde løftet med umiddelbar virkning.

hverdagsluksus

Splæt sa det, og så lå jeg her som et overkjørt dyr, sliten som aldri før. Det er ikke fair at man skal bli sliten av å ha det gøy, men sånn er det visst. Nå har jeg akkurat slengt mitt nye, deilige sateng-sengetøy på, så jeg skal legge meg med følelsen av å sove på hotell. Og så drikker jeg detox-te for å få all giften ut av kroppen. Føles bra. Hverdagsluksus.

Skal forresten begynne på boken "Øya" nå. Alle maser om at den er så innmari bra, så da må jeg jo lese den! Har du lest den? Hva syns du?

Jeg reiser mest sannsynlig inn til Oslo i morgen, så jeg rekker et tidlig fly til København på onsdag. Skal feire nyttårsaften i København med noen venninner og har ikke engang vasket klærne jeg skal ha med, så det er egentlig litt vanskelig å ligge og slappe av med en bok. Men jeg skal prøve så godt jeg kan. Hei så lenge!

i går var gamle dager-ish

Kvelden i går var fantastisk morsom. Og den minnet meg på at jeg må tilbringe langt mye mer tid med Lisabeth og Maria, mine to soulmates, de eneste i hele verden som er akkurat som meg, og som deler mitt syn på det meste. Alt er bare fantastisk morsomt med dem.

Det var spesielt å være ute i Tønsberg, tror jeg kan telle på en hånd hvor mange ganger jeg har vært det. Var hyggelig å se mange gamle kjente igjen, og alt var egentlig litt som i gamle dager. Live-musikk, øl og skitten backstage. Funker i hvert fall en gang i blandt!

Og Use Me var kjempeflinke. Vi fikk til og med lov til å være bakgrunnsdansere på en låt og, haha. Er det sånt man liksom skal få fylleangst for? Jeg hadde det i hvert fall utrolig gøy og har ikke ledd så mye på lenge. Dere lesere må forresten hjelpe meg å stemme på Use Me i MGP nå på nyåret, så sørger vi for at de vinner. God idè. Jeg sier i fra når den tid kommer!

Mine sweethearts! Iben, Lisabeth, meg og Maria.

Bæstevænna.

Dansetid med Use Me!

Michael'en miin! Så flink atte.

Maria lagde show backstage etter konserten, haha.

Skjønte aldri helt hvorfor folk sang Justin Biebers "baby" når Jim kom inn i rommet. Hm.

*Mamma tvang meg til å fjerne bildet av rotta. Jeg ville vanligvis ikke gitt etter, men masingen til mamma er et kapittel for seg selv når jeg allerede er sliten og har hodepine*

bruk meg

God kveld i stugo! Nå sitter jeg hos mormor og morfar og tar et glass rødvin. Lillebror og jeg har vært her på julemiddag og spist ribbe, så nå sitter jeg her med gravid mage og har akkurat gjort meg klar for å dra på konsert. Tenk at det skjer noe i Tønsberg! Haha, neida. Men jeg skal i hvert fall inn til byen og høre på Use Me. En av gutta er en venn av meg, og nå som bandet skal være med i MGP må jeg jo stille opp og være frivillig promotør!

Ser dere hvor hoven jeg er på min venstre ansiktsdel?! Jævla tann, altså.

Åh, gleder meg sånn til i kveld jeg! Ikke bare fordi jeg skal på konserten, men fordi jeg skal dit med Lisabeth. For å gjøre en lang historie veldig kort: Lisabeth og jeg møttes for en god del år tilbake da vi stod på første rad på en Raga Rockers-konsert og skreik av fulle lunger. Det ene førte til det andre, og vi konkluderte raskt med at vi var soulmates. Så var vi bestiser med rockekjærester som hadde langt svart hår, mens vi hoppet rundt i våre rosa Juicy-dresser og trodde vi skulle rule verden en dag. Men så kom skole, flytting og liten tid mellom oss, og det har på godt norsk blitt jævlig liten Ida-og-Lisabeth-tid de to siste årene. Men i kveld skal vi være oss igjen, og det skal bli så kos! : )

julelunsj og kattevask

Hei og hopp! I dag sov jeg lenge, før mormor, morfar og jeg kjørte hjem til oss for å delta på julelunsj. Jeg kom i pysjen og trodde jeg kunne føle meg hjemme i mitt eget hjem, men den gang ei. Mor stod klar i kjole og tvang meg til å ta på anstendig tøy. Lot være å sminke meg i protest, men det funker dårlig når pappa alltid sier at jeg er " så mye penere uten sminke".

Jaja, det ble i hvert fall julelunsj. Min danske far hadde laget dansk buffet med all slags god mat, så nå føles det ut som om vi har brukt halve døgnet på mat, drikke og dessert. Jeg ligger på sofaen i pysj, og skal straks spille spill med de gjestene som er igjen, men sa at jeg bare "måtte blogge først". Det blir alltid godkjent.

Jeg tok meg en pause fra selskapet i dag for å vaske min lille kattepus som fikk både shampoo, ny børste og matboks i julegave i går. Og denne gangen var det ikke populært. Hun klatret på meg som om jeg var et klorebrett, og til slutt måtte lillebror bare ta over. Han var like redd som meg, men nå er Bella i hvert fall halvveis ren.

3. Verdenskrig i badebalja.

Og her ble jeg også klissvåt.

Lillebror har kutt i panna, haha. Lurer på hvorfor!

julaften

Da var julaften over for denne gang, og jeg har storkost meg. Våknet opp i dag med et hovent tryne og tenkte at livet var over, men mamma ringte tannlegen og fikk presset inn en time til meg før tannlegen skulle hjem og sette den perfekte perleraden sin i ribba. Og takk og lov for det! For tilstanden var virkelig ikke bra baki der, hos den ene nye visdomstannen min. Men jeg fikk tak i både antibiotika og smertestillende før julen ringte inn, så det var superflaks!

Vi var ti mennesker til bords hos mormor og morfar i kveld. Fantastisk mat, hyggelig selskap og godt humør. Sånt får meg selvfølgelig til å tenke på alle som er alene, og ikke minst alle som sitter ute uten tak over hodet eller et sted å gå. Og så tenker jeg igjen: vi er så flinke til å sende våre tanker til de menneskene dette gjelder, men gjør vi noe mer? Nei, de fleste av oss gjør ikke det. For min del ødelegger det litt av kosen, å vite at veldig mange har det ekstra kjipt på julaften. Og jeg velger å tro at det gjelder mange, men hvorfor gjør vi ikke noe? Hvorfor gjør ikke jeg noe?

Ligger faktisk i sengen nå og vrir meg av tanken på alle som sitter ute helt alene akkurat nå. Greit nok, man kan fortrenge det ved å fortelle seg selv at "de er skyld i det selv på en eller annen måte", men alle gjør feil, noen gjør bare større feil enn andre og konsekvensene kan bli enorme. Er blitt en liten tradisjon med høytlesning hos oss på julaften, og i dag var det en historie fra min kjære fødeby som stod for tur, "Piken med svovelstikkene". Og den historien gjorde ikke tankene færre, kan en si.

Her er noen bilder fra kvelden. Har valgt å sensurere ansiktene til mine søte familiemedlemmer, rett og slett fordi det plutselig føltes feil å legge ut bilder av store og små som ikke har noe som helst behov for å eksponeres. Men et lite inntrykk av kvelden min må jeg jo likevel dele med dere!

Thats me!

Bryr meg ikke om å sensurere lillebror en gang. Når dere sier at han er kjekk soler han seg i glansen.

Høytlesning og riskrem med mandel. Mandler, faktisk!

Mammaen og pappaen min <3

Nå har jeg lagt meg godt under dyna, ble igjen hos mormor og morfar på sleepover. Gadd rett og slett ikke å ta taxi hjem i pysjen som jeg allerede hadde fått på meg, hehe. Dessuten skal vi ha stor julelunsj hjemme hos oss i morgen, og jeg har på følelsen at det blir høye lyder fra kjøkkenet ganske tidlig, noe som ikke er godt for min vonde visdomstann. Trenger å sove ut. Så derfor kommer jeg heller som gjest til mitt eget hjem i morgen! Takk og lov igjen. Håper alle har hatt en like hyggelig julaften som jeg har hatt, vi "snakkes" videre i morgen. Nattaklem!

dagen før dagen som pleide å være "dagen"

Jaja, dere! Lille julaften! Er jeg den eneste som dessverre har vokst i fra det å hoppe rundt som en unge og glede seg? Noen er heldige og bevarer den samme julegleden gjennom hele livet, jeg er ikke en av dem. Misforstå meg rett. Jeg gleder meg bare mer til å spise god mat, drikke vin og til å sitte og prate med familien, det er ikke gavene og Askepotts tre nøtter som får meg til å hoppe av glede over julaften lengre.

Er det bare jeg som blir dårlig av å se på Askepott?! Hele greia er dubbet av en mann, jeg klarer bare ikke å se på det.

Men jeg er ingen grinchen altså. Koselig med levende lys, pynta juletre og litt ekstra familiekos.

I dag stod jeg jo grytidlig opp for å dra til tannlegen. Da jeg stod på badet og sov med haka i vasken mens jeg pusset tenner, ringte tannlegen, og jeg bare; jada jada, jeg står og pusser tennene nå. Men tannlegen ville bare si at de ikke hadde tid til å ta meg i mot i dag på grunn av sykdom, og jeg bare "JESS, GREIT DET, HADE!", men så fort jeg hadde lagt på kom jeg på at smerten jeg har i tennene er litt verre enn hvor trøtt jeg var der og da. Jaja. Da blir det tre uker til med vondt i munnen.

Jeg bestemte meg for å ikke gå til sengs igjen, og dirket opp låsen til lillebrors rom. Da jeg omsider hadde klart å klatre opp på hemsen hvor han sover med katta hakk i hæl, var neste mål å vekke tenåringen for å få han med på juleshopping. Verdens beste storesøster, hei hei, her er jeg. Vekker lillebror før klokka åtte på hans første fridag som han har gledet seg så stort til. Men i stedet for å klare å vekke han, sovnet jeg midt i min lille bondegårdsparade, og et eller annet sted midt inne i et av mine kykkeliky'er, sovnet jeg i fotenden hans og sov til klokka var tolv.

Men DA skal jeg si dere at vi kom oss fort ut døra. Og julegavene fikk vi også handlet. Jeg har foreslått for familien at vi drar på en eller annen fantastisk reise neste år, i stedet for å kjøpe masse gaver til hverandre. Tror de ville vurdere det, selv om lillebror mente at; deeet kunne bli litt vanskelig. Han har jo ønskelistene klare for ti år framover i tid.

Trøtt storesøster, klar for juleshopping.

Da vi kom hjem ble jeg sittende i flere timer og fikse gavene mine. Takk og lov for at jeg sverget til gaveposer i år! Selv om til og med det tok tid. Dere aner ikke hvor dårlig jeg er på å pakke inn. Lillebror og jeg stod på Spaceworld i dag og prøvde å samarbeide om å pakke inn en gave, det var helt krise. Det ligger tydligvis i blodet vårt, det der. Armber og bein over alt, kjefting fram og tilbake og fire rødmende kinn da jeg klarte å skjære en fremmed dame i boblejakka med kutteren. Jaja, det var hun som var i veien, så hun sa heldigvis ingenting.

Gavene til familien er endelig klare! Glad jeg kjøpte en del på Victorias Secret da jeg var i LA, det kan vel aldri slå feil hos damene.

Jeg skulle forresten aldri skrevet dette innlegget. Vet dere hva mamma gjorde?! Hun satte fram alt vi har av nisser, og på kommoden i gangen er det helt ekstremt. Det var det første som møtte meg i dag morges, det svei i øynene. Og mamma fikk seg en god latter.

Haha. Nisser, altså! Og ellers har jeg våket nøye over mamma når hun har pyntet juletreet i kveld. Hjalp til litt også, men satt for det meste og passet på at det ikke ble for mye rødt. Her er mams i action.

Tror jeg kan leve med det. Julaften feirer vi hjemme hos mormor og morfar i år, i deres nye leilighet her i Tønsberg. Det skal bli koselig! Gleder meg til pinnekjøtt, syns det er så vanvittig godt.

Hvordan feirer dere jul? Har dere noen spesielle tradisjoner, og hva slags mat er det som gjelder? : )

bittelille julaften

Unnskyld meg, men julegaver er så stress! Jeg liker å gi bort ting til mennesker jeg er glad i, men når jeg kjøper julegaver tenker jeg mer på at gavens mottaker skal bli fornøyd, på at det skal være fint nok og dyrt nok og hele den regla der, i stedet for å tenke på at det er tanken som teller og at en julegave skal være en hyggelig oppmerksomhet.

Mamma og jeg var på julegaveshopping i dag. Hun manglet bare julegave til meg, og jeg manglet en hel haug. Jeg fikk i hvert fall kjøpt to av mine, men må tilbake og handle mer i morgen. Så tidlig som mulig, mens alle andre ligger og sover. Det blir vel egentlig ikke noe problem ettersom jeg skal til tannlegen før sola står opp.

Jeg kjøpte noe nytt på helsekost i dag! Haha. En harmonise- te for kvinner som skal balansere oss innvendig. Så nå skal jeg drikke en kopp med te og bli en wonderwoman med utelukkende godt humor og tonnevis av energi og overskudd! Neida. Det er vel sånt man kjøper bare fordi det er tanken som gjelder. Tanken er jo å være wonderwoman. Men hvis den faktisk er god for noe, så skal jeg la dere vite.

Til tross for hodepinen, kjøpersenter-skrekken og Tønsberg-angst, var det koselig å gå litt i byen med mamma. Utenom besøket på Åhlens, da jeg gikk desperat rundt for å finne noe å kjøpe til leiligheten jeg ikke har. Putetrekk, såpeholdere, gardiner... Sukk.

Vi spiste middag på Jordbærpikene. Veldig sånn helt-ok-sted, som vi egentlig bare gikk på fordi det var kaldt å gå et annet sted. Koselig nok, grei nok mat, ikke helt wow, men mamma og jeg var jo der, og da ber jeg ikke om så mye mer enn en stol å sitte på. Neida....

Glemte å spørre servitøren om hun pleier å sette smørpakka oppå brødskiven ved frokostbordet, og om hun er klar over hvor utrolig uhygienisk det er.

Jeg har ønsket meg Acne-støvletter av mamma og pappa til jul, men det er få butikker som selger dem, og det er tydligvis veldig mange som bruker min størrelse som har kjøpt dem. Riktig farge, riktig modell og riktig størrelse på en gang var ikke helt enkelt, så det gikk jo straka vegen. MEN! Da vi kom hjem brukte jeg mammas PC og gikk inn på hjemmesiden til Acne der man kan kjøpe varene deres, så nå får jeg bare vente spent på om hun har lagt dem i handlekurven..........

Men, hei! Tannlegen gruer jeg meg skikkelig til. Har vanligvis ikke tannlegeskrekk, men nå har jeg hatt så vondt i tennene mine i flere dager at det har utviklet seg til en konstant hodepine. Har fått nye tenner på begge sider, for en førjulspresang! Håper bare tannlegen sier at jeg ikke må trekke dem, og at jeg bare kan knaske litt smertestillende til tennene har vokst helt ut.

Syns så synd på meg selv akkurat nå, så jeg har fått pappa til å kjøre meg på posten for å hente en pakke, og så løp jeg inn på butikken i samme slengen og kjøpte brus og sjokolade. Siden det er bittelillejulaften, og jeg skal til tannlegen i morgen. Har jeg glemt å nevne at jeg skal til tannlegen i morgen? Hm. Så nå skal jeg se ferdig sesong 2 av Lipstick Jungle, håper den varer evig.

Se på den store, fine pakka fra Nelly! Jeg husker å ha bestilt litt sko, så gleder meg til å åpne opp og prøve i morgen. Skal vise dere og, men NÅ må jeg starte kosekvelden! Har hengt brusen ut fra vinduet i et skjerf, føler meg supersmart. Og litt teit. Vi snakkes før dere aner det!

kan jo alltids få det tilbake

Jentekveld for to måneder siden ville bestått av høye hæler, fine kjoler og vin og sigaretter i den store vinduskarmen min i Oslo. Nå består den av meg i en seng med to klementiner, et glass appelsinjuice og siste utgave av Mag. Jeg sier ikke at jeg dør. Jeg sier bare at jeg heller ville foretrukket jentekvelden slik den ville vært om alt var som for to måneder siden.

Kjennes ut som om tiden har stoppet nå som jeg bor her hjemme. Og det har den jo også. Har satt "livet mitt" litt på vent, mens jeg venter på å reise, og mens jeg sparer penger til å kjøpe meg ny leilighet. Og fordi jeg sparer til å kjøpe meg leilighet var det en god følelse å gå til banken i dag for å mate boligsparing-kontoen så den ble stappmett. Men fordi banken var tullete funket det ikke å gjøre det akkurat i dag.

Men jeg fikk likevel et høydepunkt i dag da. Klarte å le litt. Lo faktisk så jeg grein. Etter middagen i dag satt... Nei, faen heller. Det er langt i fra interessant. Og langt i fra like morsomt å skrive det som å oppleve det i virkeligheten. Tror bare jeg skal lese bladet, se et par episoder av Lipstick Jungle og prøve å sove. Og sånn går no dagan.

Mag på sengekanten. Nest best etter å lese bok, men bok er aller best.

Akkurat begynt på sesong 2. Ikke så aller verst.

jeg hater julepynt

Jeg syns jul er koselig og alt sånt, og litt julestjerner og blinkende lys har jeg ingenting i mot. Jeg ble faktisk i skikkelig julestemning da jeg var i USA, og husene var pyntet opp med lys fra topp til tå. Men når noen har plantet en stirrende nisse som står og overvåker meg når jeg ligger på sofaen, blir jeg rett og slett på grensen til utilpass.

Dessuten hater jeg å ha røde ting i rom jeg oppholder meg i. Det er mulig at det er jeg som er sær, men da jeg bodde for meg selv var det helt uaktuelt å ha farger som rød, grønn, gul og oransje i leiligheten. Det stresser meg, gjør meg i dårlig humør og gjør det umulig for meg å tenke og være kreativ. Har ingenting i mot å ha en rød kjole eller gule sko (haha, tåpelig eksempel), men det er bare noe med rommene jeg oppholder meg i.

Så at gardinene er røde og at det henger nissebroderier på veggene: veit ikke jeg. Når jeg skal feire jul hos meg en gang i framtiden, blire sølvkuler på juletreet og hvite gardiner. Og pakker er ikke velkomne under juletreet før de har vært gjennom Idas pakkeri, som går ut på å kle alle pakkene i nøytralt papir og fine gaveposer. Orker ikke sånt rot. ER JEG GAL?!

Meg med pannelugg i bakgrunnen der. FIN DA.

Mamma har egentlig ikke vært så ille med nissene i år. Men litt mye rødt er det.

ladies and gentlemen: dreamon

Woop woop! Det er ikke ofte jeg gir etter og legger ut musikken til unge talenter som jeg ikke ville hatt plakat av på veggen, men når noen går så langt som å prøve å bli bestevennen min kan jeg jo ikke gjøre annet enn å la hjertet smelte og gi etter.

Neida. Men Joda. Denne fyren er jo utrolig flink. Han går under navnet DREAMON, og les navnet nøye, for ren fornuft hvisker meg i øret at det ikke er siste gang du hører om han.

Lei av kleine beats og lettbeinte nødrim på norsk, men likevel vil ha norsk hiphop i lomma? Hør hør. Og i tillegg kan dere laste ned Dreamons mixtape gratis her.

Hør resten av sangene hans her. Hva syns DERE? : ) Like or dislike?

strutsen med pels på huet

Nå sitter jeg på en buss. Ingen i hele verden bortsett fra bussjåføren som måtte vite hvor jeg skulle for å kunne ta betalt, vet hvor jeg skal hen. Bortsett fra meg, da. Spenning i hverdagen, WU-HU. Ikke får dere vite det noen gang heller, for dette er ikke et " zpennende bloggprosjekt som jeg lååver å fortelle mazze mer om når ting begynner å skje lissom".

Jeg har forresten fått tilbake litt livsglede. Selv om store deler av den forsvant da jeg åpnet telefonregning fra USA-turen, ikke morsomt i det hele tatt. Godt over en månedslønn for ganske mange den regningen der, så det var ikke særlig god stemning i stua. Greit med en run away da, gitt. Strutsen, her er jeg. Stikker hodet i sanda. Eller inn i pelshetta i dette tilfellet.

Tilbake i morgen! Har forhåndspostet et innlegg til dere som kommer i kveld, forresten. Med noe dere kan høre på. Heldige dere, altså. Uheldige men samtidig heldige meg. Telefonregning. Snø. Mas. Å herregud, jeg må kjøpe julegaver snart! Men FØRST, et døgn hvor ingen kan få tak i meg og ingen vet hvor jeg er. Hei igjen!

dance like no one's watching

Dance like no one's watching, sing like no one's listening, fart like no one's around you and party like you've got the money. Haha, elsker veggpynten til Belinda og Kjetil, føler at den reflekterer dem veldig mye som personer.

Da jeg våknet i dag leste jeg forresten nettaviser med et halvt øye på sengekanten. En av overskriftene på Dagbladet.no var at en mann var savnet etter å ha forlatt en fest i sinne i natt, og enda ikke kommet hjem. Jeg tenkte bare; virkelig?! Nå et par timer senere leser jeg her at mannen hadde "sovet ut rusen hos en kompis" og Røde Kors sier at de har brukt "masse ressurser og penger unødvendig".

Jeg blir litt flau. Hvis noen skulle ringt politiet hver gang det blir litt drama og noen drar sin vei fra et nachpiel, hadde det jo vært kaos her i landet. Føler meg også litt fornærmet over at jeg ikke har fått mine egne leteaksjoner og slike overskrifter på nettet. Oppmerksomhet <3

kristiansand er noe annet med snø

Har hatt så vondt i hånda mi at jeg så vidt har orket å nærme meg en laptop, men etter at mamma-Belinda har stelt meg med grønnsåpebad ser ting litt lysere ut for min demrende bloggkarriere. Livet på nett, ass.

Jeg er fortsatt i Kristiansand. Byen jeg egentlig er stormforelsket i, nesten i den grad at jeg rødmer når bussen humper inn på rutebilstasjonen her. Men forholdet til byen har kjølnet betraktelig, og det på grunn av de store massene med snø. Da vi var ute for å kjøpe mat i går kveld kom vi hjem som snømenn, rett og slett klissvåte og dekket med snø. Jeg hater snø så mye at jeg går rundt og hater livet når jeg er ute i vinterkulda. Litt snø for å balansere julestemningen og gjøre julaften litt ektra kos er greit, men vi trenger ikke å stå med snø til halsen bare vi går utenfor døra, LIKSOM.

Har fått tilbake LIKSOM-syndromet. Sier det på slutten av hver setning, liksom. Bra jeg blogger og ikke har mitt eget radioprogram, liksom.

Men, ja. Bortsett fra å leke med Belinda og Kjetil, kom jeg jo til Kristiansand for å jobbe på Nelly.com sitt High Heels party på fredag. Det var mange mennesker, mange fine sko og litt vonde føtter. Kunne jo ikke akkurat ta flipflopsa opp fra veska på et high heels party. Men det var koselig! Snakket med masse søte jenter, og koste meg på Havanas pianobar før jeg gikk hjem på hotellrommet for å sove. Edru og fin.

Tre bloggete jenter som er vant til å jobbe hardt, NEIDA.

En del av jobben vår var å fylle goodiebagsene og sette dem på plass. Her fikk vi virkelig bruk for de store armene våre, så vi inntok fugleskremselposisjonen og fylte armene mens vi løp fram og tilbake.

Vertene før take off. Og mitt forsøk på å gjemme meg. Haha, vi hadde i hvert fall mye gøy, og det virket det som om de besøkende hadde også, selv om det ble litt mye kø. Bildet er lånt av Kristina.

Burde vel fått prisen for kveldens skumleste kjole. Kunne ikke akkurat ha BH under, og glidlåsen var skummelt lett å dra ned. Var et par luringer som prøvde seg, men edru som jeg var; kjolen forble på meg helt til jeg var trygt under dyna.

I går, lørdag, koste vi oss bare inne med film. Belinda og jeg var ute en tur og spiste også, etter å ha mannet oss opp i et par timer i en varm sofa, og vi fikk omsider rullet bort på Wok, innpakket i boblejakker. Der fikk jeg et insekt i maten min, så det var litt av en lærepenge. Man holder seg inne på lørdagskvelden.

klar til avgang

Nå er jeg pakket og klar, og skal straks ut døra for å finne bussen min til Kristiansand. Dum som jeg er har jeg ikke tenkt på før nå hvordan jeg skal komme meg dit, og plutselig var det verken noen direktebuss eller passende fly jeg kunne ta, og togturen er alt for lang i forhold til hvor lang tid det egentlig skal ta. Men med et bussbytte kommer jeg meg nå fram som jeg skal, så flaks at det ordnet seg!

Vil bare vise dere de nye vippene mine. Jeg er blitt helt avhengig av vippeextensions! Klarer jo ikke å slutte med det nå, da kommer jeg til å føle at jeg ikke har øyenvipper i det hele tatt. Øyenvippene mine er gjort hos Neglhuset i Oslo, dit jeg alltid går for negler og vipper. God grunn til å holde seg trofast! Vet at en del av mine lesere også er blitt trofaste kunder, så det er jo gøy.

Det koster 1200,- å få vippeextensions, og så burde man etterfylle en gang i måneden. På det øverste bildet har jeg gått i 6 uker uten å etterfylle, og som dere ser begynner det å mangle litt. Men de henger fortsatt på! Og som bildet viser har jeg altså ikke mistet mine egne vipper under, mange som sier at de er blitt helt vippeløse etter å ha gjort en slik behandling, men det er bare å la være å rive i vippene, det, så henger de på. Og så kommer det jo litt an på hvor man gjør det og kvaliteten på arbeidet som er gjort.

Valgte en versjon som er litt lengre enn vanlig denne gangen, selv om det bare er snakk om en millimeter eller to, så gjør det ganske mye forskjell. Så nå skal jeg ut og flagre med mine nye vipper!

Åh, gruer meg bare til den lange bussturen. Er vel egentlig ingenting i mot flyturen jeg nettopp hadde hjem fra USA, men likevel. Jeg skal jo ikke akkurat til USA, jeg skal til Kristiansand. Gleder meg til det og, da! Håper på å se dere på Havana i kveld, på Nelly high heels party  : )

mamma på heltid i dag

Da mamma vekket meg i dag tidlig følte jeg egentlig at jeg nettopp hadde falt i søvn, så det var skikkelig ungdomsskole-følelse. På mystisk vis kom jeg meg i hvert fall opp, og uten at jeg helt husker hvordan satt jeg plutselig på kontoret til regnskapsføreren min en time før møtet startet. Vi hadde møte med skatteetaten i dag, for en stund siden fikk jeg nemlig brev om at jeg måtte inn på bokettersyn. Ikke akkurat et brev man jubler over å få i posten, og selv om jeg takket været en snill mor og en flink regnskapsfører har alt på mitt rene, er det selvfølgelig noe man gruer seg til. Men alt gikk veldig bra, det var faktisk et ganske så hyggelig møte.

Bokettersyn er myndighetenes gransking av en skattyters regnskapsbøker. Bokettersynet er som oftest skatteetatens gjennomgåelse av bokføringen som et ledd i prøve av selvangivelse eller klage over ligningen, eller ved mistanke om ulovligheter.

Møtet varte i tre timer, så etter det måtte jeg virkelig haste for å rekke dyrlegen. Bellas store makeover i dag. Huff! Ikke lett for en bekymret mor å se på at hennes lille baby får en sprøyte i nakken og blir slapp som en død fisk. Først så vi på øynene hennes som det ikke er stort å gjøre med. Persere har mye problemer med øynene, og jeg må som oftest vaske øynene til Bella to ganger om dagen, men det må jeg bare fortsette å leve med. Men vi fikk saltvann og en salve som kanskje kan gjøre ting litt enklere. Neglene ble klippet, og så var det tid for den store pelsklippen. Herregud! Jeg var ikke klar over hvor liten Bella faktisk er, men hun ser jo fremdeles ut som en tynn liten kattunge uten all pelsen. Vi barberte hele kroppen hennes utenom labber, hale og hode. Hun ser virkelig ikke ut, ser skamklipt ut og hadde jeg sett henne på gata ville jeg vel gjettet på at hun hadde skabb. Man skal ikke forveksle dyrlegen med en frisør, fant jeg ut.... Kattefrisør neste!

Bella sov med åpne øyne hos dyrlegen. Freaky!

Se på det lille nurket mitt, da! Så søt. Og veldig sliten. Hun sov i fire timer etter dyrlegebesøket, helt neddopet stakkars. Da hun begynte å våkne opp prøvde hun på en veldig underholdende måte å spankulere litt rundt omkring, så jeg har bare sittet og holdt henne hele tiden, livredd for at hun skal falle ned fra noe og slå seg.

Nå er det heldigvis liv i katta igjen! Og dere kan tro at lillebror og pappa har ledd av henne - selv om man absolutt ikke skal le av et dyr i sånne situasjoner, for det merker de veldig godt. Men jeg må jo innrømme at hun ser noe komisk ut med den store løvemanken på hodet, den store bustete halen og den lille, tynne og skamklipte kroppen.

I kveld har mamma og pappa laget god mat på min bestilling, og nå ligger jeg i sengen, klar for å se film i et par timer før jeg må pakke og gjøre meg klar til å reise til Kristiansand i morgen.

Nå ble det veldig mye kattkattkatt og dyreelskeri her, haha. Skal bare vise dere et siste kattebilde, og så er vi ferdig med den saken. Her ser dere litt bedre hvordan pelsen ser ut. ÅÅÅÅÅH, stakkars!

Og NÅ vil jeg gjerne be dere om en type tjeneste som jeg ikke ber dere om så alt for ofte, i hvert fall i forhold til andre bloggere! Det har seg nemlig sånn at min kjære Magnuss, også kjent som bloggeren Fagmag er blitt nominert til ÅRETS BLOGG på Gaygalla 2010. Jeg skal være daten hans på gallaen 7. januar, og jeg har virkelig lyst til at han skal vinne prisen! Det hadde gjort kvelden optimal for oss. Så kan dere være så snille og stemme på han HER?! Ikke bare fordi han er vennen min, men også fordi han virkelig er en genial og over the top ærlig blogger med mye humor og sprø innslag.

Det var det fra meg i dag! Nå skal jeg sette på den filmen jeg har planlagt å sette på i to timer nå, og slappe av litt etter en dag som har gjort meg sliiten. GOD NATT!

det finnes to likheter mellom harry potter og meg

Den ene er at vi begge kan trylle. Den andre er at vi begge ble/er blitt plassert i et kott. Før jeg flyttet hjemmefra hadde jeg det største soverommet i huset, med fantastisk takhøyde, hems og egen utgangsdør. Det rommet har lillebror tatt over, og jeg som nå har kommet drassende hjemover igjen med meg selv og hele livet mitt, er blitt stablet inn på det som nå var blitt til gjesterom. For ja, jeg tror nesten jeg kan si at jeg har flyttet hjem. Jeg rekker så vidt å finne meg en ny leilighet i Oslo før jeg drar til New York, og ettersom jeg ikke vet hvor lenge jeg blir der, er det kjedelig å akkurat ha kjøpt/leid seg en leilighet rett før jeg reiser bort for en stund.

Selv om det er et kott jeg har som rom, har jeg heldigvis to soverom her hjemme, så det ene rommet har blitt pent nødt til å finne seg i å være lagringsrom. Inn dit har jeg kastet alt det unødvendige, og så har jeg prøvd så godt jeg kan å få det litt hyggelig på det nye rommet mitt. Herregud, ROM. Jeg er vant til å ha en hel leilighet for meg selv, for pokker. Dette føles rart.

Nesten alle tingene mine står jo på en bod også, så nå får jeg for første gang i hele mitt liv oppleve det å ha et lite rom med få ting. Kanskje jeg kommer til å like det. Litt mindre å holde styr på. Husker den gangen jenterommet mitt var dekt fra gulv til tak med plakater, utklipp og diverse av Eminem. Jeg var helt frelst! Kunne ikke se en centimeter av veggen en gang, for lyrics var printet ut, og til og med miniatyr-notiser fra alle blader og aviser var klippet ut. Tenkte å få opp noen bilder på disse veggene også, men kanskje av litt andre motiver.

Har jeg forresten nevnt hvor høyt jeg HATER skråtak?! Kommer til å få pukkelrygg av å bo her. Jaja, sånn er det visst å bli sendt tilbake til den gamle delen av huset. Håper mamma og pappa betaler for operasjon når ryggen min er høyeste punkt på kroppen.

Et siste bilde av pelsen til lille Bella her hun ligger uvitende og maler ved siden av mammaen sin. I morgen skal vi nemlig til dyrlegen! Skal klippe negler, prøve å få noe som kan hjelpe mot øynene hennes, og så skal vi mest sannsynlig barbere av henne all pelsen! Jeg har så lyst på pelslue, skjønner dere. NEIDA. Men Bella har fått noen knuter som er helt umulige på steder hun ikke vil bli børstet, så nå skal pelsen hennes "starte på nytt". Er litt spent på hvordan hun kommer til å se ut, for å si det slik. Nakenkatt? Hm.

Jaja, nå skal jeg legge meg med mitt lille nurk i armkroken. Tidlig opp på et møte før dyrlegen i morgen også. Gjesp! God natt kjære lesere, håper dere sover godt og drømmer søtt.

middag og scrabble

I kveld har lillebror og jeg vært hos mormor og morfar på middagsbesøk. De flyttet til Tønsberg for et par måneder siden for å leve pensjonistlivet. Koselig å ha dem så nærme, de har jo alltid bodd i Kristiansund.

Etter god middag bestemte jeg på alles vegne at vi skulle spille scrabble, og alle utenom morfar gikk med på leken. Jeg vant! Lillebror insisterte på at "ribbapai" er et ord, og i tillegg ga han seg før spillet var over, så det sier kanskje seg selv at konkurransen ikke var så hard.

Forklaring på ordet "ribbapai": en pai som er ribba, altså spist opp.

Etter en stund kom mamma og pappa og holdt oss med kaffeselskap, før familien Wulff tok turen videre for å kjøpe juletre, hente pakker på posten og ikke minst for å hente ting i boden jeg har leid. Hurra! Det var et gledelig øyeblikk å hoppe inn i boden og si hei til alle tingene mine fra leiligheten i Oslo. Jeg trengte litt ting for å gjøre det hyggelig på rommet her hjemme, så det skal jeg sette i gang med nå.

Kjekk lillebror, da. Neida.

et fantastisk skrivetips

Til alle bloggere, forfatterspirer og til alle som rett og slett bare er glad i å skrive. Jeg har et helt fantastisk program på dataen min, og tenkte jeg skulle dele det med dere. Har hatt det i nesten et år, men har helt glemt å bruke det, men så har jeg brukt det litt nå i det siste, og det hjelper virkelig på skrivingen min når jeg står fast. Prøver jo å skrive  bok, og en blak Word-side er ikke alltid så inspirerende. I Ommwriter, som programmet heter, kan man velge sin bakgrunn, musikk og tastaturlyder, og det er akkurat som om man forsvinner inn i sin egen fantasiverden hvor alt kan skje på "papiret".

Det er helt gratis å laste ned og bruke, i hvert fall foreløpig, så anbefaler alle som er glad i å skrive å laste det ned og prøve det ut. Her er hjemmesiden. Legger ved en demonstrasjonsvideo så dere kan se hva jeg snakker om : )

dyrt å være deppa

Skremte livet av noen av mine kjære med forrige innlegg, stakkar. Det var absolutt ikke meningen. Skal prøve mitt beste å ikke være så dramatisk av meg, alt ordner seg jo til slutt uansett, gjør det ikke? Takk uansett, for alle hyggelige kommentarer fra dere som prøver å få meg til å smile litt, og ikke støttende mail. Fra helt fremmede mennesker. Det setter jeg stor pris på.

Klokka er snart fem på ettermiddagen, og bortsett fra å dusje og åpne døra naken for postmannen som ville at jeg skulle signere for en pakke, har jeg ikke gjort mye spennende i dag. For å være ærlig har jeg ikke stått opp ordentlig, ligger fortsatt i senga.

Akkurat ferdig med å se en sesong av Entourage, så nå hopper jeg over på Lipstick Jungle og håper på at den serien også lar meg flykte litt fra min egen hverdag. Hver rulletekst er et mareritt, når jeg ser rundt meg og oppdager at jeg fortsatt er her, og ikke... Der, på en måte.

Dette er hva jeg lever av. Snus og bringebærdrops gjør seg til både frokost, lunsj og middag. Noen som har sett Four Brothers, forresten? Verdt å se?

Ellers har jeg brukt litt av formiddagen på nettshopping også. Dyrt å være deppa. Både kjoler og sko er lagt i handlekurven på Nelly.com, håper det rekker å komme fram til helgen, sånn at jeg får hatt det på meg på Nelly-eventet i Kristiansand. Nelly-event, Nelly-klær. Som hånd i hanske, liksom! Det er fri frakt på Nelly nå, så løp og kjøp, om du fortsatt mangler kjole til juleaften.

Og så har jeg bestilt meg en ny iPhone. iPhone4. Den jeg har nå er passe knust, den nekter å skru seg av, og den nekter å være på lydløs. Passer meg ganske dårlig i disse dager. Gleder meg til å få den!

Dagens nettshopping. Hva skal vi med kjøpesentere?!

Har det ikke bra nå

Har lagt meg i fosterstilling for å bli liggende sånn resten av evigheten. Har aldri mistrivdes så mye i mitt eget selskap som jeg gjør nå. Klarer ikke å se meg selv i speilet, jeg hater alt jeg ser og alt som er bak det jeg ser. Orker ikke å tenke framover fordi jeg virkelig ikke tror at det finnes noe framover, det er akkurat som om det er tungt å lukke øynene opp hver gang jeg blunker. Er liksom ikke vits. Vil bare bli liggende sånn med øynene lukket helt til et eller annet mirakel kommer over meg og fjerner sløret som hindrer meg i å se at verden er så fin, at livet er så vakkert, og om man bare smiler og er positiv så kommer alt til å bli så bra. Hadde jeg bare hatt litt energi skulle jeg gått ut og begynt å løpe, og løpt til hele kroppen min var borte. Jeg vil ikke en gang ha trøstende ord eller medlidenhet, ganske ulikt meg, og for en gangs skyld klarer jeg ikke å skylde på noe eller noen for at det er sånn. Det bare er sånn, og jeg vet ikke hvorfor. Enda mindre vet jeg hva jeg skal gjøre med det.

engler og trøtthetsyndrom

Vet dere hva jeg klarte å gjøre? Legge igjen legitimasjonen min i Tønsberg da jeg skulle inn til Oslo for å feste og ha det gøy med mine kjære venninner. Kjempesmart. Og det var egentlig uten særlig mye håp at jeg annonserte dette på nett i går, men tror dere ikke to jenter fra Tønsberg tilfeldigvis skulle inn til Oslo på juleshopping i dag, og møtte moren min i dag tidlig for å ta med seg passet mitt inn til oslo?!

Åh. Ble så glad i dem, i den grad man kan bli glad i mennesker man aldri i hele sitt liv har møtt eller snakket med, hehe. Tusen takk mine to engler, dere reddet helgen min!

Se så søte da! Kos dere masse på X-faktor i kveld : )

Akkurat nå ligger Selmabestis og jeg i senga som to slakt. Vi har invitert til vorspiel her i dag, og burde egentlig rydde både leilighet og hårmankene våre, men etter to timers søvn i natt med lattermildt selskap av Idabestis, har vi ikke sjans. Blir vors i pysjen i dag. Kanskje. Gjesp.

Håper alle koser seg denne isklade lørdagskvelden! Kle godt på dere og ikke drikk fremmedes drinker - som min far ville sagt.

la oss danse sammen på høye hæler

Neste helg, altså fredag 17. desember, reiser jeg til Kristiansand sammen med Nelly.com for å hoste på Nelly High Heels Party! Gjorde det samme i fjor, og nekter å gå glipp av muligheten i år. Et utrolig morsomt arrangement, spesielt for jenter som er glad i sko. Det sier vel seg selv!

Eventet holdes på Havana Etcetera i Kristansand sentrum, og de 99 første jentene som kommer får velge seg ut et par sko fra Nellys skokolleksjon. De 150 første som kommer, får goodiebags til en verdi av 1.000 kroner. Av erfaring vet jeg at dette ikke er goodiebags som inneholder en flaske vann og en sjokolade! Absolutt verdt å få med seg.

Så er du skoholiker, bloggleser eller bare klar for en bra fest, ta turen innom Havana fredag neste uke og fest med oss! Det er 20 års aldersgrense, og eventet kan dere finne på Facebook her.

KOMMER DU?! : )

nellykommm-500x500.jpg

Her er jeg før Nelly-party i januar, i sko og kjole fra Nelly.com.

oppe før sola, nok en gang

Gud, dere må være lei av å lese om min barnslige døgnrytme. Men den er stort sett det eneste nye jeg opplever om dagen, og til alles informasjon, så har jeg funnet ut at jeg sover i cirka 20 minutter lengre hver eneste dag. Så det kommer til å ta en stund før jeg er tilbake på normalen.

Våknet i dag som alle andre dager opp før sola stod på himmelen, og ble nødt til å falle inn i verdenen av kjedelige og noe småpatetiske TV-programmer igjen for å slå i hjel litt tid. Er ikke mye man kan gjøre når man har folk rundt seg som ønsker å sove. Bare jeg snudde meg rundt i senga fikk jeg høre; HYSJ, så det ble til at jeg ble sittende og gjette på Sonen sine morgenquizer. Eller, gjette? De sier jo bokstavelig talt svaret, før de forklarer reglene som går ut på at man må sende inn det riktige svaret to ganger på rad - før de understreker at det ikke er NOEN andre som har greid å gjette seg fram til det riktige svaret.

GOD MORGEN! : ) Push up- BH fra Victorias Secret, ikke silikon, som noen av dere spekulerer i. Takk for meg.

flytta hjem, jeg?

Nå sitter jeg på toget på vei ut av Tønsberg by. Ser ut på mørket, et mørk som er lyst opp av gatelykter, stuevinduer og julestjerner. Trærne langs veien glitrer som i en eller annen Coca Cola-reklame, og jeg føler meg nesten som en del av en NSB-reklame. O' jul med din glede.

Rart å skulle reise til Oslo bare for  å være på besøk. Langhelg. Koffert. Nesten deprimerende å ikke ha sin egen leilighet lengre. Jeg har det i hvert fall ikke akkurat nå. Er så usikker på om jeg skal leie ny leilighet før jeg drar til New York, det virker nesten litt unødvendig ettersom jeg ikke vet hvor lenge jeg skal bli der. Gikk ikke opp for meg før i dag at jeg på en måte har flyttet hjem igjen. Flyttet hjem til mamma og pappa? Jeg, nei?! Hah. Men, jo. Jeg har vel egentlig det. Jeg har alle tingene mine her, jeg sover her og posten min kommer hit. Jeg har kule foreldre og en bror som kan være kompis om vi begge legger godvilja til, så det er ikke noe galt i å bo med dem - det er bare litt baklengs. Å bo hjemme igjen.

Jeg har alltid tenkt på penger som noe som er til for å brukes. Har brukt mer enn jeg har spart, og nå er det litt ulogisk for meg at jeg skal bo hjemme når jeg tjener penger til å bo for meg selv. Men så er jo planen å ikke leie flere leiligheter i Norge, men å kjøpe. Og da bør jeg kanskje vente til jeg har kommet hjem fra det store utland igjen?

Kjenner bare at det er litt frustrerende. Savner leiligheten "min", savner å sitte i vinduskarmen min, ha jentegjengen på besøk, bare kunne være helt alene, og... Ja. Men samtidig er det deilig at det alltid er mat i kjøleskapet, at det aldri er tomt for dorull, å ha tilgang på strykejern (det fikk jeg aldri kjøpt, haha) - og ikke minst å se familien min hver dag. Det hender jeg får dårlig samvittighet for at jeg er for lite hjemme, nå trenger jeg jo ikke akkurat å ha det.

Nå blir det i hvert fall langhelg i Oslo, og så blir det sikkert deilig å komme "hjem" til "bygda" igjen neste uke. Ha en fin kveld, alle sammen!

hva gjør man når alt er gjort?

God morgen! Klokka er ti, og jeg har allerede vært våken i fire timer. Har rukket å lage frokost til familien, rydde kjøkken, styre med adresseendring, betale regninger, svare på en haug av mailer, sende ut fakturaer, spise for andre gang - og nåå kjeder jeg meg.

Hva i ALLE dager skal jeg ta meg til nå? Ikke har jeg lappen, og hadde jeg hatt det hadde det sikkert vært for glatt til å kjøre noe sted uansett. Så nå tror jeg rett og slett bare jeg skal spre meg selv og alle sakene mine utover badegulvet, barbere legger, nappe øyenbryn, bleke tenner og spraye huden oransje.

Fikk mange spørsmål om t-skjorten i forrige innlegg, tydligvis mange som vil ha! Maria og jeg kjøpte den på Bik Bok, men fikk en kommentar om at den kan kjøpes på nett hos Probat her. Lissom. Flere kule shirts!

jeg bare hæ lissom

Godt gjort. Jeg sovna klokka seks på ettermiddagen, og har nå sovet i fem timer. Ofte pleier jeg ikke å unne meg mer enn fem timer søvn, så nå kommer jeg vel til å bli liggende og stirre i taket i hele natt. Skråtaket. Jeg hater skråtak.

Men hadde det i hvert fall superkoselig med Maria. Føles ut som om jeg ikke har sett henne på evigheter selv om det bare er litt over en måned siden, så det var gøy å catche up på alt vi har gått glipp av i hverandres liv. Da oppdateringene var gjort, mimret vi tilbake til sommern mens vi spiste lunsj, og jeg tror ikke jeg har ledd så høyt og hardt på et halvt år. Hvordan er det egentlig mulig å gjøre så mange tabber, flauser og feil som vi gjør. Jeg har ikke ord. Men vi har alltid noe å le av i ettertid, så hvorfor ikke bare fortsette i samme løypa.

Etter at vi hadde kjøpt matchende t-skjorter, spist og skravlet ferdig, samt handlet, dro jeg hjem for å begynne på middag til familien.

Handlet inn til veldig enkel og rask matlaging, jeg er veldig glad i de ferdige indiske sausene fra Uncle Bens, så jeg pleier bare å bruke dem, kaste glassene og late som om jeg har laget alt fra bunnen av. HVORFOR skal man liksom lage ting fra bunnen av når det både er billigere og smaker bedre når man kjøper det ferdig? Finnes det i det hele tatt noen som baker kaker fra bunnen lenger? Just wondering.

Folk klikker i vinkel når jeg lager trutmunn på bilder, eller når jeg har jeg-prøvde-å-være-sexy-men-jeg-mislyktes-blikket, jeg skjønner ikke hvorfor. Jeg er jo så pen. Alt kler den smukke!

Her er t-skjorta vi kjøpte lik. Vi er ganske sånn "og jeg bare hæ lissom", men til gjengjeld er vi veldig klare over det.

kafè midt på dagen er for nybakte mødre

Og jeg er ingen nybakt mor. Men kafè skal jeg på uansett. Er ikke vant til å være i Tønsberg på dagtid uten å ha jobb eller skole. Sommerferie er jo en ting, men nå er det snø opp til anklene, og stort sett alle er opptatt med sitt.

Skal straks møte Maria, my very very best friend. Hun er egentlig den eneste av mine gode venner som fortsatt er igjen her i Tønsberg, så flaks at hun har tid til meg!

En av tingene som gjør det helt greit å være hjemme er jo de kjære venninnene mine. Satt nærmest og hoppet i setet på flyet fordi jeg var så gira på å komme hjem og klemme på dem, men jeg må dessverre vente til helgen med å se de fleste. SMS'er tikker inn fra alle venninnekanter, og for en gangs skyld ser det ut som om det er meg det er bruk for. Er vanligvis jeg som løper til venninnene mine med mine egne hjertesukk og såpeopraer, men på den korte tiden jeg har vært borte, har de fleste av venninnene mine rotet seg inn i hvert sitt lille eventyr. Gleder meg til å høre alt som har skjedd den siste måneden, og ikke minst til å være den hjelpende hobbypsykologen, haha!

Har pakket meg godt inn allerede, og flere plagg skal på før jeg våger meg ut i kulda og setter meg på bussen inn til byen. Det er så isende kaldt her at hårene reiser seg, til og med på steder jeg ikke har hår!

trygt hjemme

Reisen i går var perfekt. Selv om den var lang, og selv om jeg kom fem timer for tidlig på flyplassen og danset gjennom innsjekk og sikkerhetskontroll på ti minutter til sammen. Ettersom jeg heller tisser på meg enn å plage de som sitter ved siden av meg på flyet når jeg sitter i midten av fremmede mennesker, husket jeg å spørre om å få sitte ut mot midtgangen denne gangen. Og det fikk jeg jo. Og så fikk jeg en hel rad for meg selv i tillegg, så jeg fikk både sovet og strukket på beina. Swiss har veldig deilige fly, trenger i grunn ikke business class hvis man er heldig med plassen sin. Spesielt ikke ettersom om det nesten koster en vanlig månedslønn...

Men bra med plass på flyet eller ei. Det er virkelig en lang tur. Så et par filmer, en TV-serie, spiste og sov. Og da alt det var gjort var det fremdeles over fem timer igjen, og da blir jeg litt sånn sitte-og-se-rett-ut-i-lufta-og-lure-på-om-jeg-noen-gang-skal-orke-å-reise-igjen.

Men så kom jeg meg omsider til Oslo etter en mellomlanding i Sveits, og da pappa hentet meg på Gardemoen (som plutselig virker lite og oversiktelig etter å ha vært i LA), var egentlig den lange reisen glemt.

Utrolig koselig å komme hjem til familien, og ikke minst å se Bella! Jeg var så trøtt at jeg var ganske sikker på at jeg visste hvordan det ville føles å falle i koma, men likevel ble lillebror og jeg liggende og prate til langt på natt i sengen min, og kvart på sju i dag lå jeg klar til å pipe han i øret som en førsteklasses vekkeklokke. Denne jetlagen gir meg døgnrytme som et lite barn. Våkner smertefullt tidlig, og henger med huet sånn cirka rett etter barne-TV.

Nå bruker jeg et par timer på å vaske klær, rydde litt og kose med katten min som ikke ser ut til å ha savnet meg svært mye, og resten av dagen skal jeg bare kose meg med mennesker jeg er glad i.

Haha, Bella hjelper til med klesvasken. Dumme, sure katt.

ække mye glam over det her

Alright. Bagasjen er pakket, humøret er dårlig og passet ligger klart til bruk. Gruer meg som en gal til å sitte inneklemt mellom fremmede mennesker på et fly. Ringte for å oppgradere til business class, men det kostet så mye som tretti tusen norske kroner. Jeg bare; nei takk, det var litt for billig for meg gitt.

Dette er passet mitt. Hvilket land tror dere jeg kommer fra?

Det mest festlige skjedde i leiligheten for en times tid siden, forresten. Jeg stod og pakket siste rest ned i kofferten, da et par to meter lange bein kom spaserende inn i leiligheten, etterfulgt av tre rosa kofferter og en Louis Vuitton. HEI BRASIL! Åh, nei, jeg rekker ikke legge ut i lange baner om alt det tåpelige hun har rukket å gjøre på en time, for nå må jeg ringe en taxi og komme meg til flyplassen. Fem timer før. It's LA!

Ønsk meg en god tur eller ei. Kommer ikke til å ha en god tur uansett, åååååå, gi meg business class. Kan man late som om man hyperventilerer og blacker ut, og så får man ligge/sitte et annet sted i flyet?

Hvis dere savner meg når jeg ikke blogger, kan dere følge meg på twitter.com/idawulff. Der oppdaterer jeg hele døgnet og fra over alt! : ) Som en liten miniblogg.  See you soon, then.

svar på flere spørsmål

Her kommer svar på litt flere spørsmål angående reisen min, EF-skolen og LA : ) Hvis dere ikke fikk svar her, så kanskje jeg svarte på spørsmålet forrige gang?

Hvordan kom du deg inn på en nattklubb i LA når du bare er 20? Er det ikke 21-års grense?

Jo, det stemmer at det er 21-årsgrense. Men det er nok ikke så strengt her som mange skal ha det til. I følge mine erfaringer, i hvert fall. En fyr som jobbet på nattklubben fortalte meg at klubbene er mest opptatt av at de ikke tar inn mindreårige som er sendt dit av politiet, så om du f.eks går med noen som jobber der eller noen de stoler på som kan gå god for deg, så skal det ikke være noe problem. Og det var det jeg gjorde. It's who you know and who you blow! Haha.

Jeg bruker aldri fake leg, er alt for pysete for det. Men man kommer alltid langt med å kjenne de rette menneskene - eller med å kle seg pent, ta på seg høye hæler og smile pent.

Em og jeg, LA-sisters <3

Hvordan er det med kriminalitet?

Vet ikke helt om jeg forstår spørsmålet ditt, men om du spør om jeg har merket noe til kriminaliteten her nede, så må jeg si nei, det har jeg ikke. I hvert fall ikke her jeg bor og for det meste oppholder meg.

Men den kvelden jeg var i bilulykke ble jeg stående midt i en ghetto på svarte natta, og jeg vil ikke påstå at jeg følte meg særlig trygg. Var faktisk livredd og etter et uheldig møte med en ekkel fyr, følte jeg meg heldig som ikke ble ranet eller slått ned. Det er mye gærne folk her, men altså. Det er det hjemme og. Det er bare så mange flere mennesker her, så det er større sjans for å treffe på feil person, I guess?

IDA, hvorfor forteller du ikke om ditt møte med *sensurert*?!?! Så bilde av dere på Facebook, det er jo dritfett, det er sånt du må blogge om.

HEHE. Dette er ikke perezhilton.com, enkelte unner jeg et privatliv.

Jeg er skikkelig gira på å ta et sånt kurs som du gjør, planen er å gjøre det fra høsten 2011. Det jeg lurer på er hvorfor du valgte studenthjem? Jeg er så usikker på om jeg skal velge studenthjem eller vertsfamilie.

Jeg valgte å bo på studenthjemmet, rett og slett fordi det er mer frihet her, og jeg er vant til å bo for meg selv og klare meg på egenhånd. Så det mest positive med å bo her, er nok at det er mer frihet, og ikke minst at det er så innmari nærme skolen. Hvis du bor hos vertsfamilie derimot er det gratis, og du får mat der, og så er det jo stor mulighet for at de tar deg med på ting og viser deg rundt i byen. Dessuten er det nok bedre hvis du ønsker å forbedre deg mest mulig i engelsk. Kan nesten ikke fortelle deg hva du bør velge, ettersom jeg ikke har prøvd å bo hos vertsfamilie her.

Rommet mitt i Redondo Beach.

Hei! Har veldig lyst til å ta et studieår i utlandet, og fikk EF-katalogen i posten i dag. Kan du ikke fortelle litt mer om hva dere lærer på skolen og sånt?

Jeg har to forskjellige fag. Det ene er rene engelsk-timer, og der sitter vi enten i et klasserom med lærer, eller så sitter vi på data og gjør oppgaver på noe som heter iLab.

I engelskttimene har vi forskjellige temaer, for eksempel elektronikk, fobier, politikk, media osv, og innenfor de forskjellige temaene lærer vi nye gloser, uttale og rett og slett utvikler vokabularet vårt.

Det jeg merket da jeg kom hit var at jeg kunne den grunnleggende overlevelses-engelsken, men jeg hadde ikke særlig mye å stille opp med i en dialog, eller hvis jeg skulle snakke om hverdagslige ting. Jeg manglet rett og slett ORDENE. Føler at det har forbedret seg ganske mye nå.

Og så har jeg et tilvalgsfag som jeg valgte selv. Man kan velge mellom ting som mat og vin-fag, kommunikasjon, grammatikk, og selv valgte jeg kultur. Faget heter "sitcoms and culture", og der ser vi for det meste på TV-serier og bruker deretter det engelske språket til å refletere over filmen, og diskutere oss i mellom hva vi syns.

Hva heter området der du bor?

Stedet jeg bor heter Redondo Beach. Utrolig hyggelig med en flott strand og masse små, koselige butikker og restauranter.

Og Redondo Beach ser stort sett slik ut. Kjempefint!

Hva skal du i New York, hva skal du studere og hvor skal du bo?

Alt det der kommer jeg tilbake til når alt er 100% sikkert! Men jeg tror jeg skal studere foto ved et universitet, og jeg har enda ikke funnet et sted å bo.

Hvordan er det å ha med seg snus til USA? Hørt det er tredje verdenskrig i Asia siden de tror det er narkotika osv. Hørte noe om at det ikke er lov å ha det med inn/bruke det der.

Hehe, det med Asia vet jeg ingenting om, men min japanske roomie ble helt hysterisk da jeg hadde lagt snuspakken min på skrivebordet hennes her om dagen. "What is this, what is this?!" ropte hun, mens den ene snusen etter den andre trillet ned på gulvet. Lo godt da, skal jeg love deg.

Men tror ikke det er noe problem å ha med snus til USA, både jeg og min norske venninne her hadde med oss.

Hvordan ville du anbefalt folk som skal på ferie til LA å komme seg rundt? Venninna mi har nemlig fått det for seg at vi skal gå og ta buss, mens jeg mener at vi bør leie bil.

Hvis dere skal på ferie og være her i en kortere periode, vil jeg absolutt anbefale bil. Spesielt hvis dere ikke kjenner noen her som kan kjøre dere. Buss tar lang tid og er ikke trygt på kvelden, og det er så store avstander her at dere bør ha bil for å komme dere rundt og få sett litt av byen. Husk GPS!

Heey, hun med det røde håret der! Heter ikke hun Rana? Hun ligner i hvert fall på ei jeg har sett en del bilder av.

Jo, hun heter Rana! Hehe, lillebroren min visste også hvem hun var. Hun er karakteren "Samara" i dataspillet Mass Effect, og jobber en del som modell og skuespiller. Hvor har du sett henne før?

Rana og meg på The Colony.

Har dere mye lekser på EF?

Nei. Det er ikke lekser hver dag, kommer litt an på hva slags nivå du er på og hvilken lærer du har tror jeg. Noen trenger mer øving på fritiden enn andre! Når vi får lekser kan de være å skrive et referat fra en film vi har sett, eller å krysse av glosene vi ikke er helt sikre på, eller f.eks å fylle inn riktig ord i et par oppgaver. Det er uansett ikke lekser som tar opp mer enn en halvtime/time av dagen din! I hvert fall på opplegget jeg er med på.

Alle kan bestille en gratis katalog fra EF her!

fest i hodet mitt

Bloggen har hatt litt nedetid, jeg vet ikke helt hvorfor. Ikke at jeg har hatt så mye spennende å meddele, har faktisk begynt å bli syk og prøver derfor å ta det litt rolig. Skulle egentlig på et houseparty i dag, og stod vel egentlig klar med både kjole og oppusset ansikt da jeg forstod på halsen og hodet mitt at det ikke var et smart trekk å dra. Kjennes ut som om jeg har spist grus og drukket nitten Vodka Redbull uten å bli full. Helt surrete i hodet.

Men det er like koselig å bare kose seg her hjemme. Kom meg ikke opp på skolen i dag, men Annie dro meg opp i 11-tiden, og fikk meg med ut for å spise litt og kjøpe flere julegaver. I tillegg tok vi turen innom et spa, og det føltes veldig godt å bli stelt litt med på en stakkars-meg-dag. Selv om jeg følte meg som en slavedriver, da jeg fikk manikyr, fotmassasje og pedikyr samtidig. Visste forresten ikke at jeg kunne være kilen under føttene heller. Det var bare flaks at hun som tok seg av føttene mine ikke fikk to tær i nesa.

Litt flere julegaver fikk jeg også kjøpt. Jo flere som er i boks, desto mer ro får jeg i kroppen. Jeg er så dårlig på gaver, det er helt sykt. Skulle tro det var enkelt å kjøpe gaver til noen man har kjent i 20 år. Ender alltid opp med å kjøpe masse meningsløst skrot.

I kveld er det Annies siste kveld her. Vi har kost oss med mat fra vår italienske yndlingsrestaurant, og akkurat nå har vi gått hver for oss for å pakke kofferter. Jeg er helt overrasket over hvor god plass jeg har! Kjøpte en ekstra bag i dag, og nå føler jeg nesten at jeg må handle flere ting og klesplagg for å fylle opp. Det var noe nytt.

Jeg spurte forresten roomien min i dag om de spiser hunder i japan. Det gjør de absolutt IKKE. Men de gjør det i Kina. Så vet vi det.

Ps. Det var forresten noen av dere som mistenkte meg for å ha KLIPPET føttene mine inn i et bilde av en solnedgang i forrige innlegg. HERREGUUUD, dere er teitere enn meg, og jeg er skikkelig teit. Spør hvem som helst. Og ja, selvfølgelig. Gikk et kvarter bort til solariumet og tok bilde av føttene mine foran en plakat, i stedet for å gå fem minutter ned til stranden for å se på den faktiske solnedgangen. Får tannverk.

måkene fra long beach

Var i godt humør i dag. Tok på meg nye, vonde sko, men tenkte at det ikke gjorde noe så lenge sola skinner, og det gjorde den, så jeg hoppet glad og lettsint bortover gata, og tenkte at nå skulle jeg gjøre noe hyggelig med meg selv.

Veska var pakket med bok, teppe og musikk til ørene, og jeg gikk et par kilometer ekstra for å kjøpe god mat til min lille farvel-piknik på stranda. Forbipasserende smilte og sa hei, jeg smilte tilbake, og hoppet videre mot stranda.

På stranda speilet sola seg i vannet, jeg hadde akkurat kommet i tide til solnedgang. Perfekt. Stranda virket lengre i dag, akkurat som om den strakk seg ut i evigheten, og jeg tenkte at det skulle dette øyeblikket også gjort. For det var så vakkert, og så riktig, akkurat som om jeg hadde trådt inn i et landskap som viste meg hvordan det så ut inne i hodet mitt akkurat der og da. Jeg tok på meg bloggerollen, og obligatorisk dokumenterte jeg sola, stranden - og de vonde beina mine i ballerinasko som viste seg å ikke være av skinn likevel. Men det gjorde ikke noe.

Jeg brettet teppet utover midt på stranda, tok av meg skoene, og borret tærne ned i sanden. Småkaldt og forfriskende, enda en liten lykkebølge bruste gjennom meg.Så sperret jeg alle lyder ute, satte Joshua Radin's Today på ørene, og tok fram maten for å begynne min lille piknik. Lukket øynene et øyeblikk, åpnet dem igjen, og stirret rett inn i øynene på en........ MÅKE!

Jeg er livredd for store fuglekrek, men ettersom en rad perlehvite tenner og solbrune brystkasser jogget fram og tilbake bak meg, prøvde jeg så godt jeg kunne å beholde roen. Pssshhht, gå vekk, hveste jeg, men herr måke nektet å høre på meg, latet som om han ikke forstod norsk. I stedet ropte han på vennene sine uten å si en lyd, og en hær av grådige måker kom svevende mot meg, på en skremmende selvsikker måte. VI VIL HA MAT, skrek de til meg. Tror jeg.

Resten av hendelsen har jeg ikke lyst til å beskrive en gang. Følte meg så latterlig dum der jeg kastet maten i veska (hvorfor?!) og løp fra både sko og jakke, nei vent, jeg løp ikke, jeg krabbeløp på alle fire mens jeg ropte til 140 måker at de skulle la meg være i fred.

Ti minutter senere var jeg hjemme. Nesten på gråten, skremt for livet og fyllt med hat ovenfor fugler. Og nå skal jeg tømme veska mi for mat, vaske matlukta av alle tingene mine, og så skal jeg ringe en jævla restaurant og få dem til å levere mat på døra mi, sånn at jeg kan ligge i en trygg sofa og spise i fred mens jeg ser en film. Piknik i solnedgang har jeg i hvert fall fått nok av for en stund.

Haha, uff, jeg dør litt inni meg. Noen som kan trøste meg med enda verre måkehistorier?

det nærmer seg hjemreise

God kveld. Det var halvornøyd og smårørt jeg hoppet hjemover fra kino etter å ha sett Love and other drugs med deilige Jake Gyllenhaal og småirriterende Anne Hathaway. Men gleden varte ikke lenge. Da jeg åpnet døra til leiligheten ble jeg nærmest slått i bakken av en uutholdelig stank, og der satt tre japanere og smilte sukkersøtt til meg. Jeg rakk ikke å si; eeeh, en gang, før jeg fikk en forklaring. De hadde vært i China Town og handlet kvisemedisin i dag. Javel, tenkte jeg. Man kan bli kvitt kvisene sine uten å koke rottepels og froskehjerner på kjøkkenet. Kjøkkenet som ligger vegg i vegg med hodeputa mi.

Hehe, men å ha roomier som har gått meg litt på nervene har i grunn vært litt gøy. Nå når jeg tenker over det i ettertid. Tror ikke jeg er roomie-materiale. Eller. Jeg tror egentlig ikke det er meg det er noe galt med, heller ikke noen andre, det handler vel litt mer om kulturkræsj.

Ja, dere leste riktig. HELLO NORWAY! Det nærmer seg hjemreise. Kan nesten ikke tro det! Føler at jeg akkurat har kommet hit, og samtidig føler jeg at jeg bor her.

Blir alltid så deprimert når jeg skal hjem fra slike ting, tenker alltid at det ikke er noe å komme hjem til. Så et lite tips til alle er å sette opp en glede-seg-til-liste. Ta den fram når du sitter på flyet, så er det kanskje ikke like trist å lande på norsk, snødekt jord. Her er min lille glede-seg-til-liste:

Som dere kanskje skjønner har jeg en del på gang. Vet dere hvorfor? Jeg føler at hvis jeg skal få reist rundt og gjort noe spennende utenfor Norges fire vegger, så må jeg gjøre det NÅ. For jeg er så skummelt keen på å slå meg til ro med mann, hus og barn - i den rekkefølgen, og det er verken overdrivelse eller tull. Og jeg kan jo ikke gjøre det nå! Må leve litt mer først. Leve på den måten jeg gjør nå.

Nok om det, det er flaut nok som det er at jeg sitter og drømmer om en villa når jeg ikke engang har kjøpt min første leilighet. Og forresten, tusen takk for alle tipsene om telefonabonnementer som kan passe meg! Jeg tror jeg har funnet en løsning nå! God natta-klemmer til alle dere som følger meg dag inn og dag ut.

bedhead self absorbed

Vil anbefale en veldig god shampoo til alle som har kjemisk skadet hår! Jeg har jo både bleket og farget håret mitt mye de siste årene, noe håret mitt er svært preget av. Det ser ofte tørt og flatt ut, og da er det viktig med litt medisin til håret! Tigi Bedhead sin Self Absored shampoo og balsam inneholder masse gode vitaminer for håret, og funker bra hvis man vil ha fylde og glans i håret, og den skal også forebygeg splittede tupper.

Blivakker.no har en kampanje nå, så det er 40% rabatt på alle disse produktene! Så alle de store frisørflaskene koster nå 119 kroner, og hvis dere i tilegg bruker rabattkoden "Ida" får dere 10% ekstra prosent i avslag. Smil, du har gjort en god deal, hehe, som de sier på reklamen. Produktene jeg snakker om finner dere her. Finnes mange varianter for forskjellige hårtyper.

Og bare et lite PS. De lukter himmelsk!

Innlegget er sponset av Blivakker.no.

sprey tæn

Å finne fram var ingen sak. Akkurat som Google Maps sa, tok det 14 minutter. Eller, det ville tatt 14 minutter om vi ikke stoppet for lunsj først. På vår vei fant vi nemlig en haug av koselige, små restauranter, så angrer litt på at vi ikke har gått strekningen før. Anette er pizzakjenner til de grader, og etter noen gode ord om California Pizza, satte vi oss ned der for å spise. Nam!

Og så videre til LA tanning studio. Og det var noe litt annet i Norge, skal jeg si dere! Full betjening, 18 årsgrense - og svindyrt. For å ligge 12 minutter i det beste solariumet kostet det over 300 norske kroner. Heldigvis er vi studenter her, så da er alt mye billigere. Vi bestemte oss for å ta en bodyspray i stedet, og med studentrabatt kostet det bare en hundrelapp. Og bedre for huden enn solarium!

Må si det var litt skummelt da. Stod der i en slags dusj med hårnett, og lukket øynene mens dette store maskineriet hveste, freste og sprayet mot meg som om jeg hadde gjort den noe vondt. Men en naturlig og fin farge ble det i hvert fall! Må nok tilbake før jeg reiser hjem.

nå skal jeg ut og gå

Google Maps har vært en av mine beste venner her nede. Til og med når man skal gå litt rundt i nærområdet kan det være vanskelig å finne fram, så Google Maps er herved min mest besøkte nettside. Etter Facebook og Twitter, haha. Når sant skal sies eier jeg faktisk ikke retningssans, og når jeg kommer ut av en butikk har jeg vanskelig for å finne ut hvilken vei jeg kom fra - med mindre jeg har sett etter skilt og nabobutikker før jeg går inn i en butikk.

I dag har jeg bestemt meg for å til et solarium. Jeg har jo så å si sluttet å ta sol, men når jeg kommer hjem skal jeg på en fotoshoot, og jeg trenger litt farge i kinna nå, foråsidetsånn. Men ja. Ønsk meg lykke til. I følge Google Maps skal det ta 14 minutter å gå, jeg tipper jeg kommer til å bruke en time - minst! Haha.

Her er et lite kart over nærområdet, og hvilke poster jeg skal innom i dag. Som dere ser er de viktigste tingene ganske nære her, hvis man tar i betraktning at det skal være 2 minutter å kjøre fra "hjemme" til "solarium".

Tenkte å komme meg ned på stranda en tur i dag også. Har bare vært der en eneste gang! Blir fort sånn når det ikke er badetemperatur, men i dag skal jeg søren meg ha piknik på stranda, om jeg så må gjøre det alene.

har dere flere spørsmål?

Det renne fortsatt inn spørsmål rundt mitt opphold her i LA, EF-skolen og diverse ting som har kommet opp i flere av innleggene mine. Jeg vil selvfølgelig svare på mest mulig, men det er enklere hvis vi samler alle spørsmålene under ett innlegg, slik som vi gjorde her. Så har dere flere spørsmål, før jeg forlater dette herlige stedet?

vi er alle skuespillere, modeller og sangere

En ting som er felles for alle menneskene jeg kommer i snakk med her i LA, er svaret de gir når jeg spør hva de jobber med. Skuespiller. Modell. Artist. En av de tre, men som oftest skuespiller, med et lite innspill av de to andre. I also do modeling and singing.

Det de glemmer å nevne, er at de jobber som bartendere og i klesbutikker på dagtid, og at de aldri har hatt så mye som en statistrolle i en film. For konkurransen her er så stor. Kjenner du ikke de riktige folkene, har du ikke den rette utstrålingen, det rette utseendet og den rette personligheten, kommer du aldri noen som helst vei.

I går kom jeg i snakk med en New Yorker på en restaurant i Hollywood. Han var i likhet med mange andre her i byen overdrevent pratsom, så vi slo av en prat. Han hadde akkurat flyttet fra New York til Los Angeles, og var kommet for å jobbe fulltid som skuespiller. Hvordan jobber du som skuespiller? Med hva, liksom? Spurte jeg. Jeg går på castinger og sånt, prøver å finne en rolle, fortalte han. Men ofte når noen ringer og forteller om en audition må jeg være der på tretti minutter og det er fysisk umulig her i LA hvor det kan ta to timer å kjøre til nærmeste nabo. Eller noe.

Jeg vet ikke helt om jeg syns det er komisk eller trist, dette med alle menneskene som klamrer seg fast til LA, med store drømmer om å bli noe stort. Jeg ser det nesten som en maurtue, der de for øyet som ser utenifra smelter sammen. Bare en eneste stor klynge med samme ønsker og samme mål.

Selvfølgelig, det er bra å ha drømmer og sette seg mål. Og jeg unner alle den suksessen de måtte ha. Jeg bare tenker. Er det ikke litt naivt å ofre alt man eier og har, komme til en fremmed by og satse alt på å bli KJENT? Som om det ikke var mer i livet enn å se seg selv på en TV-skjerm eller en Vodka-reklame.

Kanskje det bare er jeg som ikke forstår det. Det bare virker som om mange av folkene her ikke lever, for de streber så hardt etter det livet de vil leve en gang. Hva med å se opp på himmelen og smile til den vakre California-solen en gang i blandt? Løpe på stranda, stikke tærne i vannet og bruke California til det dette vakre stedet ble skapt for.

It's who you know and who you blow. Riv meg i armen den dagen jeg bestemmer meg for å dra til LA for å bli skuespiller! Hvis jeg vurderer å flytte hit for å gifte meg eller bo i en bungalow på en strand, derimot, spark meg i rumpa og få meg avgårde!

buss til hollywood, trokke det

LA-tid: 00.09

Kvelden har tatt Los Angeles bakfra, og det har allerede vært mørkt i over seks timer. Det er vinter her. Snømenn, juletrær og julesanger som spiller i full harmoni med palmer, solskinn og strender. Rart. Men veldig fint.

De to siste dagene har jeg bare slappet av. Når det først er helg her blir man jo opptatt av å gjøre mest mulig, så det er liksom aldri noen avslapningstid. I dag begynte jeg heldigvis sent på skolen, så jeg fikk sovet ut og gått meg en tur før skoleklokka ringte inn.

Jentene og jeg har funnet et shoppingsenter som kun ligger ti dollar med taxi borte fra skolen. Mye bedre å skrive i taxi-penger enn i kilometer. Ingen går dit uansett. Det heter Del Amo Fashion Center, og er utrolig bra. De har Urban Outfitters, Victorias Secret,  Macys og en del andre butikker som er bra på sko og kjoler. Det er en stor og fin kino der også! Vi så Harry Potter der i går.

Og før vi så Harry Potter, bestemte vi oss for å ta BUSSEN til Hollywood. Vi har tatt så mye taxi at vi tenkte det kunne være godt for både samvittigheten og lommeboka å ta litt buss. Jada, kan godt hende det, men fy faen. Tre busser og tre timer senere var vi på plass - vi dro visst midt i rushen. Selv om det er rush hele tiden. Det eneste positive med turen var at vi kom i snakk med masse morsomme mennesker. Lo en del, for å si det slik. Elsker at alle prater med alle her.

Lunsj på Good Stuff før vår lange ferd til Hollywood.

Utenfor Madame Tussauds. Følte meg som et feit dråg ved siden av Angelina Jolie og Buffy-vampyr-jenta, så ingen bilder derifra for nå.

Når jeg får hjemlengsel sitter jeg bare og slapper av litt i en skobutikk. Samt kjøper noen sko. Haha, føler meg hjemme der. Nei, nok tull. Det er faktisk NATTA her! Og jeg skal tidlig opp. God natt.