SHOPPING ON A RAINY DAY

Processed with VSCO with a5 preset
I dag hadde vi store planer om en nydelig strand og paddle boarding. Derfor var det litt skuffende å våkne opp til øspøs regnvær. Men vi måtte jo gjøre det beste ut av dagen likevel, og bestilte taxi for å dra til vårt nye frokost-stamsted. Dere som følger meg på Snapchat har vel fått med dere hva som skjedde.... Det kom en limousin. Jeg syns limousin er noe av det mest harry som finnes, så starten på dagen ble full av latter. Tenk å ankomme en liten kafé i en lang, hvit limmo. Herregud. 

Etter frokost gikk vi og tok fotmassasje. Vi sovnet nesten begge to, og kjente oss litt nedfor pågrunn av været. Så hva gjør man da? Shopping så klart! Vi duret videre til Ala Moana som er verdens største outdoor mall, og gikk løs på butikk etter butikk. Vi har kjøpt masse fint begge to, og jeg fikk kjøpt en nyydelig veske. Siden bankkortet mitt er sperret etter det lille uhellet i går, er Kristina lommeboken min. Så i dag har jeg hatt gleden av å si "she will pay, best friend ever" et par ganger... Haha :-)
Processed with VSCO with a5 preset
                                                                      - WHAT WE DO ON RAINY DAYS - ​
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 preset
Det står bedre til med jetlaggen vår i dag, så vi har satt oss et mål om å komme oss ut på ordentlig middag i kveld. En av jentene i EF har anbefalt oss et sushisted som skal være helt fantastisk, så dit går ferden. Nam! 

PS. Dere som pleier å tipse tollerne på Gardermoen om oss når vi er på tur. Go ahead, vi går selvfølgelig på rødt. 

JEG HAR ALDRI OPPLEVD MAKEN

Processed with VSCO with a5 preset
Jeg har bare vært på Hawaii i et og et halvt døgn, men jeg er allerede helt målløs over folkene her. De er så vennlige og gode at jeg aldri har opplevd maken. Og det gjelder ikke bare servitøren som lever av tips eller pikkoloen som sleper kofferter jeg snakker om. Hvert eneste menneske vi har møtt her, utstråler så mye godhet og vennlighet at jeg blir helt satt ut. Fremmede mennesker som smiler og sier hei. Slår av en prat. Ønsker deg så inderlig en fin dag videre, når du går ut av heisen. Spør om hvem du er og hvor du er fra. Alle biler stopper for deg, selv om det ikke er noen fotgjengerovergang. Vi har opplevd flere ganger at folk stopper og venter med å gå forbi når vi tar bilder av hverandre på gata. Og det gjør de med et smil - selv om vi selvfølgelig blir brydd av det og vinker dem forbi. Man føler seg ikke i veien når man spør om veien. 
Processed with VSCO with a5 preset
I går var jeg skikkelig uheldig og mistet lommeboken min i en taxi. Helt håpløst å miste alle kort jeg eier i tillegg til nettbankbrikken. Jeg fikk heldigvis ringt banken og sperret alt, men da jeg ringte taxisentralen ble jeg skikkelig overrasket. Sjefen forklarte at de hadde tusen taxier og at det ikke var sikkert det var deres selskap jeg hadde kjørt med - men selvfølgelig skulle han sende ut en melding til alle taxisjåfører og be dem om å lete etter lommeboken. Se for dere Oslo Taxi gjøre dette. Tror ikke det, nei. Etter noen timer ringte telefonen på hotellet, en taxisjåfør hadde funnet lommeboken min! Lykke på jord. Verdens snilleste taxisjåfør kom kjørende med et smil, leverte lommeboken og sa at nå kunne jeg dra og shoppe videre. Jeg hadde bare 14 dollar i kontanter i lommeboken, og ba ham om å parkere så jeg kunne gå i minibanken og ta ut mer penger til ham. Det nektet han. No no no, you go shopping instead! 
Processed with VSCO with a5 preset
Å være snill og god mot medmennesker virker som en selvfølge her. Jeg blir nesten flau over at jeg blir satt ut av det. At jeg får gåsehud og blir rørt når folk er snille mot meg uten grunn. En ting er i hvertfall sikkert: jeg skal la det smitte over på meg mens jeg er her. 

Her nærmer klokken seg 7 om morningen, og vi har vært oppe noen timer allerede. Jeg trekker tilbake at vi ikke er blitt rammet av jetlag, haha. Det er fremdeles mørkt ute, men vi skal gjøre oss klare til frokost. Ønsker alle en fin dag! 

ALOHA

Aloha fra Hawaii! Det er et lykkelig menneske som sitter og skriver til dere nå. Tenk at en 24 timers reise med fly kunne gå så smooth og problemfritt. Vi hadde masse plass, lite turbulens, en haug med god søvn, og god mat og drikke. På den siste flyturen fra San Francisco oppgraderte vi oss til first class, og det gjorde virkelig hele reisen. Vi valgte å reise hit noen dager før vi begynner på språkkurset vårt, sånn at vi skulle få unnagjort den verste jetlaggen før "hverdagen" på Hawaii starter. Men det ser faktisk ut til at vi har klart å lure oss unna denne gangen, for døgnrytmen vår er helt normal. Ikke verst når vi ligger 11 timer bak dere der hjemme! Og så er det jo ikke feil å feire nyttårsaften på selveste Hawaii heller. 

Nå har vi nettopp vært ute og spist en helt himmelsk frokost, jeg har aldri før spist en så god smoothie bowl. Stedet heter Heavenly Island, og vi stod tjue minutter i kø for å få bord. Da sier det vel seg selv at det er noe som er verdt å vente på ;-) 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c3 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c3 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c3 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c3 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c3 preset
Gii meg styrke, jeg kommer jo aldri til å ville forlate dette stedet. Nå skal vi straks komme oss ut av hotellet igjen og utforske området litt. Været er ikke helt på topp i dag selv om temperaturen er perfekt, så det er mulig det blir shopping fremfor beachen 

LES DINE FAVORITTMAGASINER GRATIS I 30 DAGER

Annonse
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Har du hørt om Flipp? Jeg var ikke sen med å skaffe meg appen da Kristina tipset om den. Flipp gir deg nemlig tilgang til over 50 av Norges største blader og tegneserier, i tillegg til de mest populære magasinene fra Sverige og Danmark. Se alle bladene her! Selv bruker jeg appen til å lese Det Nye, Bonytt, ELLE, Kamille, Maison, Rom123 og ShapeUp. Hvis jeg skulle kjøpt alle disse magasinene hver måned, hadde det jo kostet en liten magasin-formue. Men med Flipp-appen betaler man en fast lav sum i måneden, og kan lese hva man vil - når man vil. 

I tillegg kan man være logget på hele fem enheter med ett abonnement, så man kan bruke den på både iPaden og iPhonen sin, og/eller dele med familien. Jeg har delt innloggingen min med mamma og pappa, siden appen inneholder magasiner som de liker å lese. Alt fra interiør til bil, med andre ord! 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
                                                                             - PRØV GRATIS I 30 DAGER - 

Nå som jeg skal på ferie igjen, trenger jeg ikke hamstre magasiner til flyturen på Gardermoen. Jeg åpner bare Flipp-appen på iPhonen, så har jeg ferskt lesestoff både til flytur og late dager på stranden. Like perfekt til toget, og til en kosekveld i sofakroken hjemme. 

Nå får du muligheten til å lese Flipp gratis i 30 dager. Når de 30 dagene er over, kan du velge om du vil fortsette å være abonnent eller ei. Hvis du ønsker å fortsette, får du som følger av min blogg en spesialpris på 99 kr i måneden (koster ordinært 129,- i mnd). For å få spesialprisen etter at de 30 gratisdagene er løpt ut, må du registrere deg via denne linken 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
                                                                       - CACAO, CREAM AND A MAGAZINE - 

Slik gjør du: 
♥ Registrer deg på Flipp.no (du bruke denne linken for å få tilbudet)
Last ned appen på telefon eller nettbrett
Logg inn og les i vei! 

PS. Hvis du abbonerer på et av Egmont Publishing sine bader fra før av, blir prisen bare 49,- i måneden. 

HVA KAN VI GJØRE PÅ NYTTÅRSAFTEN?

Jeg har ikke engang orket å nevne det her inne på bloggen, men i julen har jeg vært så syk at jeg seriøst har vært nødt til å reflektere over min egen karma. Hvem er det som drar på seg en heftig bihulebetennelse bare noen dager før avreise til Hawaii?! Er det lov? Jeg har vært inne på tanken om å avlyse hele turen. For forrige gang jeg fløy med tette bihuler var smerten uutholdelig, og jeg fikk kronisk dotter i ørene. Jeg er blitt vant til de dottene nå, men jeg har liksom ikke lyst til å forverre det. Dessuten har jeg vært nødt til å akseptere at jeg kommer fra en liten by hvor det ikke akkurat kryr av privatklinikker. Jeg prøvde å dra på legevakten, men å sitte som nummer 300 i køen og risikere å bli smittet av enda mer - nei takk. Men takket være en pappa som lager verdens sterkeste ingefær-te, en mamma som fikser nesehorn med saltvann og en lillebror som kjører til apoteket midt i juleselskapet, begynner jeg å bli litt bedre. Eller. Om morningen er jeg tett og jævlig, mens på kveldene føler jeg meg nesten frisk. Det er også grunnen til at jeg har tenkt å døgne i natt, før jeg skal reise til Gardermoen. Å sove, våkne og bli frisk på nytt er bare helt meningsløst. Dessuten er det ingenting feil i å være litt trøtt når man skal reise i 24 timer! 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Prøver å være optimistisk, og jubler egentlig bare av at jeg ikke har vondt i kinnbein og øyehuler lengre. Nok om meg og mine bihuler! Jeg er sikker på at du har dine egne, og ikke syns at mine er så veldig interessante. Selv om mine er ganske interessante, fordi jeg har en visdomstann som vokser inn i bihulene. Ok, takk for meg. 

Over til noe annet! Jeg lurer på om det er noen av dere som har feiret nyttårsaften på Hawaii før? Det er et stort luksusproblem, men vi har ingen planer på nyttårsaften. Og det hadde jo vært gøy å feire på skikkelig vis, når vi er på et helt nytt sted. Vi er helt blanke, så setter uendelig stor pris på tips! 

NÅR JEG HAR DET VONDT SÅ ER DET FORDI JEG HAR DET SÅ BRA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with b2 preset
Jentekveld. Det er blitt enda senere, vi har drukket enda mer, og vi er blitt enda bedre kjent. Fulle jenter som knytter bånd - det er noe fint over det, men jeg har en mistanke om at utenforstående og edru mennesker ville fått sår i hjernebarken av å bevitne ritualet.

En av jentene forteller om barndommen sin. Den har stort sett vært fin, men det skjedde noen triste ting som et barn ikke bør oppleve. Det har merket henne for livet. Jeg presser leppene rundt en Marlboro Light, og sender henne et blikk fylt av forståelse blandet med avsmak. At noen kan behandle et barn sånn, sier jeg.

Din tur! Roper en av de andre jentene, mens frostrøyken står ut av munnen på henne. Eller kanskje det er Marlboro Light, jeg vet ikke. Meg? Ehm.. Jeg har liksom ikke... Opplevd noe fælt. Alle øyne på meg. Jeg tenker så det knaker. Ikke tull, alle har noe, sier en stemme jeg ikke klarer å lokalisere.

Jeg kan liksom ikke fortelle at jeg har dårlig samvittighet ovenfor mamma og pappa, fordi lillebror og jeg kranglet så mye da vi var små. Eller at jeg var med til dyrlegen og så den svarte katten min, Mons, bli avlivet da jeg var sju. Jeg kan jo alltids fortelle om den gangen jeg var sammen med en partynarkoman uten å vite det, og at da jeg oppdaget det, så skylte jeg en pose kokain ned i do like før jeg fikk et kne i ansiktet, ringte politiet og flyttet hjem igjen til mamma og pappa? Jo, jeg forteller om det. Men jeg føler meg likevel litt uærlig, for det har jo ikke merket meg for livet. Det var sånt som virket ødeleggende der og da, men som man kommer seg over fordi man kommer seg over det å være tenåring.  

Jeg får blikk fylt med forståelse og avsmak i retur. At gutter kan behandle jenter sånn. Frostrøyk og Marlboro Light har tettet luften i den lille ringen vår fullstendig, en av jentene foreslår at vi går inn igjen. Sykt LOL at vi må gå inn for å få frisk luft! 

Mens de prater videre, tenker jeg at det er "sykt LOL" at jeg ikke har noe å bidra med når de snakker om slemme stefedre og omsorgssvikt. Spontanaborter og sykdom i nærmeste familie. Nedbrent barndomshjem og storebror i fengsel.

Er jeg kjedelig fordi jeg har hatt det bra?

Jentekvelden jeg beskriver over, fant sted for lenge lenge siden. Men jeg har tenkt mye på den i det siste. For det at jeg har hatt, og har det så bra, har formet meg mye som person. Jeg tror mine nærmeste venner vil beskrive meg som hun smånevrotiske, kontrollfreaken, som alltid må planlegge godt for å unngå at noe går galt. Og der ligger det noe. En frykt for at det smertefrie livet mitt, skal bli snudd på hodet og bli ødelagt. En frykt for å kjenne på en fortvilelse, smerte og sorg som jeg aldri har kjent på. For jeg ser jo at det smeller for folk rundt meg. De mister folk de er glade i, blir syke og så videre. Når skal det smelle for meg? Jeg vet at det er helt latterlig å tenke sånn. Men det er nå sånn jeg tenker. Jeg føler at jeg har alt å tape, og det er derfor jeg er redd for dumme ting. Redd for å fly, redd når foreldrene mine er ute og padler i kajakk, redd når lillebror er fire måneder på Bali og kjører scooter uten hjelm hjem fra byen. 

Tenk, det at jeg er så heldig og har hatt så flaks her i livet, har gjort meg nervøs, forsiktig og tankefull. Samtidig går jeg rundt og føler meg så takknemlig. Håper at jeg kan fortsette å være heldig, slippe at det smeller. Er det i det hele tatt mulig? 

Hvis du virkelig vil høre min sob story: når jeg har det vondt så er det fordi jeg har det så bra. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with b2 preset

JEG HÅPER DU HAR EN GOD JUL

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with m6 preset Processed with VSCO with a5 preset
God jul, kjære lesere ♥ 

I dag har jeg spist julefrokost med familien. Ligget sammenkrøllet i sofaen med mamma og sett på Askepott. Vært innom mormor og morfar for å ønske dem en god jul. Lagt julegaver under treet. Skrelt gulrøtter. Dekket bord. I skrivende øyeblikk dufter det av pinnekjøtt og juleøl - mannfolka pakker inn gaver og skriver navnelapper i siste liten. En sånn typisk jul. En sånn typisk jul som jeg har innsett at jeg ikke kan ta for gitt. Å ha foreldre som er sammen, å ha alle besteforeldrene sine i live, å gi og få gaver, spise god mat sammen med alle jeg er glad i. Det river i hjertet mitt at det ikke er sånn for alle. Jo eldre jeg blir, jo vanskeligere syns jeg helt ærlig det er å nyte julen. For den bare understreker hvor urettferdig verden er, kontrastene blir så store. 

Jeg håper dere er blant de heldige, og at dere er rundt mennesker dere er glad i denne julen. Det er tross alt det viktigste, om det er venner eller familie. Nå skal jeg logge av, hoppe i julekjolen og nyte tiden med familien. Stor klem til alle! 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with m6 preset Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with m6 preset Processed with VSCO with a5 preset

HOME FOR CHRISTMAS

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c2 preset
Den lille ferien til Gran Canaria har kommet til en ende. Jeg har kjedet meg, men på den sunne måten. Og fått litt sol, også på den sunne måten. Bare det å ha dagslys i noen ekstra timer, er himmelsk nå midt på vinteren. Da jeg kom hjem til Norge, tilbragte jeg en dag i Oslo. Vasket klær, pakket kofferten på nytt, tok en manikyr, freshet opp vippene. Nå ligger sommerkjoler og flip flops klare for en ny reise. Til selveste Hawaii. Jeg har ikke helt innsett at jeg skal dit tror jeg, fordi veien dit føles umulig. 24 timer på fly og flyplasser. Men det går jo bra, jeg må bare fokusere på hva som venter på den andre siden. To uker i paradis med bestevenninna. Jeg er sikker på at det blir vårt fineste eventyr så langt. 

Men aller først skal julen feires. Jeg tror jeg har fått julestemning. Det var i hvertfall en ro inni meg da jeg slepte kofferten fra taxien og inn på toget. Fra toget og hjem til foreldrene mine. Fra gangen og inn på gjesterommet, uten at grusen fra hjulene drysset på parketten. Sånn det skal gjøres. 

Farmor og farfar har kommet på besøk fra Danmark for å feire jul med oss. I dag skal vi hastekjøpe de siste julegavene, spise grøt og spille spill. Men ikke Scrabble. Det er helt forbanna umulig å spille når man ikke snakker samme språk. 

Nå må jeg komme meg ut av pysjen og dyppe hodet ned i sminkepungen. Ikke bare skal vi julegaveshoppe, vi skal avgårde for å snoke på kjøkkenet som er ment for den nye leiligheten min. Hvis det ikke er perfekt så skal det endres. Jeg har aldri hatt mitt eget, ordentlige kjøkken. Bare en sånn "stripe". Nå skal jeg ha hestesko, og den hesteskoen skal være så fin at jeg har lyst til å tilbringe tid der. 

Okey, nok babling fra meg. Vi snakkes senere! 

BETAKAROTEN + KOBBER = TANCARE

Annonse
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f1 preset
                                                                           
  - BETAKAROTEN + KOBBER - 

Jeg har et ambivalent forhold til det å sole meg og å være i solen. På den ene siden elsker jeg det, å være på ferie i varmere strøk er jo noe av det beste jeg vet. Det gir meg energi, og i tillegg elsker jeg når solen gir huden min litt farge og glød. På den andre siden er jeg livredd for å ødelegge huden min. Jeg har en hud full av fregner og føflekker, og har tidligere fryst bort noe som hudlegen mente kunne være forstadie til hudkreft. Så sikkerheten kommer helt klar først, og både solkrem med høy faktor og betakaroten er noe jeg sverger til for å føle meg trygg i solen. Det viktigste er å ikke bli solbrent, og det blir jeg ikke når jeg følger denne "oppskriften". 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f1 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f1 preset
                                                                                   - 1 KAPSEL OM DAGEN - 

Nå har Lab Pharma kommet med produktet TANCARE, som i tillegg til å inneholde naturlig betakaroten, inneholder kobber. Kobber er et sporgrunnstoff som kroppen trenger i små mengder, og det må tilføres via kosten. Det er blant annet viktig for produksjon av melanin i huden - altså stoffet som gjør oss brune (kilde). Hensikten med produktet er å få det beste ut av huden og hudfargen, enten man soler seg eller ikke. Selv bruker jeg betakaroten om sommeren og i forbindelse med ferie, men i følge Lab Pharma kan dette produktet brukes året rundt hvis du ønsker å opprettholde en mer gylden og fin hudfarge. 

Selv bruker jeg betakaroten fra mai til september-ish, og i tillegg til det begynner jeg gjerne å ta kapslene en måned før jeg skal på ferie. Sååå, blir jo nesten hele året det da. Hehe. Men fra spøk til alvor: bruk solkrem med høy faktor og spis betakaroten. Det vil huden takke deg for når du blir gammel og grå. Ikke bare da, men nå også. Jeg elsker i hvertfall den gylne fargen jeg får når jeg bruker betakaroten. Når jeg har skrevet om betakaroten tidligere, har jeg alltid fått spørsmål om man  starte på kapslene lenge før avreise til varmere strøk. Det anbefales å begynne minst et par uker før, men selv har jeg glemt det noen ganger, og jeg spiser likevel betakaroten når jeg er i solen. Personlig merker jeg effekt uansett. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f1 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f1 preset
Hvis du ønsker å teste TANCARE får du nå 40% avslag på første pakke. Du kan bestille HER <3 

Det er ingen biding, og du kan si opp leveringer ved å kontakte kundeservice. Lik TANCARE på Facebook her hvis du vil :-)  

REGNINGEN OG EN LITEN HYPNOSE, TAKK

Jeg vet ikke om det gir noen mening, men den siste tiden har jeg følt meg litt sånn... Død på innsiden. Jeg har stort sett vært i godt humør selv om jeg har vært stresset og hatt det travelt, men jeg har liksom ikke hatt "kontakt med mitt indre", hvis man kan si det sånn. Jeg har ikke kjøpt blomster, jeg har ikke lengtet etter å reise hjem på besøk, jeg har ikke engasjert meg i gode samtaler, og jeg har i hvertfall ikke skrevet personlige blogginnlegg. Kanskje jeg har vært i survival mode, hehe. Uansett så forandret det seg i går kveld, og nå tror dere sikkert jeg er helt klin kokos. Men en restauranteier kom bort til bordet vårt etter at vi var ferdig med å spise, og satte i gang med både tankelesning og hypnotisering. Først tenkte vi at han bare trikset og tullet for å få oss til å bestille dessert, og håpte at han snart ga opp, fordi vi ville hjem og finne hotellsengen. Men så fungerte det ene etter det andre, vi satt bare og måpte til slutt. Det kunne bare ikke være mulig! Uansett, etter at han hadde hypnotisert meg, hadde jeg plutselig den følelsen inni meg som jeg pleier å ha til vanlig, som om noe inni meg våknet til live. Den er vanskelig å beskrive, men det er på en måte en varm og glad følelse inne i brystet et sted, og følelsen av å være skikkelig, skikkelig heldig. Jeg har blitt hypnotisert før, men det føltes absolutt ikke på samme måte. Jeg vet jo ikke om det var noe i det denne gangen heller, men noen ganger er det deilig å ikke vite alt - bare tro litt.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Dette var forresten ikke restauranten vi ble hypnotisert på. Denne restauranten heter El Churasso, og hadde så god service at vi ble utmattet og ukomfortable til tider. Manglet bare at noen hjalp oss å bruke kjeven til å tygge maten. Hypnosen fant sted på den indiske restauranten Misbah - gå dit hvis du er i området, og huk tak i restauranteieren. Det er umulig å ikke forstå hvem han er ;-) 

THIS IS WHAT I DO ALL DAY

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset Processed with VSCO with m6 preset
Nå er det like før jeg tramper ned til resepsjonen og river ned en av de fem stjernene de har pyntet hotellnavnet sitt med. Haha! Med andre ord: det ordnet seg aldri med internett. Jeg måtte ned i resepsjonen fire ganger og stotre at hello, I really really really need internet, før en ærlig sjel fortalte meg sannheten: internet very good in start of month, very bad in end of month. Er det noe som får meg i dårlig humør, så er det når internett er dårlig eller ikke funker i det hele tatt. Vi lever i 2016, det skulle ikke vært et tema en gang! Mine intenett-aktiviteter foregår dermed via mobildata - det går ikke dritfort det heller. Jeg vet at det egentlig ikke er lov til å sutre over noe så teit som dårlig int... Jo, forresten, fakta er at livet mitt ikke er mulig uten internett, og jeg er veldig klar over at det skjer verre ting i verden.

Vel vel. Selv om hotellet skulle vært frastjålet en stjerne i mine øyne, koser vi oss her og slapper av som bare det. Finner stadig en ny oase, et uoppdaget basseng. Og ja, det er det mest spennende som skjer i feriehverdagen vår. Vi finnes ikke eventyrlystne på denne turen, men det er helt greit for meg. Det indre maratonet har ikke gitt seg helt etter eksamensperioden, så mitt mål for uken er egentlig bare å falle ned på jorden og bli meg selv igjen. Dere skulle sett meg i heisen ned til bassenget i stad, da jeg fikk melding om at jeg hadde fått tilbake enda en karakter. Jeg ble helt skjelven! Den vanlige meg ville gått ned og lagt seg på solsengen, smurt seg med solkrem og  sjekket karakteren...
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset Processed with VSCO with m6 preset
Nå ligger vi her, tullet inn i hver vår morgenkåpe, og skal snart ut og spise. Vi er blitt enig om sminkefri kveld, trynene våre har fått en del sol i dag, og vil helst være i fred. Dessuten er det å fjerne sminken om kvelden på topp 3 over ting som er kjedelig å gjøre. Rekk opp hånda alle som er enig! 

MOONLIGHT CINEMA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
I går kveld dro vi på moonlight Cinema, altså utendørs kino her i Meloneras. Åh, det er så bucketlist-materiale! Skikkelig koselig. Selv om nesetuppen og tottelittene var ganske kalde mot slutten. Filmen vi så heter Wild Oats, og det var faktisk sykt random. For den handlet om to venninner som får kloa i et svimlende høyt beløp pågrunn av en tastefeil hos forsikringsselskapet, og så reiser de til.... Hotellet vi bor på, her på Gran Canaria. Jeg trodde jeg hadde duppet av og drømte et øyeblikk, men neida. Fontenen jeg tok bilder av en time tidligere, var med på filmen. Har aldri sett en Hollywood-produksjon ende opp på Granca før, så det var litt komisk. Halvtøysete film forresten, men helt grei underholdning. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Etter filmen tuslet vi ned til Misbah, den indiske restauranten som flere av dere lesere har tipset meg om. Sååå fornøyd, så takk for tips! Det var deilig å varme seg på litt sterk mat, det er kjølig om kveldene her altså. I dag har faktisk vært den første dagen hvor vi har vært ordentlig friske i tillegg til at det har vært strålende sol. Så vi har ligget ved bassenget og kjent den deilige sola i ansiktet. Hotellet vi bor på er så fullt av palmer at det er vanskelig å finne steder å ligge hvor man ikke havner i skyggen. Den beste løsningen er liksom det som later til å være barnebassenget. Jeg har fått høyere toleranse for "andres barn" den siste tiden, men da en liten naken herremann stilte seg foran meg og tisset rett ut i luften, var det til og med nok for meg. Punktum. Haha! Håper du har en fin søndagskveld :-) 

MINE BESTE MENSEN- LIFE HACKS

Skrevet i samarbeid med Libresse
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Søndag 13. oktober 2002 var jeg på vei til svømmehallen med mammaen min. Jeg stod på rommet mitt og skiftet til badedrakt, da jeg oppdaget at det var noe som ikke stemte: jeg hadde fått mensen. Den dagen skrev jeg "hjelp, ekkelt" i dagboken min. Hehe. Det begynner å bli noen år siden, og siden den gang har jeg overlevd kjæresteferier, Quart-festivalen i telt, gymtimer og what not. Med mensen. Så i dag tenkte jeg at jeg skulle dele mine mensen-life hacks med dere.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
 En varmeflaske er noe av det deiligste man kan ha når man har mensensmerter. Men det er jo ikke alltid man har en tilgjengelig! Da er mitt lille triks å fylle en brusflaske, stor eller liten, med kjempevarmt vann og eventuelt surre den inn i et håndkle. Funker som bare det. 

 Ha en tampong eller to i alle veskene dine! Da er du i hvertfall trygg i noen timer, uansett hvor og når du skulle få mensen. 

 Flere av bindene til Libresse er merket med Roll.Press.Go, og disse er geniale hvis du skal bruke bind et sted hvor du ikke har søppelkasse i umiddelbar nærhet. På stranda, festival, telttur og så videre. Med Roll.Press.Go kan man rulle sammen bindet og sikre det i emballasjen som følger med, uten at det væske eller lukt slipper ut. Så da er det liksom ikke krise å måtte ha det i vesken til du finner en søppelbøtte. Selv foretrekker jeg tampong på dagtid, men på natten er det ingen tvil om at jeg syns bind er den beste løsningen. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
 Jeg leste i Libresse-magasinet at infeksjonsfaren i underlivet er høyere når man har mensen. Så for å unngå unødvendige plager, bør man vite hvordan man skal holde bakteriefloraen i balanse. Du bør for eksempel ikke bruke vanlig såpe i underlivet - det gjelder egentlig til vanlig også. Vask deg med vann, tørk deg godt og prøv å unngå syntetiske truser. 

♥ Hvis du sliter veldig med mensensmerter, på det nivået at du ikke kommer deg opp, ta en prat med legen din. Kanskje du kan begynne på eller bytte prevensjon som gjør mensen lettere å takle. Hvis du derimot har lettere smerter, syns jeg 1 Ibux og 1 Paracet sammen gjør susen! 

Jeg vet jeg har sagt det før, men jeg sier det igjen: dra på trening selv om du har mensen. Jeg lover at det hjelper på både magekramper, humør og selvfølelsen. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
 Ha med deg intimservietter i vesken! Da kan du freshe opp nesten hvor som helst. Selv har jeg alltid en liten pung i vesken, som inneholder alt fra antibac, leppomade og tyggis, til tamponger og intimservietter. Det har jeg aldri angret på, tvert i mot.

Lær deg alt som er å lære om de forskjellige fasene i syklusen din. Det har seg nemlig slik at hormonnivåene våre endres kontinuerlig i løpet av menstruasjonssyklusen, og det påvirker den fysiske og psykiske dagsformen vår. Du kan lese alt du burde vite HER på Libresse sin RED.FIT-side. 

Og nesten viktigst av alt: unn deg noe godt og kos deg - ikke kjemp i mot fristelsene. Benytt anledningen til å prøve ut en ny oppskrift og ha det gøy  med det. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Del gjerne i kommentarfeltet hvis du har et tips eller triks! :-) 

Å BADE MIDT I DESEMBER

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with m6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with m6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with m6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with m6 preset
Noen snaps fra dagen vår så langt! Vi begynner å bli friske i magen begge to, så i dag startet vi dagen med å få i oss litt frokost og legge oss ved bassenget. Vi har ennå ikke rukket å ta av oss til bikini eller bade, men det fikk vi heldigvis gjort i dag. Deilig å slappe av på solsengen - og høre på.... Julemusikk! Hehe. Følte vi sprengte chartometeret et øyeblikk der. 

I kveld tenkte vi å teste ut den indiske restauranten som flere av dere har tipset om i kommentarfeltet. Og nå skal vi straks avgårde og teste ut en populær kveldsaktivitet i området. Det blir lang bukse og en liten jakke i kveld, brrrr, nesten så jeg er litt frossen. Men det er vel ikke lov til å klage over akkurat dét, jeg hører rykter om en litt mindre hyggelig temperatur i hjemlandet. Nå kan jeg i hvertfall skryte av å ha badet midt i desember! :-) 

TRIPADVISOR ER MIN BIBEL

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c2 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c2 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c2 preset
Haha, ååå. Jeg må nesten bare le. To sekunder etter at jeg postet innlegget i går kveld, løp jeg på do og kastet opp. Jeg har nærmest bodd på do frem til i dag morges. Og gjett om ikke Malin er blitt dårlig og. Som den internett-doktoren jeg er, har jeg gitt oss diagnosen: matforgiftning. Litt småkomisk fordi... Jeg er en sånn småirriterende, selvutnevnt reiseleder som aldri overlater et eneste måltid til tilfeldighetene. Går jeg på en restaurant, så er det ikke uten å enten ha vært der før, lest anmeldelser av restauranten og/eller sett bilder av maten. Det kunne (nesten aldri) falt meg inn å bare gå inn på en random restaurant, hvem gjør sånt.  Haha! Men noen ganger føler jeg at jeg bosser litt mye rundt, så i går sa jeg til Malin at valg av restaurant var hennes oppgave, og jeg skulle holde helt kjeft. Og se hvor det tok oss! Spørs om ikke vi må gå tilbake til research-strategien.... ;-) 

Nok om matforgiftning. Før det smalt hadde vi tidenes hyggeligste kveld. Vi delte en liter sangria, pratet om livet, spiste mat som faktisk smakte godt. Vi ville liksom ikke hjem og legge oss heller, så kjørte på med full syden behaviour, og gikk for å ta hver vår mojito. Det var flaks vi gikk hjem da vi gjorde! 

Jeg er på bedringens vei, og ligger nå ved bassenget med Macen på magen. Hadde så dårlig samvittighet for at jeg verken har godkjent eller svart på kommentarer på flere dager, så nå har jeg gått gjennom alt. Av en eller annen grunn unngår jeg kommentarfeltet når jeg føler at bloggen min suger. Men det er det visst ingen grunn til, for der var det bare godord å finne 

Er det forresten veldig rart at jeg har lyst på sushi nå, etter en sånn natt? Vel, det har jeg i hvertfall.

LIFE IS BETTER BY THE POOL

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with s2 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with s2 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with s2 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with s2 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with s2 preset
Hola señoritas! En natt i hotellseng var etterlengtet. Da vi våknet i dag fant vi ut at vi hadde blitt lurt av klokken som hadde stilt seg selv tilbake til norsk tid, så da fikk vi en ekstra time å ligge og dra oss på. Merkelig at det hadde skjedd på begge sin iPhone, men nå har vi i hvertfall skrudd av den automatiske greia. Greit nok at vi skal rekke hotellfrokost her, men vi trenger ikke stå opp når frokosten åpner akkurat ;-) 

Da vi ankom Meloneras i går viste gradestokken 28 varmegrader - i dag virket det å være litt kaldere. Vi startet dagen ved bassenget - Malin med en bok og jeg med Macen på fanget. Eksamensperioden har ikke bare gått ut over bloggen. Mailboksen er også full av ting jeg ikke har svart på. Herregud så deilig det var å ta mailrunden ved bassenget. Litt turkist vann, et par palmer og en solseng, så var det plutselig ikke noe stress å høvle over uleste mail, hehe. Men plutselig ble det litt kjølig å ligge lettkledd under en palme, så vi tok oss en liten shoppingrunde i stedet. Jeg har nøyaktig 1,5 kilo (...) å gå på i kofferten, så storshopping ble det ikke akkurat. 

Nå regner jeg med at det blir en liten runde Westworld i sengen, jeg titter innom liiitt tidligere i morgen. Nattanuss! 

ENDELIG FERIE

Da er vi framme! Har egentlig vært det en stund, men internett har som vanlig vært et problem. Jeg har heldigvis fått leie en trådløs dings i resepsjonen, så forhåpentligvis blir det ikke flere vanskeligheter. Men la oss spole litt tilbake: flyturen ned hit gikk veldig bra, til tross for at det var en bumpy ride. Vi hadde egen seterad og to meter med benplass, og sånt hjelper merkelig nok på flyskrekken. Og piloter som sier at "dette er ikke noe farlig" på speakeren når det er turbulens: I love you! Sykt snilt. Hehe. 

Etter å ha kommet fram og sjekket inn på hotellet, har vi ruslet en liten tur, spist lunsj nede på boulevarden og utforsket hotellet litt. Det begynner jo å bli noen år siden jeg var her sist. For de som lurer så bor vi i Meloneras - det er et av mine favorittsteder på øya, det er så langt fra det stereotypiske Gran Canaria som du kommer. Her er et lite bildedryss fra hotellområdet 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset Processed with VSCO with c2 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset Processed with VSCO with c2 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset Processed with VSCO with c2 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset Processed with VSCO with c2 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset Processed with VSCO with c2 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset Processed with VSCO with c2 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset Processed with VSCO with c2 preset
Hotellet er gigantisk og er inspirert av afrikansk arkitektur. Såå nydelig her! Nå føler vi begge to at bakken gynger under oss - alt for lite søvn og humping i luften, så å stupe opp i en myk hotellseng nå blir nok helt himmelsk. Vi snakkes i morgen :-) 

KOFFERTEN ER PAKKET

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset Processed with VSCO with c2 preset
Hei og hopp! Her sitter jeg, med en koffert som føles for tung selv om jeg nesten ikke har lagt noe oppi den. Typisk det der! Samme med Malin som er på besøk. Hun har sittet i et kvarter og prøvd å stirre kofferten sin lettere - jeg tror ikke det funket. I natt drar vi til Gran Canaria, for å finne roen og slappe av i en uke. JEG GLEDER MEG! 

Jeg sitter og lurer på om jeg skal døgne, eller om jeg skal sove i et par timer. Å stå opp er noe av det jeg liker aller minst å gjøre - jeg står jo alltid opp flere timer før jeg skal noe, uansett hvor tidlig det er. Rett og slett fordi jeg trenger over gjennomsnittet lang tid på å våkne og komme meg ut av morgen grumpinessen. Så å legge seg for å sove bare litt...? Risikabelt. Èn ting er i hvertfall sikkert: det skal bli deilig å komme fram til et litt varmere klima. Til og med flyturen ser jeg lyst på, for vi har fått en egen seterad. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset Processed with VSCO with c2 preset
Nå skal jeg slenge de siste tingene i kofferten og holde besøket mitt med selskap. Vi har akkurat sett første episode av Westworld, og spørs om ikke det blir "kveldskos-serien" vår på tur. Den virker utrolig spennende! Men hallo, vi snakkes snart. Nå er det skoleferie, så I'm all yours 

DRAMATISK START PÅ JULEFERIEN

De som følger meg på Snapchat har allerede fått med seg dette, men. I går kveld var jeg lei og oppgitt, fordi jeg ikke hadde lest noe til eksamen som jeg skulle ha i dag. Men jeg bestemte meg for å bare tenke: samma det. Èn gang i livet må man jo prøve å komme uforberedt på eksamen, nå må jeg bare gjøre mitt beste. Jeg fikk litt medfølelse i heimen, og pappa var så snill at han kjørte meg hjem til Oslo. Jeg hadde akkurat kommet inn døra da mamma ringte og sa at lommeboken min lå igjen i Tønsberg. Med studentbeviset som jeg skulle ha med på eksamen dagen etter. Med bankkort som jeg må ha med meg når jeg reiser på ferie i morgen. Da det ble klart at pappa måtte kjøre hjem og hente lommeboken, og komme tilbake til Oslo med den samme kveld, brast det helt for meg. Jeg fikk så dårlig samvittighet av hele opplegget at jeg tok en skikkelig runde ugly cry. Jeg fant meg selv ganske patetisk, og la ut et snørrete bilde på Snapchat. Det ble snappet opp av en venn som tilfeldigvis skulle kjøre fra Tønsberg til Oslo senere på kvelden. Er det mulig å ha så flaks  Følte meg som verdens heldigste i går kveld, liiitt overdramatisk men okey. 
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 preset
Ja, så i dag har jeg altså hatt en eksamen jeg ikke hadde lest til for første gang. Haha! Ikke noe A-materiale, men det gjør ingenting. Det gikk helt ok, og jeg har JULEFERIE nå. Tror ikke jeg har innsett det helt, for jeg er så sliten. Nå venter noen timer med skjønnhetsbehandlinger både her og der, så jeg skal reise på kryss og tvers i byen før jeg haster avgårde på julebord med klassen. Julebord + ut og fly rett etterpå er ingen god kombo, så jeg skal ikke ta helt av for å si det sånn. 

Nå er det slutt på eksamenspraten her inne, det skal være helt sikkert! Til dere som fremdeles har noen igjen: masse, masse lykke til :-) 

NESTEN SOM JULAFTEN

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
I kveld har vi hatt juleselskap med den norske delen av familen - føltes nesten som julaften, så det var veldig koselig ettersom vi skal feire jul med danskene i år. Får i pose og sekk, si! Vi har vært ti personer til bords, og kost oss med pinnekjøtt, riskrem og pakkelek. Jeg fikk bare én sekser i løpet av hele pakkeleken, noe som egentlig ikke skal være mulig! Haha. Men fordelen var jo at ingen turte å ta fra meg den ene pakken min, så jeg endte opp med et lite leselys som man kan klipse fast på boka si. Årets beste julegave so far! ;-)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Jeg avsluttet kvelden med å kjøre mormor og morfar hjem. Var sånn passe nervøs, siden jeg aldri kjører lengre. Man kan vel trygt si at jeg ikke akkurat... Kjørte for fort. Men vi overlevde alle mann, vi sier oss fornøyd med det! Jeg må virkelig begynne å kjøre oftere, så jeg ikke ender opp med å måtte ta kjøretimer. Tenker kanskje jeg kjøper meg bil når jeg flytter inn i den nye leiligheten min - jeg har hatt den samme drømmebilen siden jeg var liten jente, da er det vel snart på tide?

Nå er jeg så trøtt at jeg ser dobbelt, så jeg får vel slutte å bable og komme meg i seng. Ideen om å lese etter at gjestene hadde dratt er skrinlagt, dette får gå som det går. 

NYTT HÅR OG NY ATTITUDE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with s1 preset Processed with VSCO with a5 preset
Det eneste halvveis brukbare bildet som er blitt tatt av meg i dag. Mamma skulle se på håndballkamp, så det var liksom ikke snakk om å ta 79 bilder sånn som vi pleier.

Jeg er tilbake i kjøkkenkroken hos mamma og pappa. Lest i hele dag, tenker du kanskje nå. Neida. Jeg har bladd gjennom boka som om den var "Tassen på karneval", bare at bildene er av kjedelige modeller og ikke av en gul hund. Resten av dagen har jeg jobbet, tagget venner i memes, vært på shopping med mamma, kjørt dobbel snus og stirret i veggen, klemt litt på Malin som jeg ikke har sett på lenge, og vært hos frisøren min Ida. Jeg er så sykt fornøyd med håret mitt nå. Vet ikke om det synes så godt på bildet, men jeg har i hvertfall stripet etterveksten og gjort det lysere i lengdene. 

Nå i kveld har vi spist pappas hjemmelagde pizza, det var så godt at jeg vurderte å vie resten av livet mitt til å kun spise den pizzaen. Og så joinet jeg faktisk å se på håndballkampen, noe som sier litt om hvor lyst jeg hadde til å lese. Eksamen er min voldemort nå, har ikke engang lyst å nevne ordet lengre. Nå er det ikke vanskelig, tøft eller slitsomt, jeg bare gidder ikke. Klokka halv elleve i kveld begynte jeg å lese til en eksamen jeg har på mandag. For en rebell! Og jeg tror jammen jeg har lest nok, for Netflix har sluppet en ny episode av Designated Survivor. Nattaklem 

NAILED IT

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Nå er jeg så glad! For jeg føler at jeg nailet eksamen i samfunnsøkonomi i dag. Herreguuuud, så deilig! Jeg har jobbet hardt med den, så hadde blitt skikkelig lei meg hvis det hadde gått dårlig. Jeg angrer bare litt på at jeg skrev for hånd (jeg kan velge å skrive på data), for å skrive 14 sider med penn gjør jo at hånden min er ubrukelig i to uker nå. Au! Jeg skalv så mye på starten av eksamen at jeg trengte flere forsøk på å tegne en graf og jeg tror dette var første gang jeg har glemt å gå på do, og glemt å drikke. Jaja, det var verdt det. For en fantastisk følelse! 

Nå skal jeg avgårde og få pedikyr. Angrer på at jeg avbestilte manikyren, for neglene mine er så fulle av kulepenn og tusj at det ser ut som jeg jobber på bilverksted. Men et lite strøk neglelakk hjelper sikkert! Senere reiser jeg hjem til Tønsberg. Føler at jeg ikke har vært hjemme på evigheter. Og selv om jeg har siste eksamen allerede på mandag, prioriterer jeg å dra hjem til familien og til frisøren. Får være grenser for hva man skal ofre, hehe ;-) Prøver å sjekke inn igjen senere, måtte bare si at det hadde gått bra i dag!!

DÅRLIG OVERSKRIFT

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset
Hello søtiser 

Her sitter en utålmodig frøken og tripper på stolen. Om seks dager har jeg fullført årets to siste eksamener, og jeg vil egentlig bare spole meg forbi det og være ferdig. Samfunnsøkonomien er i overimorgen, og jeg har lært meg alt jeg kan lære meg. Veldig fornøyd med egen innsats, så nå er det bare slemme oppgaver på eksamen som kan stikke kjepper i hjulene. Dere vet... Sånne troll i esken hvor de har snudd oppned på hele oppgaven, og du er som en baby som nettopp har lært deg å gå, så synet av oppgaven gjør deg så forvirret at du driter deg fullstendig ut og faller på rumpa. Jeg er nervøs. For hvis bare denne går i boks, er resten av bachelorgraden lett som en plett og over på et blunk. 

Bortsett fra å øve, så startet jeg dagen alene på kafé. Det skal jeg gjøre oftere, for det var innmari hyggelig. Og så har jeg vært og handlet. Ny linjal, ny kulepenn og en fuktighetsmaske. Sug til dere inspoen!! Haha. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset
Jeg er en heldig blogger, som kun har 3-4 nettroll som leser her inne. Resten er snille eller stille. Så til de 3-4 trollene vil jeg bare si at 1. ja, jeg skal snart til frisøren. 2. Nei, jeg har ikke hatt tid til å pusse støvlene mine. 3. Ja, jeg skal snart på ferie og få meg litt sol. 

Okey, snakkes!

DU VET DET ER EKSAMENSPERIODE NÅR DU...

... har snakket litt for lite med andre mennesker de siste dagene, får munndiaré hos legen, og går ut derifra med masse energi fordi det var så deilig å prate med mennesker igjen. 

... sover så lite at du gjør helt merkelige ting. Som å legge nøklene i kjøleskapet, ta feil trikk og glemme koden på telefonen. 

... oppdager at man kan spille spill med folk i Facebook-chatten, og er oppriktig opptatt av å ha førsteplassen i Pacman. 

... har opplevd så lite spennende i det siste at du får høy puls av å spille Pacman. Ja, det stemmer. 

... går til butikken og er toppløs under vinterjakka, fordi du rett og slett ikke bryr deg. Måtte ingen dra ned glidlåsen min akkurat i dag!

... skal handle på butikken, og ender opp med å bare kjøpe godteri. 

... angrer på at du bare kjøpte godteri på butikken og skal bestille Foodora, men så er det helt umulig å bestemme seg for mat, for det er jo ingenting som frister etter store mengder sukker. 

... tenker negative tanker om andres lykkelige poster på sosiale medier. 

... plutselig innser at du er blitt ekkel. Innrømmelse: her om dagen stod jeg opp, gikk hele dagen i pysjamasen, og la meg i den samme pysjamasen. Hvorfor dysje når man bare kan pysje! Nytt slagord. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset
 

SWEET LITTLE SUNDAY

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
God søndagskveld til deg bak skjermen der 

I dag hadde jeg ett mål - bortsett fra å bli flinkere i samfunnsøkonomi. Og det var å suge inn så mye dagslys som mulig. Når man sitter med eksamen til langt på natt og sover litt for lenge, er det ikke mange solstrålene som rekker å treffe øyeeplet. Jeg har så klart blitt grådig av de gode karakterene jeg har fått hittil, og nå har jeg lyst til å naile samfunnsøkonomien også. En A er helt usannsynlig, men nå vil jeg mer enn å stå. Herregud, tenk hvis jeg ikke står. 

Anyways! I dag ble det dagslys. Flere timer, faktisk. Jeg har hatt en søndagsstroll og lunsjdate med min kjære Thea. Søndager i Oslo er helt perfekt når det er så kaldt ute - gatene er nesten folketomme, til tross for fint vær. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Nå har jeg akkurat spist tomatsuppe til kvelds, og skal til å hive meg over Keynes-modellen for de som sitter i samme båt. Og! I morgen skal jeg få en ny dose med B12. Jeg merket ikke så mye til den første dosen, men nå krysser jeg fingrene for at jeg flyr i taket som en duracell-kanin og nailer resten av året ;-) 

GIRLS NIGHT IN

Skrevet i samarbeid med Libresse
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset Processed with VSCO with a5 preset
Jeg lovte meg selv å ta meg tid til jentekvelder denne eksamensperioden, og det løftet har jeg jammen meg klart å holde. Å ha girls night med jenter man er glad i er nærmest en hellig greie - har du de riktige jentene på laget, så er det en kilde til både latter, energi og refleksjon. For blant sushi, ansiktsmasker og smågodt, så skaper man minner selv om det ikke er på fallskjermhopping og reise jorda rundt-nivå. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f1 preset Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f1 preset Processed with VSCO with a5 preset
                                                                                    - GIRLS NIGHT - 

At jeg snakker med mine venninner om mensen er ikke noe nytt. Vi utveksler erfaringer, opplevelser, meninger og flauser innenfor absolutt alle tema. Men etter at jeg inngikk et samarbeid med Libresse, har jeg kanskje vært mer opptatt av mensen enn vanlig, og tenkt mye på det som ligger bak Libresse sitt RED.FIT-initiativ. For i tillegg til å informere om forskjellige faser i syklusen, handler det faktisk om å bryte et "tabu" også. Så da har jeg tenkt en del på at: det er smågalt at mensen skal være pinlig og flaut. Det vi ikke snakker om. Jeg elsker å snakke åpent og fritt om det meste - men klart jeg husker hvor flau jeg var over å ha mensen de første årene jeg hadde det. Spesielt husker jeg at jeg satt i klasserommet, helt på slutten av barneskolen, og kjente at: okey, nå ser det ut som noen er blitt drept på stolen jeg sitter på. Og jeg turte ikke å si det til en sjel, så jeg røsket bare sammen tingene mine, og gikk hjem i snøstormen med buksebaken gjennomtrukket av blod. Som jeg skammet meg! Mye har forandret seg siden da, heldigvis. Nå har jo alle mensen. Og det er litt av grunnen til at jeg ikke skjønner hvorfor det ikke skal snakkes om. 

Så, ja. Det har vært et tema jeg har snakket med jentene om i det siste: når ble det kleint å ha mensen? Ja, vi har garantert opplevd en flause eller to alle sammen, men er det ikke det mest naturlige i verden? Er det én ting vi jenter vet vi har til felles, så er det jo nettopp det. Pupper, underliv, mager og lår kan komme i alle slags forskjellige fasonger, men mensen: jeg har det, og du har det.  
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset Processed with VSCO with a5 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f1 preset Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset Processed with VSCO with a5 preset
                                                                - FACE MASK, WINE AND SUSHI, CHECK - 

Jeg skal ikke komme her og diktere hva andre skal snakke åpent om og ikke. Men min erfaring er at om det er noe man syns er flaut eller pinlig, så blir det ufarliggjort med det samme man begynner å snakke om det, og utveksle erfaringer med venninner. Ikke bare når det gjelder mensen, men på alle områder! Er det noe jeg så inderlig ønsker for alle jenter, så er det at alle har en god venninne eller ti, som man kan prate om alt mellom himmel og jord sammen med. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har bragt noe til bordet, som jeg har tenkt at er kleint eller unormalt, for så å få herregud, akkurat samme har skjedd med meg, til svar. Og da føler man seg liksom ikke rar lengre. Eller teit. Eller unormal. For det er jo så normalt det der med å... Være menneske.

Libresse sin oppfordring er å ikke la mensen holde deg tilbake på noen områder - og jeg kunne ikke vært mer enig. Les gjerne Libresse sitt jentemagasin her, hvor det blir tatt opp en del temaer knyttet til mensen. Kanskje du kan lære noe nytt? Jeg syns også RED.FIT-siden er ganske interessant, for dette med hva som skjer i de forskjellige fasene i syklusen var helt nytt for meg. 

Ønsker deg en fin søndag 

A LITTLE UNDER THE WEATHER

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Denne jenta har tilbragt fredagskvelden i sengen med et fruktfat, sjokolade og Svenske Hollywoodfruer. Jeg har vært i dårlig form i dag, kastet opp og alt. Kjedelig! Men formen er allerede mye bedre, så jeg regner med at jeg er på topp igjen i morgen. Se på dette fruktfatet, forresten! En som gleder seg til å reise på ferie, montro? Pasjonsfrukt, kiwano og pitahaya - nam! Sikker på at det smaker bedre fordi det ser så fint ut, for de to sistnevnte smaker vel egentlig ikke så mye. Men gjett om jeg skal pynte drinker med dem i framtiden :-) 

Den karakteren vi var så spente på viste seg forresten å være en A. Det var en stor overraskelse, for vi visste ærlig talt ikke om vi hadde levert en A eller en D. Men innmari gøy, å få noe igjen for å ha hatt et kjedelig liv i så mange uker. Er det innafor å gi seg mens man er på topp, eller? Droppe ut av skolen før eksamen i økonomi på torsdag? HEHE. Har uansett mistet linjalen min, så spørs om ikke jeg må. Okey, jeg tar kvelden. Setter stor pris på hvis ingen kjærestepar slår opp utenfor vinduet mitt i natt 

MIN STUDIETEKNIKK TIL SKRIFTLIG EKSAMEN

Her kommer et lite innlegg om hvordan jeg pleier å lese til skriftlig eksamen. Økonomi er unntaket, der gjør jeg nesten bare oppgaver. Og husk at dette bare er det som funker for meg - jeg påstår ikke at det er en fasit på hvordan det er best å lese til eksamen. Men siden så mange har spurt, så legger jeg det ut - igjen til spesielt interesserte, hehe :-) 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
1. Når jeg leser til skriftlig eksamen, benytter jeg meg både av pensum og forelesningsnotater. Så første bud er å gå i forelesninger. Det er jeg veldig flink til når faget og foreleser gjør meg interessert - ikke like flink når jeg vet det er et kjedelig fag som skal tas ut av studiet fordi det egentlig ikke er så veldig relevant ;-) Men første bud, eller "forberedelser" til eksamenslesing er altså å gå i forelesninger og skrive gode notater. Kort fortalt sitter jeg kvelden før hver forelesning og hiver hele powerpointen inn i Word. Og på forelesningen sitter jeg da og noterer under hver slide med rød skrift, så jeg i ettertid kan se hva som er mine notater. Det er ofte eksempler - det gjør at jeg husker og lærer bedre, dessuten liker jeg å ha gode eksempler å bruke eksamen. 

2. Vel, over til selve lesingen da. Jeg tar som regel for meg ett kapittel av gangen. La oss si kapittel 1! Jeg leser kapittel 1, og markerer det jeg mener er det viktigste med rosa markeringstusj. Den gule har jeg gitt opp nå, for den synes ikke ved hjelp av nattbordslampen min, haha. 

 3. Når jeg har lest kapittel 1, hopper jeg over til forelesningsnotatene mine for samme tema, og leser rett og slett bare gjennom det. 

4. Når jeg har lest både pensum og forelesningsnotater fra kapittel 1, skriver jeg en oppsummering med korte setninger, tegninger og modeller og så videre. Invester i noen fine tusjer, så blir det arbeidet morsommere! Selv sliter jeg med å skrive for hånd, så jeg må som regel gi opp halvveis og gå over til å lage heftet mitt på dataen. Men hvis du klarer for hånd, så lærer man absolutt mest av det.

 5. Så gjør jeg det samme med resten av kapitlene, helt til jeg har et hjemmelaget oppsummeringshefte for hele pensum. Når heftet mitt er ferdig, legger jeg vekk bøkene for godt og stoler på at jeg har fått med meg det som er viktig. 

6. Når jeg har gjennomlest mitt eget hefte og føler at det sitter, lager jeg en puggeoversikt. Altså et nytt hefte, hvor jeg kun skriver opp ting som må pugges. Det kan være en modell, en oversikt, en liste med drittord eller hva som helst. Puggeheftet bruker jeg slik at jeg fysisk legger et ark over og jobber meg nedover. Ser overskriften, og sier alle ordene høyt, før jeg fjerner arket og ser om jeg har fått det riktig. Siste dag før eksamen tilbringer jeg som regel bare med puggeheftet, for da skal resten være på plass allerede. 

 7. Ellers har jeg to metoder som gjør pugging enklere for meg. Den ene er å smelle sammen forbokstavene i ting jeg skal huske, og jeg kommer ofte på eksamen med en rekke forkortelser som jeg hamrer ned med en gang eksamen starter. Type: KAD, PUS, AFS osv. De tre forkortelsene der kan jeg skrive ti sider om, for jeg har hengt så mye på dem. En litt mer innviklet puggemetode, som faktisk funker veldig bra, kaller jeg for barndomshjemmet. Barndomshjemmet er et hus med mange rom, som jeg kjenner veldig godt selv om det er solgt for lenge siden. Metoden går ut på at jeg under lesingen går mentalt rundt i barndomshjemmet og legger modeller og teorier rundt omkring i forskjellige rom. Når jeg sitter på eksamen kan jeg tenke meg rundt i huset. Hvis jeg blir spurt om merkearkitektur på eksamen, så vet jeg at jeg kan gå inn døra, gjennom gangen og til høyre inn på kjøkkenet - for der har jeg lagt alt jeg vet om merkearkitektur i forskjellige skuffer for eksempel. 

 8. Hvis du har tid, ta en halv dag med en i klassen og snakk om pensum! Min erfaring er at den andre har fått med seg noe du ikke hadde, og omvendt. Det kan til og med være uenigheter, og så lærer man masse av å finne ut hva som egentlig stemmer. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Det var det! Og ja, så kjøper jeg en egen skrivebok til hvert fag på bokhandelen - og tusjene har jeg kjøpt på ARK. Fortell meg gjerne i kommentarfeltet hvordan du liker å lese til skriftlig - eller om du har noen geniale puggemetoder. Har du prøvd "barndomshjemmet"? Jeg syns den funker såå bra :-) Og lykke til, til alle studenter som skal ha eksamen de nærmeste dagene, dere er flinke! Og hvis dere ikke er flinke, så gjør ikke det noe heller. Hehe. Livet går videre, og det er ikke A'er som skaffer deg jobb. 

FOR SPESIELT INTERESSERTE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Jeg vil gjerne benytte anledningen til å gi meg selv prisen for verdens beste blogger. For dere skulle bare sett hvor mørkt og gult bildet over var i utgangspunktet. For et talent! 

Og så må jeg bare si at jeg våknet helt rørt i dag morges (formiddag), over hvor fantastisk deilig det var å falle inn i en dyp søvn uten noen bekymringer. Jeg sovnet med det samme jeg la hodet på puta, og sov som en stein gjennom hele natten. Det var noen etterlengtede sovetimer, det. Det ble ikke lange avbrekket, for i dag har jeg hivd meg over neste eksamen. På torsdag skal jeg ha eksamen i samfunnsøkonomi. Og jeg sier bare takk og lov for at jeg har en uke på meg! For her må det øves og øves og øves og øves. Heldigvis er Siri ekspert i faget, og er så snill at hun hjelper en stakkars mattehater. Et tips til alle studenter som sitter som et spørsmålstegn etter en forelesning: få en medstudent som skjønte greia til å forklare det for deg. Noen ganger er det så mye enklere å forstå når det kommer fra en som ikke har tjue års erfaring og to doktorgrader. 

Nå skal jeg rulle meg opp i sofaen her og se en episode av et eller annet før jeg kryper til sengs. Det som eventuelt kan ødelegge nattesøvnen min i natt, er at det kan komme en karakter når som helst. Faget bryr meg midt bak, men det som er spennende er at vi ikke aner om oppgaven vi skrev er en A eller en D. Vi pleier å ha en ganske riktig formening, men denne kan være hva som helst! Og ellers kommer det et innlegg om min studieteknikk til skriftlig eksamen i morgen - siden mange har spurt meg om det. Og ja, jeg veeet at bloggen min er for spesielt interesserte for tiden AKA studenter, men det får dere nesten bare holde ut med. 

Peace out, snakkes i morgen