JEG HAR FLYTTET BLOGGEN MIN...

 

 

Du finner meg på IDAWULFF.NO 

 


Processed with VSCO with a5 preset

Tusen takk til Nettavisen/Side2/Blogg.no for alle de årene de har gitt meg mulighet til å leve av det jeg elsker å gjøre. Nå går reisen videre til United Influencers hvor jeg gleder meg til å jobbe med et helt fantastisk team, og utvikle meg videre. Jeg håper at du som leser vil følge meg videre på den nye bloggen

SAME BUT DIFFERENT

Processed with VSCO with a5 preset
Sulten kriger på julegaveshopping der. Tenk at jeg ikke begynte med julegaveshopping før i går. Jeg som alltid pleier å netthandle gavene flere uker før julaften, og hente alt i en eneste svær bolk på posten. Angrer på min egen latskap, for i dag har jeg svingt meg fra butikk til butikk, mens armene er blitt tyngre og tyngre under alle posene. Livet er en lære, blir andre boller neste år. 

Jeg skrev i går at vi må prate. Om den nye bloggen min. Men så tok jeg meg en chill pill, og innså at jeg var en smule blogger-overdramatisk. Saken er den at jeg har sagt opp kontrakten min med Side2/Nettavisen etter over 10 år. Sånt skal man jo bli litt småkvalm av. De har sørget for at jeg har kunnet leve av å gjøre det jeg elsker i mange år. Men en ny kontrakt er signert, og jeg flytter bloggen min over til United Influencers. Det har vært en lang prosess, men nå føles det veldig riktig. Konklusjonen min tidligere i år, var følgende: hvis jeg skal fortsette med bloggingen, så trenger jeg tre ting. Jeg trenger forandring, jeg trenger å utvikle meg, og jeg trenger å føle at jeg jobber med noen. De tre tingene føler jeg at jeg får når jeg nå flytter over til United Influencers. 

Bloggen skal være den samme selv om jeg nå flytter på meg. Om noe, så skal den bare bli bedre. For deg som leser, så vil den eneste forskjellen bli at jeg ikke lengre ligger på forsiden av blogg.no. Og at designet er litt annerledes. Bedre å lese på mobil, for den som måtte like det. Og så må du type inn idawulff.no for å finne meg. Men når flyttingen skjer (i morgen en gang), skal jeg legge ut en link her, så det blir null stress joggedress.

Åh, jeg gleder meg jeg. Begynner å komme litt over kvalmen, og følelsen av at dette er skummelt. Men det kan vel på en måte sammenlignes med å bytte jobb etter mange år, så det er kanskje ikke så rart at jeg har følt litt på det. Jeg er helt sikker på at jeg kommer til å være i trygge hender hos UI - og på toppen av alt har jeg fått meg en helt super agent som ringer meg daglig. Jeg føler nesten at jeg har en sosialt akseptert jobb, med kollegaer og det hele. Hehe. Nei, dette blir bra dere! 
Processed with VSCO with a5 presetJeg skrur av kommentarfeltet på dette ene innlegget, for jeg får dem uansett ikke med meg over på den nye bloggen. Men vi snakkes i morgen, og jeg sier i fra her når jeg er på plass i "mitt nye hus" :-) 

JEG STÅR FOR DET JEG SA

Processed with VSCO with a5 presetEtter at jeg skrev innlegget om #METOO, ble det litt av et kaos i kommentarfeltet. Mange var enige - men det var også mange som var uenige. Noen mente at det jeg skrev var et forsøk på å sverte #METOO-kampanjen, og til dem som anklager meg for det: den midterste fingeren min dedikeres herved til dere. For jeg formulerte meg kanskje ikke godt nok. Men det var jo nettopp det som var min frustrasjon: at kampanjen og budskapet blir svertet, uviktig, latterliggjort, fordi den misbrukes av oppmerksomhetssyke mennesker som ikke har opplevd et faktisk overgrep. Og pågrunn av disse menneskene, er #METOO blitt noe folk roper på fest - for tull. Noe folk sier på spøk til reisefølget sitt, etter at de er blitt kroppsvisitert i sikkerhetskontrollen på Gardermoen. Og det syns jeg er jævla trist. Det er å gjøre narr av, og bagatellisere de som faktisk er blitt utsatt for overgrep. Seksuell trakassering. Voldtekt. De tilbakemeldingene som gjorde mest inntrykk, kom fra mennesker som har opplevd voldtekt. Og som skrev til meg at de føler at #METOO setter dem i samme bås som jenter som ikke tåler å bli plystret etter når de går forbi en byggeplass. Å bli plystret etter når man går forbi en byggeplass, kan ikke sammenlignes med å sitte på et voldtektsmottak hvor blåmerker og sår blir dokumentert med speilrefleks. Jeg står for det jeg sa, men jeg kan godt si det igjen. På en annen måte: det hadde vært fint om hårsåre, oppmerksomhetssyke mennesker kunne slutte å misbruke #METOO. Det kan få mennesker i vanskelige situasjoner og med viktige historier til å føle seg uviktige og usynlige. 

Dette ble muligens en sen oppfølging, men jeg orket rett og slett ikke å bruke helgen på det. Du som har lest bloggen min lenge vet hvordan jeg reagerer på hundrevis av kommentarer og medier som ringer... Om det er positiv eller negativ oppmerksomhet har liksom ingenting å si, det blir bare for mye oppmerksomhet. Men nå er det lett å fokusere på alle de negative kommentarene, fakta er jo at de fleste tilbakemeldingene var positive. Så tusen takk til alle som delte sine erfaringer og meninger. Selv om jeg har sluttet å svare på kommentarer på innlegget det gjelder, så leser jeg alt 
Processed with VSCO with a5 preset
Jeg kommer tilbake i kveld, for nå trenger jeg faktisk å snakke med leserne mine om noe. Som blogger ville det mest naturlige kanskje vært å si at nå skjer det noe stort her, følg med for tidenes mest spennende nyhet. Men jeg vil heller bare si det som det er, at etter 11 år på samme blogg, så skal jeg få meg en ny. Og det er spennende og gøy, men det gjør meg også kvalm og nervøs. Så la oss snakke om det litt senere, og forberede oss på forandringene som kommer til å skje.

Peace :-) 

TAKK FOR OSS

Annonse/sponset opphold
Processed with VSCO with a5 preset

- WINTER WONDERLAND ♥ - 

Det er ikke ofte jeg tenker positive tanker når jeg sitter på et tog, men togturen hjem fra Geilo i går kveld var bare så vanvittig vakker. Følte at jeg var med i en NSB-reklame, hvor snødekte trær, hvite fjell og blide mennesker er alt man ser. Vi så til og med to elger, som snuste rundt i skogen. Winter wonderland deluxe. Det hele var rett og slett riktig så idyllisk - helt til jeg tygde i en ostepølse, og fikk en skikkelig ladning med brennvarm ost i halve ansiktet. Takk for meg. 

Her kommer et siste lite bildedryss fra helgen vår på Vestlia Resort. Jeg har forresten fått et spesialtilbud å dele her på bloggen. Så hvis du ønsker å besøke Vestlia Resort på Geilo helgen 5.-7. januar, koster det 1990,- per pers i dobbeltrom. 2 x frokost og middag er da inkludert, og dette må bookes ved å sende mail til mail@vestlia.no. Oppgi kodeord "Ida Wulff" for å få tilbudet! :-) 
Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetGod jul, ja! Neste gang jeg skal på fjellet, så skal jeg stå på ski. Det er minst tolv år siden sist, men jeg kunne virkelig tenke meg å gå til innkjøp av et par langrennski. 

Takk for oss, Vestlia Resort! 

Nå er jeg tilbake i Oslo, og akkurat nå sitter jeg og kaldsvetter i sofaen. Da vi kom hjem i går lagde vi vegetarnachos, og det er muulig at jeg erstattet kjøtt med jalapenos - som jeg elsker, men ikke tåler. Det går vel over! 

EN MAGISK LØRDAGSKVELD

Annonse/sponset opphold
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 preset
I går hadde vi bare en helt magisk lørdagskveld! Vi startet i spaet til Vestlia Resort, i store hvite morgenkåper og tøfler. Gravlyset fikk kroppsmassasje, og jeg fikk en Babor ansiktsbehandling. Tror aldri jeg har vært med på en så grundig, men samtidig behagelig ansiktsbehandling. Det ble renset, analysert, dampet, børstet, skrubbet og lagt på masker. Og for de som syns at en ansiktsbehandling høres kjedelig ut når man først skal på spa: det innebærer heldigvis massasje også, både av ansikt, nakke og skuldre. Etter behandlingen var jeg så døsig og avslappet at jeg kunne blitt liggende på massasjebenken og sovet til neste dag. Fy søren så deilig 
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 preset

Ikke feil å ligge her og se ut på snøen! Åh, jeg er en spa junkie. Kunne vært på spa hver eneste dag hele året, hvis det var mulig uten å bli tvangsinnlagt av Luksusfellen ;-) 

Etter spabehandlingene var vi så trøtte begge to, at vi vurderte å bare ta middagen på rommet. Men det er jeg veldig glad vi ikke gjorde, for da vi ankom restauranten hadde de den julebuffeten. Så da ble det vin og julemat til vi nesten sprakk, det var såå godt! Har så julestemning i kroppen nå at jeg faktisk gleder meg til å gå rundt og handle julegaver når jeg kommer tilbake til Oslo. 

Etter julemiddag, tilbragte vi resten av kvelden i senga med tjue puter, smågodt og en kjempespennende serie. På et tidspunkt så jeg på mennesket som lå ved siden av meg, og sa: herregud, som jeg elsker at du er like lat som meg. Late mennesker er de beste! 

GJEMSEL & BRUSTESTING

Processed with VSCO with a5 preset
Hei fra sofakroken 

Her ligger jeg langflat i ullundertøy, med macen på magen og spiser smågodt. Helt utslitt, etter turgåing, gjemsel (...) og brustesting. Vi fant ut at vi skulle leke gjemsel fordi vi har så himla mange rom at vi nesten ikke vet hvor vi skal gjøre av oss. Siste runde gjemte jeg meg i et kjøkkenskap (jeg har hypermobile ledd og passer nesten hvor som helst til tross for at jeg ikke er verdens minste menneske), og nå kjennes det godt i nakken at jeg har sittet i en helt umenneskelig stilling. Men herregud, så gøy å leke gjemsel igjen! Tror jeg må invitere venner på gjemsel når jeg får meg en større leiligheten i Oslo.

Brustesting er fascinerende, og noe vi gjorde i en forelesning på skolen en gang. Så jeg ville rett og slett teste det ut på Gravlyset. Vi kjøpte Coca Cola, Cola Zero, Pepsi Max og Sprite - og så fikk han bind for øynene. Man er selvfølgelig helt overbevist om at man klarer å smake forskjell, men gjett hva. Han trodde at Cola Zero var Sprite! Brusen er ikke så forskjellig som man tror. Og hallo! Etter to uker uten brus, syns jeg nå det smaker rart. Veldig kunstig, på en måte. Så for meg går det mest i vin og vann - jesus sjøl. 
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 preset
Nå skal vi hoppe i morgenkåpene og komme oss på spa! Gjemselnakken min gleder seg, for å si det mildt. Etterpå blir det middagsdate i restauranten. Det ble så mye vin på oss i går at jeg heier på vann i dag, og så håper jeg vi skal drukne i hotellsengen med en serie etterpå. Avslapningsnivå: 100. 

HYTTESTEMNING PÅ HOTELL

Annonse/sponset opphold 
Processed with VSCO with a5 preset
Snakk om hell i uhell! Da vi kom frem til Vestlia Resort på Geilo i går kveld, viste det seg at rommet vårt var blitt dobbeltbooket. Så da ble vi like gjerne sjekket inn i en av penthouseleilighetene her, med fire bad og fire soverom. Ikke at vi TRENGER det, men for et par som vanligvis bor oppå hverandre, var det deilig med sinnsykt mye plass. To bad hver, liksom. Hallo! Haha. 

I tillegg har vi badstue, badekar, svær stue og spisestue, kjøkken og svær verandra med utsikt til skibakken. Det var så mørkt da vi kom i går, at jeg ikke fikk med meg at vi så å si bor midt i løypa. I dag våknet jeg til en høyttaler som annonserte at skiheisen var åpen - så nærmere kommer man ikke. Nå er jo ikke vi her for å stå på ski, det får bli neste gang. 
Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetHvor hyttestemning er det egentlig mulig å få på hotell?! Jeg kaller det i hvertfall for "hytta vår" denne helgen - og det er jo ikke helt galt med en hytte hvor man bare kan ta heisen ned til restaurant, spa og gym heller. Jeg blir helt i julemodus her kjenner jeg. Kanskje jeg får med familien på å feire jul her en gang? Eller venner med på nyttårsfeiring? Det hadde vært perfekt. 

Etter middag i restauranten i går, brukte vi resten av kvelden på "hytta vår". Vi badet, tok badstue, drakk vin og satt og pratet til langt på natt. På et tidspunkt danset vi rundt i morgenkåpene våre til Black Eyed Peas også, men sånt tror jeg egentlig ikke at jeg får lov til å fortelle om. Oppsummert: vi kooooser oss 

Nå skal vi ut og tråkke rundt i snøen (gå tur, altså), og så blir det spabehandlinger på oss begge to senere. Hade litt!

HEI FRA TOGET

Om ord kunne beskrive bare halvparten av hvor heldig jeg føler meg nå! Og det til tross for at jeg sitter på et tog. Som jeg skal sitte på i over tre timer. I dag tok Gravlyset juleferie, nemlig! Og skal han ha i nesten en måned. Jeg er så glad! Herregud a, dere bor jo sammen og ser hverandre hver dag til vanlig. Ja, jeg vet. Men han jobber mye, både i arbeidstiden og når han kommer hjem. Og når jeg vil snurre i gang kveldens andre episode av en eller annen serie, er han alltid den fornuftige stemmen som sier at det blir for sent. Så  ser jeg frem til en måned hvor vi kan stå opp sammen, drikke morgenkaffe, sitte ved siden av hverandre og jobbe på hver vår Mac (aldri heelt ferie) - og best av alt: ha lange kvelder sammen, drikke vin, spille spill, ha seriemaraton og bare sitte og snakke sammen. To av ukene skal vi jo være på Koh Samui også, er det rart det kribler i magen! 
Men tilbake til denne togturen. Vi er på vei til Geilo, hvor vi skal ha vårt eget kjærestejulebord. Man har julebord med venner og med jobb, så hvorfor ikke med sin bedre halvdel? Jeg vet ikke hvorfor jeg begynte å kalle det julebord, egentlig... Vi skal i hvertfall på kjærestetur til Geilo, hvor vi har væt så heldig og få sponset to netter på Vestlia Resort. Der har jeg aldri vært før, så jeg gleder meg til å se - og til å vise dere. 

Sorry for bildene, forresten. Det var en som nektet å reise seg opp i midtgangen med speilreflekskamera... Det kan jeg på en måte forstå, for kameraet mitt er på størrelse med en husvogn. Selv eier jeg ingen skam lengre, men folk er forskjellig og det får man bare akseptere ;-) 

Vi snakkes fra fjellet! 

#NOTME

Processed with VSCO with f2 preset Processed with VSCO with a5 preset
Hvis jeg var mann i dag. Så hadde jeg tenkt meg om 102 ganger før jeg gikk bort til en kvinne og viste henne interesse. Ga henne oppmerksomhet. Et kompliment. Kanskje ba om nummeret hennes.

#METOO er en hashtag som markerer at en person er blitt utsatt for uønsket seksuell oppmerksomhet. Og etter min mening: den hashtaggen brukes nå over en lav sko. 

Jeg syns på ingen måte at noen skal finne seg i uønsket seksuell oppmerksomhet, så her må du misforstå meg rett. At kvinner (og menn) blir utsatt for trakassering, overgrep og voldtekt er forferdelig. Men jeg får en følelse av at disse grusomme hendelsene og historiene begynner å drukne i et virvar av hårsåre kvinner som hater menn. 

En mannlig kollega som syns du er sjarmerende og inviterer eg ut på en kaffe. Bare dere to. Er det uønsket seksuell oppmerksomhet som bør deles på Facebook, etterfulgt av #METOO i caps lock? Eller hadde det holdt at du sa: takk for invitasjonen, men jeg er ikke interessert? Du er på et utested. Åletrangt dansegulv, og en fyr danser seg bort til deg. Inntil deg. Det føles upassende, du har jo en kjæreste som sitter hjemme og venter på deg. Er det uønsket seksuell oppmerksomhet som bør deles på Facebook, etterfulgt av #METOO i caps lock? Eller kunne du gitt fyren på dansegulvet beskjed om at du helst vil danse i fred?

Hodet mitt vil så gjerne snu på rollene her. En kvinnelig kollega som inviterer en mannlig medarbeider på kaffe. En jente på det stappfulle danseulvet som danser seg inntil en fyr. Har det noen gang blitt en sak ut av at en kvinne på julebord med jobben, har slengt seg ned på fanget til en mannlig kollega? Mens hvis han derimot drar en kvinnelig kollega ned på sitt fang? Det lukter #METOO lang vei. Uansett hvor uskyldig handlingen er ment. Når det er sagt, så syns ikke jeg at kollegaer har noe som helst på hverandres fang å gjøre. Det var bare et eksempel for å snu på kjønnsrollen. 

Jeg har snakket med kamerater om dette, og en av dem uttalte at han ikke hadde turt å gi en kvinnelig kollega et kompliment for julebordkjolen hennes. Det var blitt snakket om #METOO på kontoret hele uken, og han skjønte ikke helt hvor grensen gikk lengre. Hun er jo en god kollega, en venninne på en måte. Men så ble jeg plutselig redd for å kommentere utseendet hennes. Jeg tror ikke hun hadde tatt det negativt, men jeg ble redd for at andre kollegaer skulle overhøre det. Som om jeg gjorde noe galt i å synes at hun hadde kledd seg fint. Hun har tre barn og er gift, jeg ville aldri lagt an på henne på noen som helst måte. Tenk at det har gått så langt, at man blir redd for å gi en kollega et kompliment. 

Alle vil ha likestilling. Likevel syns jeg det ser ut som vektskålen begynner å tippe over på andre siden. For likestilling handler ikke bare om lønn. 

Og er det ikke på grensen til fornærmende? For deg som faktisk har opplevd noe som faller under kategorien uønsket seksuell oppmerksomhet. At kvinner gjør seg til ofre for komplimenter, kaffeinvitasjoner, lange blikk... Når du vet hvordan det føles å bli utsatt for trakassering, overgrep, voldtekt. Noen har tatt noe fra deg for alltid, og jeg kan ikke forestille meg hvordan det føles. 

Men igjen. Hvem er jeg til å definere hva som føles som uønsket seksuell oppmerksomhet for andre. Dette er bare mine refleksjoner, og jeg syns det virker som om terskelen for å anklage er blitt for lav. For jeg beklager, men jeg ser ikke på det som et overgrep når en mann viser interesse for en kvinne. Heller ikke når en kvinne viser interesse for en menn. Hvis du takker nei, og han ikke gir seg - da kan vi begynne å snakke om uønsket oppmerksomhet. 

Jeg støtter på ingen måte seksuell trakassering. Og ja - det finnes mange ekle mannegriser der ute. Sikkert kvinnegriser (det heter vel purker) også. Men å peke på et menneske og rope overgriper fordi du ble bedt på en date, dét syns jeg vi kan holde oss for gode til. 
Processed with VSCO with f2 preset Processed with VSCO with a5 preset
I dag er jeg glad jeg ikke er en mann som er interessert i en kvinne. Som kanskje ikke er interessert i meg. Og som kanskje går batshit crazy på Facebook hvis jeg inviterer henne på en kopp kaffe. 

#NOTME

DEN FINESTE JULEGAVEN

Annonse
Processed with VSCO with a5 preset

- NOE TIL ØNSKELISTEN ♥ - 

I dag har jeg lyst til å vise deg to av klokkene mine, som er fra Harper & Brooks. Absolutt alt jeg bruker av smykker, ringer og klokker for tiden er norsk design, og Harper & Brooks er intet unntak. Klokkene er designet i Oslo, og er bare de fineste! Jeg skal være ærlig og si at for meg så er utseendet på klokker det viktigste - jeg så disse klokkene i et magasin da jeg var ute og reiste i november, og falt pladask. De er så enkle, men samtidig feminine og klassiske. 
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 preset

SAGA STÅL ROSE GOLD & ÜLL GRÅ

Klokkene mine heter Saga Stål Rose Gold og Üll Grå. Den grå ullklokken elsker jeg til hverdagsbruk, mens den i rosegull passer fint til litt penere antrekk. Jeg er glad i begge, men den i grå ull brukes definitivt mest. 
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetHarper & Brooks har mange fine klokkemodeller, både til kvinner og menn. Så det er et helt supert julegavetips, til deg som er rådvill og ikke aner hva du skal gi til en du holder kjær. Hadde kjæresten min kjøpt en slik klokke til meg, så hadde han i hvertfall fått en stjerne i boka ;-) Hadde på meg en av klokkene da jeg var hjemme på besøk i helgen, og mamma skrev den umiddelbart opp på ønskelisten sin.

Du finner den grå ullklokken og alle de andre modellene HER 

PS. Hos Harper & Brooks får du free shipping, og ingen skjulte kostnader. Greit å vite! :-) 

NOEN SERIETIPS TIL KVELDEN

♥​ Liar: jeg nevnte så vidt denne serien i månedens oppsummering, men den fortjener mer oppmerksomhet enn som så. For den er en av de bedre seriene jeg har sett på en stund! Den dreier seg rundt tematikken voldtekt, og det å bli trodd/ikke trodd. Jeg var så frustrert og forbanna da jeg så på serien at jeg begynte å svette - dette er en must see! Skummel light, for dere som er like pysete som meg ;-) Finnes på HBO Nordic.

♥​ Helene sjekker inn, sesong 2: Helene er tilbake med en ny sesong hvor hun sjekker inn på forskjellige institusjoner rundt omkring i landet. Har du ikke sett sesong 1, så har du noe å ta igjen. Utrolig fin serie, som både er vond og lærerik. Du kan se alt gratis på NRK.no :-) 

♥​ Innafor, sesong 2: Innafor er tilbake, og denne gangen dypdykkes det inn i det jeg vil tro er et av menneskehetens største tabu, nemlig pedofili. Også helt grusomt å se på, men... Det finnes. Og da skader det ikke å vite noe om det. Innafor kan også ses gratis på NRK.no. 

♥​ Ozark: Ozark minner litt om Breaking Bad som jeg likte veldig godt, og er fengende fra første sekund. En ganske mørk og dyster serie, men den er suuperspennende, jeg lover! Du kan se Ozark på Netflix. 


Jeg har fått så mange fine serietips i kommentarfeltet mitt den siste tiden, så jeg tenkte det var på tide å gi noen tilbake! Nå skal jeg rydde opp etter dagens hjemmekontor før kjæresten kommer hjem fra jobb (han skulle bare visst hvordan det ser ut her når jeg er hjemme på dagtid), og gjøre meg klar til date night. Det frister veldig lite å pynte seg, så det passer fint at det allerede begynner å bli mørkt ute ;-) 

KAMERA UTEN MINNEKORT


Noen iPhone snaps fra helgen hjemme i Tønsberg. Hva ellers, når man drar på roadtrip med en kloss av et kamera, uten minnekort! Jaja. Noen ganger tenker jeg at bloggingen hadde kommet lettere hvis jeg bare sa meg fornøyd med et bilde knipset av iPhonen. Helt krise er det jo ikke. 

Det var veldig koselig å komme hjem til foreldre og besteforeldre - og gravlyset sklir helt naturlig inn i familien, så hele den svigersgreia har vist seg å være null stress. Eneste minus med å være hjemme på besøk, er at vi må ligge i hver vår enkeltseng. Altsåå. Vi prøvde å ligge sammen i en av sengene og se på en dokumentar før vi la oss på lørdag, men jeg kjente sinnet bygge seg opp da både jeg og overmadrassen begynte å skli mot parketten. Snakk om å klamre seg fast! Det var jo bare å gi opp. 

Nå er jeg tilbake i Oslo, og i dag skal jeg jobbe litt før det blir date night på Nobels Fredspriskonsert. Jeg kontaktet vinnerne av giveaway i går, men de hadde heldigvis mulighet til å dra. Fjooh! Måtte faktisk få Selma til å trekke vinnerne, jeg får alltid så vondt av å velge ut noen når alle har skrevet så fine kommentarer. Vinnerne av giveaway ble Mari og Ida 

Vi snakkes litt senere, suss puss! 

SØNDAG = VEGANSK BURGER

Annonse
Processed with VSCO with a5 preset
Goood søndag  Etter fredagens julebord, tok jeg kjæresten med meg og toget til Tønsberg. På tide med et lite helgebesøk hos mor og far! I dag har vi vært på sightseeing. Jeg har vist frem barndomshjemmet mitt (vi snek oss inn i hagen, så sorry til de som bor der nå), skoler jeg har gått på, kirken jeg er konfimert i og ikke minst Ringshaug - den fineste stranda i Tønsberg! 

Etter sightseeing lagde vi en rett vi allerede har spist én gang denne uken: veganske burgere fra Risenta. Risenta har kommet med to veganske og økologiske matretter på det norske markedet: quinoaburger og kikertboller. Kanskje ingen overraskelse at burgeren er min favoritt? ;-) Når det er sagt, så er kikertbollene også veldig gode - spesielt med tzatziki som tilbehør! Jeg savner ikke kjøtt i det hele tatt når jeg spiser disse rettene. Blir like mett som når jeg spiser en annen burger, men sitter igjen med en mye bedre følelse. Ikke sånn tung mett, hvis det gir mening? 
Processed with VSCO with a5 preset
Slik ser pakkene ut i butikkhyllen. De inneholder noe som ser ut som pulver - dette blander du med vann, og så er det bare å forme burgerne. Det hele er gjort på noen få minutter. 

Og ja - vi har ost på våre burgere. Så sluttresultatet vårt er vegetar, og ikke vegansk. Men selve produktet er vegansk, så her er det jo opp til kokken hva som legges på av tilbehør :-) 
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 preset
Veganer eller ei - disse burgerne burde du teste ut. De har masse smak, konsistensen er fast og fin - og vi har alle godt av å spise mindre kjøtt. Vi har så vidt rørt kjøtt den siste uken, etter at vi kom i fare for å se dokumentaren What The Health på Netflix. Klart man skal være kildekritisk, men jeg tror ikke noen kan protestere på at det bør spises mindre kjøtt her i verden. Om så bare en kjøttfri dag i uka til å begynne med. Jeg er i hvertfall skikkelig i tenkeboksen om dagen, hva angår kostholdet mitt. Når det finnes så gode alternativer til kjøtt, føles det heller ikke som om man ofrer noe ved å ta bedre valg i matveien.  

Du finner Risenta i hele landet, hos Coop Mega og Coop Obs. Anbefales på det varmeste 

MITT FAVORITT JULEBORD

Processed with VSCO with a5 preset
Damen hos Nespresso: Hva heter kaffemaskinen din?
Meg: Den heter Klit. 
Damen hos Nespresso: Vi har ikke noen kaffemaskin som heter det... 

Å nei! Pervers, rødmende Nespresso-kunde her. Jeg har nå lært at kaffemaskinen min heter Citiz, men nok om det. Visste du at man skal rense maskinen sin hvert halvår? Det visste faktisk ikke jeg, og i det siste har morgenkaffen min smakt mer sølevann enn kaffe. Men nå er den renset, og kaffegleden er tilbake. Nam!

I dag har jeg bare én ting på agendaen, og det er julebord med jentene. Vi er en liten gjeng som har som tradisjon å låse oss inn med masse god mat, drikke, quiz, pakkelek og spill hvert år. Høres kanskje ikke så spennende ut, men timene pleier å gå så fort at vi aldri kommer oss ut på byen engang. Forrige gang rullet vi rundt på stuegulvet til klokken var 6 om morgenen, og da kjæresten til hun som var vertinne kom hjem, satt han bare og så på oss med kulerunde øyne. Stakkars menneske, haha! Men jeg setter så mye mer pris på en skikkelig jentekveld, enn å rave rundt på byen, skli på isen, rope over den høye musikken og miste hverandre i nattmat-kaoset. Sånne kvelder skal jo handle om å være sammen, ikke om å løpe rundt og lete etter hverandre...? Når jeg tenker meg om så er min jentegjeng veldig ninja av seg. Meaning: når vi kommer oss ut på byen, går alle på hver sin oppdagelsesferd. Det blir mye ubesvarte anrop og rørende gjensynsglede i toalettkøken... 
Processed with VSCO with a5 presetNå skal leggene shaves, håret vaskes og trynet sparkles. Så må pakkene til pakkeleken pakkes inn, og nattmat må handles. Nattmat ble plutselig et spørsmålstegn for meg, nå som jeg ikke skal spise rødt kjøtt. Men jeg troor det blir veggispølser og lomper. Gleder meg allerede 

TIL: ULYKKELIG SINGEL

Jeg så denne posten på Jodel, og sendte SMS til kjæresten min med det samme: jeg mister lesere på grunn av deg! Sannheten er at jeg aldri har hatt høyere lesertall, men det betyr ikke at dette ikke er noe vi kan prate om. For jeg tviler ikke på at det finnes et lite segment som ikke orker å lese bloggen min lengre. Segment: ulykkelig singel. 

Til tross for at dette segmentet muligens har rømt bloggen min for evig og alltid, vil jeg likevel forsøke å skrive noen ord til nettopp dem. Deg. Dere. Et eller annet. 

Jeg vet hvordan det er å være ulykkelig singel - tror jeg. For jeg var vel ulykkelig singel da jeg gjorde slutt på et seks år langt forhold, og ikke ante hvem jeg var på egenhånd. Husker jeg lå i fanget til mamma og gråt, fordi jeg ikke kunne fatte og begripe hvordan jeg skulle klare å være alene. Jeg hater jo å være alene! Men jeg trengte å starte livet mitt. Forholdet føltes mer som et trygt vennskap, et søskenforhold - så jeg tok en avgjørelse som egentlig føltes helt umulig. Det tok ikke lang tid før jeg braste inn i noe nytt. Og jeg var vel ulykkelig singel da jeg kvittet meg med kjæreste nummer to også. Etter et par år med fram-og-tilbake, fikk jeg nok av å være med en som ikke var snill mot meg. Jeg hater fortsatt å være alene. 

Og så gikk årene. Jeg datet og holdt på som de fleste av oss sikkert gjør - men fikk aldri følelsen av at dette er noe å satse på. Jeg kjente plutselig på en ro når det kom til å være alene. Det var liksom jeg som hadde ansvar for om jeg hadde det bra eller ikke. Ingen som var så viktig for meg, at deres ord og handlinger kunne påvirke humøret mitt eller dagen min. De siste årene har jeg gått fra å like å være alene, til å elske og dyrke det. Jeg ble min egen beste venn (hater når folk sier det, og lover å ikke skrive en selvhjelpsbok), og var virkelig overbevist om at det kunne være fint å leve livet som singel. Jeg har egentlig en hel jentegjeng som gledet seg til å bli med meg på babytur til Danmark når tiden var inne for det. 

Men så, mot alle odds, møtte jeg en som ble en match jeg ikke engang har fantasert om at kunne eksistere. Den mannlige versjonen av meg selv, på mange måter. En som er så snill mot meg at jeg kan få tårer i øynene når jeg tenker på det. En som jeg bare elsker å holde rundt, være med og le sammen med hele tiden. Og jada. Vi har bare kjent hverandre i et halvt år - i teorien kan han fremdeles vise seg å være en psykopat av en seriemorder. Men jeg så i hvertfall verdien av å prøve dette - og foreløpig så går det veldig bra. Faktisk så blir det bare bedre for hver dag.

Poenget med innlegget: hvis du er ulykkelig singel, og virkelig vil ha en kjæreste. Så tror jeg at oppskriften er å bli lykkelig singel først. Ja visst, selvfølgelig kan du som ulykkelig singel skaffe deg en kjæreste i løpet av to uker, hvis du vil hoppe på det første og beste. Men skal du ha en kjæreste bare for å ha en kjæreste, så tror jeg ikke det er et godt grunnlag for et sunt og varig forhold. Hvis du lærer deg å elske å være alene, å bli din egen bestevenn, slutter å lete... Da tror jeg på at mirakler kan skje. Altså, når jeg endte opp sånn her, så kan det skje for alle. 

Og tro du meg. Singellivet er det mest fantastiske, befriende og morsomme, hvis man bare lærer seg å leve det. Husker du som barn, hvor ofte man fikk høre at man måtte nyte å være barn, fordi når man først ble voksen, så skulle man være voksen resten av livet? Jeg liker å overføre det til dette temaet. Nyt å være singel - for når du finner kjærligheten neste gang, så skal det mest sannsynlig vare resten av livet. Hvorfor ikke gjøre det beste ut av det? 

At det å være singel er fantastisk, står jeg fortsatt for. Men det samme er forholdet jeg er i nå, og jeg måtte liksom velge det. 

DET ER PÅ TIDE Å SLUTTE

Hei fra under pleddet!  Har du lagt merke til at jeg har fått for vane å avslutte et blogginnlegg med "snakkes senere", og så snakkes vi aldri senere? Veldig forstyrrende, for et menneske som møter opp til avtaler tre kvarter før tiden... Men her er jeg altså igjen! Haha. Her i huset har vi nettopp spist oss stappmette på veggisburgere, noe som inspirerte meg til å skrive dette innlegget. Er det ikke veldig typisk for denne årstiden å lete etter ting man kan gjøre for å få det bedre, både i hodet og kroppen?
Processed with VSCO with a5 preset
Jeg har bestemt meg for å slutte med tre ting, og det har jeg lyst til å dele med deg: 

Brus. Jeg drikker  sinnsykt mye brus. Både Cola Zero og Pepsi Max forsvinner i store mengder her hjemme, om det er helg eller hverdag har ikke spilt noen rolle. Det kan ikke være helt friskt, at to mennesker lett kan drikke tre liter i løpet av et døgn? Og at man ser ut som man er gravid i åttende måned er kanskje ikke så rart, med all kullsyren som slukes? Jeg hører/leser ofte at light brus kan være skadelig for helsa - men det har jeg ikke satt meg inn i, for ingen skal fortelle meg at jeg ikke kan drikke brus. Det er jo bedre enn så mye annet. Men følelsen av at det er brusfabrikk i magen holder for meg. Nå har jeg faktisk ikke drukket brus siden torsdag - og jeg ble veldig overrasket over å kjenne at jeg hadde antydning til abstinenser de to første dagene. Jeg sier ikke at jeg aldri skal røre brus igjen altså, men det skal ikke være en del av hverdagen min. Og fy søren så flat og tom magen føles! Jeg elsker heldigvis vann, så dette skal ikke bli noe problem :-) 

Snus. Åh, den snusen altså. Jeg trenger vel ikke forklare hvorfor jeg ønsker å slutte? Jeg har klart å slutte en gang før, i over et år. Men så begynte jeg å studere, og jeg konkluderte med at det beste ville være å snuse mens jeg var student. For konsentrasjon, for trøst osv. Og det står jeg faktisk for. Gudene vet hvor mye mer smågodt jeg hadde presset i meg under eksamenslesingen hvis jeg ikke snuste. Men! Å være avhengig av snus er bare så jævlig dumt. Tannkjøttet på den ene hjørnetannen min har trukket seg et godt stykke opp, og det gir meg helt ærlig litt panikk. Dessuten er jeg lei av å være avhengig av noe som er så dyrt, lukter vondt, og hele tiden må kjøpes inn for at det ikke skal bli en dårlig dag. Forrige gang jeg sluttet å snuse, bestemte jeg meg på dagen. Det er ikke noe jeg kan gå og planlegge over tid. Jeg må bare bestemme meg, og deretter smelle til. Likevel har jeg en uskreven plan om at dette skal skje før året er omme. Æsj, det blir tungt. De som vet de vet! 

Rødt kjøtt. Det finnes mange gode grunner til å kutte ut rødt kjøtt, både hva angår helse og miljø. Disse grunnene har du ikke kommet inn på denne bloggen for å lese om, så jeg skal holde det kort. Rødt kjøtt får meg til å føle meg dritt, og her i hjemmet har vi blitt enig om å kutte det ut. Altså er det valgfritt hva man gjør ute på restaurant og når man er gjest hos andre, men i hverdagen og ved middagsbordet her: no go. Det finnes så mange gode alternativer på markedet at det ikke er noe stort offer. Har du for eksempel prøvd å lage taco med quorn i stedet for karbonadedeig? Kunne lurt meg any day. 

Som sagt så er brusen allerede kuttet ut, det røde kjøttet er borte fra hjemmebane - og nå forsvinner også snusen any day. Det gruer jeg meg helt klart mest til, kanskje fordi jeg har gjort det før. Husker jeg gråt som en liten unge, og følte jeg hadde mistet min beste venn. Men men... Har jeg klart det før, så skal jeg klare det igjen. 

Andre som er i gang med å kutte ut et eller annet? Om ikke brus, så kanskje serietitting? Nettshopping? Del gjerne med meg, jeg elsker å høre :D Og jeg skal selvfølgelig holde dere oppdatert på alle mine kutt, hehe. 

JULESTEMNING I OSLO

Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetEt lite bildedryss fra en søndagskveld i Karl Johan sitt herlige julekaos. Alt var søndagsåpent i går, så vi tok oss en runde i byen. Deilig med frisk luft og julelys på alle kanter. Men jeg skal ikke lyve: pulsen min var høy da jeg gikk gjennom julemarkedet. Hyggelige steder med masse liv og mennesker får meg til å tenke på terror igjen. Jeg har sluttet å skamme meg for det. Syns det er helt greit å være obs på den slags, jeg er ikke interessert i å bli sprengt i fillebiter fordi vi ikke skal la terroristene vinne, og ikke være redde. Klapp igjen, hvis jeg skal oppdra barn i Oslo, så skal de aldri få gå i 17. mai-toget. God jul, liksom! Jeg vet å spre juleglede, haha!

Nok om meg og mine terrortanker. Jeg ville egentlig bare si hei, og dele disse bildene  Hvordan ligger du an med julegaver? Jeg har ikke kjøpt en eneste en, og er litt usikker på hvordan jeg skal gjøre det. Skal jeg tråle butikker, skal jeg bare ta alt på nettet som jeg pleier - og ingen ønsker seg noe som helst, så hva kjøper man da? Jeg skal i hvertfall ikke la det stresse meg, jeg har all verdens tid til å få pakkene på plass. Syns det virker som om alle har lagt pakkene under treet allerede, men det er kanskje bare et inntrykk jeg har fått pågrunn av Instagram. 

Vi snakkes litt senere 

JA, DET FUNKER

Annonse
Processed with VSCO with a5 preset

DARKER HAIR DON'T CARE 

Det fine med å spise hårvitaminer, er at håret vokser fortere og virker sunnere. Men at det vokser fortere har også en bakside - spesielt for meg, som i alle år har prød å være blond. En uke etter at jeg har vært hos frisøren, er motorveien i hodebunnen min tilbake. Og det har virkelig begynt å gå meg på nervene. Som jeg skrev i går, har jeg bestemt meg for å bevege meg mot en mer naturlig hårfarge. I går satt jeg fire timer hos en helt ny frisør, som skal hjelpe meg med det. Og vi er godt i gang! Om noen måneder skal hodebunnen være tilnærmet min egen farge, og tuppene skal bestå av lyse, "naturlige" striper. Målet er å slippe å farge ettervekst i det hele tatt, og som jeg gleder meg. 

Å gjenskape den naturlige, kommunegrå hårfargen er så å si umulig. Jeg har aldri snakket med en frisør som påstår at han/hun klarer det, uten at det blir litt gyllent, litt grått eller litt rødt. Så det er en prosess, og man må rett og slett bare prøve å etterligne så godt man kan inntil den naturlige hårfargen har vokst langt nok ut. Men heldigvis er håret mitt sunt og sterkt nå, så jeg står ikke i fare for å ende opp med parykk selv om håret skal gjennomgå litt. 
Processed with VSCO with a5 preset
Shit, så mørk jeg så ut her! Filteret jeg legger på bildene mine tuller litt med fargen, men dere skjønner greia ;-) 

Jeg får så ofte spørsmål fra mennesker som er skeptisk til å bruke penger på hårvitaminer, og som lurer på om det egentlig funker. Jeg kan ikke gjøre annet enn å si at JA, det funker som pokker for meg. Når jeg spiser hårvitaminer så røyter jeg mye mindre, og jeg føler at håret mitt vokser fortere. Som jo både er en fordel og en ulempe. Men når jeg klarer å få tilbake min egen naturlige hårfarge, så blir det bare fryd og gammen! Jeg får også ofte spørsmål om når man kan forvente å se resultater av Hair Luxious. Der har jeg ingen fasit, og jeg vet at det kan være individuelt. Men jeg vil si at man hvertfall må gi det en måneds tid!

Hair Luxious inneholder blant annet rikelig med B-vitaminer (biotin er en av disse), sink, kobber, jern, krom og magnesium - ingrediensene taler vel nesten for seg selv. 
Processed with VSCO with a5 preset

HAIR LUXIOUS - GOOD FOR ME 

Hvis du har lyst til å begynne å spise hårvitaminer, kan du bestille Hair Luxious hos Good For Me HER :-) 

Hos Good For Me kan du velge om du vil ha et abonnement, eller om du ønsker å bestille én boks for å teste. Husk å gi håret masse pleie og kjærlighet nå som det er vinter og hardt vær 

TING JEG VIL GJØRE I DESEMBER

I går kveld startet vi noe vi tenkte kunne være vår faste 1. desember-tradisjon. Pynte pepperkakehus! Dessverre var det ikke så gøy som vi så for oss, og vi kjedet oss før vi var ferdig med å legge takstein aka nonstop. Haha! Godt vi hadde rødvin, ost og kjeks. 

Meg: Vi får finne en ny 1. desember-tradisjon til neste år. 
Han: Enig.. 
Meg: For eksempel pakke inn gaver og levere dem på Fattighuset. 
Han: Åja.. Jeg tenkte mer på rollespill. Meg som nissen og deg som nissemor. 

Vi får nå se hvilket forslag som trumfer gjennom neste år! Denne gang ble det i hvertfall pyntet pepperkakehus - og det ble jo et... Helt ok resultat. Ikke noe å poste på Instagram, si! 
Processed with VSCO with a5 preset
Jeg har skrevet en liste over ting jeg vil gjøre i desember, og her er den: 

Handle julegaver på fornuftig vis. De voksne i familien har sluttet å gi hverandre julegaver, og har heller med en gave hver til pakkelek. Jeg teller visst fortsatt som et barn - men jeg er egentlig all for å kutte ned på det elleville julegavehysteriet, hvor man kjøper en haug med drit til folk som har alt fra før. 

♥ Teste ut noen nye restauranter i Oslo. Jeg ender alltid opp på de samme stedene, men det finnes jo såå mye nytt å oppleve på matfronten! 

Tilbringe en kveld i Karl Johan - dét hadde du aldri trodd du skulle høre meg si. Men det er så fint der nå, og julestemningen der er en terningkast 6. Julemarkedet ved Spikersuppa, Paléet og Grand Hotel med sine glitrende fasader... Yes! 

Rydde på Mac'en min. Ikke så veldig julete, men det var egentlig ikke poenget med dette innlegget heller. Man kan jo ikke sitte med nisselue og tygge pepperkaker i hele desember heller. 

Trene to ganger i uken. Ja, vi er kommet dit at to ganger i uken er en bragd. Herifra kan det bare gå oppover!

Legge pakker under et ensomt juletre, som er satt opp i alle hotellobbyene til Nordic Choice Hotels. I tillegg til at pakkene gleder noen som har en tøff jul, gir kjeden 10 kr til UNICEF for hver pakke som blir lagt under treet. Oppfordrer alle til å levere pakker til sitt nærmeste Choice-hotell. 

Komme i skikkelig hyttestemning. Kjæresten og jeg skal ha vært eget lille julebord på Vestlia Resort. Det er kanskje ikke hytte, men utifra bildene så tror jeg på at vi vil få hyttestemning der ;-) 

Drikke masse kakao aka varme opp laktosefri sjokolademelk.

Le masse med venninnene mine. Min innerste sirkel har vært så travel med hvert sitt i det siste, i november så vi knapt noe til hverandre. I desember blir det litt bedre. 

Besøke mamma og pappa, bare for å besøke dem. Tenk at jeg pleide å være hjemme i Tønsberg 3-4 ganger i måneden, og så sluttet jeg helt med det da jeg fikk kjæreste. Der skal jeg skjerpe meg. Ikke fordi jeg føler jeg må, men fordi jeg vil. 

Lage en fin juleliste i Spotify, uten Mariah Carey. 

Ta med meg kjæresten på Nobels Fredspriskonsert. Åååå, det blir fint! Jeg elsker å gjøre sånne ting i ukedagene. Hvis kos og aktiviteter kun skal skje i helgene, føler jeg at uken bare fordufter. 

Invitere venner hjem på spillkveld. 

Gå på flere visninger. Jeg tråler Finn.no hver eneste dag, og mailer meglere i hytt og gevær med mine spørsmål. Vi skal tidligst kjøpe om fire måneder, men skader vel ikke å stille forberedt. Haha ;-) 

Få en mer naturlig hårfarge og kortere vippeextensions. Begynner å dra på åra, får være grenser. 

Sette av så mye penger jeg kan til boligsparing. Dere som har BSU - husk å fylle den opp før året er omme, så dere får skattefordelene! 

Gå tur i turbuksa som jeg ennå ikke har fått brukt, med engangsgrill, pølser og termos. 

♥ Spise pinnekjøtt og masse kålrabistappe, som er sånn cirka det beste i hele verden. 

Oppføre meg pent på flyturen til Thailand, sånn at kjæresten ikke blir skremt fra å reise med meg igjen...

Ligge på en strand på Koh Samui den aller siste dagen i desember, og tenke på at det er snø hjemme! 
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 preset

Vårt første pepperkakehus. Seigmann-familien har vært og hentet seg juletrær! Selv venter vi nok med juletre til vi har kjøpt leilighet. 

Hva har du lyst til å gjøre i desember? Har jeg glemt noe viktig? :D Listen min er åpen for utvidelser, altså.