hits

Mat

TIL FROKOST OG PÅ FARTEN

Annonse
Processed with VSCO with m6 preset
                                                                        - KÉFI FRA SYNNØVE FINDEN - 

God morgen hjemme i Norge!  Før jeg reiste på ferie fikk jeg spørsmål om jeg hadde lyst til å teste en nyhet fra Synnøve Finden som heter Kéfi. Og det var klart jeg hadde! Jeg elsker jo å teste nyheter i dagligvarehandelen. Noen ganger blir det bomkjøp, andre ganger finner jeg varige favoritter. Kéfi har jeg definitivt ikke drukket for siste gang. Det er derimot blitt en ny frokostfavoritt hos meg. 
Processed with VSCO with m6 preset
Processed with VSCO with m6 preset
                                                                            - MANGO OG BLÅBÆR  - 

Kéfi er en ny type mild og drikkeklar kefir. Hvis du ikke er kjent med Kefir fra før av, så kalles det for "meieriproduktenes champagne". Ordet Kefir er av tyrkisk opprinnelse og betyr "behagelig" og "velsmakende". Det kan jo gi en pekepinn! 

I Kéfi har Synnøve Finden tatt med alt det gode fra kefir, og blandet det med frukt og bær. Den inneholder masse proteiner, lite fett og er en god kilde til både kalsium, vitamin B12 og B2. Drikken lanseres i to smaker: mango og blåbær. Jeg syns begge er gode, men er ikke i tvil om hvilken som er min favoritt. Blåbær! Nam nam nam. Jeg har en blåbær-periode, så det kan ha noe med saken å gjøre. Dessuten ble jeg så glad for at den inneholdt B12-vitamin, for det trenger denne kroppen!
Processed with VSCO with m6 preset
Processed with VSCO with m6 preset
Ærlighet varer lengst: jeg skulle virkelig ønske at frokostbordet mitt så slik ut hver eneste morgen, men det gjør det altså ikke. Det er ikke ofte jeg har tid til å lage pannekakerøre og kutte opp frukt, det må være raskt og enkelt. Så her passer Kéfi perfekt inn i min hverdag. For meg som ikke har den største apetitten på morgenkvisten funker den utmerket som frokost alene, og jeg ser også for meg at det er den perfekte matpakken å ha med på forelesninger. Kéfi passer like godt på frokostbordet som på farten 
Processed with VSCO with m6 preset
Noen som har smakt på Kéfi allerede? Hvis du ikke har, så burde du prøve den! Smaken er mild, men samtidig frisk.

Kéfi kan kjøpes hos Rema1000, Coop Mega, Coop Extra, Coop Obs og Meny. I tillegg kan du finne den i de største Kiwi-butikkene, noen Joker, Spar og Bunnpris, og i mange Coop Prix-butikker :-) 

MIN KJÆRLIGHET FOR FARRIS&JUICE

Annonse

Du skal se jeg jubler, når jeg får vite at Farris&Juice kommer med ny smak. Det var intet unntak da jeg fikk høre at det nå var en med bringebær på markedet. Hallo, mellomnavnet mitt er bringebær! Farris&Juice-fan har jeg jo vært lenge, det er perfekt for meg som syns at juice ofte kan bli litt sterkt. Og man kan liksom ikke drikke brus hver dag heller! 

For deg som ikke kjenner til Farris&Juice fra før, kan jeg jo fortelle at det er en forfriskende drikke, og et helt supert alternativ til brus. Den er helt uten tilsatt sukker, og kan nytes med den beste samvittighet! Den finnes også i smakene Eple og Ananas&Sitron. Det nyeste tilskuddet er bringebær, og la meg bare si: NAM! 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Juhuu, jeg har fått meg møbler på den lille balkongen! Her skal det nytes mange Farris&Juice i dagene fremover. Tenkte jeg skulle sitte der og lese til eksamen og prøve å gjøre noe koselig ut av en ellers stressende periode :-) Og, ja.... Jeg er også gira på at huseier kommer og vasker det utvendige glasset snart, haha! 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Farris&Juice Eple var min favoritt tidligere, nå har Bringebær UTEN TVIL tatt over førsteplassen. Farris&Juice er virkelig den perfekte sommerdrikken. Pynt den med sugerør, isbiter og bær, så har du den perfekte drikken å servere gjestene dine også 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hvilken Farris&Juice liker du best, hvis du har smakt? Lik dem på Facebook HER, så får du nyheter rett inn på feeden din :-) 

DET ER NESTEN LITT FLAUT

Hold deg fast. I går regnet jeg meg fram til at det var nøyaktig én måned siden jeg hadde laget middag til meg selv. Nå har jeg riktignok vært bortreist to av ukene, men hva som har skjedd de to resterende? Knekkebrød og takeaway sushi, I guess. Nesten litt flaut! Så i går lagde jeg thai-suppen jeg er så glad i, og fikk til en viss grad dempet den dårlige samvittigheten min, hehe. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hvis du vil prøve den, har jeg lagt ut oppskriften her tidligere. Bare en liten advarsel; kutt ned på chilien, hvis du ikke er som meg som helst vil ha mat som brenner opp innsiden av munnen min.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Litt treg start på dagen i dag, men nå skal jeg hive meg i dusjen og sette på kaffe. Jeg får straks besøk, og vi skal skrive på oppgaven vår. Kan ikke si at jeg gleder meg. Har vært mye ferie og lite skole i det siste - jo lengre tid det går, jo seigere blir det å "komme tilbake" føler jeg. Men men, jeg får nå prøve så godt jeg kan. 

Ønsker alle en fin dag 

VEGGIE BURGER FOR LUNCH

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I går lagde jeg meg veggie burger til middag, og det var så godt at restene ble lunsj i dag. Jeg har funnet ut at det viktigste for meg på en burger er ost (hei hei, ostevrak her), så hvorfor ikke droppe den flate kjøttbiten som egentlig ikke er så god uansett. Jeg kjøpte "kjøttet" på den helsekostbutikken inne på Byporten, de fleste helsekostbutikker har faktisk et kjøleskap med vegetarmat hvis du er på leting. Burgerne jeg kjøpte er av et svensk merke som heter Anamma, og det smakte faktisk veldig godt med litt krydder på. 

Sååå, det var dagens lille lunsjtips! Her nytes lunsjen på balkongen, for et vær!!! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

MIN NYE FAVORITTSUPPE

Jeg er blitt helt hektet på en suppe, som jeg tenkte jeg skulle dele oppskriften på. Supper er sunt, godt, enkelt å lage - og ikke minst deilig og varmende på høsten. Jeg har tatt utgangspunkt i denne oppskriften, men endret noe på den. Jeg ser ikke noen grunn til å tilsette sukker, og har i stedet kjørt på med chili. Jeg ELSKER at det brenner i munnen og svir i halsen når jeg spiser, haha. Dessuten har jeg kjøpt ferdiggrillet kylling i varmdisken, noe som gjør jobben 100 ganger lettere. Hvis du gjør absolutt alt i en og samme wok-gryte, slipper du mye oppvask også.

Hvis du bor alene slik som meg, holder denne oppskriften til to dager med middag og to dager med lunsj. Med andre ord også ganske økonomisk, når du først har "tørrvarene" på plass i skapet.
♥ Du trenger:
- 1 hel grillet kylling
- 1 kyllingbuljong
- 5 dl vann
- Olje (jeg bruker soyaolje)
- 2 sjalottløk
- 1 hel chili med frø
- 2-3 hvitløksfedd
- 2 røde paprika
- En neve sukkererter
- 1 glass thai red curry
- 2 bokser kokosmelk
- Et par cm med ingefær
- 2 ts fish sauce 
- 3 ts thai soyasaus
- thainudler

♥ Slik gjør du: 
- Med litt orden på kjøkkenet går dette lekende lett og skikkelig fort, så begynn med å gjøre klart alt du skal bruke. Det vil si: plukk kyllingen i passende biter og legg disse klare på et fat. Kok opp 5 dl vann, som du slipper kyllingbuljongen oppi. Så kutter du sjalottløken i tynne ringer, paprikaen i tynne strimler, sukkerertene i to, chilien i ringer og legger alt dette på én tallerken. Finhakk hvitløken og kutt ingefæren i den størrelsen som passer deg, selv har jeg ikke noe i mot litt størrelse. Hvitløk og ingefær skal oppi suppen på egne tidspunkter, så du kan godt ha dem på et eget fat. Finn også fram olje, kokosmelk, curry paste, fish sauce, soyasaus og nudler, så er alt klart. 

- Ha olje i pannen og wok sjalottløken, paprikaen, sukkerertene og chilien. Når det har vært i pannen en liten stund, slenger jeg oppi hvitløken også. Når løken er blank og myk, heller du alle grønnsakene tilbake på fatet. 

- Så tar du ca 1 teskje olje i pannen, og tømmer glasset med red curry paste i pannen. La det frese i 10-20 sekunder, før du heller oppi det oppkokte vannet som nå har blandet seg med kyllingbuljongen. Så kan du helle oppi de to boksene med kokosmelk. Kast oppi ingefæren og resten av grønnsakene som ligger og venter på fatet. 

- Gi alt sammen et oppkok, og la det deretter putre på middels varme i 10 minutter. Når det er 4 minutter igjen kan du slenge oppi nudlene (jeg bruker kun ett av nuddelbrettene i pakken så det ikke skal bli en grøtete nuddelrett) og kyllingen. Det forutsetter at nudlene du kjøper også krever 4 minutter koketid, så klart. 

Håper du liker suppen! :-) 

RUNDT MITT NYE SPISEBORD


Jeg har ikke spist taco siden jeg blogget om det sist, og i dag savnet jeg det så mye at det var på tide. Så jeg inviterte mamma og pappa på middag - tror egentlig ikke de er så glad i taco, men hver gang jeg prøver å lage god mat til dem syns jeg alltid det smaker dritt. Kanskje det er fordi jeg alltid får så innmari god mat hos dem. Så jeg ga opp å prøve, og serverte taco. Ingenting smaker som taco når man ikke har spist det på evigheter, det må jeg bare si! 

Dagens taco-inntak ble faktisk første måltid rundt det nye spisebordet mitt også! På tide å få innviet det, det har jo bare stått der og blomstret alene i en måned. 


De blå bordbrikkene kjøpte jeg på Kremmerhuset i går, syns de passet så fint inn med sofakroken min. Og bordet har jeg kjøpt HER (annonselink). Var litt skeptisk til å kjøpe et spisebord på nett som jeg aldri hadde sett før, og som i tillegg var så rimelig - men, jeg er superfornøyd! Det er mye mer stødig enn det forrige jeg hadde fra Hay (som nå står på terrassen), og jeg trengte virkelig et rundt bord som tar mindre av plassen. 


Se, mamma hadde med gave til meg! Litt morsomt, for jeg hadde faktisk planer om å kjøpe denne boken. Full av deilige juice-oppskrifter, og informasjon om hva de forskjellige juicene inneholder og kan hjelpe mot. Jeg gleder meg til å eksperimentere! 

Fra "sunn og slank med ferskpresset juice" til: nå skal jeg gå og kjøpe meg godteri. Prøver desperat å finne en ny serie jeg kan følge med på, men føler at jeg har sett alt som er verdt å se. Så nå prøver jeg meg på House of Cards, men syns den er tung og noe kjedelig. Er det bare første halve sesong? Please si at den blir bedre? Kanskje den er mer spennende med munnen full av godteri, vi prøver! 

KAPITTEL JUICE-MASKIN

Dere kan tro jeg følte meg dum da jeg tok med meg en liten Meny-pose bort på posten for å hente den nye juice-maskinen jeg hadde bestilt på nett. Esken var så stor at det like gjerne kunne vært en TV jeg drasset på, der jeg humpet avgårde, våt på ryggen og med tenna på tørk. Noen ganger når jeg går hjem fra postkontoret som et pakkesel tenker jeg at; akkurat nå skulle jeg møtt drømmemannen. På vei hjem fra postkontoret. Så kunne han bært alt sammen. Romantisk i mine øyne! 

Men ja, den juice-maskinen. Jeg hadde et lite håp om at den skulle krympe til halv størrelse da jeg fikk den ut av esken, men... Den er himla svær, ass. Står på kjøkkenbenken og ser ut som en gjest jeg absolutt ikke vil ha på besøk. Når det er sagt, så må jeg få lov til å gi den litt skryt også. Masse skryt! For jeg lurer på hvorfor jeg har ventet så lenge... Hjemmelaget juice er seriøst livet! Føler meg så mye mer opplagt og frisk, og jeg må nesten stoppe meg selv fra å drikke for mye. Og det til tross for alle de ekle tingene som faktisk er i juicen. Hilsen hun som velger burger over salat any day. 


Dette er min favoritt så langt, men jeg har ikke rukket å eksperimentere så mye enda. Ikke la dere skremme av ingrediensene, den smaker like godt som den høres jævlig ut :-)

Ingredienser:
♥ 2 epler
♥ En tredjedel av en sitron med skall
♥ En halv agurk
♥ 3-4 cm grønn squash 
♥ En håndfull spinat 
♥ En halv stangcelleri
♥ 2-3 cm ingefær

Noen som har en juice-oppskrift jeg bare  prøve? Helst med mest grønnsaker og ikke så mye frukt. Og er det interessant at jeg deler juice-oppskrifter etterhvert som jeg finner mine favoritter? Det er lov å si nei. Det verste jeg vet (med en klype salt) er folk som bare snakker om grønnsaker.

 

THE GOOD STUFF

Annonse 

Husker dere at jeg presenterte nyheten Farris&Juice for dere i starten av året? De er tydligvis blitt en suksess, for nå har det kommet enda en smak i sortimentet. Nemlig ananas og sitron! Og heldig som jeg er, fikk jeg i oppdrag å teste ut den også :-) 

Sist jeg testet pekte jeg ut eple som min favoritt, og jeg syns fortsatt den er kjempegod - men! Ananas og sitron er faktisk eeenda bedre enn de to andre, det er i hvert fall min personlige mening. Jeg elsker ananas og sitron, så skulle nesten tro at denne drikken var laget for meg, hehe. 

- Nytes med god samvittighet ♥ -

 Farris&Juice er en forfriskende drikk av lett boblende mineralvann fra Farriskilden med 50% fruktjuice. Den er ren, naturlig og uten tilsatt sukker eller kunstige tilsetningsstoffer. Kanskje et fint alternativ til brus? Jeg er i hvert fall en smule lei av brus etter noen uker på ferie og restaurant, og syns det er forfriskende å drikke noe annet. Med juicemaskinen som er bestilt og en liten hær med Farris & Juice i kjøleskpapet, skal jeg nok klare å slukke tørsten resten av sommeren uten å drikke noe særlig brus. 

 Perfekt å ha i kjøleskapet til å servere gjester, til å ha med i parken på en varm sommerdag, drikke til grillmaten, til fredagstacoen, til filmen på lørdagskvelden; ja, til det meste. Har du lyst til å smake den nye Farris&Juice med smaken av ananas og sitron? Eller har du smakt den allerede, kanskje? :-) 

- Besøk Farris&Juice på Facebook HER hvis du vil :-) - 

ALENETID MED DREAM SORBET

Annonse

Før jeg reiste til Bali, fikk jeg teste to nyheter fra Diplom-Is; Dream Sorbet med mango og Dream Sorbet med bringebær. Jeg er solgt! Begge sorbetene er utrolig friske, og de smaker virkelig av mango og bringebær, ikke noe syntetisk skvip her i gården ♥

Den er det perfekte tilbehøret til en alenekveld med et magasin eller en lettbeint TV-serie. Kan nesten ikke beskrive hvor godt de smaker. Men selv om jeg helst vil spise rett fra boksen, i morgenkåpa, alene i sofaen (hva da singel), ser jeg for meg at den er helt perfekt å servere som dessert, i en smoothie, eller til og med i en frisk sommerdrink når jeg har besøk i sommer. 

- smaken av sommer - 

Hvis jeg skal velge en favoritt, så må det være bringebær. Det kunne jeg nesten gjette bare ved å se på boksen, jeg elsker bringebær. Og den skuffet virkelig ikke. Tror jeg spiste en halv boks bare da jeg skulle teste sorbeten for å skrive om den.... Nam! 

Sorbeten er et litt sunnere alternativ til den vanlige iskremen, og dessuten er den fri for laktose. Så; absolutt et godt tips til deg med laktoseintoleranse også! Jeg har så mange rundt meg med laktoseintoleranse at den er perfekt å ha i fryseren, klar til servering når jeg har besøk. Sammen med noen friske bær og kanskje litt frukt blir det jo den perfekte desserten. 

Prøv Dream Sorbet neste gang du skal unne deg noe godt nå i sommer, du vil ikke bli skuffet. Og les mer om Diplom-Is sitt sortiment her hvis du ønsker :-) 

ET LITE FROKOSTTIPS

Hola! Ville bare gi dere verdens enkleste frokosttips; gresk yoghurt fra Tine, med mango og pasjonsfrukt. Den er sååå god! Til og med jeg som ikke liker klumper i yoghurt syns denne smaker som godteri, den er veldig frisk og lett. Vet ikke om 90 kalorier egentlig er så lite i en yoghurt (ettersom det reklameres stort for at den inneholder 90 kalorier), men god er den uansett. Jeg har funnet den på Meny - og det virker ikke som den finnes på Rema 1000. Bare et lite tips til alle i klubben frokost-hatere :-) 

Og ellers er jordbærene blitt så gode nå også! Jeg har spist jordbær i flere måneder, men de har luktet vondt og smakt litt lite... Men nåå, er alt som det skal være ♥ 

Jeg har lovt mammaen min (hilsen Ida, 10 år) å bruke hvert minutt av dagen på å lese til eksamen, slik at hun kan høre meg i kveld. Så jeg får vel bare hive meg rundt igjen, ingenting er som å få hjelp av mammaen sin når man føler at man sitter i en båt som synker! Haha. 

TIL DEG SOM HATER Å BAKE

Jeg har lenge lekt med tanken om å bake noen sunne rundstykker, men kaster som regel ett blikk på en oppskrift og blir utslitt bare av det. Jeg liker ikke å bake. Jeg syns det tar for lang tid, og jeg syns det blir for mye rot. Dessuten har jeg ikke masse fancy kjøkkenmaskiner, og ikke så mye fancy tålmodighet heller. 

Men her om dagen var det noen som delte en veldig enkel oppskrift på Facebook, og sunn var den også! Så i går "bakte" jeg ferske og sunne rundstykker til frokost på 5 minutter. Pluss de 15 minuttene de stod i ovnen, da. 

♥ For å lage 2 rundstykker trenger du: 
- 2 dl lettkokt havregryn (kan også bruke glutenfri)
- 2 spiseskjeer kesam
- 2 eggehviter
- 1 ts bakepulver (fikk ikke være med på bildet siden boksen var rød, hehe)

♥ Slik gjør du:
- Sett ovnen på 200 grader
- Bland sammen ingrediensene i en bolle og rør rundt
- Legg i to klatter på et bakepapir
- Stek i ovnen i 15 minutter

De ble kjempegode, så jeg skal definitivt lage dem igjen. Ser dog at jeg manglet noe kunstnerisk å legge på toppen, men det får jeg heller huske neste gang. Lånte oppskriften herifra! :-) 

Jeg sitter i min nye sofakrok (har jo ommøblert) og leser til en eksamen jeg skal ha i mai. Den jeg skal levere i morgen kveld, har jeg nesten gitt opp nå. Orker den simpelthen ikke mer. Det er jo så mye annet snadder man kan lese til, så hvorfor ikke variere litt! Haha. Må komme meg på den søndagsåpne butikken og handle middag nå, ser at klokka plutselig er blitt mye. Ser fram til å gå i kø på butikken mens ilden står ut av nesen på meg. Noen ganger skulle jeg ønske at jeg ikke var snill, og at jeg bare dyttet folk som stod i veien og somlet. Det får bli i mitt neste liv, hei så lenge!

DAGENS MIDDAGSTIPS

Jeg er sååå lei av typiske thairetter med kokosmelk, så her om dagen bestemte jeg meg for å droppe det og heller lage med kun soyasaus. KJEMPEGOD og enkel rett, jeg brukte disse ingrediensene: 

♥ Biffstrimler
♥ Fullkornsnudler
♥ Soyasaus
♥ Sukkererter
♥ Rød paprika
♥ Grønn paprika
♥ Brokkoli
♥ Sjalottløk
♥ Sesamfrø

 Regner med at dere ikke trenger noen steg for steg på en så enkel rett, men det er i hvert fall noen enkle ingredienser som utgjør en veldig god rett. Enjoy ♥

Nå skal jeg straks på trening. Herregud, så tungt. Jeg har ikke trent på en... Er det to uker nå? Har jo vært så dårlig, så kroppen har ikke tillatt det. Veldig typisk da, nå som jeg skal på ferie og ikke akkurat har hatt de beste matvanene heller. Jeg er så lite motivert. Men min kjære treningspartner er enda mindre motivert, så i dag har jeg lovet premie hvis hun er så flink og blir med, så jeg får vel ta på meg gira-på-trening-hatten og være motivator i dag. Det er en rolle vi bytter på, for å si det sånn. 

Hei så lenge! 

TRAVLE DAGER = MATPAKKEFABRIKK

Legg meg i en himmelsk hotellseng, og du kan banne på at jeg kommer for sent på skolen med vilje. Haha. Det skjedde i hvertfall i dag! Bestemte meg for å bli i Oslo til i dag, så jeg slapp unna et par togturer. Kom meg på skolen til slutt da, og ble sittende der til kvelden. Nå er jeg endelig hjemme i min egen leilighet i Tønsberg, og hvis jeg kunne beskrive hvor deilig det er uten å banne, så skulle jeg gjort det. Fire dager i koffert var jammen nok for denne gang.

Det er ikke mange timer til jeg skal opp og reise inn til Oslo igjen, så jeg måtte prioritere å vaske tøy og lage matpakker til morgendagen. Håret mitt får kose seg i en mystisk dott i morgen, for å føne håret har jeg verken hatt tid eller ork til etter helgen. Satser på at det ikke lukter vin og burger! 

Å ha matpakkefabrikk er bare et helt supert tips til alle studenter! I dag ble det wraps med grønnsaker og kyllingkjøttdeig, veldig kjekt å lage middag til i dag og matpakker for hele morgendagen samtidig. Ica har forresten 10-kroners marked nå, med blant annet kyllingkjøttdeig og økologisk mais på tilbud :-) 

I morgen blir nok en busy dag. Jeg skal stå opp tidlig for å jobbe for en samarbeidspartner, før jeg tar toget tilbake til Oslo og er med på en forelesning, for så å sitte og jobbe med eksamen etter det. Hadde vært sykt deilig å dra hjem og rekke en treningsøkt, men det må jeg nok ta igjen senere i uken. Matpakkene er hvertfall på plass, så jeg klager ikke! Nå skal jeg henge opp klærne som ser ut til å ha overlevd mengder med hvitvin i helgen, og krype under dyna. Natti ♥

OPPSKRIFT: PIZZA MED BLOMKÅLBUNN

Her kommer oppskrift på pizza med blomkålbunn. Jeg syns den ble kjempegod, selv om bunnen ikke ble sprø. Hvis noen vet hvordan jeg kan få den sprø, eller om det  det hele tatt går an, si gjerne i fra. For smaken ble kjempegod og bunnen ble helt fast :-)

Oppskriften er nok til 4 minipizzaer som fyller ett stekebrett. 


♥ For å lage pizzabunn av blomkål trenger du:
- 1 blomkålhode, sørg for å velge et som ikke er alt for lite
- 3 egg
- 2 spiseskjeer olje, jeg brukte olivenolje
- Salt og pepper, ønsket mengde

♥ Til flyll brukte jeg:
- Sjalottløk
- En pakke karbonadedeig 
- En boks hakkede tomater
- Mais
- Ost  

♥ Slik går du fram: 
- Sett ovnen på 150-180 grader
- Vask blomkålhodet og kutt opp i biter
- Sleng oppi egg, olje, salt og pepper
- Mos alt sammen til en stappe, jeg brukte stavmikser men det ble litt tungt
- Form pizzaene, ikke for tykke! 
- Stek til du kan kjenne med en gaffel at de er faste, ovnen min brukte faktisk 3 kvarter
- Fres sjalottløk i stekepannen og stek karbonadedeigen
- Hell oppi en boks med hakkede tomater, krydre med salt og pepper, og la stå og putre mens bunnen forsteker i ovnen 
- Legg på fyll, og stek deretter igjen til osten er gyllen eller slik du liker den  


Ser kanskje ikke så delikat ut, men smakte veldig godt. Da jeg spiste rester mens jeg satt og jobbet i dag, glemte jeg faktisk helt at bunnen var av blomkål... :-) 

OPPSKRIFT: PIZZA MED SØTPOTETBUNN

Jeg ser at mange eksperimenterer med sunne pizzaer om dagen; pizzabunn av søtpotet, av tunfisk og av blomkål. Det vekket selvfølgelig matvraket i meg. Tenk å kunne spise pizza flere ganger i uka, uten at det er usunt! Jeg har allerede prøvd meg på søtpotetbunn, og jeg tenkte hvert fall å teste ut blomkålbunn også. Men i dag har jeg invitert mamma og pappa på pizza med søtpotetbunn, så i den anledning tenkte jeg å dele oppskriften med dere. Mange som har spurt om den, etter at Kalle og jeg lagde den til forrige jentekveld! :-) 

Her er oppskriften på den jeg lager i dag, og den er nok til to pizzaer som fyller et helt stekebrett. Overse at jeg har laget to runde, de ble nemlig for tykke i dag. 

♥ Til bunnen trenger du: 
- 700 g søtpotet (2-3 søtpoteter, størrelsene varierer jo)
- 2 egg 
- 200 g mel (jeg bruker vanlig hvetemel, men bruk gjerne havremel og bokhvetemel hvis du har) 
- Litt salt og pepper


♥ Til tomatsausen trenger du: 
- 1 sjalottløk  (bruk gjerne mer løk, en av dagens middagsgjester liker ikke løk så jeg roer ned) 
- 2 hvitløksfedd
- 1 kartong med hakkede tomater
- Ca. 2 spiseskjeer med tomatpuré 
- Litt oregano-krydder
- Litt salt og pepper 


♥ Fyllet kan du selvfølgelig velge helt selv, jeg har brukt:
- Strandaskinke
- Ruccola 
- Cherrytomater
- Ost  


 ♥ Slik gjør du: 
- Skru ovnen på 200 grader
- Legg søtpotene i en form, og sett dem i ovnen i en time. Da blir de bløte, og skallet faller av lett som bare det (hvis du har mikrobølgeovn går det raskere å putte dem inni der) 
- Bland søtpotet, egg, mel og krydder i en bolle, jeg bruker stavmikser og det funker fint. 
- Legg bakepapir på en stekeplate, og smør deigen utover. Pass på at den ikke blir for tykk, denne oppskriften er som nevnt nok til å fylle to hele stekebrett. 
- Når det er gjort, setter du pizzabunnen inn i ovnen (fortsatt 200 grader) til forsteking, la den stå i 10 til 15 minutter, eller litt lengre.
- For å være sikker på at bunnen blir sprø, kan du forsteke den litt lengre ved å sette den på nederste rille i ovnen i noen minutter. 
- Mens bunnen forsteker, kan du laget tomatsausen. Hakk løk, brun det i pannen og tilsett hakkede tomater og tomatpuré. Krydre etter eget ønske! 
- Når bunnen er sprø, tar du den ut og legger på tomatsaus, tomater, mais og ost. Ikke for tykt lag med tomatsaus, da blir pizzaen myk. 
- Stek i ovnen til osten er smeltet og gyllen - eller slik du liker den. 
- Ta pizzaen ut og dander spekeskinke og ruccola.
- Servér og nyt!  
FARRIS&JUICE

Annonse


God søndaaaag! 

Jeg hopper bare rundt av lykke fordi jeg har ferie, syns det er så ubeskrivelig deilig. I dag vil jeg gjerne fortelle dere om min nye yndlingsdrikke; Farris&Juice! Jeg ble spurt om jeg ville teste den for en stund siden, og jeg sier sjeldent nei til å teste ny mat og drikke. Men denne har jeg altså ikke bare testet, den er blitt fast inventar i kjøleskapet - ikke bare hos meg, men også hos venninner jeg har overtalt til å teste. 

Farris&Juice finnes i smakene eple og mango, og finnes både i liten og stor flaske. Jeg syns begge smakene er kjempegode, men hvis jeg  peke ut en favoritt blir det eple. Den smaker ekte eple, og er deilig og frisk. Perfekt for meg som gjerne syns at vanlig eplejuice kan bli litt sterkt :-) 


Farris&Juice passer til det meste; til frokost, til lunsj, til middag, til dagen derpå, til varme sommerdager og til kos generelt. Anbefaler dere virkelig å smake på denne herligheten. Ønsker alle en fin søndag! ♥

TGIF

Lagde meg en liten fredagssmoothie etter trening i dag, og fy så god den ble. Sluttet helt å lage smoothie etter at jeg snublet over en artikkel som het "feit av frukt", men jeg begynner å komme over den nå. Haha.

Oppskriften er enklere enn enkel:

♥ 50/50 med frosne bringebær og blåbær
♥ Goji Berry juice fra The Berry Company

"Krydre" gjerne med litt acai-pulver hvis du har, yum yum. Denne smoothien reddet livet mitt da jeg pladasket ned i sofaen etter lidelsen på treningssenteret. Fysj. Haha, læreren min i markedsføring sier "fysj" hver gang noen rekker opp hånda og sier et eller annet om blogg. Han føler tydeligvis det samme for blogging som jeg føler for treningssentere.


Fredag er som regel family night for min del. Så nå er jeg hos mormor og morfar med mamma og pappa, og pappa står på kjøkkenet og lager noe som lukter dritgodt. Så her ligger jeg, med tøfler og pledd og sulter i hjel

Ha en fin fredagskveld!

FAVORITTSALATEN

Haha. I dag meldte jeg meg inn på treningsstudio igjen. Er flere måneder siden jeg har trent på et, og ettersom jeg går rundt og føler meg så jævlig ekkel om dagen, tenkte jeg at det var lurt. Jeg orker ikke engang å skrive noe komisk om hvor fælt det var å gå på et treningsstudio igjen, det er bare det verste i hele verden. 

I dag har jeg laget favorittsalaten min til lunsj og middag, jeg er stor fan av å lage mat til hele dagen på én gang. Dessuten lagde jeg så mye at jeg har skolelunsj i morgen også. Hei, økonomisk?!

Du trenger:

♥ Isbergsalat
♥ Agurk
♥ Paprika
♥ Mais
♥ Cherrytomat
♥ Grov pasta
♥ Fetaost
♥ Strandaskinke/serranoskinke

Jeg valgte å steke serranoskinken på høy varme så den ble litt mer bacon-ish, men syns egentlig det smaker bedre når den ikke er stekt. Smak og behag! 

I kveld har jeg vært ute og kjørt en times tid, bare for å ikke glemme hvordan man gjør det. Q/A-innlegget om lappen kommer veldig snart :-) Nå er det Svenske Hollywoodfruer, så jeg skal sitte med puten foran ansiktet og se på Gunilla ødelegge livet sitt enda mer! 

LEMON PARTY EVERY DAY

Hei og hopp ♥ Jeg er i gang med ny fastedag, så jeg er ikke helt oppstått enda. Siden jeg har ferie prøver jeg å spare energien min så lenge jeg kan. Men nå begynner jeg å bli rastløs, så skal vel snart ut på en liten powerwalk. 

Bah, overskriften minner meg om ungdomsskolen, da det i en periode var om å gjøre å lure flest mulig til å gå inn på en nettside som heter lemonparty.org. IKKE gå inn på den, hvis den i det hele tatt fortsatt eksisterer, jeg tør ikke å sjekke. Tror jeg sluttet å lure folk etter å ha lurt pappa til å gå inn på siden, han syntes ikke det var så festlig.

Men, dette innlegget skulle ikke være reklame for en nettside dere ikke skal gå inn på, derimot en hyllest for sitroner. Jeg er blitt superhektet på sitroner, og har alltid en god dose sitroner i kjøleskapet. Dette kan du bruke sitronen til:

♥ Ha den i et glass vann med isbiter
♥ Kok opp vann og skvis sitronsaften i det varme vannet
♥ Cola Zero/Pepsi Max, isbiter og et par skriver sitron, nam!
♥ En sitronskive i teen
♥ Rasp litt sitronskall og strø det over en gryterett
♥ Skvis sitronsaft over maten din for å gjøre den syrligere

Uansett hvordan du velger å få i deg sitron, så blir kroppen glad! Med mindre det er sitronkake, men det er lov det også :-) Se bare her:

Har dere noen gode sitrontips?

I dag tenkte jeg at jeg skulle ta bilder av terrassen min og vise dere, den er blitt litt av en kosekrok :-) Man kan jo føle seg litt fanget i en liten leilighet noen ganger, men en terrasse gjør virkelig hele forskjellen. Elsker den! Så viser dere i kveld, hei så lenge.

SUNN PEPPES + BLOGGERE = SANT

Annonse

I går var jeg invitert til Peppes i Karl Johan, med disse tre flinke bloggerne. Formålet med besøket var å smake på noen av Peppes sine nyheter - hold dere fast: SUNNE nyheter. Det er blitt lansert en ny serie retter som heter Green Light, og alle rettene har 600 eller færre kalorier. Hallo! Det er jo helt fantastisk!

Og ikke nok med det, men det smaker så himla godt likevel. Ofte går det på bekostning av smaken når noe skal lages sunnere, men ikke i dette tilfellet. Green Light består av salater, sandwicher, pizza hvor halve porsjonen er salat, og dessert. Vi smakte så å si på alt, så dere kan tro vi trillet ut derifra da kvelden var over.

Green Light er utviklet i samarbeid med ernæringsfysiologer, og i flere av rettene får man dekket sitt "5 om dagen"-behov. Klarer ikke helt å komme over at alle rettene var under 600 kalorier, for det føltes ikke slik. Dere kan se alle rettene i Green Light serien her, og der kan dere også se næringsinnholdet. Jeg klarer ikke å velge en favoritt, men jeg kan nevne flere: Chicken, Bacon & Avocado Sandwich var en favoritt hos flere. Den var frisk, og smakte sunt og godt. Masse grønt! Ellers var Chorizo & Cauliflower Pizza også imponerende. Blomkål på pizza er i hvertfall helt nytt for meg! Men det burde alle smake, det var sykt godt. Marinated Mushroom Pizza og Peppered Sirloin Steak Pizza minnet ganske mye om hverandre, førstnevnte var så digg at jeg ikke savnet kjøtt en gang. Og så er det så deilig å spise salat med pizza!

Her ser dere noen av favorittene mine. Noe som fristet? Jeg ble nesten sulten da jeg lastet inn bildene fra kameraet, haha... ♥

Må bare takke Peppes for en kjempefin kveld, med god mat og drikke, og ikke minst service. Gleder meg til å ta med venninner og vise dem noen av disse rettene, de kommer til å få sjokk over hvor sunt peppes kan være! Og ikke minst, takk til Annette, Anette og Hedda for hyggelig selskap :-)

VIL DU BLI SPONSET AV TINE ISTE?

AnnonseTINE isTe er offisiell sponsor av tørste øyeblikk, nettopp fordi det er den ultimate tørstslukkeren til enhver anledning. Nå i sommer ønsker TINE å sponse ditt tørste øyeblikk, i form av et lite eller stort arrangement. Denne sommeren kommer nemlig TINE isTe sin sommerpatrulje til å reise rundt og besøke folket, fullastet med iste.

Jentekveld, grillfest, fotballkamp med gutta, bursdagsfeiring, sommerfest, piknik i parken, dugnad i borettslaget, volleyballturnering på stranda... Hva som helst, så lenge det gjør deg skikkelig tørst på iste. De som blir sponset vil bli besøkt og motta masse, deilig, forfriskende TINE isTe og en t-skjorte tilpasset arrangementet.

For å bli sponset må du gå inn på på siden til Tine isTe her og søke, altså melde deg på med ditt arrangement, hva enn det måtte være. Det er kjempeenkelt!

 


Er det noe jeg drikker mye av om sommeren, så er det iste. Den siste uken har kjøleskapet vært fyllt opp med TINE isTe, og det har ikke vært en dum start på sommeren. Jeg kjøpte alle smakene siden jeg skulle skrive om sommerpatruljen, tenkte jeg måtte teste dem også! Det var "Hvit Te Guava" som var min tidligere favoritt, men nå har jeg fått meg to nye, som deler førsteplassen. Det er "Ekte Te med Bringebær" og "Sort Te Fersken Zero". Sistnevnte er nesten uten kalorier, og så utrolig god.

Ingenting er som å komme inn døren etter å ha syklet seg varm opp en bakke, og helle i seg iskald iste fra kjøleskapet ♥ Har du en favoritt blant isteene på bildet? 

Ikke glem å melde dere på sommerpatruljen, da! Det må gjøres i løpet av juni :-) 

LETT OG GODT FROKOSTTIPS

//Skrevet i samarbeid med Fjordland


Er det noe som endrer seg helt for meg nå som det er sommer, så er det frokostvaner. På en dårlig, mørk vintermorgen kan jeg finne på å koke et stusselig egg, og spise det mens jeg går til bussen. Når jeg vekkes av sol og fuglekvitter, er frokost plutselig noe som frister.

Jeg har fått i oppdrag å teste Fjordland sin havregrøt, og jeg må innrømme at jeg ble ganske glad da jeg først hørte om den. I løpet av mitt 23 år lange liv, har jeg ennå til gode å lage en vellykket havregrøt. Ikke har jeg prøvd så mange ganger heller, det er bare et eller annet med det å skulle måle opp og røre om under koking som ikke lar seg gjøre om morgenen hvor man har travelt. Røre røre, joda, jeg rekker nok å gå og gre håret mens den koker opp... Svidd.

Fjordland sin havregrøt trenger man bare ta ut av emballasjen og sette i mikrobølgovnen i 1,5 minutt. Eller man kan varme den i en kjele i 5 minutter. En pakke inneholder 400 kalorier og koster rundt 20 kroner. Jeg syns en pakke holder til to personer eller eventuelt til to frokoster, så da blir det 200 kalorier for en 10'er. Når man er mett helt til lunsjtider syns jeg det er helt greit :-) 
Havregrøt er så godt og sunt, så nå ser jeg fram til å begynne å spise det oftere. Fort gjort, sparer oppvask og blir skikkelig mett. Jeg ble også ganske overrasket over smaken, den smaker nemlig litt annerledes enn vanlig havregrøt. Vet ikke hvordan jeg skal foreklare det, men den er kanskje litt søtere og rundere i smaken. Googlet meg fram til at det skyldes at den er laget på kuttet, og ikke valset havre. Så null problem å spise den uten sukker og kanel, hvis man syns det er kjedelig kan man jo pynte med litt bær eller frukt. Nam nam!

Er det noen av dere som har prøvd den? Anbefales på det varmeste!

SOMETHING IN THE WATER

Dagene går sakte med naturfagsboka i fanget. Men herregud, så mye annet jeg får gjort! Jeg har vasket terrassen min. Byttet støvsugerpose. Ommøblert stua. Og så har jeg selvfølgelig gjort alle de vanlige tingene: sett en hel sesong av Girls, støvsugd leiligheten et par ganger, vasket tøy og så videre. Og så prøver jeg å lese litt også, men jeg blir sittende og tenke på at jeg skal ha prøve i hele boka. Det er bare dårlig gjort.

I dag har jeg hatt lillebror på middag også. Jeg kjøpte inn nok pølser til en hel barnebursdag, i håp om at vi skulle kunne sitte ute i parken og grille. Men da jeg hadde slept pølseposen hjem, kom skyene og vinden og at det som hører med, så det ble pølseparty på terrassen min i stedet. Da var det jammen flaks at den var nyvasket, og at jeg ikke hadde brukt all tiden på å lese til prøve.

Jeg har blitt helt hekta på å ha noe i vannet mitt. Er sikker på at jeg drikker dobbelt så mye vann som vanlig (og jeg drikker egentlig ganske mye vann fra før) og det er jo kjempebra. Favorittene er foreløpig lime, agurk eller jordbær. Har noen tips til noe annet deilig man kan ha i vannet?

MINE SUPERMAT-RUTINER

//Skrevet i samarbeid med BuyHelse.no

Mine elskede alger... I fjor, da jeg bodde med bestevenninnen min, var jeg hver morgen vitne til at hun drakk noe som så grønt og jævlig ut. Det var så uaktuelt for meg at jeg ikke lurte på hva det var en gang. Men så hadde jeg en periode hvor jeg var ekstremt slapp, lat og generelt ganske uvel. Da rådet den samme venninnen meg til å begynne å ta tilskudd av supermat.

Ettersom jeg var litt kritisk til supermat i utgangspunktet, har jeg lest en del om det. Har fått med meg at flere eksperter mener at supermat er bløff og lureri, og at produktene ikke er godt for spesielt mye. Men enten det funker eller ei, så følte jeg meg mye bedre etter at jeg begynte å tilføre supermat i kostholdet mitt. Jeg startet så smått med Spirulina i kapselform som jeg kjøpte på en helsekost i Sverige, og så har jeg egentlig bare fortsatt og også begynt å prøve ut flere ting.

Jeg føler at jeg har fått mer energi og styrket immunforsvar. Jeg har ikke vært syk en eneste gang etter at jeg begynte å spise supermat, og jeg skal love dere at jeg pleide å være mye syk før.Så, Placebo-effekt eller ei, for meg funker det som bare. Jeg tar kapsler hver dag, og lager smoothie med Purely Greens 4-5 ganger i uken. Her er supermaten jeg bruker:

Spirulina fra SuperNature: Spirulina er også kjent som naturens "alt i ett". Inneholder proteiner, vitaminer, mineraler, sporstoffer, enzymer og verdifulle fettsyrer. Algen inneholder også mye protein med en biotigjengelighet på inntil 90% som bidrar til å øke og vedlikeholde muskelmasse. Så spirulina skal også være bra å ta hvis man trener. Hittil har jeg tatt spirulina i kapsler, men nå skal jeg begynne å ta det i pulverform i stedet. Er like greit å slenge oppi en scoop av det også når jeg først lager smoothie. Kapslene kan være litt store og vanskelig å svelge. Spirulina kan kjøpes her.

Purely Greens fra SuperNature: dette er pulveret jeg bruker i smoothiene mine, og når jeg ikke har tid til det, blander jeg det bare i vann eller juice. Det smaker overhodet ikke så ille som det ser ut. Smaker kanskje litt... Gress? Purely Greens er et økologisk grønt supermatkompleks med klorofyll. Grønne blader fra spirer/gress og alger inneholder flere essensielle næringsstoffer enn vanlige grønnsaker, og er rikt på spormineraler og næringsstoffer som ellers blir borte ved oppvarming. En helt super måte å spise grønnsaker på. Les mer og kjøp her.

Goji-bær fra Supernature: ååå, goji-bær! Et av verdens sunneste bær, også kjent som den kinesiske vidunderfrukten. Goji har vært brukt i tradisjonell mongolsk, tibetansk og kinesisk medisin de siste tre tusen årene. Jeg liker å spise goji-bær sammen med 70% sjokolade som snacks, eller å ha en liten klype i smoothien min. Stavmikseren moser dem lett som bare det. Fordi bærene har en ganske intens og spesiell smak, varer en slik pose kjempelenge. Les mer og kjøp her.

BuyHelse har et ganske stort utvalg av supermat for de som er interessert, det finner dere her.

Har jeg noen lesere som har erfaring med supermat? Fortell gjerne i kommentarfeltet :-)

DREAM DREAM DREAM...

//I samarbeid med Diplom-Is

... Whenever I want you, all I have to do is dream. Diplom-Is har lansert to nye friske smaker i yoghurtis-serien "Dream".  Jeg har testet begge to og mere til, og må si at jeg er helt frelst.

De to nye smakene er Gresk yoghurtis med sitron og Yoghurtis med blåbær og sjokoladebiter. I tillegg har jeg fått gleden av å smake Belgisk sjokolade og Cookie dough og sjokoladebiter også. Når jeg sier "smake" så mener jeg selvfølgelig at jeg har gjort litt mer enn å smake. Det er rett og slett for godt.


Diplom-Is er den første norske iskremprodusenten som lanserer helnorsk iskrem basert på norske råvarer. Den norske varianten av gresk yoghurtis er smakstilsatt med sitron, og den er utrolig deilig og frisk. Ser for meg at denne blir en slager i sommer, og jeg er heller ikke fremmed for å bruke en scoop av den i smoothie. Gresk yoghurt er jo blitt en internasjonal trend, og for meg har det vært ganske fremmed fram til nå. Men det er ingen tvil om at yoghurtis er mykere i konsistensen enn annen is, det føles rett og slett som luksus å spise den ♥

Dere kan jo gjette hva jeg har gjort i kveld... Jeg bestemte meg for at jeg fortjente litt ordentlig me-time, så da var det bare å drasse dyne inn i sofaen, finne fram en spennende serie og en hær med neglelakk, lage mindre usunne pannekaker - og sist men ikke minst: åpne skattekammeret med yoghurtis!

Jeg tror jeg har funnet den perfekte oppskriften på me-time. Dream-Is + en spennende TV-serie + bare meg. Det blir ikke lenge til neste gang.

Yoghurtisen med Cookie Dough og sjokobiter er forresten latterlig god. Det som skiller disse isene fra andre som liksom har sjokoladebiter, er at i disse trenger man ikke lete etter godsakene. De er gavmilde på både kakedeig, sjokoladebiter, sitronsmak og blåbærsmak. Mums mums. Hvis det er ønskelig kan jeg forresten legge ut en oppskrift på pannekakene ved en senere anledning, det er tross alt ikke noe som er bedre til is enn pannekaker ♥

Har noen av dere smakt Dream Yoghurtis? Er dere like imponert som meg? Hvis dere vil lese mer om yoghurtis og andre godsaker, kan dere besøke hjemmesiden til Diplom-Is her.

Nå fortsetter TV-tittingen for min del, håper alle har en fin kveld :-)

SMOOTHIE, MUSKLER OG KORT HÅR

God morgen! Jeg skal straks sykle avgårde til PT-time og frisørtime. Har tatt ut mitt elskede Hairtalk extensions og har egentlig bestemt meg for å gi håret mitt en sunn pause. Så jeg bestilte frisørtime hos min gamle frisør i Tønsberg for å klippe av alt slitt hår, men i natt har jeg hatt så sykt mareritt om hår, så nå vet jeg ikke lengre! Men litt stussing blir det i hvertfall, så får vi se hvor lang tid jeg klarer å holde meg før jeg sprinter inn til Oslo for å pimpe opp min triste hårball, haha.

Det ble egg og deilig smoothie på meg til frokost i dag. Helt siden jeg var i Rio, har jeg vært hekta på Acai.

Mmmm! Den inneholder:

♥ En kvart banan
♥ En neve frosne bringebær
♥ En god mengde frosne blåbær
♥ Et halvt glass Acai Berry Juice
♥ En skje Acai-pulver

Jeg måler ikke opp nøyaktig, men det er jo bare å føle seg fram. Gjør ikke noe om Acai er litt tykt i konsistensen, man kan også spise det som en "grøt" med bær og granola på. Husk at sånne juicer aldri er så sunne som de framstår, så det er lurt å bruke minimalt av det. Men selv er jeg ikke så streng med det, for jeg drikker sjeldent juice. Acai'en har jeg bestilt på iHerb, men jeg vet at de selger det på noen helsekostbutikker og på SmoothieXchange :-)

Jaja, da er jeg klar for svære muskler og dritkort hår. Wish me luck.

FJORDLAND LUNSJ

//Annonse

Typisk scenario for meg: har dårlig tid, løper ut døra for å rekke et tog. Kjenner sulten rive i magen, og sprinter innom Narvesen på togstasjonen for å kjøpe lunsj som jeg kan ha med på turen. Men alt jeg finner er muffins med sjokoladebiter, sandwich med brød hvitt som skyer og lefser.

Jeg er så oppgitt over de såkalte "lunsjhyllene" i butikkene, og det er det tydligvis flere som er. For Fjordland har bestemt seg for å gjøre noe med saken, og har lansert nye Fjordland Lunsj.

Fjordland Lunsj består av fire retter. To supper - tomatsuppe med gulrot og chili og thaisuppe med nudler, og to pastaretter - pasta med ostesaus og bacon og pasta med kjøttboller og tomatsaus.

Alle rettene består av mellom 300 og 400 gram, og er derfor perfekte som et mellomtid - også til å ha med på farten. I storefri, i pausen på jobben, på vei til trening, på vei hjem fra trening. Det er mange ganger i løpet av en dag at man egentlig burde spist noe, men ikke rekker.

Jeg har testet alle rettene, og likte dem veldig godt. Mine favoritter er definitivt pasta med kjøttboller og tomatsaus og tomatsuppe med gulrot og chili. Sistnevnte er kanskje litt sunnere, men førstnevnte var helt himmelsk å spise da jeg kom hjem fra byen forrige helg! Sunnere og mindre brannfarlig enn å sette på en pizza :-)

Noen som har smakt disse lunsjrettene? Hvis ikke vil jeg absolutt anbefale å prøve dem som et mellommåltid. Og fra nå av kommer jeg alltid til å ha chili i tomatsuppen, enten den er Fjordland eller ei. Mmmmmm!

Nå skal jeg ut på årets første utendørs joggetur, wish me luck ♥

POSITIVE TANKER ER ALT VI HAR

Å, fy fader. Fikk nettopp så brain freeze at jeg måtte legge meg ned og rulle rundt på gulvet. Ble i overkant ivrig etter å sluke den iskalde smootihen jeg nettopp lagde. Skal jeg fortelle dere noe flaut? Jeg har aldri i hele mitt liv laget smoothie selv. Jeg elsker smoothie, men har heller pleid å bruke 70 kroner på at noen andre skal lage det for meg. Snakk om latskap! Men nå da jeg flyttet inn i leiligheten, var stavmikser det første jeg kjøpte meg. Og hvem hadde trodd at jeg kunne lage gode smoothier! Mmmmm... Jeg følger ikke noen oppskrift, bare klæsjer oppi ting jeg liker. Acai, ting som smaker kokos, noen ganger juice - og selvfølgelig bær/frukt ♥ 

Jeg forutser at jeg kommer til å få spørsmål om Acai-pulveret i kommentarfeltet, så jeg kan herved informere dere om at jeg har kjøpt min på iHerbs. Hvis dere skal kjøpe noe på iHerbs, kjøp kun en ting om gangen så dere ikke må betale toll for pakken. Tror de selger den på Smoothie Xchange også :-) Jeg falt pladask for Acai da jeg var i Brasil, hvor det faktisk stammer fra. Det er typ verdens sunneste bær, og de er fulle av antioksidanter.

Jeg har to store prøver rett rundt hjørnet, så det skjer ikke mye spennende i mitt liv. Annet enn at jeg jobber veldig hardt for å tenke positive tanker, og merker at det faktisk fungerer når jeg hele tiden er bevisst. Det er et utfordrende prosjekt, å hele tiden snu tankene sine fra "så jævlig dritt, hva gjør jeg her, jeg orker ikke mer" til "jeg er faktisk veldig flink som tar opp fag etter så mange år, og bare tenk hvor fantastisk det blir nå til sommeren når jeg er fri som fuglen og kan gjøre hva jeg vil i hele verden". Og ikke minst å stoppe kjeften min før den sier "dette klarer jeg ikke, dette skjønner jeg ikke, for et ork, jeg hater dette". Jeg lykkes ikke hele tiden, men som regel.

Mennesker liker ikke å være rundt mennesker som klager. På samme måte liker jeg ikke å være rundt meg selv når jeg er negativ, jeg syns det er slitsomt. Jeg er mye mer glad i meg selv når jeg klarer å snu tankene rundt og se ting på en annen måte. For dere må jo være enig i at det er lett å tenke mørkt og surt og negativt på denne tiden av året?

Men no worries! Om veldig få uker kan vi blåse støv av sandalene og trille sykkelen med kurv ut av boden. Og så kan vi sykle til stranda med musikk på ørene, smoothie i sekken og husdyret vårt i kurven.

FROKOSTTIPS + KONKURRANSE

//Reklame

Noen ganger frokost, av og til lunsj, andre ganger mellommåltid. Jeg oppdaget og falt for SKYR i 2009 - tror faktisk det var helt nytt i Norge den gangen. Men etter den gang har SKYR vært min faste følgesvenn. SKYR er fettfri og full av protein, et lite måltid jeg alltid spiser med god samvittighet.

Jeg husker så godt at jeg hadde vært "flink" og spist en yoghurt jeg trodde var sunn til frokost i flere måneder, og var skikkelig fornøyd med at jeg hadde lagt til meg en så sunn vane. Men så viste det seg at yoghurten (i likhet med nesten alle andre yoghurter) var en sukkerbombe sendt fra helvete. Mitt tips til alle trofaste yoghurt-spisere er å prøve en SKYR i stedet.

Jeg vil ikke oppfordre noen til å gå og telle kalorier, det kan man bli ganske forskrudd av etterhvert. Men i en SKYR er det ganske lite kalorier til å være et måltid i seg selv - og til å smake så godt. Gotta love it! Selv om en SKYR i seg selv er godt, kan det jo være man får lyst til å prøve en annen vri av og til.

Her er mine SKYR-tips:
♥ La en SKYR stå i fryseren i noen timer, og vips så har du deilig dessert! Til dette formålet anbefaler jeg smakene Rips og vanilje, Melonmani, Sitrongnist, Jordbær og granateple eller Fersken og bringebær.
♥ Ha SKYR og valgfri granola i en skål. Lag din egen granola, så får du nøyaktig den smaken du ønsker.
♥ Hvis du ønsker en mildere/annerledes smak på SKYR kan du blande den med litt yoghurt, prøv deg fram!
♥ Bær! I sommer var jeg helt hekta på å spise SKYR med jordblær, blåbær og bringebær. Alt på èn gang, mmmmm. Litt hjemmelaget iste ved siden av, så har du verdens beste start på dagen.
♥ Skjær opp frukt i små biter og ha på SKYR'en din. Banan, eple, druer, pære for eksempel.
♥ Enda en SKYR-dessert jeg liker veldig godt: SKYR med en halv pasjonsfrukt over seg, smaker himmelsk. Kanskje litt surt, men himmelsk.

Mange muligheter! SKYR er verdens letteste nyttårsforsett, ingen tvil om det.

KONKURRANSE(R)

På sin Facebook-side, har SKYR en konkurranse gående hvor du må fylle inn info om deg selv + skrive hva ditt nyttårsforsett er. Den konkurransen finner dere her. Premiene består av treningstøy - tights, t-skjorte og jakke.

Siden jeg er så glad i SKYR, har jeg fått lov til å holde en konkurranse som KUN er for mine lesere. Jeg får dele ut hele 3 treningssett til dere, og for å være med i konkurransen må dere svare på følgende i kommentarfeltet:

Spiser du SKYR? I såfall, hvilken er din favoritt?

PS. Det er lov til å svare nei, altså! Vinnermulighetene er der likevel :-)

Wihuuu, lykke til!

KONKURRANSEN ER AVSLUTTET, TUSEN TAKK TIL ALLE SOM DELTOK. VINNERNE VIL BLI KONTAKTET :-)

MIDDAGSTIPS: HJEMMELAGDE VÅRRULLER

Det eksperimenteres stadig med hjemmelagede vårruller på kjøkkenet her, og på lørdag lagde pappa og jeg noen som ble veldig gode. Tenkte å dele oppskriften med dere :-)

Du trenger

♥ 3 stk gulrot kuttet i små biter
♥ 2 kuttede rødløk
♥ 2 kuttede Charlottløk
♥ 4 pressede hvitløksfedd
♥ 8-10 champignon
♥ Litt raspet ingefær
♥ 2 kuttede røde chili uten frø
♥ 4 vårløk (den nederste delen)
♥ 1 pakke karbonadedeig
♥ 1 boks mais
♥ Sweet Chilli Sauce
♥ Soya sauce
♥ Soya olje (på bilder lengre ned)
♥ Det er avbildet en kinakål, men denne brukte vi ikke da den var dårlig
♥ Diverse krydder: salt, pepper, chilikrydder
♥ Tyj Spring Roll PastrySlik gjør du

♥ Kutt opp gulrot, rødløk, charlottløk, chili, champignon og vårløk, rasp ingefær og press hvitløksfedd. Kast alt dette opp i en stor bolle sammen med mais og bland det.
♥ Ha blandingen opp i en wok-panne, sammen med olje og stek i vei.
♥ Stek samtidig karbonadedeigen i en egen stekepanne. Når kjøttet er ferdig stekt, hell det oppi wok'en med grønnsaker.
♥ Krydre alt sammen med salt, pepper, chilikrydder, og hell på godt med sweet chilli sauce og soya sauce.
♥ Klekk et egg i en skål, og visp det. Egget skal brukes til å "lime" vårrullene.
♥ Hvis du ikke har frityrgryte, sett på en jerngryte (kan ikke bruke vanlig kaserolle) med cirka 1 liter soya olje. For å finne ut om det er varmt nok til å legge vårrullene nedi, kan du stikke en tannpirker nedi. Hvis det bobler bittesmå bobler rundt tannpirkeren, er oljen klar til å ta i mot vårrullene.
♥ Gjør klar vårruller. Hvis to personer samarbeider, kan en lage vårrullene mens en annen steker dem. Smør alle sidene på vårrull-deigen, legg på fyllet og brett. Husk å pakke dem tett og hardt så de ikke åpner seg i gryten.
♥ Bruk en spade med hull (hahaha, vet ikke hva redskapet heter, men se bilder) til å senke vårrullene forsiktig ned i oljen. Følg med på dem hele tiden, og la dem ligge til de er gyldne og sprø. Hvor lang tid det tar, varierer veldig.

Haha, jeg dør. Når jeg legger ut oppskrifter har jeg aldri noen fine bilder med presentasjon av ferdig resultat. Det er fordi det tar så mye lengre tid å lage maten når man skal fotografere underveis og notere alt som skal i - så når maten først er ferdig, er jeg så utålmodig og sulten at jeg driter langt i hele greia. Men håper dere nyter vårrullene hvis dere bestemmer dere for å lage dem :-)

PS. Oppskriften ble til cirka 15 vårruller, men det er jo en god idè å lage dobbel oppskrift og fryse ned noen. Tusen ganger bedre enn ferdig-vårruller fra butikken! Og så er de faktisk bedre enn vårrullene fra min nærmeste kinasjappe her i Tønsberg. Ikke bedre enn Lilleasia sine, men det skal de nok bli en dag.

GRØNNSAKSKJOLENSom dere kanskje kan se, har den grønne, glitrende nyttårskjolen ankommet. Den var ikke akkurat for stor. Den passer egentlig ganske greit, men jeg ser gravid ut. Noe som i grunn er ganske typisk for paljettkjoler, hvis magen ikke er helt flat fra før av.

Sååå jeg droppet lørdagssjokoladen til fordel for litt sunnere snacks. Gulrot, agurk - og kålrabi/kålrot som jeg faktisk er blitt fan av å spise rå. Smaker godt! Dip er jeg ikke så glad i, så det er kanskje ikke vits i å lære seg å like det heller.

Jaja, tipper at jeg våkner opp så tynn i morgen at hele landet mobber meg på Facebook også.

OPPSKRIFT: LAG TACO-TILBEHØR FRA BUNNEN

Taco og annen mexican food er en helt super måte å få i seg masse grønnsaker på. Alt smaker jo godt sammen med et tacoshell og sterkt krydret karbonadedeig eller strimlet kylling! Problemet er bare at nesten alt som står i den "meksikanske hylla" på butikken er helt forferdelig. Fullt av sukker og E-stoffer, og veldig lite av det man tror man får i seg. Guacamole, foreksempel. Det kan være så lite som 1,5% avocado i en boks med "guacamole", det er så tragisk at man bare må le... 

Så i dag bestemte jeg meg for å lage taco-tilbehøret fra bunnen av. Tacokrydder til kjøttdeigen, salsa og guacamole. Trodde det skulle komme til å smake skikkelig kjipt, men hele familien var enig om at det smakte godt. Det tar jo litt ekstra tid, men tacokrydderet kan man lage trippel porsjon av, og ha stående på en krukke. Salsaen kan man lage trippel porsjon av og fryse ned. Guacamolen ville jeg uansett laget fersk hver gang. Mengdene jeg har skrevet i oppskriften, er salsa og guacamole til en familie på 4++ og tacokrydder til sikkert seks tacomiddager. 

Taco-krydder til kjøttet/kyllingen

Du trenger

♥ 4 ss spisskummin
♥ 3 ss chilikrydder 
♥ 3 ts Chili Explosion
♥ 4 ts oreganokrydder
♥ 4 ts salt
♥ 4 ts pepper

Noen nærmere forklaring trengs ikke, du blander bare alt sammen i en liten skål. 

Hjemmelaget salsa

Du trenger

♥ 2 bokser hakkede tomater (det ble for mye for 4 personer til og med...) 
♥ 1 rødløk
♥ 1 rød chili
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 4 ts spisskummin
♥ Salt og pepper
♥ Valgfritt: jalapenos

Slik gjør du

♥ Hakk rødløk, hvitløk og chili i små terninger, og sleng det sammen på panna med litt olje
♥ Hell deretter på de hakkede tomatene 
♥ Tilsett krydder og jalapenos om du vil, og la salsaen stå og putre i 20-25 minutter. 


Ekte guacamole

Du trenger

♥ 4 avocado (det ble nok til typ 6 mennesker, så helt greit å halvare hele oppskriften hvis du ikke vil ha rester)
♥ Saften fra 1 lime
♥ 2 ss hakket rødløk
♥ 4 ts hakket rød chili
♥ 2 hvitløksfedd
♥ Salt og pepper

Slik gjør du

♥ Kutt opp rødløk, chili og hvitløk. Er du smart, kutter du opp ekstra av alt dette når/hvis du lager salsa også. 
♥ Ta skallet av avocadoene og skjær dem i terninger. Ha det i en bolle og mos for hardet livet. 
♥ Ha oppi alle ingrediensene undervei, mens du moser avocadoene. Limesaften er viktig, ikke bare for smak, men også for at den fine grønnfargen ikke skal bli brun.  

MIDDAGSTIPS: EN MINDRE USUNN PIZZA

Haha, den sære hjernehalvdelen min blir skikkelig oppgitt når folk spiser mørk sjokolade i stedet for vanlig sjokolade, og påstår at det er så sunt at man kan spise så mye man vil av det. Svært lite her i verden er så sunt at vi kan spise ubegrenset av det. Så derfor liker jeg å kalle ting for mindre usunne i stedet. 

Nok om det! Et lite middagstips fra denne kanten igjen. Ikke akkurat et revolusjonerende gourmet-måltid, men et veldig kjapt, godt, enkelt og mindre usunt alternaltiv til noe vi alle elsker: PIZZA! Alle pizzaer blir mindre usunne med en grov tortillalefse (speltlomper kan også brukes) i stedet for pizzabunn. Denne gangen har jeg valgt å lage tacopizza :-)

Du trenger 

♥ Grove tortillalefser
♥ Karbonadedeig (ikke kjøttdeig)
♥ Tomatpurè
♥ Tacokrydder
♥ Mais
♥ Ost

Topping/valgfritt

♥ Crème Fraiche Lett
♥ Jalapenos
♥ Tacosaus/salsa

Slik gjør du

♥ Sett ovnen på 200 grader
♥ Bland tomatpurè med litt vann
♥ Stek karbonadedeigen og ha oppi tacokrydder. Ikke vann, da blir lefsene bløte!
♥ Smør lefsene med tomatpurè, fordel karbonadedeigen utover, og deretter mais og ost 
♥ Sett i ovnen og la stå til osten er smeltet of lefsen er sprø i kantene. Ca. 10 min.

Når pizzaen er ferdig; server med Crème Fraiche Lett, tacosaus og jalapenos - eller hva du enn måtte ønske. Beregn èn pizza per pers, det er så absolutt mer enn nok. Regner med at jeg ikke er den eneste som får lyst på pizza når regnet høljer ned og vinden lager hentesveis med det samme man går ut døra?

Stygge lille pizzaen, haha! Men jeg lover at den smaker godt. Bon hepatit :-) 

OPPSKRIFT: THEAS SJOKOLADEKAKE

Hold dere fast..... Denne sjokoladekaken er glutenfri og laktosefri!! Og den er verken tør eller med sånn rar-glutenfri-smak. Den er rett og slett saftig og smaker som den beste sjokoladekaken jeg har smakt.

*Hyller min beste venninne Thea for at hun har skapt denne kaken*

Til kaken trenger du

200 g smør

2 dl vann

4 ss bakekakao

1/2 beger laktosefri rømme

4 dl Glutenfri fin kakemiks fra Toro (ikke bry dere om at det står to poser på bildet)

4,5 dl sukker (neste gang skal jeg prøve å bruke sukrin i stedet, spent på hvordan det blir)

1/2 ts salt

1 ts natron

2 egg (pisk disse for seg selv først)

 

Til glasuren trenger du

50 g smør

2 ss bakekakao

3 ss laktosefri melk

1/2 ts vaniljesukker

100 g melis

 

Slik gjør du

Sett ovnen på 180 grader.

Kok opp vann, smør og kakao i en kjele.

Når det har kokt opp, skru av platen men la kjelen stå på plata.

Rør sukkeret godt inn.

Hell rømmen, de piskede eggene og alt det tørre i kjelen.

Bland alt godt sammen, og hell det i en smurt kakeform. Jeg anbefaler å ha bakepapir i bunnen og smøre sidene.

Sett kaken i midten av ovnen i ca. 60 minutter. Varierer fra ovn til ovn, så se til kaken når det har gått 40 minutter. 

Når kaken er ferdig og ikke lengre er varm, kan du begynne på glasuren.

Smelt smøret, og bland det med bakekakao, laktosefri melk, vaniljesukker og melis.

Smør glasuren på kaka, og dryss på pynt med det samme hvis du ønsker det. 

 

Denne oppskriften gjelder jo for en 24 cm springform, men hvis du ønsker å lage en langpanne er det bare å doble oppskriften. Både Thea og jeg er enig om at den smaker best når den har stått i kjøleskapet en natt, da blir den ekstra saftig og god!

Denne  dere bare prøve å lage, lover at den er god. Selv om bildet av ferdig resultat ble litt slurvete og udelikat :-)

 

MIDDAGSTIPS: SCAMPISALAT

Jeg lagde scampisalat i går, og siden det er så godt, tenkte jeg å slenge det inn her som et lite middagstips. Den smaker ekstra godt dagen etter, så dette er både rimelig, enkelt og deilig  :-)

Dette trenger du

♥ Rå scampi med skall (til 4 personer lager jeg 800 gram, altså to poser)

♥ Chili og hvitløk (jeg bruker 3 røde chili og ca 12 hvitløksfedd

♥ Valgfri salat (ettersom scampi i hvitløk og chili smaker veldig mye, foretrekker jeg en salat uten personlighet til denne retten) 

Dette gjør du

♥ Kutt løk, chili og grønnsaker - og ta skallet av scampiene

♥ Sett stekepannen på litt over middels varme, og ha i rikelig med olje. Hele bunnen skal være dekket og vel så det. 

♥ Legg chili og hvitløk i stekepannen, og la det frese litt før du legger på scampiene

♥ Husk å ikke steke scampien for lenge, da blir den seig og gummiaktig! Snu scampien når den er blitt oransje på den ene siden, og la den steke i kort tid på den andre siden også. 

Velbekomme!

TUTTIFRUTTI...

... er mitt nye mellomnavn. Jeg er inne i en fruktfase, hvor jeg spiser frukt og bær hver dag, hele tiden. Denne søndagen har ikke vært noe unntak. I dag har fruktskålen bestått av jordbær og druer, min favorittkombo! Det er selvfølgelig et must at både jordbær og druer er delt i to - da smaker de så mye bedre.

Her om dagen lagde jeg fruktsalat av jordbær, druer, eple, vannmelon og banan. Det var også sykt digg.

Har du noen deilige fruktkombinasjoner å dele med meg? Jeg vil lage en ny type fruktsalat!

(Ikke gravid)

ANOREKSI FOR EN DAG

I går satt jeg oppe til sent og zappet på TV'en. Plutselig kom jeg over TLC, som nettopp hadde rullet i gang en time med Kathrine Sørland, som skulle prøve å slanke seg til en "Size Zero", og ikke minst finne ut hvorfor idealkroppen er så himla tynn. I mine øyne ble hele programmet litt tullete, da vakre frøken Sørland nesten er en size zero - skulle gjerne sett en litt mer normal kropp utføre prosjektet. Men jeg ble da sittende og glo likevel.

Jeg tror jeg drømte om kalorier og små bukser i natt, for da jeg våknet fikk jeg plutselig sykt lyst til å slanke meg. Så jeg drakk en kopp med kullsvart kaffe, spiste en Skyr, og løp meg en tur. Og så syklet jeg i to timer. Og så spiste jeg en miniatyr-salat, før jeg tok en times powerwalk.

Plutselig var jeg så svak og svimmel at jeg ikke kunne gjøre noe annet enn å legge meg ned i sofaen og sette på en TV-serie. Epic slankefeil! Man ser på en amerikansk serie hvor noen jobber overtid, og spiser med pinner av china box. INGENTING gjør meg så sulten som å se det!

Jeg syklet rett bort til Thai-sjappa på hjørnet, og kjøpte både fritert scampi og wok med kylling. Og nudler. Og da det var spist, tømte jeg en pakke med Marie-kjeks.

Klarte å sykelig-slanke meg i nesten en dag, men endte opp med å spise som et udyr. Slanking er fremdeles ikke noe for meg, og jeg skal definitivt ikke se på flere slankeprogrammer - om de så er ment for å være kritiske eller ei.

Nei, uff. Ikke tell kalorier, jenter. Når kroppen får lite kalorier over en kort periode, blir den grådig. Det vil si at den holder ekstra godt på kaloriene når den først får noen, så da virker det mot sin hensikt. Spis masse (sunn) mat og beveg dere en smule :-)

Ler meg forresten i hjel av bildene i collagen. Spesielt av Nemi. Kjenner meg såååå godt igjen....

VELKOMMEN I KLUBBEN

Jeg tror dessverre at jeg må ønskes velkommen i klubben for pollenallergikere.... Jeg har alltid kunnet rulle i gress og klatre i trær (...) uten så mye som å klø meg i øyet, men nå er jeg redd moroa er over. Det renner fra øyne og nese, klør i halsen, og jeg er sløv som en banan. Sånn har det vært i flere dager nå, og jeg tror ikke det kan være så mye annet. RIP.

Men utenom det, har det vært nok en hyggelig dag her i Danmark. Jeg elsker dette landet, men noen ting kunne jeg vært foruten. Som de danske frokostene, for eksempel. Det er egentlig lunsj, men de kaller det frokost. Og noen ganger liker jeg ikke en eneste ting som står på bordet. Rødbeter, sild i karri og den slags. Og hva skjer med akevitt og øl klokken tolv på dagen?

Farmor og farfar har verdens hyggeligste hage, med fargerike blomster over alt og et ildsted. I dag ble det laget pinnebrød i hagen, og vi satt ute og koste oss i det deilig være - helt til jeg trolig ble kvalt av pollen og falt om død.

Nå har alle barna dratt hjem, og vi er kun voksne igjen i huset. Selv om de er universets søteste barn, er det deilig med stillhet. Er jo så ør i hodet av denne allergien, eller hva det nå enn er. Så i kveld skal vi bare se på film og kose oss! I morgen kjører vi hjem til Norge, men det er litt usikkert om vi stopper i København og besøker tivoli på veien. Det håper jeg vi gjør! :-)

PARTY FOR TWO

I går feiret vi mamma sin bursdag på Tao, en asiatisk restaurant som ligger i området hvor Central Park starter. Det er den restauranten jeg er blitt anbefalt flest ganger, så kunne jo ikke gjøre annet enn å dra dit. Dessuten syns jeg alt med Sex and The City er veldig stas... Dere husker kanskje den episoden hvor Carrie var på date med en jazz-musiker og Mr Big møtte opp med en modell-date? Det var på Tao!

Jeg elsket lokalene, maten og servicen. Så takk til alle som anbefalte stedet! Vi spiste sushi til forrett, og den var bare helt utrolig fersk og god. Til hovedrett spiste vi crispy orange chicken, som jeg også har fått anbefalt. Og hvis jeg skal anbefale den videre, så vil jeg anbefale å dele retten. Vi klarte ikke å spise halvparten hver av retten vår, så da er det bedre å bestille to forskjellige - og dele.

VIHULA MANOR COUNTRY CLUB

Under spa-oppholdet i Tallinn besøkte vi Vihula Manor Country Club. Definitivt det mest luksuriøse spahotellet vi så. En helt ubeskrivelig atmosfære, med små dammer og broer utenfor soveromsvinduet. Maten var helt fantastisk her, det var rett og slett en svært høy standard på alt. Dette er stedet for et forelsket par på rømmen fra hverdag og mas.

I tillegg til spa og mat, tilbyr Vihula Manor historie og tradisjoner på rekke og rad. De har til og med sitt eget Vodka-museum. Hva med en Vodka-smaking for den tørste?

For priser og mer info kan dere sjekke nettsiden deres, alt kommer an på sesonger og datoer.

MORGEN @ CLARION

Elisabeth fra Clarion og Heidi fra Region Stavanger, to herlige damer som tar godt vare på oss. Og for et smittende humør så tidlig på dagen! Har ikke sett på maken 

Nå skal vi ut og se litt i byen, tror dette blir en perfekt lørdag.