hits

Serietips og musikk

NOEN SERIETIPS TIL KVELDEN

♥​ Liar: jeg nevnte så vidt denne serien i månedens oppsummering, men den fortjener mer oppmerksomhet enn som så. For den er en av de bedre seriene jeg har sett på en stund! Den dreier seg rundt tematikken voldtekt, og det å bli trodd/ikke trodd. Jeg var så frustrert og forbanna da jeg så på serien at jeg begynte å svette - dette er en must see! Skummel light, for dere som er like pysete som meg ;-) Finnes på HBO Nordic.

♥​ Helene sjekker inn, sesong 2: Helene er tilbake med en ny sesong hvor hun sjekker inn på forskjellige institusjoner rundt omkring i landet. Har du ikke sett sesong 1, så har du noe å ta igjen. Utrolig fin serie, som både er vond og lærerik. Du kan se alt gratis på NRK.no :-) 

♥​ Innafor, sesong 2: Innafor er tilbake, og denne gangen dypdykkes det inn i det jeg vil tro er et av menneskehetens største tabu, nemlig pedofili. Også helt grusomt å se på, men... Det finnes. Og da skader det ikke å vite noe om det. Innafor kan også ses gratis på NRK.no. 

♥​ Ozark: Ozark minner litt om Breaking Bad som jeg likte veldig godt, og er fengende fra første sekund. En ganske mørk og dyster serie, men den er suuperspennende, jeg lover! Du kan se Ozark på Netflix. 


Jeg har fått så mange fine serietips i kommentarfeltet mitt den siste tiden, så jeg tenkte det var på tide å gi noen tilbake! Nå skal jeg rydde opp etter dagens hjemmekontor før kjæresten kommer hjem fra jobb (han skulle bare visst hvordan det ser ut her når jeg er hjemme på dagtid), og gjøre meg klar til date night. Det frister veldig lite å pynte seg, så det passer fint at det allerede begynner å bli mørkt ute ;-) 

SERIETIPS PÅ EN ISKALD DAG

Processed with VSCO with a5 presetUnnskyld språket, men fy faen så kaldt det er blitt. Jeg har løpt rundt og gjort ærender i hele dag, og hver gang jeg har kommet ut av en bygning, har det føltes som om å bli slått i fjeset med en frossen fisk. Glatt er det og - så selv om skoene mine er ganske trygge på glatta, går jeg med sånne små trampeskritt. Litt av et syn kan jeg tenke meg. På vei hjem løp jeg innom Baker Hansen og rev med meg en varm kakao - bare for å ha noe å varme hendene på resten av veien. Sjokoladecroissanten gjorde ikke den samme nytten, men den funket i det minste på blodsukkeret ;-) 

Siden det er skikkelig innevær og mange sikkert velger sofaen i stedet for å valse rundt utendørs, tenkte jeg at jeg kunne komme med noen serietips. Dét er lenge siden! Men vi er endelig blitt litt flinkere til å se på TV her hjemme - tenk at det skulle bli noe jeg prøver å være flinkere til...
♥​ Grenseland: norsk deilig krim - som oppfyller mitt viktigste kriterium: den er ikke for skummel. Hehe... Men veldig spennende likevel altså! Vi slukte dessverre alle episodene over en runde taco og noe smågodt, slår aldri feil. Men den anbefales på det varmeste! Kan sees på TV2 Sumo :-) 

♥​ Mindhunter: denne tok meg aldri helt med storm, men er likevel verdt å se. Mest fordi jeg tror vi har en nervepirrende sesong 2 i vente. Serien handler om to FBI-agenter som jobber med å forstå seriemordere, og de er virkelig borti de verste av de verste. Alle episodene i sesong 1 ligger ute på Netflix. 

♥​ Truls à la Hellstrøm: ikke typisk for meg å anbefale, men dette er seriøst favorittserien min denne høsten. Haha! Truls Svendsen og Eivind Hellstrøm er den perfekte duo, de får meg til å le så tårene triller på sin matreise hvor Hellstrøm skal lære Truls å lage mat fra forskjellige land og kulturer. Episodene finner du på TV2 Sumo! Åh, please si at det er flere som er helt forelsket? 

♥​ Alias Grace: vi begynte faktisk å se på denne i går, og har kun sett et par episoder. Jeg føler uansett at den er verdt å anbefale, for den virker så spennende. Handler om en ung jente som sitter inne for dobbeltmord på 1800-tallet - og den er faktisk basert på en sann historie. Du finner den på Netflix!

Det blir ikke mye serietitting innenfor våre fire vegger i dag. Vi har innstallert oss ved spisebordet med kaffe, Pepsi Max og rødvin. Litt hjemmekontor på mandagskvelden. For å se det positive i det: det er i hvertfall hyggelig å gjøre det sammen :-) Håper du finner noe brukbart blant serietipsene 

SERIETIPS: GOOD BEHAVIOR

Asså. I går fikk jeg et serietips av en som heter Kristina i kommentarfeltet. Så da jeg kom hjem etter en lang biltur hjem fra Danmark, stappet med køer, ulykker, Mc Donalds og omkjøringer som vanlig, la jeg meg i sengen og bestemte meg for å sjekke ut serien. Bare én episode, for i dag vil jeg legge meg tidlig. Worst lie ever. Åtte episoder senere var det plutselig blitt midt på natten, og jeg måtte virkelig styre meg for å ikke bli liggende og kikke. Men takk Kristina, dette serietipset var guuull! Selv om jeg ikke har sett så mye på serier i det siste, har det jeg har sett på vært skvip. Har savnet en god serie, og det føler jeg at dette er. 

Så da må jeg selvfølgelig anbefale videre til dere! 

Serien heter Good Behavior, og handler om alt annet enn nettopp det. Letty er en dame i 30-årene, som har tatt alle gale valg det går an å ta i livet. Hun har vært inn og ut av fengsel, sliter med avhengighet til alkohol og narkotika, har en sønn som hun har mistet omsorgsretten for, og er i tillegg avhengig av å stjele og svindle. Mens hun er i god gang med å robbe et hotellrom, overhører hun to menn avtale et leiemord. Hun bestemmer seg for å redde det planlagte offeret, og derifra begynner ballen å rulle... 

Jeg skal ikke avsløre for mye, men denne serien må dere bare se! Det ligger en hel sesong på TV2 Sumo - dessverre ;-) 

I dag har jeg freshet opp vippene, vært en kjapp tur innom Nettavisen og handlet inn. Jeg skal faste i to dager nå, og i dag er første dagen. Så det var egentlig helt grusomt å handle. Jeg var helt rå på å faste for noen år siden, og følte meg helt fantastisk da. Nå føler jeg meg som Ronald McDonald etter en lang, usunn periode. Så nå skal kroppen renses og få det bedre 

NÅR DU SOVNER MIDT I BLOGGINNLEGGET

Dette innlegget ble skrevet i går, men så sovnet jeg med sushi på tallerkenen, upostet blogginnlegg og sminke i fjeset. Første setning forklarer vel hvorfor.

Å i helvete, så trøtt jeg er. Eksamen tar visst på selv om man "ikke bryr seg". I dag opplevde jeg for første gang i løpet av studiene å stå ovenfor en oppgave jeg ikke klarte å svare på. I det hele tatt. Haha! For en følelse. Jeg gjettet nå bare i vei, samtidig som jeg var litt sur på meg for at jeg hadde droppet å lese om akkurat det temaet. Jeg visste at det kom, men trodde det skulle være en valgoppgave. Som jeg ikke hadde tenkt til å velge. Men så ble den servert på sølvfat, gitt! 

Dere aner ikke hva som skjedde, da jeg trampet ut av eksamenslokalet i joggebukse og med dott på hodet. GOOGLE-BILEN kjørte forbi!!! Og jeg som skrev om Google Maps i dag morges. Å bli filmet av Google-bilen og havne på Google Maps er seriøst en bucket list-greie. Jeg vet nøyaktig hvor jeg gikk, så jeg skal følge med hveeer dag, haha.

Siden jeg er så trøtt, og siden bloggen min ser ut som oppslagstavla på en nedlagt Rimi-butikk (endringer på gang), tenkte jeg å legge meg på latsiden og servere et serietips på tampen av dagen. 

Det var faktisk en av dere som tipset meg om serien, og jeg kastet meg over den med én gang. Mine damer og herrer: Girl Boss! 

Girl Boss handler om Sophia - kvinnen bak nettbutikken Nasty Gal. En av verdens mest populære nettbutikker for jenter og kvinner, hvis du ikke kjenner til den. Serien følger Sophia fra livet som ung, arbeidsledig og håpløs, til hun én dag plutselig får en idé og et mål med livet. Det skal sies at serien er basert på den sanne historien, den har garantert tatt seg noen friheter. Men det er friheter som gjør dette til en sjarmerende, morsom og sprudlende serie - litt koko, men ikke alt for fjåsete liksom. Herregud, vi skal være glade for at jeg ikke er filmanmelder. Du kan se en heeel sesong på Netflix :-) 

Nå er det morgen igjen, og jeg er litt forvirret ettersom jeg sovnet så brått i går. Jeg våknet heldigvis i natt og fikk pusset tennene etter ni timer søvn, og takk og lov for at jeg klarte å sovne igjen etter det. Nå skal jeg hoppe i dusjen og komme meg på SISTE veiledning for bacheloroppgaven. Selv om det er kjedelig å skrive bachelor har jeg den kuleste og flinkeste veilederen, så det er i hvertfall et lyspunkt i det hele. Ønsker deg en fiin dag! 

I STEDET FOR Å LESE TIL EKSAMEN

I dag har jeg skrevet noen merkelige blogginnlegg, altså. Jeg har prøvd tre ganger, lest gjennom dem og bare: Ida, du må seriøst slutte å gå hele dagen på bare kaffe og godteri. Eksamenslesning altså! Ikke bra for kostholdet i det hele tatt. Men som mamma sa, og som fikk meg til å føle meg mye bedre: i denne perioden skal det ikke mangle noe. Vet ikke om hun mente at jeg skulle leve på smågodt, men hun mente i hvertfall at det ikke gjør noe at jeg går opp ti kilo mens jeg er student. Tror jeg. Passe på kroppen og helsa kan jeg gjøre når jeg er ferdig studert - kan ikke sitte og sulte over dødens bøker fra helvete heller.

Siden det er helg og mange av oss sitter hjemme og "leser til eksamen", tenkte jeg å komme med noen serietips. Bedre enn å stirre i veggen, så here we go: 

The arrangement: Først og fremst: jeg har hørt rykter om at den er basert på ekteskapet mellom Tom Cruise og Katie Holmes! Det gjør så klart at den er hakket mer interessant å se på. Serien handler om en ung jente som prøver å slå gjennom som skuespiller i Hollywood. På en av sine mange auditions prøveleser hun sammen med "selveste" Kyle West, som er den O' store verdenskjente stjernen i serien. Dagen ender med at han inviterer henne på date til Mexico (privatfly vettu), og etter to dager ligger det en ekteskapskontrakt på bordet. Ugler i mosen lang vei! Du kan se serien på HBO Nordic, foreløpig ligger det 7 episoder av første sesong der. 

Best før: åh, Linn Skåber! Mitt favorittmenneske i dette landet. Jeg sparte denne serien lenge fordi jeg egentlig skulle se den sammen med Idabestis. Men så var hun "utro" en kveld etter byen og så noen episoder uten meg, så nå har jeg sett hele driten på egenhånd. Sorry Ida, men da vet du det! Haha. Best Før er en herlig klein serie, jeg måtte sette på pause flere ganger fordi jeg ble så ukomfortabel. Tusen poeng! Du kan se hele serien på TV2 Sumo, og gode nyheter: de er i gang med innspilling av sesong 2!

Fra gata til Nordkapp: en spin off av Petter Uteligger. Som jeg liker veldig godt. Han har en helt egen evne til å skli inn i miljøer og prate med mennesker, og ikke minst til å oppnå gjensidig respekt. Han behandler alle som likeverdige mennesker, noe vi alle burde klare til enhver tid. Fra gata til Nordkapp rørte meg skikkelig etterhvert som jeg "ble kjent med" detlakerne på reisen. Hele sesongen ligger på TV2 Sumo. 

13 Reasons Why: denne har jeg nettopp begynt å se på, og den virker medium spennende. Ikke mitt førstevalg, men du vet. Når man har gått tom for serier og må lese til eksamen! Da ser man på serier som denne. Handler om en jente som begår selvmord, og etterlater seg 13 kasetter som forklarer hvorfor hun gjorde det. Foreløpig har jeg ikke skjønt hvorfor hun gjorde det, og syns grunnene virker litt vage. Men serien er faktisk blitt kritisert for å ikke ta opp jentas psykiske helse, og bare skylde alt på andre. Så hvem vet, jeg ser nå i hvertfall videre! Det ligger en hel sesong på Netflix. 

Noen som skal noe gøy i helgen? Jeg skal skrive hjemmeeksamen og "lese" i dag og i morgen, før jeg får besøk av Malin som skal på konsert her i Oslo - og søndag er det duket for fotoshoot! 

ET SERIETIPS OG LITT UFLAKS

For å starte med noe positivt: her om dagen så jeg ferdig serien Big Little Lies på HBO, og selv om jeg nevnte den i forbifarten her om dagen så må jeg bare anbefale den på ordentlig. Serien tar opp et par viktige temaer samtidig som den er underholdende og spennende - og det beste er at den bare blir bedre og bedre for hver episode. Uten å avsløre noe, så satt jeg med gåsehud og tårer i øynene da jeg så siste episode. Dessuten har serien et soundtrack som røsker litt et eller annet sted inne i hjertet, og det er jo alltids et pluss. 

Kort fortalt handler serien om disse tre kvinnene sitt liv i en liten by, med barn og ektemenn som byr på utfordringer. Den tar opp temaer som vold og utroskap i hjemmet, voldtekt, hevn og ikke minst mobbing blant barn. Jeg trodde først det skulle være en litt fjåsete og komisk serie, men der tok jeg feil gitt. Har du sett Big Little Lies? Hva syns du? 

Sååå, over til meg! Meg, meg, meg. I går ble jeg kastet ut av Facebook for å utgi meg for å være meg selv. Hallo, liksom.  superstjerne er jeg da ikke. Men det skjer minst en gang i uken at jeg får beskjed om at noen har opprettet profil med mine bilder. Så da forvekslet de meg vel med en av de galningene der. Å være stengt ute fra Facebook var mer utfordrende enn jeg hadde trodd. Det viser seg at det er der jeg kommuniserer mest. De eneste som sender meg SMS er jo firmaer som vil spre det glade budskap om et eller annet dårlig tilbud. Eller mobilabonnementet som minner meg på at jeg har en ubetalt regning på 389 kroner. Jaja, da har jeg prøvd et døgn uten Facebook også! Og tror dere ikke at jeg i løpet av dette døgnet klarte å sette meg på toalettet med iPhonen i bukselommen. Den plasket ned i toalettet i saktefilm, og fikk seg en ordentlig svømmetur i det deilige vannet. Jeg fisket den raskt opp, men ikke overraskende var den helt forstyrret. Dekningen kom tilbake etterhvert, men det fungerer ikke å ringe. Er det slik at den plutselig kommer til å dø fra meg? Jeg håper i hvertfall ikke det skjer på ferie. Den skal få lov til å ligge på badegulvet og varme seg litt i natt, så krysser jeg fingrene for det beste. Jeg ble overrasket over at den i det hele tatt lever. 

Nå hadde det vært fint om det er slutt på uflaksen, for jeg trenger virkelig at de siste dagene før ferie går smooth. Tror faktisk jeg skal være lur og legge meg , så jeg er uthvilt til morgendagens forelesning og ærender. Dagene mine er så lange og kjedelige nå at ikke engang jeg ser bloggpotensiale i dem. Nattinatt 

DEN FINESTE SERIEN JEG HAR SETT

God kveld! Jeg beklager for mitt lille fravær - av en eller annen grunn har jeg bare trengt noen dager offline. Har til og med gjort Snapchatten min privat, men er tilbake for fullt fra og med mandag. Herregud, så deilig det har vært å være ung og dum uten å skulle dokumentere det på samtlige kanaler. Når det er sagt, så er jeg blitt for gammel til å være ung og dum. Det kjente jeg i hvertfall i dag, da jeg våknet med tidenes hangover og bare: nope. Dagen er avlyst. I går var jeg på middagskos med en gjeng supersøte jenter. Vi endte opp på byen etterpå, og hele kvelden var så hyggelig og morsom at det faktisk er verdt dagens hodepine. Ellers er mamma og pappa på sleepover - de hadde planer med venner i Oslo i helgen, så nå var det min tur til å være hotell. 

Vel, det var en rask liten update fra meg! Nå vil jeg gjerne gi dere et serietips. Det er ikke alle serier som får sitt eget innlegg, men denne er så bra at jeg bare må spre den videre. Nå. 

                                                                                        - THIS IS US -  

This Is Us er et familiedrama som handler om familien Pearson - et ungt og forelsket par, som venter trillinger. Det ene barnet deres er dødfødt, men de drar likevel hjem fra sykehuset med tre barn. Et lite spedbarn er nemlig kommet til sykehuset samme dag, etter å ha blitt forlatt utenfor en brannstasjon av sin biologiske far. Så de nybakte foreldrene adopterer den lille gutten, og starter sitt liv som trebarnsforeldre. Hele serien handler om livet til hele gjengen, både i fortid og nåtid. Jeg syns serieskaperne har klart å flette det hele sammen på en fantastisk vakker måte, jeg er helt oppslukt. Livet kan være vakkert, stygt, deilig og vondt, og This Is Us forteller historien til disse menneskene på en fortryllende måte. Jeg er helt avhengig! Måtte det komme 100 sesonger av denne. 

Jeg ser episodene her. Viafree/Viaplay har noen av episodene også, men ikke alle! Husk at du aldri må registrere deg på slike sider, selv om de ber om det. Fungerer ikke en av linkene, så finner du en annen :-) 

Har du sett This Is Us? Eller har du lyst å se den? Blææ, kjenner jeg er en smule misunnelig på dere som ikke har sett den - som vanlig, hehe. Jeg har selvfølgelig slukt store deler av den allerede. 

God natt, kjære lesere, jeg kommer sterkere tilbake når den nye uken starter 

DET ER STRAKS SØNDAG

Dette innlegget lovet jeg endelig i går - men så løp tiden fra meg gitt! Her er uansett fire serietips som forhåpentligvis kan redde søndagen i morgen. Spesielt hvis du er fyllesyk, har gjort dumme ting og trenger å forsvinne inn i en annen virkelighet ;-)

 Billions: kanskje litt risky å anbefale en serie som jeg nettopp har begynt å se på selv, men jeg syns den virker såpass spennende at jeg tar sjansen på å anbefale den. Kort fortalt handler den om finanstilsynet versus tvilsomme aksjemeglere som har verden som sin lekeplass. Jeg ser serien på HBO Nordic, hvor de nettopp har begynt på sesong 2 :-) 

 Girls: nå som sjette sesong er i gang, har jeg vært helt sjokkert over å oppdage at jeg har flere venninner som ikke har sett Girls! Det er jo livets serie. Så gjett om jeg har tvunget et par til å begynne å se på. Jeg kaller Girls for den realistiske Sex and The City, og er så fantastisk at den bare er et must. En venninne sa her om dagen: wow, ingen serie har fått meg til å føle meg så normal og bra som Girls. Og det stemmer! Jeg ser Girls på HBO Nordic - hvis du ikke har sett noe, så har du 5 hele sesonger å kose deg med! I tillegg til den nye, woop! 

 Innafor: var litt usikker på om jeg skulle tipse om denne, for min personlige erfaring er at Innafor har satt griller i hodet på folk. Og på meg. Jeg har hørt jenter si at de aldri hadde tenkt over underlivet sitt eller visst om at det gikk an å operere det, før de så denne serien. Selv ble jeg nysgjerrig på såkalt "prestasjonsdop", som ble fremstilt som noe vanlig blant studenter i serien - kanskje det er det? Ikke at jeg noen gang kommer til å prøve det, jeg er jo verdens største pyse. Uansett: det er vel ikke noe farligere å se denne serien enn å lese blogg i 2017, så værsågod. Du kan se den gratis på NRK.no. 

 Født i feil kropp: jeg har ikke ord for hvor glad jeg er for denne serien! Her får vi møte en gjeng gutter og jenter som er født i feil kropp. Noe vi ikke vet nok om - men trenger å vite mer om, i aller høyeste grad. Jeg kjenner at hjertet mitt banker hardt på vegne av alle de som står fram og deler sin historie, jeg blir så stolt på deres vegne. Og foreldrene! For noen nydelige mennesker. Tenk om alle i samme situasjon kunne være så heldige. Hele sesong 1 og 2 ligger på Sumo, ellers kan den følges på TV 2. 

Nå har jeg besøk av mamsen min, så det er på tide å lukke ned Mac'en. Ha en fin lørdagskveld! 

KONKURRANSE: FIFTY SHADES DARKER

Annonse 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with m6 preset
Er det flere som gleder seg til 10. februar? Det gjør i hvertfall jeg, for da er det Norgespremiere på Fifty Shades Darker! Jeg digget den forrige filmen, og har store forventninger til denne også. 

Fifty Shades Darker er bok nummer to i E.L James' bestselgende Fifty Shades-serie, og denne gangen forsøker Anastasia å gå videre med livet og glemme den heftige romansen med Christian. Men når en angrende Christian oppsøker henne, kommer de sterke følelsene til overflaten igjen. De innleder et nytt forhold - denne gangen på mer likeverdige premisser. Mens Christian forsøker å tøyle sine indre demoner, begynner Anastasia å innse at det finnes sjalu kvinner i fortiden hans, som vil gjøre alt i sin makt for å ødelegge for dem.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with m6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with m6 preset
KONKURRANSE: 
Akkurat nå kjører NRJ en Fifty Shades Darker-konkurranse, hvor du kan vinne kinobilletter, helaften med restaurantbesøk og hotellovernatting. For å være med i konkurransen må du klikke deg inn HER og dele din historie. Den bør handle om kjærlighet, men du kan selv velge om den skal være kort, lang, klein, morsom, trist, sexy eller mystisk. Bruk fantasien eller grav i hukommelsen - kanskje du til og med har opplevd noe som kan relateres til Fifty Shades? 

De beste historiene blir til og med lest opp på NRJ - selv gleder jeg meg til å snoke på alle bidragene som ligger her

Jeg tenkte jeg skulle dele en historie jeg også, kanskje den kan være til litt inspirasjon. Den ble plutselig veldig lang ser jeg, men pytt! Here we go: 


Menn med dyre klokker, fine biler og masse penger har liksom aldri hypnotisert meg eller virket spesielt forlokkende. Jeg liker å betale for mine egne drinker, og trenger ingen mann for å kunne spise på fine restauranter eller kjøpe en fin veske. Tanken på å være økonomisk avhengig av en annen person, gir meg gåsehud på den dårlige måten. Det er mulig at det var nettopp denne holdningen, som gjorde at jeg fanget interessen til en som er så rik at Norges rikeste blir smårips i forhold.

Jeg var på venninneferie, bekymringsløs og eventyrlysten. En kveld var vi invitert på poolparty hos en venn av en venn av en venn. Vi ante ikke hva eller hvem som ventet oss, men endte opp med å takke ja til invitasjonen. Verten sendte en Rolls-Royce med sjåfør for å hente oss, og vi fniste flaue da vi krøp inn i baksetet, kun kledd i bikini og tynne strandkjoler over. Vi var tross alt i et land hvor de fleste kvinner går kledd i burka - men vi skulle jo på poolparty, og tenkte ikke så mye lengre enn det. Vi kom fram til festen, og i all min selvstendighet, tok jeg meg selv i å måpe over det som møtte oss. Vel, først et stort skilt som advarte om at fotografering ville føre til at man ble kastet ut. Deretter oppkjørselen, hvor verten hadde en bilpark jeg aldri har sett maken til. Bentleyer, Ferrarier og Rolls-Royce på rekke og rad - som om han ikke hadde klart å bestemme seg for farge, og bare kjøpte en av hver istedet. Huset var enormt - å kalle det et palass er vel mer korrekt. Vi ble geleidet til baksiden av huset, hvor poolpartyet var i full gang. Vi fikk vår egen lounge, med vifte og egen servitør som skulle hente drinker for oss. I hagen var det grillbuffet, sikkert 15 kokker som stod klare for å servere gjestene. Utsikten var en fantastisk skyline, og eiendommen hadde en gigantisk privat strand. Okei, så ble jeg litt blendet. 

Til tross for en fest full av utenomjordisk vakre modeller, var det meg verten ville bli kjent med. Han satte seg i "vår" lounge, og ble sittende hele kvelden. Vi pratet, spiste og drakk, og ble ganske godt kjent uten at han prøvde seg på noe mer. Da det var blitt sent og så å si alle befant seg i bassenget, var vi så varme at vi tok løpefart og hoppet i bassenget med klærne på. En miks av drinker, raketter, latter og trykkende varm luft, gjorde at jeg følte meg brisen - og lykkelig. Verten og jeg holdt hver vår drink i den ene hånden, og brukte den andre til å svømme til enden av bassenget. Der holdt vi oss fast i kanten, mens vi snakket videre om livet og framtiden. Et eller annet sted på veien, kom vi inn på gold diggers, og hvor lei han var av jenter som bare så ham for pengene. Jeg syntes det hørtes ut som en klisjé og lo, men han mente alvor. Kanskje du burde bli kjent med noen som ikke vet hva du har da, sa jeg, trakk været og forsvant under vannoverflaten for å kjøle meg ned. Han var ikke sen med å følge etter. Et kyss under vann som ingen kunne se og en gåtur på stranda senere, bestemte jentene og jeg oss for å ta farvel - og jeg hadde ingen planer om å se meg tilbake. 

Tre måneder senere skulle jeg ferie bursdag hjemme i Oslo. Jeg hadde leid et hotellrom, invitert jentene, og stod og fikset meg for kvelden da det banket på døren. Det var et bud med den største leveransen jeg har fått på døra før. Blomsterbuketter, bamse, hjertesjokolader - og en invitasjon til å være bryllupsdate i  et upcoming pakistansk bryllup i Roma. Det er jo så nærme deg. Jeg ble stående og klø meg i hodet. Hvordan hadde han egentlig funnet meg? Senere på kvelden ringte jeg og takket høflig, og etter det ble svarene mine kortere og sjeldnere. Det var overhodet ikke et liv jeg fantaserte om, best å bare la det fade ut. 

Et par år senere skulle jeg tilbake til samme land hvor jeg møtte denne fyren. Av en eller annen grunn fikk jeg litt sommerfugler i magen da jeg kjørte fra flyplassen, og sendte en Whatsapp-melding. I'm back! When can I see you? Svaret kom raskt. Han var ute av landet. Forretningsreise. Senere samme kveld måtte jeg bare inn på Facebook for å sjekke. Og på profilen hans så jeg det jeg kanskje hadde hatt litt på følelsen. Et bryllupsbilde. Ingen smil, latter eller stjerner i øynene. Bare et lass med diamanter og alvorlige øyne. Kanskje like greit, da. Det var jo ikke det livet jeg ville ha. 

THE END 

SØNDAGEN ER REDDET

Åh, jeg har et serietips til alle som ligger i pysjamasen denne søndagen, og jeg er  misunnelig på dere som ikke har slukt denne serien allerede. Det har nemlig jeg gjort, og jeg angrer litt i dag. Serien heter The OA og ligger på Netflix. 

Jeg liker egentlig ikke slike overnaturlige og urealistiske greier, men denne er fantastisk. Den er spennende, vakker og rørende - det blir liksom ikke for mye fjas. Og så syns jeg karakterene i serien er veldig gode, man blir interessert i og bryr seg om dem. Kort fortalt handler The OA om en blind jente som forsvinner. Syv år senere kommer hun tilbake. Hun har fått tilbake synet, og hun har et oppdrag som er viktigere enn alt annet. 

Håper virkelig på en ny sesong av denne serien, for det er en av de bedre jeg har sett på lang tid. Og så trenger jeg så klart flere svar, hehe... Flaut å innrømme, men jeg ble ferdig med sesong 1 i løpet av et par dager. 

Selv må jeg jakte på noe annet å se på, for her er det kleinesøndag deluxe. Var gøy på innflytningsfest i går, og jeg var hjemme i 2-tiden. Så sånn sett nådde jeg i hvertfall målet mitt, hehe! Men herregud så fullt det var på byen. Har ikke folk skjønt at hjemmefester, middager og spillkvelder er livet? ;-) Jeg blir nok aldri noen by-ape... 

Nå har jeg fått på meg kosedressen og pizzaen er bestilt. Så da må jeg egentlig bare skynde meg å finne en ny serie. Ønsker deg en fin søndag 

SERIETIPS PÅ EN MANDAGSKVELD

I skrivende stund sitter jeg på toget på vei hjem til Oslo, etter en lang diskusjon hjemme om å bli kjørt hjem. Det kom ikke på tale. Hmf... Det kommer jeg alltid til å gjøre for mine fremtidige barn. Punktum. Over til seriene: det begynner å bli lenge siden jeg har hatt en "4 to watch", men nå har jeg endelig noen anbefalinger som er bra nok til å se dagens lys!

♥ Unge lovende: er tilbake med sesong 2. Jeg jubler! Denne serien er så ekte og fin. Akkurat som når jeg ser på Skam, kan denne serien få meg til å føle på flauser og hearbreaks som egentlig ligger gjemt langt bak i hjernelabyrinten. Du kan betale NRK-lisensen med glede, og se serien "gratis" her

♥ 60 Days In: så jeg to episoder av på flyet hjem fra Hawaii, og herregud så spennende! Et guffent fengsel i USA sender helt vanlige mennesker som undercovers inn bak murene, i håp om å få informasjon om hvordan kriminalitet foregår på innsiden. Etter at jeg kom hjem har jeg sett resten av episodene her

♥ Flukt: er noe av det vondeste og fineste jeg har sett på lang tid. Leo er virkelig rette mann til denne jobben, og det at han har opplevd noe av det samme som de han møter i serien, gir det en helt annen dybde enn hvis en random reporter-blondie gjorde det samme. Du kan se den på NRK.no her

♥ Homeland: er tilbake med ny sesong hvis du ikke visste det! Jeg elsker Homeland, selv om det gjør meg litt redd for verden. Det er så spennende at jeg ikke klarer å la være å se på likevel. Håper denne sesongen blir like bra som de forrige. Du kan følge Homeland på TV2 eller se det på Sumo. 

Hva er dine planer for kvelden? Se på serie, kanskje? Jeg skal i hvertfall rett hjem, ta meg en dusj og hoppe under dyna sammen med Farmen ;-) Jeg orker nesten ikke tanken på at jeg skal på skole i morgen, men det er sikkert bare en slitsom tanke fordi ferien har vært så laaang. God mandagskveld! 

ET SERIETIPS TIL HELGEN


                                                                                      Kilde: HBO Nordic

Du vet når du er helt tom for ting å se på, og nesten på trass spiller av en serie du har oversett i evigheter, og som du er sikker på kommer til å være dårlig? The Affair var denne serien for meg, hehe. Jeg tenkte at jeg vet hvordan den starter, jeg vet hvordan den slutter, uinteressant. Men nå er jeg straks halvveis i sesong 1, og jeg må si at den har overrasket meg veldig positivt. Gode skuespillere, vakre bilder og spennende på sin egen "trege" måte. 

Tipper helgen min kommer til å se sånn her ut: tre timer oppgaveskriving, en episode. Tre trimer oppgaveskriving, en episode. Og så videre! Hehe. Jeg ser serien på HBO, der ligger det to hele sesonger, i tillegg til at sesong 3 akkurat har startet. Enjoy! 

SERIETIPS TIL SØNDAGSKVELDEN

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Jeg fikk et tips om å begynne å se en serie som heter Designated Survivor på Netflix. Og selv om jeg bare har rukket å se en og en halv episode, så fanget den meg før det var gått ti minutter! Da må jeg jo så klart tipse videre. 

Kort fortalt: USA sin president og alle etter ham blir drept i et angrep. Nummer 12 i rekken, en familiefar som er lite verdsatt i jobben sin som departementsleder, må brått ta over som landets president. Han går fra å risikere å få sparken, til å styre hele landet på et blunk. 

Crazy opplegg, men jeg gleder meg til å hoppe i pysjamasen, spise smågodt og se resten i kveld. Man blir med ett veldig takknemlig for sitt dramafri liv, haha! Det ligger fire episoder ute på Netflix, men kommer ny hver uke. Har du sett denne serien? Hva syns du? :-) 

                                                                                             Foto: ABC 

4 TO WATCH


                                                                               Bilder lånt fra Netflix, TV3 og NRK 

Merkelig hvordan døgnet har så få timer, men at jeg alltid får tid til å se på serier og film. Oh wait.. Kanskje det er derfor jeg alltid får akkurat litt for lite søvn? Uansett. Jeg har fire nye tips å komme med, håper du liker dem hvis du ikke allerede har sett dem!

♥ Aber Bergen: Halvmørk, halvkomisk og halvspennende advokatserie som spiller seg ut i Bergen by. Spennende nok, hvis du allerede har sett de tre andre her! Det ligger tre episoder ute foreløpig, du kan enten se dem gratis på Viafree, eller slippe reklamen ved å se dem på Viaplay.

♥ Amanda Knox: Netflix-dokumentar om den amerikanske jenta Amanda Knox, som dro på utveksling til Italia og endte opp med å bli dømt for drapet på sin roomie. Hun er frikjent nå, men denne drapssaken gikk verden over og ødela livet hennes kan man vel trygt si. Jeg endret oppfatning etter å ha sett dokumentaren, men det var vel kanskje meningen også? Denne anbefales!

 Nobel: Spenningsalarm! Jeg er ikke tidenes Hennie-fan, men i denne serien gjør han (og de andre skuespillerne) en troverdig jobb. Gleder meg til resten av episodene kommer. Du kan se den gratis på NRK.no. 

♥ Hashtag: Svensk ungdomsserie, minner litt om Skam den også, bare at her er det fullt fokus på nettrolling. Den viser kanskje litt av hva som kan ligge bak noen ganger, og ikke minst hvor store konsekvenser det kan få for alle involverte. Du finner den på NRK.no!

TA EN PAUSE FRA KARDASHIANS


Mellom alle episodene av Pretty Little Liars og Keeping up with the Kardashians, håper jeg at folk tar seg tid til å se denne serien på NRK. Helene sjekker inn. På asylmottak, på sykehjem, på hospits og i fengsel. Et mer ekte bilde av disse institusjonene tror jeg det er vanskelig å få til med et kamera og en "inntrenger". Denne serien rørte meg skikkelig. Spesielt episoden hvor Helene sjekker inn på asylmottak. Barn som er vokst opp i Norge, snakker norsk, går på norsk skole, har norske venner - og så får de avslag på søknaden sin og har ikke lengre rett til å være i "sitt" land. Det er vondt at det må være sånn, det er ikke disse barna som har valgt å flykte hit. Episoden hvor Helene sjekker inn på sykehjem er også vond å se på. Siste stopp i livet burde være verdig og fin, ikke ensom og trist. 

Du kan se Helene sjekker inn på NRK.no her 

HELGENS BESTE SERIETIPS

Hei fra bussen! 

Jeg er på vei hjem til Tønsberg. Bestevenninnen min har bursdag i helgen, så derfor ble det en tur hjem. Er det bare meg, eller er det lettere å komme seg fra Oslo til Paris, enn fra Oslo til Tønsberg. Alltid forsinket, alltid sol i øynene. Jaja,jeg overlever. Hjemme venter tross alt pappas hjemmelagde pizza og en bunke med filmer fra da jeg var liten. Er jeg narsissist deluxe som elsker å se på filmer av meg selv som barn? Haha. Det gjør jeg i hvertfall! 

Den serien jeg nevnte i går, viste seg å være en av de beste seriene jeg har sett på lenge. Jeg tuller ikke, jeg har til og med tatt med meg Macen på do fordi jeg ikke har klart å ta pause fra den. Og i dag stod jeg opp to timer tidligere enn jeg måtte, bare for å se den ferdig! Tusen takk til alle dere lesere som tipset om den :-) 

Serien heter The Night Of, og kort fortalt handler den om en tilsynelatende pliktoppfyllende gutt, som får livet sitt snudd på hodet en natt. Han bestemmer seg for å dra på en fest på Manhattan, og når foreldrene har lagt seg, tar han farens drosje for å komme seg dit. Han blir selvfølgelig forvekslet med en ekte taxi, og en jente som heter Andrea setter seg inn i baksetet. De to tilbringer natten sammen, og helvete starter når Naz (som hovedpersonen heter) våkner opp til et helvetes blodbad. 

Jeg ser serien på HBO Nordic, hvis noen skulle falle for fristelsen. GOD HELG! :D 

DE ER STUCK


                                                                                 Bilder fra Aftenposten.no

Jeg vil gjerne tipse dere om denne nye miniserien hos Aftenposten. Snublet over den på Facebook ved en tilfeldighet, og ble sittende og se hele. Etter ti minutter tok jeg til tårene, for det var rett og slett jævlig å se på. Jeg kjenner at jeg har problemer med en kjappe, collage-lignende snutter om noe som er så grusomt og viktig, men det blir vel sånn når man lager en nettserie. Jeg tror uansett at norske, heldige jenter kan ha godt av å se den, så jeg deler den likevel. Tenk å være 12 år gammel jente, og bli dratt ut av skolen fordi du skal gifte deg og lage barn med en eldre mann du aldri har møtt. Hjertet mitt blør for disse jentene, som jeg selv har møtt flere av. Jeg skal love deg at man føler seg dum, der man står som "Blondie på tur for å redde barna i Afrika", men verden må få vite, og verden må forandre seg. 

Nå skal jeg avgårde til skolen, håper vi snakkes senere :-) 

SERIETIPS: DIFFICULT PEOPLE


Takk til 730.no, som tipset om denne serien! Jeg har bare sett tre episoder av den, men er allerede så sikker på at den er morsom, at jeg anbefaler den videre til dere. Difficult People handler om to venner i tredveårene som bor i New York, og prøver å slå an som komikere. Etter hva jeg har rukket å se, mislykkes de og livet går ikke helt deres vei. De syns så klart at alle utenom dem selv er et jævla problem - håper de innser at de må jobbe med seg selv utover i serien, haha ;-) 

Det ligger 2 sesonger ute på HBO Nordic, det er der jeg ser. Du finner den sikkert slengende rundt andre steder også, men hos HBO får du teksting, og dét anbefaler jeg på akkurat denne serien. 

Jeg har allerede planen klar for kvelden, når jeg er hjemme fra skolen: grønnsakssuppe, chilleklær og denne serien ♥ Det sosiale livet blomstrer om dagen, som dere kanskje skjønner. Jaaaja - hva ser DU på om dagen? 

NESTEN SOM SKAM


Endelig fant jeg en serie som er verdt både å se og tipse om! Den heter Portkod 1321, og jeg vil nesten kalle den for den svenske versjonen av Skam. Du vet, når du sitter med beina trukket oppunder deg i sofaen og kan kjenne deg både trist og irritert over noe som skjer på skjermen, fordi du kjenner vibbene så sykt godt igjen fra din egen tenåringstid - jeg elsker det! 

Portkod 1321 handler om to veldig forskjellige jenter som blir kjent fordi foreldrene deres dater. Turtelduene reiser vekk på turné sammen, og jentene blir overlatt til seg selv i en stor leilighet hele sommeren - og om det blir drama. 

Uff, jeg så hele første sesong i går kveld. Hater når det skjer! Du kan se serien gratis hos NRK her 

EN NY RUNDE BOKTIPS

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jeg har lest noen greie bøker siden sist jeg delte boktips (se forrige innlegg her) og tenkte jeg skulle dele dem med dere. Ett hjerte symboliserer hvor mange prikker på terningen jeg syns at boka fortjener! 

Den niende graven av Stefan Ahnem: ♥♥♥♥♥
Denne boken er fortsettelsen på boken "Offer uten ansikt" som jeg anbefalte i forrige runde, men den kan fint leses uten at den første er lest. Faktisk så handler den om tiden før bok nummer én, og forklarer mye hvorfor ting ble som de ble for hovedpersonen i boka. Den er deilig grotesk for oss som liker krim - kan dog virke litt forvirrende med forskjellige saker i to forskjellige land, men jeg lover at alt smelter sammen og gir mening etterhvert. Gleder meg til å lese mer av Ahnem! 

Bro Bro Brille av M.J Arlidge: ♥♥♥
Fortsettelsen på Elle Melle som jeg anbefalte sist, men man trenger ikke å ha lest den første for å lese denne. Jeg vet ikke hvorfor Arlidge sine bøker ikke når helt opp hos meg, for de er egentlig spennende nok. Plottet er mer spennende i den første boken, selv om denne er en smule mer pageturner. Menneskene i bøkene engasjerer meg fremdeles for lite, men grei nok underholdning. 

Monster av Jørgen Jæger: ♥♥♥♥♥
Denne likte jeg ganske godt. Jeg liker karakterene, den er norsk, og man kjenner virkelig på fortvilelsen til den stakkars familien som rømmer fra et monster av en eksmann og far. Dessuten er den ganske direkte, og du blir ikke lurt ut i en labyrint av blindspor. Sånn sett er den et friskt pust i jungelen av krimbøker. Den setter ikke dype spor så om den egentlig er en femmer vet jeg ikke - men uansett veldig god underholdning på solsengen. 

Jeg er Pilegrim av Terry Hayes: ♥♥♥♥♥♥
Mulig den mest spennende boken jeg har lest! Glup pageturner om framtidens terror - som jeg for guds skyld håper at vi slipper. Den kan virke som en murstein i Norli-posen, men jeg lover at den er lettlest og veldig veldig god. Selv leste jeg den i Thailand i vinter, men den er blitt adoptert av samtlige i familien og var derfor tilgjengelig for bilde på denne turen også. Den er ganske fillete nå, hehe ;-)

Uglen av Samuel Bjørk: ♥♥♥
Fortsettelsen til "Det henger en engel alene i skogen", men du kan lese dem uavhengig av hverandre hvis du ikke er så opptatt av livet til etterforskerne. Jeg husker så vidt handlingen i denne boken, men jeg syns den var litt weird og ikke det aller mest spennende jeg har lest. Den får likevel litt pluss for å være norsk, og for at jeg fra før av liker de to hovedpersonene. Jeg elsket den første boka, les den! 

Et helt halvt år av Jojo Moyes: ♥♥♥♥♥♥
Full pott! Fineste romanen jeg har lest tror jeg. Skal innrømme at jeg felte en tåre eller to, og ble sittende og furte da jeg var ferdig. Ble så hekta at jeg skal laste ned bok nummer to på iPhonen. Jeg er kanskje den eneste i hele verden som ikke har lest Moyes allerede? Virker sånn! 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DU HAR FUNNET DEG EN ANNEN


Nostalgi 3millioner med Unge Ferrari og Tomine Harket går på repeat hos meg om dagen. For en nydelig låt! Den klarer til og med å pirke litt i hjerterota hos en isdronning som meg! Så tenkte jeg måtte dele den med dere 

Her på sørlandet ligger vi nå sammen i sofaen med dynene og ser på hver vår serie. Vi bestemte oss for å ta en rolig kveld, sånn at vi orker mest mulig gøy de to neste dagene. Ingen av oss har to dagers-genet, så vi tenkte det var lurest slik.

Snakkes i morra, mine kjære! 

BOKTIPS FRA EN LESEHEST

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Det er så mange som har etterlyst boktips til sommeren i kommentarfeltet, så jeg tenkte jeg skulle tipse om bøker etterhvert som jeg leser dem. Disse fire bøkene har jeg lest på denne turen til Hellas, og ett hjerte symboliserer ett øye på terningen :-) 

Offer uten ansikt av Stefan Ahnem: 
Den beste boken både mamma og jeg leste på turen! En spennene krim hvor mobbing og hevn står i fokus. Pluss for at boka er feit og interessant hele veien. Minus for at jeg ikke blir ordentlig kjent med eller engasjert i hovedpersonen, som er en politietterforsker man møter for første gang i denne boken.

På innsiden av Eirik Jensen: 
Jeg har jo nettopp brukt et semester på å skrive en oppgave om mye av det denne boken handler om, så jeg leste den kanskje med et annet blikk enn hva en som ikke kjenner til diverse avdelinger og omorganiseringer vil gjøre. Men absolutt en OK bok å lese hvis du vil vite litt om hva som skjer i de mørkeste krokene i Oslo by. Jeg må gi boken litt minus for at den var oppramsende, og inneholdt lite av det man egentlig vil vite om Eirik Jensen. 

Det henger en engel alene i skogen av Samuel Bjørk: 
Denne leste jeg i rekordfart, måtte vite hva pokker som var greia. Ganske ekkel bok hvis du lager deg bilder i hodet underveis i lesingen. Jeg likte at handlingen finner sted i Oslo og omegn, og dessuten engasjerte jeg meg i de to hovedpersonene. Gleder meg til neste bok i serien, denne var skikkelig bra! 

Elle Melle av M.J Arlidge: 
Se for deg at du er fanget sammen med en du er skikkelig glad i. Ingen mat og drikke, null muligheter for å rømme. Kun en revolver, med én kule, og eneste mulighet for å slippe fri er å skyte den du er fanget sammen med. Alternativet er et begge to dør av mangelen på mat og vann. Grusomt dilemma, eller hva?! Det perfekte utgangspunkt for en spennende bok. Den er underholdende lesning, men når ikke heelt opp. Men den vipper mot en 4'er, altså! 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Har du noen boktips til meg? Gjerne nyere bøker som man enkelt finner i butikk nå! Jeg blir ikke hjemme lenge før jeg har tenkt meg avgårde igjen, så det blir en tur på bokhandelen i aller nærmeste framtid :-) 

SOMMERENS HETESTE BOKTIPS

Annonse 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noe jeg gleder meg til nå: å legge pensumbøkene ned i kjelleren, kjøpe en haug med bøker, sette meg på et fly et eller annet sted, og ligge og lese under solhatten mens jeg hører på bølgeskvulp. Det er i hvertfall ingen tvil om at det er på tide å si opp Netflix-abonnementet, og drømme seg bort i bøkenes verden, det er den tiden på året. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jeg har tjuvstartet litt, og lest den første romanen i serien Calendar Girl. Den heter Forført, og er bok nummer 1 av tre bøker. Husker du 50 Shades of Grey-bølgen? Jeg er ganske sikker på at vi kommer til å se det samme igjen denne sommeren, bare med Calendar Girl-serien. Så, over til hva boken handler om: 

Mia Saunders trenger penger - mye penger. Nærmere bestemt en million dollar. Hun har ett år på seg til å betale farens spillegjeld, for han er nemlig truet på livet. Det ser mørkt ut for Mia, som bare er en 24 år gammel servitør som drømmer om å slå gjennom som skuespiller. Men så blir hun tilbudt en jobb som eksportepike. Oppdraget virker enkelt; hun skal jobbe som eksklusiv eskortepike i ett år, og betale ned på farens gjeld underveis. Hver klient leier henne for én måned av gangen. Hun skal være selskapsdame - sex er ikke en del av kontrakten, og skal kun skje frivillig. Å tilbringe en måned med en rik kjekkas hun bare trenger å ha sex med dersom hun har lyst? Høres ut som lettjente penger. Mia bestemmer seg for å ta jobben, stenge alle følelser ute, tjene pengene og vende tilbake til sitt gamle liv som om ingenting har skjedd. Men ting går ikke helt som planlagt... 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det står vel "anbefalt aldersgrense 18 år" på coveret av en grunn. Når jeg skriver dette innlegget har jeg fremdeles ikke lest de siste sidene i boken. Vil jo ikke komme med noen spoilers. Jeg blir bare helt oppslukt av slike bøker og lever meg skikkelig inn i handlingen. Noen ganger tar jeg meg selv i å sitte og smile eller rynke pannen, og da våkner jeg litt. Haha! Boken er lett underholdning, du blir verken hjernekirurg eller klokere av å lese den - men er det ikke det vi går for nå når semesteret nærmer seg slutten, og sommerferien nærmer seg? Sommerflørter, spennende eventyr og netter som skal skrives inn i de hemmelige historiebøkene.

KONKURRANSE 
Selv om jeg ikke har prøvd meg som eskortepike, har jeg en historie fra en gang jeg nesten følte meg som en. Jeg var på en utenlandstur med en flokk billedskjønne venninner, og som vanlig gikk vi ut på kvelden for å spise middag og ta noen drinker. Vi var vel på vår andre drink da det plutselig stod en Möet på bordet. Litt harry, men smigrende og. Så vi vinket bort til bordet med menn som hadde sendt flasken over, spanderte på dem et smil og koste oss videre i fred. Da flasken var tom, kom det en flaske til. Jaja, de gjør det jo frivillig, tenkte vi. Til slutt kommer det en ny flaske, med en tilhørende lapp til bordet. På lappen stod det ?1000 Euro?, navnet på et hotell og et romnummer. Vi satt bare og måpte hele gjengen. Her trodde vi at vi ble sjekket opp, og så var vi midt i en prostitusjonhandel?! Vi ble så fornærmet at vi tok Möeten under armen, forlot restauranten og fortsatte jentefesten vår et annet sted. Sånn kan det gå!

Har du en historie du har lyst til å dele? Noe du har gjort for den store kjærligheten, en sommerflørt, en forførende historie, noe flaut eller noe sexy? Gå inn på calendargirl.blogg.no og skriv din historie. Du kan vinne gavekort på boken (det deles ut syv stykker), og i tillegg trekkes det to hovedpremier som er gavekort på en romantisk get away til en verdi av 5000 kroner.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Calendar Girl: Forørt er i salg fra I DAG, 30. mai, og jeg gleder meg allerede stort til oppfølgerne kommer! ♥​

TO FILMER Å SE


Jeg hører rykter om at det er vanlig å dra ut i kveld, altså dagen før 17. mai? Hva er det med folk? Bare fordi man har fri betyr det vel ikke at man er nødt til å drikke! Haha. Jeg hadde i hvertfall ikke kommet meg opp til frokosten grytidlig i morgen hvis jeg dro ut i dag.

Til dere som derimot skal slappe av hjemme i kveld, har jeg to helt fantastiske filmtips! Det skal mye til for at jeg følger med på en film helhjertet og med full konsentrasjon uten å trykke litt på iPhonen innimellom, men her snakker vi sette på pause hvis det tikker inn en SMS-filmer. Jeg digget begge to - som jeg altså så i går ;-) Colonia med Emma Watson er en creepy sekt-film. Den kunne blitt ødelagt av dum jente som går alt for langt for kjærligheten-syndrom, men den overlever til og med det. Veldig spennende! Joy med Jennifer Lawrence er både trist, morsom og inspirerende, faktisk en av de bedre filmene jeg har sett på lenge. Og det beste med begge filmene; de er basert på hendelser fra det virkelige liv. Se dem hvis du ikke har gjort det allerede! 

I dag har jeg sovet lenge. Veldig deilig. Og i dag skal jeg ikke gjøre så mye annet enn å freshe opp hjemmet mitt og meg selv, så jeg er klar til morgendagen. Jeg har faktisk ingen store 17. mai-planer i år, skal ha en veldig liten samling til frokost hjemme hos meg selv, og tar alt som det kommer etter det. Uansett så gleder jeg meg til å ha det gøy med fine venninner! :-) 

GIRLS LIKE


Kanskje ikke så dyp som annen musikk jeg pleier å anbefale, hehe. Men denne har vært i ørene mine nonstop hele helgen, og også etter at jeg kom hjem fra tur. Ble så overrasket da jeg fant ut at jenta som synger er Zara Larsson. Uansett, syns sangen er deilig, og den får meg til å glede meg enda mer til sommer og vin ;-) 

Jeg ligger fremdeles i sengen og svarer på mail, men snart får jeg skolerelatert besøk og skal skrive oppgave. Vi satser på å bli ferdig med bibelen (som jeg kaller den) før 17. mai, selv om fristen er 24. mai. Får være grenser for hvor lenge man skal sitte og knote! Jo tidligere vi blir ferdig, jo mer tid får vi til å lese til neste eksamen - det kjennes virkelig ut som en evighet siden jeg satt og leste med markeringstusj-bart og koffeinoverdose sist. Blir jo litt småsprø i slike perioder, men jeg liker det uansett bedre enn gruppeeksamener som går over maaange uker. 

Ellers driver tanken på å ta master fortsatt rundt oppe i hodet på meg. Jeg ble så flau her om dagen, da jeg fant ut at jeg kan ta en master i nesten HVA SOM HELST. Jeg trodde helt ærlig at det var veldig begrenset hva jeg kunne velge, og at det måtte være noe som gikk hånd i hånd med bacheloren min. Så feil er det mulig å ta... Så da åpnet det seg plutselig en ny verden av muligheter, og jeg har mye research å gjøre. Tenk at jeg ikke visste det?! Herregud. Google-loggen min viser ting som "hvilken master kan man ta etter bachelor i markedsføring", ikke rart jeg ikke fant noe svar.

Nei, nå må jeg rydde unna arbeidsbordet og dusje kroppen jeg bor i. Håper vi prates senere! 

WITH YOU IN THE MIDDLE


Nå er det lenge siden jeg har kommet med noe musikktips her på bloggen, så her kommer et! Kjetil tipset meg om denne sangen, og jeg har hørt på den nonstop siden. Det er en sånn lyd i den som jeg typisk blir helt avhengig av, dere skjønner hvilken jeg mener, ikke sant? Haha! Forhåndspostet innlegg, så jeg sitter sikkert med et vinglass i hånda og ler meg i hjel akkurat nå - håper alle har en fin lørdagskveld! 

DET BLIR BARE VANSKELIGERE...

... og vanskeligere, å komme med nye serietips. Lets face it! Vi har alle sett de beste seriene som er å se. Vi har kjærlighetssorg etter Entourage, Breaking Bad, Dexter og alle de virkelige gode seriene. Å finne noe nytt som er like bra er nærmest blitt umulig! Tenkte jeg kunne dele noen av mine nyere oppdagelser, i håp om at du kanskje ikke har sett alt fra før :-) 
 
Shameless! Flere lesere har tipset meg om denne serien, så for et par dager siden tenkte jeg; jaja, det kan vel ikke skade å gi den en sjans. Tror ikke dette er en serie som faller i smak hos alle, men liker du den så elsker du den tror jeg. Den er mørk men humoristisk - altså, man blir bare glad for at denne serien ikke minner om ens egen familie. For et kaos! Kan sees på Netflix, og sikkert en haug av streamingsider :-) 

American Crime Story er en ny serie som handler om dobbeltmordet som O.J Simpson ble siktet for. Kardashian-pappa Robert var en av advokatene til Simpson, og det kan nesten virke som en av grunnene til at denne serien har fått mye oppmerksomhet, hehh. Men det var jo faktisk en gang back in the days hvor O.J Simpson var større stjerne enn Kardashians! Jeg vet ikke om noen norsk kanal/nettside som sender denne serien, men du kan finne den på diverse streamingssider, og jeg vet at noen ser den på PopcornTime også. Jeg har ikke rukket å se en hel episode enda, men har planer om å få mamsen til å slenge seg med på serien i kveld! 

Black Widows - skandinavias forsøk på å gjenskape Desperate Housewives? Ikke like vellykket, men underholdende nok likevel. Tre koner som er drittlei av mannfolkene sine, og bestemmer seg for å sprenge dem i luften. Det fører med seg nok av drama... Kan sees på TV3.no gratis med litt reklame, eller på Viaplay uten reklame. Bilde lånt av TV3!

Helt Perfekt er uten tvil inspirert av danskenes Klovn. Men siden Klovn er det beste som finnes i verden, funker det ganske greit med Helt Perfekt også. Det går en ny sesong nå, hvor nye episoder kommer hver søndag. Hvis man har Dplay.no, kan man se episodene på nett uten reklame, og man får sett neste ukes episode også. Bare et lite tips! Bilde lånt av TV Norge.

Neste sommer er nok en av mine yndlingsserier for tiden. Herregud, som jeg LER. Jeg ler selv om jeg er alene, og det skal litt til. Fantastiske skuespillere, latterlig god humor og sommerfølelsen! Kan også sees på TV Norge hver søndag, eller man kan se på Dplay.no hvor man også får se neste ukes episode - det koster penger, hvis det skulle være noen tvil. Bilde lånt av TV Norge!

Cocktails with Khloé - som jeg nesten ikke kjenner igjen! Hva har hun gjort med ansiktet sitt? Uansett. Khloé Kardashian har fått et nytt talkshow som jeg vet mange er nysgjerrig på. Jeg har enda ikke fått sett det selv siden jeg ikke har PopcornTime, men har fått tips om at det ligger der. Jeg prøver for harde livet å finne et annet sted å se det, så si i fra hvis du har tips ;-) 

Skam har jeg tipset om før, men nå kommer det ny sesong til uken! Du kan se den på NRK.no og få litt valuta for lisenspengene ;-) Hvis du ikke har sett sesong 1 allerede, så kan du jo kose deg med den fram til sesong 2 begynner på fredag. Førsteinntrykket er kanskje at serien er for 12-åringer, men jeg lover at du som 20-åring eller 30-åring vil digge den også. 

Noe du kunne tenke deg å se? Nå skal mamsen og jeg bestille take away burgers og kose oss med serie! 

10 SANGER Å VÅKNE TIL

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Har fortsatt ikke rukket å kjede meg - vinterferie er FANTASTISK! Skal du gjøre noe spennende i vinterferien? Blir ikke noe eventyr på meg, dessverre. Skulle gjerne reist og fått litt varme, men jeg har en del ting som holder meg hjemme i dette kalde landet, og det er egentlig helt greit. Dessuten har jeg mange friuker framover, så kanskje jeg uansett kan hoppe på et fly i nærmeste framtid. 

Ellers har jeg ikke noe spennende å dele med dere i dag! Men jeg kan dele morgen-spillelista mi med dere? Det er sangene jeg drikker kaffe, dusjer og sminker meg til for tiden. Sykt weird sammensetning av sanger, men noen ganger trenger man litt gangster boost (got kendall, got kylie, got miley, haha) og andre ganger trenger man bare en gladsang, slik som den under her. Ny favoritt! Link til spilleliste her, jeg sletter og legger til hele tiden. Spotify-nørd, ja!

EN NYDELIG OVERRASKELSE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA I dag var det nesten vår, dere. Så jeg tok med meg snørrtrynet mitt ut i sola, for å nyte søndagen med min bestevenninne Naddis AKA bride to be. Jeg tar min rolle som kommende brudepike veldig seriøst, og vil helst ikke gå glipp av noe. I dag var det Christiania Glassmagasin sin bryllupsmesse som stod på planen - Naddis har allerede planlagt bryllupet sitt på Pinterest virker det som, men det skader jo aldri å få enda mer inspirasjon. 

Vi kikket på litt kaker, borddekning og kjoler, og kjøpte oss en flaske prosecco for å feire en deilig solskinnsdag. Til slutt var det visning av kjoler - og VET dere hva som skjedde?! På slutten fikk vi vite at de hadde fløyet inn Ellie Goulding! Altså: jeg elsker Ellie Goulding. Hun har en helt fantastisk stemme, og sanger som kan gi deg den lille spikeren i hjerte på vegne av gamle dager. Dessuten er hun bare så søt og ydmyk, jeg holdt på å le meg i hjel da hun fikk latterkrampe på scenen og nesten ikke klarte å starte på neste sang. Hadde jeg vært artist hadde det vært meg i et nøtteskall. Alltid le når du ikke skal le! Det er en viktig leveregel ;-) Vi fikk alle hitsene servert på rekke og rad, og jeg satt bare der og kunne ikke skjønne hva jeg hadde gjort for å fortjene en surprise konsert av Ellie Goulding på en helt vanlig søndag ♥OLYMPUS DIGITAL CAMERA Mine favorittsanger fra Ellie Goulding: 
♥ I know you care 
♥ Dead in the water 
♥ Burn 
♥ Army 
♥ Something in the way you move 
♥ Love me like you do 

Kanskje det var en eller to du ikke hadde hørt før! Nå skal jeg ta kvelden. Ingen skole i morgen, så jeg skal prøve å lage noe brukbart bloggstoff til den kommende uken! Nattinatt :-) 

TV-SERIER DU KANSKJE IKKE HAR SETT

Jeg er så flink til å gi andre tips, og drite regelrett i tipsene selv. Ikke se på serier i eksamensperioden, hilsen en som satt oppe til klokken fire i natt for å se en hel serie. Øyevitne, hvis noen lurte. Tok like gjerne hele serien på rappen, ettersom jeg var så lei av å lese. 

Vel vel. Det er så lenge siden jeg har funnet en serie jeg liker, føler jeg har sett ALT som er å se. Men nå har jeg tre relativt nye tips som jeg tenkte å dele med deg: 
♥ Øyevitne var altså serien jeg så i går. Norsk krimdrama over seks veldig spennende episoder. Hvis du er bloggleser-veteran kjenner du kanskje igjen gutten til høyre på bildet? Han har hovedrollen i serien, og jeg tror han gjorde rett i å legge bloggkarrieren på hylla for å være skuespiller. Han er helt awesome i serien! Jeg liker serier hvor man har svaret på gåten hele veien, og man sitter og heier rollene frem til løsningen. Bedre det, enn å sitte som et stort spørsmålstegn og ikke skjønne noe for siste episode. Anbefales på det varmeste! Kan sees på nrk.no :-)  

Jessica Jones har jeg faktisk bare sett én episode av, og jeg så den i dagens lesepause. Men jeg syns den virket såpass spennende at jeg slenger den med her! Kort fortalt handler den om en kvinnelig privatetterforsker som tar på seg å stoppe en mann som kan styre andre mennesker og få dem til å gjøre nøyaktig hva han sier. Hun har visst vært et offer for denne mannen selv. Jeg gleder meg til fortsettelsen, på Netflix.no. 

Unge Lovende er en NRK-serie som jeg også så på én kveld. Angret litt på at jeg ikke bruke lenger tid på den, for den var så kos å se på! En serie mange unge kan kjenne seg igjen i, og den byr både på latterkramper og triste stunder. Du kan se den på nrk.no.

Håper du kan få bruk for et av tipsene, enten du bare trenger en lesepause eller om du har en fyllesyk og jævlig søndag foran deg i morgen. Selv sitter jeg på rumpa med kalkulatoren på hodet og en blyant i øret, og nå gleder jeg meg veldig til å gå og legge meg. Nattinatt! 

VI KAN NESTEN IKKE VENTE

Kinobillettene er sponset Da jeg var hjemme i Tønsberg i helgen, dro jeg på besøk til Malin på hemmelig oppdrag. Eller det vil si; hun visste at jeg skulle komme og se på film, men hun visste ikke at jeg hadde med meg en liten overraskelse...

Malin ble så glad da jeg tekstet henne og spurte om ikke vi skulle ha et lite Hunger Games- marathon. Hun er nemlig så fan av filmene (og av bøkene) at hun ser elektrisk ut når hun snakker om dem. Og hun vet alt. Hun vet ting som kun står i bøkene - og sikkert ting som skulle stått i bøkene men som ikke står der (hehe). Malin og jeg er helt ulike. Kanskje er hun den gode venninnen jeg har som er mest ulik meg selv. Jeg syns drager er teit, jeg har aldri sett Ringenes Herre og jeg kommer muligens aldri til å gi Game of Thrones en sjans. Jeg liker å se på noe som er realistisk. Men en vakker dag for jeg vet ikke hvor lenge siden, klarte Malin å overtale meg til å se på The Hunger Games - og jeg er litt sånn stabeist, så det satt litt langt inne å innrømme at jeg.... ELSKER det. Hunger Games er ikke realistisk, men jeg forelsket meg helt i Katniss og Peeta. Og ikke nok med det, jeg blir så opprørt av urettferdigheten og spillet at jeg sitter med høy puls gjennom en hel film.
Jeg hadde med meg popcorn, drumstick og hokeypulver - det er forresten vårt faste kinogodteri. Når jeg tenker meg om, er det ingen jeg har vært så mye på kino med som jeg har med Malin! Så vi koste oss med det mens vi så Mockingjay Part 1, og med rulleteksten dro jeg fram to billetter til gallapremieren for Mockingjay Part 2. Og jeg tror aldri jeg har sett noen bli så glad for en kinobillett! Malin (eller Malniss som hun heter i kontaktlisten min) hoppet av glede i sofaen 
Så, 17. november skal vi på premiere og se The Hungergames Mockingjay Part 2, og jeg gleder meg helt sinnsykt mye til å se avslutningen. Med tanke på hvordan Part 1 sluttet, kan denne dagen egentlig ikke komme fort nok...  Blir deilig med en skikkelig pause i eksamensstresset, med besøk fra Tønsberg. Vi skal på spa og pynte litt på sjela, ut og spise god mat og så på kino. Weee! Her er traileren til filmen: 

Har du planer om å se filmen? Den har premiere i Norge dagen etter førpremieren vi skal på, altså den 18. november :-)

NÅR DU BLIR SKIKKELIG FORELSKA I EN SANG


Vakre Adele gjør comeback, og jeg kan ikke få sagt nok hvor mye jeg elsker denne sangen. Den river til og med i hjertet på en som ikke har noe hjerte for tiden 

Har du hatt en fin helg? Det har jeg. Med masse familie, og det som hører med. Turer i finværet, masse god mat, småkrangling og kaffebesøk. Ingenting er bedre enn familie, men det er heller ingen som kan gjøre deg mer gæren. Når pappa hører på radio for eksempel - jeg blir så kvalm av radioprating at jeg kan brekke meg når enkelte programmer står på. Og så er det jeg som er unormal og vanskelig?! Aldri.... Hehe. 

Jeg blir i Tønsberg til i morgen, og så må jeg vel komme meg ut av dvalen og tilbake til storbyen. Håper du liker sangen og har en fin kveld :-) 

HOTLINE BLING


Jeg vet ikke hvorfor, men jeg har hørt på denne sangen i hele dag og den gjør meg i godt humør. Og så blir jeg litt klein av dansingen til Drake....? Hehe. 

Her sitter jeg med håndkle på hodet og lurer på hvordan jeg skal klare å komme meg opp klokken 6 i morgen tidlig. Jeg har vært på en sen treningsøkt, og jeg blir jo  gira etter trening. Kjennes ut som jeg har drukket både kaffe og redbull, kunne sikkert vasket hele leiligheten og gjort ferdig en eksamen med denne energien. Nei, å trene så sent er tydligvis ikke noe for meg. 

Vi snakkes i morgen, godnatta 

TO FAVORITTER PÅ HØSTLISTA


Tenkte jeg skulle dele to av favorittene på høst-spillelista mi med dere. De er perfekte til å ha på ørene når man går eller tur eller tar bussen. Rart hvordan ting som vanligvis irriterer en på sin vei kan bli vakkert bare man har fin musikk på ørene. En gammel sur mann på trikken blir plutselig en nostalgisk statist i min lille musikkvideo på vei til skolen, haha ♥

Jeg har nettopp kommet hjem fra skolen, og skal lage tomatsuppe (fra pose, faktisk...) før jeg buser videre. Har man det travelt, så har man det travelt! Beklager at det ikke var så mye å klikke seg inn her for i dag, men håper hvert fall du liker sangene :-) 

LOOKING TOO CLOSELY


Jeg må bare dele denne sangen med dere. Noen ganger kommer jeg over sånne sanger som jeg kan høre på døgnet rundt i flere uker. Denne sangen har fått sin egen oppgave, og det er å fylle ørene mine med lyd når jeg går til skolen eller tar bussen et eller annet sted. Syns den er så fin 

Ellers sitter jeg fortsatt og jobber med eksamen, så dette innlegget er forhåndspostet. Det blir en heldags i dag, for vi skal levere eksamen i forhandling og påvirkning senest i morgen tidlig. Og når den er levert, har vi nøyaktig én uke på å gjøre ferdig eksamen i bedriftsøkonomi. Jeg liker forresten ikke bedriftsøkonomi likevel, foreløpig har jeg fortrengt det og ikke gjort en eneste oppgave hjemme. Så der har dere skolelyset deres! Hva skjedde... 

Vel, lykke til Ida. 

HVER ENESTE KVELD

Du vet når man er så trøtt, at det gjør vondt i øynene og i beina? I dag sov jeg middagslur. Jeg kan ikke huske at jeg noen gang har gått og lagt meg for å sove en middagslur med vilje. Jeg mistenker at det er fordi jeg fyller 25 år på søndag, kanskje alderen virkelig begynner å sette seg i kroppen. 

Jeg har prøvd å blogge mange ganger i dag. Prøv å skrive noe interessant, når alt du har gjort er drit kjedelig. Jeg har tenkt på å ha et sånt "time for time"-innlegg, fra en typisk dag i mitt liv. Sjukt dårlig timing. I dag har jeg stått opp. Gått i så mye regn at jeg kastet inn paraplyen og gikk for å kjøpe meg et månedskort. Vært på forelesning. Jobbet med eksamen. Sovet denne fantastiske middagsluren. Og, jo! Jeg har gjort én morsom ting i dag; jeg har vært på quiz. Men jeg har ingen morsomme eller provoserende observasjoner derifra heller. Bortsett fra at jeg var på laget "Jesus Quiztus" og at vi kom på sisteplass. 

Ikke har jeg tatt et eneste brukbart bilde de siste dagene heller. Prøv å ha verdens beste jobb, og ikke klare å gjøre den bra! Dét føles dritt. Men når helgen kommer, får jeg heldigvis litt tid igjen. Og er det noe jeg har bestemt meg for, så er det at jeg framover skal prioritere bloggen min foran skole. Å gå på skole skulle jo bare være et lite sideprosjekt, hvem skulle tro at det ble et altoppslukende, kaotisk mas. HEHE. 


Har forelsket meg helt i denne sangen i dag. Nåå er jeg nettopp kommet hjem fra quiz, og må faktisk skynde meg å sove for å overleve morgendagen 

ENDA ET SEREIETIPS

Når jeg gir dere tips, kommer flere gjerne med tips tilbake. Og det elsker jeg! Vet ikke hvor mange restauranter jeg har spist på, hotell jeg har bodd på og sanger jeg har hørt på "fordi leserne mine sier det". 

Og forrige gang jeg tipset om serier, fikk jeg et tips i kommentarfeltet om å sjekke ut serien "The Fosters". Det er en serie jeg har scrollet forbi i flere år, fordi jeg tenkte at det var en dårlig komedie. Har sikkert blandet den med "The Fockers", også kjent som "Sviger er aller verst". Men jeg så tre episoder av The Fosters i går kveld, og syns bare det var en fantastisk fin serie. Og ikke at det er helt normalt eller noe, men jeg avsluttet hver episode med å gråte en skvett. Haha 
Kort fortalt handler serien om paret Stef og Lena, to kvinner med store hjerter, som åpner hjemmet sitt for to nye fosterbarn. De har en sønn fra før, i tillegg til at de har adoptert to tidligere fosterbarn. Da er det vel ingen overraskelse at det kan være litt av et styr å holde orden og ikke minst passe på at alle barna tar de riktige valgene. Overhodet ikke en serie med en stor, kaotisk og komisk familie - den er virkelig rørende syns jeg. Og så mistenker jeg at det er soundtracket til serien som sender meg rett i sippeland... 

Man trenger ikke mer enn The Fosters på en høstkveld hvor det er kaldt ute og kjedelig inne :-) Dessuten er den ikke så vanvittig spennende, så det er faktisk mulig å nøye seg med én episode før leggetid. Man kan se serien på Viaplay, på Popcorn-Time hvis man ikke har noe i mot ulovligheter, og sikkert på en del andre streamingsider. 

Så, over til meg! Jeg kom nettopp hjem fra skolen og skal nå hive meg over husarbeidet. De som bodde i leiligheten før meg må ha laget middag inne i oppvaskmaskinen eller noe, for den lukter HELT forferdelig. Så nå står maskinrens, klesvask, støvsuging og matlaging på planen før jeg skal hoppe til sengs med litt pensum. Det blir så mye skole framover at jeg nesten ikke tør å tenke tanken - men som alltid godt å bruke hjernen litt. I følge en som mailet meg i stad, er jeg "dom å har styge klær", så den "dom"-delen må jeg vel bare begynne å jobbe med ASAP.

Ha en fin kveld, dere! :-) 

ET LITE SERIETIPS

Å ha en serie å følge med på, syns jeg er den perfekte avkoblingen i hverdagen. Å ikke bruke hjernen i tre kvarter - hvis man er så flink at man klarer å holde seg til én episode. Jeg føler at jeg har sett alt som er verdt å se av serier, så var nesten litt desperat etter å finne noe nå. Men så fant jeg unREAL ved en tilfeldighet i går, og ga det en sjanse. Jeg er ikke så kravstor, det trenger ikke å være et mesterverk som Breaking Bad eller Entourage for at det skal fenge meg. unREAL fikk meg definitivt til å glemme at jeg skulle tømme oppvaskmaskinen før jeg la meg, så plusspoeng for det. Serien handler om et crew som produserer et TV-program som heter Everlasting, egentlig nøyaktig det samme som The Bachelor. Fokuset er hele veien hvor iscenesatt og falskt alt er, når man ser serien tror man nesten ikke på hva folk kan finne på for å lage bra TV. Men jeg tviler faktisk ikke på at reality-bransjen fungerer slik i noen deler av verden. Så det var et lite serietips til deg som trenger en ny serie, og som tar til takke med litt enkel underholdning. Hva passer vel bedre nå som alle blir syke fordi det er dritkaldt om morningen og dritvarmt midt på dagen? ♥

Det finnes sikkert mange streamingsider man kan se serien på. Selv har jeg sett starten på Sumo, og jeg vet også om noen som ser det på Popcorn-Time for de som driver med den slags ulovligheter! 

Shit, så trøtt jeg er i dag. For ingen grunn! Men nå skal jeg ut og gjøre ærender, så rekker jeg vel å sove litt i køen på apotekt. Ønsker alle en strålende dag! 

PREMIEREKVELD OG LEAMUS

OMG, jeg tror jeg har klart å lure kroppen min til å ikke være syk likevel! Oppskriften jeg fulgte var følgende: et halvt døgn under dyna, to ginger shots og en skikkelig spicy hjemmelaget thai-suppe. Det er godt mulig at det er psyken som har gjort meg frisk, men hvis det hjelper å tro på ingefær og chili, så holder det for meg. 

Jeg ligger i senga og spiser sjokolade. Fikk goodiebag på skolen i dag, proppfull av godteri. Og bind. Vet ikke hva jeg skal gjøre med bindet enda, men godteriet spiser jeg. Ellers har Kjetil og jeg vært på kinopremiere av Wendy-effekten i dag! 
Koselig med en kinokveld midt i uken, så kan man kjøpe brus og popcorn og late som om det er litt helg. Og jeg kunne jo ikke la være å dra og se en film med Linn Skåber på filmplakaten! Jeg elsker jo alt hun er med i. Men det var ikke nok Skåber i denne filmen syns jeg. Min personlige mening om filmen er at den var underholdende nok, lett underholdning hvis man vil humre litt på en regnværsdag i høst. Langt i fra like morsom som Trainwreck, men noen morsomheter er man garantert når Linn Skåber og Morten Ramm har to av hovedrollene ♥

Jeg har skolefri i morgen, så nå gidder jeg ikke å haste meg i søvn. Har hatt konstant leamus på øyet de to siste ukene fordi jeg har latt alt stresse meg. Alt fra viktige ting som salg av leilighet, til små ting som å sovne fort nok. Høyre øye har gått helt i rumperister-modus, og har kun korte opphold når jeg glemmer alt jeg har å gjøre. Haha! Så i kveld skjer alt i sneglemodus, og så satser jeg på en leamus-fri dag i morgen. Nattinatt, søte dere!

LITT LÅPSLEY PÅ SENGEKANTEN


Fant en ny sang av Låpsley i dag, og jeg elsker denne like mye som de andre, så måtte bare dele ♥ Er hun kjent, forresten? Jeg fant henne bare helt random på Spotify, og ble helt fanget.

Flere har uttrykt sin misnøye over bloggen om dagen, og jeg kan ikke gjøre annet enn å legge meg flat. Jeg vet at det er litt kjedelig for tiden! Men jeg bor i pappkasser i en ellers tom leilighet, selger en annen leilighet, har akkurat begynt på skolen igjen og har så mye å sette meg inn i. Men jeg tenker på dere hele tiden, og lover å komme sterkere tilbake! :-) 

Nyt sangen og sov godt ♥

DET ER LENGE JEG HAR LEDD SÅ MYE

Annonse 

Det er lenge siden jeg har ledd så mye av en film på kino! I går kveld var jeg invitert til eksklusiv førpremiere på filmen Trainwreck sammen med noen andre bloggere. Jeg tok med meg to venninner på kinodate, og vi koste oss med sushi og vin før filmen ble rullet i gang. Jeg hadde allerede sett traileren til filmen, og gledet meg veldig til å se den. Se traileren rett under her! 


Filmen handler om Amy (jeg tror Amy Schumer spiller seg selv) i 30-årene, som lever livet på Manhattan. Hun drikker for mye, røyker for mye, ligger med for mange... Og så forelsker hun seg, da! Og da er det på tide å bli voksen. Men det er lettere sagt enn gjort for en som er oppvokst med å få høre at monogami ikke er realistisk. Jeg skal ikke avsløre så mye mer av hva som skjer i selve filmen, men jeg skal fortelle dere hva jeg syns om den!
Ååh, jeg er helt forelsket i Amy Schumer. Hun er jenta du vil være bestevenn med, men som du er veldig glad for at du ikke er. Og for å si det sånn, filmen skuffet ikke! Jeg lo fra start til ende, måtte faktisk begrense meg litt et par ganger fordi jeg har en ganske mandig og forstyrrende latter når jeg har det skikkelig gøy, haha. Filmen var noe klein - hysterisk morsom, men samtidig realistisk nok til at jeg klarte å leve meg inn i den og få blanke øyne da den ble litt trist innimellom. Jeg syns den hadde mer dybde enn chick flick-filmer vanligvis har, og ja.. Jeg elsket den rett og slett. 

Er det en film du MÅ se med en venninne eller med vennegjengen i høst, så er det denne. Jeg kan garantere at dere får dere en god latter, og at minst én gang i løpet av filmen kommer dere til å peke på hverandre og hviske; det der er SÅ deg! 

Filmen har premiere i Norge I MORGEN, altså 14. august. Så det er bare å skaffe seg en kinodate - anbefaler riktignok en venninnedate, og ikke en Tinder-date :-) 

For kinoprogram på din nærmeste kino og billetter, se her

Noen av dere som allerede har planer om å se filmen? 

I LOVE THIS SONG

Blir mange musikktips når dagene mine er så ensformige... Meeen, har fått inntrykk av at mange av dere liker å få tips til sanger å ha i spillelisten, så jeg bare kjører på når ørene mine forelsker seg :-) 

Jeg er veldig glad i Highasakite, og akkurat nå er denne sangen favoritten. Har hørt på den mye i disse stressende dager, og den gir meg så mye ro ♥ Ellers gleder jeg meg veldig til Highasakite slipper sangen som er intro på Frikjent-serien. Jeg tror det er den fineste sangen jeg noen gang har hørt, og jeg trenger den virkelig i playlisten min! 

DAGENS SOUNDTRACK

I går kveld var jeg på kino og så The Duff. Ikke en film jeg ville brukt penger på å se hvis jeg ikke kjedet meg veldig, men vi kjedet oss veldig så da var det innafor. Uansett, denne sangen var en del av soundtracket på filmen så jeg gjenoppdaget den og den har gått på repeat i hele dag. 

Nå skal jeg ta meg en lang pause fra bordet som flyter over av ark og mediestrategier, for ellers kommer jeg til å hive Mac'en og fargetusjer og alt som er i veggen snart. Jeg blir GAL. 

BRUCE <3

I dag har jeg lyst til å reise meg og gi Bruce Jenner stående applaus. Jeg syns det er så trist når mennesker ikke tør å være den de er. Når noen føler at de må gjemme sitt virkelige jeg, i frykt for å bli dømt, forlatt, mislikt, latterliggjort og det som verre er. Jeg tror egentlig ikke man kan forestille seg hvordan det er uten å ha vært gjennom det, langt i fra, men jeg føler skikkelig med Bruce som er hva... 65 år? Og ikke har klart å være seg selv på ordentlig før nå. Jeg er så glad for at han har gitt dette intervjuet og er så åpen, jeg er helt sikker på at det kan hjelpe noen ♥

Her er noen klipp fra intervjuet, etter hva jeg har hørt skal hele det to timer lange intervjuet vises på TV2 Bliss førstkommende mandag klokken åtte. Se og lær, mine venner!

Edit: for de som vil se intervjuet allerede nå, så ligger det HER. Takk til Marit i kommentarfeltet for link :-) 

MORGENRITUALET

Etter at "syklubben" min ga meg Nespresso-maskin til jul, har jeg fått et nytt morgenrituale. Når øynene endelig fungerer, spretter jeg ut på kjøkkenet, lager en kaffe og setter på musikk som er akkurat høy nok til at jeg våkner litt mer, og akkurat lav nok til at jeg håper at jeg ikke forstyrrer naboene sin morgen. Hadde aldri trodd at jeg skulle bli en sånn som sitter og koser meg med kaffe på morgenkvisten, begynner jeg å dra på åra da eller? I dag er det denne sangen som fyller leiligheten, så tenkte bare å si hei og dele den med dere. Jeg er oppe litt tidligere enn jeg må, men ettersom jeg ikke stoler på NSB for fem øre, tenkte jeg å komme meg til flyplassen i god tid. Vi snakkes senere! ♥

SUNDAY MORNING

God søndagsmorgen, dere ♥

Jeg har fått nye blomster i hus. Det er alltid deilig, men jeg vet ikke om det ble for sterke farger denne gangen? Hver gang jeg går inn i stua føler jeg at det står en klovn i hjørnet. Men om det er blomstene eller feber vet jeg ikke, haha. Jeg begynner heldigvis å bli i litt bedre form, nå har jeg i hvert fall kommet meg opp av sengen og tenkte å prøve meg på litt frisk luft i dag. Noen ganger kan det faktisk hjelpe litt med hjemmespa på badet, sminke seg og ta på seg vanlige klær. Lure seg selv, på en måte... 

I går lå jeg og så på reiser, jeg har flere måneder med sommerferie å planlegge. Er det én ting jeg vet, så er det at jeg ikke skal sitte her hjemme i leiligheten og vente på at sola skal skinne. Det gjorde jeg alt for mye i fjor. Hadde en drit kjedelig sommer, kanskje litt fordi jeg konsentrerte meg om å ta lappen og sånt også, men derfor er jeg ekstra innstilt på å planlegge tidenes sommer nå i år. Jeg har sååå mange steder jeg har lyst til å reise (sjokk), så det er aldri for sent å begynne å snuse på billetter. 

Har forresten laget en "snart sommer"- spilleliste på Spotify, hvis det er fler enn meg som trenger et soundtrack for å kunne fantasere om sommer. Den inneholder en del nytt, og noen av de sjeldne fra tidligere år som jeg aldri ble lei av :-) 

NÅ skal jeg stå opp, dusje og lage litt frokost. Og så skal jeg lure meg selv trill rundt, til jeg tror på at jeg er frisk! 

KONKURRANSE: JUPITER ASCENDING

Annonse

I kveld har jeg storkost meg på kino med fire venninner ♥

Vi har vært og sett Jupiter Ascending, den nye filmen med Mila Kunis og Channing Tatum i hovedrollene. Filmen handler om Jupiter Jones, en helt vanlig jente som jobber som vaskedame med familien sin i Chicago. En dag blir hun oppsøkt av aliens, og det viser seg at hun er den rettmmessige arvingen til vår kjære planet jorden - men den får hun selvfølgelig ikke servert på sølvfat. 

Til å være en som vanligvis liker å se "realistiske" filmer, ble jeg overraskende engasjert i det som skjedde på skjermen - og lov meg å se den med 3D-briller hvis dere skal se den! Jeg syns 3D er litt skummelt, føles liksom som om alt skal treffe deg i ansiktet hvert øyeblikk, men det var utrolig gøy. 


KONKURRANSE 

Jeg skal dele ut kinobilletter til 5 blogglesere som skal få dra på kino og se Jupiter Ascending. For å være med i trekningen må du svare på et veeeeldig enkelt spørsmål, og poste svaret ditt i kommentarfeltet under dette innlegget; hvem spiller den kvinnelige hovedrollen i Jupiter Ascending? 

Perfekt avrunding på helgen, sammen med Maria, Kathrine, Maria og Malin. Og hvis vi ikke ser kloke ut med 3D-briller, så vet ikke jeg. Nå skal jeg straks legge meg, selv om faren er stor for at jeg kommer til å drømme om aliens, gallakser og fritt fall fra himmelen :-) 

MY LOVE FOR BOSE

Annonse

I oktober fikk jeg tilsendt dette settet med headphones for å teste det, og nå har jeg veldig lyst å anbefale det videre til dere. Det er nemlig det beste jeg NOEN gang har hatt!! 

Jeg er faktisk den siste i familien til å skaffe meg Bose headphones, mens de tre andre har skjønt det mye tidligere, har jeg kun investert i halvgreie headset med sånn passe grei lyd. Men SoundTrue fra Bose er bare helt fantastiske. Lyden er utrolig bra, og så er de i tillegg veldig behagelig å ha på. Deilig med headphones som ikke lugger når man løper, og som også veier lite og tar liten plass.   

At dette er de beste headphones'ene jeg noen gang har hatt, er ikke bare en saying. Jeg har testet dem over en periode, og i alle situasjoner man kan tenke seg - nesten. Jeg har testet dem på utetrening, innetrening, på flyreise, på gåtur, på biblioteket, på lesesalen, i senga... Og min favoritt: på stranda i Sri Lanka, da jeg gikk for meg selv i mine egne tanker, tegnet i sanda og bare hørte på favorittmusikken min. Bose leverer på alle områder. De er cirka dobbel så dyre som headset jeg har hatt tidligere, men likevel ikke for dyre - syns jeg. Man får mye for pengene, i hvert fall :-) 

Noen ganger når jeg har skikkelig lyst å anbefale sanger videre, enten til dere lesere eller til venner, tar jeg meg selv i å tenke; nei, jeg kan jo ikke det! Hvis de hører på denne sangen gjennom Apple sine ørepropper er den ødelagt for alltid! Haha. God musikk er virkelig avhengig av gode headphones. 

Hvis du skal kjøpe en ekstra fin julegave til noen, så er denne herligheten fra Bose virkelig et godt tips. Noe man bruker ofte, og som sikkert varer halve livet ut. 

Har jeg noen lesere som er BOSE-fans? Sant de er bra? Jeg er i hvert fall super happy med dem! ♥ Og de passer veldig bra til min spilleliste "Min kopp te", hvis noen skulle trenge litt deilig musikk. Ser at listen snart har 500 følgere, så da er vi visst samme med flere musikksmak her! :-) 

Advertisement

ADDICTED TO LOVE

I går kveld fikk jeg filmbesøk, og vi bestemte oss for å se en fjortisfilm som heter Endless Love. Den var faktisk ganske fengende, og passer bra hvis man trenger litt klissete, hjernedød underholdning for en gangs skyld. 

Jeg hang meg opp i sangen som var på traileren, en cover gjort av Skylar Grey. Den finnes dessverre ikke på Spotify enda, men jeg har hørt på den på YouTube helt siden vi så filmen i går. Syns den var såpass fin at jeg ville dele den med dere ♥

NATTASANG OG HØSTPRAT

God kveld fra sengen ♥

Først og fremst; her er en liten nattasang til de som måtte trenge det, jeg har hørt på denne non stop den siste uken, etter at en venninne tipset om den. 

Jeg har ikke gjort så mye annet enn å jobbe med eksamen og vaske leilighet i dag, så det tror jeg ikke at jeg gidder å skvise ut tre lamme avsnitt om. 

Kjenner at kreativiteten har nådd bunnen nå, i forhold til bloggen. Selv om jeg er veldig forelsket i høsten, så er det visst en del av hjernen min som ikke er så glad i den. Helt siden jeg var liten har jeg blitt vinterdeprimert på denne tiden av året, det er akkurat som en knapp som skrur seg på fra den ene dagen til den andre, og hjernen bare;  skal alt bli litt kjipere og mørkere. Det er rart hvordan man egentlig kan ha det bra og være glad, og så får man den tomme, triste følelsen som legger seg som et slør over alt. For bortsett fra stress og at tiden ikke helt strekker til, så har jeg det virkelig bra. Bare den mørke høsten som gir meg skylapper, og gjør meg litt tregere i toppen enn vanlig. Men det går vel snart over, håper jeg. Bare en måned igjen til Sri Lanka nå, så jeg får suge til meg all solen jeg klarer der :-) 

Nattinatt! 

LUFTETUR OG HØSTENS SPILLELISTE

Jeg har egentlig aldri noe problem med å sitte stille. Sikker på at jeg kunne sittet på ett og samme sted helt til rumpa mi ble flat som en pannekake, hvis jeg bare hadde tid. Men når jeg går bevisst inn for å faktisk holde meg i ro, nei, da skal det mosjoneres!

Mamma og jeg hadde en fin tur opp til Slottsfjellet, vannet var blekkstille og solen var varm. Ble litt skuffet over at sauene var borte, for de er så morsomme å prate med. Men det er vel fårikål-sesong nå...

Har laget meg en spilleliste for høsten, tenkte å dele den med dere som har Spotify. Den heter "Min kopp te", og dere finner den her

Ønsker alle en fin kveld :-)

BUSER OG PANNEKAKER

Jeg er sikker på at det var karma som sørget for at jeg kun hadde to forelesninger denne uken. Jeg er skikkelig fornøyd med å ha vært på begge, selv om jeg har følt meg døden nær til tider. Men nå skal det jo ikke så mye mer enn et par buser til for å velte meg av lasset, og få meg til å tro at jeg har ebola. Så alt er relativt.

Fortsatt syk, men jeg har bestemt meg for at hvis jeg fremdeles er syk i morgen, så skal jeg være frisk. To do-listen er alt for lang til å ligge her og se på Idol og få servert pannekaker av pappa. Visste dere at dansker bruker øl i pannekakerøren? Nam!

La oss feire denne fine dagen med en cover av en sang alle likte før men som alle er skikkelig lei av. Så fin ♥

FILMANBEFALING: BEGIN AGAIN

Annonse

Hei og hå, lenge siden sist. Nå har jeg kommet meg til Oslo, innlosjert på Clarion Hotel Royal Christiania sammen med Kristina. I skrivende øyeblikk ligger vi på hver vår kembo hotellpute med hver vår Mac på magen og nyter livet. Samtalen er den samme hver gang dette skjer. En av oss: åh... Disse sengene. Den andre: ahhh... Ja, jeg vet. Haha. Får håpe vi kommer oss opp av senga, for den er så god.

I dag har K og jeg vært på førpremiere av filmen Begin Again, som dere lesere hadde mulighet til å være med på. Og den stod til forventningene. Verdens søteste film med Keira Knightley og Mark Ruffalo i hovedrollen. Vokalisten i Maroon 5 (Adam Levine) er også med i filmen - noe jeg oppdaget etter å ha irritert meg i en time over at det var noe kjent med stemmen, haha.

Filmen handler om kjæresteparet Gretta og Dave, et ungt og forelsket par som flytter til New York for å leve ut sin felles drøm som låtskrivere. Dave sin karriere tar fart, og til Grettas store blir Dave sugd inn i en verden av stjernestatus, jenter og livet på veien. Det ser mørkt ut for Gretta helt til hun møter musikkprosenten Dan. Han ser noe spesielt i henne, og har lyst til å hjelpe henne i gang med karrieren.

Jeg elsket filmen. Romantikk i New York uten at det blir alt for klisjé, deilig musikk og flinke skuespillere. Det er en jentefilm, men det er helt trygt for kjæresten å bli med. Anbefales på det sterkeste ♥

Nå skal vi møte Naddis for dinner and drinks :-)

PALMESUS DAG 2 OG KINO INVITASJON TIL DERE

Palmesus dag 2 var gøy i et par timer, men så bestemte vi oss av en eller annen grunn for å ta med masse folk hjem og ha vors i stedet. Så jeg endte opp i seng før midnatt, men det var kanskje like greit. For jeg var dårlig nok dagen etter!

Men alt i alt har jeg hatt noen veldig fine dager i Kristiansand. Bra musikk, gode drinker, fine mennesker, nye bekjentskaper og mye latter ♥ Det eneste som gjorde at det ikke var verdt det, var bussturen hjem til Tønsberg. Tønsberg er jo egentlig ikke så veldig langt fra Kristiansand, men med kø, høylytte mennesker og dårlig luft ble det fort litt verre. Her er noen bilder fra dag 2: 


I samarbeid med SF Film:

Nå, over til noe annet. Allerede nå til helgen, skal Kristina og jeg treffes igjen. Vi sjekker inn på hotell i Oslo, og skal ha tidenes girls weekend. På fredagen er vi invitert på førpremiere av filmen Begin Again. Traileren på filmen ser dere her:

 Syns det ser ut som en veldig fin film, og en film med Keira Knightley er jo aldri feil.

Gladnyhet! Nå har K og jeg fått mulighet til å invitere dere lesere og andre bloggere med på førpremieren vår. Visningen finner sted i Oslo fredag 11. juli klokken 16.00. Hvordan dere kan få en plass på den eksklusive førpremieren, kan dere lese mer om HER

Vi gleder oss masse :-)

GUACAMOLE JALAPENO

God morgen fra Norsjø!

Du vet når du er så lur at du legger deg tidlig og skal se på et par episoder av en serie, men så blir du liggende til langt ut på natt så det å legge seg tidlig var egentlig forgjeves.... Men, det er jo ferie så!

Nå skal jeg ut og jogge meg en tur igjen, før jeg hiver meg over teoriboka. Men først vil jeg bare tipse dere om årets sommersang, som er laget av min kjekke venn Anders Nilsen. Jeg ler meg i hjel - kan virke som om Pitbull har vært til inspirasjon her, hahaha :-)

Falt den i smak? :-) Skal definitivt spilles på neste vors.

LAT FROKOST OG PALMESUS

God dag! I skrivende øyeblikk inntar jeg en veldig lat frokost. Lat frokost = null innsats, med andre ord to kokte egg som jeg nærmest trykker ned i halsen uten å tygge. Skal gå på butikken og handle inn havregrøt senere i dag, finnes vel nesten ikke bedre frokost enn det.

I dag skal jeg jobbe litt med regnskap og framtidige kampanjer, jeg har en sykt kul konkurranse til dere som kommer nå i løpet av denne uken, gled dere. Og så skal jeg planlegge litt fordi jeg fikk veldig gode nyheter her om dagen.


Da Kristina og jeg var på tur, ble vi nemlig veldig gira på Palmesus, en festival som holder til på bystranda i Kristiansand. Kristina bor jo i Kristiansand, så det kunne ikke passe bedre. Vi har snakket lenge om at jeg skal komme og besøke henne en weekend. Men så ble drømmen knust da vi fikk for oss at det var utsolgt. Men her om dagen fikk jeg altså melding av K om at billettene var i boks likevel, så jeg er SÅÅÅ happy! Gleder meg sykt mye.

Så 4. og 5. juli skal vi altså danse barbeint i sanden til live musikk av blant andre Icona Pop, Kelis, Klingande, Bernhoft, Gabrielle og Jason Derulo. Jeg som er glad i beach party av god kvalitet kan vel ikke få det bedre? ♥♥♥

Feirer med å legge ut litt Klingande, denne hører jeg fremdeles på etter at jeg oppdaget den under fjorårets sommerferie i Dubai.

Har jeg noen lesere som skal på Palmesus? Håper på å se mange av dere der! Tror det er billetter igjen enda, men det er i såfall skummelt få.

WE NEVER BELONG

Altså... Folk må slutte å introdusere fine sanger for meg når det er vin inne i bildet. Jeg blir nemlig et beist etter sangen, og nekter å høre på noe annet resten av kvelden. Sååå, folk blir kanskje litt lei. Men jeg står på mitt, og sitter gjerne med dockingstasjonen i fanget om jeg må, for at ingen skal bytte til en ny sang.

I går var det denne jeg ble hektet på. Syns den er like fin i dag, og kjenner jeg meg selv rett så har jeg nok hørt den i hjel innen uken er omme.

INDIAN SUMMER

Nå har jeg "offisielt" sommerferie. I dag var det avslutning med skolen på Slottsfjellet, og her sitter jeg med den sommerferie-følelsen ♥ Jeg har tatt masse bilder i dag, men jeg er så trøtt at jeg nok en gang satte vannglasset i senga og Mac'en på nattbordet, så jeg tror bare jeg graver hodet ned i puta nå og plukker opp bloggingen igjen i morgen.

Dette er den perfekte sommerferie-sangen, forresten! Får lyst til å hoppe i en cab og kjøre gjennom Europa eller noe sånt.

NATTA!

WHEN WE'RE FIRE

Dette må være den mest spilte sangen på min Spotify den siste tiden, jeg elsker den. Likte dere den? Bare et lite musikktips som går godt til en chill sommerkveld og solnedgang ♥

I går hadde vi avslutningsfest med klassen. Jeg drakk to flasker vin, det har jeg nok ikke gjort siden 2009. Såååå ja, jeg husker at jeg sang karaoke, holdt en liten tale kanskje og gråt en skvett fordi det var så trist at det var avslutning. Så hvis noen bare henter en gravemaskin og begynner å grave det hullet jeg trenger? Neida, ingenting er flaut med den klassen der, de er bare gøy. Og jeg er ganske sikker på at jeg kommer til å se noen av dem selv om skoletiden er over.

Siden jeg satt og dugget på vinglasset i hele går ble det ikke tatt et eneste bilde, sånn bortsett fra Snapchat. Kanskje like greit!

MUSIKKTIPS OG SCHIZOFREN PLAYLIST

 Denne ukens musikktips inneholder overraskende nok en annen blogger. Hørte Sophie sin Lionheart tidligere i dag, og likte den utrolig godt. Helt perfekt å synge til i dusjen, da høres ikke de høye tonene så ille ut, hahaha. Hva syns dere om sangen?

Får mange spørsmål om å legge ut mer musikk, men jeg føler at det fyller så mye hvis jeg skal gjøre det hele tiden. Dere kan jo få Spotify-listen min. Som dere sikkert husker har jeg laget mange lister tidligere, men i 2014 har jeg vært så lat og bare laget meg én liste. Det er derfor den er litt schizofren også, for den brukes både til hverdags, fest, trening, avslapping, matlaging, dusjing... Ja, dere skjønner greia.

HER er listen i hvertfall, jeg oppdaterer den hele tiden :-) 

Nå skal jeg legge meg, eksamen starter allerede 8.30. Jeg fungerer bedre om kvelden enn om morgenen, så dere kan jo tenke dere hva jeg føler om det. Nattinatt!

MONEY ON MY MIND

Jeg tror folk begynte å bli ganske lei av meg på vors på lørdag, da jeg satte på Money On My Mind med Sam Smith for tohundreogførtifemte gang. Det var bare det at.... Jeg har aldri lagt merke til den sangen før på lørdag, og da ble jeg helt gal etter den. Det ryktes at jeg har gått rundt og hørt på den på iPhonen på byen også. Hade.

I tillegg til Money, er Stay With Me også veldig fin. Av en eller annen grunn er sangene finere når man ikke ser på musikkvideoene. Tror kanskje det er øredobbene. Jeg har aldri hatt en kjæreste som ikke har brukt øredobber, og jeg vil heller være singel til jeg dør enn å bli sammen med enda en som bruker den slags. Hade. 

I WON

I dag startet jeg dagen sammen med herlige jentene i klassen. Vi skulle øve til morgendagens heldagsprøve i matte sammen, så vi øvde i en halvtime og brukte resten av dagen på å le, danse, fortelle historier, spise sjokolade og herje rundt....... Noe som resulterte i at jeg ble et nervevrak da jeg kom hjem, for hvordan skal denne prøven gå?! Det er jo 70% av karakteren min som skal avgjøres i morgen. Men så har jeg lest som en Gud i noen timer nå, og føler meg litt roligere. Dessuten ble jeg nettopp verdens lykkeligste, for jeg fant ut at jeg har mindre enn én vanlig skoleuke igjen. Jeg har riktignok siste eksamen 26. mai, men resten av ukene er preget av ferie, fridager, lesedager og helligdager. Iiiiiik, ble så lykkelig da jeg fant ut av det! Så nå gleder jeg meg bare til morgendagen er over, da er det påskeferie.

Nyt den deilige sangen ♥

WAVE AFTER WAVE

Fikk denne sangen tilsendt av en leser, hun skrev at den hadde minnet om meg. Og det hadde hun rett i, for jeg har hørt på den hver dag siden. Må bare dele den videre med dere ♥

Gleder meg til å ligge på en strand og høre på denne om ikke lenge. Skikkelig sommervibber. Men det er jo typisk meg å høre meg lei på sånne sanger før sommeren faktisk er her!

NATTASANG

Har nok lagt ut denne før, men av erfaring vet jeg at det alltid sitter en leser eller to lesere eller hundre lesere der ute som trenger en fin nattasang ♥ Dette må være en av mine favorittsanger. Hørte den faktisk første gang i Brasil, da vi kjørte på en humpete vei laaangt ute i jungelen utenfor Sao Paulo. Rart hvordan sanger kan ta deg tilbake til sinsstemninger.

Nå er jeg trøtt i hodet, så skal sove. Nattinatt!

TOO MUCH

 

Jeg elsker å dele nye yndlingssanger med dere, men dere må si i fra hvis det blir for mye av det gode ♥ Hvis dere går inn på denne sangen på Youtube, kommer dere til en ganske awesome spilleliste, det er den samme spillelisten som Ed Sheeran sin I See Fire-remix ligger i, så det går i den sjangeren. 

Fikk nettopp helt panic fordi jeg ikke har trent hele uken, men så kom jeg på at det bare er tirsdag. Så da drar jeg like gjerne på trening, så starter denne uken også på fornuftig vis.

DOSES AND MIMOSAS

Gjesp... Da jeg kom hjem fra rolig familiekveld i 10-tiden i går kveld, skjedde det plutselig noe som ikke har skjedd på evigheter. Jeg kastet meg rundt, la ny sminke og bælmet et glass rødvin før jeg løp videre til et vorspiel som nesten var over. Så gikk jeg på byen med noen herlige jenter, og med mål om å være 20 minutter på hvert sted. Haha, det var veldig gøy! Da finner man jo fort ut hvor man trives best.

Må si det er deilig å være på byen i Tønsberg framfor i Oslo. Her ser det nesten litt rart ut å gå med høye sko...

Det ble til og med tid til et lite nachpiel, og da oppdaget jeg dette fantastiske bandet:

Ble i så godt humør av den, så tenkte jeg måtte dele med dere :-) Ønsker meg disse på Slottsfjell!

Nå får jeg vel stå opp og rydde opp strømpebukser, avsparkede sko og nattmat.

NATTASANG

Hører på denne remixen døgnet rundt, så måtte bare dele den med dere ♥

Jeg har akkurat lagt meg, etter en veldig rolig lørdagskveld. Er fortsatt ikke helt i form, og jeg har en stooor prøve i starten av neste uke - så her er det ikke rom for å ha det gøy. Jeg gleder meg til en fin dag i morgen, da skal jeg endelig komme meg på trening igjen. Det jeg bare klare!

God natt, alle fine lesere.

DØD SNØ 2 - VINN KINOBILLETTER

Annonse

KONKURRANSE

12. februar er det premiere på Død Snø 2, og nå kan du vinne billetter her på bloggen. Jeg skal nemlig dele ut 10 kinobilletter til 5 heldige vinnere.

Er du tøff nok til å dra på kino og se filmen? Bli med i konkurransen ved å legge igjen en kommentar i kommentarfeltet, husk å fylle inn navn og mailadresse så jeg kan kontakte deg hvis du vinner.

Død Snø 2 er oppfølgeren til gladsplatteren Død Snø fra 2009. Den ble plukket ut til prestisjetunge Sundance Film Festival, og Rolling Stone kåret den til en av verdens ti beste zombie-filmer. Filmen handler om nazizombier - en hel hær av dem. På ordre fra en råtten Führer er zombiene fra Død Snø tilbake for å gjøre opp gammel tysk gjeld. Martin, den eneste overlevende fra den første filmen, må bevise at det bor mer faenskap i Nord-Norge enn selv Nazizombiene er forberedt på. Han får hjelp av de sagnomsuste "Zombie Squad", som viser seg å være tre spinkle filmnerder som kun har sett zombier på film. Det er duket for en massiv vendetta hvor blod, tarmer, hjerner og struper ikke er det eneste som blir dratt opp fra mørket. Gammelt hat råtner ikke.

Hvis du vil kjøpe billetter til filmen kan du gjøre det her. Facebook-siden for Død Snø finner dere her. Sjekk ut traileren under :-)

OMG - hahaha, hva syns dere om videoen som poppet opp da dere gikk inn på bloggen? Da jeg var i Oslo i forrige uke, var det for å spille inn den snutten hos Egmont og Nordisk Film sammen med flere spente bloggere. Jeg er jo den største pysa i hele universet, og må innrømme at jeg var oppriktig redd da vi ble introdusert for zombiene. De var så innmari ekte... Vi måtte spille inn snutten to ganger fordi jeg freaket helt ut første gangen zombien rørte meg, og jeg fikk alt blodet hans i håret. Gjett om jeg fikk noen bekymrede blitt da jeg tok toget hjem igjen med håret fullt av blod.

Men gøy var det! Noen skuespiller kommer jeg nok aldri til å bli - er det bare jeg som syns jeg så litt vel avslappet ut da jeg ble kvalt til døde? Hmm.. Her er noen bilder fra innspillingsdagen:

Her med de andre bloggerne; Madde, Kristin, Lene og Peter

Jeg sier bare HJELP! Er ikke zombier det skumleste i verden? Det syns i hvertfall jeg, etter å ha møtt på to stykker.... Lykke til i konkurransen om kinobilletter!

I ADORE YOU

Først og fremst: tuuuuusen takk for alle Roma-tips jeg har fått i kommentarfeltet og på mail. Dere er bare helt supre ♥ Gleder meg helt sykt til å gå rundt i Romas gater og leve som en ekte rumener. Og så gleder jeg meg til å besøke Colosseum og kanskje få et lite glimt av paven utenfor Notre Dame i Vatikanet.

Deilig nattasang fra Miley. Jeg blir litt klein av å se på henne noen ganger, men liker enkelte av sangene. Denne har vokst på meg, og er en deilig slappe-av-sang. God natt, alle sammen!

EDIT: hahaha, fy.... Dere som trodde jeg MENTE at man er rumener i Roma og at Notre Dame ligger der... Det er min humor....

ANBEFALING: HUNDREÅRINGEN

I kveld har jeg vært på kino med mamma og pappa. Trengte et avbrekk fra leksene, og de skulle på kino og se en filmen med samme navn som en bok de har lest. Sykt morsom bok. Filmen ikke særlig spennende ut. Hundreåringen som rømte ut gjennom vinduet og forsvant.

Men jeg tok feil - heldigvis! Filmen var fantastisk. Svart humor på sitt nest beste. Den minnet meg også litt om filmen Bad Grandpa, bare med litt dårligere sminke på gamlingen som ikke er en gamling i virkeligheten.

Den burde dere gå og se hvis dere kjeder dere en regnværsdag :-)

Forresten. Se for dere meg, sliten i hodet etter en lang dag på skolen, synker ned i kinosetet, med en bøtte popcorn som det sminkefrie trynet mitt straks skal dykke ned i. Jeg smiler tilfreds og er klar for å bli underholdt i to timer, ikke bruke hjernen det minste..... Og så kommer en barnebursdag med 16 smågutter trampende inn og fyller opp raden ved siden av meg. Jeg er ikke så begeistret for små/unge gutter. De drikker brus på en grådig måte (glukkglukkglukk) og deler popcornet sitt med gulvet. Og så ler de på feil steder når de ser på film - f.eks når de får øye på en med downs syndrom.

Jada jada, jeg vet at jeg ikke er egnet til å gå på kino. Jeg burde se film hjemme. Haha!

Gjett hva jeg skal i morgen! Jeg skal møte en PT. Det var jo ett av nyttårsforsettene mine, så nå er det bare å komme i gang. Men nå er det natt for meg, god natt alle sammen! ♥

PS. I kommentarfeltet har jeg fått kritikk for å ha brukt ordet "dritdøv", noe som kan virke støtende for hørselhemmede, deres venner og familie. Det beklager jeg, jeg mente absolutt ikke noe vond med det. Innlegget er redigert.

MONDAY GIVEAWAY: VINN KONSERTBILLETTER

13. desember, altså førstkommende fredag, har CLMD konsert på Sentrum Scene i Oslo. CLMD står blant annet bak Stockholm Syndrome ♥ Denne ukens Monday Giveaway er 2 konsertbilletter dit. Jeg sovnet så tidlig i går at jeg ikke rakk å legge ut konkurransen på Facebook, så det får bare duge at jeg legger det ut i dag i stedet :-) For å vinne må du altså like CLMD-posten inne på Facebook-siden min.

Det blir trukket 2 vinnere som får 2 konsertbilletter hver, så altså 4 billetter til sammen. Vinnere kåres allerede i morgen, siden det ikke er så lenge til konserten. For dere som vil kjøpe billetter til konserten så kan dere gjøre det her.

HUN BRUKER MEG

HAHA. Jeg har vært så misfornøyd med livet mitt at jeg ikke har orket å tenke på blogg. Men nå er terminprøven i matte over, og den gikk strålendetrorjeg, så nå elsker jeg livet igjen. Berg og dalbane, sa du? Sola skinner i dag, og jeg bestilte meg nettopp en Missoni-pute som belønning for mattestrevet. Hva er det å ikke være glad over? Sååå, da drar jeg til lesesalen og begynner å lese på prøven jeg skal ha på mandag. Det er helt greit, hva som skjer med dere som har tre eksamner i uka - det skjønner jeg ikke.

Denne går på repeat hos meg om dagen, deilig musikk fra Arif - eller Phil T. Rich, som han kalte seg før. Jeg legger forresten ikke ut musikk på forespørsel, så det er ikke vits i å sende meg 100 mail om dagen og mase om at jeg skal legge ut din hjemmesnekra Youtube-rap. Av erfaring så vet jeg at det gjerne skjer hver gang jeg legger ut en låt av en norsk artist.

MEAN TWEETS

 

Hahaha. Mean Tweets fra Jimmy Kimmel Live er min nye Youtube-favoritt. Kjendiser som leser stygge tweets om seg selv. En liten finger til de som bruker store deler av sin fritid på å slenge dritt til andre på nett. Det er jo faktisk utrolig komisk. Vurderer å gjøre min egen videoblogg-versjon hvor jeg leser opp stygge kommentarer jeg har fått. Selv om jeg får overraskende få - jeg tror at jeg for det meste har blogglesere av den snille typen. Selv om det av og til kommer et innslag av: gå og brenn jævla hore, du er stygg :-)

SERIETIPS

På tide med noen serietips, med hensikten å gi dere noen helt nye serier å se på. Det blir tidlig mørkt, det er kaldt ute - og "snart" er det juleferie. Flere gode grunner til å finne seg en ny serie eller to. Så jeg håper dere finner noe nytt her, som dere ikke har sett før :-) 

Jeg har medlemskap på både Sumo, Viaplay og Netflix, men irriterer meg over at de sletter episodene etter en viss periode. Netflix gjør ikke det, men der er det heller ikke så mange goodies. Så det aller beste er jo å streame. Jeg bruker denne siden til å streame, der er det bare å søke opp den serien du vil se. De har den mest sannsynlig. Så gjelder det bare å trykke på de linkene hvor det står "Loading time: fast" og 100% tomler opp på at den funker. 

Ok, here we go:

Blacklist oppdaget jeg i går. Handler om en ung dame som skal begynne som profiltegner i FBI. En av forbryterne på FBI's "most wanted list" melder seg, men vil kun la seg avhøre av henne. Og så begynner syyke ting å skje. Utrolig spennende serie, men ikke særlig avslappende å se på... Det ligger 4 episoder på Viaplay, og 8 episoder ute på streaming-siden. 

Homeland har mange sikkert fått med seg allerede? Nå er det en ny sesong ute! Jeg har kun rukket å se èn episode, dumme Sumo har allerede begynt å slette de første. Det ligger 7 episoder ute på streaming-siden. 

Modern Family er en serie jeg virkelig slapper av med. Morsom og hverdagslig serie om en vanlig, men samtidig ganske spesiell familie. Episodene er ikke på mer enn 20 minutter-ish, og den er ikke spennende heller - så den er ikke en trussel for klokka. 

Pretty Wicked Moms er en av mine nyere oppdagelser. Fjåsete og noe fascinerende. En gjeng med "verdens beste mødre" i Atlanta, som er noe skrudd i hodet. Minner meg om Real Housewives, bare mindre glamorøst. Det ligger noen episoder på Sumo, og 9 på streaming-siden. 
Rita har jeg tipset dere om før. Rita er fantastisk, kanskje ikke så fantastisk som lærer og mor - men sånn ellers. Serien er både morsom, dyp - og dansk. Dere kan se serien på Netflix.

Broen er en utrolig spennende krimserie, og det er nå kommet ut en sesong 2. Den kan dere se på nrk.no. Men vær raske, de sletter episodene etterhvert. Jeg gikk glipp av de første, og måtte skaffe meg dem på snuskete vis... Neida. 

Real Housewives of Beverly Hills er litt av en guilty pleasure... Grunnen til at jeg nevner denne velkjente serien, er at en ny sesong har startet. Av den er det to episoder som er ute foreløpig, på streaming-siden. 

White Collar er serien med verdens kjekkeste mann. Han er så kjekk at det verken gjør noe at han er kriminell (i serien) eller homofil (i virkeligheten). Google Matt Bomer hvis du ikke vet hva jeg snakker om. Og jeg som vandligvis aldri pleier å bry meg om disse kjekkasene som tre millioner andre jenter også sikler etter. Uansett; det har startet en ny sesong!

LETS GET UNDRESSED

Kim Cesarion sin Undressed har vært min favoritt i hele sommer. Da jeg ble lei gikk jeg over til live-versjonen. Nå er jeg lei av den også, så derfor ble jeg så glad da jeg fant denne cover-versjonen av Astrid og Julie. Helt nydelig 

 

Nå skulle jeg vært i seng for lenge siden, men jeg gikk meg bort på internett. God natt! 

ITS OUR PARTY

Har egentlig aldri vært spesielt fan av Miley Cyrus. Jeg er vel ikke helt i hennes målgruppe, så det er kanskje ikke så rart. Men den nye sangen hennes "We can't stop" klinger bra i mine ører. Feelgood musikk til sommerfesten!

AM I WRONG

Har hatt så mye glede av denne sangen den siste uken, så tenkte jeg måtte dele den med dere! Definitivt sommerens soundtrack for min del. Og teksten er jo som skrevet for meg!