hits

Nybygg

ET LITE GLIMT AV LEILIGHETEN

GRATULERER til oss alle! Vi har overlevd januar og februar, og er kommet oss til en langt mer behagelig måned: mars. Jeg er så fornøyd - én måned til, så er det perfekt. 

Nå som februar måned er slutt, er det også slutt på å ombestemme seg hva angår tilvalg i leiligheten. De siste to ukene har jeg blitt i så dårlig humør når jeg har tenkt på den, så jeg skjønte at jeg hadde gjort noen valg som var helt feil for meg. Det er ingen tvil om at jeg har fulgt litt for mange interiørkontoer på Instagram, og latt meg forføre av alt det mørke og luksuriøse. Men leiligheten min skal jo ikke eksistere for Instagram. Jeg skal leve der og være glad der. Og derfor kan den ikke være mørk som en hule. 

Det begynner å bli en god stund siden jeg endret fra mørkt til lyst kjøkken. Men i går bestemte jeg meg for at badet også måtte være lyst. Det var nesten litt flaut å sende den mailen, men hva skal man gjøre! Flere som har hatt lyst til å se tegninger av leiligheten, så her kommer noen små glimt. Har ikke lyst å vise fram hele, for da blir det morsommere å vise den fram når den er ferdig. Men her er i hvertfall kjøkkenet og litt av det største badet. 

                                                                                          - KITCHEN - 

Hva har jeg gjort for å fortjene et hestesko-kjøkken! Haha. Jeg tenkte ikke over det da jeg kjøpte leiligheten, men jeg elsker kjøkken som går i en vinkel som dette. Det har jeg ikke hatt siden jeg bodde hjemme med familien i hus. Det er altså kjøkkenet til høyre som blir mitt. Tegningen er ikke helt korrekt, ettersom vi har fjernet "håndtakene" på kjøleskap, fryser og oppvaskmaskin. I stedet blir det gripekant, og et litt renere uttrykk. Jeg tenker litt på å ha sorte vegger på kjøkkenet - det er i hvertfall lettere å endre på hvis man blir lei. Og så blir det muligens et eller annet hyllesystem over vasken der. Ellers er det gjort utrolig mye småting med kjøkkenet som ikke synes. Vi har for eksempel fjernet hjørnene, så det blir ingen irriterende hjørneskap. Heller store skuffer hele veien rundt. Og så får jeg verdens mest geniale avfallsskuff, rett ved siden av vasken. 

                                                                                         - BATHROOM - 

Her er badet! I tillegg har jeg et gjestetoalett, men det er ikke så interessant at det gjør noe. Jeg hadde egentlig ikke hatt noe i mot å ha mørkt bad, problemet var at det ikke fantes mørke veggfliser som tilvalg. Så uten å bruke en formue, ville det ikke kunne sett ut som badet til venstre uansett. Ettersom jeg ikke er så glad i fliser, gadd jeg ikke å bruke masse penger på å endre. Planen på sikt er uansett å smøre over veggene med sementpuss - selv om det ikke blir mørkt da heller. Det blir i hvertfall glatt! Selv om badet ser simpelt ut så er det gjort litt der. Speil over hele veggen, i tillegg til å utvide benk og vask så det fyller hele veggen. I benken blir det integrert oppvaskmaskin og tørketrommel, i tillegg til 5 "sminkeskuffer". Skap til håndklær og diverse blir også hengt på veggen. Deilig at noe sånt er på plass når jeg flytter inn. Når jeg har flyttet inn kommer jeg mest sannsynlig til å bytte ut dusjhode, kran og alt det der, akkurat nå føler jeg i hvertfall veldig for messing. Jo, det ble bra med lyst bad kjenner jeg. 

Hva syns du? Det er fremdeles lov å mene at det mørke er finest altså - jeg får bare ikke gjort noe med det lengre, hehe ;-) Nå skal jeg komme meg på trening, og så må jeg jammen huske å skrive "goodbye february"-innlegget mitt i kveld. Så vi snakkes senere :D 

SISTE TILVALGSMØTE UNNAGJORT

Processed with VSCO with c3 preset Processed with VSCO with m6 preset
Fjoooh, da er jeg så å si ferdig med tilvalgsprosessen til den nye leiligheten min! Det er bare et ting som må sjekkes og bekreftes, og så er alt signert og låst. Jeg stod opp på feil fot i dag og var veldig negativ til fliser. Heldigvis var flisene motsatt av meg - penere i virkeligheten enn på bilder. Så det var ikke så vanskelig å velge, selv om jeg fremdeles ikke har lyst på flis. Kanskje jeg smører over flisene med sementpuss en vakker dag, så jeg får glatte vegger på badet. HEHE. 

Og til alle dere snillinger som engasjerte dere i hvilken farge jeg burde ha på kjøkkenet, så kan jeg informere om at jeg har byttet fra svart til hvitt kjøkken igjen. Håpløs, jeg vet. Men nå har jeg fått levende tegninger både med svart og hvitt, og jeg er ikke lengre i tvil. Jeg tror nok det blir svarte vegger på kjøkkenet, sånn at jeg får den svarte dosen min. Men det blir i hvertfall enklere å endre hvis man går lei :-) 
Processed with VSCO with c3 preset Processed with VSCO with m6 preset
                                        SKINNTIGHTS: SAMSØE GENSER: SECOND FEMALE TØFLER: UGGS 

Er det like kaldt i resten av landet som det er i Tønsberg, eller? Jeg turte ikke å kjøre bilen ut av garasjen i dag, så jeg endte opp med å skli til byen, i mamma sine vintersko som er tre nummer for store. Var sikkert litt av et syn, men heldigvis var alle andre så opptatt av å ikke skli selv. Kulda har pisket meg greit i trynet i dag, så nå koser jeg meg inne i en stor, varm genser. Vi mangler bare papsen som snart kommer fra jobb, og så er hele familien samlet -  jeg håper at noen har planer om å lage god middag. Denne dagen har motoren min nemlig kjørt på smågodt og kaffe - jeg prøver hardt å holde meg våken til i kveld! Det ser lovende ut for døgnrytmen så langt. 

I hvertfall: tilvalgsprosessen er nå over, vi får se om jeg deler noen tegninger med dere etterhvert! Nesten redd for å høre hva dere syns om det endelige resultatet, hehe. Suss og puss! 

LAST MINUTE DECISIONS

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Jeg måtte skrive dette innlegget på nytt, for det ble så himla langt på første forsøk! Dette blir i hvertfall det siste nybygg-innlegget på en stund hvis det er noen som er lei, for nå har jeg gjort mitt fram til mars, hvor neste tilvalgsmøte finner sted. 

På fredag hadde jeg altså tilvalgsmøte på kjøkken, bad, ekstratoalett og garderober. Kvelden før la jeg fra meg svartedauen for godt, og hadde egentlig bestemt meg for hvitt kjøkken. Foreldrene mine, vennene mine og alle de fine katalogene med hvite kjøkken kan jo ikke ta feil?

På tilvalgsmøtet startet vi med det foreløpig hvite kjøkkenet. Hjørner ble fjernet, skuffene ble flere, håndtak forsvant og det ble lagt fôringer opp til taket. Da alt var slik jeg ønsket, ba jeg om å få se det i svart, bare sånn for moro skyld. Ved et tastetrykk ble alt svart, og jeg kjente langt inn i hjerterota at: JA, dette er kjøkkenet mitt, der skal jeg stå og steke ferdigpizza etter at jeg har postet bilde av en salat på bloggen. Haha! Selv om kjøkkenet mitt er en hestesko og ikke det største, så blir det åpent fordi det mangler overskap på den ene siden. Det så rett og slett veldig bra ut, og spesielt med stekeovn i høyskap som prikk over i'en. Jeg var på nippet til å legge inn et integrert vinskap også, men jeg bestemte meg for å flytte inn først, og se hvor mye av skapplassen jeg trenger til mer fornuftige ting. Benkeplaten jeg gikk for er lys og marmor-lignende fra Dekton. Den er ganske dyr, så jeg tar endelig avgjørelse når jeg finner ut hvor dyr. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Hva angår badene bestemte jeg meg for å droppe innfallet jeg fikk. Det blir ikke noen utvidelse av badet, og jeg beholder walk in-garderoben i gangen. Så jeg får leve videre uten badekar, for nå. Begge badene får mørk innredning, og på det store badet fikk jeg heldigvis lengre benk hvor det blir integrert kombiskap under. Speil fra vegg til vegg, og helt opp til taket. Forhåpentligvis vil det gjøre noe med romfølelsen. I tillegg til kombiskap får jeg skap og en rekke skuffer under vasken, så det kunne egentlig ikke blitt bedre. Satte også inn to skap til oppbevaring på badet, så det blir god plass til håndklær og diverse. Vegger og gulv skal ikke bestemmes før i mars, noe jeg er veldig glad for.

Så, over til garderober. Jeg valgte å fjerne skyvedørsgarderoben på soverommet mitt. Soverommet mitt skal være zen zone - og er det noe jeg ikke er flink til, så er det å holde orden i skap. Jeg bretter laken som en orangutang, og det samme gjelder vel egentlig klærne mine. I stedet valgte jeg en tre meter lang garderobevegg på kontoret mitt. Siden jeg hater å brette klær, blir det for det meste oppheng. Alt er lukket, bortsett fra en rad til fine vesker, og et oppheng hvor det skal henge pent tøy. Så her blir halve rommet altså garderobe, mens andre halvdel blir kontor. Vi designet også en garderobe for walk in i gangen. Jeg gleder meg til å se ferdig tegninger av garderobene mine, for jeg tror det blir helt rått! Første tilvalgsmøte var i hvertfall en positiv opplevelse, så det er jeg glad for :-) 

Nå må jeg løpe! Her i huset har vi en bursdag vi skal forberede, og jeg skal pynte gulrotkake! Håper alle nyter søndagen :-) 

NÅ ER DET FIFTY FIFTY

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with m6 preset
                                                                      - A DIFFERENT KIND OF SHOPPING - 

Først og fremst: tusen takk for alle tilbakemeldinger på innlegget hvor jeg spurte etter erfaringer med svart kjøkken. Det var veldig nyttig, for kommentarfeltet fylte seg opp med ting jeg absolutt ikke hadde tenkt på. For eksempel hvor synlig det blir med støv, fingermerker og diverse. I morgen tidlig skal jeg ha tilvalgsmøte, så i kveld har jeg vært og snoket litt hos Svane som skal levere kjøkken, bad og garderobe hos meg. Der fikk jeg blant annet se en svart overflate hvor fingermerkene forsvinner etter to sekunder. Jeg fant også en fin benkeplate til kjøkkenet, som kan lysne opp et eventuelt svart kjøkken. Standardkjøkkenet som følger med leiligheten var forresten ikke noe for meg i det hele tatt. Det hadde noen gripehåndtak som jeg stiller meg... Uinteressert i, hehe. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with m6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with m6 preset
                                                                               - DECISIONS, DECISIONS - 

Men jeg er blitt en vinglepetter. Etter påvirkning fra freshe interiørkataloger, foreldrene mine, venner og dere, står jeg faktisk 50/50 mellom svart og hvitt. Så nå må jeg bare ta det på sparket under tilvalgsmøtet, når jeg får se 3D-tegninger. Jeg tror kjøkkenet mitt er ganske trangt - derfor er jeg ikke helt sikker på svart lengre. Men så er spørsmålet om jeg skal drite i det og kjøre på likevel. Vii får se!

Hva angår badet er jeg bare et stort spørsmålstegn. For etter at pappa som er gammel kjøkkentegner, tok en blyant og tegnet badet mitt nesten dobbelt så stort, ble jeg helt i hundre. Så nå kommer jeg ikke til å få sove i natt, for jeg finner ikke ut før i morgen om det i det hele tatt lar seg gjøre. Men hvis det går blir jeg overlykkelig, for da blir det plass til både badekar og lang benk på hver side av vasken. Det resulterer i en langt mindre garderobe i gangen, men det ofrer jeg gjerne for å få drømmebadet mitt. Åååh, la det funke, please.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with m5 preset
Skal selvfølgelig oppdatere dere på hva jeg har gått for etter møtet i morgen. Er jammen spent selv, for nå aner jeg ikke. Jeg kommer forresten til å samle alle innlegg om denne leiligheten under kategorien "nybygg", så der kan du få opp alle innleggene hvis du noen gang skulle være i samme situasjon :-) 

Nå må jeg finne en serie eller noe å se på, og prøve å glemme morgendagen. Jeg grugleder meg sånn! 

JEG KLARER IKKE Å BESTEMME MEG


Okey, dere. Tiden flyr. I morgen reiser jeg hjem til Tønsberg for å ta noen valg angående leiligheten min som bygges i en rasende fart. Det har virket så fjernt hele veien, men plutselig var innboksen full av kataloger og invitasjoner til tilvalgsmøter. For å være helt ærlig har det vært et skuffende syn. Så en erfaring jeg har gjort meg så langt i nybygg-prosessen, er at man absolutt ikke kan velge og vrake når det kommer til innredning av leiligheten. Kanskje de setter standarder som garanterer at kjøperne vil bruke penger på å endre på ting - men da burde det jo i det minste gå an å velge fine ting. Det hjelper ikke meg at jeg kan velge mellom åtte vasker i stål, når jeg ikke vil ha en vask i stål. Bah...

Men! Dette fikser jeg. Løsningen blir eventuelt at jeg tar ting ut av leiligheten, og heller fikser det på egenhånd når den er ferdig bygget. Dessuten gjelder denne frustrasjonen fliser, vasker, kraner og den slags - hva angår kjøkkeninnredning og baderomsinnredning kan jeg velge ganske fritt, selv om det kommer til å koste. For selv om jeg ikke har sett hva som er standard i virkeligheten, er jeg ganske sikker på at jeg ikke vil ha det. De siste ukene har jeg begynt å drømme om svart kjøkken. Og om et mørkt bad, som gir meg spafølelsen. Bali møter Slettvoll, gir det mening? Haha. Er det ett sted jeg har funnet mye inspirasjon til interiør, så er det på Bali. Husker at jeg ønsket at jeg kunne fylle en container med interiør og shippe alt ammen hjem. Uansett, tilbake til det mørke. Bildene over viser litt hva jeg tenker, selv om jeg ikke helt klarer å finne bilder som viser nøyaktig hva jeg vil ha. Men nå er jeg plutselig ganske sikker på at både kjøkken og bad skal være mørkt.

Svart kjøkken har jeg bestemt meg for, sånn 95%. Har du noen mening om det? Kanskje du har et svart kjøkken selv? Blir man lei etter to uker? Skulle virkelig ønske at jeg slapp å bestemme det . Dette er jo egentlig en veldig morsom prosess, jeg har bare glemt det litt bort. Men det er jo derfor jeg drar hjem et par dager før tilvalgsmøtet, så jeg kan farte rundt og se på det som finnes av muligheter. Jeg blir veldig glad for tilbakemeldinger :-)) 

HER SKAL JEG BO


Jeg kom på at jeg ikke har vist dere den nye leiligheten min. For de som ikke henger med på akkurat dette, så kjøpte jeg min andre leilighet for cirka et år siden. Den er nybygg, og skal bygges i Tønsberg hvor jeg "egentlig hører til". I hvertfall så følte jeg det da jeg kjøpte leiligheten, og jeg føler det samme den dag i dag. Det er der jeg har vokst opp, og det er der familien min er. Så får vi se om jeg klarer å skape meg et liv jeg liker der, eller om jeg må selge den etterhvert og flytte. Uforutsette ting kan jo skje i livet! Men uansett hva så skal jeg bo der i minst ett år - sånn at jeg slipper å skatte av en eventuell gevinst ved salg. 

Å kjøpe nybygg er til å bli smågal av. Jeg er sikker på at de som står eller har stått i samme situasjon kan kjenne seg igjen i det. Tenk å bruke så mye penger på noe man ikke har sett! Men jeg føler meg ganske trygg på dette kjøpet. Leiligheten ligger kjempesentralt, og jeg elsker planløsningen. Noen ganger tenker jeg at den kunne vært litt større, men jeg får plass til både kontor og walk in closet, så da er jeg fornøyd. Kjøkken og bad kommer også fra leverandører som har veldig god kvalitet, og jeg gleder meg så innmari til å gå på disse møtene hvor man velger gulv, fronter, og endrer/oppgraderer ting i leiligheten. Det er mye "smått" å tenke på, som at jeg vil at kjøkkenskapene skal gå helt opp til taket, og at jeg vil bytte ut noen dører med skyvedører for å spare plass. Dessuten skal jeg ha lang benk på badet med plass til vaskemaskin og tørketrommel under, og jeg er veldig nysgjerrig på om det går an å stappe inn et bittelite badekar. Sistnevnte ser mørkt ut, så kanskje jeg må "slette" gjestetoalettet" og heller få meg ett større bad? Jeg er sikker på at pappa river seg i håret når han leser dette, for sånt er dyrt. Men jeg vil jo bare skape drømmehjemmet mitt, akkurat som jeg vil ha det. Noe annet blir for dumt, når man først har muligheten! 

Og så balkongen, da! Den har sol fra morgen til kveld, noe som egentlig ikke er et pluss for meg. Men jeg er lært opp til å vite at det er noe positivt, så hurra for det. Hehe. Der skal jeg i hvertfall skape en skikkelig hyggelig lounge med sittegruppe og grønneplanter, på grensen til en jungel. 

                                                                                 Bilder lånt fra Pinterest 

Litt interiørinspo fra Jonathan Adler! Jeg har vært stor fan i flere år, og gleder meg til å la meg inspirere ennå mer når det nye hjemmet mitt står klart. Det skal ikke bli fullt så crazy som dette, men jeg er helt allergisk mot kritthvite, skandinaviske hjem. Jeg vil ha det lunt, cozy og personlig, men samtidig klassisk og "rent". Yes, det blir en utfordring ;-) Uansett, hvis man har lett for å falle i sykehusfella og kjøpe alt i hvitt og sort, er det helt perfekt å blande inn litt i Jonathan Adler-stilen. Man kan jo lage sitt eget også, som den IKEA-hyllen jeg sprayet i gull for eksempel. 

Nok husprat for i dag tenker jeg! Alle mine planer er punktert, for jeg er blitt syk. Og så jeg som prater så pent om den kulda ute! Ikke fortjent i det hele tatt. Men det gir meg i hvertfall god tid til å lese pensum, så det er det jeg gjør nå. Sengen, en kopp te, Strepsils og en feit bok om merkevarebygging. Wohoo :-)