hits

Oslo

FINESTE STEDET I OSLO

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jeg tror det fineste stedet i Oslo akkurat nå er under kirsebærtrærne ved Rådhusplassen. Omringet av Burger King, menn i dress som haster avgårde, røde busser som puster og peser, og gatemusikantenes deprimerende trekkspill-fremførelser som får meg til å tenke på døden. Hvem hadde trodd at et sånt sted kan gjøre en glad. Jeg har aldri hatt lyst på hus. Men jeg har litt lyst på hus likevel, så jeg kan plante mine egne kirsebærtrær i hagen. Så vakkert! 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Over til noe som ikke er like vakkert som kirsebærtrær: jeg har klart å bli syk. Har hatt besøk av lillebror som har passet på meg i hele dag, vi har kjøpt smoothie, spist pizza, laget te og sett på serie. Nå håper jeg at denne straffen for å gå lettkledd på 17. mai kan gå fort over, så jeg kan nyte livet til det fulle igjen. Hehe. Alt er så gøy og fint og lyst om dagen, jeg orker ikke å ligge inne i et sekund til! 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ok, nok rosa for i dag snart. Jeg må sove, hvis den tette halsen lar meg. I morgen har jeg årets siste forelesning, og jeg skal opp klokken 6 for å rekke alle morgenrutinene mine. Sannheten er at jeg nesten ikke har vært på forelesninger dette semesteret hvor jeg har hatt valgfag. All tid har gått til å skrive oppgave og ha et liv utenom. Om jeg angrer på det får jeg vel vite litt ut i sommerferien, når begge karakterene for valgfaget har kommet. Jaaajaa, life goes on. Nattinatt 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

20 TING DU MÅ VITE NÅR DU FLYTTER TIL OSLO

Hei, du som går siste år på videregående. Et kapittel nærmer seg slutten, tre år med kjip skole er snart over. Jeg tipper sommerfuglene skraper deg på innsiden av ribbeina, så mye som du gleder deg. Kanskje skal du flytte et enda mer øde sted og studere. Kanskje skal du reise i et år. Kanskje skal du bo hjemme hos mamma og pappa, jobbe og spare penger. Eller kanskje du av en eller annen grunn skal flytte til Oslo. Til storbyen, som egentlig ikke er så veldig stor. Varm og festlig om sommeren, kald og trist om vinteren. Akkurat som alle andre byer. Bare at den har litt flere butikker, litt flere restauranter, er en gryte av forskjellige kulturer og inneholder flere mennesker. Her er 20 life hacks som en tilflytter bør notere seg bak øret: 

 Det viktigste først: trikken bryr seg ikke om det er grønn mann, den kjører på deg uten å nøle. Hold utkikk etter trikken!

Du kan ikke stå nede på perrongen og vente på T-banen uten billett. Eller du kan, men det kan bli dyrt for deg. 

 Karl Johan er ikke stedet å shoppe, eller oppholde seg i det hele tatt. Med mindre det er for å besøke Paleet eller Egertorget. 

♥ Hvis du bor i en annen bydel enn vennene dine, kommer du til å se dem mindre selv om det ikke er langt unna. 

♥ Ikke gjør Fridays til ditt stamsted når du skal ut og spise, det finnes så mye å utforske. 

♥ Det er ikke farligere å oppholde seg på Grønland enn andre steder. Jeg har venninner som er blitt overfalt og ranet på Frogner også. 

♥ Når du opplever at fremmede hysjer på deg ute i offentligheten, så er det egentlig bare at de prøver å selge deg hasj. Hsjj hsjj... 

♥ Det koster 500 kroner å spy i en taxi. 

♥ Aldri ta i mot et "gratis" Aftenposten fra han høye, litt eldre mannen med briller. Ingenting er gratis. 

♥ Frogner-uteliggeren er ikke farlig. Han snakker kanskje baklengs, går på do i parken og smører inn ansiktet sitt med sot - men han gjør ikke en flue fortred. Selv ikke når du er alene i 1. etasje sent på kvelden, og han plutselig står og glor inn vinduet ditt.

♥ 
Apropos forrige punkt. Unngå å bo i 1. etasje hvis du kan. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
♥ 
Bestill bysykkel-kort lenge før sesong, det kan bli fullbooket. 

♥ Ikke heng fra deg jakka di på utesteder, garderobedamene har budrunde på de "forsvunnede jakkene" etter stengetid. 

♥ Ikke gå alene gjennom Slottsparken når det er mørkt - ikke gå alene ute når det er mørkt i det hele tatt egentlig. 

♥ Når du skal på badestranda Huk, pass på så du ikke legger deg påkledd på nudistområdet. 

♥ Hvis du får en deal på en leilighet som er for god til å være sann: løp. Å bo i Oslo skal svi i pungen, ellers er det noe muffins på G. Hilsen en som fikk 80 kvm i Bygdøy Allé for 8000 kroner i måneden, og måtte sove med boblejakke hele vintersesongen.

♥ Ikke bli venn med folk som kjøper to flasker champagner på utesteder, for så å vaske den ene flasken med den andre. Ikke heng på sånne utesteder i det hele tatt. 

♥ Spar penger på å trene ute. Ta T-banen til Holmenkollen og løp i trapper eller løp/gjør øvelser i Frognerparken. 

♥ Fyllesyk? Kjøp en smoothie på SmoothieXchange og legg deg paddeflat på operataket og sug inn litt frisk luft. Det pleier å funke. 

♥ Hvis du bor rett over et lyskryss, ikke sprut dressing ned på en bil som står med vindusviskerne på. Politiet kommer mest sannsynlig på visitt. 

Jeg tror alt det viktigste er nevnt, hehe... Hvis noen føler for å legge til et par life hacks, kjør på i kommentarfeltet ;-) 

SATURDAY STROLL

Jeg får SÅ dårlig samvittighet av å sove lenge, føler nesten jeg har gjort noe galt. Men i dag sov jeg gjennom alle vekkealarmer, faktisk helt til klokken 12, så det var tydelig at jeg trengte litt ekstra søvn. Da jeg først kom meg på beina, var jeg helt panisk etter å komme meg ut i solen. En så fin dag kan jo ikke sløses bort! 

Formiddagen har jeg tilbragt med min kjære Thea. Tror resten av vennene mine blir litt fornærmet når jeg snakker om Thea, for jeg omtaler henne alltid som det snilleste mennesket jeg kjenner. Men - det er hun faktisk! Og endelig bor vi i samme by. Vi har vært bestevenner så lenge jeg kan huske, men nesten aldri fått til å bo i samme by. Nå er hun endelig ferdig med studier og tilbake i Oslo, så det er i hvert fall én positiv ting med denne byen ♥Vi har vært på Vestkanttorget, handlet alt fra grønnsaker til klær, og spist oss kvalme på kafé. I kveld hadde jeg egentlig tenkt å jobbe med skole, men vi fant ut at det ville være mye hyggeligere å spise middag sammen og se på film. Så om et par timer kommer Thea til meg, og det blir lørdagsmodus til tusen. En, to, joggis :-) 

DAGENS OSLO-TIPS

Tusen takk for tips til spisesteder i Oslo. Man ender så fort opp med å gå de samme stedene når man først har funnet noe bra! Men deres tips stoler jeg virkelig på, så nå har jeg laget en egen to do-liste på restauranter, hehe. MAT♥

Jeg har et lite Oslo-tips til dere også, og det er blomstermarkedet på Stortorvet nede ved domkirken! Jeg er helt avhengig av å ha blomster hjemme, men går ofte innom blomsterbutikker og kjøper noe jeg egentlig ikke har lyst på, fordi utvalget er så lite. På Stortorvet finner du seriøst alle typer blomster, i alle regnbuens farger og til veldig snille priser. Så det er verdt en tur, hvis du trenger noe å sette i vasen din! :-) Jeg har fått forbi der tusen ganger, men aldri tenkt over det helt til en venninne sa at hun kjøpte hortensiaene sine der. Eneste jeg ikke finner noe sted er hvit hortensia, så jeg vurderer å stjele fra Slottsparken snart. NEIDA ;-) 

Jeg sitter ved kjøkkenbordet og rister. Nettopp vært på en skikkelig hard treningsøkt, og selv om jeg følte for å gråte en skvett da jeg var der, blir jeg jo så lykkelig at det nesten flyter over etterpå. Hater å trene - elsker følelsen av å ha trent. Betyr det at jeg elsker å trene?

DINNER AT DINNER

Altså, nam! I går hadde Naddis og jeg middagsplaner, og siden K-dawg var i byen, dro vi med henne og. Jeg gledet meg skikkelig til å teste ut Dinner ettersom jeg har hørt så mye positivt om stedet. Vi koste oss med rødvin, og jeg lo så mye at mannelatteren kom fram fra skyggen. Eller som søte Naddis kalte den; en latter rett fra hjertet. Det fikk meg til å tenke over hvor mye jeg ler for å være høflig. Når jeg virkelig virkelig ler, så høres det. Haha! 

Jeg spiste dumplings til forrett og en eller annen fancy skalldyrrett til hovedrett. Hadde egentlig lyst på Crispy Duck, men jeg våkner til lyden av en søt liten and hver morgen, og følte ikke helt for å spise and. Det smakte godt, men det var vanskelig å se hva som var spiselig i mørket, så jeg tror egentlig bare jeg spiste halvparten av det som spises kunne. Neste gang blir det crispy duck altså, jeg må bare jobbe litt med følelsene for den lille vekkeklokken min. 
Har du noen tips til hvor det er koselig å gå ut og spise med venninner i Oslo? Jeg er alltid på jakt etter nye restauranter å besøke. Er spesielt glad i steder med spicy mat og deilige drinker ♥

Men i dag er det min Dolmio-dag (hahahaha), man kan ikke kose seg hver dag!

LØRDAG I OSLO

Jeg har fått besøk denne helgen også, denne gangen av Malin! Som dere vet pleier jeg å ha egne bloggnavn på venninnene mine, av en eller annen merkelig grunn. Men jeg har slitt litt med å komme på et til Malin. Først vuderte jeg Balin. Siden jeg blogget så mye fra reisen vår til Bali. Men Balin klinger liksom ikke så bra, høres ut som hun ikke gjør annet enn å høre på Bob Marley dagen lang. Men i dag fikk hun bloggnavn, og det er "Malittle Pony". HAHA! Kan du gjette hvorfor? Forresten så foreslo hun "måkeskremmeren" selv. Jeg er jo livredd for måker, så Malin løper alltid rundt og jager dem vekk slik at kysten er klar for meg. Helt normalt.... 
Ellers har vi flydd rundt som to turister i dag. Bare at vi ikke har sett på så mange severdigheter. Vi har trålet butikker, shoppinggater og spist street food. Har vært en helt perfekt dag i Oslo å gjøre det på, verken for varmt eller for kaldt. Bare alt for mange mennesker som vanlig, jeg blir nesten hissig av å gå rundt i kø ;-) 
I skrivende stund ligger vi begge i senga med verkende føtter og gjesper på lur. Å gå på shopping tar på - tror nesten jeg er mer sliten i dag enn etter gårsdagens beinharde treningsøkt fra helvete. 

Heldigvis gjenstår kun den koseligste delen av denne lørdagen! Vi skal først ut og spise, og så skal vi på kino etterpå! Og vi skal ikke se hvilken som helst film... ÆÆÆ, jeg gleder meg!

TURIST FOR EN DAG

Et lite bildedryss fra lørdagen, da jeg hadde besøk av mami, og vi lekte turister her i Oslo. Kunstinteresserte som vi er, måtte vi selvfølgelig gå og se på utstillingen til Damien Hirst på Astrup Fearnley Museet. Jeg skal ikke avsløre for mye av hva som møter en der, men jeg rakk både å brekke meg og bli fascinert et par ganger. Håper dere tåler et penisbilde, den er ikke ekte selv om jeg var i tvil en liten stund. Ellers har mammaen min aldri vært i Vigelandsparken, så det ble en spasertur gjennom den også. Og det var virkelig riktig dag å gjøre det på. Himmelen var knallblå, kun med et par skyklatter, og det var så varmt og deilig. En helt fantastisk dag i Oslo-byen! Det er egentlig bedre å være turist her enn å bo her - så lenge man ikke tråler Karl Johan opp og ned, så klart :-) 

Jeg gleder meg allerede til neste helg, skulle tro denne uken hadde vart i to uker allerede. I dag trillet jeg ut av senga klokken 6, bælmet to kopper kaffe og løp på skolen for å sitte der i noe som føltes som tre uker. Takk og lov for gode forelesere i dag, ellers hadde jeg nok sovnet sittende på stolen. Over og ut! 

OSLO-LEILIGHETEN ER I BOKS

Skal jeg si dere noe pinlig? I dag staret jeg dagen med enorme mengder tårer og snørr, fordi jeg skulle inn til Oslo og signere kontrakt på leilighet. Det siste jeg ville i denne verden var å flytte! Haha. Men en busstur, et glass prosecco og en god Kjetil-klem senere, var jeg klar for å innta mitt nye hjem med målestokk og signere kontrakten. 

Leiligheten min er så FIN! Den ligger helt fantastisk til, har en liten balkong, jeg kan se sjø både fra sengen og sofaen - OG; jeg får plass til alle møblene mine. Det eneste jeg vil ha nytt er en kommode som TV-benk for å få oppbevaring (får man noen gang nok?) og en mindre TV. Er det noe jeg har angret på lenge, så er det at jeg drasset en 42-tommer inn i en liten leilighet. Ser jo ut som en TV med leilighet i. 

Trist over å flytte, men veldig glad for den nye leiligheten! Og nei, jeg har ikke fått flytte inn på slottet, selv om dere kanskje trodde det siden det er der jeg står og vifter med kontrakten. Da Kjetil og Stian hadde dratt på jobb, dro jeg hjem til dem med bagasjen min, og så ut igjen for å spise middag med lillebror. Han bor jo i Oslo, så jeg har i hvertfall én av the fab four i nærheten. Vi endte med å gå helt opp til Majorstua-krysset og spise på Sushi&Wok, de har bare sååå god wok! Der spiste jeg ofte da jeg bodde i Oslo tidligere. 
Nå ligger jeg som et slakt på sofaen til Kjetil og Stian på Frogner, og venter på at Kjetil skal komme hjem fra jobb. Jeg kjøpte med sushi til han hjem, hvilket bringer meg til et veldig viktig spørsmål. HVOR MYE SUSHI SPISER EN VOKSEN MANN? Selv spiser jeg 8-9 biter, så jeg tenkte jeg skulle "dra på" med 15 biter, for det er jo så sykt mye. Men så kom jeg til å tenke på; hva hvis det er dritlite, og så kommer stakkars mannen hjem fra jobb og må sulte i hele natt pågrunn av meg? Hvis dere skriver "20-30 biter er vel vanlig", så må jeg bare løpe tilbake med en gang. Haha! :-) 

Åh, nå gleder jeg meg til å vise dere leiligheten min!! 

PÅ TIDE Å FLYTTE?

Åh, nå har jeg gått og vært kvalm i flere dager. Da jeg fikk årets timeplan for skolen, skjønte jeg nemlig at slaget var tapt. Det er ikke lengre mulig å bo i Tønsberg og pendle hver dag. Med mindre jeg står opp klokken 4 om morningen, og hater livet hver eneste dag. 

Så jeg har vel egentlig bestemt meg for å flytte tilbake til Oslo. Sånn ganske snart. De to siste dagene har jeg vært i Oslo for å gå på visninger, og dét i seg selv er jo en eneste stor spøk om dagen. Oslo bare; åja, vil du bo alene? Da må du betale en månedslønn i måneden for denne lille skokassen med stygt bad og stormkjøkken. 

Jeg tror jeg fant noe bra til slutt, men mer om det når alt faller på plass. Dere som har fulgt med en stund vet hvor mye jeg elsker livet i leiligheten min hjemme i Tønsberg, og med all familie i nærheten. Har vært helt himmelsk å kunne rømme fra den svette storbyen etter endt forelesning, og bare dra hjem til fred og sitt eget. Og så gjør det så sykt vondt i hjertet mitt at mamma og pappa skal være hele 1 time og 20 minutter unna meg! Høres jo helt latterlig ut, men de er mine beste venner, og jeg er egentlig ganske avhengig av å ha dem i nærheten. Det er kanskje grunn nok til å flytte, og løsrive seg litt? Det tror jeg de syntes, da jeg i forbindelse med gårsdagens overnatting foreslo at jeg kunne sove i midten av dem........... HEHE. 

Fineste Kjetil som alltid stiller opp med et smil og gode råd. Har bestemt at han skal være reserve-pappaen min når jeg flytter. Det var tross alt han som viste meg byen, kjørte meg på IKEA og introduserte meg for sushi da jeg flyttet til Oslo som 18-åring. Hahaha 

Har vært noen fine dager i Oslo, men nå er jeg hjemme i Tønsberg igjen. Får nyte det så lenge det varer! :-) 

ARE WE GIRLS OR ARE WE MONKEYS

For en dag vi hadde i går ♥ Vi startet med en en deilig hotell frokost, før vi dro opp til Bogstadveien for å shoppe. Ingen av oss var egentlig i shoppehumør, så vi endte opp på Lilleasia, hvor vi spiste skikkelig god lunsj. Deretter var det hjem for å få på seg trynet, vi hadde invitert til vors i suiten... Herregud. Hadde det kjempegøy i går, men det var smertefult å våkne opp til alt som gjemte seg på iPhonen i dag. Snapstory'en er én ting (katastrofal som alltid), men meldingene jeg har sendt... Her er kveldens vinner:

Ida: jeg vet jeg kan få deg hvis jeg vil.
Gutt: Nope. 

Fet. Sååå, nå skal jeg nyte noen timer i hotellsenga før jeg skal vinke farvel til jentene og spise lunsj med far og lillebror. Vi blogges senere! :-) 

DATE MED EN DANSKE

God morgen :-) 

Etter at skole og jobb var unnagjort i går, dro jeg på venninnedate med Naddis. Hun har endelig flyttet til Norge etter å ha gjort ferdig studiene sine i London! Godt å ha henne hjemme igjen. Nå skal det jo sies at jeg suger når det kommer til å treffe venninnene mine som bor i Oslo selv om jeg studerer i Oslo. Men det skal jeg bli mye flinkere til. I går kveld koste vi oss med et glass vin på Fru Hagen på Grünerløkka, før vi tuslet ned til Delicatessen og bestilte tapas til åtte sultne menn. Til oss to, altså. Haha. Det var utrolig godt, og det er jo så hyggelig stemning på Delicatessen ♥


Nå er nedtellingen til ferie over, for nå har jeg FERIE!!!! Bestemte meg for å sove til jeg våknet i dag, og for å skippe trening. Føles ikke som noen luksus å skippe trening, men jeg rekker ikke timen fordi jeg skal på kino og se 50 Shades of Grey sammen med Maria! Jeg skulle egentlig på førpremieren i Oslo i går, men ble dessverre forhindret i det. Heldigvis har jeg en venninne som er blodfan av bøkene, og hun ble veldig glad for å kunne arve billettene mine ♥

Blogges senere, da! 

KOSEHELG OG MORSDAG

Åååå, jeg har hatt en så fin getaway med mammaen min i helgen ♥

Det passet så bra å finne på noe koselig siden det var morsdag i helgen! For morsdag handler jo i grunn ikke om å stresse bort på den søndagsåpne butikken og kjøpe en sliten kvast, morsdag handler om å være sammen med og sette pris på mammaen sin. Jeg setter pris på min fantastiske mamma hver dag og ser henne så ofte jeg kan, men det er så hyggelig å dra bort bare oss to og finne på noe gøy. 

Vi toget inn til Tigerstaden fredag morgen, og det var heldigvis noen ekstra slitsomme og rare togpassasjerer på tur, sånn at jeg kunne si "velkommen til min hverdag, skjønner du hva jeg klager over nå eller" til mamma. Så kom vi fram, og sjekket inn på mitt andre hjem i Oslo. 

Så dro vi ut for å spise lunsj og shoppe litt. Jeg prøver egentlig å leve litt som Onkel Skrue før jeg reiser til Dubai, men biiittelitt shopping får jeg unne meg. Jeg handlet en genser og verdens beste Voluspa duftpinner med duften makassar, ebony & peach. Det er uten tvil den beste duften til Voluspa, både i lys og pinner. Dere må prøve den hvis dere finner den, som regel utsolgt over alt. 

Ellers var jeg invitert til Lilleasia i Hegdehaugsveien 31 for å prøve deres buffet - og det må bli et av mine bedre Oslotips til dere. Å slå seg ned der etter en heavy shoppingrunde i Bogstadveien kan beskrives som himmelen. Da jeg bodde i Oslo dro jeg ofte og spiste middag på Lilleasia på kveldene, men den gang (som om det er så lenge siden) hadde de ikke buffet. Nå har de det både på lørdager og søndager, så det er jo det perfekte lunsjalternativet. All maten var så sykt god og fresh, og holdt like god standard som når man spiser ala carte. Mamma og lillebror var helt enig, det ble til og med et lite glass vin på oss midt i shoppingrunden der :-) 


Da vi var gode, mette og lykkelige, dro mamma og jeg tilbake på hotellet for å freshe opp til kvelden. Litt frukt og sjokolade på senga er aldri feil, de er så snille mot meg på Royal Christiania ♥

Og SÅ, det vi kom til Oslo for. Å se Linn Skåber på Oslo Nye Centralteateret, i stykket Pietá. Jeg elsker Linn Skåber og hadde store forventninger, men jeg ble enda ikke skuffet. Å fylle en scene helt alene på den måten er bare utrolig, og jeg ble bitt av både latterkramper og depresjoner underveis. Dra og se stykket mens dere kan! Stikkord: mislykket karrierekvinne våkner opp med død mann i hotellsengen sin. 

Etter teaterstykket hadde vi egentlig booket bord på Nodee, men siden vi var tidligere ferdig og tidligere sultne enn planlagt, bestemte vi oss for å avlyse reservasjonen og heller gå et sted i nærheten. Etter å ha snust litt rundt endte vi opp på Mahayana, en ganske ny (tror jeg?) restaurant rett ved Nationaltheateret. Vi bestilte en del småretter som vi delte på, og satt der og koste oss en god stund. Maten var god og lokalene var fine, men den var en liten (bare liten altså) nedtur etter besøket hos Lilleasia.

 ♥

Til slutt kjente vi trøttheten snike på, og vi lengtet hjem til den deilige hotellsengen. Så vi kjøpte tonnevis med sjokolade, og tuslet hjemover til hotellputer og TV-titting. Kunne ikke hatt en bedre jenteweekend med mamma.  

SPAKOS MED BESTIS

Spabehandlingen er sponset

Da julebordet ble avlyst, booket jeg som sagt spa til Maria og meg. Vi sitter begge med skuldrene oppunder haka om dagen, og leser side etter side for å forberede oss til eksamen. Nakke og rygg har sett bedre dager, med andre ord. Så spa kunne egentlig ikke passet bedre... Etter spaet dro vi hjem og fikset oss i en fart, og deretter dro vi og spiste middag og delte en flaske bobler på Four Seasons. Maten var kjempegod! Til slutt dro vi til taket på Grand for en drink, men bestemte oss fort for at hotellsengen fristet mer enn å fortsette julebordet for to.  


Men tilbake til spa-himmelen. Vi var på Artesia Spa, på avdelingen som ligger på toppen av Grand Hotel. Jeg har vært både der og på avdelingen på Majorstua tidligere, og syns begge steder har en veldig avslappende atmosfære, og ikke minst hyggelig personale og flinke terapeuter. Vi skulle begge ha 55 minutter Artesia Classic Massage, en deilig massasje som tar for seg hele kroppen.

Vi hadde booket duorom, jeg tenkte det var koselig, helt til jeg ble bitt av tidenes latterkrampe. På forhånd sa jeg nemlig til Maria at jeg håpet at hun fikk en kjekk, mannlig massør, og at han snakket engelsk i tillegg - tror dere ikke hun fikk akkurat det?! Det var for morsomt til å være sant. Heldigvis ga latterkrampen jeg hadde i stillhet seg etter fem minutter så jeg kunne nyte resten av massasjen, og Konrad var visst en massør sendt fra himmelen i følge Maria. Og hun som masserte meg var også helt ekstremt dyktig. Tror hun het Joanna, eller noe lignende ♥

Da massasjen var over hadde vi nesten ikke lyst til å reise oss og gå. Hadde det ikke vært for en middagsreservasjon, hadde vi garantert blitt liggende til noen bar oss ut... Nei, gud, dette var deilig!

Gavekort på Artesia må jo være et perfekt julegavetips hvis man skal være litt ekstra snill mot mor og far som har alt fra før, eller en student som trenger litt pleie etter en hard eksamensperiode. Artesia har et stort utvalg av gavekort, les mer om det her :-) 

Takk for oss! 

JUL I OSLOS GATER

M og jeg hadde en iskald, men veldig koselig dag hvor vi vandret rundt i Oslos gater. Vi besøkte Nobels Fredssenter, Astrup Fearnley museet, Pushwagner sitt galleri og gikk innom Regjeringskvartalet, og fikk vel egentlig sett mer av Oslo enn vi gjorde da vi var samboere i Uranienborgveien i et år... Bedre sent enn aldri! Dagen hadde vært en tier hvis det ikke hadde vært for det bitende kaldet været, det gjorde rett og slett vondt til slutt, så da ble vi forvandlet til to sytekopper. De to sytekoppene tok turen til Steen & Strøm for å sjekke ut deres nye Food Court i kjelleren. Kjekt å få sjekket det ut siden jeg ikke fikk dratt på åpningsfesten. Vi spiste tidenes diggeste lunsj på Burrito Project, det var virkelig verdt de tjue minuttene i kø. Dessuten har Food Court den dansje sjokoladen fra Summerbird, i tillegg til Marks & Spencer-butikk. Kjenner jeg er glad for at Steen & Strøm nesten er nabo med skolen min, den kjelleren der har jeg ikke besøkt for siste gang. 


CLARION LOVES A GREAT VIEW...

Sponset opphold

... And so do I. 

Maria og jeg sjekket inn i toppetasjen, på et rom som er ganske lite, men som likevel gir en litt "suite-følelse". Badet er helt mindblowing, her kan man både dusje, gå på do og ligge i badekaret mens man nyter utsikten. Jeg liker så klart utsikten best om kvelden, det er da frøken Oslo er penest, i likhet med resten av oss. Soundtrack til å sminke seg på dette badet før utgang; All of the lights med Kanye West. 

I tillegg har rommet en balkong som går rundt hele rommet, så der kan man virkelig nyte utsikten. Clarion Hotel Royal Christiania er stedet hvis du skal på julebord eller gjøre unna julegaveshoppingen i Oslo. Da er det liksom ikke så lang vei når du skal slepe alle posene med deg til toget etter endt opphold ♥

MY BIRTHDAY CRIB

Sponset opphold

I dag har jeg BURSDAG! Jeg fyller 24 år, og jeg skjønner ikke helt hvor tiden ble av. Om 24 år til er jeg 48 år, så nå håper jeg at tiden sakker ned litt. Men noe sier meg at klokka bare går fortere jo eldre man blir, haha.

I går skulle jeg feire bursdag med mine beste venner, så jeg sjekket inn på denne fantastiske suiten på Clarion Hotel Royal Christiania. Rommet heter Posh, og det lever opp til navnet. Kunne ikke ha feiret bursdag i bedre omgivelser. På toppen av Oslo ♥Fint, eller hva? Her kan dere tro vi koste oss. Skrivebordet ble DJ-bås, og det ble drukket mer vin enn jeg har vært vitne til på en stund. Så herlig å tulle, tøyse, danse og le med mine aller beste venner en hel kveld, men mer om det senere :-)

Beklager lite blogging de siste dagene, har bare hatt det så utrolig travelt. Fin lørdagskveld til alle!

LENGE LEVE KJÆRLIGHETEN

I dag har mamma og pappa vært gift i 23 år. Hipp hurra ♥

Derfor var vi i Oslo i går, for å feire litt sammen - firkløveren vår. Etter at lillebror flyttet til Oslo, må vi nesten dit for å henge alle sammen. Jeg får egentlig nok Oslo-pendling i hverdagen, men i går fikk jeg kjøre hele veien, så da fikk jeg en ordentlig kjøretime ut av det.

Da vi kom til Oslo startet vi opp i den alt for travle Mathallen. Men gud, for et fantastisk sted for oss som liker gode råvarer og ordentlig mat. Vi satte oss ned i det spanske hjørnet og spiste litt tapas, og det smakte kjempegodt. Dog er aliolien ikke i nærheten av den jeg lager selv - etter pappas oppskrift. Vi kjøpte oss makroner også, etter tips fra en bloggleser. Den med salt karamell gjorde at jeg fikk lyst til å gi opp livet mitt, bare flytte inn på et lite rom og sitte der og spise makroner med salt karamell til jeg dør.

Etter besøket i Mathallen, ruslet vi litt rundt i Oslos gater før det var på tide med middag og show på Wallmanns Salonger. Det ligger bare en liten spasertur fra Mathallen så de to var en perfekt lørdagskombo.

På Wallmanns ble vi plassert i en koselig liten bås, og fikk servert popcorn mens vi ventet på at showet skulle starte. Er det noe som kan gjøre meg skikkelig klein, så er det musikaler og situasjoner hvor noen står og opptrer mens de ser deg rett i øynene. På Wallmanns er det servitørene som underholder hele kvelden, så jeg ble klein ved flere anledninger. Men herregud, for noen flinke folk. Og god mat. Og god stemning.Vi fikk servert 4 eller 5 retter, jeg mistet tellingen etterhvert.


Etter en sjokoladedessert som smeltet på tungen, trillet vi hele veien hjem til Tønsberg igjen. Med meg bak rattet! Pappa snorket i baksetet, mamma satt ved siden av meg som kjørelærer, og jeg sang som vanlig av full hals selv om jeg ikke kan synge. Men bryllupsdagen til mamma og pappa måtte jo hylles, så da Aerosmith sin "I don't wanna miss a thing" klinget gjennom radioen, klarte jeg ikke å dy meg. Flaks for pappa at han sov ♥


Gjett hva, jeg er blitt syk igjen. Det er andre gangen på kort tid, og jeg skjønner ikke hva som skjer. Jeg hadde jo helt sluttet å være syk, og nå banker forkjølelse og feber på døra mi oftere enn vanlige gjester. Jeg orker det ikke, og jeg har ikke tid - men kanskje det er akkurat derfor det blir sånn.

Nå må jeg løpe, skal snyte meg stygt.

BLOGGANGST OG SLEEPOVER

HERREGUD, hva skjer med denne bloggingen. Jeg fikk kalde føtter og varmt hode da det nesten var 50.000 mennesker inne på bloggen min på én dag. Syns ikke noe om det i det hele tatt, det blir alt for vanskelig å blogge da.


I dag begynte jeg grytidlig på skolen, så i natt var jeg på sleepover i Oslo, hos min fine Kristina, som var i byen på jobboppdrag. Flaks for meg! Ikke bare kunne jeg sove lengre, jeg fikk også ligge i en hotellseng og skravle og le til tårene spratt i går. Er det noen som får meg i godt humør, så er det "hvidhaien" fra Sørlandet.

Det er ikke sunt å begynne på skolen klokken 8, hvem er det som får med seg noe på den tiden av døgnet? Flaks jeg er så flink til å ta notater, så jeg kan gå tilbake og se hva vi hadde om. HEHE.

Jeg er hjemme i Tønsberg igjen, og jeg har lyst å kysse og slikke på gulv, vegger, lamper, dørhåndtak. SÅ glad er jeg for å være hjemme, vil aldri forlate denne leiligheten igjen. Ever! I dag ble det taco her i heimen. Torsdagstaco er mye bedre enn helgetaco, for taco når man er skikkelig sliten kan bare ikke beskrives.

Ah, satser på at bloggmotivasjonen kommer krypende tilbake ganske snart.

THE SUITEST THING

Sponset opphold

Hei og hopp, fra toppen av Clarion Hotel Royal Christiania

Denne gangen er jeg innlosjert på et rom som heter Funky - og det lever så klart opp til navnet sitt. Det er noe litt utenom det vanlige, føler nesten at jeg er på et romskip. Helt siden jeg var liten har jeg ønsket meg en rund seng, så dere kan tro jeg ligger så mye i sengen som overhodet mulig, haha. Den runde sengen på Funky-rommet er den beste sengen jeg har sovet i noensinne.

Ser den ikke deilig ut? Her sover jeg som en prinsesse. Eller som et romvesen, om du vil. Hotellrommet er 100 kvm, har to etasjer, to bad og ligger helt på toppen av Royal Christiania. Så her kan jeg ligge og se på både skyer, stjerner og bygninger. For ikke å glemme alle de sære elementene som er puttet inn her, kan jo ikke bli i noe annet enn godt humør av dette :-)

Hvis dere skal på jentetur/guttetur til Oslo, feire bursdag i en suite eller bare har lyst på en deilig hotellweekend, så måå dere prøve suiten som heter Funky. Her skal jeg kose meg i helgen, wohoo ♥

THE PERFECT SUMMERNIGHT

Overskriften på dette innlegget burde egentlig vært "svette, tårer og høye hæler på brostein" men hvem vil vel høre på den slags klaging. Haha. Etter å ha slept en snublende Kristina (edru, men på høye hæler) fram til Delicatessen ble det jo faktisk riktig så hyggelig. Vin, drinker og tapas, og etterhvert kom min kjære Naddis og joinet oss også. Vi skal ikke sees på flere uker, så da er det viktig å få klemt litt på hverandre før vi "skilles". Veldig hyggelig å introdusere to så gode venninner for hverandre også. Da Kristina var på do, snakket Naddis om hvor skjønn Kristina er, og da Naddis hadde dratt snakket Kristina om hvor skjønn Naddis er ♥

I dag venter Oslo med en ny og solrik dag, spørsmålet er bare hva vi skal bruke den på. Vi har vurdert alt fra Tusenfryd til dagsfylla, men så skal vi jo i bursdag i kveld så må spare litt krefter. Selveste IDABESTIS har bursdag!! Hipp hurra ♥ Lenge siden dere har hørt noe om henne her på bloggen, men når sant skal sies er det vel fordi at vi ikke har hengt på evigheter. Så det blir veldig gøy med litt vin og katastrofer igjen i kveld :-) Haha.

Håper alle har en strålende lørdag!

OSLO, TAKK FOR NÅ

Yo, Innlegget inneholder sponsede elementer

Mitt fine, fine Oslo-hjem ♥ På Clarion Hotel Royal Christiania tar de meg alltid godt i mot, med fint rom, store myke senger og det lille ekstra. Og dermed har jeg også hatt noen veldig fine dager i Oslo. Etter Peppes-kvelden med de andre bloggerne, gikk jeg rett hjem og tappet i et bad på hotellrommet. I minibaren stod det jo hvitvin, så jeg hadde et lite vorspiel for meg selv på badet før jeg bestemte meg for at dagen var for bra for å avsluttes allerede. Så jeg fikk heldigvis med meg Naddis ut på vift, og vi koste oss og lo til langt på natt. 

Dagen etter dro vi på spa! Naddis hadde bursdag for ikke så lenge siden, så vi tok en liten feiring på Artesia Spa. Avdelingen på Majorstuen (det finnes en på Grand Hotell i Karl Johan også) er så deilig og mørk, det er som en helt egen verden under bakken kun for avslapping. N fikk facial, og jeg fikk massasje av utrolig dyktige Elisabeth. Da jeg våknet morgenen etter, følte jeg at det hadde skjedd et lite mirakel i nakken min. Som vi koste oss, med smoothie, frukt, boblebad og store deilige morgenkåper ♥

Fineste vennen min ♥

Artesia Spa har forresten et sommertilbud nå, som de ønsket at jeg skulle dele med dere. Ved booking av Artesia Facial og Artesia Classic Massage, får dere fri bruk av fasiliteter ved Artesia sine spaavdelinger. Takterrasse (på Grand), basseng, badstue, steamroom, drikke med mer. Les mer om sommerspa her :-)

Hjemmespa er digg, men ingenting slår vel ekte spa? Artesia reddet virkelig dagen vår, vi var nokså slitne og trøtte etter den fuktige kvelden vi nettopp hadde hatt. Deilig å kunne gå ut av spaet og være et nytt menneske igjen - sånn, nesten.

I dag har jeg sittet på Olivia og spist lunsj og drukket vin med en venninne - men hun er alt for superstar og vil ikke bli blogget (hehe, neida, joda). Og i skrivende øyeblikk sitter jeg faktisk på Gardermoen, og spiser en dårligere middag. Morsomt at det er like dyrt å spise noe som smaker søppel her, som å spise noe skikkelig deilig på en ordentlig restaurant. Kan de ikke bare lage noe godt, da? kjøttet smake babymat? dere tørke dere bak med salaten før dere serverer den? Arg! Straks flyr jeg til Kristiansand, hvor jeg skal besøke min kjære Kristina. Gleder meg sykt mye til å komme fram! Vi blogges fra Kristiansand.

17. MAI ER VI SÅ GLAD I, MORRO VI HAR FRA FROKOST TIL LUNSJ

Overskriften sier alt om hvordan min 17. mai pleier å være. Grytidlig opp, kaste på seg trynet og haste videre til champagnefrokost med bunadskledde piker, hvor man drikker champagnen sin så fort man kan, fordi man må rekke fram til stedet man har reservert plasser. Puh! Men gøy er det. I år var vi så heldige å ha taket på Lektern på Aker Brygge etter frokosten. Der var det fantastisk deilig å være! Hav, sol, sprudlevann og masse glade mennesker ♥

Klokken halv ti på kvelden var jeg på vei hjem til hotellsengen, haha. Helt ubrukelig. Hadde dere en fin 17. mai?


Hahahahahaha. Jeg lurer på hvor mange bunader som blir ødelagt hver 17. mai. Dagen da vi virkelig slapper av! Jeg ler. Takk for i år, gleder meg allerede til neste nasjonaldag :-)

DRUKNET I OSLO

I dag tok jeg meg en dagstur til Oslo, for å spise lunsj og shoppe med Selma. Vi spiste libanesisk mat på The Kasbah (hummus, nam!) og var på et par vareprøvesalg og handlet. Hadde virkelig håpet å finne noe å ha på meg på 17. mai, men det gikk dårlig. Dro på House of Oslo og kjøpte en ny Missoni-pute, så spørs om jeg ikke må dra på meg den i stedet. Er jo meldt sol og nogenlunde fint vær i Oslo, så.

Nå har jeg kommet meg hjem, sitter som en druknet katt og varmer meg under et pledd. Bøttet jo ned fra himmelen i dag, så nå må jeg kaste i meg C-vitaminer og alger så jeg ikke blir syk. Denne uken har jeg virkelig ikke tid til det.

EN FIN DAGEN DERPÅ

I går kveld var jeg ute med noen av jentene. Vi hadde et lite vorspiel hos meg på Royal Christiania først. Skulle egentlig i bursdag, men vi hadde så mye å prate om at klokka plutselig var ut-på-byen-tid. Så da dro vi og møtte bursdagen på Nox i stedet, hadde det utrolig gøy.

I dag gjorde vi det beste man kan gjøre dagen derpå. Stod opp relativt tidlig, sminket og ordnet oss, spiste himmelsk frokost på hotellet og gikk ut i frisk luft. Å ligge under dyna og sutre blir det ikke særlig mye bedre av. Etter å ha besøkt Den Norske Opera, tok vi bussen til Mathallen hvor vi spiste sykt digg asiatisk tapas. Hvorfor har jeg ikke vært i Mathallen tidligere?! Bortsett fra høyt støynivå og mange barnevogner, er det helt genialt. Neste gang jeg skal dit, blir det altså ikke på en dagen derpå.

 Fantastisk dag! Nå skal fine Selma og jeg rulle opp i den gigantiske sengen med junkfood og en film. Litt belønning må vi jo unne oss når vi har hatt en såpass aktiv dag hittil :-)

HIMMEL PÅ JORD

I helgen har jeg sjekket inn på mitt andre hjem her i Oslo, Hotell Royal Christiania. Har fått en herlig suite i 14. etasje med badekar, badstue, to balkonger og den største dobbeltsengen jeg noen gang har sett. Den er over to meter bred, og sinnsykt deilig å ligge i. Dere vet jo hva jeg føler for hotellsenger generelt, men dette er den beste så langt!

Klager ikke på utsikten heller, ser ut over hele Oslo. Da jeg lå i badekaret i går og så ut på himmelen, kjente jeg at dette var noe jeg trengte ♥

Som dere kan se, kan man i hvertfall ligge tre mennesker her. Himmel på jord.

Yes, jeg koser meg maks! Veldig glad for at jeg skal være her en natt til - denne luksusen må utnyttes for den har jeg ikke hjemme.

ROYAL START PÅ DAGEN

For en magisk morgen... Når jeg bor på hotell har jeg vanligvis ingen problem med å velge mellom en ekstra time i hotellsengen eller å rekke hotellfrokost. Hotellsenger er jo en av mine favoritting! Men her på Royal Christiania er både hotellseng og frokost så fantastisk at jeg få med meg begge. Hotellfrokosten her varer til klokken 10 på hverdager, så i dag var jeg oppe klokken 9 for å nyte den. Jeg er sikker på at ingenting gir en bedre start på dagen enn den hotellfrokosten.

Den smilende kokken som lager omeletten som ingen andre kan, med nøyaktig det du ønsker. Rad på rad med deilig, friske grønnsaker og frukt. Det enorme utvalget av brød, pålegg, frokostblandinger, egg tilberedt på forskjellige måter og ostegratinerte tomater. Og den iskalde, økologiske eplejuicen som i harmoni med svart, sterk kaffe vekker kroppen som ingen andre kan. Bare en helt vanlig morgen på Clarion Hotel Royal Christiania ♥

Dessverre er jeg av natur ikke et frokostmenneske, selv om jeg med årene har lært meg å spise knekkebrød eller egg til frokost. Så skuffelsen er alltid stor når jeg ikke klarer å forsyne meg en andre gang. Jeg bare; hmm, skal jeg sitte her til jeg blir sulten igjen? Men det er det jo ikke tid til, hehe.

Hallo, dere må se utsikten fra hotellrommet mitt. Den er ganske syk, jeg ser jo alle takene i hele Oslo. Så etter frokost satte jeg meg ut på balkongen min med enda en kaffekopp. Vinket til Sonja oppe på slottet, og koste meg mens himmelen ble lysere og lysere. Dette må jo bare bli en bra dag :-)

Unner alle en like fin start på dagen. Nå skal jeg egentlig ut på shopping og lunsj med jentene, men tror ikke de er våkne helt enda. Så kanskje jeg skal ta meg en tur ned til fitness-avdelingen. Der er det svømmebasseng, badstu og treningsrom... Tror jeg går for en svømmetur i såfall!

SECOND HOME

Da var jeg godt plassert i hotellsenga på Royal Christiania. Nøyaktig samme rom som sist, snakk om second home! Har hatt kosekveld med Idabestis og Selmabestis. Alt for jentete å si, men; det har vært superkoselig. Vi har ligget i senga alle tre, spist sushi og sett på The Bling Ring. Faktisk en ganske underholdende film. For jenter. Som liker fine vesker. 


Var nede på Fridays i første etasje og tok en kaffe også, men jeg tror det var noe galt med lyset der. Vi ser ut som tre feite kattekvinner med alt for mye botox. Men det er vi altså ikke. Nå er det nattatid! Gleder meg maks til hotellfrokost i morgen, Royal Christiania har verdens beste frokost. Natta :-)