hits

Studier

12 TING JEG LÆRTE SOM STUDENT

Å studere var tøft til tider, men jeg savner det likevel. I hvertfall noe av det. Jeg savner å lære nye ting, kjenne at hodet jobber. Og så savner jeg holdepunktet - å møte opp til faste tider, møte faste mennesker og jobbe målrettet med all driten som ble slengt på oss, haha. 6-8 eksamener hvert semester var ingen spøk, men det gikk. 

Side2 har studiestart-uke i forbindelse med at det nærmer seg studiestart for mange, og i den anledning har jeg skrevet en liste med lærdommer jeg gjorde meg i løpet av tiden som student. Hvis du vil lese mer konkrete studietips jeg har skrevet i løpet av studietiden, kan du gå til kategorien min "studier" her
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with m6 preset Processed with VSCO with a5 presetOkey, så hva har jeg lært. Bortsett fra det faglige så klart ;-) Disse erfaringene er mine personlige, jeg påstår på ingen måte at de er en fasit. 

Det er lurt å møte opp på fadderuken. Du trenger ikke være med på alt, men møt opp, smil til og snakk med mennesker. De menneskene jeg møtte første dag i fadderuken, er de jeg har holdt sammen med gjennom alle tre årene. Jeg tror det er vanlig at en som skal begynne å studere er bekymret for det sosiale - men det er fantastisk hvor fort man knytter bånd når en gruppe mennesker er nervøse, alene, spente og lider felles skjebne de tre/fire/fem neste årene. 

Notater is king. Altså, virkelig. Hvis jeg bare kunne gi deg ett tips, så er det å komme forberedt til hver eneste forelesning og notere som en crazy person. Min strategi var å legge alle forelesninger inn i et Word-dokument kvelden i forveien, og skrive mine egne notater med rød farge når jeg satt i selve forelesningen. Og de dagene du hater livet, er jævlig trøtt, eller ikke klarer å tenke på annet enn en eller annen dustefyr: bryt loven og bruk iPhonen til å ta et taleopptak av forelesningen så du kan skrive den inn senere. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 presetIkke la deg stresse av de irriterende medstudentene som alltid rekker opp hånden, snakker høyt og lenge, og høres ut som om de har skapt hele pensum. De skjønner ikke en dritt de heller, og repeterer som regel bare ting de har hørt rundt middagsbordet hjemme. Et sted de forøvrig har fått alt for mange klapp på skulderen gjennom oppveksten. 

Forelesere er også mennesker. Gi dem en sjanse og gi dem feedback. Jeg har opptil flere ganger gått ned og takket en foreleser for en sjukt bra forelesning - i håp om å få mer av akkurat det. Jeg har også vært misfornøyd med flere, for så å ombestemme meg når jeg er blitt bedre kjent med - eller begynt å forstå vedkommedes metoder/tankegang/humor. En av foreleserne jeg var litt misfornøyd med i mitt første semester, har jeg fremdeles kontakt med nå etter at jeg er ferdig å studere. Så ting kan snu!  
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset Processed with VSCO with m6 preset
Processed with VSCO with f2 presetIkke føl at du må møte opp på alt det sosiale. Å skulle være med på alt gir deg bare ekstra stress. De fleste har jo et liv utenom studiene også, det er ikke barebare å plutselig skulle få en helt ny vennegjeng og en ny "fulltidsjobb". Det går bra, og du får deg venner selv om du ikke er med på klassevors torsdag, fredag og lørdag. 

Finn deg en god partner og hold sammen. Da snakker jeg selvfølgelig om gruppeeksamener, kollokvie og den slags. Jeg var heldig og fant Siri på et fadder-vorspiel, og studietiden min hadde ikke vært det samme uten. Ikke bare har vi skrevet sammen alle tre årene, vi har blitt gode venninner. Holdt av plass til hverandre i forelesninger, blitt med hverandre på do, drukket vin, fortalt hverandre hemmeligheter, danset oss inn i de sene nattetimer, laget mat sammen, slept hverandre på trening for å få hodet til å fungere bedre, byttet på å motivere hverandre - altså, Siri har sittet og hørt på meg kaste opp som følge av stress. Finn en du tør å si fra til, og en som tør å si fra til deg. For tro meg, dere vil bli godt kjent. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f1 preset Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 presetTenk fugleperspektiv hele veien når det kommer til det faglige. Jeg husker ganske tidlig at jeg satt og klødde meg i hodet, og tenkte: at det går an å lage en tjukk bok og 37 innviklede modeller for å fortelle at kunder ikke liker å føle at de blir solgt til! Trekk deg tilbake, svev over pensum og tenk etter: hva er egentlig budskapet her. Det kan gjøre mye for forståelsen. 

Begynn å tenke på bacheloroppgaven så tidlig som mulig. Er det et fag du liker ekstra godt? En foreleser du kunne tenke deg som veileder? Send foreleseren en Pokémon-inspirert mail og si at jeg velger deg! Hehe, neida. Men joda. Jeg gjorde det i god tid, og var heldig og få det som jeg ville. 

Spis og drikk hele tiden. Drit i at du går opp noen kilo, det er umulig å studere på tom mage og bimbodiett. Men! Husk å trene, om ikke annet så for psyken sin skyld. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 presetIkke vær redd for å spørre om hjelp. Jeg er av typen som ikke vil være til bry, og å spørre om hjelp er noe av det vanskeligste jeg vet om. Men jeg har aldri vært flink med tall, og var helt fucked i starten da jeg begynte med økonomifag. Hadde det ikke vært for tålmodige Hedda og Siri som gadd å sitte sammen med meg og gjøre oppgaver, hadde jeg sikkert strøket herifra til månen. Men jeg endte opp med en C i bedriftsøkonomi og en B i samfunnsøkonomi. For ikke å snakke om at jeg plutselig fikk en forståelse for de stygge grafene jeg satt og tegnet! For et mirakel, hehe. Og det går andre veien også. Ikke se på dine medstudenter som konkurrenter - strekk ut en hånd hvis du ser at noen sliter. Svar på spørsmål, vis frem ditt eget arbeid, prøv å forklare. Det koster ingenting :-)

♥ Finn ut hvordan det passer deg best å jobbe/skrive/lese. I starten av studiene tenkte jeg at man måtte sitte på skolens bibliotek for å være en flink student. Folk satt jo der fra lunsj til midnatt. Flinkiser altså! Meeeen. Sannheten er vel at det gikk mye i prat, Snapchat, serietitting, felles måltider og tull. Siri og jeg fant fort ut at kjøkkenbordet mitt var det beste kontoret vi kunne ha. Fred og ro, eget kjøkken, eget toalett. Så fikk folk bare skryte så mye de ville på Snapchat av at de satt på biblioteket til de ble kastet ut. 

Det er gøy med gode karakterer, men det føles enda bedre å ha det bra. Så hvis karakterjaget går utover livskvaliteten din: gi litt faen, fokuser på å bestå - så ender du nok opp med å gjøre det mye bedre enn bare det. Det står ikke om liv og død med disse karakterene, selv om det kan kjennes litt sånn ut når man befinner seg inne i boblen. 
Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with s1 preset Processed with VSCO with a5 presetØnsker alle nye studenter masse lykke til! Dere har noen morsomme, lærerike og frustrerende år foran dere. Hvis noen skal studere det samme som meg (markedsføring og merkevareledelse) og river seg i håret og har lyst til å dø utover høsten, så er det bare å sende meg en mail med dumme spørsmål. Føler med dere og heier på dere 

ET BLOGGETE INNLEGG MED MASSE TIPS

Jeg måtte akkurat kaste meg ned på stuegulvet for å ikke komme i bakgrunnen på en annen toppblogger sitt antrekksbilde. Nei, det er ikke løgn. Skal dog innrømme at jeg overdriver litt. Jeg kastet meg ikke ned på gulvet - men jeg gjemte meg. Skal bli godt å flytte fra Tjuvholmen, si. 

I dag har jeg en ren eksamensdag, så i den anledning tenkte jeg å komme med noen tips til hva du ikke burde finne på å gjøre i eksamensperioden. Får det vel ikke mer bloggete enn det. Lister, tips og bilder av meg som drikker dyr juice. Enjoy. 
Processed with VSCO with a5 preset


Ting du ikke burde gjøre i eksamensperioden: 

 Reise på ferie 

Finne nye serier å se på 

Gå på dates 

Involvere deg i andres personlige drama 

Drikke vin 

Legge deg klokken halv 5 om morningen

Prøve å spise umenneskelig sunt

Være et ja-menneske i arbeidslivet og det sosiale livet 

Gå hele dager på kun godteri og kaffe 

Si til folk at dere må finne på noe ASAP

Shoppe på nettet 


Jeg har foreløpig rukket å gjøre alt dette denne eksamensperioden, og egen forskning viser at det får deg til å føle deg enda mer stressa, enda mer stygg, enda mer ubrukelig og enda mer dritt. 
Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 preset
Ellers har jeg hatt besøk av eksamenspartner Siri i dag. Vi er ikke engang eksamenspartnere lengre, men bachelorpartnere. Det er liksom det som gjenstår av samarbeidet vårt. Lurer på hvor mange ord vi har skrevet sammen. Ved kjøkkenbordet, i senga, i Oslo, i Tønsberg, på kaféer rundt omkring, på gulvet, i sofaen, på små ekle grupperom... Det er mange. Men! Nå skal vi fokusere på de få tusen ordene som gjenstår, og på å holde kontakten når det er gjort. Jeg tror jeg er god til det. Tre av jentene jeg tok opp fag med for tre år siden er blitt fast inventar i livet mitt og vi snakker sammen hver eneste dag. Egentlig alt for mye, men sånn er det blitt. Og vi hadde virkelig ingenting til felles når det gjelder det mest åpenbare som kanskje gjør at mennesker blir venner in the first place. Ikke alder, ikke livssituasjon, ikke framtidsplaner. Men så er det vel noe som heter kjemi. 

Okey, nå må jeg tilbake til det kjipe eksamenslivet mitt. Hvor mange av tingene på listen har du klart å få til i løpet av denne eksamensperioden?

DETTE SKRIVER JEG BACHELOR OM

Inneholder adlink
Processed with VSCO with a5 preset
                                                                                     Skjørt: H&M Bluse: HER

Hei og hopp! I går døde jeg i sengen med en serie etter skolen, og glemte helt at jeg hadde en blogg. Skal ikke være mulig! Men i dag er jeg oppe og hopper, og koser meg med forelesningsfri. Bachelorpartneren banket nettopp på døra, så jobbing blir det likevel. Her skal det helles kaffe i koppene og skrives i dag, det hjelper litt at sola skinner ute. Snart kan vi forhåpentligvis sitte utendørs å jobbe, med hvert vårt glass sprudlevin. Wohoo!

Er det mange av dere som skriver bacheloroppgave nå? Hva skriver dere om, i såfall? Vi har valgt å skrive om hva som skjer med kunders relasjon til et merke når merket endrer seg. For å forklare det kort og greit, hehe. Akkurat nå er vi i gang med operasjonaliseringen, og alt føles bare som et stooort rot. Men det ordner seg heldigvis til slutt :-) Så snart begynner helvete med å samle inn data - å få folk til å svare på spørreundersøkelser er ikke det letteste har jeg skjønt. Kommer til å poste en link til den her på bloggen - selv om ikke alle bloggleserne mine er utvalget, så håper jeg at noen av dere passer inn :-) 
Processed with VSCO with a5 preset
Okei, nå må vi sette i gang her! Men hadde vært veldig spennende å høre om deres bachelor-rot. Suss og puss! 

JEG BURDE VÆRT I EKSTASE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset Processed with VSCO with c3 preset
I dag hadde jeg min første skoledag i mitt siste halvår på bacheloren. Jeg burde vært i ekstase. I stedet har jeg gått og følt meg helt på bånn de siste dagene, fordi jeg har følt at nå går det ikke merJeg er ferdig på skolen nå. Det finnes ikke et lite støvfnugg av motivasjon i meg. Faen. De tre årene på studiet har ikke hatt så mange ups and downs, jeg har for det meste vært flink til å holde meg motivert. Og når jeg i eksamensperioder har hatt litt lyst til å gi opp, så har jeg tatt tak i meg selv og jobbet meg tilbake på bedre tanker. Men "skolemessig" langt nede og umotivert som jeg har vært i det siste, tror jeg slår min egen personlige rekord. Og jeg vet ikke hvordan jeg skal fikse det, for jeg vet ikke hva som er grunnen. Er jeg vinterdeprimert? Er det fordi jeg ikke liker store forandringer i livet mitt, og snart er jeg ferdig på skolen? Er det fordi jeg ikke vet hva jeg skal gjøre etter skolen? Er det fordi jeg ødela de fine A'ene jeg fikk før jul, og endte opp med kun B'er som sluttkarakter? Eller er det bare fordi hjernen har vært i feriemodus så lenge nå, at jeg ikke vet hvordan jeg skal bruke den igjen? Kanskje er det en blanding av alt. 

Det er overhodet ikke ment som syting altså, av erfaring vet jeg bare at det pleier å være til trøst for noen når jeg heller ikke er superstudent. Så, hvorfor ikke dele noen tanker rundt det. Og jeg føler meg jo bedre bare av å skrive det ned, win win. I går gjorde jeg masse småting for å føle meg bedre, sånne ting som vanligvis funker. Dro på trening (for første gang på lenge), kjøpte nytt sengetøy (jeg lette meg i hjel helt til jeg fant det perfekte hotellsengetøyet), lagde sunn middag og kastet tre bæreposer med ting jeg ikke trenger. Og det funket i det minste på humøret, selv om ikke akkurat skolelyset i hodet mitt tok fyr.

Men i dag kom jeg meg altså på skolen, og det var ikke  ille. Kanskje blir det bare bedre for hver dag som går, når hjernen får varmet seg litt opp. Jeg velger å håpe på det. Hvis du er i samme båt som meg, så har jeg bare to gode råd: kjøp deg jævlig digg sengetøy, og møt opp selv om du nesten spyr bare av tanken.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset Processed with VSCO with c3 preset
Oslo er kaldt og bittert om dagen, altså. Jeg håper ikke det smitter over på meg! Jeg er veldig klar for vår nå. Vår og høst er mine favoritt årstider har jeg funnet ut - sommer liker jeg best når jeg er ute og reiser. Nå skal jeg ikke skrive et helt avsnitt om været her, hehe. Jeg skal rett og slett ta på meg kosedressen, lage en kopp te og hoppe opp i det nye sengetøyet mitt. Noen ganger trenger man bare en sånn kveld 

MIN STUDIETEKNIKK TIL SKRIFTLIG EKSAMEN

Her kommer et lite innlegg om hvordan jeg pleier å lese til skriftlig eksamen. Økonomi er unntaket, der gjør jeg nesten bare oppgaver. Og husk at dette bare er det som funker for meg - jeg påstår ikke at det er en fasit på hvordan det er best å lese til eksamen. Men siden så mange har spurt, så legger jeg det ut - igjen til spesielt interesserte, hehe :-) 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
1. Når jeg leser til skriftlig eksamen, benytter jeg meg både av pensum og forelesningsnotater. Så første bud er å gå i forelesninger. Det er jeg veldig flink til når faget og foreleser gjør meg interessert - ikke like flink når jeg vet det er et kjedelig fag som skal tas ut av studiet fordi det egentlig ikke er så veldig relevant ;-) Men første bud, eller "forberedelser" til eksamenslesing er altså å gå i forelesninger og skrive gode notater. Kort fortalt sitter jeg kvelden før hver forelesning og hiver hele powerpointen inn i Word. Og på forelesningen sitter jeg da og noterer under hver slide med rød skrift, så jeg i ettertid kan se hva som er mine notater. Det er ofte eksempler - det gjør at jeg husker og lærer bedre, dessuten liker jeg å ha gode eksempler å bruke eksamen. 

2. Vel, over til selve lesingen da. Jeg tar som regel for meg ett kapittel av gangen. La oss si kapittel 1! Jeg leser kapittel 1, og markerer det jeg mener er det viktigste med rosa markeringstusj. Den gule har jeg gitt opp nå, for den synes ikke ved hjelp av nattbordslampen min, haha. 

 3. Når jeg har lest kapittel 1, hopper jeg over til forelesningsnotatene mine for samme tema, og leser rett og slett bare gjennom det. 

4. Når jeg har lest både pensum og forelesningsnotater fra kapittel 1, skriver jeg en oppsummering med korte setninger, tegninger og modeller og så videre. Invester i noen fine tusjer, så blir det arbeidet morsommere! Selv sliter jeg med å skrive for hånd, så jeg må som regel gi opp halvveis og gå over til å lage heftet mitt på dataen. Men hvis du klarer for hånd, så lærer man absolutt mest av det.

 5. Så gjør jeg det samme med resten av kapitlene, helt til jeg har et hjemmelaget oppsummeringshefte for hele pensum. Når heftet mitt er ferdig, legger jeg vekk bøkene for godt og stoler på at jeg har fått med meg det som er viktig. 

6. Når jeg har gjennomlest mitt eget hefte og føler at det sitter, lager jeg en puggeoversikt. Altså et nytt hefte, hvor jeg kun skriver opp ting som må pugges. Det kan være en modell, en oversikt, en liste med drittord eller hva som helst. Puggeheftet bruker jeg slik at jeg fysisk legger et ark over og jobber meg nedover. Ser overskriften, og sier alle ordene høyt, før jeg fjerner arket og ser om jeg har fått det riktig. Siste dag før eksamen tilbringer jeg som regel bare med puggeheftet, for da skal resten være på plass allerede. 

 7. Ellers har jeg to metoder som gjør pugging enklere for meg. Den ene er å smelle sammen forbokstavene i ting jeg skal huske, og jeg kommer ofte på eksamen med en rekke forkortelser som jeg hamrer ned med en gang eksamen starter. Type: KAD, PUS, AFS osv. De tre forkortelsene der kan jeg skrive ti sider om, for jeg har hengt så mye på dem. En litt mer innviklet puggemetode, som faktisk funker veldig bra, kaller jeg for barndomshjemmet. Barndomshjemmet er et hus med mange rom, som jeg kjenner veldig godt selv om det er solgt for lenge siden. Metoden går ut på at jeg under lesingen går mentalt rundt i barndomshjemmet og legger modeller og teorier rundt omkring i forskjellige rom. Når jeg sitter på eksamen kan jeg tenke meg rundt i huset. Hvis jeg blir spurt om merkearkitektur på eksamen, så vet jeg at jeg kan gå inn døra, gjennom gangen og til høyre inn på kjøkkenet - for der har jeg lagt alt jeg vet om merkearkitektur i forskjellige skuffer for eksempel. 

 8. Hvis du har tid, ta en halv dag med en i klassen og snakk om pensum! Min erfaring er at den andre har fått med seg noe du ikke hadde, og omvendt. Det kan til og med være uenigheter, og så lærer man masse av å finne ut hva som egentlig stemmer. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Det var det! Og ja, så kjøper jeg en egen skrivebok til hvert fag på bokhandelen - og tusjene har jeg kjøpt på ARK. Fortell meg gjerne i kommentarfeltet hvordan du liker å lese til skriftlig - eller om du har noen geniale puggemetoder. Har du prøvd "barndomshjemmet"? Jeg syns den funker såå bra :-) Og lykke til, til alle studenter som skal ha eksamen de nærmeste dagene, dere er flinke! Og hvis dere ikke er flinke, så gjør ikke det noe heller. Hehe. Livet går videre, og det er ikke A'er som skaffer deg jobb. 

STUDIETIPS: GRUPPEARBEID

Man skulle tro at gruppearbeid var noe man la bak seg da man gjorde seg ferdig med videregående, men neida. På mange høyskoler og universitet møter man det igjen. Og det er nok for en grunn - de fleste skal jo ut i arbeidslivet og samarbeide med andre mennesker. Likevel kan det være en utfordring med gruppearbeid i studiene. Min eksamenspartner og jeg har skrevet 14 oppgaver sammen nå (hvis jeg ikke teller feil), og det helt uten problemer eller uenigheter.  I går leverte vi vår siste gruppeeksamen, så jeg tenkte jeg skulle gi noen tips til studenter og ikke minst kommende studenter, om hvordan gruppearbeid kan bli en positiv opplevelse. Det er nemlig ikke en selvfølge! 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Snus litt rundt i fadderuken. Nei, man MÅ ikke være med i fadderuken for å få venner eller for å få noen å skrive med. Jeg kan bare snakke utifra egen erfaring, og jeg brukte fadderuken både til å bli kjent med nye mennesker og til å finne noen å skrive sammen med. Du kan jo for eksemel holde utkikk etter den første som går hjem for å være i form til dagen etter ;-) 

Ikke jobb med din beste venn. Går du i klasse med en du er god venninne med utenom studiene, eller til og med kanskje bor med? Gjør dere selv en stor tjeneste og ikke tenk at det bare blir såå gøy å skrive oppgaver sammen. Jeg tviler ikke på at det kan funke for noen, men jeg har også sett tilfeller hvor det virkelig ikke fungerer. 

♥ Vær to. Hvis dere i likhet med oss kan velge mellom å være 2 eller 3 på gruppa: vær to. Vi var tre helt i starten, og det var bare mas. Hører mange si det samme. 

Snakk sammen om ambisjonsnivå. Før du blir enig med noen om å være på gruppe, kan det være greit å være klar på hva slags ambisjoner hver av dere har, og hvor mye innsats man ser for seg å gi. Noen tenker at de heller vil dø enn å få noe dårligere enn A, mens andre er fornøyd så lenge de står. To slike ytterpunkter vil neppe få til et godt samarbeid. 

Si det som det er. Etter en stund som eksamenspartnere blir man godt kjent. Så bare vær deg selv og si det som det er fra første stund. Enten det er at du er drit trøtt og har lyst å pakke sammen for dagen, eller at du ikke skjønner bæret av hva dere sitter og skriver om. 

Fordel roller. Alle på en gruppe bør ha like stort ansvar for oppgaven. Likevel kan det være kjekt å fordele litt ansvar når det kommer til småpirk og ferdigstiling. For å ta meg og min eksamenspartner som eksempel: vi gjør det meste i fellesskap, men vi har likevel noen ting som mer eller mindre automatisk har blitt våre "ansvarsområder". Jeg står for språkvask, nedkutting av unødvendige ord og setningsoppbygging, mens Siri gjør knotingen med innholdsfortegnelse og referanseliste. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Sitt sammen og skriv så mye som mulig. Jeg anbefaler at man sitter sammen i gruppe og skriver så ofte det lar seg gjøre. Da er alle/begge "med" hele veien, og oppgaven får en bedre sammenheng. I vårt tilfelle så har vi som regel skriftlige eksamener etter slike gruppeoppgaver, så det er masse læring i å være med på hele prosessen. Det er ikke alltid vi får til eller orker å sitte sammen, men da er vi gjerne på Skype/FaceTime. 

Jobb et sted hvor dere slapper av. Vi har prøvd å skrive på grupperom, på kafé, i klasserom, på restaurant og på bibliotek. Men vi har funnet ut at det som funker best for oss, er å sitte i ro hjemme med tilgang på eget kjøkken og eget toalett. Noen ganger er det selvfølgelig deilig med en forandring, men for det meste har vi faktisk skrevet hjemme hos meg. Man må bare gjøre det som funker for seg! Og nei, oppgaven din blir ikke automatisk bedre av at du sitter på skolens bibliotek åtte timer i strekk og snapchatter at du lider.

Skriv i Google Documents. Beste oppfinnelsen ever, hehe. Kort forklart for de som ikke kjenner til det: alle i gruppen kan være inne i det samme dokumentet og holde på samtidig. Det er litt selvmotsigende, men noen kvelder når jeg får ånden over meg, logger jeg meg inn i dokumentet for å hamre inn noen linjer. Da er det så komisk hvis Siri også er i dokumentet. Så chatter vi litt i oppgaven vår da vettu! 

Før logg. Skolen anbefaler studenter å føre logg over hvem som gjør hva i tilfelle uenigheter og brudd, sånn at man kan få med seg sitt arbeid videre hvis man skal skifte gruppe. Hvis du bruker Google Documents så føres det automatisk en logg slik at man slipper å tenke på det. 

Ta ordentlige pauser. Dette har vi vært skikkelig dårlig på. Vi har spist nudler over tastaturet og ligget på gulvet og snakket om modeller vi vil stryke fra oppgaven. Først nå i det siste har vi vært klare på at nei, nå lukker vi Macen helt ned og går og tar litt frisk luft. Det hjelper en hel haug når man har sittet på en hard stol i flere timer og stirret på skjermen. 

Gjør hyggelige ting utenom. En skikkelig team spirit er alltid bra for gruppearbeid! Finn på noe hyggelig med gruppa di. Gå ut og spis, dra på spa, drikk en flaske vin. Snakk om noe annet enn skole. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Det var det jeg kunne komme på, håper det kan være til hjelp for noen enten nå eller i fremtiden. Jeg skal komme meg avgårde på en forelesning, og så bærer det hjem til Tøns! Hurraaa! Mamma og pappa har vært på ferie i to uker, så jeg gleder meg til å se dem. Og til å sitte i kjøkkensofaen og skrive individuell hjemmeeksamen 

HVA JEG HAR I SKOLEVESKA

Inneholder adlink 

Nå som jeg har begynt på mitt tredje år, føler jeg endelig at jeg har blitt en pro på å pakke skoleveska. Haha! Jeg mangler liksom aldri noe - og jeg har ikke med meg masse unødvendig dritt heller. Det ser kanskje ikke like glamorøst ut som når andre blogger har en "whats in my bag", men dette er altså det jeg har med meg på skolen. Vesken min er forresten denne. Den har holdt ut to år med pendling, bussing, forelesninger og pensum/Mac-bæring. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Det helt nødvendige: Mac til å notere i forelesninger, kalenderbok, husnøkler, iPhone, iPhone-lader og ørepropper. Mac-lader er noe herk å drasse rundt på, så jeg foretrekker å lade kvelden før eller på morgenen før jeg drar. 

Mat og drikke: en stor vannflaske (drikker lett to fulle av disse mens jeg er på skolen), en yoghurt (for tiden foretrekker jeg Skyr sin med kokos) og nøtter (som regel valnøtter eller mandler, disse er supre å ha i yoghurten), pastiller, tyggis - og snus. Følte ikke jeg kunne ha snus under "det helt nødvendige", men jeg snuser som en mental i forelesninger. 

For ekstra komfort: solbriller, face mist, håndkrem, barnekrem til leppene, lipgloss og leppestift, antibac og olje til neglebånd. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Nå skal jeg snart avgårde på forelesning, og etterpå skal jeg faktisk til frisør og klippe meg. Det gleder jeg meg til, og det er virkelig nødvendig! Og forresten: takk for alle kommentarer på forrige innlegg. Reiselysten blir ikke akkurat mindre av å lese alt dere skriver. Heldigvis har jeg nesten et år på å planlegge hva jeg vil bruke "friåret" mitt på. Men ivrig som jeg er har jeg allerede meldt meg på en utdanningsmesse til uken, for å høre litt mer om noen skoler i utlandet. Syns det er så dårlig med informasjon på nettet! Og på nettsidene til de utenlandske universitetene finner jeg virkelig ikke fram - er det et tegn på at man burde legge det fra seg?! Hehe... Snakkes senere, da! 

FRYKT IKKE FADDERUKEN


I morgen starter en uke jeg vet at veldig mange er spent på: fadderuken! Uken hvor man blir delt inn i grupper, for å bli kjent med medstudenter - og for å drikke så mye at man er sikker på at studiene starter med en skikkelig fyllesyke. Hehe, neida. Det blir jo hva man gjør det til selv. 

Litt overraskende, men jeg har fått mange spørsmål av lesere angående fadderuke. Kommentarer fra folk som lurer på ting, og mail fra folk som gruer seg. Hva skjer egentlig i fadderuken? Må man være med på alt? Jeg er 23 år og livredd for å måtte henge med en gjeng med 19-åringer i en uke. Blir det vanskelig å finne eksamenspartnere og kollokviegruppe hvis man ikke møter opp i fadderuken? 

Så derfor tenkte jeg å skrive litt kort om min egen erfaring, kanskje det kan berolige noen som skal starte på studiene sine nå. Selv var jeg 23 år da jeg begynte på min bachelor. Hele fem år eldre enn de som gikk rett fra VGS til studier det året. Det kommer kanskje ikke som noen bombe, men jeg var verken interessert i eller innstilt på å skaffe meg en haug med venner. Man kan jo søke om å skrive eksamen alene, og ettersom jeg var pendler, regnet jeg med at det ikke kom til å bli noe problem. Men jeg bestemte meg likevel for å møte opp på åpningsseremonien til kullet mitt, og deretter inndelingen av faddergrupper. Husker jeg var helt svett mens jeg stod og ventet på å bli ropt opp, og tenkte at: nei, dette er for teit. Jeg kjente ingen, men merket at det var mange som kjente meg. Jeg er ikke av den innbilske typen, men tro meg når jeg sier at jeg har et trent bloggleser-øye. Vel, omsider fikk jeg tildelt gruppe, og to søte faddere som faktisk bare var to år yngre enn meg. Jackpot! Ellers var det ingen på gruppen min som var rett fra videregående, alle var mellom fire og ett år yngre enn meg. Det er rart hvordan man tror dette med alder kommer til å ha så mye å si, jeg skjønner veldig godt dere som spør om det. Og ja, på noen kan man merke at livserfaringen og modenheten nærmest er fraværende - men det spiller egentlig ingen rolle. I fadderuken skal man ha det gøy, og man skal bli kjent med mennesker man kan finne trygghet i når man begir seg inn på noe nytt og fremmed. Det tok ikke mer enn ti minutter før en jente på gruppa huket tak i armen min, og sa: takk gud, jeg trodde bare det skulle være barn her! Haha, hun er tre år yngre enn meg, men vi hadde det  gøy sammen. 

Og nei, man trenger ikke å være med på alt. Men jeg anbefaler virkelig å være med på noe. Selv var jeg med på en lunsj, bar til bar-runde, en eller annen tropisk fest av et helvete, et par vorspiel - og så inviterte jeg til vorspiel selv en av dagene fordi jeg var heldig og hadde en stor suite på et hotell. Det var nok i massevis til å bli kjent med folk - og hvorfor ikke vise sitt sanne jeg på dag 3: sorry folkens, jeg er så fyllesyk at jeg døde for en uke siden. 

Når man starter studiene (i hvertfall i mitt tilfelle) tar det ikke lang tid før man skal danne kollokviegruppe eller begynne å skrive gruppeeksamen. Derfor er fadderuken et fint forum for å finne noen man kan jobbe sammen med. Selv møtte jeg min eksamenspartner gjennom to år, nettopp i fadderuken. Vi var ikke på samme gruppe, men det er vanlig at faddere spleiser gruppene sine og lager vorspiel sammen. 

Frykt ikke fadderuken! Den er tilstede for at du skal kose deg og bli varm i trøya, før du begir deg ut på tre år med lesing, pugging, skriving og svetting. Fadderne er studenter som har meldt seg frivillig til å ta i mot nye studenter, fordi de hadde en positiv opplevelse i sin egen fadderuke og elsker å bli kjent med nye mennesker. De passer på deg, sørger for at du får info om oppmøte og happenings, og svarer på hva enn du måtte lure på. Dere som får mine venner som faddere er i hvertfall veldig heldige ;-) Lykke til, alle nye studenter. Måtte det gå dere vel 

Å NEI, JEG ER BLITT EKSAMENZILLA IGJEN

Vi har vel alle hørt uttrykket "bridezilla" blitt brukt om jenter som skal gifte seg, og som forvandles til de sureste, mest kravstore drittkjerringene fordi de er så stressa og føler presset?! Vel, jeg skal jo ikke gifte meg med det første. Men jeg har funnet ut at jeg er en skikkelig eksamenzilla. Jeg forandrer meg ganske mye når jeg har mye stress på skolen, og er virkelig ikke den beste versjonen av meg selv. Jeg takler stress bra når det handler om noe gøy. Når det handler om skole.... Not so much.
For å forklare hvem jeg er som eksamenzilla, hold deg fast: 

→ Her om dagen blokkerte jeg en fyr på Happn fordi han skrev til meg da jeg satt og spiste frokost. Jeg ville enkelt og greit være i fred, og han ødela ALT. Stakkars fremmed.

→  Jeg unngår Joe & The Juice når jeg er eksamenzilla. Jeg syns strategien deres om å få enhver kvinne til å føle at de blitt flørtet med når de kjøper juice (for det er det de prøver på, sant?!) er helt hårreisende. Og jeg vet at hvis jeg går inn der, og de bak disken spør hva jeg heter for å kunne rope opp navnet mitt når juicen er klar etter tre kvarter, så kommer jeg til å svare at hva jeg heter kan du DRITE i.  

→  Jeg bryr meg skummelt lite om venner om dagen, og jeg er redd jeg ikke hadde lagt fra meg skolearbeidet for å dra og kjøpe iskrem hvis kjærlighetssorgen meldte seg hos en eller annen. Blir spennende å se hvor mange venner jeg har igjen når jeg er ferdig med studiene - flaks jeg ikke er opptatt av å ha mange venner.

→  Jeg blir irritert og må telle til ti når folk tekster meg "du har aldri tid til meg joooo, finne på noe til uka?". HVA TROR DU EGENTLIG?!!! At jeg har et liv? Og klart jeg heller ville drukket vin med deg enn å sitte og analysere kvantitative spørreundersøkelser. 

→  Jeg må rydde hver dag, ellers blir jeg en enda verre eksamenzilla. 

→  Jeg bruker lang tid på å sovne, og kan finne på å stå opp klokken ett og ommøblere stua. Det gjorde jeg faktisk forrige uke, og nå er sofaen helt malplassert. Den får bli stående til neste utbrudd. 

→  Forrige uke ble jeg utsatt for tre billettkontroller. Siste gangen så jeg rett ut i luften og sa ingenting mens jeg rakte fram månedskort og studentbevis... FY! 

→  Vanligvis når jeg får småregninger som mest sannsynlig er sendt ved en feil eller regninger som jeg ikke aner hva gjelder, betaler jeg dem bare for å slippe styr. Bare småregninger, altså. Men da jeg nylig fikk en regning på 140 kroner fra Canal Digital som jeg ikke er kunde hos, sprutet det ild ut av ørene mine, og jeg bestemte meg for å gå i krig på kundechatten. IKKE KØDD MED MEG, liksom! Jeg følte meg litt dum da de gikk med på å slette regningen med en gang.
Det gjorde litt vondt å lese gjennom dette, høres ekstra ille ut når det står svart på hvitt. Men alt stemmer dessverre. Nå gleder jeg meg sånn til 16. desember, da kan jeg være meg selv igjen (altså litt mer normal) helt fram til høsten 2016. Skal jammen bli godt å ha et liv!

Blir du også en eksamenzilla? Please si ja! Om ikke annet, så for å få meg til å føle meg bedre.... 

PEACE OF MIND

YOLO. Her sitter jeg, hos mamma og pappa, og stapper i meg Troika og ostepop. Til tross for at tre kviser meldte sin ankomst i løpet av natten, som et resultat av gårsdagens trøstespising. Det hjelper mye på motet å sitte og se utover havet, og ikke minst at sola skinner i dag. Og for å være helt ærlig har jeg fått litt ro i sjelen; jeg kommer ikke til å gjøre det bra på den siste eksamenen uansett, så nå leser jeg bare for å stå - og det klarer jeg jo. Må innrømme at jeg er litt misunnelig på alle som fyker forbi i båt, og skal ut på en øy og grille og kose seg. Nesten så jeg hopper i vannet og svømmer etter. Vent på meg!

Men jeg skal kose meg i dag også. I kveld kommer lillebror på besøk, så da blir hele firer'n samlet. Vi skal spise god mat, og jeg har store planer om å få dem med ut på botsjabanen for å spille botsja. Det har vi ikke gjort siden vi var på telttur i Italia for sikkert femten år siden, så det kan bli spennende! ♥

SELVFAVORISERENDE ATTRIBUSJON

 
God morgen! :-) 

Jeg har akkurat vært på trening, og er full av energi denne lørdagsmorgenen. Nesten litt synd å bruke den energien på å sitte ved spisebordet og lese til eksamen, men når det er sagt; jeg begynner å like organisasjonspsykologi litt. Ikke sånn veldig, men litt.

Kanskje det er fordi pensum endelig er på norsk. Kanskje det er fordi jeg lærer mye om mennesker, både meg selv og andre. Vet du for eksempel hva den fundamentale attribusjonsfeilen er? At vi mennesker som regel tror at ting som skjer skyldes indre egenskaper i oss selv eller andre. Hadde vi visst hvor mye som skyldtes ytre omstedigheter og tilfeldigheter hadde vi blitt overrasket. Og noe annet som er ganske interessant - eller komisk, da; selvfavoriserende attribusjon. Noe som betyr at vi som regel tror at suksess skyldes indre faktorer og fiasko skyldes ytre. Gjør jeg det bra på eksamen, er jeg et geni. Gjør jeg det dårlig på eksamen, så er det nok fordi jeg hadde en jævlig dårlig foreleser.... Noen som kjenner seg igjen? Haha. Men altså. Det skal sies at fiasko kan skyldes ytre faktorer.... 

Meller-sjokoladen er byttet ut - for nå... Er det ikke 17. mai på søndag?

GIVE ME THE D

Husker dere jeg klagde over at fag som var så sykt urelevant for studiet mitt, og en hjemmeeksamen som gikk rett vest? I går fikk jeg tilbake karakteren på en deleksamen, og ble sittende lenge og stirre på bokstaven "D". Jeg er en A. Ved sjeldne tilfeller er jeg en B. Når jeg har følt tidligere at ting har gått rett vest, har jeg fremdeles fått en A eller en B. Men nå stod det en D der, klar til å klappe meg i trynet. Jeg tenkte først at det måtte være en feil, haha. Men så måtte jeg innrømme for meg selv at jeg faktisk ikke prøvde hardt nok. Noe som nå betyr at jeg må jobbe drithardt for en A på 3-timers eksamen, sånn at jeg kan få en B eller en C i standpunktkarakter. Gratulerer til meg selv! 

Men før jeg kan hive meg over det urelevante faget, må jeg forberede meg til en eksamen i organisasjonspsykologi. En eksamen som teller 100%, så her er det ikke tid til å tulle. Når jeg pirker borti psykologifag, er jeg veldig glad jeg forkastet idéen om å faktisk studere psykologi. Igjen; snakk om å lage storm i et vannglass. Du trenger ikke 9 teorier for å forklare at noen lærer ved repetisjon. Og den slags. 

Selv om jeg egentlig ikke mener det jeg skal til å si nå, så er mitt beste tips for et lykkelig liv å aldri starte på studier. Så, til dere som ennå ikke har begynt... 

Nok eksamensdepresjon for i dag! Nå skal jeg lese i et par timer, før jeg skal på middag til mor og far, og deretter på spillkveld hos en venninne. Det blir en bra dag etterhvert ♥

NÅR DE TRE MODELLENE INNEHOLDER TRE MODELLER HVER

Luksusen med å ha blogg i forhold til å skrive for et magasin eller en nettavis, er at man ikke alltid trenger å ha noe spesielt å komme med. Man kan ta en selfie i det skitne speilet i gangen, hvor det ligger et par tilfeldig slengte sko, og thats it. For det er vel et misforstått konsept, det med at blogger skal være utelukkende inspirerende og kun inneholder bilder som kunne vært publisert i et magasin for kvinner i alderen 18 til 35 år. Nypussede speil, friske blomster, nyinnkjøpte klær, rykende fersk kaffe, et omfattende fat med frukt så pent dandert at man tenker at wow, det fruktfatet der er penere enn meg når jeg har pynta meg. Bloggere får ikke lengre skrivesperre, vi får bloggsperre, fordi de/vi føler at vi må ha noe visuelt inspirerende å komme med hele tiden.

For meg er det i hvert fall umulig. For her er det skitne speil, et gulv som helst skulle vært støvsugd for to dager siden, en blomsterbukett som henger med hodet, og en kurv med jordbær som jeg ikke har rukket å kutte opp enda. Hele landets bloggere står i skogen og balanerer på pumps, mens resten av oss prøver å balansere øynene i en bok og håper på å overleve dagen før dagen, hvor eksamen finner sted og det skal kjennes ut som om hele fremtiden avgjøres av om man husker en latterlig modell eller ikke. 

Og vi snakker ikke modell for H&M eller Nelly. Vi snakker om modeller som bruker vanskelige begrep for å forklare noe som egentlig er så enkelt. Jeg sitter og river meg i håret, som dere kanskje skjønner. Eksamen i morgen. Og når noe så enkelt som holdning skal beskrives ut i fra tre forskjellige modeller, som igjen har tre forskjellige modeller hver, da kjenner jeg at jeg har lyst å gi opp. 

Hold on be strong, alle flinke eksamensslaver. 

STUDENTLIVET


Hei og hopp fra under teppet i sofaen med blå ringer rundt øynene. Jeg er så trøtt og lei av eksamen nå, men prøver å se positivt på det hele. Bare to dager til i et lite glassbur som stinker Subway sammen med bøker jeg aldri vil se på igjen. Jeg gleder meg så inderlig mye til gruppeeksamen er over, og jeg kan kaste meg over den virkelige eksamenslesingen og bare forberede meg til de fire 3-timers eksamnene som gjenstår. Og så fant jeg nettopp ut at jeg bare har fire forelesninger igjen av mitt første år som student! Da snakker vi sommerferie fra 26. mai til 17. august, hva er det egentlig å klage over? Aaaah, for en motivasjon ♥

Har ikke så mye å dele med dere om dagen. Tar toget til Oslo, er på forelesning, sitter i glassbur og river meg i håret i en del timer, tar toget hjem, ser Paradise Hotel og spiser en dødskjedelig middag nesten uten næring, legger meg, står opp og gjør det samme. Dere studenter som finner tiden til å drikke øl og være sosiale i tillegg fortjener en medalje. 

ENDELIG FERDIG

Det er faktisk helt greit å komme hjem fra skolen klokken halv ti på kvelden når det innebærer at første eksamen er LEVERT! One down, five to go. Men at den første er levert betyr at jeg ikke skal anstrenge hjernen min på en nesten to uker, for nå er det helg og så FERIE på menyen. Jeg er så lykkelig her jeg sitter. Og trøtt! Det har vært en tung dag for hjernen min. Eksamen har vært litt ekstra utfordrende denne gangen fordi vi aldri har møtt han som er ansvarlig for eksamen. Han befinner seg nemlig i Bergen, og vi har hatt en foreleser i faget som ikke er helt enig med han som sitter i Bergen. Så han som skal gi oss karakterene mener én ting, mens han som foreleser og hjelper oss mener en annen. Da blir det til at man må stole på seg selv, da! Jeg har i hvert fall troen, og nå gidder jeg ikke å tenke mer på eksamen på et par uker. 

Nå skal jeg dusje og få på meg joggisen, lage noe veldig enkelt til middag og krølle meg sammen i sofaen og se på Paradise Hotel. Haha ♥

EKSAMENSMODUS TIL TUSEN

I dag våknet jeg til 10 ubesvarte anrop fra min kjære eksamenspartner som satt på kofferten sin utenfør døra. Stakkars! Jeg hadde hostemaraton i natt, og lekte overlegen mot vekkeklokken i dag morges. Siri kunne heldigvis tilgi meg, og nå er vi i full gang med eksamen i markedskommunikasjon. Det er mye vanskeligere enn det kanskje høres ut som, jeg kjenner at hjernen vrir seg til tider. 

Men vi er godt rustet med smågodt, Cola, sjokolade og taco til kvelds, så vi skal nok komme oss gjennom disse to dagene - i år som i fjor. Vi er jo faktisk litt av et team ♥

FAKE IT TIL YOU BECOME IT

God kveld/natt, kjære lesere ♥

Jeg har hatt en lang og produktiv dag på skolen. Skyt meg for at jeg sier dette, for jeg angrer mest sannsynlig om en uke: det er deilig å være i gang igjen.

I dag tenkte jeg faktisk at jeg skulle dele noe skolerelatert med dere. I dag hadde jeg forelesning i organisasjonspsykologi, og da foreleser snakket om non-verbal communication, viste hun oss videoen jeg har postet i dette innlegget. Jeg fant den veldig inspirerende, og jeg tror vi er mange som kan lære noe av den. I korte trekk handler den om at kroppsspråket ditt kan forme livet ditt og hvem du er - og det ved hjelp av noen triks som er så enkle at det er til å le av. Men det er verdt et forsøk, syns dere ikke? Rekk opp hånda hvis du er en av de som gjør deg mindre, sitter med armene i kors og "lukker deg inne" når du skal snakke til eller for en forsamling. Rakk du opp hånda, så bør du spandere et kvarter på denne videoen. Jeg skal definitivt prøve triksene til Amy Cudd! Don't fake it til you make it, but fake it til you become it - enn så glorete og amerikansk det høres ut :-) 

Og med Amy Cuddy sine ord i bakhodet, skrur jeg av hjernen og legger meg med den episode av Real Housewives of Beverly Hills. Sykt deilig at det har kommet ut 11 nye episoder uten at jeg har fått det med meg! 

Nattinatt :-) 

SLIK FÅR DU A

Siden flere har etterlyst studietips fra meg, har jeg nå skrevet en liten liste med punkter som funker for meg. Det skal sies at jeg er ny på det å være student, og det er ikke sikkert det som funker for meg funker like bra for deg. Det eneste som er helt sikkert, er at man må legge inn en del innsats. Jeg er ikke noe skolelys i utgangspunktet, men har likevel klart å få nesten kun A'er. Så, here we go :-) 


♦ Si opp Netflix. Altså, jeg hadde abonnementer på Netflix, Viaplay og Sumo, i tillegg har jeg Popcorn Time og alt Apple TV har å tilby. TV-serier er den største tidstyven min, så derfor vil jeg anbefale å droppe disse seriemarathonene. Å følge med på serier er innafor, men disse seriene hvor du har 5 usette sesonger; bare å droppe det med en gang. "Åh, må bare ta en liten pause og se tre episoder av Goodwife". Vips, så har det gått nesten tre timer. Må du absolutt ha en serie å følge med på, anbefaler jeg type Modern Family, hvor det kommer ut 20 minutters-episoder. 

♦ Jobb grundig med stoffet. Hvis du har tid, skumles pensum før kommende forelesning på forhånd. Jeg ser gjennom forelesningene på forhånd (våre blir lagt ut som Powerpoint på nettet). Så skriver jeg Powerpointen over i et Word-dokument, som jeg da sitter med foran meg på forelesningen. Under forelesningen noterer jeg i dette dokumentet med rød skrift, slik at det blir et dokument med foreleser sitt stoff med mine notater i tillegg. Det har jeg fått veldig god bruk for under eksamensforberedelser. I tillegg er det kjipt å måtte sitte i forelesninger og stresse for å skrive av Powerpointen, da får man gjerne med seg mindre av det foreleser sier. Etter forelesning leser jeg tilhørende pensum. 

♦ Bruk tusjen. Markeringstusjen får ikke nok cred i denne verden, spør du meg. Tusj når du leser (ikke mer enn 15% av hver side, da mister det hensikt), og når du er ferdig med et kapittel, skriver du et sammendrag i Word ut i fra det du har markert. 

♦ Dra på forelesninger. Du tenker kanskje at det holder å lese powerpointen som blir lagt ut fra forelesningen og pensum, men min erfaring er at forelesningene gir meg MYE, og jeg har vært avhengig av dem for å oppnå gode resultater. Foreleser setter som regel pensum i sammenheng og kommer med mange gode og dagsaktuelle eksempler, som gjør det lettere både å lære og huske stoffet. 

♦ Sitt foran. Jeg sitter som regel så langt framme i klasserommet som mulig når det er forelesninger. Jeg tar ikke tog i tre timer for å sitte på bakerste rad og skravle og le av morsomme ting i sidemannens Facebook-feed. Dessuten hører og fokuserer man bedre når man sitter helt foran, det kan være vanskelig å få med seg alt når man er obs på at man har 300 mennesker rundt seg. Når det er sagt; bli kjent med litt folk. Det gjør studiene SÅ mye bedre. 


♦ Gruppearbeid. Enten man vil eller ei, hender det man blir nødt å gjøre grupparbeid/gruppeeksamen. Vi kan velge grupper selv, og må være enten 2 eller 3 personer på gruppe. Da vi startet fikk vi beskjed om at det ikke alltid var den man ble "bestie" med i fadderuka man burde jobbe på gruppe med. Det kan være et råd å følge - og hvis gruppa du har fått ikke fungerer; bytt fort som f, det er faktisk din karakter det er snakk om. 

♦ Eksamensperioden. Den jævlige eksamensperioden, hvor du skal forberede deg på rekken med individuelle eksamener... Dette halvåret har jeg 4 individuelle eksamener i mai, i tillegg til de to gruppe eksamenene tidligere på året. Med andre ord; det er bare å rydde kalenderen siste halvdel av april og nesten hele mai. Når jeg skal forberede meg til 3 timers-eksamen starter jeg med å gå gjennom alle forelesningene, altså powerpointene vi har hatt i det gjeldende faget. Så ser jeg gjennom alle notatene jeg har tatt. Deretter svarer jeg på ALLE prøveeksamener som blir lagt ut - foreleserne mine har vært flinke til å gi oss forberedende oppgaver, og de har hjulpet ekstremt mye. Jeg gjør disse oppgavene flere ganger - og ja, det tar dagevis. Jeg leser faktisk svært lite i pensum før forberedende eksamen, for det har jeg forhåpentligvis lest gjennom før den tid. Jeg leser ut i fra forelesninger og notater, for foreleserne våre (utenom én som lurte oss trill rundt, damn you) lager eksamener ut i fra dette. Når du har gjort prøveeksamnene dine, send dem til en i klassen som også har gjort dem. Les gjennom hverandres svar, kanskje den andre har fått med noe viktig du ikke har tenkt på og omvendt. 

♦ Få oversikt. Når jeg føler at jeg har gått gjennom pensum i et fag jeg skal ha eksamen i, handler det om å se "the big picture". Greia er at på eksamen får du kanskje 3-4 store spørsmål. Da gjelder det for deg å huske alle "knaggene" og undertemaene du kan spytte inn under hvert spørsmål. For å få oversikten har jeg hatt god nytte av en bunke ark og fargetusjer. Jeg skriver ned alt, og lager en fargerik presentasjon som jeg henger opp på veggen. Så flytter jeg rundt på arkene, til jeg blir fornøyd med "sammenhengen". Å ha en presentasjon/et foredrag for seg selv eller for en venn hjemme i stua er også til god hjelp. 

♦ Når du står fast. Så står du aldri så fast som du tror. Når du føler for å sitte og se rett ut i lufta fordi du ikke skjønner noen ting og ikke kommer videre; gå inn på Youtube og søk etter temaet du leser om. Du vil bli overrasket over hvor mye hjelpsomt du kan finne, alt fra foredrag til forklaringer med teskje. Eller ring en klassevenn på Skype og prat om pensumet. Det er alltid noe som kan gjøres, og plutselig har du kommet deg over kneika. 

Håper det var til hjelp for noen ♥

OM DET VAR INNAFOR Å BANNE I EN OVERSKRIFT...

... Så ville overskriften vært "FY FAEN". Jeg hadde jo min siste eksamen, vet dere. Da jeg fikk utlevert oppgaven måtte jeg bestemme meg for om jeg skulle le eller gråte, så jeg valgte å le. Femtenhundre ganger det siste halvåret har foreleser hintet og forsikret oss om at "dette kommer på eksamen, husk dette, pugg denne". Ingenting av det var å se på eksamen. Derimot var det veldig vesentlig å kunne en del ting jeg ikke ante hva var. Min egen feil at jeg ikke pugget hele bibelen for markedsføring, så klart, men hele klassen er ganske sur på foreleseren som tydeligvis bestemte seg for å slå av en drittspøk. Så, nå er det bare å vente spent på å se om alt babbelet jeg skrev hadde noe vettugt i seg. 

Det passet veldig bra at det var klassefest noen timer senere. Så vi kunne være sammen om å hate litt på skolen, sånn som man gjorde da man var ung og ønsket seg Buffalo-sko til jul. Det ble en lang natt med gorilladans og tequilashots, og jeg våknet opp dagen etter med den verste hodepinen jeg noen gang har hatt. Men det var verdt det, altså! Og da jeg sjekket studentweb med et halvt øye og enda en A lyste mot meg, ja da droppet jeg like gjerne å kjenne på fylleangsten også. 

For nå er alt BRA! Jeg har juleferie, jeg. Og i kveld skal jeg ha julebord med den gamle klassen min, som jeg gikk med da jeg tok opp fag ♥

Hils på Amanda og Siri, mitt A-team. Dem har jeg tilbragt mer tid med det siste halve året enn jeg har gjort med alle andre jeg kjenner. Stakkars dem og stakkars meg, men vi har i hvertfall fått igjen for strevet! ♥

En gjeng med flinke piker. Vi har bestilt oss tur til Warszawa sammen i starten av januar for å feire oss selv og bli bedre kjent, gleder meg masse! Er det noen som kan spotte Chanel-vesken min på dette bildet? Den har jeg slengt i håndvasken som skrur seg på automatisk ved hjelp av bevegelsessensor. Og dette var før vi begynte med tequila-shots. Kan ikke gjøre annet enn å riste på hodet.... 

TIL DEG SOM HAR EKSAMEN I MORGEN

Det er bare en karakter. En bokstav. Du verken dør eller mister alt du har hvis den bokstaven blir en C eller en D. Og tenk, det kan faktisk hende at du får en A eller en B. 

Så lenge du gjør ditt beste, er det bra nok. Ikke sammenlign deg med andre.

Joda, du kommer til å få deg jobb. Uansett hvordan det går på eksamen i morgen. Tenk at du faktisk studerer. Det er mange som ikke gjør det, en gang. Det er håp for deg.

I det virkelige liv har vi Google. Vi kan bruke alle hjelpemidler vi vil. Ringe en venn, bla opp i en bok. Alle vet det. Så at du ikke husker alle begrepene og modellene du skulle ha husket i de tre viktige timene, betyr ikke at du ikke kan bruke dem. Alle vet det også. 

Du kan garantert mer enn du tror. Hjernen er en underlig sak, mye av kunnskapen ligger gjemt der inne, kanskje kommer det mer enn du aner til deg når du sitter der med penn og papir, i en sal fylt med nervøse kremt og papirlyder. 

Mennesker reagerer forskjellig under press. For noen går det opp et lys, for andre faller det ned en svart gardin. Faller det ned en svart gardin; len deg tilbake, trekk pusten dypt, og så prøver du igjen. Tenk logisk, tenk på forelesningene, du vet jo dette. Og hvis du ikke vet det, vet du et eller annet du kan bruke for å redde deg inn.

Snart er det jul. Før du vet ordet av det er magen mett av pinnekjøtt, kroppen er varm etter gløggen, og du har til og med kanskje fått en julegave du har ønsket deg lenge. Og så har du flere morgener på rad hvor du kan sove så lenge du vil, slippe å høre alarmen på iPhonen som gir deg et nervøst sammenbrudd før du i det hele tatt er våken, du kan bare ligge der på den myke puta og gape og ane fred og ingen fare, for A'ene, B'ene C'ene og D'ene, de flyr rundt der ute og eksisterer ikke for deg før julen er over ♥

Den styggeste collagen jeg noe gang har laget. Haha. Lykke til i morgen, krysser fingrene for dere alle sammen. Husk at det bare er en eksamen - sier hun som snart begynner å tygge på juletreet sitt av nervøsitet :-) 

GOD OG DÅRLIG STEMNING PÅ SAMME TID

I dag er jeg skikkelig fortvilet og skikkelig lykkelig på sammetid. Og så av samme grunn, da. I morgen har jeg nemlig min siste eksamen for i år. Nummer syv. Hvem er så syke i hodet at de gir noen SYV eksamener?! Jeg er fortvilet fordi jeg ikke har så mye mer å gi nå. Jeg har innsett at jeg ikke rekker gjennom pensum, så nå har jeg plukket ut noe jeg mener er viktig, og må belage meg på å ha flaks med oppgavene jeg får i morgen. Hvem er så håpløs at de satser på å ha flaks på eksamen?! Jeg ser ikke sammenhengen mellom ting i dette faget, får ikke oversikt. Hodet mitt er fullt av pensum fra de andre fagene jeg allerede er ferdig med. Den lykkelige følelsen derimot, kommer snikende mellom slagene. Stryker meg på kinnet, klapper meg på skulderen, kiler inni magen. I morgen er jeg ferdig, og det er juleferie ♥

Så, ja. Her er det litt trykket stemning. Akkurat nå sitter jeg og venter på mamma, som kommer og skal høre meg i de 20 oppgavene jeg har valgt å fokusere på. Måtte høyere makter være med meg. Kanskje vi blogges senere :-) 

Meller-sjokolade og Snack a Jacks med sour cream er forresten eksamensdopet mitt. Burde kanskje kuttet opp noen grønnsaker i stedet... Og kullsvart pulverkaffe, så klart! 

Det skabbete juletreet mitt ♥ I helgen må jeg gjøre meg ferdig med innpakking av julegaver, nå er det faktisk straks jul. De skal jo kjøres rundt til deres nye eiere også! Neste år kjøper jeg gaveesker, jeg kan søren meg ikke hanskes med umulig gavepapir et år til av mitt liv. 

Årets bloggprestasjon. Takk for meg. 

STUDYGROUPIE

Hei og hopp fra biblioteket i Tønsberg! Her sitter jeg sjeldent alene, for hvis det ikke sitter en luring og venter på at du går på do så han kan løpe avgårde med laptopen din, står det gjerne en stakkar og gnir seg i skrittet mens han kikker på deg gjennom en bokhylle. For å sette det litt på spissen. Men nå sitter jeg her med Malin, så da er det trygt og godt. Hun leser bilteori og jeg leser til min siste eksamen i markedsføring. Hva jeg skulle gjort for å lese teoriboka i stedet. Kotler var nok en klok mann, men han er ikke min kopp med te i disse dager. 

Men sånn ellers, så koser vi oss! Viktig å skravle og drikke kaffe litt mer enn man leser, sånn at det ikke blir ubalanse... 

INNLEGG UTEN BILDE

Jeg lurer på om jeg begynner å like den lokale matsjappa mi likevel. For litt siden fikk jeg høre at jeg var den av kundene som luktet best. Pluss i boka, selv om jeg ble litt satt ut, og måtte si "hæ" to ganger. I dag fikk jeg velkomsten "velkommen til kassa på *****, kan jeg friste deg med en pose?" - For så å motta komplimenter for lua mi. Hvis det å ligne på en liten nisse er et kompliment. Siden jeg er i julespirit, tok jeg det hvert fall som et. Så, ja. En tur på butikken ga meg en bra start på dagen i dag, men gleden tok slutt da jeg ti minutter senere sklei på isen på vei over et fotgjengerfelt.

I morgen har jeg min nest siste eksamen for i år, og jeg gruer meg som en liten hest foran et stort hinder. I går kveld leste jeg en hel bok som heter "Vitenskapsteori for nybegynnere", og selv om den er ganske tynn ble hodet mitt ganske tjukt. Å lese til eksamen er som å fylle opp en ballong (altså hodet) med luft (altså kunnskap), og så går man bare og håper på at ballongen ikke sprekker før festen (altså eksamen), men at den sprekker  eksamen. Det verste som kan skje er at den sprekker etter eksamen, og så sitter man der i fire dager og gråter fordi man har kommet på alt man glemte å ha med i besvarelsen sin. Nå lover jeg at det snart er slutt på eksamensprat her på bloggen, men jeg regner med at det er flere som sitter i samme båt og er glad for å høre at de ikke er de eneste som ikke spiser og sover, og som føler seg hjelpesløse. 

Det er egentlig en LYKKENS dag, for mamma og pappa har kommet hjem igjen. Etter å ha postet Facebook-bilder fra all verdens eksotiske øyer og strender i snart tre uker, syns jeg det er på sin plass at de er hjemme og har dekning på telefonen igjen. Sånn at jeg kan ringe og be om trøst når jeg har vondt i hjernen. 

Dette innlegget fortjener ikke et bilde. Jeg vil faktisk ikke at noen skal vite hvordan jeg ser ut akkurat nå, eller hvordan leiligheten ser ut for den saks skyld. Hade.

MIN FØRSTE A

id on Make A Gif

Disse bildene er ikke tatt i dag. I dag har jeg sett så jævlig ut at jeg sendte en selfie til en fyr som har hatt lyst til å ta meg med på date lenge, bare for å få en slutt på maset hans. Håper det gir ønsket resultat. 

Men over til overskriften! Jeg fikk min første A i dag! Ble så glad at jeg nesten begynte å grine. Jeg er ikke et "naturtalent" på skolebenken, og må virkelig vri og skru på hver eneste hjernecelle for å gjøre det bra, så da jeg så at det harde arbeidet mitt hadde lønt seg, ble jeg bare alt for glad. Jeg er litt todelt når det kommer til skole og innsats, altså måten jeg tenker på. På den ene siden er det ikke så viktig for meg hvilke bokstaver som står på karakterkortet (så lenge det er innenfor rimelighetens grenser, som da er C). Det viktigste for meg er at jeg har det bra, og jeg vet at jeg uansett kommer til å få et bra liv. Min framtidige, eventuelle arbeidsgiver er heldig som får meg. Men på den andre siden får jeg helt OCD-kick og nå må jeg ha A eller B (helst A) i alt. Det blir liksom mest ryddig sånn. Dessuten orker jeg ikke å gå i en klasse med over 900 andre elever og ikke være en av de beste. Hvem vil ha meg da, når jeg er ferdig? Hva er vitsen? 
Satt litt på spissen, altså. Hehe. I overimorgen har jeg enda en eksamen i faget jeg fikk A i, så det var jo en liten boost og en motivasjon til å pugge litt ekstra. Ah, puggefag altså. Blandede følelser. Kontrollfreaken i meg har tapetisert halve stua med notater og ting jeg må huske, så jeg gleder meg til synet som møter meg i morgen tidlig. 

La meg egentlig for lenge siden, men fikk ikke sove fordi jeg ikke hadde blogget. Vil heller være ræva student enn ræva blogger - neidajdoa ♥

HJEMREISE OG HJEMMEEKSAMEN

Hello ♥

Da var jeg hjemme i Norge igjen, etter den verste flyturen jeg noen gang har vært med på. Haha, luksusproblem, jeg vet. Men av en eller annen grunn hadde vi fått tidenes mest ræva flybilletter som sørget for at vi måtte mellomlande på Maldivene, og der måtte vi sitte inne på flyet i typ 5 timer og svette før vi kunne fly videre og mellomlande i Dubai. Fikk kjenne litt på klaustrofobi da for å si det sånn. Jeg ble så lei og sint at jeg satt og grein under capsen, i takt med at føttene mine vokste seg store som elefanter. Da har jeg i hvertfall lært at neste gang jeg skal noe sted, skal jeg investere i best mulig flybilletter, sånn at jeg ikke blir offer for en 36 timers reisevei igjen.... 

Uvitende om den kommende reisen, men fortsatt litt trist over å forlate Sri Lanka... 

Vel, hjemkomsten startet med et PANG, og nå har jeg hjemmeeksamen. Altså 72 timer på å skrive en 15 siders oppgave. Jeg har kommet godt i gang, og tror det skal gå veldig greit. Og det er eneste grunn til at jeg unner meg en liten tur inn på bloggen. Så hvis jeg er litt fraværende i dagene fremover, så er det bare fordi jeg prøver å gjøre det så bra som mulig på eksamen. Fikk forresten igjen min første eksamenskarakter da jeg var i Sri Lanka. Det ble en B! Veldig fornøyd med det, spesielt siden det var i tidenes verste fag; akademisk lesing og skriving... Så nå bytter vi (gruppen jeg jobber sammen med) navn på Facebook-chatten vår fra A-gjengen til B-gjengen, og så satser vi på å holde oss der et sted. 

Ønsker alle en kjempefin tirsdag :-) 

REKKER VI EN SELFIE?

HEI! Så koselig å hilse på dere igjen ♥

Takk Gud for at jeg rakk en selfie før jeg skal avgårde. Jeg har sluttet å vente på at naboen på andre siden av veien skal bli ferdig med å vanne potteplantene i vinduet sitt - hun skjønner sikkert ikke hva jeg driver med uansett. 

Jeg har egentlig ikke forelesning i dag, men vi skal ha informasjonsmøte om utveksling. I 4. semester kan vi jo velge om vi vil fordype oss i et valgfag eller tilbringe semesteret utenlands, hos en av skolens samarbeidspartnere. På den ene siden ser jeg verdien av å bli hjemme og fordype meg i en retning som jeg vil jobbe med videre. Reise kan jeg jo gjøre utenom skole, og jeg er redd for at strand, sol og moro kanskje ville overskygget det faglige hvis jeg ender opp på et skikkelig digg sted. Men på den andre siden; hvem vil ikke tilbringe et semester og oppnå 30 studiepoeng ved å studere på Hawaii? I Australia? California? 

Såå, jeg får komme meg til Oslo og bli litt klokere på den saken. Først og fremst må jeg jo undersøke hvilke fag jeg kan ta ved de forskjellige skolene. Gleder meg til helgen, da har jeg tid til å blogge igjen :-) 

Hei så lenge! 

PS. Kommentarer blir godkjent etterhvert som jeg har tid til å svare på dem, ser at noen etterlyser kommentarene sine. 

EN KONKURRANSE FOR STUDENTER

I samarbeid med Nordea


Som dere kanskje skjønte etter forrige innlegg, har jeg for tiden et samarbeid med Nordea. Blant annet for å spre ordet om deres fokus på studenter og studentøkonomi. Å bli kunde av Nordea var ikke et kriterie for å være med på denne kampanjen, men etter at vi satte i gang fikk jeg veldig lyst til å bli kunde i Nordea. 1. Jeg har hørt rykter om at mobilbanken deres er awesome. 2. Jeg leste på en nettavis at nettbanken deres på data snart blir javafri. 3. Gratis for studenter med studentkonto.

Så jeg avtalte et møte i Nordea-filialen her i Tønsberg, og syklet ned med vind i håret og sminkefritt ansikt. Mitt banktips nummer én; aldri dra sminkefri for å bli kunde i en bank. Man må jo ta bilde til bankkortet!

Uansett, jeg kom til Nordea og ble møtt av en svært hyggelig fyr. Det er fint å kunne stille spørsmål man føler er litt dumme og få ting enkelt forklart. Og kanskje til og med få bedre betingelser enn i banken du har i utgangspunktet? Jeg har akkurat sendt inn informarsjon om boliglånet mitt, så jeg flytter det nok over hvis betingelsene mine blir bedre. Ellers har jeg akkurat fått det nye bankkortet mitt hvor jeg ser ut som en serial killer, men hvem gjør ikke det? :-)


Husker dere at jeg fortalte dere om konkurransen til Nordea, hvor dere kan vinne en ekstra måned med studiestøtte? Så morsomt at så mange av dere har deltatt, og ikke minst at dere liker konkurransen. Det er jo en helt super premie, men ikke nok med det; man kan få mange gode tips av bidragene som er sendt inn.

Dere finner mer om konkurransen på kampanjesiden her, grav fram ditt beste studentøkonomi-tips, så kanskje du stikker av med seieren?

Jeg har vært inne på konkurransesiden og lest gjennom mange av bidragene, her er noen av mine favoritter:

♥ Spis mindre kjøtt. Bra for lommeboken, miljøet og kroppen
♥ Bruk mobilen mindre og koble deg alltid på gratis WiFi
♥ Hvis du skal ha Sumo, Viaplay, Netflix og den slags; spleis med en venn
♥ Storhandle en gang i uka, og skriv middagsplan
♥ Kjøpe/få brukte møbler fra Finn
♥ Få en deltidsjobb hvor det serveres mat
♥ Gå på 10 kronersmarked på matbutikker som har det, men bestem deg på forhånd for hva du skal kjøpe!
♥ Løp ute i stedet for å bruke 200-500 kroner i måneden på treningsstudio
♥ Åpne regninger med en gang og betal dem i tide, så slipper du purregebyr

Ikke glem å delta, det verste som kan skje ser at du ikke vinner! Du går som sagt inn her, og finner den grønne boksen hvor det står "DELTA" :-) Lykke til!


KONKURRANSE

Etter at jeg hadde blitt kunde i Nordea, fikk jeg en kjempefin KeepCup. Og det er ikke hvilken som helst kaffekopp, skal jeg si dere. Nordea har nemlig gjort en deal med Wayne's Coffee, så med denne koppen følger det med en studentavtale. Så har du koppen, får du først tre kaffe gratis. Når du har brukt opp disse, får du HALV PRIS på kaffe resten av studieåret ditt. Er ikke det fantastisk?

Nordea har delt ut mengder med disse koppene gratis, men nå er lageret tomt. Jeg har fått tilsendt hele 10 kopper, og dem skal jeg så klart dele med dere lesere. Noen studenter her som ønsker seg kaffedeal?

Alt du må gjøre for å være med i trekningen, er å skrive i kommentarfeltet hvilken by du studerer i. Husk å fylle inn e-post adressen din i feltet som er men for det, slik at jeg kan kontakte deg hvis du vinner :-) 

Så, i hvilken by studerer du? 

MIN FØRSTE DAG SOM PENDLER

Jeg våknet med verdens største smil i dag. Skulle nesten tro jeg var blitt en mandagselsker. Gispet meg gjennom en iskald dusj, bælmet to kopper med pulverkaffe og sminket og kledde på meg i en fei. Første dag som pendler. Nå har jeg jo ikke bestemt meg for om jeg skal fortsette å pendle eller om jeg kommer til å flytte etterhvert, (vi kan vel alle se for oss Ida Wulff sånn cirka tirsdag 18. november, ikledd boblejakke, skjerf, lue, votter og hakkende tenner som hotteste tilbehør, stående og vente på et drittog som aldri kommer. Det er vel da hun gir opp å pendle) men inntil videre skal dette være hverdagen min. Så selvfølgelig var jeg spent!

Sola begynte å varme asfalten i det jeg gikk til toget, og med en ny yndlingssang på ørene var jeg både ivrig og optimistisk, selvfølgelig ute i god tid. For min største skrekk er å bli en pendler som må stå. Stå hele veien til Oslo, og i tillegg betale flere tusen kroner for det i måneden.

Jeg slapp å stå inn til Oslo i dag. Men jeg ville egentlig heller stått på toget enn å gjenoppleve den togturen. Jeg er 95% sikker på at noen i togvognen hadde bæsjet på seg, så ille luktet det. Bæsjelukt med en undertone av sur melk, dårlig ånde, uvasket hodebunn og billig parfyme. På et tidspunkt var jeg redd for at jeg skulle begynne å lage brekningslyder, men jeg reddet meg ved å sitte og snuse i mitt eget skjerf.

Så var det tid for første skoledag. Dagens fag: akademisk lesing og skriving. På et tidspunkt dukket det opp bilder av blant annet en Parajumper-jakke, en Firstprice-Cola og en iPhone på skjermen. I selskap av teksten "Får vi det vi betaler for?"

Skoledag over, raske skritt bort til togstasjonen. Toget kommer, og jeg krysser alle kroppsdeler for at jeg skal få meg en sitteplass. Vil. Ikke. Stå. Helt. Til. Tønsberg. Herren over kollektivtransport hørte meg visst, for en gammel mann som trengte støtte ut av toget, gjorde at min kø fikk gå (løpe for livet) inn på toget før en del andre, og jeg fikk sitteplass.

Men jeg var en av få. På et tidspunkt var det så mange som stod i gangene at jeg fikk lyst å reise meg opp og gjenta deler av dagens forelesning. FÅR VI DET VI BETALER FOR?! Jeg tipper at de fleste ville svart nei.

Vi får se hvor mange ganger jeg tåler å stå på toget, stå frysende og vente på toget, og sitte på toget og brekke meg av hodebunnslukt før jeg pakker med meg tannbørsten og flytter til Oslo igjen. Håper jeg slipper, men hvem vet.

Jeg er så sliten at jeg ikke har orket å knipse et eneste bilde i dag, så sånn er det med den saken. Men jeg er veldig glad, da. Glad for at ferien er over, og glad for at jeg får det travelt og skal bruke hjernen min og lære masse nytt. God natt ♥

SORRY, KANKE BLI MED UT


HØR på hu, da. Skryter av at jeg er den rølpestudenten, og rett etter at jeg har trykket på "post innlegg", sender jeg ut SMS'er om at jeg har såååå mye å ta igjen etter denne fartsfylte uken, så jeg må nok ditche i dag. Og etter at meldingene er sendt ut, og etter at responsen lyder som forventet; Idaaaa, du kan ikke ditche siste dagen - ja, da slipper jeg magen ut av bukseknappen, hopper opp i verdens beste seng og setter i gang Dexter-marathon.

HAHAHA. Men ærligt talt. I morgen begynner studiene for alvor, og hvis jeg hadde vært fyllesyk i dag, hadde jeg mest sannsynlig bitt negler over den kommende uken. Men nå bare gleder jeg meg til å komme i gang.

Det er med tungt hjerte at jeg nå sjekker ut av Clarion Hotel Royal Christiania, og forlater den beste sengen i hele verden. Seng seng seng, skulle tro jeg tar en bachelor i markedsføring for å kunne markedsføre senger i framtiden, hahaha :-)

SNART ER FESTEN OVER

Tenk at jeg nesten har klart å være med på hele fadderuken... Altså, jeg klarte ikke å fullføre Slottsfjell en gang, så dette er jo et mirakel. Vi har hatt én hviledag, men bortsett fra det har jeg tatt på meg partyhatten (ikke bokstavelig talt) hver eneste dag.

De to siste dagene har jeg hatt faddergruppen på besøk i suiten her på Royal Christiania, hvor vi har lekt drikkeleker til den store gullmedaljen.

Finfin gjeng. Og når de har dratt herifra, har de ryddet så det ser ut som om ingen andre har vært her, det må man vel bare like ♥

I dag har Into Campus arrangert konsert på Sukkerbiten, med blant annet Arif, Lido Lido og Kaveh. Gleder meg veldig til det, selv om jeg må innrømme at jeg vurderer å ta tidlig kvelden slik at jeg rekker et tog hjem til Tønsberg. Hadde vært utrolig deilig å ha hele søndagen hjemme, til å vaske klær, hvile og forberede meg til skoleuken som kommer. Føler meg litt zombie nå, men hva annet kan man forvente.

Og beklager for elendig blogging nå i fadderuken, det har vært litt kaotisk og mye som skjer. Blogges snart!

STUDENT

Okei, så nå er jeg altså blitt student. Å være student er foreløpig noe helt annet enn hva jeg hadde sett for meg. I skrivende øyeblikk ligger jeg i nøyaktig samme stilling som jeg sovnet i i går. Redd for å røre meg, i tilfelle hodepinnen slår meg i bakhodet. Tre Cola Zero (gikk visst litt crazy på 7Eleven i natt) ligger og skvulper ved siden av meg, og smuler av en vondtsmakene, drittørr baguett klør meg på rumpa. Sovnet så klart med klærne på - på genseren min har noen skrevet sigg er digg. Jeg kjenner på halsen at jeg ikke burde synes at sigg er digg lengre. Jeg gruer meg til å gå og se meg i speilet, for jeg vet at ansiktet mitt er innsmurt i ansiktsmaling og jeg bare ber til høyere makter om at jeg ikke har maling i håret.

Men sånn bortsett fra det: FY søren, så gøy dette er! Fadderuken skal vel være litt sånn, og Into Campus har vært fantastisk så langt. Egentlig mest pågrunn av fadderne mine og gruppa. Har vært heldig med dem, og jeg gleder meg virkelig til resten av uken  ♥

I går var det Houseparty på Rockefeller, så vi hadde et skikkelig morsomt vors hos en av fadderne først, før vi dro på rave, haha. Kos dere med bildene, så skal jeg gå og vaske av meg masken.

I dag er det med andre ord alkoholfrie aktiviteter på menyen.

SCHOOLS OUT

Som jeg så vidt nevnte i går, hadde vi avslutning med skolen og nå er det sommerferie for real. Selv om det er helt fantastisk å være ferdig med dette skoleåret, syns jeg det var trist å ta farvel med lærere og medelever. De har nemlig gjort dette året ganske bra, og jeg sitter igjen med mange minner som jeg kan smile av.

Etter avslutningen med skolen, dro store deler av klassen min videre til Champagneria. Der hadde vi mimrestund, og litt tapas og cava. Jeg er ganske sikker på at det ikke var et ordentlig "goodbye" hva angår flere av mine medelever. For flere av dem har blitt venner som jeg ser for meg å henge med, og det er så hyggelig. Takk for et fint år, SFB ♥

Nesten hele klassen. Han foran til høyre i gul shorts heter Ken, og han har mast lenge om å komme på bloggen. Så kikk gjerne på han i et par sekunder.


Det er veldig mange som spør rundt dette å ta opp fag, men jeg er dessverre ingen ekspert på det. Det finnes jo flere måter å gjøre det på, men jeg valgte å følge undervisning gjennom et helt skoleår, ettersom jeg ikke hadde troen på at jeg kom til å klare matte og naturfag som privatist. Det går jo an å gjøre det på et halvt år også, for ikke å snakke om kveldskurs hvis man jobber. Flere av de jeg gikk med tok hele 6 fags-pakken, og jeg fikk inntrykk av at det var veldig tøft. Det er også mange som velger å ta 3 fag om gangen, men da vil det jo ta litt lengre tid. Jeg har hørt mye bra om både Bjørknes og Sonans, men det har vi ikke i Tønsberg. Skolen jeg har gått på heter Kompetansebyggeren, og det ligger i Tønsberg sentrum. Lærerne er veldig motiverende der, i naturfag startet jeg året med å få 2'ere og 3'ere, men endte opp med en 6'er på vitnemålet. Kunne ikke vært mer fornøyd! Håper det var til hjelp :-)

FRAMTIDEN KOMMER NÆRMERE

Jeg er skikkelig glad i dag. For det første fikk jeg 6'er på foredraget mitt. Det er helt sykt, for foredrag er det aller verste jeg vet. Den andre grunnen til at jeg er skikkelig happy, er at jeg fikk brev i posten i dag, om at jeg har fått studieplass på en skole jeg har skikkelig lyst til å gå på. Jeg kommer til å holde for meg selv hva det er for noe til jeg har bestemt meg 100%. Men jeg har ikke lang til på å bestemme meg, må faktisk sende inn kontrakten om noen dager hvis jeg skal takke ja. ÆÆÆÆ.

Om to måneder er jeg ferdig med å ta opp fag. Tenk at det snart har gått et år, og det året som skulle være "det kjipeste året noensinne" har rast avgårde så raskt at jeg så vidt har rukket å ha det kjipt. Jeg kjenner at jeg er skikkelig fornøyd med meg selv, og ikke minst roligere fordi jeg vet at jeg skal begynne å studere. For litt over et år siden var jeg sikker på at jeg aldri skulle få lyst til å studere, men ting kan virkelig forandre seg. Er veldig glad for at jeg tok til "fornuft" selv om livet sikkert kunne blitt vel så bra uten studier. Jeg gleder meg så utrolig mye til å komme i gang.

Blir bare hjemme og kliner med denne konvolutten i dag jeg, da...

Nå håper jeg bare at jeg ikke våkner i morgen, og har lyst til å bli sykepleier eller ingeniør. Orker ikke å ombestemme meg flere ganger, haha! Jeg har brukt timesvis i forumer, vært på rådgivningstime hos Karrieresenteret, og tatt test etter test på nettet. Hvis du er i samme situasjon som meg, vil jeg gjerne tipse deg om Karrieretesten. Man krysser av på en rekke spørsmål om sin personlighet, og får opp hvilket yrke man passer til - og jeg likte så godt at den kom med forslag til hvilke skoler du burde kikke mer på. 


Jeg ble en "planlegger", noe som faktisk er ganske spot on. Planlegging, lister og struktur er veldig viktig for meg - men jeg skal ikke  bli økonom eller programmerer i første omgang. Hadde dere blitt overrasket om jeg skulle bli sivilingeniør?

Dere finner testen her hvis dere er interessert.