SOLIDOX MOT SYRE

Er du en av de som er opptatt av helsa di, og spiser litt frukt hver dag? Kanskje de “fem om dagen”? Drikker du juice til frokost? Velger du vann framfor brus, men velger vann med smakstilsetninger? Trener du mye, og kjøper sportsdrikk på vei til trening?

Eller er du en av de som ikke er fullt så flink med kosthold og trening, og kanskje er litt glad i brus? Eller vin i helgene?

Uansett hvilken gruppe du tilhører, om du tilhører en av dem, bør tennene dine beskyttes mot syreskader. Solidox har laget en syretest, hvor du kan se hvor utsatt du er. Ta testen her hvis du tør! Slik ser mitt resultat ut:

Sammen med resultatet ditt, får du også mange nyttige tips til hva du kan gjøre for å beskytte tennene dine mot syre. Ja takk! Tennene våre skal vi forhåpentligvis ha resten av livet, så det gjelder å passe på dem.

Solidox har nå utviklet en ny tannkrem; Solidox Mot Syre. En tannkrem som er spesielt utviklet for å beskytte tennene mot syre.

SOLIDOX KONKURRANSE

Nå kan dere lesere vinne et helt årforbruk på tannkrem, og ikke nok med det; gavekort på 2.500,- som kan brukes på tannlege! Tannlege er jo så innmari dyrt – og tenk å aldri være tom for tannkrem? Jeg føler at jeg er det hele tiden… Så denne konkurransen må dere bare hive dere på! 🙂

For å vinne, må du svare meg på dette spørsmålet i kommentafeltet: Er du bekymret for syreskader på tennene?

//Reklame

292 kommentarer
  1. Ja, det er jeg! Merker allerede at emaljen min er dårlig, ikke bra.. Siden broren min er tannlege, får jeg time gratis. Men hvis jeg vinner, gir jeg bort gavekortet til bestevenninnen min 🙂

  2. Jeg har egentlig aldri vært bekymret for syreskade på tennene, men nå som det har vært mye reklame om det i media har det absolutt blitt noe jeg har begynt å tenke på.

  3. Ja, jeg er redd for syreskader, småspiser en del og spiser en del frukt, så jeg
   er vel i faresonen der gitt. Håper på å vinne tannkrem og gavekort hos tannlege, som student så har man ikke
   alltids råd til å prioritere tennene..

  4. Er kjempebekymret!
   Har slitt med bulimi siden jeg var 14 og har en skikkelig pepsi max avhengighet i tillegg. Kunne virkelig trengt penger til tannlege for å tette alle hullene syreskadene jeg allerede har har skapt!
   🙂

  5. Har ikke tenkt så mye på det før jeg leste dette innlegget og gikk inn og tok syretesten. Skal definitivt bli flinkere til å skylle munnen med vann etter måltider!

  6. Ja, egentlig litt bekymret. Drikker ikke så mye brus, men drikker en del smakstilsatt vann, og en sportsdrikk i ny og ne. Jeg snuser da (dumt, jeg vet), og tannlegen min sa at det eneste som var bra med snusen, var at den er basisk og beskytter derfor litt mot syreskader, hehe. Men gjør mye annen skade da! Skulle gjerne ha vunnet gavekort hos tannlege, har en visdomstann som må ut, har ventet i noen år nå, er jo så himla dyrt! Regner med du koser deg i Dubai, elsker den byen!

  7. Hei Ida!
   Er veldig bevisst på å ta vare på tennene, har opp gjennom barndommen slitt med mye hull i tennene og for en tid tilbake sluttet jeg å drikke brus, (og det har resultert i at jeg har vært brusfri i straks fire år!) Ellers pusser jeg både morgen og kveld, og prøver å innta moderate mengder godterier og eller vin.

   – Sara

  8. Jeg er bekymret for syreskade, ja. Jeg er skikkelig redd for å måtte borre når jeg skal til tannlegen, og prøver å holde meg unna juice så mye jeg klarer, men er ikke alltid like lett. Nok tannkrem for en stund hadde absolutt vært greit for studentlommeboka, for ikke å snakke om gavekort hos tannlegen. hehe!

  9. Ja, helt klart. Tenner er jo som du sier noe vi vil ha bruk for hele livet, og å skade dem pga. for mye syre er jo selvfølgelig noe som jeg vil unngå så langt det er mulig. Håper du koser deg på ferie!

  10. Ja, jeg er veldig bekymret for syreskader på tennene, mer enn å få hull i tennene faktisk. Er veldig nøye på å styre unna matvarer o.l som kan føre til syreskader. Hadde likevel ikke sagt nei takk til et års forbruk av tannkrem 😉

  11. JA! Er bekymret for å få mer syreskade på tennene enn jeg allerede har. Det er så utrolig kjipt at sånt ikke kan gjøres noe med i ettertid.

  12. Når jeg var til tannlegen sist fikk jeg spørsmål om jeg spise mye frukt, og beskjed om å kutte ned på å drikke/spise appelsin og eple o.l, så ja.

  13. Viktig tema! Jeg har nok tenkt for lite på akkurat det. Men fra nå av skal jeg tenke mer på hva jeg putter i munnen for tennenes skyld også, ikke bare helsa!

   Hadde vært supert å vinne!

   Mvh Sunniva
   [email protected]

  14. Jeg svarer på spørsmålet:

   Vel, jeg har vel egentlig ikke vært så bekymret som jeg burde. Tannhelse er viktig!

  15. Det er ikke noe jeg tenker mye over til vanlig, men når jeg hører ting som dette blir man med en gang bekymret!

  16. Ja, jeg er bekymret for syreskader på tennene. Har fått høre fra tannleger at jeg har veldig dårlig emalje på tennene, og klarer ikke drikke juice/brus o.l. uten å tenke på at tennene mine blir enda svakere.

   Dårlig emalje fører til mange og dyre tannlegebesøk, så JA TAKK til gavekort på tannlege og årsforbruk av tannkrem! 🙂

  17. Jeg er ikke veldig bekymret for syreskader, men jeg prøver å drikke vann oftest, og å ikke pusse tennene mine rett etter jeg har spist for at ikke de skal bli skadet av pussingen når emaljen er porøs pga syre.

  18. Jeg drikker sjelden burs eller juice, men er veldig glad i å spise frukt noe jeg vet kan påvirke tennene mine negativt. Jeg prøver å være flink med tannstell, men noen dager går bedre enn andre, så ja, når jeg kjenner det iser i tennene er jeg bekymret for at min forkjærlighet for frukt kan ha forårsaket syreskader. Et tannlegebesøk og et års forbruk på god tannkrem vil derfor kunne komme godt med 🙂

  19. Ja, jeg er litt bekymret, men tenker ikke så ofte på det. Dessverre er jeg alt for slurvete med tennene mine, og skulle ønske jeg var flinkere til å ta vare på dem.

  20. Eg drikk ikkje juice og brus, men mykje vatn gjennom heile dagen sidan eg for eit år sidan måtte punga ut mange tusen i tannlegerekningar. Så no er eg ikkje redd for syreskader lenger.

  21. JA, det er jeg. Ikke fått vært hos tannlegen de to siste årene heller, så er usikker på om tennene mine er like fine som tidligere. Æsj!

  22. Ja! Fine og sunne tenner er viktig. Var litt utsatt for syreskader på den testen, så nå er det skjerpings!

  23. Jeg fikk det samme resultatet som deg på syretesten, så vil ikke si jeg er kjempebekymret. Pleier heller aldri ha kjempeproblemer hos tannlegen 🙂 Hadde vært greit med et års forbruk på tannkrem, vi vet vel alle den dagen vi glemte å kjøpe tannkrem når en skal legge seg…
   [email protected]

  24. Jeg har allerede fått konstatert syreskader på fortennene, så ja, jeg er nok litt bekymret! Jeg prøver å begrense inntaket, men jeg er nok litt for glad i Pepsi Max. Å drikke med sugerør hjelper derimot litt, da slipper man å “skylle” munnen med brus i alle fall 🙂

  25. Har liksom ikke tenkt over det, “alle” vet jo at det ikke er bra med juice osv for tennene, men så fort det blir tatt opp i blant annet denne sammenhengen og man faktisk kan ta testen for å se, så ja, jeg er bekrymret for syreskader på tennene :O Så da hadde det jo passet riiiimelig fint med masse gratis tannkrem et helt år! en vare som er utrolig kjedelig å kjøpe i butikken 😛

  26. Forrige gang jeg var hos tannlegen sa hun at jeg hadde syreskader over alle jekslene mine.. Det verste med syreskader er at det ikke går bort når man først har fått det – så jeg tenker helt klart over det, men har ALT FOR dårlige rutiner i forhold til det

  27. Hei! Er livredd for tennene mine! Har aldri i mitt snart 26år lange liv hatt hull eller problemer med tennene. Nå er jeg gravid og trenger å tenke enda mer over tannhygiene!

  28. Ja, herregud. Bestemor måtte trekke og operere ut alle tennene sine da hun var 20 år (som jeg er nå), men fikk uekte tenner plassert inn igjen. Dette var jo på grunn av en sykdom i tannkjøttet, men det skremmer meg litt likevel. Jeg er akkurat litt for slem mot tennene mine selv, med snus, energidrikker, godteri, og spesielt frukt. Nå er jeg i tillegg en av de heldige som har en svak emalje – noe jeg har hatt siden jeg var barn. Så jeg har boret tenner og tatt bedøvelse så lenge jeg kan huske hos tannlegen. Nå sitter jeg egentlig også midt oppi en rotfylling i fortanna, som jeg egentlig skulle gjort ferdig for… ett år siden. Så ja; klart jeg er redd for at tennene mine plutselig skal etse vekk, bli brune og gule og sorte, og til slutt bare noen stubber – i tillegg til alt det andre det feiler de…

  29. Ja, jeg er egentlig ganske bekymret for syreskader på tennene. Drikker en del juice og spiser en del frukt med mye syre i (som appelsin, kiwi osv), så det tærer veldig på tennene. Må komme meg til tannlegen snart for å få sjekket det, men passer i det minste på å pusse tennene 1-2 ganger om dagen 🙂

   Kos dere i Dubai, det er så herlig der! Pass på å besøk de store kjøpesentrene også må dere ta en lokalbåt over creeken en dag og komme dere over til den gamle souken 🙂 Der er det gullsmeder og markeder så langt øyet kan se! 😀

  30. Tenker faktisk veldig lite over syreskader, men blir jo en gang i blant (som nå) påminnet om at det finner andre skader tennene kan få enn kun karies!

  31. Etter å ha tatt testen, og havnet på den høyeste graden på tabellen, ble jeg ganske bekymret! Har aldri tenkt over syreskader før, og dette gjorde meg veldig obs på det…

  32. Ja! Er bekymret for syreskader på tennene!
   Tannemaljen min er blitt ganske tynn med årene, så prøver å passe på så godt jeg kan! 🙂

  33. Jeg er bekymret for syrrskader på tennene ja! Hadde vært helt supert å vinne denne konkurransen;)
   Testen viste at jeg var utsatt så må nok skjerpe meg litt 😉

  34. Ja, jeg er livredd for syreskader! Tennene mine er helt utrolig viktig for meg. Et gavekort hos tannlege hadde vært så utrolig fint, har et hull som må fikses og jeg ikke har råd til..

  35. jaaa! er absolutt bekymret for syreskader.. er altfor glad i pepsimax, men har begynt å kutte ned forbruket kraftig og gå over til vann nå. Får håpe det begrenser skadene litt 🙂

  36. Hei Ida 🙂
   Ja, jeg er bekymret for syreskader. Syren ødelegger emaljen og DEN kommer ikke tilbake 🙁 Ja til Solidox mot syre!

  37. Wow, jeg prøver lykken!

   Jeg er ganske bekymret for syreskader på tennene, spesielt nå som jeg fikk beskjed om at jeg har høy risiko for syerskader… Det er ikke noe jeg tenker på ofte, men noen dager bekymrer jeg meg veldig over tennene mine. Håper jeg kan klare å unngå dyre regninger når jeg blir eldre.

  38. Ja, jeg er bekymret for syreskader, men jeg skyller alltid munnen med vann etter å ha drukket brus. Det er i det minste LITT forebyggende. Jeg er livredd for tannlegen, så egentlig burde jeg holdt meg unna min elskede Pepsi max, men det går ikk..

  39. Ja! Er så redd for syreskader, men er ikke så flink til å tenke på hva det jeg spiser/drikker gjør med tennene. Hadde hjulpet mye med en skikkelig tannlegesjekk!:)

  40. Absolutt!
   Er generelt veldig redd for tennene mine, og dersom det ikke hadde vært så dyrt å gå til tannlegen hadde jeg sikkert gått 5 ganger i året bare for å få sjekket dem!

  41. Jeg er veldig bekymret for syreskader på tennene! Prøver å drikke vann eller tygge tyggis etter hvert måltid, og drikke brus og jus med sugerør. Erosjon er en av mine største bekymringer i hverdagen! Klarer ikke kutte ut brus, juice og andre sure produkter, så da må jeg heller forebygge syreskader på andre måter, og dette hadde hjulpet masse 🙂

  42. Er ikke bekymret i det hele tatt, drikker for det meste bare vann, puseer tennene ofte, og har aldri hatt noen problemer så langt =)
   Kanskje ikke det man burde si når man er med i en konkurranse om tannkrem og tannlege, men pusser man ofte tenner, går det med en del tannkrem, og tannlegen er overraskende dyr selv om man bare er inne i 5 min.. alle de dumme bildene av visdomstennene.. buuu

  43. Jeg er bekymret for syreskader, hull i tennene, tannkjøttsykdom, tannstein ….aaaand the list goes on. Har en grusom tannlegeskrekk som ble til da jeg var barn, og derfor har jeg ikke vært hos tannlegen på 7 år. Går fra å være en gives-no-fucks 27 år gammel jente til å bli et hulkende, lite barn så fort jeg nærmer meg et tannlegekontor. Sparer for tiden opp til å fjerne visdomstenner med narkose, så gratis tannkrem og gavekort hjelper på!

  44. Jeg avbestilte forrige tannlegetime fordi jeg var redd for skrekkbeskjeden: du må drikke mindre brus. Pepsi Max-forbruket mitt grenser til galskap, og både tenner og skjelett får lide. Osteporose sa du? Check. Tannskader? Double check. Et gavekort hos tannlege hadde derfor vært midt i blinken for meg; tro meg, neste gang jeg våger meg for å sjekke tannhelsa, må jeg sannsynligvis ty til sparekontoen for å kunne dekke kostnadene.

  45. JA! Og jeg vet at jeg allerede har syreskader på tennene for det iser som faen hver dag! Hurraaaa for gratis tannkrem 😉

  46. Ja, jeg er bekymret for syreskader på tennene. For det første har jeg lært (spesielt av bestemor) at det er viktig å ta vare på tennene, og et års forbruk av tannkrem hadde virkelig ikke gjort noe! Jeg pusser tennene morgen, etter en dusj og om kvelden – og hvis jeg føler det er belegg på tennene så puser jeg dem gjerne enda en gang! Er også en smule redd for å gå til tannlegen, og nå etter jeg fylte 18 år har jeg drøyd det så lenge som mulig, så et års forbruk av tannkrem hadde vært midt i blinken! Tok syretesten, og jeg er også i faresonen gitt! Blir litt mye syreholdige drikker på meg, så tror jeg må skjerpe meg litt der!

  47. Litt kanskje? Men tygger ofte Extra etter måltider, og er flink med tannhygienen ellers, så er ikke kjempebekymret;)

  48. Jeg er student så jeg har dessverre ikke mulighet til en tannlegesjekk så ofte som jeg kanskje burde. Men istedenfor så prøver jeg å passe på de så godt jeg kan selv, og pusser tennene mine som oftest tre ganger om dagen. Men allikevel….. jeg skal ikke legge skjul på at syreskader og karies bekymrer meg. Etter å ha tatt testen er jeg i faresonen for å få syreskader, i en alder av 23 år… det er ikke bra.
   Jeg er nemlig veldig glad i rødvin stort sett hele året, spesielt på vinteren, og avhengig av Pepsi Max i hverdagen- og jeg merker at det dessverre tærer på tennene. Jeg hadde blitt evig takknemlig om jeg hadde vunnet dette gavekortet, og ett helt år med tannkrem ! En ting å bekymre seg mindre for, det er jo ikke feil…
   Lenge leve munnhelse, sier jeg bare.

   -Christina-

  49. Den testen er det mest idiotiske jeg har vært borti. Jeg drikker verken brus, juice eller har i meg noe annet som skulle tilsi syreskader, men fikk likevel svar at jeg var veldig utsatt. Noe så dumt!!

  50. Jeg er veldig bekymret, kan du si! Havnet på den nest ‘farligste’ skalaen. Så har jeg generelt dårlig rå, så 2500 til tannlege hadde vært som en kjempe fin julegave:))

  51. Jeg var ikke redd for syeskader på tennene, men ble litt beskymret nå etter å ha tatt den testen! Kanskje jeg må kjøpe en sånn tannkrem jeg og.

  52. Ja, det er jeg absolutt! Tennene kommer ikke på nytt, og blir tennene syreskadet er det vanskelig å gjøre noe med. Det er en skummel tanke. Kuttet ut vann med smak og brus i ukedagene. Får håpe det hjelper! 🙂 Bruker kun Solidox, så dette hadde vært midt i blinken!!

  53. Åhh, hadde vært helt herlig med et års forbruk med tannkrem som fattig student! Jeg vil veldig gjerne være med i konkurransen! Er veldig nøye med tannpussen, og syreskader er faktisk noe jeg har tenkt på lenge. Tør ikke pusse tennene rett etter å ha spist tomat engang! Så ja, er bekymret for syreskader 😉

  54. JA livredd for syreskader på tennene mine! Det har jeg vært helt siden jeg fikk vite at jeg aldri fikk emalje på to av tennene mine! Her gjelder det å passe på ettersom jeg fikk samme resultat på testen som det du fikk! 🙂 haha

  55. Huff.. ja er nok det, å tennene kommer det jo ikke akkurat nye av uten at man må “jukse” hos tannlegen. Noe som igjen koster skjorta. Noe jeg smertelig har fått erfart etter å trynt på sykkel :/

  56. Jeg er veldig bekymret for syreskader! Er kjempe redd for å ødelegge tennene mine, fordi et pent smil betyr alt for meg!

  57. JA! Og jeg er student og har ikke tatt meg råd til å gå til tannlegen på tre år. Hadde vært kjempefint og kunne gått til tannlegen og bare bekymret meg for at det skulle gjøre vondt i munnen, og ikke i lommeboka også…

  58. Ja, jeg er redd for å få syreskader på tennene, men er redd jeg allerede har fått det. Var alltid en unnaslutrer med tannbørsten, men har blitt flink nå da 🙂

  59. Har egentlig aldri tenkt noe over det, så har igrunn aldri vært beskymret for syreskader på tennene. Burde kanskje bli litt flinkere til å velge vann fremfor saft, for eksempel 🙂

  60. Sjølvsagt, er bekymret for alt som kan skade tennene mine. Tennene er ein viktig kroppsdel, og når ein smiler med munnen open(noko eg gjer) er det greit å ha fine tenner.

  61. Ja, jeg er bekymret! Spiser både mye frukt, og har i det siste blitt litt for ivrig med pepsi max-flasken.
   Tannlegene har lenge fortalt meg dette, da jeg ofte får hull i tennene, så ett gavekort hadde passet utmerket!

  62. Selvfølgelig er jeg bekymret for det! Vin i helgene og juice og frukt i hverdagen går utover tennene.. Hadde da vært supert å aldri være tom for den tannkremmen 😉 Vil veldig gjerne vinne! 😀

  63. JA det er jeg! Jeg har hatt tosifret antall hull i tennene, til tross for at jeg i følge tannlegen har upåklagelig renhold med tannpuss, tanntråd og munnskyllevann morgen og kveld. Er bare 20 år, og det er litt skremmende at jeg har hatt så mange hull.. Drikker kun brus på lørdager, drikker aldri juice eller saft. Godteri spiser jeg også kun på lørdager, så skjønner ikkje hvorfor jeg hele tiden får hull.. Tennene tåler rettnog slett ingenting, så jeg trenger en BRA tannkrem for å holde dem friske 🙂 hadde blitt superglad hvis jeg vant!

  64. Ja, jeg er veldig bekymret for syreskader på tennene! :-/
   Som student hadde årsforbruk og gavekort på tannlege vært supert 😀

  65. Veldig bekymret… Det har kanskje litt med at tennene mine ble så mye etset opp av coca cola at jeg endte med å måtte slipe de ganske mye ned så de ble rette igjen…

   Tør såvidt drikke cola i dag, men unner meg et lite glass innimellom!

  66. Ja! Jeg er veldig opptatt av/bekymret for dette. Og som en fattig student er det grusomt vanskelig å få råd till tannlege. Denne premien hadde vært midt i blinken!

   Kos deg masse videre på ferie, og god sommer! 🙂

  67. Hei Ida. 🙂
   Ja, jeg er bekymret for syreskader. Spesielt etter jeg tok syretesten på solidox sine hjemmesider og fikk opp en advarsel, samt ble informert om at jeg har svært høy risiko for syreskader. Hehe. 🙂 Har ikke engang tenkt på at man kan få syreskader før. 🙂
   Mvh Elisabeth (mail: [email protected])

  68. Jeg er i utgangspunktet ikke så veldig redd for syreskader, men jeg burde kanskje tenke litt mer på det…

  69. Ja, har iallefall tenkt på det,siden jeg spiser mye frukt.. Bruker masse penger på tannlege hvert år siden jeg dessverre alltid har hatt utrolig dårlige tenner, så å vinne dette hadde jo vært helt supert 🙂

  70. Ja, så absolutt! føler jeg hører til innenfor flere av katogoriene for fare for syreskade på tennene!

  71. Er litt bekymret for det, da jeg har dårlig emalje på noen av tennene mine pga at jeg brukte astma-medisiner fra jeg var 6 uker gammel, og dermed svekket emaljen veldig.. fin konkurranse! 🙂

   [email protected]

  72. Ja, det er jeg. Jeg fikk beskjed av tannlegen for noen år siden at jeg hadde syreskader på tennene. Siden den gang har jeg alltid skylt tennene etter måltidene og syrlig drikke, spesielt brus. Jeg klarer ikke lenger drikke brus uten å sprette opp rett etterpå og skylle med vann. Haha. Jaaja, det er vel en god greie. Gidder ikke gebiss før jeg er tredve.

  73. Jeg er oppmerksom på det, men ikke akkurat bekymret. Jeg drikker meget sjelden brus og sånt, og i testen var jeg ikke i faresonen 🙂 Jeg velger alltid vann å drikke 🙂

  74. For en fin konkurranse!
   Ja, jeg er veldig redd for syreskader på tennene. Jeg prøver som best jeg kan å unngå brus, men jeg er veldig glad i appelsinjuice. Tannkrem mot syre høres genialt ut!

  75. Hei Ida.
   Ja, jeg er bekymret. Har utrolig dårlig emalje (alltid hatt det) så er alltid forsiktig med hva jeg utsetter tennene mine for slik at jeg unngår hull så mye som mulig.. Hadde GANSKE mange hull som liten selv om jeg var flink å pusse og det er utrolig kjedelig!

  76. Jeg er ganske bekymret for syreskader, og alle andre skader på tennene da jeg ikke har penger til tannlege. For to år siden (før jeg fylkte 18 = gratis tannlege) fikk jeg beskjed om at jeg hadde 4 hull i tennene, men de var på vei tilbake (?!). Nå sitter jeg her to år senere og hvet ikke hva jeg skal gjøre, da økonomien bare så vidt går rundt uten tannlegebesøk. Syreskader i tillegg hadde vel ikke vert kult akkurat.

  77. Klart, men om jeg gjør mye for å forhindre det er en annen sak. Jeg synes personlig at gule tenner er utrolig udelikat, og om jeg møter en person med det, så kan jeg ikke gjøre noe annet enn å stirre. Det er ikke pent, men det er sant. Det er vanskelig å holde tennene hvite, og derfor bleker jeg hvert år. Det skader jo på tennene, det og sammen med å drikke juice og alt det du nevnte så er tennene mine veldig utsatt. Så er kanskje litt hyklerisk når jeg sier jeg er bekymra for skader på tennene, men sånn er det.

  78. Ja, jeg tenker ofte på at tennene mine er utsatt for syre (og som du sier, føler jeg ALLTID er tom for tannkrem)

  79. JA! Jeg er livredd for syreskader på tennene, i hvertfall når jeg i tillegg er i risikosonen for å slite ut emaljen på fortenna pga teit “midtpåbitt.”

  80. Jeg er veldig bekymret for syreskader på tennene! Siden syrer er det verste for tennene, er det helt genialt at solidox har kommet med tannkrem mot nettopp det. Ettersom vi famiiært har veldig sensitive og mye problemer med tenner, kommer det garantert til nytte med et gavekort 😉

  81. Drikker for det meste vann, så er ikke så bekymret for syreskader, men spiser en del frukt, så da burde jeg vel egentlig være det.. Og premien hadde kommet godt med nå som jeg skal begynne og leve som fattig student 🙂

  82. Har egentlig aldri vært bekymret for det før jeg leste det her og sjekket syretesten… Har liksom tenkt at frukt og jucie er jo liksom bra for deg, og man har jo spist det i alle år så det kan da ikke være så ille for tenna! men nå tror jeg jeg skal teste ut den tannkremen, hvertfall siden jeg “scoret” “du har høy risiko for syreskader”…..

  83. Svaret er JA! Jeg drikker mye vann, men helst med smak, og jeg elsker frukt! Dette i tillegg til litt for mye vin i helgene, og gjerne en del cola på søndager. Kan jo umulig være bra for tennene, selv om jeg pusser de flere ganger om dagen.. Gavekort til tannlegen, ja takk! Har ikke vært hos tannlegen på over 2 år, jeg har rett og slett ikke penger nok til både det og mat i samme mnd.

  84. Jeg er ikke bekymret for syreskader i tennene (eller jeg var, men testen i innlegget sa jeg ikke hadde noe å bekymre meg for), men masse tannkrem er jo kjekt å ha, og i hvert fall penger til den dyre tannlegen!

  85. Jeg har en kjæreste som ikke liker (er redd for) å dra til tannlegen. Han har ikke vært der på 5år og han vil heller ikke bruke penger på tannlegebesøk.. Og som bekymret kjæreste syns jeg dette hadde vært perfekt for han 😀

  86. Tenker egentlig veldig lite på det, men veit det er noe jeg absolutt burde tenke mer på. Kjenner jeg stadig har vondt i tennene. Spesielt når jeg priser godteri , som er litt oftere enn jeg tørr innrømme!:p kos deg videre på tur 🙂

  87. Jeg er litt bekymret, fordi jeg er så glad i juice og Cola! Vet det sliter på tennene, men prøver å skylle munnen med vann etter jeg har drukket det 🙂

  88. Jeg tenker ikke så veldig mye over syreskader på tennene til vanlig, men i det når du tenker over hvor mye skader du faktisk kan få av mat og drikke som du ikke trodde kunne skade tennene dine så blir jeg litt bekymret. Vil jo ikke ende opp gammel med ødelagte og stygge tenner. Så jeg skal hvertfall skjerpe meg og tenke mer over hva jeg putter i munnen min og hva det gjør med tennene mine!

  89. Jeg er kjempe bekymret for å få enda VERRE syreskader på tennene.. Har nok vært litt fra glad i juice, men tennene var ikke så veldig enige..

  90. Er ikke så veldig bekymret, føler jeg er forholdsvis snill mot tennene mine. Men kanskje jeg burde passe bedre på…

  91. Ja, jeg er veldig bekymret! Kjøpte faktisk denne tannkremen i forgårs, nettopp fordi tennene mine allerede har alvorlige syreskader (grad 3 ifølge tannlegen) og selv om det ikke kan kureres vil jeg jo ikke at det skal bli verre. Det er så gale at hvis jeg drikker mer enn et par glass vin har jeg problemer med å tygge mat neste dag. Veldig kjipt!

   Jeg har aldri drukket mye brus/juice/vann med smak/sportsdrikk men jeg spiser mye frukt og drikker en del te. Lever rett og slett veldig sunt, og har ikke lyst til å slutte å spise frukt (eller drikke vin en gang i blant). Har rett og slett svak emalje, som ikke tåler særlig mye syre. Er bare 21 år så jeg håper det ikke blir verre!

  92. Ja, jeg er veldig bekymret! Kjøpte faktisk denne tannkremen i forgårs, nettopp fordi tennene mine allerede har alvorlige syreskader (grad 3 ifølge tannlegen) og selv om det ikke kan kureres vil jeg jo ikke at det skal bli verre. Det er så gale at hvis jeg drikker mer enn et par glass vin har jeg problemer med å tygge mat neste dag. Veldig kjipt!

   Jeg har aldri drukket mye brus/juice/vann med smak/sportsdrikk men jeg spiser mye frukt og drikker en del te. Lever rett og slett veldig sunt, og har ikke lyst til å slutte å spise frukt (eller drikke vin en gang i blant). Har rett og slett svak emalje, som ikke tåler særlig mye syre. Er bare 21 år så jeg håper det ikke blir verre!

   (postet innlegget to ganger, første gangen stod det “Vibeke” og en mail jeg aldri har sett før, vet ikke hvor det kom fra, men dette er altså det riktige, heter Beate 😉 )

  93. Jepp, jeg er ekstremt bekymret.. Pepsi max er min venn, men samtidig en pest og en plage med tanke på tennene.. Huff..

  94. Hei Ida! Håper du koser deg på ferie! Vil gi deg masse kred for at du tar opp syreskader på bloggen din! Nå digger jeg deg nemlig ennå mer, er tannlege skjønner du! Så trenger ikke vinne, vil bare si supernaivt initiativ! 😀 hurra hurra hurra! Dette ser vi oftere og oftere så bra at det tas opp! Klem fra tannlegen som er fast leser!

  95. Ja! Jeg er fryktelig bekymret for syreskader. Jeg spiser ganske sunt, men kostholdet mitt inneholder mye frukt. Jeg innser at epler ikke er det beste for tennene mine. Sist jeg var hos tannlegen påpekte hun faktisk at jeg hadde begynnende syreskader. Jeg er supernevrotisk når det kommer til tannhygiene, så dette gjør meg skikkelig nervøs. Denne tannkremen høres helt perfekt ut. Tar gjerne imot et årsforbruk av den 🙂

  96. Er med!
   Syreskader er ikke noe jeg tenker over til vanlig, men når jeg leser om det eller noe så tenker jeg mer over det og tenker at jeg kanskje burde gjøre det som kan gjøres mot syreskader..

  97. Jeg har nok ikke vært så bekymret som jeg kanskje burde, men mest fordi jeg ikke drikker noe særlig brus, juice, saft osv. Men spiser jo mye frukt, så burde nok tenke mer på det!

  98. Blir selvfølgelig litt bekymret for syreskader når man leser dette! Men på en annen side prøver jeg å være på godfot med tannbørsten, forebygging er cluet! Så, ja takk til årsforbruk av tannkrem 😀

  99. Ja, jeg er veldig bekymret for syreskader på tennene! Hadde tannregulering i tre år og har aldri hatt hull, og er derfor ganske bekymret for å ødelegge tennene med syreskader 🙂

  100. Er veldig bekymret for syreskader. Har fått beskjed av tannlegen at jeg har svak emalje, så jeg er dessverre ekstra utsatt. Har allerede fått påvist syreskader på noen tenner. Tannlegen viser meg bilder av de verste tilfellene hver gang jeg er der, så er livredd for juice, brus og lignende!

  101. Er selvfølgelig bekymret for syreskader på tennene. Er ikke av den typen som drikker mye brus og syreskadelige drikker, men er veldig svak for frukt. Skummelt at dette kan gjøre skade på tennene.

  102. Ja, jeg er faktisk det. Jeg elsker alt som er syrlig, både frukt, juice, brus, vin osv. Jeg er også veldig glad i te med sitron i, og syrlige sportsdrikker. Er redd jeg ligger dårlig an på testen, jeg skal ta den nå. Nyt turen du er på, det ser herlig ut!

  103. Til daglig tenker jeg at det er veldig viktig å ta vare på tennene. Som student blir det dessverre ikke den nyeste og “beste” tannkremen. Etter å ha tatt syretesten, ser jeg at jeg er utsatt for syreskader og ønsker derfor å vinne 🙂 Krysser fingrene! Forresten, veldig bra konkurranse!

  104. Ja er helt klart bekymret for syreskader på tennene mine. Tenner er noe som virkelig er viktig for meg, også for utseende sin del.

  105. Et stort JA!!! Jeg er ganske ny-gravid og har lest masse om hva som kan skje med tennene fremover :/ jeg vil gjerne vinne 🙂

  106. jeg er ikke særlig bekymret for syreskader, nettopp fordi jeg har begynt å bruke denne tannkremen nå. 🙂

  107. Ja, spiser for mye frukt og drikker litt for mye brus og juice..
   Hvis denne tannkremen funker blir jeg lykkelig!

  108. ja, det er jeg redd for! Men jeg har likevel ikke vært til tannlege siden jeg var 18 (altså 4 år siden). Det trengst!

  109. Er 32 år så ja jeg er meget redd for syre i tennene. Begynner å bli gammel nu så da tenker man mer å mer på d. Har ikke lyst å ende opp med gebiss etter at syra har spist opp tennene Drikker mye cola Max og dette er visstnok meget syrete

  110. Ja jeg er veldig bekymret for syreskader, men har fått mange tips av tannlegen min for hvordan jeg skal unngå det. Håper jeg vinner. Som student hadde det vært perfekt å vunnet et gavekort, å spar de pengene på tannkrem 🙂 God sommer!

  111. JA! Får høre hver gang jeg er hos tannlegen at jeg har syreskader, og tennene mine iser hele tiden 🙁

  112. Ja jeg er bekymret for syreskader på tennene mine, fordi jeg klarer ikke å slutte å drikke den beste drikken i verden: nemlig Pepsi Max! <3
   Drikker det altfor mye 🙁

  113. Tenker ikke på det hver dag, eller har søvnløse netter pga det. Men passer alltid på å spørre tannlegen min om hvordan det står til…. 🙂

  114. Faktisk så er jeg bekymret for syreskader på tennene, noe jeg egentlig synes er litt flaut å innrømme siden jeg bare er 21 år og dette er noe jeg tipper andre på min alder ikke en gang ofrer en tanke.

   Jeg prøver å bevisst velge vann og melk fremfor juice og brus, men siden jeg spiser mye frukt fremfor godteri når jeg får søtsug (hver eneste ettermiddag…), kommer jo tennene mine i kontakt med syre der.

   Grunnen til at jeg faktisk tenker så mye på dette, er at jeg ønsker å ha flotte tenner ikke bare i dag, men også når jeg blir gammel. Tror det da er viktig å være bevisst ved hva man spiser og drikker, og tannbehandling ellers.

   Hadde vært flott å vunnet denne konkurransen, som et bidrag i mitt tannstell.

  115. Ja, jeg er bekymret for syreskader på tennene. Er veldig glad i frukt, og min last er Pepsi Max 😛 Viktig å ha et flott smil 🙂

  116. Jeg går ikke rundt og tenker på syreskader daglig, men det er selvfølgelig noe som bekymrer meg når jeg tar tester som denne. Jeg vil ta vare på tennene mine etter å ha gått med tannregulering i flere år, så nå er det full skjerpings!

  117. Ja er veldig bekymra for syreskader! Har 3 uker igjen til terminen min, og har i siste del av svangerskapet slitt med halsbrann 🙁 Eplejuice har funket kjempebra og jeg drikker opptil en liter om dagen! er bekymra for hvordan tannhelsa blir etter dette :/

  118. Så klart! De fleste er vel bekymret for det, men jeg prøver å drikke minst mulig juice/brus og vann med smak på 🙂

  119. JA jeg er bekymret for syre skading på tennene, er veldig gla i pepsimax.. i tillegg må jeg til tannlegen snart å trekke visdomstann nr 2.. så et gavekort hadde vert supert så eg sleppe å blakke meg helt hos tannlegen..

  120. Ja, jeg er bekymret for syreskader på tennene. Jeg er veldig, veldig, veldig glad i appelsinjuice.. Og det er vel ikke akkurat det beste for tennene 🙁

  121. Ja, er veldig bekymret for syreskader, da jeg har svak emalje på tennene mine! Har også en lei uvane som heter Pepsi Max..

  122. Dang, det er ikke mange dager siden jeg sa til en kamerat av meg at jeg måtte begynne å bære sugerør rundt med meg for å beskytte meg mot alt det syreholdige jeg inntar! Jeg drikker smoothie minst én gang om dagen, og det eneste jeg drikker av alkohol er rødvin!

   Angrer på at jeg ikke benyttet sjansen til å betale kun 25% hos tannlegen før jeg fylte 20, da jeg følte jeg ikke hadde råd. Nå er jeg 23 (og definitivt ikke råd til å betale 100%), og selvom jeg passer på tennene mine, så bør man ikke gå så lenge som jeg har gått uten å dra til tannlegen..! Ouchi…

   Så ja! I’m worried!

  123. Jeg er helt ærlig ikke så redd for syreskader da jeg ikke drikker så ekstremt mye brus eller juice. Jeg er derimot ikke den flinkeste til å pusse tenner, så er mer redd for hull og slikt!

  124. Wææ trodde jeg var sååå flink, var vist ikke det gitt. Jeg er bekymret, fordi det er ikke som hull, går ikke å fikse det så lett tror jeg! Klem Sol

  125. Syreskader er ikke noe jeg tenker så mye over til vanlig, men jeg er bevisst på å ikke drikke altfor mye juice, spise altfor mange syrlige frukter, etc. Spesielt i perioder hvor det kan ise litt i et par tenner.

  126. Ja, er veldig bekymret for syreskader ettersom jeg er veldig glad i syreholdig mat. Spesielt når det kommer til frukt og juice. Om denne tannkremen funker kommer jeg nok til å starte å bruke den, og å vinne et årsforbruk ville ikke skadet 🙂

  127. Etter jeg tok syretesten er jeg litt bekymret for syreskader. Å gå til tannlegen er umenneskelig dyrt og jeg lever på stipend. Så har ikke akkurat råd til å dra til tannlegen!

  128. Ja, jeg er veldig bekymret. I og med at jeg spiser veldig mye frukt og drikker juice er jeg (tydeligvis) veldig i faresonen..

  129. Ja, jeg er bekymret for syreskader på tennene. Jeg spiser mye frukt og drikker mye juice, og tenker derfor ofte på skadene det kan bringe tennene mine. For å beskytte tennene ekstra i tillegg til tannpuss bruker jeg munnskyllevann med fluor, og tar tanntråd. I tillegg venter jeg med tannpuss til en halvtime-time etter at jeg har spist noe med mye syre, så jeg ikke skader emaljen. Men jeg skal nok begynne å bruke denne tannkremen fra nå av!

  130. Hei!

   Jeg er litt bekymret, da jeg spiser veldig mye grønne epler OG appelsiner. Og som en fattig student er det ikke gøy å bruke penger på tannkrem. Men det er så viktig! Jeg pusser tennene mine hvertfall 2 ganger daglig.

  131. Tenker mer på syreskader nå enn før i alle fall. Og etter å ha tatt den testen blir jeg i alle fall bekymret! Rett på butikken for å prøve Solidox mot syre!

  132. jeg er veldig beskymret fordi jeg vet at jeg har dårlig emalje men vet ikke hva jeg skal gjøre med det.. så forhåpentlig vis hjelper denne tannkremen:)

  133. UTROLIG redd for det. Var hos tannlegen senest igår, og fikk leksjon i syreskade på tenner (igjen) og hvordan forebygge. Har dårlig emalje på fortenner, og det er alt annet enn fint… Tips; Drikk opp (juice, brus) med en gang, ikke ta en og en slurk. Skyll godt med vann hvis en har drukket juice og må pusse tennene, eller vent en time! Ellers hadde jeg null hull, og er veldig flink til tannpuss 😉 Ikke alle er født med kritthvite, sterke tenner dessverre!

  134. Jeg har alltid vært nøye med tannhygienen min, men har allerede fått syreskader på tennene mine, selv om jeg bare er 25 år.
   Det iser mye når jeg spiser enkelte ting, som f.eks epler. Jeg har prøvd flere forskjellige tannkremer, men ingen har så langt fungert for meg. Hadde vært gøy å prøve denne fra Solidox, og ikke minst å få et års fri forbruk!! 😀

  135. Tenker ikke over det ofte, men vet jo at jeg burde passe mer på tennene enn hva jeg allerede gjør. Spiser masse frukt og drikker minst like mye juice, og etter å ha tatt denne testen skjønner jeg jo at bekymringene burde vært like høye som syre-inntaket, hehe.

  136. Jeg ble det nå, haha! Har egentlig aldri tenk over det, og tannlegene har aldri nevnt noe – så kanskje det ser greit ut der inne…?

  137. IDA! DENNE TANNKREMEN INNEHOLDER SLS, SOM ER SÅ OPPLØSENDE AT DET BRUKES I BILVASK! Ville bare si ifra 🙂

  138. Jeg har ikke bekymret meg for syreskader før nå! Har alltid vært redd for hull i tennene og misfarging, men skjønner jo nå at jeg bør være litt mer obs på dette med syreskader!

   Flott tips! Takk Ida 😉

  139. Har ikke vært det tidligere, men nå når alle sier hvor farlig det er osv, og jeg har forstått hvor mye jeg faktisk spiser som kan gjøre at jeg får syreskader på tenne,e så innser jeg at jeg kanskje burde starte å bruke noe mot det!

  140. Har ikke vært det tidligere, men nå når alle sier hvor farlig det er osv, og jeg har forstått hvor mye jeg faktisk spiser som kan gjøre at jeg får syreskader på tennene, så innser jeg at jeg kanskje burde starte å bruke noe mot det!

  141. jepp, er så klart en av de som er litt for glad i brus og andre kullsyreholdige drikker, dessverre. har fått noen advarsler fra tannlegen allerede.

  142. Har ganske gule tenner, så er nok litt ekstra bekymret for syreskader og tennene mine til tider!

  143. Det er utrolig viktig å ta vare på tennene sine, og jeg vet selv at jeg ikke har vært den beste til det. Så ja, selvfølgelig er jeg bekymret for syreskader på tennene mine. Jeg får ta testen og håpe på det beste, (men forvente det verste?) 😉

  144. Ja..er mye syre i mange av de tingene jeg spiser hver dag, så denne tannkremen hadde nok vært bra for mine tenner!

  145. Ja, det er jeg. Jeg snuser, og er veldig glad i energidrikker brus og vin, så jeg er veldig redd for syreskader 🙁

  146. JA, jeg er veldig redd for syreskader på tennene! Det ser i bra ut, samtidig
   som det gjør vondt!

   Jeg prøver lykken her jeg! 🙂

  147. Ble fort litt redd nå, ja! I eksamenstiden er det veldig lett for meg å kjøpe pepsi max, og det blir fort noen flasker i løpet av måneden…

  148. Ja, er egentlig ganske redd for det. Har veldig dårlig emalje på tennene og har alltid hatt det, derfor må jeg passe ekstra på, alltid. Er heldigvis ikke redd for tannlegen og blir alltid så fornøyd når tannlegen sier jeg har fine tenner 😀

  149. Ja! Jeg er litt bekymret for det, og verre har det blitt etter at jeg ble over 20 og må begynne å betale full pris hos tannleger..
   Prisen + tannlegeskrekken har gjort at jeg har utsatt i aldri så lang tid, men NÅ måtte jeg faktisk til tannlegen denne uka pga tannverk.. Vi snakker rotfylling, som er både vondt OG dyrt – og før jeg idet hele tatt er ferdig med behandling, lurer jeg på Åssen jeg får råd.. Syreskader i tillegg til hull er skrekken!
   Gavekort hadde vært GULL! Krysser fingra:)

  150. JA, det er jeg. Spiser mye frukt, og drikker litt av hvert som ikke er bra for tennene. Dette hadde vært fantastisk å vinne. Tannkrem er så altfor lett å glemme når man går på butikken for å handle… og som student kommer alt gratis godt med!

  151. Ja er bekymeret jeg har veldig dårlig emalje og i tillegg knisser jeg tenner som gjør at jeg har knissa bort en god del av emaljen min. Jeg er bare 16år og har jo gratis tannlege men de tannlegene som er her jeg bor gjør ikke noe med det så jeg går å mister mer og mer av emaljen min så har lyst til å betale en som er flink er veldig kjipt hvis jeg har helt ødelagte tenner når jeg er 20år

  152. Hei 🙂
   Ja jeg er veldig bekymra for syreskader, jeg drikker
   nesten bare lettbrus hele dagen, å juice til frokost.
   Vann drikker jeg nesten bare når det er trening, så kanskje
   jeg burde prøve denne? 😉

  153. ja! spier veldig mye frukt, og vet at det ikke er så veldig bra for tennene. hvis jeg har drukket appelsinjuice til frokost, pusser jeg likevel tennene rett etterpå – ikke smart.

  154. Ja, tok testen og jeg ligger også i faresonen.. Så det er klart at jeg er litt redd for syreskader på tennene mine.

  155. Jeg er veldig bekymret for syreskader på tennene mine, og har allerede merket det. Jeg er flink til å holde meg unna brus, men spiser masse frukt og drikker en del juice..

   Hadde virkelig kunne trengt et gavekort til tannlegen og et års forbruk av tannkrem 🙂

  156. Har ikke vært bekymret for dette før, men tok testen nå, og det viser seg at jeg har grunn til å være det. Shit. På tide å ta tak i problemet 😉

  157. Jeg er definitivt redd for syreskader på tennene. Jeg har hatt dårlig emalje siden melketennenes tid – og som de sier i reklamen: den kommer ikke tilbake! Og så begynner det å bli lenge siden forrige tannlegebesøk…

  158. Ja, det er jeg absolutt…. Jeg drikker Pepsi Max til hvert eneste måltid, men klarer ikke la være.. Jeg er avhengig…

  159. Ja! Drikker endel cola, så ble ikke akkurat mindre bekymret for syreskade etter å ha tatt den testen. Opsi 🙂

  160. Jeg drikker veldig mye brus og har fått påpeket av tannlegen at jeg har syreskader på tennene. Begge fortennene mine “etset” litt bort pga syreskader så måtte få lagt på noe (husker ikke hva det heter) for at tennene mine skulle se “hele” ut. Må skylle med fluor hver kveld og ble evig glad når jeg så at de kom med denne tannkremen 🙂 Begynte å bruke den med engang!:)

  161. Jeg er litt bekymret for syreskader, samtidig som jeg gjør ting som tyder på det motsatte. Da jeg bodde et år i USA fikk jeg så utrolig vite tenner av vanner der borte. Med årene har de selvsagt ikke holdt seg så hvite, og jeg har brukt både tannblekingstrips og appelsinskall for å holde tennene hvite. Hva gjør man ikke for skjønnheten. Men da er det jo viktig å pusse tennene med noe som fungerer. Krysser fingrene for at jeg er så heldig å stikke av med premie her – det tror jeg tennene mine hadde satt pris på 🙂

  162. Ja, selvsagt. Er ikke noe nytt at jenter er opptatt av utseende, og det gjør seg aller best med et hvitt og vakkert smil 😉

  163. Jeg er jo det, når jeg tenker på hvor stygge tennene faktisk kan bli om du får syreskade. Har tenkt mer på det i det siste, for jeg har kjøpt meg juicemaskin! All fruktjuicen jeg drikker kan nok gi meg syreskade om jeg ikke er flink nok med tannpuss!

  164. Hei Ida!

   Jeg er utrolig bekymret for syreskader – det tross alt skader som ikke kan fikses. Man får aldri emaljen tilbake.

   Jeg har en historie. Da jeg begynte på ungdomsskolen leste jeg at sitron kunne gjøre tennene hvitere. Flere ganger skar jeg opp en sitronbåt og plasserte den rett oppi fortennene mine, og lot den sitte der i 10 MINUTTER!!!

   I mitt 14-årige hode fantes ingen tanker om å ta vare på emaljen. Huff!

  165. Ja, når jeg ser disse reklamene! Men kan helt ærlig si at det ikke er noe jeg tenker over når jeg nyter en kald drink på stranden eller en pepsi på en lørdagskveld nei 🙂

  166. Ja, jeg er bekymret! Spesielt for emaljen, som aldri kommer tilbake.. Har allerede slitt vekk deler av den, måtte til og med slipe tennene rette igjen etter alle skadene. Så jeg håper virkelig ikke jeg mister mer emalje!

  167. ja, jeg vil ha et fint hvitt smil så lenge som mulig! det er det som er hovedpunktet i fjeset spørr du meg

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg