EN DAG I ABU DHABI

Beklager dårlig med oppdateringer fra Dubai de siste dagene. Internettet på hotellet ville ikke samarbeide med Mac’en min, men nå er jeg back on track.

For et par dager siden bestemte vi oss for å ta en dagstur til Abu Dhabi – noe vi hadde bestemt oss for at vi måtte gjøre før vi reiste hit. Ikke at vi visste så veldig mye om stedet, men jo flere steder i verden vi har sett, desto bedre 🙂

Malik, som har vært privatsjåføren vår hele ferien, tok oss med til Abu Dhabi. Kjekt å ha en guide som er litt kjent med steder og skikker.

Snille Malik’en vår! Flaks at vi fant han. Jeg er jo en pyse når det gjelder å ta taxi alene på kveldstid, spesielt i utlandet, så på det området har han vært til stor hjelp. Si i fra om noen av dere skal til Dubai, så skal jeg hooke dere opp med Mr. Malik!

Vi besøkte Sheikh Zayed Mosque, det var en spesiell opplevelse. Først ble vi sendt til en kjeller hvor vi ble kledd, eller nærmere tildekket i abaya og shaya. Herregud, det var varmt. Jeg kan ikke tro at kvinnene her faktisk går kledd slik på stranda.

Hvis du skal besøke stedet og ønsker å ta et bilde foran moskeen i dine vanlige klær, bør du være ganske dekket – slik jeg er på bildet. De andre jentene fikk ikke lov til å posere foran bygget fordi de hadde på seg shorts…

Etterpå fikk vi gå rundt i rommet hvor det blir utført bønn. Det var gigantisk! Tror det er plass til at mellom 600 og 800 mennesker ber der inne.

Etter besøket i moskeen tok vi en rundtur downtown, og så dro vi og spiste lunsj på Emirates Palace – et av de sykeste hotellene jeg noen gang har vært på. Litt for stiv stemning for min smak, men uansett gøy å ha vært der.

På vei hjem kjørte vi innom Ferrari World, hvor verdens raskeste berg- og dalbane befinner seg. Men vi var ikke helt i form, så vi droppet å dra innom. Men det passer seg nok veldig for gutta på tur 🙂

Det tar bare en time og et kvarter å kjøre fra Dubai til Abu Dhabi, så jeg vil absolutt anbefale å ta en tur innom. Men ikke sett av en hel dag, det er ikke  mye å se og gjøre.

9 kommentarer
  1. eh, hello? Abu Dhabi uten å fare på marked som SATC-jentene? HAR så lyst til det, også tilfeldigvis bumpe borti drømmemannen, ah..hehe

   Svar fra Ida: SATC er filmet i Marocco, da Abu Dhabi ikke ga dem tillatelse til å filme der 🙁

  2. Moro at du koser deg i Dubai/Abu Dhabi. Jeg var der i februar, og du ser og opplever veldig mye av det samme som meg. Hihi, morsomt. 🙂

   Bare lurer på om du er fornøyd med det nye kameraet ditt? Hva heter kamera?

   – TrineBL.com

  3. hvor har du kjøpt den maxi dip die kjolen din du poserer forann moskeen der? hva merke er den? den hvite og blå maxi kjolen.

   Svar fra Ida: Second Female 🙂

  4. Hei,

   Jeg skal til Dubai i høstferien med mamma og lillebror. Det hadde fantastisk å ha en privatsjåfør, da mamma(og meg.. kremt) hadde nok likt det veldig godt 🙂 Kunne du kanskje sendt en mail? Hvis du ikke har tid, svarer du bare her – så husker jeg nok å titte innom akkurat dette kommentarfeltet i dette innlegget iløpet av de neste månedene 😛

  5. Cecilie: vi brukte ikke en hel dag en gang 🙂 men hadde nok satt av en hel dag hvis du f.eks vil bruke tid i Ferrari World og gå litt rundt.

  6. Jennifer Obeng: du, det husker jeg dessverre ikke lengre 🙁 Husker bare at jeg syns det var billig for å ha privatsjåfør med fin bil. Vi delte jo på 3 pers i tillegg, da. Jeg mener at vi betalte 600-700 hver for å ha ham en hel dag, hvor han var med oss til Abu Dhabi som guide osv.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg