FÆSH’N

Mamma: Er det litt lite blogging om dagen, eller?

Ida: Ja… Har ingenting å si. Orker ikke, gidder ikke.

Mamma: Kan du ikke blogge litt om mote da?

HAHAHAHAHA

DAGENS fra mamma. Jeg vet jo ikke hva mote er en gang. Det eneste jeg får med meg, er at “moteeksperter” sier at “mote er så mangt”, 0g at de “kler seg etter dagsformen og sånn”. Men mote betyr moderne, så jeg regner med at det handler om hva som er in akkurat nå.

Det vet jeg enda mindre om. Når de selvutnevnte og de faktiske moteekspertene elsker en ny greie (eller trend, da), syns jeg som regel det er dritstygt. Så går det et par måneder, og jeg har sett så mye av denne trenden at jeg plutselig syns det er fint. Men da er det allerede på salg i butikkene, og ingen går i det lengre.

Når det gjelder disse menneskene som bestemmer hva som er moderne, eller mote som det heter, skulle jeg gjerne likt å vite hva de tenker på.

Hvorfor i helvete skal alle gå rundt og se ut som fattige utgaver av Lady Gaga? Hvorfor skal vi ha ettervekst ned til haka (aka ombre), ugress (aka blomsterkrans) i håret og Spice Girls-sko? Jeg skjønner ingenting. Noen ganger virker det som om mote handler om å se stygg, fattig og utstelt ut.

ER JEG ALENE OM DISSE TANKENE? Jeg føler meg så alene om dem… Haha!

30 kommentarer
  1. Haha, jeg kjenner meg igjen! Jeg skjønner ikke mote, og når jeg titter på de store moteshowene for å se om jeg skjønner noe, skjønner jeg enda mindre. Man kan blogge og synse om stil og klær, mens noen veldig få klarer å blogge om nyeste mote 😛 Mote er teit, stil er gøy! Peace out eller noe 😛

  2. Enig!! Det er uansett ikke pent å følge moten slavisk, hvertfall når det blir mye “kopi”. Selv går jeg med det jeg synes er fint uansett om det er mote, “in” eller ikke! 🙂

  3. Kjenne æ tenke akkurat det samme skjøl. Du e nåkk slettes ikke aleina om den tanken. Æ studere i London, og hvis du trur at det e ille i norge, burde du tatt dæ en titt dær. Dem går med shiny tights UTEN nokka som dekke rumpe og “framdel”… Det e vell en uskreven regel om at det ikke skal gjøres. Går man med tights, så skal man ha nokka som dekke over rumpa og cameltoen.. hahaha.. enig? Burde skrive det på bloggen, for det e mange i norge som gjør det også. Elisabeth

  4. Mennee, hvordan går det egentlig med NY-konkurransen? :):)

   Svar fra Ida: vinneren er kåret, annonseres snart 🙂

  5. “jeg vet ikke hva mote er engang” Ida, jeg kunne drept for garderoben din. Absolutt ALLE antrekkene jeg har sett på bloggen din er gjennomførte og sofistikerte, elsker stilen din!

   Svar fra Ida: det var hyggelig sagt, hehe <3

  6. helt enig!!
   Et eksempel til er jo joggesko med høy hæl som alle går med fortiden, ser jo skikkelig harry ut…

   Svar fra Ida: hater de skoene! Haha

  7. haha, er faktisk ganske enig! det finnes så mange stygge trender, som jeg virkelig ikke skjønner at folk gidder å følge/bruke penger på..

  8. Nå er det jo veldig stor forskjell på hvordan de som følger moten og de som faktisk har stil kler seg, og du har utrolig fin og klassisk stil!

  9. Ombre er jeg SÅÅÅ lei av. Spesielt de som har helt sykt overdrevet ombre, med kulllsvart “ettervekst” og resten helt blondt. Finnes ikke fint.

  10. Heeelt enig, et skikkelig bra Ida- innlegg!!! Det er ikkee så farlig for meg om du ikke blogger 3 ganger om dagen, så lenge du fortsetter å levere slike innlegg en gang i blandt 🙂

   Jeg blir nesten flau av at alle toppbloggere (og folk ellers) plutselig skal kle seg opp i zebra-bukser(???) som ikke ser fint ut i det hele tattt. Plutselig hadde alle galaxy-topper (jeg synes det var kult før alle hadde det…). Hvorfor MÅ alle bry seg så jævlig mye om hva som er IN? Fuck it

  11. Hahaha, kjenner meg SÅ igjen!! Ofte når det kommer noe nytt som alle vil ha, sverger jeg på at det skal i alle fall ALDRI jeg gå med. Og så, når det har vært “in” i en evighet, finner jeg plutselig ut at dette er jo sååå stilig! Haha! 😉 Håpløst tilfelle.

  12. sååååå enig såå…nå er det ikke bare spice girls sko men klesstil også…korte topper der navelen syns og shorts. skal love deg ikke alle kler den hehehe

  13. trodde faktisk ikke du var sånn hahah. trodde du fulgte trendene jeg 😛 liker selv å gå kledd i klær jeg synes er behagelige 🙂 bryyyyr meg ikke om trend hahah. og er såå lei av at alle tenåringsjenter og gutter skal være så jævla like.

  14. Helt enig!! Jeg er ikke så opptatt av hva som er “in og mote”, men heller hva jeg syns er fint og jeg føler passer meg:) Syns det er bedre enn å gå i noe som man ikke føler seg vel i eller som faktisk ikke passer, det er bare bortkastet penger etter min mening 😀 Det er bedre med en mer personlig stil enn å se lik ut som “alle” andre 😀

  15. Blomsterkrans i håret ble “in” etter at Lana del Rey ble “in” å høre på. Jeg vet ikke med resten av verden, men jeg er tidenes Lana del Rey-fan, og det er IKKE derfor jeg elsker å bruke blomsterkrans. Jeg har brukt blomsterkrans i håret om sommeren helt siden jeg var lita og mamma plukket et par løvetann og flettet til meg mens vi satt ute i hagen eller var ute og gikk i skogen, og derfor har det en personlig mening for meg. Jeg personlig synes det er mye vakrere å gå med blomster i håret enn med diamanter rundt halsen.

  16. Haha! Nei, du er ikke alene! 😉 .. og takk for at du skriver det.

   Jeg er også en som trenger litt tid på å venne meg til trender. Butikkene følger jo disse, så om man skal ha noe nytt må man til dels henge på. Men noen bloggere og fashionistaer syns jeg prøver for hardt – og det blir bare dumt og rart!
   Jeg er mer fan av stil, enn mote.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg