ANOREKSI FOR EN DAG

I går satt jeg oppe til sent og zappet på TV’en. Plutselig kom jeg over TLC, som nettopp hadde rullet i gang en time med Kathrine Sørland, som skulle prøve å slanke seg til en “Size Zero”, og ikke minst finne ut hvorfor idealkroppen er så himla tynn. I mine øyne ble hele programmet litt tullete, da vakre frøken Sørland nesten er en size zero – skulle gjerne sett en litt mer normal kropp utføre prosjektet. Men jeg ble da sittende og glo likevel.

Jeg tror jeg drømte om kalorier og små bukser i natt, for da jeg våknet fikk jeg plutselig sykt lyst til å slanke meg. Så jeg drakk en kopp med kullsvart kaffe, spiste en Skyr, og løp meg en tur. Og så syklet jeg i to timer. Og så spiste jeg en miniatyr-salat, før jeg tok en times powerwalk.

Plutselig var jeg så svak og svimmel at jeg ikke kunne gjøre noe annet enn å legge meg ned i sofaen og sette på en TV-serie. Epic slankefeil! Man ser på en amerikansk serie hvor noen jobber overtid, og spiser med pinner av china box. INGENTING gjør meg så sulten som å se det!

Jeg syklet rett bort til Thai-sjappa på hjørnet, og kjøpte både fritert scampi og wok med kylling. Og nudler. Og da det var spist, tømte jeg en pakke med Marie-kjeks.

Klarte å sykelig-slanke meg i nesten en dag, men endte opp med å spise som et udyr. Slanking er fremdeles ikke noe for meg, og jeg skal definitivt ikke se på flere slankeprogrammer – om de så er ment for å være kritiske eller ei.

Nei, uff. Ikke tell kalorier, jenter. Når kroppen får lite kalorier over en kort periode, blir den grådig. Det vil si at den holder ekstra godt på kaloriene når den først får noen, så da virker det mot sin hensikt. Spis masse (sunn) mat og beveg dere en smule 🙂

Ler meg forresten i hjel av bildene i collagen. Spesielt av Nemi. Kjenner meg såååå godt igjen….

22 kommentarer
  1. Skulle ønske noen av venninnene mine kunne forstå nettopp dette – at det ikke nytter å slutte å spise når de vil ned i vekt. Men det er tydeligvis ikke så enkelt..
   Fantastiske bilder, ja! Kjenner meg litt for godt igjen i Nemi selv :’D

  2. Åh IDA, dette er grunnen til at jeg virkelig digger bloggen din! Du skriver så rett fra sjela! Fantastisk innlegg – ærlig og rett frem! Keep up the good work, fina!

   Svar fra Ida: takk for hyggelige ord! 😀 <3

  3. Ida Wulff [email protected] 13 Jul
   Kunne sikkert skrevet en hel bok med tips til hvordan man kan få to busseter for seg selv.

   Det hadde faktisk vært utrolig nyttig og morsomt om du kunne skrevet en liten guide til det her på bloggen!

  4. Hahaha, det me Nemi e så meg! :p samboaren sett ofte å et potetgull og shit og spørr om eg vill ha, og eg bærre nei, vesst eg først tar 1 klara eg ikke å stoppe x) og han bærre jo comeon, du kan få! åsså plutseli har eg spist opp heile pakken x)

  5. Skjønner godt hva du mener! Jeg skulle liksom gå på en “diett” en gang og holdt ut i maks 2 dager….

  6. En sånn dag hadde jeg nettopp selv, fungerer jo ikke i det heele tatt. Plutselig sitter du der på kvelden med maten trykka opp i trynet. Er så glad for at det er flere som meg! Slanking går bare ikke, heller bare prøve å spise noenlunde sunt som du sier 🙂

  7. Haha det program har jeg også set.. Helt væk! Men også uhyggeligt hvad det gør mod kroppen! Uha, og jeg dur heller ikke til dieter.. jeg elsker mad for rmeget 😀

  8. Du MÅ gje ut bok ein dag, det er ikkje tull eingang. Elska Ida-innlegg som kjem rett frå hjertet.

  9. Kjenner meg veldig godt igjen i innlegget ditt! Tror det handler om en sunn balanse mellom trening og mat, og ikke forsøke å unngå måltider. For som du sier lite mat kombinert med hard trening, det fungerer IKKE 😛

  10. Har gått i slankefellen selv, det handler mye om selvbilde. I påsken gikk det såpass langt for meg at jeg nesten ble tvangsinnlagt. Spiste et halvt knekkebrød om dagen og var ute på hardkjør i skisporet to-tre timer om dagen. Gikk greit i tre dager, men den fjerde dagen kollapset jeg sammen på gulvet i gangen da jeg skulle reise meg opp, klarte virkelig ikke å reise meg opp fra gulvet og alt ble svart. Slet i flere uker med svimmelhet når jeg reiste meg opp. Det er først da jeg innså hvor farlig spiseforstyrrelsen er.

  11. Haha, så sant!
   Fint det iaf finnes noen bloggere som ikke er helt besatt av slanking og sommerkroppen 2013! Fortsett sånn 🙂

  12. Så også den dokumentaren du nevner. Tenkte nøyaktig det samme, hun gikk ned tre kilo og måtte stoppe pga høy risiko. Hadde vært mye bedre med en mer normalvektig person! Liker bloggen og ærligheten din 🙂

  13. Diet =
   Did
   I
   Eat
   That

   Så denne på en magnet i dag, og tenkte på innlegget ditt.

   Synes det er greit å kjøre noen “supersunne” dager innimellom, om ikke annet for å sette mer pris på all nei-maten jeg spiser de andre dagene. Når du har glemt hvorfor du spiser pizza, så fortjener du den ikke. Da er det til pass for deg å spise gulrøtter og selleri en dag for å sette pris på pizzaen dagen etter. (Men hvorfor skal det være så mye ost på pizza hele tiden?? Smaker jo bedre med halve mengden, så smaker det noe annet enn bare ost)

   Skal ha pizza etterpå forresten. Italiensk, selvfølgelig.

  14. Haha! Er det rart du er favorittbloggeren min?! Du skriver så bra, du får liksom sagt det. Takk for at du er du, og at du skriver denne bloggen. Jeg digger deg!

   Svar fra Ida: Takk, det var hyggelig å høre 😀

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg