Mat

MIDDAGSTIPS: SCAMPISALAT

24. september 2013

Jeg lagde scampisalat i går, og siden det er så godt, tenkte jeg å slenge det inn her som et lite middagstips. Den smaker ekstra godt dagen etter, så dette er både rimelig, enkelt og deilig  🙂

Dette trenger du

♥ Rå scampi med skall (til 4 personer lager jeg 800 gram, altså to poser)

♥ Chili og hvitløk (jeg bruker 3 røde chili og ca 12 hvitløksfedd

♥ Valgfri salat (ettersom scampi i hvitløk og chili smaker veldig mye, foretrekker jeg en salat uten personlighet til denne retten) 

Dette gjør du

♥ Kutt løk, chili og grønnsaker – og ta skallet av scampiene

♥ Sett stekepannen på litt over middels varme, og ha i rikelig med olje. Hele bunnen skal være dekket og vel så det. 

♥ Legg chili og hvitløk i stekepannen, og la det frese litt før du legger på scampiene

♥ Husk å ikke steke scampien for lenge, da blir den seig og gummiaktig! Snu scampien når den er blitt oransje på den ene siden, og la den steke i kort tid på den andre siden også. 

Velbekomme!

11 Comments

  • Reply tamt.blogg.no 24. september 2013 at 16:13

    Så ganske så digg ut, mulig dette må prøves ut en dag!
    Klem 🙂

    http://www.tamt.blogg.no

  • Reply Kristine Valberg 24. september 2013 at 16:34

    Dette så utrolig godt ut, NAM! 😀

  • Reply Kjolefin 24. september 2013 at 16:52

    Hei, scampi er skikkelig IKKE miljøvennlig :/

  • Reply Elisabeth 24. september 2013 at 20:51

    Dette så nydelig ut! Også så enkelt da 😀

  • Reply Leila 24. september 2013 at 23:45

    http://dinmat.no/Artikler/Synd-og-scampi

  • Reply Lena 25. september 2013 at 14:27

    Denne «scampien» er jo ikke scampi engang, men tigerreke. Og er ekstremt miljøskadelig og oppdrive. Men godt såklart 🙂

  • Reply Linna 25. september 2013 at 15:57

    Det så kjempegodt ut! Må prøves 🙂

  • Reply Tuva 26. september 2013 at 19:07

    Du må prøve en asiatisk vri av scampi også! Jeg lager denne iblandt og det er så utrolig godt… Du trenger hvitløk- og chilimarinerte scampi, kokosmelk, kinakål, løk og paprika, og ris til siden. Om du bruner paprika og løk først, så kan du tilsette scampiene og steke de lett etterpå. Så heller du over litt kokosmelk og lar smakene til scampien trekke ut i melken, og om du vil kan du også tilsette litt mer krydder da 🙂 så har du over kinakålen og varmer den litt og rører litt, så serverer du med ris til 🙂 må prøves!

  • Reply Elin 30. september 2013 at 12:41

    Hei Ida!

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

    Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

    Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine nettsteder.

    For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Ha en fin dag!

    Vennlig hilsen,
    Elin
    Alleoppskrifter.no

  • Reply Anette 2. oktober 2013 at 21:13

    Dette er kanskje et vanvittig dumt spørsmål… men du har skrevet «? Rå scampi med skall..»
    Når tar du av skallet? Eller skal de spises med skallet på, kanskje? haha 🙂

    Svar fra Ida: skreller scampiene når de har tint opp 🙂

  • Leave a Reply