SCHOOLS OUT

Som jeg så vidt nevnte i går, hadde vi avslutning med skolen og nå er det sommerferie for real. Selv om det er helt fantastisk å være ferdig med dette skoleåret, syns jeg det var trist å ta farvel med lærere og medelever. De har nemlig gjort dette året ganske bra, og jeg sitter igjen med mange minner som jeg kan smile av.

Etter avslutningen med skolen, dro store deler av klassen min videre til Champagneria. Der hadde vi mimrestund, og litt tapas og cava. Jeg er ganske sikker på at det ikke var et ordentlig “goodbye” hva angår flere av mine medelever. For flere av dem har blitt venner som jeg ser for meg å henge med, og det er så hyggelig. Takk for et fint år, SFB ♥

Nesten hele klassen. Han foran til høyre i gul shorts heter Ken, og han har mast lenge om å komme på bloggen. Så kikk gjerne på han i et par sekunder.

Det er veldig mange som spør rundt dette å ta opp fag, men jeg er dessverre ingen ekspert på det. Det finnes jo flere måter å gjøre det på, men jeg valgte å følge undervisning gjennom et helt skoleår, ettersom jeg ikke hadde troen på at jeg kom til å klare matte og naturfag som privatist. Det går jo an å gjøre det på et halvt år også, for ikke å snakke om kveldskurs hvis man jobber. Flere av de jeg gikk med tok hele 6 fags-pakken, og jeg fikk inntrykk av at det var veldig tøft. Det er også mange som velger å ta 3 fag om gangen, men da vil det jo ta litt lengre tid. Jeg har hørt mye bra om både Bjørknes og Sonans, men det har vi ikke i Tønsberg. Skolen jeg har gått på heter Kompetansebyggeren, og det ligger i Tønsberg sentrum. Lærerne er veldig motiverende der, i naturfag startet jeg året med å få 2’ere og 3’ere, men endte opp med en 6’er på vitnemålet. Kunne ikke vært mer fornøyd! Håper det var til hjelp 🙂

18 kommentarer
  1. Jeg tok opp alle 6 fagene på Sonans privatistgymnas via nett, og ja det er veldig tøft og krever mye selvdisiplin! Det positive med det er at du får for det første konsentrert deg bedre da du ikke har pratsomme elever rundt deg, du kan legge opp din egen dag ettersom hvordan du vil ha det og lærerne gir veldig gode tilbakemeldinger som du kan ta med deg videre!

  2. Åh, så dumt at jeg ikke har fått med meg det her tidligere! Men i forhold til matematikken.. Hvor mange ganger i uka var du på skolen og når på dagen var du der? 🙂

  3. Victoria: første halvåret hadde jeg matte 2 dager i uken, andre halvåret var det fordelt på 3 dager i uka 🙂 De på kveldskurset hadde alt samlet opp så de kun hadde matte 1 dag i uka.

  4. Var det en tidlig fellessensur i Tønsberg? Eller tok du det muntlig? De fleste får vel ikke vite de skriftlige karakterene før 20 juni 🙂

  5. Veldig krevende å ta opp 6 fag? Altså, for all del. Skole er krevende. Men når man er i 20-åra og har ambisjoner om å skulle studere, klarer jeg ikke helt å forstå at det å ta de 6 fagene skal være så vanskelig. Hvis man har så store problemer med det, tror jeg kanskje ikke at det er så enkelt å studere uansett.

  6. Seks fag er jo ikke tre år? Eneste av de seks fagene som går over tre år er norsk. Historie går jo over to år, men det er heller ikke akkurat krevende. Jeg har både tatt årsstudium i psykologi og studerer nå juss, og 1/2 års pensum på hvert av disse studiene tilsvarer hele norskpensum over alle tre år.

   Det handler ikke om å være i dårlig humør, men om å nyansere ting. Om disse seks fagene oppleves som så tøffe, så er kanskje ikke studiekompetanse + høyere utdanning den “rette” veien.

  7. Nå er vel ikke de 6 fagene å anse som “tre år på et år”? 🙂 Eller? Mine tre år var hvertfall proppet med mer enn det 🙂 Veldig interessant at du deler din erfaring som privatist. Selv begynte jeg med bachelorgrad rett etter vgs, men antar at flere av dine lesere ikke har gjort det samme 🙂 Dermed kommer nok tipsene dine godt med for flere. Gratulerer med god innsats og supre resultater 😀 Forresten; hva er ditt favoritt sushi-spisested i Tønsberg? God helg!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg