JEG KAN VEIE OVER ET TONN

I samarbeid med Sande Trafikkskole

Jorden ringte i stad, og lurte på om jeg snart kommer tilbake fra verdensrommet. Jeg er helt zombie, ingen tvil om at det er hardt for en ung pensjonist å stå opp klokken 5 om morgenen og konsentrere seg hardt fram til sent på ettermiddagen. På slutten av dagens kjøretur fikk jeg den samme følelsen som jeg får av jetlag, så da var det på høy tide å ta øynene bort fra veien.

Men, ja! Bortsett fra det så er jeg veldig happy. Intensivkurset går mot slutten, og når morgendagen er over kan jeg ta lappen. De to siste dagene har vært veldig spennende, og jeg har både lært, måpet og ropt på gud, haha. Men gud påvirker verken veigrep eller bremselengde, så i det tilfellet var det bare å la bilen skli videre. Ikke på veien så klart, men på sikkerhetskurs på bane, eller glattkjøring som det er mer kjent som. Store deler av gårsdagen gikk med til å kjøre på våt og glatt vei, svinge unna hindere, lære å sikre både barn og last i bilen, og ikke minst: risikoteori. Jeg har aldri tenkt noe særlig over nakkestøtten i en bil. Etter å ha holdt vekten av et menneskehode i hendene, og i tillegg lært hva det veier i fart, er nakkestøtten noe av det første jeg stiller inn når jeg setter meg i en bil. Og vet du hva du veier hvis du kræsjer i 60 km/t? Det er ikke til å tro.

La oss si at du veier 60 kilo. I 54 km/t, veier du 670 kilo. I 72 km/t, veier du 1,2 tonn. Kanskje greit å ha på seg setebelte? Det viktigste vi lærte er hvor enormt stor forskjell bare noen få km/t kan gjøre, både når det gjelder bremselengde og skadeomfang.

Det var et par blå mennesker som måtte bøte med livet i går, for å si det mildt 🙂

I dag var det tidlig opp igjen, for å ha langkjøring til Sverige. Har fått øve på fletting inn og ut av motorvei, forbikjøring (syns det er helt forferdelig), vurdere risiko ved å kjøre ut på veier hvor det kommer biler i høy fart etc. Bra, men krevende dag. Etter verdens lengste omvei kom vi levende fram til Sverige – og vi kom levende hjem i dag også. Vi er to elever i bilen, noe som er veldig bra for læringskurven. Heldigvis er Karoline som jeg deler bil med veldig flink til å kjøre.

Fornøyde jenter! Vi får se hvor fornøyde vi er i morgen, når vi skal teamworke….wait for it….ved å lese KART for hverandre! Haha, jeg kan ikke forklare veien hjem til meg selv en gang, så det blir spennende. Jeg gleder meg hvertfall, og ikke minst til å være ferdig med intensivkurset i morgen ettermiddag. Det har gått utrolig fort, det er virkelig deilig å ha gjort unna alt på en uke. Det er noe jeg vil anbefale alle dere som skal ta lappen, og for dere som bor i Sande, Holmestrand, Horten, Hof, Drammen, Re, Revetal eller i nærheten, vil jeg virkelig anbefale Sande Trafikkskole på det varmeste også. Nå har jeg jo ikke erfaring med andre kjøreskoler, men jeg har hatt det så gøy og koselig at jeg ikke tror andre skoler kan sammenlignes. Og i tillegg til å ha det gøy, har jeg gått fra null til snart klar for oppkjøring på veldig kort tid. Hurra ♥

Nå er det kvelden for lenge siden, straks opp og kjøre igjen! Noen som ble overrasket over hvor mye de ville veid i en kollisjon?

12 kommentarer
  1. ja har hørt det før men var ikke klar over at det var så store tall det var snakk om! skummelt!!

  2. jeg besto den praktiske prøven på mandag. men det tok meg 6 måneder med øvekjøring. Syntes at prøven var lettete enn kjørtimene. Jeg fikk masse kritikk under kjøretimene, men bare positive tilbakemeldinger under prøven ☺ Du ma bare vise at du passer på, at du ser på sidespeil+ene og kommenter din egen kjøring underveis. Se på skilt og pass på fotgjengere.

  3. Det med vekt i fart var ganske skummelt ja. Husker når jeg lærte om det og. Og den nakkestøtten, er jo egentlig en hodestøtte. I følge min kjørelærer løftes man litt opp i sete hvis man krasjer og da skal støtten være plassert sånn at man ikke får nakkesleng da heller.. Eller noe sånn. 🙂

   Også i forhold til vekten i fart, så kan man jo tenke hva som skjer hvis noen sitter uten belte i baksetet i bilen. Da vil jo sjåføren kunne få hundrevis av kilo rett i ryggen. Det kan ikke være særlig greit, hehe.

   Men så fint at du begynner å nærme deg å få lappen. Det er utrolig kjekt å ha syns jeg. Da slipper man å være avhengig av andre eller buss der man er. Og i tillegg kan man synge så høyt og falskt man bare ønsker, haha. 🙂

  4. Husker jeg også synes det var såå deilig når jeg endelig var ferdig med alt det obligatoriske man må gjennom før oppkjøringa! Masse lykke til videre 🙂

   Og forresten, hvor er den fine cardiganen fra?? Vet du om den finnes i butikk fortsatt?

  5. Hei!

   Vi er en nyetablert og trendy nettbutikk som har mye å by på, alt fra klær til interiør til accessories. Vi har ofte konkurranser, rabatt kuponger og annet morro, så ta turen innom da vel? Følg oss også på instagram: @BLACC.NO for regelmessige oppdateringer!

   http://WWW.BLACC.NO

   Med vennlig hilsen,

   Team BLACC

  6. Jeg kjørte også opp med Sande! Superdyktige lærere og bra opplegg 😉 Sverigeturen var virkelig krevende og lang…

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg