ENKEL TOMATSUPPE FRA BUNNEN

God kveld ♥

En liten update på 5:2-fronten, ettersom mange spør om det. Jeg hadde pause da jeg hadde intensivuke med lappen, under fadderuken og første skoleuke. Så med andre ord har det vært en god del pause, men i dag startet jeg på for fullt igjen. Wohoo, fastedag!

Laget en utrolig god tomatsuppe til mamma, pappa og meg, så tenkte å dele oppskriften med dere. Denne tomatsuppen kommer jeg til å lage utenom 5:2 også, for den er utrolig god. Og posesuppe er ikke bra å spise, selv om det er godt. Mye bedre å lage suppen fra bunnen, det smaker faktisk femten ganger bedre. Jeg har tatt utgangspunkt i en oppskrift i 5:2-bladet, men gjort litt om på den. Legger ut min versjon her.

Hvis du spiser 5:2, gjelder denne oppskriften for 4 porsjoner, cirka 160 kalorier per porsjon. Hvis du ikke spiser 5:2, men bare vil lage sunn tomatsuppe fra bunnen av; spis så MYYYYE du vil. Gled deg 🙂

Du trenger

♥ 1 charlottløk ♥ 1 ss olivenolje♥ 2 kartonger med økologisk, hakkede tomater♥ 2 ss tomatpuré♥ 5 dl grønnsaksbuljong, 1 terning♥ 1 halv spiseskje hakket fersk basilikum eller litt basilikumkrydder♥ 1 kartong med økologiske hvite, store bønner♥ 1 egg per pers

Slik gjør du

♥ Finhakk løken, og brun den i olivenoljen♥ Hell over de hakkede tomatene + tomatpuréen♥ Kok opp 5 dl vann og tilsett grønnsaksbuljongen, hell så dette over i suppen♥ Husk å hardkoke eggene i en egen kjele mens du lager maten♥ Tilsett basilikum og bønner, og la putre i 10-20 min. Jo lengre den står, desto bedre smak

Den er så god, enjoy!

Her jobbes det med skoleoppgave på spisebordet, men nå skal jeg straks klappe sammen og se på “Født i feil kropp” på TV2. Så det forrige uke, og tror det blir mitt yndlingsprogram denne høsten. Skikkelig rørende, og jeg tror det er viktig for mange å se det.

14 kommentarer
  1. Hjemmelaget tomatsuppe er virkelig noe for seg selv. Jeg lager en av ovnsbakte tomater som er ganske spicy som bare er helt fantastisk god. Lenge siden sist jeg lagde, så jeg tror virkelig jeg må lage det igjen snart :F

  2. Hei. Hvor mye dl eller gram er en porsjon. Vet du det? Jeg har gått på 5:2 i mange måneder nå, det går greit men jeg har ikke gått så mye ned i vekt. Det er sikkert fordi jeg spiservfor mye i løpet av en uke.

  3. tuti: hei, jeg vet dessverre ikke nøyaktig 🙂 Men hele denne suppen skal altså deles i 4 like store skåler, så har du riktig mengde. Vi delte den på 3, men vi er ikke helt nazi på det.

  4. Skal suppa kjøres i blender/med stavmikser mot slutten for å jevne ut bønnene,løken osv, eller kan den være klumpete?

  5. La inn dette i min oppskriftsbok på vektklubben, men brukte navnet ditt i oppskriftsnavnet! Håper dette går bra 🙂

  6. har blitt helt avhengig av denne suppa, lager den iallefall en gang i uka! så tusen takk for at du delte denne oppskriften! lite tips til en lørdagsvri; sprøstekt bacon og en rømmeklatt!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg