FORTELL AT DU ER #TRYGTFREMME

Skrevet i samarbeid med Gjensidige

Jeg tror ikke det var før jeg satt der med et rykende ferskt førerkort og skulle ut og kjøre min første tur alene, at jeg skjønte alvoret ved å skulle kjøre bil. Visste dere at trafikken er en av de vanligste dødsårsakene blant ungdom mellom 15 og 24 år? Den dreper ungdom oftere enn vold, alkohol og sykdom. Statistikken viser også at jenter i alderen 15-19 år dør som guttenes passasjerer. Helt hjerteskjærende! 

Man skulle jo tro at vi per dags dato hadde ganske god greie på hvordan vi oppfører oss i trafikken og ikke. Vi skal ikke drikke alkohol før vi kjører, vi skal ikke skrive SMS eller snakke i telefonen samtidig som vi er sjåfør, vi skal ikke kjøre for fort og vi skal være våkne og følge med. Likevel er det alt for mange som dør, nettopp pågrunn av manglende erfaring, uppmerksomhet, høyfart eller manglende bruk av bilbelte.

Gjensidige ønsker å sette fokus på dette, og har startet hashtaggen på sosiale medier. De mener at en bevisstgjøring rundt ungdom og ulykker i trafikken er viktig, og det kunne jeg ikke vært mer enig i. 

Hvis du legger ut et bilde på sosiale medier med hashtaggen , gir Gjensidige 100 kroner til Trygg Trafikk. Pengene skal brukes på trafikksikkerhetsarbeid rettet mot unge mellom 15 og 24 år. Tenk hvor mye penger det blir hvis alle dere legger ut en slik hashtag! Kanskje det kan redde liv. 

Det er mange der ute som ønsker å vite at du er . Så jeg oppfordrer alle mine lesere til å poste et bilde på Instagram, Facebook, Twitter osv., hvor du forteller at du er . Enten du er sjåfør eller passasjer, uansett om turen er kort eller lang – det er alltid noen som sitter og venter, og som ønsker livstegn 🙂 

 Hvis du ønsker å lese mer om initiativet, kan du gjøre det på Gjensidige sin side her, eller på facebook-siden deres her

6 kommentarer
  1. Jeg har (som du kanskje allerede vet ut fra mine kommentarer i ny og ne) lest bloggen din en god stund. Har alltid likt bloggen din veldig godt og har vært innom daglig, men jeg må bare si at du virkelig har forbedret deg i det siste! Du skriver veldig engasjerende og morsomt, samtidig som det er mye informasjon og fine bilder. Digger det! Du har alltid skrevet bra, ellers hadde jeg ikke lest bloggen din daglig, men det er virkelig noe som har skjedd den siste tiden. Du blir bare bedre og bedre <3

  2. SÅ godt å se at du bruker stemmen din til å dele en slik sak! Skal selvsagt tagge, 100 kroner er virkelig mye for én tag!

   Hilsen trafikklærer 🙂

  3. Linn-Therese: Du mister litt legitimitet med kommentaren din når du skriver til alle toppbloggere at de har blitt så mye bedre til å blogge den siste tiden (da mener jeg copy+paste i alle kommentarfelt). Det samme gjorde du med den forrige masseproduserte kommentaren du sendte rundt til alle bloggere.

   For all del Ida, du skriver fantastisk og det er imponerende hvordan du klarer å kombinere eksamenstid og blogging 🙂 selv klarer jeg ikke en gang å kombinere eksamenstid med å ta ut av oppvaskmaskinen, så jeg tar av meg hatten for deg!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg