OPPSKRIFT: PIZZA MED SØTPOTETBUNN

Jeg ser at mange eksperimenterer med sunne pizzaer om dagen; pizzabunn av søtpotet, av tunfisk og av blomkål. Det vekket selvfølgelig matvraket i meg. Tenk å kunne spise pizza flere ganger i uka, uten at det er usunt! Jeg har allerede prøvd meg på søtpotetbunn, og jeg tenkte hvert fall å teste ut blomkålbunn også. Men i dag har jeg invitert mamma og pappa på pizza med søtpotetbunn, så i den anledning tenkte jeg å dele oppskriften med dere. Mange som har spurt om den, etter at Kalle og jeg lagde den til forrige jentekveld! 🙂 

Her er oppskriften på den jeg lager i dag, og den er nok til to pizzaer som fyller et helt stekebrett. Overse at jeg har laget to runde, de ble nemlig for tykke i dag. 

♥ Til bunnen trenger du: – 700 g søtpotet (2-3 søtpoteter, størrelsene varierer jo) – 2 egg – 200 g mel (jeg bruker vanlig hvetemel, men bruk gjerne havremel og bokhvetemel hvis du har) – Litt salt og pepper

♥ Til tomatsausen trenger du: – 1 sjalottløk  (bruk gjerne mer løk, en av dagens middagsgjester liker ikke løk så jeg roer ned) – 2 hvitløksfedd– 1 kartong med hakkede tomater– Ca. 2 spiseskjeer med tomatpuré – Litt oregano-krydder– Litt salt og pepper 

♥ Fyllet kan du selvfølgelig velge helt selv, jeg har brukt:– Strandaskinke– Ruccola – Cherrytomater– Ost  

 ♥ Slik gjør du: – Skru ovnen på 200 grader– Legg søtpotene i en form, og sett dem i ovnen i en time. Da blir de bløte, og skallet faller av lett som bare det (hvis du har mikrobølgeovn går det raskere å putte dem inni der) – Bland søtpotet, egg, mel og krydder i en bolle, jeg bruker stavmikser og det funker fint. – Legg bakepapir på en stekeplate, og smør deigen utover. Pass på at den ikke blir for tykk, denne oppskriften er som nevnt nok til å fylle to hele stekebrett. – Når det er gjort, setter du pizzabunnen inn i ovnen (fortsatt 200 grader) til forsteking, la den stå i 10 til 15 minutter, eller litt lengre.– For å være sikker på at bunnen blir sprø, kan du forsteke den litt lengre ved å sette den på nederste rille i ovnen i noen minutter. – Mens bunnen forsteker, kan du laget tomatsausen. Hakk løk, brun det i pannen og tilsett hakkede tomater og tomatpuré. Krydre etter eget ønske! – Når bunnen er sprø, tar du den ut og legger på tomatsaus, tomater, mais og ost. Ikke for tykt lag med tomatsaus, da blir pizzaen myk. – Stek i ovnen til osten er smeltet og gyllen – eller slik du liker den. – Ta pizzaen ut og dander spekeskinke og ruccola.– Servér og nyt!  

16 kommentarer
    1. Maja: ja, har skrevet litt om det i innlegget 🙂 Kunsten er å ikke lage for tykk bunn, og å forsteke den godt nok.

    2. Det så skikkelig godt ut. Spiller det noen rolle hvilken farge søtpotetene er? Fordi om jeg husker rett finnes det også søtpoteter har en grå-ish farge. Lurer på om man kan bruke de også? 🙂

    3. Åå den så nydelig ut! anbefaler å prøve speltlume pizza også, utrolig lettvint og kjappt om man vil ha god mat selvom man ikke har så god tid:)

    4. Du MÅ prøve tunfiskpizza! Den er helt fantastisk, kunne spist det hver eneste dag. Er så glad jeg turte å smake på den, for jeg er egentlig veldig sær – men FY den er god altså!!

    5. Dette ser kjempegodt ut! Har aldri prøvd pizza med søtpotetbunn før. Dette må testes! Takk for tips 🙂

    6. Kanskje en fordel å skrive hvem du kopierte oppskriften på bunnen fra? Altså Lindastuhaug.blogg.no

    7. Kristin: Jeg har bare fått oppskriften av en venninne, og hvor hun har den fra aner jeg ikke. Hvis det gjør vondt for deg, så beklager jeg 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg