Jeg ser at mange eksperimenterer med sunne pizzaer om dagen; pizzabunn av søtpotet, av tunfisk og av blomkål. Det vekket selvfølgelig matvraket i meg. Tenk å kunne spise pizza flere ganger i uka, uten at det er usunt! Jeg har allerede prøvd meg på søtpotetbunn, og jeg tenkte hvert fall å teste ut blomkålbunn også. Men i dag har jeg invitert mamma og pappa på pizza med søtpotetbunn, så i den anledning tenkte jeg å dele oppskriften med dere. Mange som har spurt om den, etter at Kalle og jeg lagde den til forrige jentekveld! 🙂
Her er oppskriften på den jeg lager i dag, og den er nok til to pizzaer som fyller et helt stekebrett. Overse at jeg har laget to runde, de ble nemlig for tykke i dag.
♥ Til bunnen trenger du: – 700 g søtpotet (2-3 søtpoteter, størrelsene varierer jo) – 2 egg – 200 g mel (jeg bruker vanlig hvetemel, men bruk gjerne havremel og bokhvetemel hvis du har) – Litt salt og pepper
♥ Til tomatsausen trenger du: – 1 sjalottløk (bruk gjerne mer løk, en av dagens middagsgjester liker ikke løk så jeg roer ned) – 2 hvitløksfedd– 1 kartong med hakkede tomater– Ca. 2 spiseskjeer med tomatpuré – Litt oregano-krydder– Litt salt og pepper
♥ Fyllet kan du selvfølgelig velge helt selv, jeg har brukt:– Strandaskinke– Ruccola – Cherrytomater– Ost
♥ Slik gjør du: – Skru ovnen på 200 grader– Legg søtpotene i en form, og sett dem i ovnen i en time. Da blir de bløte, og skallet faller av lett som bare det (hvis du har mikrobølgeovn går det raskere å putte dem inni der) – Bland søtpotet, egg, mel og krydder i en bolle, jeg bruker stavmikser og det funker fint. – Legg bakepapir på en stekeplate, og smør deigen utover. Pass på at den ikke blir for tykk, denne oppskriften er som nevnt nok til å fylle to hele stekebrett. – Når det er gjort, setter du pizzabunnen inn i ovnen (fortsatt 200 grader) til forsteking, la den stå i 10 til 15 minutter, eller litt lengre.– For å være sikker på at bunnen blir sprø, kan du forsteke den litt lengre ved å sette den på nederste rille i ovnen i noen minutter. – Mens bunnen forsteker, kan du laget tomatsausen. Hakk løk, brun det i pannen og tilsett hakkede tomater og tomatpuré. Krydre etter eget ønske! – Når bunnen er sprø, tar du den ut og legger på tomatsaus, tomater, mais og ost. Ikke for tykt lag med tomatsaus, da blir pizzaen myk. – Stek i ovnen til osten er smeltet og gyllen – eller slik du liker den. – Ta pizzaen ut og dander spekeskinke og ruccola.– Servér og nyt!
16 kommentarer
Blir bunnen sprød? Eller bare sån at man kan holde den hvertfald??
Det så skikkelig godt ut. Spiller det noen rolle hvilken farge søtpotetene er? Fordi om jeg husker rett finnes det også søtpoteter har en grå-ish farge. Lurer på om man kan bruke de også? 🙂
Du MÅ prøve tunfiskpizza! Den er helt fantastisk, kunne spist det hver eneste dag. Er så glad jeg turte å smake på den, for jeg er egentlig veldig sær – men FY den er god altså!!
Har dessverre litt vanskeligheter for å tro at du har kommet på bunnen helt selv, og at det bare er tilfeldig at oppskriften din er nøyaktig det doble av hennes
Blir bunnen sprød? Eller bare sån at man kan holde den hvertfald??
Maja: ja, har skrevet litt om det i innlegget 🙂 Kunsten er å ikke lage for tykk bunn, og å forsteke den godt nok.
Dette skal absolutt testes ut 🙂 Takk for oppskriften 🙂
Andreas Gangstad: kos deg! 😀
kan man ikke koke søtpoteten i stede for å steke den i starten?
sunniva: det kan man sikkert, men har ikke sett det i noen oppskrifter på pizza 🙂
Det så skikkelig godt ut. Spiller det noen rolle hvilken farge søtpotetene er? Fordi om jeg husker rett finnes det også søtpoteter har en grå-ish farge. Lurer på om man kan bruke de også? 🙂
thao: det vet jeg faktisk ikke, har ikke sett eller hørt om grå søtpoteter 🙂
Åå den så nydelig ut! anbefaler å prøve speltlume pizza også, utrolig lettvint og kjappt om man vil ha god mat selvom man ikke har så god tid:)
Du MÅ prøve tunfiskpizza! Den er helt fantastisk, kunne spist det hver eneste dag. Er så glad jeg turte å smake på den, for jeg er egentlig veldig sær – men FY den er god altså!!
Dette ser kjempegodt ut! Har aldri prøvd pizza med søtpotetbunn før. Dette må testes! Takk for tips 🙂
den så utrolig deilig ut <3
Kanskje en fordel å skrive hvem du kopierte oppskriften på bunnen fra? Altså Lindastuhaug.blogg.no
Kristin: ?
http://lindastuhaug.blogg.no/1409904852_05092014.html
Har dessverre litt vanskeligheter for å tro at du har kommet på bunnen helt selv, og at det bare er tilfeldig at oppskriften din er nøyaktig det doble av hennes
Kristin: Jeg har bare fått oppskriften av en venninne, og hvor hun har den fra aner jeg ikke. Hvis det gjør vondt for deg, så beklager jeg 🙂