PACKING FOR DUBAI

Nåååå nærmer det seg helt sykt med avreise! I morgen tidlig skal jeg sitte på kofferten helt til den kan lukkes, og løpe til toget. Herregud, som jeg hater å pakke. Jeg får alltid litt panikk. Syns det er helt idiotisk å forlate hjemmet sitt for mange dager med bare et lite utvalg av tingene sine – jeg trenger jo alle tingene mine. Denne gangen har jeg valgt å reise med det jeg kaller “tom koffert”. Det vil si minimalt med klær, og for det meste bare produkter og ting jeg har tenkt til å bruke opp/legge igjen når jeg reiser hjem igjen. Med andre ord, mye hviler på skuldrene til Dubai Mall nå. Hvis shoppingen svikter meg er det fare for at jeg må gå naken store deler av ferien, og vi vet jo alle at man ikke går naken rundt i Dubai. 

Kjolen finnes her og kimonoen her ♥ //Adlinks

Har fått en del spørsmål av lesere som skal til Dubai for første gang og som lurer på om det er noe spesielt man bør pakke, og om man må dekke seg til og så videre. Jeg tror folk tenker veldig forskjellig. Selv syns jeg det er viktig å respektere kulturen i land og på steder hvor man er besøkende, også når man besøker et tilsynelatende modernisert “turiststed” som Dubai. Jeg opplevde at det var nødvendig å dekke seg til spesielt tre steder; på kjøpesentrene, på Burj Khalifa (så det gjelder sikkert for mange slike turistattraksjoner) og da vi besøkte en moské. Den kjente moskéen i Abu Dhabi var det ikke lov å ta en selfie foran engang hvis man ikke hadde dekte skuldre. Når jeg sier at jeg dekker meg til, betyr det ikke at jeg pakker inn hele kroppen min, men jeg går med maxikjole/maxiskjørt som dekker bena mine, og har et sjal rundt skuldrene. Det var kun inne i moskéen jeg opplevde at håret måtte være tildekket. Ved basseng og strand går man selvfølgelig i bikini, strandkjoler og shorts som man vil, men kle på deg vanlig klær hvis du skal gå gjennom hotellet eller spise lunsj. Håper det var til hjelp for noen! Det er ikke noen fasit, bare hvordan jeg gjør det med tildekking i Dubai 🙂 

Tiden flyr, nå skal jeg sette på høy musikk, henge opp den siste tøyvasken og gå gjennom pakkelisten min en siste gang. Vi blogges!  

22 kommentarer
  1. Åh, god tur!!!

   Jeg har bare mellomlandet i Dubai to ganger og vært der i 4 timer hver gang, men har SÅ lyst til å dra til Dubai på ferie. Tenkte egentlig kanskje å ta en bursdagstur i august eller noe, men vi får se.

   Kos deg masse i hvertfall!

  2. synes det er flott du respekterer kulturen! 🙂 Har forstått det slik at det er en del som ikke er så nøye med det…

   God tur!! 😀 Misunnelig til tusen

  3. Kristin: jeg kjøpte den i L fordi jeg ville den skulle dekke rumpa, men jeg er en str M/38 til vanlig og tror det hadde holdt med S eller M i denne kimonoen 🙂

  4. Et lite Dubai tips 🙂 om dere blir lei av å ligge på stranden ved hotellet kan jeg tipse om barasti beach club; digg mat, god stemning og fin strand 👌og ta noen drinker på terassen på The adress hotell og se fonteneshowet

  5. Hei! 🙂

   På denne årstiden i Dubai er det ganske så kaldt på kveldene, (langbukse, genser og sjerf) me mindre du vil være kald. På dagtid er det helt OK temparatur. Solen skinner ikke på samme måte som i sydenlandene, da de bygger i ett kjør og Dubai er jo i ørkenen. (det bør du også sjekke ut, anbefales på det varmeste).

   Anbefaler deg å ta en tur i gull souken, der får du gull og diamanter av ypperste kvalitet til billige pris! Husk å prut.

   Det har også vakkre sjerf i souken, i 100% chasmire.

  6. Heldige deg, Dubai er fantastisk!! Det er ekstremt mange kjøpesenteret, som har flere tusen butikker, så du bør legge av god tid til shopping! Selv brukte jeg litt over 2 timer på Victoria’s Secret, my fordi alle butikkene er sinnsykt store! Så hvis jeg var deg ville jeg lagt av ekstra god tid på The Dubai Mall, det er der de har best utvalg!! Det er også ekstremt mange hoteller og jeg spiste middag på et som het The one and only, det var veldig god mat der og det var et kjempe fint hotell. På kultur siden er det ikke så mye å oppleve, siden de fleste som bor der er innflyttere som har fåt arbeid der, men hvis du kan allikevel dra til de strøkene litt utefor sentrum, har de veldig mange fine tunicaer og bluser, vannpiper, forskjellige kryddere og sånne arabiske sko. Dubai er et fantastisk reisemål og jeg håper du får det fint der! Skriv gjerne litt om turen din når du kommer hjem!!

   Kos deg masse <3

  7. Heldige deg, Dubai er fantastisk!! Det er ekstremt mange kjøpesenteret, som har flere tusen butikker, så du bør legge av god tid til shopping! Selv brukte jeg litt over 2 timer på Victoria’s Secret, my fordi alle butikkene er sinnsykt store! Så hvis jeg var deg ville jeg lagt av ekstra god tid på The Dubai Mall, det er der de har best utvalg!! Det er også ekstremt mange hoteller og jeg spiste middag på et som het The one and only, det var veldig god mat der og det var et kjempe fint hotell. På kultur siden er det ikke så mye å oppleve, siden de fleste som bor der er innflyttere som har fåt arbeid der, men hvis du kan allikevel dra til de strøkene litt utefor sentrum, har de veldig mange fine tunicaer og bluser, vannpiper, forskjellige kryddere og sånne arabiske sko. Dubai er et fantastisk reisemål og jeg håper du får det fint der! Skriv gjerne litt om turen din når du kommer hjem!!

   Kos deg masse <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg