IKKE ET ENESTE SANDKORN

I dag har vi hatt vår siste dag på stranda her i Hvar. I morgen skal vi ta fergen igjen, og tilbringe en dag og en natt i Trogir. Så hvis noen har et helt fantastisk restaurant-tips i Trogir; del gjerne. Ellers blir det vel inn og snoke på topplisten på Tripadvisor for hundrede gang denne sommeren 🙂 Å si at man er lei av å spise på restaurant føles som det mest utakknemlige i verden, men jeg gleder meg faktisk ganske mye til å lage maten min selv.

Da jeg lå på stranden i dag tenkte jeg forresten på en ting; fy søren så glad jeg er for at engelsk ikke er mitt morsmål! De fleste turistene her er britiske virker det som, og de kan jo ikke ha en eneste samtale eller slenge en kommentar seg i mellom uten at alle andre forstår det. Det er jo en del av friheten på ferie, å kunne si nøyaktig hva man vil, hvor man vil, uten at en sjel forstår! Haha… 

Bilder fra en hyggelig lunsj og litt bybandring med lillebror i går. Tror det er bra vi ikke skal dele soverom stort lengre nå, tante Sofie (meg altså) har nemlig en del husregler som skal følges. Men jeg mener… Hvorfor klarer ikke folk noe så enkelt som å lade telefoner og datamaskiner om dagen, så man slipper å dø i husbrann om natten?!!! Jo mer jeg bor oppå folk, jo sikrere blir jeg på at jeg vil være singel og bo alene reste av livet. Jeg er jo den eneste som gjør som jeg sier….

Nå må jeg hive meg i dusjen og gjøre meg klar til å gå ut for middag! Til min store glede har jeg ikke et eneste sandkorn på kroppen, jeg tror det er det største plusset med Kroatia. Steiner! Ikke sand. 

49 kommentarer
  1. Hei 🙂

   Har en anbefaling og komme med. Hvis du har lyst på en kjempe god biff anbefaler jeg “Don Dino”. Hvis du er mer på pizza og pasta anbefaler jeg “pizzeria Mirkec”. Håper du får et fint opphold resten av ferien. Kroatia er fantastisk!

  2. HAHA, feel you!! Må alltid ta ut ladere når jeg er ferdigladet.

   Faren min er helt nazi på dette.

   Jeg brukte alltid å la ladere stå i før, men så fortalte faren min om at det kunne komme giftig gass ut av laderen. Mens jeg sover uten at jeg merker noe, for at røykvarslere går ikke av med engang. Ett par åndedrag med den gassen, også er du dau faktisk. Før røykvarsleren har rukket å sagt ifra!!

   Vet ikke om det er sant, eller om han bare prøvde å skremme meg. Det gjorde det iallfall for meg. Trekker ut ladere hos kjæresten min til hans frustrasjon. Hehe.

   Kos deg masse på ferie 🙂

  3. ” Å si at man er lei av å spise på restaurant føles som det mest utakknemlige i verden, men jeg gleder meg faktisk ganske mye til å lage maten min selv.”

   Tja, jeg tenker alltid på hvordan det kan se ut på kjøkkenet mat lages på.

   Du vet aldri (helst sikkert) at det er slik at alle vasker hendene sine og i det hele tatt følger godt vaskerutiner av utstyr og lignende.

   det er årsaken til at jeg ikke er så stor fan av gå ut for å spise.

   Selv om det av og til er deilig å slippe å vaske opp eller lage mat selv.

   Sp jeg er overrasket over at du ikke er så kresen på det. Og går gjerne ut og spiser:)

   Hva om det ikke er helst som du tror det er på kjøkkenet:)?

   Selv om man ikke blir dårlig av å spise et sted, betyr fortsatt ikke at ALT var som det skal. Dessverre:(

  4. ” Å si at man er lei av å spise på restaurant føles som det mest utakknemlige i verden, men jeg gleder meg faktisk ganske mye til å lage maten min selv.”

   Tja, jeg tenker alltid på hvordan det kan se ut på kjøkkenet mat lages på.

   Du vet aldri (helst sikkert) at det er slik at alle vasker hendene sine og i det hele tatt følger godt vaskerutiner av utstyr og lignende.

   det er årsaken til at jeg ikke er så stor fan av gå ut for å spise.

   Selv om det av og til er deilig å slippe å vaske opp eller lage mat selv.

   Sp jeg er overrasket over at du ikke er så kresen på det. Og går gjerne ut og spiser:)

   Hva om det ikke er helst som du tror det er på kjøkkenet:)?

   Selv om man ikke blir dårlig av å spise et sted, betyr fortsatt ikke at ALT var som det skal. Dessverre:(

  5. Hei! Så artig å lese og se bilder fra Kroatia. Vi skal på ferie dit for første gang om en uke 🙂 Hvor er kjolen din fra forresten? Veldig fin! Hilsen Stine ( morsom blogg du har, leser den titt og ofte )

  6. Du burde reise og besøke en plass som heter Mostar som befinner seg i Bosnia, det er ca 3-4timer kjøretur fra flyplassen split. Det er en helt fantastisk by der mange av bygningene bærer veldig mye preg fra krigen som var der. Jeg har reist til Bosnia/Mostar og Kroatia helt siden jeg var 6år gammel og nå er jeg 20 🙂 Kommer aldri til og slutte og reise dit, er virkelig til og anbefale 🙂

  7. Restauranten Don Dino i Trogir er verd å sjekke ut. Veldig god mat -og god service. Var ute og spiste der to ganger sist vi var i Trogir. Den kan være litt vanskelig å finne frem til, men tror du finner det lett om du googler det først:-)

  8. Heisann 🙂

   Har leilighet i Trogir, og det er verdens koseligste by! Jeg anbefaler Kristian´s (verdens beste pizza) eller å reise ut til øya Ciovo å spise på Srdena (lkoselig resturant ved havna)

  9. TAKK! Hahaha, spreeeee ordet om lading på natta! Jeg lager klein stemning ved å forby mine venner dette, men jeg er PA to the RANOID!!!!! Man klarer seg en natt uten fulladet telefon. Skaff dere en analog klokke/klokkeradio, folkens, om dere trenger å våkne til visse tidspunkt.

  10. Dette er imidlertid hovedgrunnen til at jeg ALDRI vil bo på kollektiv og hvorfor jeg har en bipolar holdning til venninnehytteturer.

  11. k: har også fått dette inn med “morsmelken” fra farsiden, haha! Men lurer på om han glemte å informere min bror om det like mye…. ;p

  12. Ubehjelpsom kommentar kanskje, men… Hihihi, tenker alltid Torgeir, når jeg hører Trogir, selektiv dysleksi kan være morro x)… Besøke Torgeir <3

   Har vært i Krotia selv, litt øyhopping + leiebil langs kysten på fastlandet… Så mange fine steder at jeg ikke husker noe spesifikt! Og steinstrand fremfor sand…. Elsk!!! Om du liker olivenolje vil jeg anbefale å kjøpe virginolje fra Kroatia, den har en helt unik smak! Ellers bare å oppsøke så mange matopplevelser som mulig, mye kortreist, ren og deilig mat der 🙂 Trøffel/ trøffelolje må du også prøve!

  13. Det er herligt med ferie:) Men syns det er greit med engelsk, kommer langt i verden med det:) Ha en fin helg:)

  14. Å, si ikke det. Jeg har truffet norsktalende på de merkeligste steder, så ikke føl deg for sikker. Hehe. Hvor går neste tur?

  15. irenglede: Hehe, ja men her regjerer i hvertfall ikke nordmennene! Neste tur er ikke planlagt enda 🙂

  16. Ja, det kan jeg tro. Sikkert greit å være hjemme litt også. Takk for svar. Fortreffelig dag til deg. ;D

  17. Så koselig det ser ut 🙂 dette med ladere kan jeg underskrive…har hatt kurs på jobben og fått høre hvor viktig det er med trygge ladevaner…vi får stå på med folkeopplysningen videre 🙂

  18. Trogir er superkoselig, jeg skal dit om noen dager igjen! Det er mange koselige restauranter der, men jeg er umulig på å huske navn. Bare husk å gå langt innover de koselige bakgatene, “La Dolce Vita” kan jeg huske hadde god mat. De er gode på blåskjell der, jeg elsker retten med blåskjell i “tomatsausen” de har så mange steder.

  19. vi fulgte tripadvisor sitt råd og gikk på Konoba TRS i Trogir. Maten der var veldig god og servitørene var veldig flinke, høffelige og omtenksomme. Ikke spesielt dyrt der heller 🙂 Vi spiste her flere ganger for de hadde mye godt på menyen!

  20. For en nydelig kjole! Alt kler den smukke 🙂 Jeg setter også pris på eget språk i utlandet. Var nylig i NYC og da var det gøy å prate norsk Hehe 😉 kos deg masse videre på ferie Ida 🙂

  21. jeg er ganske ny på blogg.no, eller jeg har ikke brukt blogg.no på en stund.. så jeg lurte bare på hvordan jeg endrer design på bloggen min, eller endrer designet mitt? er på profilen min og trykker på design, men finner ingenting:p hadde blitt glad for svar:)

  22. Er så enig med både restaurantmat og engelsktalende. Man blir jo lei av å måke innpå med mat fra det ene overfylte fatet til det andre i to-tre uker. Altfor deilig å komme hjem og styre mat-showet sitt selv 🙂 Oog det må være så slitsomt at alle hører og forstår hva du sier på stranda, på restaurant, i gatene og bare ooveralt heele tiden, når du har rømt ditt eget land for å få vær ei fred. Shit. Vi er litt heldige sånn, ja 🙂

  23. Så spennende å følge deg i Kroatia! Jeg har lenge vurdert å ta en spontantur dit i løpet av sommeren, og nå frister det bare enda mer! Ha en herlig ferie videre 🙂

  24. Bjørn Eidsvåg dreit seg visst skikkelig ut på dette med språk, da han var i New York (tror jeg). Sa visst noe litt ufint/nedlatende om en annen person, og denne personen var selvfølgelig norsk.. haha 😉

  25. Hei Ida 🙂

   Bare et lite tips, Tripadvisor har i det siste mistet mye troverdighet, iallfall i mine øyne. Folk anmelder steder de eksempelvis ikke har skjønt konseptet på “bare små retter på denne alt for dyre restauranten…” JA HALLO det er en Michelin retaurant…! Ja, du skjønner greia. Elite Traveller og Time out er gode sider å søke opp på, de er iallfall mer presise enn Tripadvisor:) Ha en fortsatt fin sommer! PS: You look stunning!

  26. Haha! Ler av meg selv nå, leste Torgeir nemlig og tenkte at det blir kleint å komme hjem å fortelle at man har vært i Torgeir, sikkert en del som humrer av det og tenker at det er jo også koselig på ferietur. Også så jeg først nå at det sto Trogir, søren det var ikke enkelt å lese det riktig, haha. Liker Torgeir da, synes fint byen kunne døpt om navnet til det jeg da, selv om jeg som jeg skrev ville vært en heller klein afffære å skryte av den byen til kjentfolk og spørre om noen andre har hete reisetips til Torgeir, men det ville unektlig vært en fin måte å få i gang en samtale på om man ikke kjenner den man snakker med så godt. Ser det liksom for meg, “Jo, jeg var i Kroatia sist, og da var jeg inne i Torgeir og du da?”, haha, det hadde vært noe..

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg