KAPITTEL JUICE-MASKIN

Dere kan tro jeg følte meg dum da jeg tok med meg en liten Meny-pose bort på posten for å hente den nye juice-maskinen jeg hadde bestilt på nett. Esken var så stor at det like gjerne kunne vært en TV jeg drasset på, der jeg humpet avgårde, våt på ryggen og med tenna på tørk. Noen ganger når jeg går hjem fra postkontoret som et pakkesel tenker jeg at; akkurat nå skulle jeg møtt drømmemannen. På vei hjem fra postkontoret. Så kunne han bært alt sammen. Romantisk i mine øyne! 

Men ja, den juice-maskinen. Jeg hadde et lite håp om at den skulle krympe til halv størrelse da jeg fikk den ut av esken, men… Den er himla svær, ass. Står på kjøkkenbenken og ser ut som en gjest jeg absolutt ikke vil ha på besøk. Når det er sagt, så må jeg få lov til å gi den litt skryt også. Masse skryt! For jeg lurer på hvorfor jeg har ventet så lenge… Hjemmelaget juice er seriøst livet! Føler meg så mye mer opplagt og frisk, og jeg må nesten stoppe meg selv fra å drikke for mye. Og det til tross for alle de ekle tingene som faktisk er i juicen. Hilsen hun som velger burger over salat any day. 

Dette er min favoritt så langt, men jeg har ikke rukket å eksperimentere så mye enda. Ikke la dere skremme av ingrediensene, den smaker like godt som den høres jævlig ut 🙂

Ingredienser: ♥ 2 epler♥ En tredjedel av en sitron med skall♥ En halv agurk♥ 3-4 cm grønn squash ♥ En håndfull spinat ♥ En halv stangcelleri♥ 2-3 cm ingefær

Noen som har en juice-oppskrift jeg bare  prøve? Helst med mest grønnsaker og ikke så mye frukt. Og er det interessant at jeg deler juice-oppskrifter etterhvert som jeg finner mine favoritter? Det er lov å si nei. Det verste jeg vet (med en klype salt) er folk som bare snakker om grønnsaker.

 

55 kommentarer
  1. Bland inn litt Ingefær I juicen.

   1 grønt eple, 1/2 gulrot,,en neve spinat samt en liten bit Ingefær er min favoritt 😀

  2. Haha, lo så godt av den “våt på ryggen og tenna på tørk”-kommentaren, det er AKKURAT sånn det er å dra på posten og hente pakker!

  3. Naaam! Ja, takk til flere oppskrifter! Min favoritt er omtrent helt lik din ? bortsett fra at jeg helst bruker grønnkål i stedet for spinat.

   (Ikke at det er en grønnsak, men du MÅ lage ananasjuice en gang. For å si det sånn; jeg har aldri kjøpt dét fra butikken siden.)

  4. JA! Jeg vil veldig gjerne ha juice-oppskrifter hvertfall 🙂 Du må gjerne skrive om juicemaskinen også altså. Har så lyst på sånn!

  5. Åh, du er så morsom! Og det var i et sliiikt innlegg liksom, duas! 😀 Har ikke så mye å tipse med til juice, men kan jo si at ferskpresset appelsinjuice drukner og glemmes blant alt det andre fancye, uten grunn. Fordi det er lite som er såå digg. Enkelt og best!

  6. Hvilken maskin har du kjøpt? Lurer på å skaffe meg en selv! Så legg gjerne ut flere oppskrifter 🙂

  7. Joes mean green.

   1 cucumber

   4 celery stalks

   2 apples

   6-8 leaves kale

   1/2 lemon

   1 in (2.5 cm) piece of ginger

   såååå god!! 🙂

  8. Juicing er så godt! Min favoritt er veldig lik din, bare uten squash og med ananas eller Kiwi istedet 🙂

   Oppskrifter er alltid morsomt!

  9. Prøv denne vitaminbomben; 2 epler, 1 håndfull spinat, 1/2 sitron med skall, 4 cm rødbete, 5 små stilker selleri og 1 liten bit ingefær.

   NB! Fare for at urinen blir rosa

  10. Jeg pleier også ha det oppi juicen! Men bruker litt ananas noen ganger også, for da skummer den skikkelig og får diigggggg konsistens! Har også laget en del juicer med røbete (fersk) det et megasunt også lager det fin farge! Jeg prøver å skille farger når jeg juicer, og bruker ikke røde, oransje sammen med grønne frukter/grønnsaker for da blir det jo brunt og ser ekkelt ut! Kan anbefale denne siden https://juicerecipes.com/build/ for å finne ut kcal i juicen! Bruker det de dagene jeg faster! Ellers kan du finne mange forskjellige oppskrifter der, etter hva slags behov man har – mot depresjon, mot vondt i magen, fordøyelse, detox, klarere hud, styre immunforsvaret osv..

  11. Så gøy! Vurderer å kjøpe en selv også, så kult om du tipser ulike oppskrifter med mye kult inni 😀

  12. Har så lyst på juice-maskin, men føler ikke jeg kan ha mer dilldall på kjøkkenet nå 🙁 Gleder meg til vi får bygd hus og får masse plass!

  13. Jaa del del! 🙂 tenker å kjøpe en juice maskin selv, så er helt innafor med masse oppskrifter fremover! 🙂

  14. Ja! Del gjerne! Har lyst på juice maskin selv, så mye lettere å få i seg grønnsaker på den måten, kan jeg se for meg 😀 Men har hørt at det mister litt av næringen som er i selve grønnsaken når man “knuser” den, eller er det motsatt?

  15. Ananasjuice er amazing. Også er det ekstremt digg å lage sin egen versjon av pina colada, litt fersk kokos og ananas, det er digge saker altså. Lærte det faktisk i en juicebar, du kan selvfølgelig kjøre med alkohol etterpå, men da blir det ikke sunt. Aldri prøvd med alkohol før, fordi jeg ikke drikker det, men lover at denne pina coladen slår alt. Et lite hemmelig triks, revet, mørk sjokolade på toppen og en liten skje med vanilje yoghurt oppå, såååååå godt <3

  16. Linn C: det er mulig 🙂 men har også lest at man får mer næring i seg med juice fordi grønnsakene ikke varmebehandles. Litt svinn blir det sikkert!

  17. Denne er det ikke så mye grønnsaker i, men er perfekt om du begynner å bli litt småforkjøla, evt en kald ettermiddag.

   1 grønt eple

   Sitron og ingefær etter smak

   Bland 50/50 med juice og varmt vann (rett før kokepunktet som med te)

   Litt honning etter smak og noen dryss kanel på toppen, nydelig 🙂

  18. Ikke du også! Er en juicer selv, men synes det er så mye kropp og kosthold generelt over alt. Merker du prøver å bli bedre på det området, men jeg sluttet faktisk å lese bloggen din en periode når det ble for mye. Er klar over at du er langt i fra den verste, men likevel.

  19. Jeg har to favoritter som er kjempe gode! 🙂

   En grønn:

   En agurk

   1/2-1 sitron (uten skall)

   En halv pakke spinat

   En neve fersk persille

   2 grønne epler

   En tommel ingefær

   En halv stang selleri

   Frukt:

   En hel ananas (Må ha med den harde kjernen, der er det mye næring)

   To grønne epler

   En tommel ingefær

  20. Ja takk til oppskrifter! 🙋🏼 Har lenge vurdert å kjøpe juicemaskin, for det er jo SÅ godt! Juicen altså, ikke maskina.

   Men det er mange som sier at det må så jævlig mye frukt/grønnsaker til for å få til bare ett glass?

  21. Kan du legge ut bilde av maskinen? Jeg har vurdert å kjøpe en, men hvis den er så stor, blir jeg usikker. Funker den bra? 🙂

   (Helt greit med juiceoppskrifter i ny og ne, så lenge det er nettopp i ny og ne, og ikke hovedinnholdet på bloggen ;))

  22. Gulrot (mye), en fersk fiken, ingefær og til slutt banan blandet med stavmikseren. Min favoritt 🙂

   Grønnsakene mister næring i form av fiber om jeg ikke husker feil. Det gjelder for frukt også.

  23. MIN GRØNNE FAVORITT ER:

   Spinat, brokkoli, squash, ananas, eple, agurk, lime, evnt noen grønne alger. Dette juices sammen, hvor du deretter blander dette sammen med en halv avocado i blenderen 🙂

   FAVORITT 2:

   eple

   gulrot

   ingefær

   sitron

   NAM!

   FAVORITT 3:

   Alle grønnsakene du har tilgjengelig + eple + rå rødbet. NAM NAM!

   Rødbet er sååååå godt i juice, og gjør enhver grønne juice som egentlig ikke er så god alene, goooood med rødbet.

   FAVORITT 4: SOMMERFAVORITT:

   Appelsin

   gulrot

   Håper det smaker 🙂 🙂

  24. Er den vanskelig/tung å rengjøre? Jeg har det ofte travelt, og ikke minst vondt i viljen tidlig på morgenen, så en som er lett å rengjøre hadde vært perfekt!

  25. Jordbær og appelsin er kjempegodt, selv om det ikke er den absolutt sunneste.

   Brokkoli kan fint brukes det også 🙂 Og ananas er kjempedigg! Det meste passer egentlig sammen.

  26. Sitron + ingefær +kiwi og/eller eple = vidunder når man er syk. Gjerne en hel av hver – det brenner i halsen, men godt for kroppen 🙂

  27. Jeg har i hvert fall alltid i chili når jeg lager juice. Da ofte én hel. Synes det passer til hvilken som helst juice og gjør egentlig så alt smaker mer 😀

  28. silje: jeg slenger bare alle delene i oppvaskmaskinen, setter som regel på en oppvask hver dag uansett. Men den skal visst være veldig enkel å skylle under vann også. Når hverdagen begynner tenker jeg at jeg lager juicen kvelden i forveien og har den på tette flasker. Mvh morgengretten, haha 🙂

  29. Ina: min heter Philips HR1871/70, jeg leste flere steder at det skulle være den beste. Den er fantastisk, “eneste” minuset er at den er like stor som kjøkkenet mitt 🙂

  30. Hei! Jeg håper du får en fantastisk onsdagskveld, og jeg håper jeg kan gjøre den enda mer fantastisk ved å tipse deg om det siste innlegget på bloggen min hvor du kan vinne et gavekort på 500,- på nelly bare ved å se om du ser hvilken farge jeg har på toppen min på svart-hvitt bildet 🙂 Håper ikke du ser på dette som for mye reklame, det er tross alt du som kan eie et gavekort på nelly om ikke lenge, jeg tjener ikke noe på det!

  31. Har ikke fått kjøpt meg juicer ennå jeg heller, men nå skal jeg få gjort det 🙂 hvor bestilte du din? 🙂

  32. Min favoritt inneholder søtpotet, epler, gulrot, appelsin, stangselleri og ingefær.

   Dersom du trenger mer inspirasjon, gå inn på rebootwithjoe.com/recipes. Der finner du knallfine oppskrifter på juice, i tillegg til smoothies etc. 🙂

  33. Denne elsker jeg:

   – 2 lengder med stangseleri

   – 1 Lime

   – 2 never med grønnkål

   – 1/3 ananas

   – 1 1/2 agurk

   – 5 grønne syrlige epler

   – litt ingefær

   Dette blir ca 1 1/2L

  34. Du mister den viktigste næringen du trenger når du juicer, nemlig fiber. Alt fiberet er i fruktkjøttet! Du får heller ikke i deg alle vitaminene og mineralene du kunne fått, når du ikke spiser/drikker fruktkjøttet!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg