JULEFERIEN ER BOOKET

Okey, sååå. Jeg følte meg litt gal i dag. Jeg satt i forelesning og hadde bedriftsøkonomi, og da det nærmet seg pause kjente jeg at jeg virkelig trengte å booke en reise. Jeg har hatt et halvår hvor jeg har gitt meg selv reiseforbud fordi jeg trenger å være på skolen – men nå er det halvåret snart over. Så jeg sendte melding til Kristina, og i løpet av pausen var reisen bestilt. 

Så i slutten av desember reiser vi til Thailand! Nærmere bestemt Phuket. Enda nærmere bestemt Khao Lak. Jeg er så lykkelig over det! Vi bestemte oss for å være storkar (altså, det er et internt uttrykk vi bruker oss mellom) og bare bestille det fineste og beste vi fant, så vi skal boltre oss i luksus i to uker  – og da mener jeg ikke “boltre oss” slik vi gjorde på surfecamp i Sri Lanka. HAHA. Vi passer nok bedre på en solseng med hver vår diet coke balanserende på magen. Men solseng blir nok litt kjedelig to uker i strekk, så det blir selvfølgelig nok av utflukter og spennende opplevelser også. 

Kom nettopp på at jeg har vært i Phuket før – men da var jeg 19 år gammel, dypt ulykkelig – og gjorde ikke så mye annet enn å bestille mat fra room service. 

Har du vært i Khao Lak, og har du noen tips til hva vil burde se/gjøre? 

28 kommentarer
  1. Jeg er i Phuket nå faktisk! Helt fantastisk fint her og utrolig mye å finne på:) du burde reise på utflukt til Phi Phi Øyene med speedbåt (det er et must)!! Der får du også snorkle, bade og se et sykt landskap! Anbefaler også å reise til Monkey Temple i Phang Nga, som er et tempel bevoktet av aper! Apene er veldig tamme og du kan mate de hvis du vil 🙂

  2. Jeg skal og til Thailand i jula! Såå gøy at dere skal og 🙂 Jeg med venner skal bo i Phuket, Kata Beach. Når drar dere?

  3. Det ser fantastisk ut! Har vært i Thailand, men ikke Khao Lak. Denne turen kan vel ikke bli annet enn bra og dere kommer jo sikkert til å kose dere “glugg ihjel” 😀

  4. Dere burde absolutt ta en dagstur til Similand øyene, Thachai Island og Surin er helt fantastisk! Virkelig paradis! Dere burde også se Tsunami museet som er i Khao Lak, en sterk opplevelse! Dykking anbefales også! Night marked i Phuket town kan å være spennende! Ha en fin tur!

  5. So morro! Gleder meg til å lese om turen! I desember er eg sjølv i Dubai, so Australia og so Filippinene i januar, so skal prøve å kose meg i takt med dikkan 🙂

  6. GLED DEG! Dette fortjener du. Thailand på vinteren er så fantastisk herlig, at det kan ikke beskrives.

   Er 22 år og har vært i Thailand over 10 ganger nå. Yndlings-feriestedet mitt uten tvil.

   Håper du får en fantastisk ferie 🙂

  7. Det er helt fantastisk der 🙂 I phuket er det et stort kjøpesenter hvor dere kan handle i flere timer. Anbefaler dere å ta en av båtturene til Similand Island eller Phi Phi for å svømme med havskillpadder og utforske småøyene 🙂 Gled dere! Er helt fantastisk

  8. Vi var der i februar/mars, vår første thailandstur. Et fantastisk land og et fantastisk folk, men området domineres dessverre av ufine turister fra Russland og Kina/Japan. Ødela dessverre en del av vår tur – de er overalt som insekter. De er ufine mot thailenderne og oppfører seg som om de eier stedene de kommer til. Å være på de store Øy-attraksjonene var som å være midt på gata i Beijing – fullt av selfiesticks og drita russere. Lei private båter og be om å bli kjørt dit det er minst folk. Finn små private viker og strender dere kan bade og snorkle i. Tips de innfødte godt og vær hyggelige 🙂 anbefaler å fly innenlands noen dager til Bangkok hvis dere har tid – en fantastisk by helt utenom det vanlige

  9. Så utrolig deilig! 🙂 Jeg har sett på Khao Lak gjennom Star Tour. Kan jeg spørre hvor dere har bestilt reisen?

  10. Var I Kaho Lak i desember i fjor, et helt fantastisk sted! Vi bodde på Ramada som ligger på Bang Niang stranden, fantastisk strand og masse koselige restauranter. Ser ut som dere har bestilt på Sentido om bildet er fra der dere skal bo? Det ligger ganske langt unna alt, helt alene ca 1 mil fra sentrum. Ville reist på båttur ut til Similan øyene, der kan dere snorkle/dykke med havskilpadder og andre fisk i alle regnbuensfarger. Lei også sykkel og ta dere inn til noen av de mange fossefallene. Khao Lak er også det området som ble hardest rammet av sunnamien i 2004 så ved dere kan besøke minnemerket der en politibåt ble skylt flere kilometer opp på land (den voktet thailands prinssesse som bodde på La Flora).

  11. Dra på dagstur til Similan øyene! Gjorde det i påsken og det var såå gøy å svømme med ville, KJEMPESTORE skilpadder. Det er en dagstur du får bestilt i resepsjonen på hotellet, (vi fikk i hverfall det), hvor du snorkler, får mat og sett helt sykt fin natur! Skilpadden var virkelig høydepunktet! var kjempe artig!

  12. Var på Phuket i 2012, reiste opp til Khao Lak og dro ut til Similan Island på snorkling, anbefales 🙂 Vi booket med Scanidinavian divers, fint opplegg 🙂

  13. Jeg og min samboer reiser også til Thailand i midten på november. Nærmere bestemt Phuket, phi phi, osv. Vi reiser årlig, men har enda ikke vært i Phuket. Har derimot enda ikke booket hotell. Hva heter hotellet dere skal på? Regner med at dere bloggere har gjort en grei kvalitetssjekk 😉

  14. Khao Lak er perfekt som utgangspunkt for eksotiske utflukter. Dere MÅ oppleve Similan Islands, en liten øygruppe som ligger bare en times båttur fra Khao Lak. Vakreste stedet jeg noen gang har vært 🙂 Google it!

  15. Har vært i Thailand omtrent 10 ganger ila mitt liv. Var i Khao Lak i august og det var det kjedeligste stedet jeg noensinne har vært. Det var riktignok lavsesong, så det har nok mye å si. Men strendene var absolutt ikke pene og havet var helt brunt. Tok derfor taxi et stykke oppover kysten til en strand som heter White Sand Beach – denne anbefales på det STERKESTE. Nydelig strand, og du kan gå litt bortover så er du helt alene. Nasjonalparkene (Similan osv) var stengt da vi var der, men ville absolutt gjort dette for å dykke. Vi tok en båt ut til James Bond øya og floating village, noe som var en veldig god opplevelse. For å konkludere: selve Khao Lak er litt kjedelig (sikkert mye pga tsunamien også), men tar du noen dagsturer til øyene og Phuket så får du en god ferie!

   God tur!

  16. Det blir sikkert superbra! Du burde virkelig ikke dykke der nede, de aller færreste båtførere har fått noe opplæring eller respekterer regler for kjøring av båter i Thailand. Dette vet du kanskje allerede. Venninnen min ble påkjørt mens hun dykka der i fjor og døde. Så vær forsiktig, men kos dere masse:)

  17. Feiret jul i Khao Lak for noen år siden. Anbefales på det sterkeste å booke utflukt til Similian Islands 🙂 Vakkert sted!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg