INGEN MIRAKELKUR, BARE VITAMINER

AnnonseÅååå, som jeg koser meg hjemme! Ansikt og hår får fri fra moderne hjelpemidler, sola skinner og her er det bare fred og ro til å lese og gjøre alt jeg skal. Kjenner at det gjør så godt. I dag våknet jeg opp med sommerfølelse av alle ting – tror egentlig bare det er det motsatte av vinterfølelsen, som kan kjennes litt mørk og tung. Og så gjør det jo ikke vondt å få servert havregrøt på senga av mamma heller! I barndommen syns jeg alltid det var deprimerende da hun stod og lagde havregrøt om morgenen, nå kunne jeg ikke vært mer lykkelig over det. Men det var vel en gang hvor loff og sjokoladepålegg var ens høyste ønske på morrakvisten 😉I dag tenkte jeg at jeg skulle fortelle dere litt om vitaminene jeg tar hver morgen, fra Good For Me. For i tillegg til å ta hårpillene mine, tar jeg også fire forskjellige vitaminer hver morgen – vitaminer som skal være bra for ting jeg syns er viktig. Det skal sies at jeg kun tar Betakaroten nå fordi jeg skal reise til solfylte strøk i slutten av desember, jeg tar ikke denne vitaminen året rundt. 

Dette er vitaminene jeg tar: 

Acai, kan kjøpes herGurkemeie, kan kjøpes herTranebær, kan kjøpes herBetakaroten, kan kjøpes herSkulle jeg valgt kun én av vitaminene, så hadde jeg nok gått for tranebær nå som det er blitt så kaldt. Finnes det noe verre enn urinveisinfeksjon i eksamensperioden?! Nei takk. Og betakaroten, hvis du i likhet med meg skal ut og reise. Huden er gjerne ekstra blek og sårbar etter en høst uten alt for mye sol, og det viktigste med betakaroten er faktisk ikke å bli brunest mulig, men å beskytte huden sin mot solbrenthet og soleksem. Good For Me har jo et gigantisk utvalg av forskjellige vitaminer, så hva enn du trenger av tilskudd, så finner du det nok der! Jeg er i hvert fall superfornøyd, og har vært det i flere år nå 🙂  

De har forresten gjort det veldig enkelt i nettbutikken nå, å skille mellom å bestille et enkeltkjøp og melde seg på et abonnement. Enkeltkjøp er kanskje greit hvis du vil teste en gang først, selv liker jeg abonnementet, for jeg har ingen planer om å slutte å spise vitaminer med det første 🙂 PS. Et lite tips! Hvis du melder deg på nyhetsbrevet på forsiden av nettsiden til Good For Me, får du en rabattkode som gir deg 100 kroner i rabatt! 

Hva med deg, hva spiser du av vitaminer til vanlig? 🙂 

14 kommentarer
  1. Betakaroten er min reddende engel på sommeren! Har alltid slitt med soleksem, og betakaroten er det ENESTE som hjelper.

   Har du gitt farsdagsgave i dag? Isåfall, har du noen tips? 🙂

  2. Tar ingen vitamintilskudd 🙂 Tar tranebær når jeg får urinveisinfeksjon, og hvis blodprøvene mine viser det nødvendig, tar jeg Vitamin D om vinteren 🙂

  3. Vitaminreklame på en blogg jeg normalt finner g ø y på en søndag – helt utrolig skuffende og kjedelig.

  4. Heisann!

   Nå er det ikke meningen å reklamere her, kun tipse! Vil bare fortelle deg at jeg har en konkurranse på bloggen min akkurat nå, dersom det kunne være interessant for nettopp deg 😀 Ellers vil jeg ønske deg en fantastisk fin søndag videre, og håper du har hatt ei strålende helg!

   Klem!

  5. Vitaminer er et must 🙂 Jeg tar multivitamin, B vitamin og C vitamin. Utenom dette drikker jeg også Tran!

   Ha en strålende dag 😀

  6. Hehe… det er innmari kjedelig å lese blogger, når samtlige bloggere får tilsendt samme produkt å blogge om og alt er bare et spill for galleriet…

   Uansett så vil mange av de vitaminene du relkamerer for (betakaroten) være skadelige, mange kan gi toxisk hepatitt (gurkemeie kan gi fortykket livmorsvegg) osv.. Lykke til

  7. Hei,

   først av alt, du ser superfresh ut som alltid! 😀 Og du gjør meg glad!

   Jeg vil bare si at dette med kosttilskudd er ekstremt omstridt. Det reklameres for dette daglig, og det er helt utrolig at det er lov. Dersom man stripper kostilskudd-businessen ned til forskningsnivå så finnes det faktisk ikke signifikante data på at f.eks antioksidanter i form av kapsler er gunstig for oss. Det finnes heller ikke signifikante studier som viser at det er skadelig, men de store studiene som er gjort på antioksidantene C, E, betakaroten og selen i høye doser viser at det heller er skadelig enn gunstig. Blant annet er et av resultatene at Betakaroten gir 12% mer lungekreft enn hos placebogruppen – et resultat som gikk i negativ favør i forhold til hva man hedde håpet i forkant av studien.

   Poenget mitt med denne kommentaren er ikke å fronte det ene eller det andre, men jeg ønsker at folk tar frem sin kritiske sans! For effektene som disse firmaene snakker om, er ikke signifikante data. De tjener penger på medisinske budskap og gunstige helseeffekter som ikke er bevist! Og nettopp det gjør meg utrolig trist som brenner for mitt fagfelt der etikken ikke er gjemt bort…

   Om dose eller kombinasjon i kapslene er skadelig eller gunstig for oss vites ikke pr nå, og kosttilskudd anbefales IKKE av fagfolk inntil håndfaste, signifikante bevis publiseres i vitenskapelig litteratur der det settes strenge krav til forskningen som er gjort.

   Så til slutt! Når det gjelder daglig behov og gode kilder til ulike vitaminer og mineraler anbefaler jeg å ta en titt på helsedirektoratets anbefalinger. Anbefalingene endres i tråd med skikket bevisføring!

   Takk for meg, og ha en super dag! 🙂

  8. Tar D-vitamin hver eneste dag! Etter at jeg begynte med D-vitamintilskudd i sommer har jeg nesten ikke vært syk, og for meg som er vant til å være forkjølet annen hver måned så har D-vitamintilskudd blitt helt unnværlig. Tar også magnesium, multi-vitamin med jern og udo’s choice (innimellom) dette er ikke noe jeg må ha, men har det stående og tar i perioder hvor jeg er matlei og lever på makaroni med ketchup.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg