DET BODDE EN BLOND TERRORIST PÅ SKØYEN

OLYMPUS DIGITAL CAMERA HEI. Jeg trengte litt pause. 

Jeg har den gode egenskapen at jeg er ganske flink til å holde mitt eget liv ganske dramafritt. Jeg er sjeldent lei meg for noe som foregår i livet mitt, og føler meg alltid veldig heldig for det. Jeg ligger ikke i sengen og depper over gutter, dumme venninner, framtiden, penger og så videre. Det som får meg deprimert og slår meg helt ut, er alt som skjer i verden nå. Det stopper jo aldri. 

Og med alt som har skjedd og foregår, har jeg ikke funnet det i meg å blogge om smoothies og salater og kaféturer og what not. Jeg har rett og slett sittet hjemme i noen dager og vært lei meg. Jeg har ikke lyst til å at denne bloggen skal være en platform hvor jeg snakker om terror og frykt, det blir man plafret ned med over alt ellers. Selv skal jeg ha en mediepause nå, faen som jeg klandrer noen av mediene for min terrorangst. Men de tjener jo i det minste penger da, i disse tider hvor ingen vil annonsere i avisene lengre. 

Selv om denne bloggen ikke skal handle om slikt, er det én ting jeg har lyst til å si før jeg legger lokk på hele greia og vender tilbake til mitt overladiske, lykkelige og fryktløse smoothie-liv. Og det er viktig. Å være muslim er ikke synonymt med å være terrorist. Muslimene og terroristene står ikke for det samme. Hvis utseende og opphav gjør at du stempler noen, kan vi jo ta en titt på klovnen som drepte 77 mennesker i Oslo og på Utøya for fem år siden. Han var blond, hadde blå øyne, bodde på skøyen og var definitivt ikke muslim. Jeg kjenner flere med blondt hår og blå øyne som bor på Skøyen – det er ingen av dem som dreper en hel gjeng med uskyldige barn. Det er lett å tenke at man er hjelpeløs i kampen mot terror, og at det ikke er noe man kan gjøre. Og i det store verdensbildet er det kanskje ikke det, men i det små og i det lange løp kan medmenneskelighet være en avgjørende faktor med hensyn til rekruttering av unge mennesker til terrororganisasjoner. Godhet, inkludering og integrering er så jævla avgjørende, for det er folk som sitter alene og føler seg urettferdig behandlet og utstøtt av samfunnet som gjerne ender opp med å begå de grusomme handlingene vi leser om. Jeg tror det er viktig at vi har det i bakhodet. Og jeg er helt med på at religion er roten til mye ondt her i verden. Men vi må klare å se gjennom det, og se hverandre som mennesker. Sånn seriøst, for akkurat nå ser det ut som om det går til helvete. Vi mangler liksom bare Donald Trump på tronen nå. 

Ok, det var alt jeg skulle si. Nok depping over verden for nå, man må jo nyte det fine livet man har mens man har det 🙂 

43 kommentarer
  1. WORD WORD OG WORD!

   Jeg skjønner deg godt, det føles dumt og meningsløst å blogge om overfladiske ting når det er totalt kaos og mørke over store deler av verden. Vi er så flinke til å anta og dømme her i dette landet, jeg er GLAD du kastet en lyskaster over det med dette innlegget Ida. Du er – som alltid – fantastisk <3 Du er 1 av 2, som er ekte i denne bloggverdenen.

  2. Godt skrevet! Skulle ønske flere forstod viktigheten av medmenneskelighet, inkludering og integrering.

  3. Eg kommenterar ikkje ofte på bloggar, men her må eg berre legge att ein kommentar for å seie at eg er absolutt heilt einig, og for å takke deg for at du skriv dette. Sjølv er dette også noko eg prøver å seie i samtalar der dette er tema – men det er dessverre ikkje alle som forstår. Derfor er det så utruleg viktig å presisere.

  4. APPLAUS! Jeg kjenner ikke deg ei leser jeg bloggen din, men dette var bra skrevet. Traff spikeren på hodet. Aksept og tilhørighet er nøkkelen. Utestenging, fra samfunn og det sosiale liv er det som skaper radikalisme! Enten det er høyre, eller venstre. Stå på!

  5. AMEN til dette inlegget, Ida!

   Nok en gang treffer du “hode på spikeren” og jeg fikk faktisk tårer i øynene av denne teksten. Tusen takk:) 🙂

  6. For et fantastisk fint innlegg! Jeg blir faktisk glad innvendig av å lese dette! Tusen takk! Vet ikke hvor mange diskusjoner jeg har hatt med folk om akkurat den tematikken du tar opp med at ikke alle muslimer er terrorister! Jeg liker deg så godt som blogger og nå liker jeg deg jaggu enda bedre! Stå på! Du er den beste av de alle!!

  7. Godt sagt! Heilt enig med deg, og det er det nok fleire som er, men alle snakker ikkje høgt om det. Kult at du gjør det! Du virker som ei reflektert og klok dame👍

  8. Dette er sååå sykt WORD!!! Wordeste jeg har hørt på lenge!! Muslim og terrorist = ikke det samme. Dog mange terrorister dessverre misbruker islam som religion.

   Kunne ikke vært mer enig med deg!!

  9. Wow!

   Så bra skrevet 🙂 Jeg leser bloggen din for å underholdes av smoothies og kos, men det ser ikke ut til at det er noe i veien for å satse mer seriøst heller om du skulle få lyst til det!

   M

  10. FOR et flott innlegg og kloke ord! Takk for at du delte dine tanker.. Dine meget fornuftige tanker. 🙂

  11. Kommenterer aldri på blogger, men dette innlegget er som ord fra min munn. Takk. Du er en oppegående og smart jente. Har lest bloggen din siden caffelatte-tidene. Stå på, god sommer.

  12. Åh tusen takk for at du skriver dette. Er helt enig med deg, og er veldig glad for at du fronter disse verdiene. Er så viktig at vi ikke feier alle under en kam, og det du sier om medmenneskelighet og inkludering er så viktig. Stå på, jeg digger deg! 🙂

  13. Hvis man er takknemlig og fornøyd med tingene man får gjøre, er det jo ingen problem å blogge overfladisk mens det stormer litt i verden. Men når de fleste innlegg er i paraplystil så blir det jo som du sier; muligens litt i overkant overfladisk.

  14. Ida, jeg digger virkelig bloggen din. du er virkelig smart og flink til å skrive, er en drøm å lese det du poster her. Men at du er så ydmyk, intelligent og “down to Earth” gjør at du skiller deg ut og jeg kunne ønske flere så bloggen din og alt det bra du formidler gjennom den!

  15. Det er mennesker som deg Ida, som er med på å gjøre verden til et bedre sted! Ikke bare for et kjønn, mennesker med en type hudfarge, mennesker med en tro, mennesker med en type legning etc., men for alle! En av grunnene til at jeg leser bloggen din er at du mestrer kunsten, midt oppi det overfladiske smoothie-livet, å sette søkelys på de viktige tingene! De tingene som teller mer en penger og sosial status, og som mange glemmer i travel hverdag!

   Tusen takk for kloke ord!

  16. Ida, du er god !

   Blir så lei meg når alle muslimer blir stemplet med terror som foregår.

   Tror man må tenke seg igjennom når man tenker alle muslimer er terrorister..

   hallo liksom, ca. 300 ble drept i Irak (hvor de fleste var muslimer) to uker siden.. utrolig trist og hjerteskjærende …

   midt oppi den grusomme verden ønsker jeg deg en god dag <3

  17. Jeg var på utøya 22.juli og blir så utrolig glad når jeg ser at andre oppriktig bryr seg om det fremdeles. Allerede skolestart 2011 var det en jente under minnestunden til skolen min som spurte vennene sine om vi ikke var ferdig med å snakke om dette enda. Jeg er ikke ferdig. 22.juli 2011 er en del av hver eneste dag for meg. Psykologene og andre spesialister som uttalte seg i radio og media snakket om at det kunne gå så mye som 1 år før hverdagen vår ble som normalt igjen. Så langt har jeg mistet fem år. Mange snakker om at man må leve som normalt og ikke la terroristene vinne ved å begrense sin egen hverdag. Men de som sier slikt aner ikke hva det koster.

  18. selv er jeg muslim og er helt enig med deg det motsatte islam ber om fred ikke hva disse idiotene driver med drap og div det er ikke mennesker engang

  19. Så utrolig enig! Og tenker at selvom bloggen din ikke handler om disse temaene så er det helt fint, og veldig viktig, at du skriver ting som dette. Du har mange lesere og kanskje når du noen som ikke hadde tenkt på det sånn før. Tusen takk! 🙂

  20. Det er også viktig å huske på at det faktisk er færre terrorangrep nå en det det har vært på MANGE år.

  21. Takk Ida. Jeg er selv muslim og hver gang en idiot sprenger seg i lufta biter jeg tennene sammen. Skal jeg liksom forsvare meg selv nå også å si klassikern “islam har ingenting med det å gjøre” … jeg trenger ikke å forsvare meg selv egentlig, for det er ikke Meg og det er ikke islam, det er en gjeng med tapere som ødelegger for hele verden. Både muslimer og ikke muslimer blir drept av IS. De er udyr og ikke mennesker for det er ingen religioner som rettferdiggjør dette.

   Uansett, du er flott og ærlig og kanskje Norges mest reflekterte blogger. God helg!

  22. Tusen takk for innlegget! Det er så godt å se at du kaster lys på et så omtalt tema, og setter det opp slik du gjør! 🙂

   Hilsen ung muslim

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg