HVA KAN VI GJØRE PÅ NYTTÅRSAFTEN?

Jeg har ikke engang orket å nevne det her inne på bloggen, men i julen har jeg vært så syk at jeg seriøst har vært nødt til å reflektere over min egen karma. Hvem er det som drar på seg en heftig bihulebetennelse bare noen dager før avreise til Hawaii?! Er det lov? Jeg har vært inne på tanken om å avlyse hele turen. For forrige gang jeg fløy med tette bihuler var smerten uutholdelig, og jeg fikk kronisk dotter i ørene. Jeg er blitt vant til de dottene nå, men jeg har liksom ikke lyst til å forverre det. Dessuten har jeg vært nødt til å akseptere at jeg kommer fra en liten by hvor det ikke akkurat kryr av privatklinikker. Jeg prøvde å dra på legevakten, men å sitte som nummer 300 i køen og risikere å bli smittet av enda mer – nei takk. Men takket være en pappa som lager verdens sterkeste ingefær-te, en mamma som fikser nesehorn med saltvann og en lillebror som kjører til apoteket midt i juleselskapet, begynner jeg å bli litt bedre. Eller. Om morningen er jeg tett og jævlig, mens på kveldene føler jeg meg nesten frisk. Det er også grunnen til at jeg har tenkt å døgne i natt, før jeg skal reise til Gardermoen. Å sove, våkne og bli frisk på nytt er bare helt meningsløst. Dessuten er det ingenting feil i å være litt trøtt når man skal reise i 24 timer!  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset Prøver å være optimistisk, og jubler egentlig bare av at jeg ikke har vondt i kinnbein og øyehuler lengre. Nok om meg og mine bihuler! Jeg er sikker på at du har dine egne, og ikke syns at mine er så veldig interessante. Selv om mine er ganske interessante, fordi jeg har en visdomstann som vokser inn i bihulene. Ok, takk for meg. 

Over til noe annet! Jeg lurer på om det er noen av dere som har feiret nyttårsaften på Hawaii før? Det er et stort luksusproblem, men vi har ingen planer på nyttårsaften. Og det hadde jo vært gøy å feire på skikkelig vis, når vi er på et helt nytt sted. Vi er helt blanke, så setter uendelig stor pris på tips! 

36 kommentarer
  1. Prøv å få tak i Rinexin. Det er reseptbelagt, men ikke noe heavy legemiddel i det hele tatt. Hvis du har en grei fastlege så kanskje han/hun kan ringe inn resept for deg uten at du må ha time. På legevakt slipper man ofte ikke til med sånne problemstillinger, ettersom det er lite alvorlig og man helst ikke skal behandle med antibiotika. Bihulebetennelse går jo over av seg selv, men det er noe drit når man skal fly. Rinexin hjelper litt ihvertfall. Kanskje du kjenner noen som har en boks liggende? God bedring og god tur!

  2. Jeg bodde i Honolulu i to år og vil anbefale å kjøpe billetter til Rumfire (Waikiki), da har dere kjempe god utsikt til fyrverkeriet og de har gode drinker. Eller prøve arrangementet på Aloha Tower Marketplace (downtown), da må dere prøve maten i de forskjellige foodtrucks. Så god mat og dere ser også fyrverkeriet i Waikiki. God bedring!

  3. Maria: kastet meg over telefonen og ringte til Volvat med en gang jeg så kommentaren din, hehe. Så nå ser det ut til at det ordner seg, tusen takk for tips! 🙂

  4. Hæ? 😮 har du en visdomstann som vokser inn i bihulene? Hvordan funker det?? 😳😫 sliter konstant med bihulene, og har en testrunde nå med en spesiell nesespray.. Men jeg har også veldig vondt der jeg ikke har trekt ut siste visdomstann. Kanskje jeg har det samme 😐

  5. Kamilla: ja, tannlegen min sier så. Jeg vet ikke så mye om det, men jeg dro dit for å trekke visdomstannen og han ville ikke gjøre det, fordi han sa at det kunne komme til å føre til at jeg ble oftere syk. Veldig merkelig! God bedring til deg <3

  6. Hei! Jeg feiret på Hawaii for noen år siden. Det er fellesoppskytning av raketter ute på havet, slik at alle samler seg på waikiki beach og ser på rakettene sammen! for et show!! Det anbefales på det sterkeste. Ellers er en kveld i paradise cove til å anbefale, men vet ikke om de har noe spesielt opplegg på nyttår. God tur!

  7. Hei Ida! Du bør være forsiktig med å fly når du har bihulebetennelse. Jeg er selv flyvertinne, og har gjort det en gang for mye.. Som du selv sier, det er forferdelig vondt og det kan resultere i at trommehinnen sprekker ettersom man ikke klarer å utligne trykket ordentlig. Rhinexin fungerer, men det er ikke anbefalt å ta over lengre tid ettersom det tørker ut alt av slimhinner i kroppen. Forstår at du gjerne vil til Hawaii, og da kan Rhinexin være greit for en kort periode. Vær bare litt obs på at Rhinexin ikke lenger er lov å selge i USA. Noen gode tips, er å ta med nesespray og Paracet, tyggegummi kan også hjelpe litt. Det kommer til å gjøre vondt, (som regel verst under landing) men forhåpentligvis lindrer Paracet og Rhinexin noe. Puss nesen og ta nesespray ca 30min før landing. Da får du best virkning av nesesprayen under landing, som som regel er det mest smertefulle. Lykke til, god tur og masse god bedring!

  8. Hvis du sliter med bihulebetennelse ville jeg anbefale deg å gå til øre, nese, hals spesialist. Jeg har selv vært plaget med det i mange år og til slutt stakk legen hull på en tett slimhinne i nesa. Høres veldig ekkelt ut, men det er veldig raskt gjort og har aldri vært plaget med det siden. God bedring og god tur!

  9. Rinexin hjelper virkelig meg. Har slitt med dott etter fallskjermhopping i flere måneder, etter jeg fikk rinexin er alt blitt åpnet opp. Håper du får tak i det før turen. God tur ❤

  10. Hei, uff det var jo ikke bra, håper du kommer deg raskt på bena! Om du er i Waikiki pleier man å samles på stranden og se på fyverkeri som skytes opp fra vannet, så ubeskrivelig vakkert! God reise og god bedring!

  11. Du MÅ hvertfall ha med deg nesespray til flyturen som åpner opp litt!! Jeg fløy for en måneds tid siden med tette bihuler og fikk lære på den kjipe måten hehe – sprakk trommehinnen og det var seriøst det vondeste jeg noen gang har opplevd! Men det er pga trykket så hvis du letter trykket med masse nesespray burde det gå! Nå går jeg på rinexin som jeg så noen skrev om over her! Fremdeles ikke frisk heh. God tur da!!

  12. Lov meg at dere står opp grytidlig en dag og går opp til Diamond Head for å se soloppgangen! Gjorde det når jeg var på Hawaii for 3 år siden og det var helt fantastisk! På veien ned igjen gikk vi innom en liten kafe på siden av veien og spiste det de påsto var Hawaiis beste acaibowl, helt magisk start på dagen til tross for at vi måtte stå opp før kl 5 på morgenen 😀

  13. Rinexin ✌ (PS. Ta med masse papirlommetørkler. Rinexin gjør slimhinnene dine tynnere noe som gjør at puss og drit kommer lettere ut. Med mindre du har lyst å svelge 7 dl snørr da… :/ )

  14. Jeg pleier å dra på legevakta i Horten selv om jeg bor i Tønsberg. Der er det mye mindre folk og man kan bestille time. Kos deg på tur!

  15. Uff, god bedring! 🙂 har forøvrig aldri hørt om noen som er så ofte syk som deg, stakkar.. kanskje du burde ta noen blodprøver og sjekke at det ikke er noe vitaminmangel, eller andre ting det kommer av 🙂

   God tuur! 🙂

  16. Skaff deg resept på Nasonex, og spray den på tvers inn i nesa, mot ørene. Tar alltid bihulebetennelsen for meg!

  17. Vet ikke med nyttårsaften, men dere må innom Bonfire! Verdens koseligste sted med helt nydelig utsikt 😊 kos dere glugg!

  18. På hotellet “ilikai” har de en restaurant i øverste etg. Ikke så kjent, men fantastisk mat og flott utsikt. Kan virkelige anbefale den. Ellers er nyttårsfesten på “Nashville” i Waikiki ofte veldig bra. Så lenge du ikke har noe imot erkeamerikansk! 🙂 ellers vil jeg anbefale en frokost på “bogarts”.. de har virkelig øyas beste acai bowls og “kona bredere” i Hawaii kai er også toppen!

  19. Hei! Nå er jeg litt usikker på hvor på Hawaii dere er på tur, men jeg har vært i Waikiki, og da kan jeg anbefale Rumfire. Det er en restaurant, men blir utested på kvelden. Ligger rett ved stranden 🙂 så sykt misunnelig på dere, haha! Kos dere videre 🙂

  20. Åhh, kjenner til visdomstenner med røtter i bihulene, vi er visst av de få “heldige” utvalgte 🙁 Håper flyreisen gikk fint.. Kos deg masse på Hawaii!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg