JEG HAR ALDRI OPPLEVD MAKEN

Processed with VSCO with a5 preset Jeg har bare vært på Hawaii i et og et halvt døgn, men jeg er allerede helt målløs over folkene her. De er så vennlige og gode at jeg aldri har opplevd maken. Og det gjelder ikke bare servitøren som lever av tips eller pikkoloen som sleper kofferter jeg snakker om. Hvert eneste menneske vi har møtt her, utstråler så mye godhet og vennlighet at jeg blir helt satt ut. Fremmede mennesker som smiler og sier hei. Slår av en prat. Ønsker deg så inderlig en fin dag videre, når du går ut av heisen. Spør om hvem du er og hvor du er fra. Alle biler stopper for deg, selv om det ikke er noen fotgjengerovergang. Vi har opplevd flere ganger at folk stopper og venter med å gå forbi når vi tar bilder av hverandre på gata. Og det gjør de med et smil – selv om vi selvfølgelig blir brydd av det og vinker dem forbi. Man føler seg ikke i veien når man spør om veien.  Processed with VSCO with a5 preset I går var jeg skikkelig uheldig og mistet lommeboken min i en taxi. Helt håpløst å miste alle kort jeg eier i tillegg til nettbankbrikken. Jeg fikk heldigvis ringt banken og sperret alt, men da jeg ringte taxisentralen ble jeg skikkelig overrasket. Sjefen forklarte at de hadde tusen taxier og at det ikke var sikkert det var deres selskap jeg hadde kjørt med – men selvfølgelig skulle han sende ut en melding til alle taxisjåfører og be dem om å lete etter lommeboken. Se for dere Oslo Taxi gjøre dette. Tror ikke det, nei. Etter noen timer ringte telefonen på hotellet, en taxisjåfør hadde funnet lommeboken min! Lykke på jord. Verdens snilleste taxisjåfør kom kjørende med et smil, leverte lommeboken og sa at nå kunne jeg dra og shoppe videre. Jeg hadde bare 14 dollar i kontanter i lommeboken, og ba ham om å parkere så jeg kunne gå i minibanken og ta ut mer penger til ham. Det nektet han. No no no, you go shopping instead!  Processed with VSCO with a5 preset Å være snill og god mot medmennesker virker som en selvfølge her. Jeg blir nesten flau over at jeg blir satt ut av det. At jeg får gåsehud og blir rørt når folk er snille mot meg uten grunn. En ting er i hvertfall sikkert: jeg skal la det smitte over på meg mens jeg er her. 

Her nærmer klokken seg 7 om morningen, og vi har vært oppe noen timer allerede. Jeg trekker tilbake at vi ikke er blitt rammet av jetlag, haha. Det er fremdeles mørkt ute, men vi skal gjøre oss klare til frokost. Ønsker alle en fin dag! 

13 kommentarer
  1. Hei Ida, kan ikke du plis si hvor du har kjøpt den rosa badedrakten din? Kos dere i Honolulu, studerte der for noen år siden. PS: på Hilton hotellet på Waikiki har de pingviner i Hagen 😍

  2. Åh, nå fikk jeg lyst til å dra til Hawaii, ikke på grunn av den åpenbare flotte naturen, men kulturen du beskriver virker helt fantastisk <3

  3. Ja det må være litt av en forandring når man er vant til nordmenn, haha! 🙂 Utrolig koselig med så vennlige mennesker! Fikk lyst til å flytte dit, haha. Håper på masse innlegg fra turen deres!

  4. Anonym: nei, jeg må bruke Kristina sitt kort og overføre til henne. Jeg sperret heldigvis ikke nettbankbrikken 🙂

  5. Tine: ja, det er helt herlig å være rundt folk her 🙂 lyst å tilbringe noen måneder her for å si det sånn <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg