1000 KRONER RIKERE

Processed with VSCO with a5 presetVi har fryseren full av kjøtt – en setning jeg ofte hører når middagsplanene skal legges. Nå føler jeg nesten for å påpeke at samboeren min ikke er gjerrig, han har bare en økonomisk sans som jeg ikke er i nærheten av. Da vi fant hverandre, ble restaurantforbruket mitt og sløsingen min mer enn halvert. Jeg har nesten sluttet å tenke på taxi som et naturlig plaster på såret, når snøen daler og regnet pøser. Her om dagen ukeshandlet jeg – nytt for meg, som nærmest har handlet én grønnsak om gangen.

Uansett. Husker du innlegget hvor jeg fortalte om min første matforgiftning med ny kjæreste? Vi hadde spist dette berømte kjøttet i fryseren, som han var så fornøyd med å ha hamstret på salg da sommeren var på hell. Etter den dagen har jeg vært livredd for kjøttet i fryseren. 

I går ville han at vi skulle bruke kjøttet i fryseren til å lage fajitas. Jeg var dritnervøs, der jeg stod og rørte rødløk inn i guacamolen. Hvis jeg blir dårlig igjen får du dra og overnatte hos en kompis, sa jeg. Jeg lover at du ikke blir dårlig, det var ikke kjøttet, svarte han. Jeg lot meg ikke overbevise, og spurte: vedder du 1000 kroner på at ingen av oss får diaré? Det gikk han selvsikkert med på. 

Jeg spiste vegetarfajitas i skjul. Hver gang en kjøttbit ramlet inn i munnen min, sa hjernen stopp. Så jeg spyttet diskrét ut, og skyldte på hard bit de gangene jeg ble oppdaget. Ikke noe galt med det kjøttet her, kjempegodt – sa han og spiste videre med god apetitt. 

Gjett hvem som har sitti på do i hele dag. I skrivende stund skulle vi vært sammen på en julefest, men her sitter vi. Kjøttet i fryseren er blitt til kjøttet i søpla – og jeg? Jeg er 1000 kroner rikere Processed with VSCO with a5 presetDet er ikke alltid det lønner seg å være den økonomiske, eller hva? Vi ler mye da, hvis noen lurer 😉 

Nå skal jeg ta med meg pasienten til sengs og tvinge ham til å se på The Handmaid’s Tale med meg. Begge er skeptiske etter å ha sett traileren, men sånn som vi sluker serier for tiden, kan vi virkelig ikke være kresne. Nattinatt :-))

43 kommentarer
  1. Haha, dette innlegget fikk igang smilebåndene igjen, ikke verst med tanke på hvor kjipt jeg har det for tiden 😄 kjedelig at det er på samboeren din sine vegne, men jeg tar det jeg kan få 😄 er utrolig hyggelig å se at du har det så bra for tiden, Ida ❤️

  2. HAHA dette at du fikk deg kjæreste har virkelig gitt en ny swung over bloggen😂 måtte jeg være så heldig som deg Ida, som tydeligvis har funnet en så god match. Kanskje ikke alt håpet er ute for meg heller?

   Ellers J A; dere må se Handmaids!! Da siste episode rullet over skjermen ville jeg bare ha mer! Og jeg og var skeptisk i starten. Men guri såå spennende.

   PS: virker som at kjæresten tillater mer av seg selv på bloggen; det kan du hilse og si at er veldig gøy for oss gamle, faste lesere:) er jo litt gøy å få innblikk i han som målbandt prinsessa😏

  3. Maria: Hei Maria 😀 Altså, hvis det fantes noen for meg, så finnes det noen for alle. Jeg har på mange måter funnet den mannlige utgaven av meg selv, og det trodde jeg virkelig ikke var mulig 😉 Stor klem <3

  4. Oda: finnes det regler?? Please opplys oss! Selv om det sikkert ikke blir noe mer hamstring, hehe. Takker på pasienten sine vegne <3

  5. Anonym: så én episode i går, og fytti så kvalm jeg ble! Men har veldig lyst til å se videre 🙂

  6. Haha, så vittig… eller skal jeg si shitty? Tipper den tusenlappen i alle fall ikke skal gå til dopapir.

  7. Hei, hvis man handler kjøtt på rema så har det en sånn datoindikator som også tar høyde for temperatur slik at man kan se om kjøttet fortsatt er spiselig når man tar det opp igjen av fryseren 🙂

  8. “Handmaid’s tale” er byyyyy far noe av det aller beste jeg har sett. Dystopisk til fingerspissene, men wow.

  9. Jeg må le! dere er jo herlige da!

   Fant selv ut for noen uker siden at kjøttet som fryses har egen dato, og «spiselig» dato etter nedfrysing. I tillegg til temperatur 😂 lurt å sjekke opp! Er litt skeptisk på fryst kjøtt selv, etter flere uhell her i hus også 🙈

  10. Hvis dere ikke har sett stranger things på Netflix må dere bare se det! Noe av det beste og mest spennende jeg har sett på lenge, den serien har virkelig alle elementer som skal til for å være en knallsuksess! 😀

  11. Tabellen forutsetter god kvalitet på kjøttvaren ved nedfrysing, lav innfrysingstemperatur, moderate mengder som fryses ned av gangen og at innpakkingen er som anbefalt. Tabellens tidsangivelser tar utgangspunkt i førsteklasses vare og riktig behandling ved innfrysing.

   Type kjøtt:Holdbarhet i fryseren:

   SvinekjøttMagert: 6 måneder

   Med fett: 3 måneder

   Storfekjøtt10-12 måneder

   Kalvekjøtt6 måneder

   Lammekjøtt10-12 måneder

   Reinsdyrkjøttover 12 måneder

   Saltet kjøtt med mye fett2 måneder

   Kylling4 måneder

   Kalkun1-2 år

   Kyllingkjøttdeig2 måneder

   Medisterdeig3 måneder

   Kjøttdeig/ karbonadedeig4 måneder

   Pølser3 måneder

   Spekemat6 måneder

   Innmat3 måneder

  12. Hahhahaha! Nå lo jeg så godt at jeg som aldri kommenterer bare måtte! Du er kul! Synes det er kjempe koselig med kjæreste oppdateringene dine! Jeg kjenner meg SÅ igjen at det er helt latterlig!

  13. Haha! Dere virker så herlige. Jeg får ikke sove og lo så høyt av dette innlegget at jeg vekket personen ved siden av meg. Du er, uten tvil og med god margin, min favorittskribent.

  14. Andrea: Takk for det, hehe! Jeg ga den tilbake, fikk så dårlig samvittighet. Var tross alt han som ble syk også 🙁 <3 Linken er videresendt!

  15. Dere burde sjekke ut reign 😀 spenningsfylt serie uten tvil, ikke helt autentisk til den tiden som den er ment å forestille – men tror det er like greit!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg