NÅR HAN BER MEG OM Å VÆRE MER SPONTAN

Jeg er sjefen over alle sjefer, når det kommer til å la vinteren ta knekken på meg. Jeg blir en latsabb i minusgradene.

Kjæresten min har vært litt  meg, hva angår å “sløse” bort kveldene i sofaen foran en serie. Jeg er 100% overbevist om at han setter like stor pris på det som meg, men så scroller han Instagram hvor alle har så aktive og vellykkede liv, og føler at vi burde vært litt mer sånn. Så da skylder han på meg, for at vi blir inne. Lager mat. Ser på serie. Spiser is med en halv tube karamellsaus på toppen. Det er kjekt å ha noen å skylde på. Sist jeg sjekket så hadde han to ben, som fint kunne bært ham bort på SATS, om det var der han hadde mest lyst til å bedrive kveldskos.

Jeg har prøvd å forklare at de fleste har et kjipere og mindre sosialt liv nå på vinteren. Vi er ikke mislykka fordi vi sitter hjemme og ser på TV. Og folk på Instagram er ikke så aktive som det ser ut som. Det finnes faktisk mennesker som tar på seg turtøy for å ta et bilde, for så å hoppe inn i joggisen igjen. Man kjenner jo noen sånne.

Men jeg vil jo, jeg også. Trene, være sosial, gå turer, finne på morsomme ting og så videre. Terskelen er bare så innmari høy når det er vanskelig å  ute. Her om dagen sklei jeg halvveis under en taxi, og jeg bare: der har vi grunnen til at jeg tar mye taxi om dagen. Klarer faen ikke å gå en gang. 

Og siden jeg også vil, bestemte jeg meg her om dagen for å ta litt ansvar. Researchet, avtalte, booket og tenkte ut hyggelige aktiviteter resten av uken. Midt i researchen kom jeg over en annonse hvor det stod at det snart går an å fly DIREKTE fra Oslo til Mexico. Som den flypysa jeg er, har jeg lenge irritert meg over at det gjerne tar 48 timer å komme seg til Mexico.

Så jeg ble selvfølgelig helt vill i nikkersen, og kapret to billetter med det samme.

Da billettene var booket, innså jeg at det var litt vel bossy gjort. Bestille kjæresteferie uten å engang lufte det for han som er kjæresten min. Men så valgte jeg å klappe meg selv på skulderen, og repeterte en setning jeg ofte får høre fra flere hold: det er viktig med litt spontanitet. 

Regner med at det i hvertfall er én som kommer til å slutte å be meg om å være mer spontan. Spesielt midt på vinteren, når det store internettet er så fullt av fristelser og gode tilbud.

Tenk at vi skal til Mexico da, gitt!

Med vennlig hilsen spontaniteten sjøl

71 kommentarer
  1. Haha så fantastisk bra! Ønsker dere en god tur til Mexico februar 2019 🙂 og en god uke selvfølgelig, til tross for minusgradene og metervis med snø som jeg er så mektig drittlei av 🙂 🙂 Stor klem!

  2. Haha! Så morsomt! Hvilket selskap bestilte du med? Finner ingen direkte fly og lett etter kortere flyturer dit selv!

  3. Kjøper du biletter til dere, uten å spørre han først også må han betale for sin billett selv?? 😛

   1. JA, jeg kjøper da ikke gaver til nesten 30.000 når det verken er jul eller bursdag! Forsåvidt ikke da heller ;p

  4. Haha! Så kult! 😄 men til opplysning så fløy jeg direkte fra Oslo til Mexico i 2013! Med Thomas C. Trodde det var mulig enda, men kanskje ikke. Uansett: goood tur! Mexico er herlig!

   1. Deilig da 😀 Jeg trodde det var helt nytt, har ikke funnet noen bra flights de siste årene. Men takk 😀 Bare litt under ett år igjen nå, haha <3

  5. Jeg fløy direkte til Mexico for 5 år siden. Mexico er fantastisk! Nå har dere noe å se frem til! 😀 God tur, litt sånn på forskudd!

  6. Haha har skjønt at mange dør litt hver dag av denne vinteren, mens jeg er helt frelst, KUN pga langrenn! Etter at jeg kjøpte meg ordentlige ski, lærte meg litt basic teknikk, og gikk til innkjøp av en god del teknisk ullundertøy har jeg virkelig lært meg å elske vinteren. Det å suse avgårde i iskald vinterluft, på stadig lysere kvelder ER virkelig helt magisk! Super trening, og avslapping for hodet 🙂 Ikke for å høres ut som en irriterende supernordmann, kun et lite tips fra ei som har lært seg å like minusgradene uten
   å måtte spamme Insta av den grunn <3

   1. Duu, jeg skal love deg at DET skal jeg gjøre neste år også <3 håper jeg kan bli glad i vinteren jeg også :* klem

  7. Hahahah, altså jeg ler så jeg griner😂 skikkelig relationship-goals! Jeg har blitt så utrolig lei av at alle bloggere skal gi ut bok, men kan ikke du være så snill å vurdere det? Ingen, og da mener jeg INGEN, skriver bedre enn deg. Det går ikke et eneste innlegg der jeg ikke ler av ett eller annet. Kos dere i Mexico, i 2019😂👍🏼 god tirsdag videre fine, morsomme du!

   1. Nåå ble jeg glad kan du tro 😀 jeg har kjempelyst å skrive bok, men helst en roman da. Krysser fingrene for at jeg får tatt meg sammen en vakker dag. Og takk det samme <3 <3 stor klem 😀

    1. Ohoh, jeg har en fantastisk ide! Du kan skrive en humorbok, med tegnehanne som illustratør😀 Dét er drømmen det!

    2. Åhh slenger meg på denne, vær så snill og skriv bok en gang! Vet om en god del som hadde kjøpt boken din isåfall 😀

   1. Vi har ikke booket bosted, men tenker at vi skal bo på 2-3 forskjellige steder. Stedet på linken var nytt for meg, men den er nå lagret, så takk skal du ha 😀 <3

  8. Haha! Ler mye av deg 😂 Digger at du tar han på ordet.

   Jeg skjønner deg utrolig godt. Jeg har prøvd å bli vintermenneske, men det ligger virkelig ikke for meg… Eller når som jeg har hytte tilgjengelig og bakken rett utenfor har jeg begynt å få sansen for slalåm, men jeg skal helt ærlig innrømme at jeg er bedre på afterski enn andre ski.
   Jeg har vært værfast i senga med serie nesten hele helgen og starten på denne uka pga kulde!

   God tur til Mexico 😉 (når den tid kommer)

   1. Så gøy med slalåm da, det har jeg ikke gjort siden barneskolen :O skal prøve meg på å være et vintermenneske neste vinter, så får vi se hvordan det går 😀 du må si fra hvis du har noen gode serietips <3 klem til deg!

  9. Haha, jeg ler! Du er så morsom Ida! Jeg slenger meg på den over her; jeg håper du gir ut bok en dag! Og håper kjæresten innerst inne ble glad for tur til Mexico da!😂

  10. Hei! Så herlig gjort;) Hadde det ikke vært for røket korsbånd og snarlig operasjon hadde jeg gjort det samme!! Bestilte tur gjennom TUI til Mexico med direktefly i 2016; for å si det sånn…GLED DERE!! Bodde i Playa del Carmen, helt nydelig! Og hurramegrundt for spontaniteten!!
   Klem Kristin

  11. Alltid likt bloggen din, men nå for tiden digger jeg den litt ekstra! 🙂 Fordi du har blitt så flink å oppdatere, blir alltid så glad når jeg kommer inn her og ser at det er et nytt innlegg. Og dette innlegget var bare ekstra artig, elsker spontanitet, et år i forveien 😉 Akkurat slik jeg også kunne funnet på 😀 Ta han på kornet, fantastisk!
   Fortsett med den gode jobben du legger ned, som gir glede til oss lesere i hverdagen 🙂

  12. Mexico er supert i februar! Akkurat varmt nok (3o grader ca) og ikke noe regn eller orkaner i sikte! Fantastisk flott feriested; nydelig mat, trivelige folk, fantastiske strender, ja.. bare åhh!!!! Heldiggris! 🙂

  13. Skal det være, så skal det være! Haha. Spontaniteten lenge leve!! Leste litt fort et lite sekund og lurte på hva han la i at han skulle være Maja i krysset kl 17. Men så leste jeg en gang til å forsto litt mer.. haha. Du er herlig, Ida! Håper du har en super dag 🙂

   1. Dit skal vi, men hvor mange dager syns du man trenger der? Fra andre har jeg hørt at 2 dager holder 😀

    1. To dager er sikkert nok! (Har bare vært på dagstur selv). Øya er liten med mange turister. Men nydelige strender! Går hurtigbåt fra Cancun, så enkelt å komme seg frem og tilbake.
     Anbefaler også dagstur til Tulum! Og Xcaret om du liker opplevelsesparker!

     Hele Yucatan-halvøya er selvsagt sterkt preget av turisme (særlig fra USA), så de store luksushotellene kan bli litt overload med “american family high on guaccamole”-vibber… men tåler du det, er det utrolig mange flotte hoteller med fantastisk service, spa og mat.

     Å, elsker Mexico! <3
     Har vært der ca 10-12 ganger (er gift med en mexicaner).

     1. Takk for tips 😀 <3 Ser du skriver dagstur til Tulum, men hva tenker du om å bo der mesteparten av ferien? Stor klem

  14. Haha, Gud jeg må le 🙂 Hvis noen sier at du ikke er morsom fordi du er i et forhold så får de ta på seg brillene og lese en gang til 😉 Jeg er ikke mest ivrig på kommentar fronten, men syns det burde sies; du er en artig dame, og det er alltid underholdende å lese bloggen din. Du beskriver hverdagen din på en så underholdende måte at det alltid er en fryd å lese uansett om det måtte være et generelt sett positivt eller negativt innlegg 🙂
   Dere må kose dere masse på tur! misunner han spontaniteten din 😉

   1. Yeyyy, det ble jeg glad for å høre 😀 <3 Fortsatt den samme, bare med en fyr i bagasjen! Hehee. Og tusen takk! Begynner å pakke i november, for SÅ spontan er jeg jo heller ikke. Klem til deg!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg