SALAT HELE UKA

Reklame: inneholder reklamelinker

FOOD CHALLENGE: SALAT HELE UKA

SALAT. Finnes ikke et annet ord som gjør meg mettere enn det. Rart hvordan jeg uten problemer kan trøkke i meg en hel pizza eller to doble cheeseburgere. Prøv å sette en salat foran meg, og jeg forvandles til en småspist spurv.

Men over til poenget: her hjemme har vi bestemt oss for å ha ukentlig food challenge. Altså et nytt tema for hver uke – vi skal i hvertfall prøve. Det var samboeren min sin idé, og han syns den var fantastisk. Og jeg ser noe positivt ved det jeg også. For det første, så er jeg garantert  å oppdage nye retter. Lære meg å lage noe nytt. For det andre, så er det høy sannsynlighet for at man kaster mindre mat. Skal man lage mat i samme gate som dagen før, har man gjerne noe i kjøleskapet man kan bruke. Win!

Spisebrikker HER Vase HER Tallerken HER

Food challenge it is, og denne uken kickstarter vi altså med SALAT-UKE! Sverger, jeg var mett da jeg våknet mandag morgen. Haha! Én ny salat til middag hver dag. Skal sies at Danmarks-turen vår gjorde at første salat-dag ikke ble så godt planlagt. Men vi fant da noe hos mini-Kiwien, som heldigvis var åpen på helligdagen. Jeg døpte den helligdagssalaten, og lovte meg selv å planlegge resten av uken bedre. Det har jeg foreløpig ikke gjort (er jo så mett).
Quote samboeren min: vil du ha et lite tips til salat-fotografering? Ta bilder før du blander salaten sammen. Javel, tusen takk til salatfotografen.

Hvis food challengen blir vellykket, skal jeg lage et samleinnlegg med alle salatene. Selv om man ikke skal ha salat-uke, så er det jo alltids kjekt med tips til gode salater!

Hva består din favoritt-salat av? I dag vurderer jeg å lage en asiatisk salat, uten at jeg vet hva den skal inneholde 😀 

84 kommentarer
  1. Stina.blogg lager veldig mye lekre salater

   Eg liker alt fra en digg middagssalat: poteter, egg, reker, tomater,løk,ost, paprika, agurk, reddiker og hva du enn måtte finne på, men potetene og eggene skal være litt lune.

   Til enkle salater for en
   reker, egg, ost, tomat
   husk at fruktsalat er også salat 😀
   Eller blande frukt i salaten..nå er visst jordbær veldig populært

   Lykke til 🙂

  2. Salma, mango, avokado, rødløk, chili, tomat, koriander, sesamfrø og soyasaus 🙂 Fresht og godt. Egner seg godt på bilder som pokebowl også 😉 Husk å velge sorte sesamfrø for enda bedre bilder! Ta gjerne litt fersk eller syltet ingefær ved siden av.

  3. Jeg har hang-up på en skikkelig digg salat som jeg godt kunne spist hver dag😆 dette blir mellom 2 og 4 porsjoner (den holder seg godt noen dager i kjøleskap)
   – 2 store søtpoteter som skrelles og kuttes i små biter. Ta de i en plastpose med en skje olje, salt og pepper. Rist for å få dette jevnt fordelt og stek de deretter i ovnen til de er litt crispy.
   -2 porsjoner ferdigkokt quinoa
   – en stor pose ferdigkuttet og vasket grønnkål. Hell en ss olje over grønnkålen og ‘masser’ oljen inn; da blir ikke kålen så tørr og stusselig.
   – et glass fetaost (ikke all oljen).
   – dressing: to ss olje fra fetaostglasset, en ss honning og saften fra en halv sitron. Man må smake seg til litt; bør smake litt søtt med et kick av surt:)

   Bland alt sammen og server!

  4. Så god ide! Grillet paprika er et must i mine salater! Så lett og lage og såå godt! Gjerne sammen med grønn salat/baby leaf mix, avokado, egg, mais +++ det man måtte ønske, og med gresk dressing mix (fra knorr) blandet med rømme! Yummi!

  5. Du mååå prøvde denne dressingen:
   2 ss dijon sennep
   1 ss honning
   3 ss god olivenolje
   litt salt og pepper

   Jeg pleier å blande det i et tomt sennepsglass og bare riste det sammen. Det smaker sååå godt at man nesten blir sulten av å se en salat 🙂

  6. En av favorittsalatene mine som jeg ofte har med på jobb er søtpotetsalat! Steker en søtpotet i små båtbiter med godt krydder, så når de har kjølnet litt blander jeg inn ruccola, litt vårløk, agurk, cherrytomater og fetaost! Den er god som vegetar, og også veldig god med enten spekeskinke (da smaker den nesten som grillmat) eller chorizo! Lykke til med salatuke! 😀

  7. Oi, for en spennende challenge! Jeg er motsatt og sliter med at jeg ikke blir ordentlig mett av salat, men denne elsker jeg;

   – Spinat
   – Rødløk
   – Avocado
   – Quinoa
   – Kylling
   – Granateple
   – Fetaost

   Du kan jo også ha oppi alt annet du syns er digg, men denne kombinasjonen er jeg veldig glad i 😀 Også er jo tacosalat en sikker vinner, min favoritt er vegetar og består av ris, svarte bønner, hjemmelaget salsa (tomat, rødløk og koriander), guacamole, rømme og ost, evt litt salatblader. Håper du vil dele oppskrifter etter hvert uansett om dere klarer det eller ikke!

   1. Åh ja, tacosalat blir det i hvertfall i løpet av uken 😀 Takk for innspill <3 (og jeg blir ikke ordentlig mett jeg heller, bare psykisk mett, hehe)

  8. Den beste (!) salaten (er absolutt ingen salatspiser selv, men denne er fantastisk): Spinat, søtpotet (bakes i ovnen, google it), granateple, fetaost, pinjekjerner og rødløk. Bland alt sammen og hell over olje eller annet dersom du liker det. Altså, du må prøve! I tillegg er den vegetarisk, mmmmm 🙂

  9. Grønn papaya salat med usaltede peanøtter, et hav av thai-basilikum og koriander. Mmmm. ❤️ Kan serverer med kyllingklubber stekt i kokosmelk.

  10. Brokkoli er overraskende godt i en salat. Rå altså! Og salat kan jo være godt, så lenge man har litt gode dressinger til 🙂 Kylling med balsamico for eksempel.

  11. Jeg pleier å koke kyllingfilet sammen med en kraft (bruk pulled chicken oppskriften til Trines matblogg), og egg, mais, agurk, oliven, eple, middelhavssalat og quinoa som jeg koker med curry og kyllingfond 😁👏👏

  12. Hahaha kjenner meg så sykt igjen i salat-mett! Mitt beste råd er å pøse på med godt brød ved siden av 😉 Ooog, så anbefaler jeg veldig å kjøpe krydder ment til salater, fås kjøpt feks på Oliviers. Bruk hjertesalat og en god olivenolje med tilsatt sitron, og ha på krydderet.

   1. Oh, salatkrydder har jeg faktisk, takk for påminnelsen 😀 Godt å høre at jeg ikke er den eneste som blir mett av å tenke på salat…

  13. Salat er jo det beste i denne sommervarmen, jeg syns det er så lett og godt (i motsetning til deg tydeligvis, hehe). Min favoritt om dagen består av: isbergsalat, agurk, tomat, honningmelon, avokado, jordbær, fetaost, rista pinjekjerner, spekeskinke, og en dressing blanda av olje, honning, balsamico og sitronsaft. NAM!

  14. Pesto, ristede pinjekjerner, stekt kylling, mozzarella, cherrytomater, crispysalat, ruccola, agurk, paprika, mais, sukkererter, litt olivenolje, salt og pepper… nam!!

  15. I det siste har jeg spist en salat som inneholder dette: pasta(eller nudler), kylling (evt kikerter), paprika, chili, pinjekjerner/valnøtter, baby leaf blanding, rødløk, fetaost og brokkoli! Kjempegodt blandet med sweet chili saus eller balsamico dressing <3

  16. Isbergsalat, ruccola, soltørkede tomater, agurk, fetaost, mais og quinoa. Med litt balsamico på toppen – mmmm. Vegetar, enkelt, sunt og godt!

  17. Heia! Ville bare si fra om at linkene ikke fungerer hos meg. 🙂 Hadde absolutt vært kjekt med et samleinnlegg med litt matinspirasjon i eksamenstiden også, tehe.

  18. Amerikansk salat: ovnsbakt søtpotet, sprøstekt bacon, grilla kylling. Isberg salat, spinat, paprika, agurk, cherry tomat, vårløk, sukkererter og feta ost. Serveres med ranch dressing.
   Lakse salat: stekt laks. Isberg, agurk, vårløk/rødløk, avocado og mango. Toppes med frisk koriander, limejuice og litt mager kesam.
   Asiatisk nudelsalat: kokte tynne risnudler og stekt kylling. Spinat, grønnkål (kan sløyfes), vårløk, gulrot, paprika, sukkererter, lettstekt brokkoli og zuccini. Dressing: soya saus, limejuice og litt honning. Alt blandes sammen og toppes med frisk koriander.

  19. Jeg pleier å lage en lett kylling pastasalat. Da bruker jeg pasta, kylling, agurk, rødløk, sukkererter, tomat, pinjekjerner, avokado, spinat eller ruccolablanding og fetaost. Den er såå god!

  20. Veeeldig enkelt, men veeeldig digg: kyllingfilet i terninger med masse kyllingkrydder, salat, agurk, avokado, fetaost og gresk dressing. (Creme fraiche med sånn pulver, hehe). Evt pasta for litt mer «mat». 😋

  21. Spinat, chèvre naturell, cherrytomater, karamelliserte valnøtter, spekeskinke og fiken. Sammen med en god dressing/vinaigrette: magisk! 😊 👌

  22. Prøv Marthe Borge sin tacosalat! Jeg digger den. Vil du ikke spise kjøtt så kan man sikkert bruke bønner istedet.

   Alt 2: salat med crabsticks, mango, agurk og avokado.

   Ellers bruker jeg å lage denne salaten til kveldsmat: salat med ost, skinke, tomat, oliven, olivenolje og litt brun eddik (den gjør susen for smaken, hehe). Enkel men god 🙂

  23. Pasta, bacon, grønnkål, spinat og løk👍☺ Høres enkelt og litt kjipt ut, men fy søren så digg!

  24. Jeg eeelsker granateple i salat! Du har sikkert hørt det før, men mange synes det er inmari rart🤷🏼‍♀️

   Om du skal lage en asiatisk vri anbefales honningristede cashewnøtter i! NAM!

   1. Ooh, elsker granateple men har aldri hatt det i salat 😀 De selger “ferdigplukket” granateple på Meny forresten, hvis du ikke var klar over det!

  25. Min favorittsalat inneholder:
   Kylling (pleier å kjøpe ferdig stekt på Meny, så ta fra hverandre)
   Gul løk
   Avokado
   Isbergsalat
   Tomat
   Appelsin – i terninger
   Vårløk
   (Du kan også ha i paprika, hvis du liker det)

   Penne pasta også lager jeg egen dressing, som er SÅ god. Den inneholder 2 dl naturell yoghurt blandet med en pose majones + currykrydder (pleier å ta til jeg føler at det er nok, men mye smak er godt!). Dressingen gjør at salaten ikke gjør meg såå fort mett. Hehe 🙂 Lykke til med salatuke! Kanskje jeg får litt inspo 😀

  26. Hei Ida!

   Prøv jorbær, pærer, valnøtter/pinnekjærner, babyleaf, rød løk som du kan sylte, fersk mozerella og kylling stekt i ovnen med olje og krydder i 20 min. Topp det med balsamico. Smaker nydelig 🙂 spiste det i dag men da hadde jeg pasta til også.

   Mamma pleier å steke chevre raskt i pannen istedenfor å ha mozerella i. Men da blir ikke salaten like sunn🙈🙈

   Verdt å prøve 😘 enkel og sunn sommersalat. Min favoritt.
   God sommer videre!

  27. Min favorittsalat:
   – Kylling
   – Rødløk
   – Quinoa
   – Fetaost
   – Agurk
   – Avocado
   – Sukkererter
   – Crispsalat

   Muuums, salat er livet! Håper du deler salatene dere lager denne uken 😄

  28. Frukt er veldig godt å ha i salat- kanskje særlig nå i varmen. Både mango, appelsin, druer og vannmelon funker bra i salat. Bland det sammen med vanlige salatingredienser som crispisalat, agurk, paprika, fetaost, med/ uten kylling feks. Deilig tilbehør til grillmat også. 🙂

  29. Gresk salat er det ingenting som slår, med tzatziki og ferskt brød til. Gjør seg også med litt strimlet biffkjøtt ved siden av! Mums <3

  30. Min favoritt: ruccolasalat, stekt søtpotet i ovnen, rødløk, mango, agurk, tomat, couscous og fetaost (den i blokk uten olje). Blander inn fransk dressing (pulver som blandes med olje og vann) Aaaaaamazing 👌🏻

  31. Min favoritt er kyllingfilét med fajitaskrydder, romanosalat med ruccola, purreløk, paprika, agurk, fetaost og grov pasta med masse pesto😋

  32. Min favorittsalat har følgende:
   Helstekt kyllingfilet skjært i skiver, hjertesalat, agurk, cherrytomat, fetaost (ikke i olje, men slik i hel blokk), couscous, stekt rødløk. Lager en dressing av yoghurt naturell, en potte fersk mynte, limesaft og salt og pepper 😊
   Knallgod! Couscousen løfter retten, pluss at det metter godt!

  33. Kult! Jaa post oppskrifter på salatene.
   Min favoritt er mango, avokado og rødløk-salat. Godt med litt olivenolje og sitron som dressig, evt litt chili <3

  34. Min favorittsalat består av
   -isbergsalat
   -stekt sopp
   -hakket opp chili
   -kylling fra varmdisken fra Meny
   -fetaost
   -avokado
   -agurk
   -noen ganger litt paprika

  35. Salat er favoritt maten om sommeren! Det er så friskt og godt 😍 Prøv gjerne min favoritt:
   Pasta skruer, rødløk,eple, paprika, mais, annanas, avokado, server med kjøtt, kylling eller fisk! ( anbefaler røkt laks) Og gjerne noen baguetter til.
   Bland denne dressingen inn i salaten for å piffe den opp litt ekstra!
   En boks cremefraiche, halv pose majones. Bland inn to – tre ss annanas saft og smak til med sukker! Himmelsk å blande oppi salaten 😀

  36. Salat med parmaskinke, makaroni, crispisalat, dulcitatomater, mozzarella og basilikum + en eller annen pastaolje eller basilikumolje er veldig godt! Ellers er en god dressing til kyllingsalat en blanding av 2 ss olivenolje, 2 ss pesto og 1 ss balsamico😀

  37. Quinoasalat med søtpotet er fantastisk godt! Asiatiske salater generelt er en storfavoritt her i huset. Bland litt kikerter i en hver salat er også veldig godt, og metter bra. Med litt balsamico, olje og eddik så blir en hver salat god 🙂

  38. Asiatiskinspirert salat! 🙏🏼

   Avokado
   Rødløk
   Vårløk
   Granateple
   Spinat (eller valgfri salatblader/kål)
   Koriander
   Pinjekjerner eller chasew

   Svin eller kylling, og godt med villris til! Serveres med youghurtdressing!

  39. Min favoritt salat nå er:
   Kylling (med hoisinsaus)
   Middelhavssalat blanding
   Agurk
   Granateple
   Mozzarella
   Løk
   Avokado

  40. Salat blir supergodt med mango 😀 Anbefaler kyllingsalat med mango, fetaost, avokado, granateple, spinat og tomat. Og en dæsj med pesto på toppen!

  41. Salat er nam, men man blir mett av å spise så ekstremt lenge som det tar å spise den (syns jeg)😊

   I favoritt salat så er det scampi (rema1000) har en pakke til 69,- som holder til to personer vil jeg si, mener å ha fått med meg at du liker scampi. De er vel og merke ikke rå, men stek de raskt med salt og pepper. Ruccola/crispsalat, agurk, tomater, rødløk, fetaost, røde druer delt i to eller ananas biter (jeg elsker ananas!) og cashew nøtter. Har prøvd å like bønner da jeg føler jeg må ha noe i salaten som får meg «mett», så Kidney bønner har jeg ofte i.

   Ellers så er jo scampi en fantastisk ingredienser sammen med mango, tomat, rødløk. Har ofte hatt det i wraps som en alternativ til taco, men kan være en fin base til salat og putte resterende ingredienser til.

   Ellers så er jeg blitt glad i crabsticks etterhvert, så pleier å ha det i hvis jeg ikke har scampi. 😊

   Lykke til! Gleder meg til spennende salat oppskrifter 😁

  42. Oiii… glemte å legge til små buketter med blomkål! Det er veldig godt i salat faktisk. Ser i tidligere kommentarer at det er nevnt brokkoli, og det er jeg helt enig i! Det er verdt et forsøk! Dip bruker man jo ofte blomkål til, så der fant jeg inspirasjonen 👌😁

  43. Jeg er ikke noe glad i salat selv! Spesielt ikke salater med masse dressing og stash.. 😂 men favorittsalaten inneholder følgende:

   -1 pakke pasta (kan ikke bare ha grønt ;-))
   -ca 2 x kyllingfilet
   -1 pakke ruccula
   -1/2 rødløk
   -1 glass soltørka tomater (ta ut olja)
   -1 glass pesto
   -har også av og til bacon i 🙂

   Tar med meg denne på alle «ta med en tapasrett-arrangement» og denne faller alltid i smak hos alle:-)!

  44. Gresk salat med tzatziki er en klassiker, men man må kanskje ha noe kjøtt ved siden av for å bli mett.

   Ellers digger jeg cæsarsalat (ikke så vanskelig å lage hjemme) eller salat med vanlige ingredienser, salatkylling frest i panna med karri og annet krydder og bacon.

   Cobb-salat er fantastisk, Google oppskriften. Det samme er Salade Lyonnaise😋

   PS: Elsker å følge flyttingen/interiørhoppingen😁

   PS2: Hvor er salatbollen fra?

  45. Lager en salat inspirert av noe jeg spiste på olivia for lenge siden – den passer perfekt nå på sommeren!

   – valgfri salat
   – cherrytomat
   – cantalopemelon (også god grillet)
   – serranoskinke
   – pinjekjerner
   – mozzarella
   – balsamico

   Vend salaten i olivenolje med litt salt og pepper, dander resten i, og topp med litt balsamico. Ha gjerne brød med aioli til. Sykt digg😊

   Takk for mange tips i kommentarfeltet!

  46. Salat med laks er sinnsykt godt!

   Også pelier jeg alltod ha granateplestener over det meste av salater 🙂

  47. Her var det mange gode salattips! Og jeg fikk villt lyst til å male sort her hjemme etter å ha sett vlogen 😍 jeg trodde jeg ikke likte blomkål til samboeren lagde kyllingsalat med rå blomkål og brokkoli oppi. Også er jeg en sucker for blåmuggost.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg