LEGETIME UTEN Å FORLATE SENGA

Reklame for legeappen Eyr

Det eneste positive med at jeg har vært syk hele denne uken, er at jeg fikk en god grunn til å teste ut legeappen Eyr. Jeg må ærlig innrømme at jeg har sett reklame for legeapper tidligere, og da har jeg tenkt at: Njaa, en lege på telefonen kan vel ikke gjøre stort annet enn å anbefale deg en nesespray. 

Men der tok jeg feil. Eyr er en norsk, trygg legetjeneste, hvor du møter de samme legene som du møter hos fastlegen og på sykehuset.

Legene hos Eyr kan virkelig gjøre langt mer enn å anbefale deg en nesespray. Du kan få resepter, medisinske råd og henvisning til spesialister, akkurat som du kan hos fastlegen. Det antas at mellom 30-50% av timene hos fastlegen kan løses over video. Skulle man trenge å ta blodprøver eller å bli undersøkt av legen, må man selvfølgelig stille fysisk hos legen sin. Men det er altså mye som kan løses via en videosamtale.

Jeg har ingenting vondt å si om fastlegen min. Han er flink og tar meg på alvor når jeg kommer besøk. Men. Det er ikke barebare å få seg en time på dagen. Bestiller jeg en time, så må jeg regne med at timen finner sted neste uke. Og det er ikke alltid det passer å ha en legetime med fysisk oppmøte heller. Som student kan jeg ikke overskride 15% fravær. Gjør jeg det, så stryker jeg i faget. Fraværet må jeg med andre ord spare til jeg er helt sengeliggende. Å droppe skolen for å snakke med legen om prevensjon, er med andre ord ikke et tema. Og snakker om prevensjon! Du skulle bare visst hvor mange ganger jeg har glemt p-pillene mine hjemme når jeg har reist på ferie. Neste gang det skjer, vet jeg at jeg kan ringe opp en lege på Eyr, og få hjelp der hvor jeg er.

SLIK SER DET UT INNE I APPEN 👆🏻

Så, hvordan funker det? Du laster ned appen og må logge inn med BankID første gang. Så velger du om du vil bestille en time, eller om du ønsker drop in. Velger du drop in, tar det i snitt 5-10 minutter før legen ringer deg. Åpningstidene er 8-22 i ukedagene, og 10-22 i helger og på helligdager. Eyr har åpent hver dag, 365 dager i året.

Og det eneste du trenger er mobildekning. Ikke fri fra jobb, ikke skulking av skole. Ikke en hel kveld på legevaktens venterom. Du trenger ikke engang å komme deg opp av sengen, dusje og kle på deg. Det er hva jeg vil kalle Norges mest tilgjengelige og komfortable legekontor! Prisen for en konsultasjon er forresten 350 kroner.I dag hadde jeg legetime med Lars fra Colosseumklinikken – direkte fra mitt eget soverom. Da praten vår var ferdig, løp jeg rett til apoteket og hentet ut resepten han ga meg.  enkelt og tidsbesparende. Jeg tror farmasøyten på apoteket syns jeg snakket litt høyt – men regner med at hun forstod hvorfor, da jeg hentet ut Rinexin, som forhåpentligvis skal gjøre livet litt lettere for bihulene mine. Nå er jeg lei av å føle at hodet mitt holder på å eksplodere!

Du vet aldri når du trenger en lege – så last ned Eyr, slik at du har appen lett tilgjengelig når den trengs 

Last ned Eyr fra App Store HER 

Last ned Eyr fra Google Play HER.

Hvis du vil lese mer om Eyr, så kan du gjøre det HER.


Bonusmateriale: Du syns kanskje jeg ser litt lite syk ut på bildene over. Jeg falt for fristelsen og sminket meg – jeg er tross alt en ekte blogger. Men her har du meg, sånn på ekte. 

15 kommentarer
   1. Hei Tone! 🙂 Jeg kommer ikke til å slutte å bruke fastlegen min pågrunn av denne appen. Som jeg skriver er den et fantastisk supplement i tilfeller hvor det ikke er mulig å få legetime, eller hvis man for eksempel er i utlandet og har glemt medisiner hjemme. Det at man kan få tak i dem sent på kvelden er en STOR fordel. Noen ganger sitter man og bekymrer seg over symptomer, og trenger bare å prate med en lege for å få sove. 100 ganger bedre enn å google og manøvrere seg rundt i merkelige forum, syns nå jeg. Jeg vet ikke noe om de andre legeappene på markedet, men de legene som finnes på denne appen, er faktiske fastleger ved Colosseumklinikken i Oslo.

  1. Du overskrider ikke 15% for å dra til legetime, da du kan få en lapp som gjør at fraværet er dokumentert og ikke går på prosentregelen <3

   1. Hei 🙂 Nei, sånn funker det i hvertfall ikke på mitt universitet. Men kanskje det bare er faget og den forleseren jeg har nå. Vi har eksperimenter hver gang, som man må være med på for å bestå. Hvis man går glipp av for mange, så kan man dessverre ikke stå <3

  2. Du vil ikke overskride 15 % av en legetime, der får du lapp som gjør fraværet dokumentert og ikke går på prosentregelen <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg