DET STORE SVIKET

Jeg har ikke ord for hvor sveket jeg føler meg akkurat nå.

Som jeg har nevnt tidligere, skulle ikke Gravlyset og jeg kjøpte julegaver til hverandre. Vi ble enige om å befri hverandre fra den vanskelige oppgaven det er å kjøpe gave til kjæresten sin, og bestilte heller en reise som vi skal på i februar. Som liksom skulle være julegaven. 

Jeg har selvfølgelig hatt veldig lyst til å overraske med en gave likevel – men den lysten ble gjennomskuet her om dagen, og jeg fikk tidenes tordentale om at dét ville vært utrolig dårlig gjort, så det kan du drite i. 

Så da har jeg ikke kjøpt noen gave, da. Vil jo ikke at han skal sitte og være irritert på meg på selveste julaften. Nå angrer jeg.

For i kveld har vi vært hos mamma og pappa. Spist mat, sett i fotoalbum og lagt pakker under treet. Det første jeg så da jeg bøyde meg ned for å skyve pakkene på plass: En gave fra ham til meg. Fy faen. Han lo, og mamma lo. Jeg tror de lo fordi at mamma var så dum å legge den så synlig. Jeg lo ikke, jeg tenkte febrilsk etter om jeg kunne rekke å kjøpe julegave til ham. Men to timer senere kjørte Gravlyset hjem på juleferie – det var for sent.

Er det en kjæreste-kode jeg ikke har knekt? Kjøper man gave selv om man har avtalt å ikke kjøpe gave? La oss for guds skyld håpe at det ligger en øl-hatt og et morsomt kort inni den esken. Uff. Da disse bildene ble knipset gikk det en mann forbi meg som sklei på isen. Jeg skulle betalt en saftig slump med penger for å få det fanget på kamera, men vi ble så opptatt av å se om det gikk bra med fyren. Han tok det heldigvis pent, og lurte på om vi fikk det med på bildet. Det gjorde vi dessverre ikke, ellers ville det blitt årets julekort for begge parter. Haha 😀

Good news forresten: Å gjøre ingenting har begynt å få julestemningen til å gnistre i kroppen min. Jeg har det med å bli litt trist når det er jul – av mange grunner. Men i år skal jeg gjøre det beste ut av det, og virkelig prøve å kose meg.

Nå skal jeg avslutte kvelden med et par episoder med Succession, en serie jeg har begynt å se på HBO. Den virker ganske ålreit, uten at jeg er helt sikker enda ♥♥

30 kommentarer
  1. Neineinei, har man en avtale, så har man en avtale. Not cool av Gravlyset… Men veldig spent på hva du får da 🙊

    1. Det var superfint skjerf! Er det fra nå nylig eller lenge siden? Finner det ikke på hjemmesidene 😭

  2. Ha ha, been there done that. Altså ikke kjøpt julegave men fått av kjæresten. Den koden har jeg knekt og kjøper nå alltid gave uansett hva vi blir enige om, jeg vet jo at han gjør det uansett. Det behøver ikke være så dyrt da, men bare en liten oppmerksomhet. Håper julen din blir fin. God Jul Ida 🎄🤗. Juleklem

  3. Det er dårlig gjort, rett og slett. En avtale er en avtale, og han har brutt den avtalen. Ingen kode å knekke, bare en kjip holdning på fyren din: at han velger å ikke forholde seg til det som er bestemt mellom dere to. Håper det er en ølhatt eller noe annet tullball da!

  4. Det greie med sånne avtaler er at da kan man kjøpe noe om man vil uten å bekymre seg for om gaven er stor, dyr eller bra nok 🙂 Det tar liksom bort forventningspresset. Kjøpte en genser, søte sokker og godteri til kjæresten min liksom og det tror jeg han blir glad for siden vi skulle jo egentlig ikke kjøpe noe.

  5. Vært sammen i 24 år – fremdeles alltid en av oss som bryter det å ikke skulle kjøpe gave til hverandre 🤪 men han toppet det med morgengave da vi giftet oss da samme avtale gjaldt. Jeg har ikke kommet over det enda, 17 år etter. God jul til deg!

  6. Haha!! For 2 minutter siden spurte samboer : «heeelt sikkert på at du ikke er så frekk at du har kjøpt gave til meg??? For da ser jeg som en idiot på julaften uten gave til deg!!» 😂 Hehe.. så her har vi ikke kjøpt noe, bombesikker pga jeg som pakket ned kofferten. Istedenfor gir vi hverandre ulltøy fra bikkja vår 😜 og sier Polenturen er julegave til hverandre. Det er egentlig ikke en kode man skal knekke, bare noe man bør være enig om. Kan ikke gi gave når man har bestemt seg for å ikke gi, å føle seg som en idiot uten gave er ikkje så gøy på julaften 😝

  7. Her holder han seg aldri til budsjettet vi er blitt enige om. I fjor hadde vi nettopp pusset opp mye, og ble enige om noe til maks 1000, tror du ikke han kommer med ei jævla Oslo-lampe?😂 (jeg ble veldig glad da)

   Men håper du får en fin jul, så får du kose deg masse med den uforventede gaven!❤️🎄

  8. Haha, ikke greit av gravlyset! Jeg og samboeren min har samme avtale, altså ingen gaver til hverandre, men jeg er stygt redd for at min kjære er like ukul som gravlyset, mistenker at det venter en gave på meg også.. Hva gjør man med slike mannfolk?🤦‍♀️😅
   Forresten så må jeg bare spørre, har du hørt at du er kliss lik Jennifer Finnigan? Så akkurat «Angel of Christmas» og tenke at det der må jo være Ida sin dobbeltgjenger 😂
   Snakk om rotete kommentar, men uansett: God jul Ida, gleder meg til å følge deg videre inn i det nye året, du gir mye latter og glede i hverdagen ❤️

  9. Stikk en tur innom et sted og kjøp noe til han kommer hjem da, vel? Trenger ikke være noe fancy greier. Skaff ham statoilkoppen 2019 og en 6pack, eller noe.

  10. Det samme skjedde meg! Hadde avtalt at ingen av oss skulle kjøpe gaver til hverandre, men heldigvis hadde dumme han ringt min bestevenninne for å høre om tips til julegave, og det fikk jo jeg selvsagt informasjon om av henne 2 sekunder etter han hadde lagt på røret med henne. Så jeg hadde heldigvis god tid til å finne gave, men venninna mi hadde rådet han sterkt til å la være å gi meg gave når vi hadde en avtale – men hørte han på henne? Nei. Han fikk en lang sinnatale (men; kjeft er gratis) om hvor idiot han var som brøt avtalen, i tillegg til en fin julegave fra meg da. For en idiot!
   Er det rart man har trust issues………

  11. IKKE GREIT!
   Hvis man har “avtalt” sånn halvveis på tull å ikke gi hverandre noe, da er det greit da. Men hvis dere begge har blånekta for at dere vil ha noe gave osv. som du sier her, da er det virkelig ikke innafor.
   Selv var dette min første jul i et seriøst forhold, vi avtalte å ikke gi hverandre noe og jeg er sååå glad for at vi begge holdt det haha. Hadde friket ut hvis dette hadde skjedd med meg!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg