PARAPLYER TIL LUNSJ

Jeg oppdaget nettopp at jeg har skrevet paraplyer siden 2012. Hvor sjukt er dét?! Vel, det er i hvertfall en hyggelig tradisjon. Alltid godt å spy ut noen irritasjoner, og legge dem bak seg. Jeg har hørt blogger etter blogger si at: Hvis boka mi hjelper bare én person, så har jeg oppnådd det jeg ville. Så da vil jeg si at: Hvis paraplyene mine banker litt folkeskikk inn i bare én person, så er mye gjort.

Det er på tide med noen nye paraplyer! Notatene på iPhonen er samlet sammen, og her er mine irritasjoner den siste tiden. ☔️ Folk som ikke knyter igjen søppelposen sin! Hvor lat og gris er det mulig å bli?! Å gå med søpla ville vært en mye hyggeligere opplevelse for alle, hvis vi slapp å se andres middagsrester, brukte bind og what not.

☔️ Dette punktet er nok svært lite politisk korrekt skrevet, men i mangel av bedre ord: En narkoman som går rundt i Tønsberg og tigger som en storkar. Kunne du kjøpt en sixpack med julebrus til meg? Kunne du blitt med til minibanken og tatt ut 200? Altså. Jeg klør i munnen etter å gi ham noen velmente råd, hadde han vært hakket mer beskjeden så hadde folk kanskje hatt lyst til å hjelpe ham.

☔️ Mennesker som mangler den lille ekstra-antennen på hodet, når de er ute og shopper. Hvis du skal ha pakket inn varene dine som fire forskjellige gaver, kast et medmenneskelig blikk rundt deg. Kanskje det står en bak deg i køen som bare skal kjøpe én ting og løpe videre? Kanskje kravstort av meg. Men jeg gjør i hvertfall det, og skulle oppriktig ønske at flere var som meg.

☔️ Sangen Perfekt av Bendik. Jeg kan bare ikke fordra den, og det er alltid den første sangen som spilles av når mine egne lister er ferdig. Why, man.

☔️ Fremmede som tagger meg i konkurranser på Instagram. Tror de at jeg har så mye action på Insta at jeg ikke legger merke til det, kanskje? Tag 3 av dine ekte venner i stedet, de tilgir deg sikkert.

☔️ Truser i fæle farger, som følger med på kjøpet når du kjøper en truse du syns er fin. Hva er greia med sånne 2-pakninger og 3-pakninger? Noen som ville være sikre på at alle har noen fine og noen stygge truser i skuffen sin? De er også skyld i at samboeren min spretter rundt i turkise bokershorts halvparten av tiden. Hjelp…

☔️ Jeg er ikke ferdig med truser enda: Trusebord i butikker. Du vet, når trusene er lagt i ryddige bunker på et bord, og du må grave deg gjennom hele haugen for å finne størrelsen din. Jeg må som regel grave meg gjennom både XS og S før jeg kommer til min størrelse, og når jeg er kommet frem… Da ser bordet ut som en slagmark. Høflig som jeg er, blir jeg selvfølgelig stående og rydde som om jeg stod på butikkens lønningsliste. Men hallo. Finnes det ikke en bedre løsning for alle parter?

☔️ Og for å forsvare bildebruken i dette innlegget: Når alt du har lyst på er en greasy burger, og den du er ute og spiser med sier ordene: Jeg tror jeg skal ha en kyllingsalat. Har du noen ferske paraplyer som du brenner inne med? Del dem med meg, jeg er full av forståelse!

Nå skal jeg ut i snøværet og kjøpe meg en bikini – en paraply i seg selv…

59 kommentarer
  1. 😂😂 Forstår meg altså ikke på de som bestiller salat ute! Og såå enig om det å pakke inn på butikken.. Elsker paraply-innleggene dine😊

  2. Brøytebilsjåfør som freser snøen fra veien og inn i min innkjørsel/parkering (skogsvei). På andre siden av veien bor det bare noen trær, så er det for mye å forlange at man bruker tre hjerneceller på å tenke at det kanskje hadde vært lurt å snu fresen????🤬

  3. Din evne til å sette ord på mine irritasjonsmomenter er et lyspunkt i seg selv. Jeg ler for meg selv og nikker meg enig i alle paraplyene dine! Hadde vært noe om alle var som oss idaer <3 Kleems

  4. I går var jeg u svømmehallen med mine to små barn! I dusjen var det en dame som tok hele shaverunden i dusjen!!! HALLO, det der gjør du hjemme i din egne private dusj!! Eller er det bare jeg som synes det er ekkelt og sært?

  5. Haha, morsomt å lese paraplyene dine som alltid.
   Hater å være den “jeg skal ha en kyllingsalat-personen”, men noen ganger frister det faktisk mer enn en tung burger… Uansett hvor kjedelig det er.. Ikke er det så særlig mye sunnere heller, med tanke på all dressingen som helles oppi salater på resturant. Hater at folk gir meg det “skal du være sunn nå”-blikket.. Livets stor problemer altså

  6. Sist jeg var ute for å fly møtte jeg på en del forsinkelser. Satt i en sittegruppe med samboeren min, og gjett hva han i nabostolen gjorde… Han begynte å klippe neglene sine!! Fremmed manns avklipte negler i veska mi? Neitakk!!! Reiser aldri mer med veske uten glidelås..

  7. Folk som parker ved bensinpumpene på bensinstasjonen, og lar bilen stå mens de går inn og bestiller seg 350g dobbel cheeseburger med ekstra bacon og fries, og i tillegg slår av en prat med en annen gjøk på vei ut, ETTER at han har fått maten. Vi andre som skal fylle venter vi, ikke tenk på det;))))

  8. I helgen opplevde jeg noe som må kvalifisere til paraplystatus: Hadde invitert til fest og hadde til og med kjøpt mat til nattmat. En av festens gjester synes ikke nattmaten var bra nok, og bestemte seg for å lage en rett med så og si alt vi hadde kjøpt inn til søndagen derpå. Med flere km til nærmeste søndagsåpne butikk var ikke søndagen noen god dag, og gjesten blir potensielt ikke invitert på fest igjen.

  9. eg jobber i butikk, vi har 3 kasser ved en benk. Eg logger inn med kode ved hver kunde selvsagt, Dette for å registrere salg, sikkerhet, garantere at vi ikkje tar penger svart etc, Normalt. Eg holder på en kunde og betjener den og sier neste og tar neste og da står en idiot og hyler ved kasse 3 at eg var her først.
   Eg svarer høflig at eg står her med kundene så køen er her.
   Det kan ikkje eg vite…..
   JO DET KAN DU, det STÅR FOLK DER, kasse apparatet går, det piper pg folk betaler. hadde du giddet å se deg rundt utenfor din egen lille jæla fiskebolle hadde du visst det!!!!!!!! sier det ikkje,nen har lyst, HVER ENETS DAG-
   Har og lyst å si, går du i random kasse på Kiwi? Rema? Meny? for å stå først? En ingen er i? hallo..idioti

   og når eg først skal oppdra mine kunder så kommer mine kollegaer og sier eg kan hjelpe og eg står igjen som den vanskelig butikkdamen….f#$$% hahahahah

   En annen paraply som eg sloss med nå er at min lille utrolig skjønne rescue hund på 2 kilo elsker å sitte på brystet mitt…….ikkje fanget, brystet….jippi likssom….eg tar henne bort, hun hopper opp igjen…..føler meg helt sår…verre enn en katt, skal ligge foran pc skjermen hahahaha OG hun hopper over spisesofaen rett på brystkassen min når eg sitter der, hun er gal 😀

  10. Når man har brukt all sin ledige tid de siste dagene på å måke snø som bare laver ned og det kun kommer en dag med opphold før alt regner vekk. Hadde man bare kunne fått litt glede av snøen så hadde kanskje målingen vært verdt det.. kanskje.

  11. Jeg har en sjef som er kronisk 10-45 minutter for sen til alle våre møter, så og si aldri svarer på mailene mine, lukter sur babygulp og generelt irriterer meg til det ytterste punkt. For å toppe det hele avslutter han alle våre samtaler med en lang tale om hvor glad han er for at jeg jobber der. Han fortjener både en paraply og en stekepanne i trynet 🙃

  12. Haha, et av mine største irritasjonsmoment om dagen er venninner som ikke kan spise hamburger, kaker og godteri uten at jeg gjør det (og ikke minst omvendt!). For det første kunne jeg ikke brydd meg stort mindre om hva min lunsjdate bestilte og for det andre er det jo helt umulig å følge med på om venninnene mine er på salat- eller hamburgeruke… La meg bare spise det jeg vil uten dårlig samvittighet!

  13. Når man er på butikken for å storhandle, og han som sitter bak kassa ikke stopper rullebåndet! Halååååå? Er ikke så keen på at dip-posene forsvinner under båndet, eller at pottisen eller tomatene blir skvist!

   1. Word! Blir alltid så redd! Men har faktisk begynt å legge det hardeste til slutt, for sikkerhets skyld!

   2. Skjønner irritasjonen, men du kan jo tenke deg hvordan det er for oss bak kassa, når kunden har kjøpt en full handlevogn, og bare står og kontrollerer at varene blir slått inn til riktig pris, fremfor å være effektive og pakke varene frem til det er klart for betaling..

    Jeg jobber på legesenter, og min paraply nå om vinteren må være pasienter som sitter med genser, ullgenser, skjerf og ytterjakke, også tenker dem ikke på å kle av seg før de skal sette seg i stolen for blodprøvetaking.. de samme pasientene som klager på at det er så lenge å vente før de får tatt prøvene sine.. tenk så fort det hadde gått om alle bare kledde av seg til innerste plagg? For ikke å glemme de som må speile seg før de går ut igjen, håret må så klart være fint før de går ut fra laboratoriet…

  14. Elsker paraplypostene dine! Vil bare si én liten ting… Det der med at random folk tagger deg i konkurranser på Instagram. Det kan hende at de ikke har venner, og at det er derfor de tagger deg. Skjønner at det kan være irriterende for deg å bli tagget ofte av folk du ikke kjenner. Men jeg f.eks. har ikke mer enn 2 nære venner… Hadde aldri falt meg inn å tagge deg altså, men får litt vondt i hjertet av å tenke på at det kan være folk som ikke har venner i det hele tatt og derfor må tagge deg for å være med på konkurranser. Ville bare vise deg et annet synspunkt, så kanskje du tenker på det på en annen måte neste gang. Absolutt ingenting vondt ment mot deg altså 🙂 !

  15. Hahahaha!! Bruker vanligvis å gå gjennom kiwi-gangen for å komme til parkeringshuset, og en gang jeg var på vei inn i gangen hørte jeg en mann bak meg som ropte «Jeg skal bare ha en ost! Jeg blir med inn i butikken jeg. Jeg trenger bare en ost!». Jeg skulle jo ikke inn på Kiwi engang og skvatt så sinnsykt av mannen. Han fulgte meg gjennom gangen og fortsatte å si «men jeg skulle bare ha en ost!». Må jo være samme mannen!! Hahah

   1. I Tønsberg? Da er der helt sikkert samme 😂 stygt å le, men han har helt ville krav noen ganger.

  16. Haha, jeg er så sinnsykt enig med deg når det gjelder å gå ut å spise! Hjemme lager man stort sett fornuftig og god mat, men ber jeg med venninner eller bekjente ut så er det ikke for å trykke i meg salat eller sippe på en suppe.. Samme hvis man inviterer inn til jentekveld eller filmkveld: hva faen er poenget hvis du skal komme stivpyntet og kun sippe på en kopp kaffe når jeg har dandert bordet fullt av verdens fristelser og slått meg løs i kosedressen?! Så min erfaring er å ha en dag for meg selv i uka som jeg binger serier, spiser alt jeg vil ha og legger vekk mobilen. Mennesker er for opptatt av kosthold, kropp og andres meninger at det mest fornuftige er å ta seg en pause fra det fokuset. Det er ikke feil å leve og kose seg. Har heldigvis et par venninner som elsker å kose seg også, men jeg er så drittlei av å bli ‘’skuffa’’ over de andre at jeg har slutta å spise med dem i fellesskap😂 #trustissues

  17. Opplevde det rareste og ikke minst illeluktende på legekontoret en gang; en litt eldre kvinne kommer inn på venterommet, sprer om seg med tingene sine og tar opp knekkebrød og KAVIAR. Der satt jeg altså med en kvinne som smurte knekkebrød med kaviar på legekontoret. Hvor sjukt spesielt er ikke det…

  18. En paraply til alle sure, sutrete kjettinger som elsker å diskutere dumme saker og som unnskylder sin idiotiske attitude med “jeg bare er sånn, jeg har en sterk personlighet”. Sterk personlighet??? Hva er en sterk personlighet??? Du har ingen sterk personlighet, du er bare sta og sjalu og mislykka! Sorry! Jobbet for lenge med sånne mennesker tror jeg.

  19. Har lyst å utvide den ene paraplyen. Folk som tagger venner i konkurranser. For det første er det imot Facebook sin retningslinjer og jævlig spam. For det andre- ingen vil bli tagget i en jævla konkurranse uansett om premien er en airfryer eller et Holzweiler skjerf. Jeg unfollower ALLE som tagger meg, selv om det er gode venner!

   Og en paraply til, til bedrifter som legger ut konkurranser der betingelsen er å tagge tre venner. For fuck sake, sett deg inn i Facebook sine retningslinjer når det kommer til konkurranse (Google Facebook + konkurranse feks) og ta å bruk heller litt tid på å lage godt innhold for relevante følgere. Angry digitalmarkedsfører out…..

  20. Jeg irriterer meg så sykt over folk som ikke går til høyre når jeg møter de på gata.. blir jo bare til at vi krasjer, og at jeg må flytte meg, som faktisk går på riktig side av gata!

   1. Haha 😀 forsåvidt enig, men skjønner liksom også at folk ikke tenker over det når de er ute og går. Flere skulle vært som oss!

  21. Elsker ☔️ Utenfor leiligheten min er det gateparkering (altså er det egentlig en paraply i seg selv at jeg ikke har garasje – krav til neste boligkjøp når jeg har råd til noe litt mer fancy🤪), og nå har det flyttet inn noen nye på andre siden av gata. Med det helvetes snøværet (oisann, enda en paraply!) vi har hatt de siste par ukene, så fører jo det med seg måking. Tror du ikke de nyinnflytta tar min plass som jeg har måka? Ikke tenk på det liksom, jeg elsker jo å måke denne jævla snøen som aldri stopper, slik at DU skal plassere den fancy bilen din der. Måk din egen jævla plass!

   Dette starta som en paraply og endte med tre. Vi slenger på den fjerde også: å skrape is – både på innsiden og utsiden av bilen hver morgen. Skjønner at jeg må skaffe meg en å dele boliglån med, så jeg har råd til et par mill til i lån.
   Kos deg i Miami – håper flyturen går så greit som den kan for deg. Flyskrekk er noe dritt <3

   1. For en frekkas av en nabo :O hadde satt en lapp på bilen hans! Men det er lettere sagt enn gjort! Tusen takk <3 sitter på flyet as we speak, og koser meg faktisk en liiten smule!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg