SOMMERFERIEN VÅR

HELLO 💛

Her kan du se litt av den andre terrassen vår, hvor vi har spisegruppe og grill. Den var en av de hyggelige overraskelsene da vi fikk se leiligheten ferdig, fordi den var så liten og kronglete i hodet mitt. Men der kan vi lett sitte seks personer til bords uten å stange hodet i veggen, og det er til og med plass til å bygge en liten kosekrok ved siden av. Meeen, alt for mye sol når himmelen er blid – så med tiden må jeg kjøpe en heftig parasoll.

Helgen har vært innholdsrik. På fredag hadde vi gjester på grilling, og det ble en sen kveld. På lørdag kjørte vi til Sverige for å handle, og jeg har lært at det er det dummeste man kan gjøre på en lørdag. Det ble ikke handlet, vi ga oss etter tjue bokser snus og en veggisburger på Max, haha. Vi fikk heldigvis besøkt to sett med besteforeldre og svigers, så turen var langt i fra bortkastet. Søndagen har gått med til å… Gå. Vi har blitt kjent med vårt nye nabolag, og vært på food truck market. Food truck market er alltid en fristende tanke, men jeg tror aldri at jeg har spist noe som smaker godt. Ikke i dag heller! I slutten av den kommende uken tar Gravlyset endelig sommerferie, og da føler jeg vel egentlig at sommerferien min starter også. Som jeg sikkert har klart å nevne fjorten ganger allerede: Det blir ikke noen utenlandsreise på oss denne sommerferien. Men. Vi har bestemt oss for å utnytte at vi har kjøpt bil, og kjøre på en aldri så liten roadtrip.

Vi har planlagt noen destinasjoner og booket litt greier, men er så absolutt åpne for mer. Så i første omgang lurer jeg på om noen har tips til litt annerledes, morsomme ting å gjøre mellom Tønsberg og Stavanger? Vi skal blant annet glampe, gå Preikestolen, kjøre rib, sove på spahotell og til dyreparken og se Sabeltann show (ikke spør 😂). Men om noen har tips til fine destinasjoner eller unike overnattingssteder på veien: Rop ut! Restauranter og ting å gjøre i Stavanger er forresten også interessant, lenge siden jeg var der sist.

En smule nervepirrende å kjøre avgårde med elbil kjenner jeg, men det er vel grenser for hvor galt det kan gå. Ladestoppene blir i hvertfall nøye planlagt.

Resten av kvelden skal bestå av veggis-burger (herregud, spiser jeg noe annet for tiden) og Fargo. Fargo er en sånn serie som jeg har bladd forbi i evigheter, bare fordi den høres så kjedelig ut. Men nå har jeg altså bestemt meg for å gi den en sjanse. Snakkes snart ❤️

90 kommentarer
  1. Deler gjerne noen Stavanger-tips til deg 😀
   Restauranter: Søl, Egget, Renaa, Villa22, Fisketorget, Tango.
   Vil dere ha litt trim, ta dere en tur til Kjerag, Preikestolen eller Flørlitrappene.
   Styr unna Breiavatnet. Det kryr av duer, måker, ender og gjess.
   (ja, jeg er livredd og fuglene er drit-store 🙈😩)

   Stavanger er en magisk sommerby. God ferie!

  2. Det er trehytter ikke så langt fra Arendal tror jeg, uten at jeg husker hva de heter eller hvor de ligger😅 Verdt å Google! God tur og god sommer 💕

   1. Jaa, har så lyst å sove i tretopp-hytter! Men har ikke klart å finne noen som er ledig eller ok i pris 🙁 <3

    1. De ligger på Hove på Tromøya utenfor Arendal. Veldig fint område. Anbefaler en gåtur på Spornes, bjelland som er en del av Raet nasjonalpark.

  3. Velkommen til Stavanger! Pizza på Renaa Xpress på Sølvberget (biblioteket i Stavanger), gå videre til Fargegata og gå fra sted til sted! Anbefaler Bøker og Børst, Hanekam, og Efendi Tea & Coffee. Kjør gjerne til Solastranda eller Borestranda for å oppleve jærstrendene. Kaldt, men nydelig!

  4. Norgesferie er absolutt ikke feil – gleder meg til å høre om Preikestolen når du har gått der, det er en tur jeg alltid har drømt om!

   Anbefaler Døgnvill Burger i Stavanger – de har min favorittburger, og jeg har liksom sett for meg at du hadde digget stedet 😀

  5. I Stavanger må et av favorittstedene mine å spise være Villa 22, elsker maten! Spiser vegetar så det er safe for veggisalternativer også (ikke burgere, men). Ellers ville jeg anbefalt å velge Kjerag fremfor Preikestolen. Preikestolen har blitt en skikkelig turistfelle, hvert fall om sommeren, og Kjerag er en så mye finere tur ville nå jeg sagt! Litt tyngre, noe lenger reise fra Stavanger sentrum, og en del lengre gåtur, men veldig verdt det. Verdt å vurdere hvert fall!

   1. Takk for restaurant-tips 😀 Fullstendig klar over at vi sikkert kommer til å gå i kø, men Preikestolen må liksom hukes av, hehe!

  6. Så kjekt at du/dere kommer til Stavanger. Vil anbefale deg å dra innom Sumo, harry pepper eller armadillo for en deilig matopplevelse. Ellers kan jeg virkelig anbefale deg fargegaten for en kopp kaffe eller et glass vin. Hvis dere rekker å få med dere Gladmat festivalen, så er det tidenes sommerfest i byen.
   Nyt ferien!!<33

  7. For en nydelig kjole 😍
   Anbefaler en tur innom en av de små koselig byen, som Tvedestrand eller Risør, evt Stavern litt lengre østover!
   Ellers er det tretopphyttene i Gjerstad eller mikrohyttene i Kragerø 🙂

  8. Dere MÅ gå på pjolter og punch i stavanger og smake verdens beste drinker! De lager kun med norske merker (Gin og akevitt, liker ingen av delene, men elsker drinkene der) Kjøp av han laveste bartenderen haha!

   De har også veldig god lunsj på baren som ligger tvers over gata, husker ikke hva den heter 🙂

  9. Norgesferie er så gøy! 🙂 Jeg anbefaler å ta et stopp innom Sogndalstrand Kulturhotell i Sokndal (3 timer nord for Kr.sand, 2 timer sør for Stavanger). Der er det virkelig helt nydelig, og en sann kystperle. Her har vi fjell, sjø, fjorder og skog. Europas tyngste ruggestein ligger her på rett rundt 70-80 tonn. Er dere interessert i 2.verdenskrig, er også Jøssingfjord en plass å se. Der skjedde Altmark-hendelsen. Helleren er også skikkelig koselig. Søk det gjerne opp på google, kommer opp en hel haug med bilder 🙂 Lykke til med å finne ut hvor dere skal reise, det er nok av flotte plasser i dette landet <3
   Lindesnes havhotell er også skikkelig koselig, der har de blant annet paddle board og andre aktiviteter. Litt langt utenfor allfarsvei syns jeg, men koselig likevel.

  10. Om været er flott vil jeg anbefale å ta ferja fra Arendal til Merdø, en idyllisk sommerøy som bare må besøkes!
   Ta turen innom Hesnes i Grimstad for brunsj. Der er det så nydelig, og konseptet er helt magisk.

  11. To terrasser? Nå blir jeg misunnelig hehe! Har ingen. Stavanger er en fin by. Lenge siden jeg har vært i Sverige.. var det mye kø eller utsolgt? Høres ut som en fullpakket ferie, sliter med å finne på hvor jeg skal.

  12. Hei,

   Jeg anbefaler Fargegaten, som er like koselig på dagtid, som på kveldstid 🙂 Min favoritt plass her er Cirkus! Husk også å titte inn på den mest sjarmerende butikken, Syvende Himmel som også ligger her!

   Villa 22 og N.B Sørensen nede på Skagenkaien er også veldig bra. Spesielt om en kan sitte ute!

   Ønsker du å prøve noe av de nyeste plassene, ta turen til Pedersgaten! Her finner du Yips (asian fusion) og Hekken burger 🙂 Her finner du også en fantastisk brukt butikk for bøker!

   En båttur inn mot Preikestolen er heller ikke feil! Eller ta turen til en av våre nydelige strender!

  13. Hei 🙂 Ser du har fått mange resturanttips allerede fra Stavanger. Er veldig glad i mat selv, og er enig i de fleste forslagene her. Men den desidert beste vi har for øyeblikket er Söl. Fin pris, GOD mat, god drikke og ikke minst koselig lokale. Anbefaler vinpakke. Bør reservere bord 🙂

  14. Vet ikke om det er på vegen, men Norsjø Ferieland er absolutt verdt å sjekke ut – så nydelig og fin atmosfære der! <3

   1. Der er jeg godt kjent, familiemedlemmer som har husvogn der 😄💕 har ennå ikke turt å prøve wakeboard-banen, haha!

  15. Dersom dere er i stavanger i begynnelsen på august så er det Sildajazz festival i hele Haugesund 7-11 august. Verdt å ta kjøreturen her en dag!

  16. Hoho, vi er tre venninner på 27 år og vi gleder oss som unger til Sabeltann-show neste lørdag! Blir aaaldri for gammel for sånt 😀 Utover har jeg ingen tips, er ikke så kjent på de traktene selv. Men Sabeltann-show, dét er jeg erfaren med. Haha!

  17. Hei, så gøy med roadtrip! Jeg har vært masse på roadtrip i Norge og har noen tips. Mellom Kristiansand og Stavanger ville jeg definitivt stoppet på Sjøsanden i Mandal. Det er kjempefine strender der, så om været er bra er det en perfekt piknikkplass. Dersom dere vil ha en liten tur på veien, kan dere velge Nordsjøvegen etter dere har passert Flekkefjord. Veien er smal og kronglete i ca 45 min, men det er verdt det. Ca. 20 min etter Flekkefjord er det et sted som heter Brufjell, her er det kjempefin natur og jettegryter som er verdt et stopp. Turen tar ca. 2 timer med pause (ha bra sko). Om det ikke frister, kan dere ta Nordsjøveien fra Egersund, langs denne veien er det så mange fine strender og perfekt pauseplass langs veien. Om dere vil ta en alternativ vei hjem, ville jeg anbefalt å kjørt over fjellet hjem igjen. Da kan dere stoppe på Karmøy (superfine hvite strender) og så ta turen videre til Odda. Her kan dere enten vandre på Folgefonna med guide eller gå til Trolltunga om dere har tid til å sette av en dag til det. Odda ligger heller ikke langt i fra Hardangerfjorden. I Hardanger er det så fint og det finns et skikkelig fint og romantisk hotell der langs veien med et basseng ut mot fjorden. Rosendal er jo også nærme her. Håper dere får en kjempefin tur!

  18. Anbefaler å stoppe innom en av de fine jærstrendene på vei til Stavanger. Orrestranda og Borestranda er nydelige. Ellers anbefales det å ta turen til Stavanger under Gladmaten, altfor masse folk men utrolig god mat!

  19. Dere har kanskje planlagt rute allerede, men vi kjørte akkurat fra Oslo til Stavanger og overnattet på Dalen hotell. Sjukt fint! Vi kjørte (motorsykkel) over Suleskaret i stedet for europavei og jeg er helt nyforelska i Norge. Helt nydelig vei å kjøre uten turister hvis man ikke er så opptatt av å ta raskeste vei:) Anbefaler også å kjøre til Lysebotn og ta ferje derifra til Stavanger. Som en liten hurtigrute-opplevelse til en brøkdel av prisen. Obs bestill billett på forhånd!

  20. Ville absolutt tatt turen til lofoten! Det er så sykt mange fine plasser på rekke og rad der. Jeg og kjæresten skal kjøre lofoten i sommer og tenker å ligge i telt da det er svindyrt for hotell i lofoten.

  21. Stavanger❤️ Byens beste kaffe i de kuleste lokalene får du hos Kokko (sjekk ut åpningstider, noe variable). Ellers ville jeg absolutt tatt en tur innom gamle Stavanger også. Idyllisk. Kjøp dere en is på moogoo (rett ved fargegata) og spis den oppe ved valbergstårnet eller på gressflekken utenfor cafe sting. Spis indisk på mogul india, sushi på sabi sushi, eller bare vandre i pedersgata og stopp innom en av de mange kule restaurantene (casa gio må sikkert reserveres i forkant). Siste forslag i denne epistelen er en tur til Stavanger øst, Stavangers kuleste bydel. Drill øl på fortou eller spis på tako, eller bare sjekk ut den kule gatekunsten som blir laget k forbindelse med nuart.

   God tur!

  22. Gladmatfestivalen arrangeres i Stavanger fra 24.-27.juli og er Nordens største matfestival. Fantastisk mat å få over hele byen og mye liv i byen. Om du foretrekker litt mindre folkemengder, lages det en litt mer intim variant i østre bydel, kalt spiselig byfest. Her finner du avslappa festivalstemning i parken, med akustisk musikk og god mat.

  23. Fargegaten i Stavanger er alltid koselig! Anbefaler Harry Pepper (biff nachosen er DØDS god). Veldig hyggelig å tusle gjennom gamle Stavanger også!✨

  24. Drit i Hjelmeland spahotell, det er nedtur i forhold til andre spa i Norge 🙂 anbefaler en tur innom Mandal, det er skikkeli sommer og sørlandsidyll, utrolig flott by. Og mye mer behagelig enn Kristiansand. Trenger dere fart og spenning er jo kongeparken utenfor Stavanger kjekk 🙂

  25. Den beste pizzaen får du på Mano Pizza, rett ved Tau-ferja (som man tar over til Prekestolen), altså nokså midt i byen.
   Føler du er like glad i pizza som meg, og da mååå dere prøve denne😍

  26. Ta turen innom Sogndalstrand, en liten nydelig “by”. Kanskje en kort gåtur til Trollpikken også? Ellers kan jeg anbefale Via Ferrata ved Månafossen dersom dere vil gjør en aktivitet ute 😄

  27. Jeg anbefaler deg å besøke øya Hidra som ligger utenfor Flekkefjord. Sørlandets perle. Søk gjerne på Kongshamn bryggerestaurant, Kongshamn gjestgiveri og visithidra på instagram eller på nettet. Jeg er overhodet ikke objektiv, men det er faktisk verdens vakreste sted. Jeg lover deg! Uansett. God ferie ønskes dere begge!

  28. Hei 😊
   Så fint dere har fått det.
   Kan jeg spørre hvilket terrassegulv dere har? Rålekkert 👏🏻

  29. Dere burde absolutt kjøre innom Sandnes og vandre i gågata der. VELDIG koselig – og dra innom Velvet! En helt helt unik butikk med nye, moteriktige klær, sko og diverse MEN også brukte møbler (samt noen nye møbler). Syyykt rå og annerledes butikk!! Jeg er fra Trondheim og var tilfeldig innom butikken der i forrige uke – trodde jeg skulle døøøøø

  30. Preikestolen er en nydelig tur, gled dere <3 Er selv fra Jørpeland, som ligger rett ved, så har vært der flere ganger. Dere bør gå tidlig om morgenen eller sent på ettermiddagen/kvelden. Da slipper dere forhåpentligvis unna det meste av køen. Kan anbefale å overnatte på Preikestolen fjellstue eller Verkshotellet på Jørpeland. Preikestolen fjellstue ligger der du går fra når du skal til Preikestolen, så det er egentlig perfekt beliggenhet. Fra Verkshotellet er det ca. 15-20 minutter å kjøre til parkeringsplassen der du går fra. Hvis dere overnatter i Stavanger må dere ta ferje og kjøre et stykke, så spørs hva dere ønsker selv. Går også busser fra kaien og opp. Legger ved link til begge hotellene. Er også helt nydelig å ta båten inn hele Lysefjorden, og gå opp Flørlitrappene. God tur! 😀

   https://preikestolenfjellstue.no/overnatting/
   https://www.verkshotellet.no

  31. Anbefaler dere å spise middag på eg & du i Stavanger! Koselig restaurant med utrolig god mat 😍 Drinker på pjolter og punsj er også et must!

  32. Vi gikk preikestolen her om dagen, sjukt mye folk! Vi gikk i kø! Men hørte noen hadde gått på ettermiddagen, nesten ikke folk, men like fin utsikt! 😊⛰

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg