VI HAR 70.000 SPØRSMÅL

BAE-Z + FEYONCÉ (HAHA) 🖤

Jeg har en følelse av at kallenavn på dates/flørter/creeps/exer er ganske vanlig i jentegjenger. Fitteprinsen. Fuck boy. Needy boy. Kattemannen. Gjerrigknarken. Kallenavn de blir stemplet med når de har gjort noe rart, eller kommet i fare for å ha en dårlig egenskap. Ingen av de kallenavnene er mine, altså. Jeg har lånt av venninner for anledningen. Eller: Gjerrigknarken er min. Men jeg har kanskje fortalt om ham før. Da regningen kom på første date, og han spurte: Hvordan gjør vi dette? Så svarte jeg at: Jeg kan ta den. Og han bare: Chillern, så digg! Tok flere måneder å bli kvitt ham. Uansett, det jeg ville frem til: Gravlyset fikk også et kallenavn, da vi begynte å henge som “litt mer enn venner”. Og kallenavnet var VGTV-70-spørsmål. Han stilte så jæv-elig mange spørsmål, rene skoledagboka. Jeg rakk så vidt å svare på et spørsmål før det kom et nytt. I ettertid har jeg skjønt at det var hans go to-sjekkemetode, og takk og lov for det. Det må jo ha vært grunnen til at han var singel 😂

Å date en fyr med kallenavnet VGTV-70-spørsmål var ingenting i forhold til det å forlove seg. Jeg vil gi forlovelsen kallenavnet: 70.000 spørsmål. Alle spør – og vi spør hverandre. Men ingen av oss har noen svar.

Skal vi gifte oss i kirken eller borgelig? Når skal vi gifte oss? Skal vi gifte oss i Norge, eller i et annet land? Skal vi ha et stort eller lite bryllup? Hvem skal vi invitere? Hvem skal være din forlover? Hvem skal være min? Hva slags vibe vil vi ha i bryllupet? Hva slags mat, hvor mange retter – og åpen bar er vel et must? Hva vil det koste? Hvor lang tid i forveien må jeg bestille kjolen? Inviterer man egentlig folk man ikke har snakket med på et år? Kjøper man giftering i tillegg til forlovelsesring?

Hvor starter man egentlig? Med datoen?

Det er alt for mange ting å ta stilling til. Spesielt når jeg aldri har hatt noe drømmebryllup i bakhodet. Det eneste jeg vet, er at jeg vil at det skal være gøy og avslappet. Sånn som oss, haha ❤️I dag fikk jeg endelig hjem ringen min, som nå har vært på krymping hos gullsmeden hele to ganger etter at jeg fikk den. Og det verste er at jeg kjenner at den kunne vært enda mindre 🤔 Det varierer liksom litt fra morgen til kveld. Skal sies at jeg ikke er vant til å gå med ringer, så jeg er veeldig stressa for å miste den. Galskap å ha så mye penger sittende på en finger!! Men men, jeg blir vel vant til det også.

Åh, nå må jeg hjelpe til med å bære juletreet ned i boden her. Men hvis du har noen gode oppstartstips for bryllup – del veldig gjerne med meg! 💖🙏🏼

102 kommentarer
  1. Gratulerer med forlovelse 😍 Gleder meg til å følge dere i tiden fram mot bryllup! Skal selv gifte meg i sommer, og nå håper jeg dere kan gjøre det samme sånn at jeg kan få masse tips og inspirasjon fra deg 😂 Sikker på at dere får et fantastisk bryllup ❤️

   1. Tusen takk 💕🥂og så spennende!! Hvis det blir 2020 på oss, så blir det nok veldig sen sommer eller høst 😅 spørs om ikke alt er fullbooket når vi først får bestemt oss!! Lykke til med bryllupet ditt! Klem

    1. Jeg var bestemt på at jeg ville gifte meg på høsten, fordi jeg var bestemt på at jeg skulle ha brudekjole med lange ermer 🙂 Ville ikke risikere å svette i brudekjolen 🙂 Det ble en nydelig høstdag! Hadde det blir regn så hadde det også gått fint, fordi vi hadde et lokale med mye plass å boltre seg på inne, og det er også naturlig å holde seg inne når det blir mørkt 🙂

  2. Jeg har absolutt ingen gode tips, ettersom at jeg er like singel som dagen er lang, men dette er altså så innmari koselig <3 🙂 Har jo lest bloggen din siden du startet opp, så uten å virke creepy, så føles det nesten som at ei venninne skal gifte seg, hehe.

   1. Så hyggelig, LH ❤️ og jeg håper du koser deg masse! Jeg savner singellivet minst en gang i uka 😂👏🏼

  3. Hei! Det blir spennende å følge denne prosessen, spesielt da jeg ble forlovet i sommer😊 Vi begynte med å tenke på årstid, så på måned, så på dato. Det ballet liksom på seg fort, når en av faktorene var på plass😊Her blir det i kirken, i august!♥️ Det beste tipset jeg har, er at om dere ønsker å gifte dere i 2020 bør planleggingen begynne NÅ! Det er et meget populært år å gifte seg (skuddår), og det fylles fort opp i både kirke og selskapslokaler rundt om i landet:)
   Lykke til <3

   1. Så hyggelig, gratulerer med det ❤️ ah, ante ikke at det er populært å gifte seg i et skuddår – men nå var jeg lett påvirkelig og ble litt stresset 😂

  4. Vi skal gifte oss i 2021 og jeg ville bare komme med et kjempetips som hjalp meg masse!

   Så mye av rådene på nett er veldig amerikansk/engelsk fokusert, verktøyet bryllupshjelperen.no var gull for oss.

   Før vi hadde datoen plotta vi bare inn en ca dato og kunne få en hel timeline med annbefalinger om gjøremål og når de burde gjøres. (Vi bare slettet de som ikke var relevante for oss) I tilegg har den et kjempebra bordplanleggingsverktøy, budsjett, gjesteliste (med funksjoner for allergi, om man har sendt invitasjon, om de har svart osv) Jeg høres ut som en reklame, men jeg har betalt for det selv etter prøveperioden fordi jeg faktisk synes det var så digg å ha alt ett sted. Så det annbefaler jeg, omså bare bruke prøveperioden for å se når ting “burde” gjøres i norsk perspektiv.

   1. Takk for tips, den skal jeg absolutt sjekke ut. Og masse lykke til med bryllupet ditt neste år ❤️👏🏼🥂

  5. Sååå hyggelig at dere skal gifte dere <3 Gratulerer!

   Jeg var akkurat som deg og har aldri hatt noe drømmebryllup i bakhodet før min mann fridde – vi giftet oss sommeren 2019.

   Det vi begynte med var å bestemme oss for land (han er fra UK, jeg fra Norge) og deretter dato så vi kunne sende save the dates. Dette var kanskje mer aktuelt for oss siden 50% av gjestene måtte ha planlagt en utenlandsreise.. Vi sendte ut save the dates ca 1 år og 5 mnd i forveien.

   Deretter bestemte vi ca. budsjett (Alle anbefaler å lage et budsjett men ha 15% ekstra i tillegg og det kan jeg også anbefale) og satt av ca utgifter til alle "poster". IKKE bli fristet av Pinterest osv… Husk at dere gifter dere fordi dere vil være sammen, ikke for Instagrambilder – der måtte jeg gå noen runder med meg selv 😉

   Vær realitisk på hva dere ØNSKER å bruke penger på og hva dere FØLER dere MÅ bruke penger på. Vårt bryllup havnet under budsjett og det er kun takket være den tankegangen. For oss var maten og det å ha åpen bar viktig, og dermed ble det fort klart at for oss ville det lønne seg med et lokale der vi kunne ha med egen mat og drikke (alkohol fra Sverige!) mot å betale i dyre dommer per enhet fra et "ordentlig" venue. Vi er så heldige at jeg er fra gård og kunne "låne" låven til pappa så det gjorde jo saken litt enklere sånn sett 🙂 Vi fant også ut at feks typen av alkohol (f.eks. dyr vin, champagne osv) ikke var viktig for oss, og valgte dermed prosecco i stedet for champagne, i tillegg til blomstene. Jeg og mamma kjøpte rimelige buketter på et lokalt blomsterutsalg og lagde bordpynt osv dagen før. Bestilte bare buketten.

   Pynt ble for det meste DIY, hjelp var lånt/betalt billig, fotograf fant jeg på "MittAnbud" (ble utrolig fornøyd!) og kakene lagde familie og venner (jeg synes ofte kjøpte kaker ikke er verdt utseendet smaksmessig, men det er jo bare min mening, så derfor valgte vi det sånn).

   Jeg kunne skrevet mye om dette merker jeg… Legger igjen mailen min så kan du heller maile meg om du er interessert 😀

   Masse lykke til, planleggingen er så GØY <3

   1. Hei Annie, tusen takk for at du ville dele så mye med meg 💖 Høres ut som du hadde et fantastisk bryllup! Med noen lure løsninger 😀👍🏼 kanskje jeg mailer deg når jeg har kommet litt lengre selv, hehe.

  6. Gratulerer med forlovelsen! Elsker dette innlegget; selv om jeg hverken er forlovet eller i nærheten av det, så lurer jeg på alt dette selv 😂😂

  7. Vi forlovet oss i sommer, og gifter oss i august i år. Vi startet med datoen, og så med budsjett og gjesteliste. Så har det andre bare kommet underveis. Anbefaler bryllupshjelperen.no. De har mange gode tips og triks, i tillegg til maler for både budsjett og gjøremål. Veldig kjekt med en to do-liste fra noen som kan det, også kan man selvfølgelig fylle på med sine egne gjøremål, samt slette de som ikke passer en selv. Lykke til med planlegging – det er veldig moro!

  8. Mitt beste tips er å begynne med gjestelisten. Hvem betyr det noe for dere å ha der? Hvor mange blir det?
   Flere av de store tingene, som lokasjon (Norge eller utlandet), lokale (hvor mange er det egentlig plass til der?) og matbudsjett (hvor kan/vil man bruke per person?) avhenger av hvor mange gjester man ønsker.
   Vi endte med at gjestelista viste seg å være mye større enn vi trodde, fordi det betydde mest å få flest mulige av de menneskene vi er glad i med, valgte vi å holde et bryllup et sted som var mest mulig praktisk for de fleste gjestene, og med en billig løsning på mat, fordi vi ikke ville velge folk fra av økonomiske grunner.

   Ellers er pinterest fantastisk til inspirasjon når det kommer til kjole, hår, sminke, pynt, invitasjoner osv.

  9. Da jeg selv ble forlovet fikk jeg beskjed av gullsmeden om at det ikke er en perfekt ringstørrelse, siden den samme fingeren kan være tynnere i vinterhalvåret enn i sommerhalvåret. Det kan derfor hende at det er lurt å avvente litt med å krympe den enda mer just in case den kan bli litt trang i sommerhalvåret 🙂 Ellers bestemte vi oss for dato og lokale tidlig siden vi ønsket et lokale som er populært. Booket det nå i september 2019, og da var det allerede fullbooka i hele 2020, samt halve 2021, så vær litt tidlig ute hvis dere ønsker et lokale som er populært 🙂 Vi tok også forlovelsesbilder tidlig (til å bruke på innbydelser osv senere) og bestilte fotograf siden de også kan være booket hvertfall et år frem i tid. Resten venter vi med til det nærmer seg 🙂 Lykke til med planleggingen!

   1. Oi det var da voldsomt! Lov å spørre hvilket lokale? 😄 så lurt med forlovelsesbilder til invitasjonen 👏🏼💖

  10. Hei! Vi har vært forlovet en liten mnd, og har vel litt samme opplevelse som dere. Vi har alltid sagt at vi ikke ville være forlovet veldig lenge, så vi startet med å tenke lokale for å sjekke når det var ledig og dato 👍
   Så vi har booket lokale og dato, og er så smått begynt med gjesteliste. Tar litt og litt og diskuterer ulike alternativer 😄 vi skal gifte oss 05. September i år.

   Lykke til! Gjør det slik dere vil 👍

  11. Gratulerer så mye med forlovelse Ida! Jeg får lyst til og skrive en hel bok til dere for jeg har nettopp giftet meg selv 😂

   1) Når hånden er kald kan ringen bli stor fordi hånden «krymper». Når den er varm blir den trang. Du får bruke den en liten stund og kjenne på det om du må justere den mer. Er fint å få den av også på sommeren/når man skal dusje etc 😁

   Start med datoen. Snakk om hvilket type bryllup dere vil ha og hva som er viktig for _dere_ før dere setter budsjett. også vil jeg anbefale å være medlem i «bryllupsgruppa» på facebook for masse tips, info og inspo 😁 Lykke til!

  12. Gratulerer med forlovelse:)
   Mine tips:
   1. Sett av dedikert tid til planlegging (man blir gæren hvis man snakker om det hele tiden) gjerne over et (eller tre) glass vin.

   2. Lag en rangert liste for hva som er viktig for dere. Er det at besteforeldre får vært med? Er maten viktigst? Festen? Alt dere kommer på må opp på listen 😉

   3. Hvem vil dere ha i viktige roller? Forlovere, toastmaster etc.

   4. Datoen burde også (hvertfall noenlunde tidsperspektiv) være en av de første tingene dere bestemmer. Det er gøy å planlegge bryllup, men ikke så gøy å planlegge i fem år 😉

   5. NYT TIDEN!!!

   Smil fra ei som nettopp fornyet bryllupsløftene etter ti år <3

   1. Så koselig <3 Gratulerer så mye med det! Og tusen takk for innspill. Merker allerede punkt 1. Vi prater liksom litt om det hele tiden, men får aldri pratet "ferdig". Så det er kanskje på tide å planlegge noen møter, hehe.

  13. * Sett opp budsjett
   * Lag gjesteliste
   * Bestem farge og tema
   * Bestill kirke eller annet sted der vielsen foregår
   * Bestem meny – både mat og drikke
   * Velg forlovere

   Er noen tips for å starte😊

  14. Min ring var på justering 3 ganger 😅 var på 54 da jeg fikk den. Så ned til 52, så 50,5 og til slutt 49,5. Fortsatt ikke helt fornøyd 😅 enten for løs eller litt for stram til tider

  15. Hvis dere ikke har peiling kan det være gøy å begynne litt i alle ender. Lag en liste over alle dere kunne tenke dere å dele dagen med: blir den listen lang eller kort? Begynn å se på inspo-bilder på Pinterest, da kjenner man plutselig hva man syns ser fint ut. Og DRIT i alle såkalte regler og lag et bryllup som passer dere. Alt er lov! Å gifte seg er det kuleste som finnes!!

   1. Så deilig at alle sier man skal drite i andres forventninger og “regler”, hehe. Så får vi se om det er lettere sagt enn gjort :O <3

  16. Start med sted og dato! De hører liksom sammen:) stedet avgjør viben på bryllupet. Er det et gods ved sjøen, en låve på landet etc. Kjole, invitasjoner, dekorasjon, mat osv blir da mye lettere å ta stilling til når man har en ramme rundt.

  17. Se på pinterest og start der.
   Finn ut hvor involvert foreldre skal være og om det er noen familietradisjoner.
   Ikke velg forlovere med en gang. Det kan endre seg. Vent litt og føl litt på hvilke venninner eller kompiser som er litt ekstra engasjert.

   Vi bytta sted TRE ganger før vi endelig bestemte oss. Så ikke send ut invitasjoner med det første heller, hehe.

  18. Gjør det til deres å drit i andres forventinger 😃 det er kun deres dag. Men en ting er sikkert, du kommer til å bli en nydelig brud!

  19. Nylig forlovet selv, og kjenner meg veldig igjen i alle spørsmålene som melder seg! Gleder meg til å følge deg i planleggingsfasen, håper du deler masse fra den 🙂 Masse lykke til og gratulerer så mye!

   1. Skal prøve å dele så mye som mulig vettu! Og gratulerer med ring på fingern 😀 <3 Klem til deg

  20. Gratulerer til de forlovede 🥰 Vi hadde vårt drømmebryllup 14.12.2019 så jeg deler gjerne noen tips!

   1) Legg av en stor post på budsjettet til fotograf og eventuelt en som filmer/lager video. Det er vi så glad for at vi prioriterte! Dagen går så sykt fort og man er så «overalt» både i kropp og sinn så det er fantastisk å «gjenskape» bryllupet via digitale minner.

   2) Ha gjerne en liten, uformell «gathering» kvelden før. Vi hadde tredagers (kveldsmat fredag, vielse/middag/fest lørdag og frokost søndag). Så deilig at gjestene er litt kjent med hverandre før de møtes i kirken. Det satte også standarden for bryllupsfesten 🙈 Full fres!

   3) Sjekk etter kjole på Finn.no. Jeg fulgte med på Finn lenge. Fant en kjole med nypris 27900 som jeg prutet ned til 5000 kr. Virkelig drømmekjolen 😭

   Og sist men ikke minst – det er DERES dag. Gjør som dere vil og drit i hva andre mener ♥️ Det er ingen fasit på noe som helst annet enn selve ekteskapsinngåelse hvor man må si ja 😂

   Lykke til med planlegging ♥️

   1. Takk for at du ville dele <3 Og gratulerer så mye som nygift!! Foto og video er viktig – kan tenke meg at dagen er over på et blunk, hehe. Kan jeg spørre hvor du hadde bryllupet ditt? Med tanke på tredagers. Det høres veldig hyggelig ut! Klem

  21. Lytt KUN til egne magefølelser! Dette er deres dag og ingen andres! Husk at uansett hvordan dere gjør det, vil det bli en helt konge dag, fordi dere gjorde det på deres måte! Det er ingen grunn til å stresse med (i deres øyne) ubetydelige ting, bare fordi andre mener det er viktig. Bare sett opp en lang liste med alt dere kommer på/blir fortalt at dere må tenke på. Gå så systematisk gjennom (sammen), og huk av/kryss ut det dere ønsker. Gå for magefølelsen, og husk at å bli bridezilla eller groomzilla (finnes sikkert de også?) er ingen tjent med. Du kommer til å ha et perfekt bryllup på din måte, uavhengig av hva som trender på diverse SOME. Hilsen ei som giftet seg med kort, hvit blondekjole (ikke tacky altså!), og sjampisfest på takterrassen hjemme med totalt 11 stk. Var alle rundt oss som ikke ble bedt fornøyde? Sikkert ikke, men VI kunne ikke hatt et bedre bryllup! Gleder meg til å følge med dere i planleggingen av den store dagen <3

   1. Så fint at dere gjorde det på deres måte og hadde en fantastisk dag. Tviler ikke på at det er fort gjort å prøve å leve opp til andres forventninger, i forbindelse med et bryllup <3

  22. Det er SÅ koselig at dere er forlovet! Dere er virkelig verdens søteste par! Håper vi får følge planlegging av bryllup her på bloggen 😀

  23. Ikke for å kaste inn enda flere ting å tenke over; men les gjerne opp på forkjellen på humanetisk og borgelig vielse. Da vi hadde researcha litt så fant vi ut at humanetisk var rett for oss. 🙂 Hadde først trodd det bare sto mellom borgelig og kirka. Greit å ha alle alternativene i alle fall. https://human.no/seremonier/vigsel/borgerlig-vigsel-og-humanistisk-vigsel–hva-er-forskjellen/

   Norge er jo ganske unike på at man fks kan gifte seg ute i hagen sin og at det fremdeles er juridisk bindene. I Frankrike (der familien min er fra) må du uansett innom rådhuset om du gifter deg i kirka, da dette ikke har noen juridisk konsekvens.

  24. Gifter meg om 8 mnd, og selvom jeg trooor jeg har alt under kontroll så sitter jeg fortsatt og har mange spørsmål som dere 😅 har jo aldri gjort det før så da er det vanskelig å vite. Men jeg kjøpte en bryllupsplanlegger (bok) som er super! Der står alt du burde gjøre når i prosessen, har sjekklister og alt mulig. Anbefales 😄 Gratulerer, og masse lykke til ❤️

   http://marryjuliet.no/bryllupsguiden/

   1. Det er et godt spørsmål! I tillegg til at det er fint, hyggelig og romantisk, er det enkelt å Google seg frem til både fordeler og ulemper ved å være gift 😊

  25. Gratulerer med forlovelse! Planleggingsfasen er SÅ morsom, syns den var nesten like morsom som bryllupet 🙈 Okei, tenkte jeg skulle komme med noen tips jeg og:

   – sett av ordentlige møter til planlegging. Mannen min og jeg kalte det styremøter, for da måtte vi liksom bestemme ting.

   – lag en foreløpig gjesteliste ganske tidlig, så dere vet hvor stort lokale dere trenger

   – finn ut hva slags type bryllup dere vil ha (stort/lite, avslappa, formelt osv) og hva slags vibe dere vil ha og så begynn research på lokale. Og book lokalet så tidlig som mulig, her er det MYE som blir booka i laaang tid i forveien.

   – bruk gjerne Pinterest/instagram for inspo, men husk at det er deres bryllup og at ting ikke alltid blir som på Pinterest 😅

   – legg penger i fotograf! Vi gjorde det, og det var så verdt det! 🤩

   – apropos fotograf – tenk litt på om dere vil ha mobilfri vielse. Vi hadde det, og det var så fint!

   – Etsy er et fantastisk sted for å bestille billig og bra pynt til bryllupet

   – Kos dere med planlegginga. Invitér de det føles naturlig å invitere, gjør det som er typisk for dere og drit i hva alle sier dere må gjøre og ikke burde gjøre 😀

   Åh ja – hvis dere får mulighet: ha bryllupet over flere dager. Vi hadde lokalet (hvor også de fleste bodde) fra fredag-søndag og på fredag hjalp de fleste til med forberedelser etc og så spiste vi en god middag og hang. Og på søndag spiste vi frokost sammen, åpna gaver (ja, åpne gavene selv dagen etter. Det var skikkelig kosellg!) og rydda litt. Da fikk vi også sagt ordentlig hadet til de fleste.

   La også igjen mailen min om du vil maile meg. Kunne snakka om bryllup i eeeevigheter 😅🙈

  26. Gratulerer så mye med forlovelsen ✨

   Først må dere finne ut hva slags type bryllup dere ønsker. Slottsbryllup i Sverige, casual låvebryllup etc. Kjedelig om dere har låst dere til en dato også er absolutt alt booket.

   Fotograf og videograf – er et must! Er noe helt annet å se ting «live» i etterkant, å dagen går så utrolig fort! Latter, tårer, blikk, kjærtegn er noe helt annet å se på film enn på bilder!
   Vi hadde videograf til vårt bryllup i 2018 og angrer ikke et sekund!
   Finn en videograf og fotograf som dere har god kjemi med, som lytter til deres ønsker. Prat på forhånd om hvilke bilder/klipp som er viktige for dere. Kjedelig om dere ikke får med brudepikene på film, eller bilder av pynt dere har brukt mye tid på. Stor forskjell på fotografer. Vi hadde en fersk fotograf til vårt bryllup og synes bildene ble litt «kleine». Få positurer og lite dirigering. Har jobbet med flere fotografer i ettertid og bildene blir såå mye bedre med en erfaren fotograf. I Tønsberg er Kristine Hellemo favoritten!

   Musikk – å spille av fra Spotify blir bare klabb og babb og hyppige skifter. Vi hadde DJ og kvelden hadde ikke vært det samme uten han! Han var så god på å bygge opp spillelista, og dansegulvet var fortsatt fullt kl 2.30. Anbefaler «DJ Henning J», som holder til i Vestfold.

   Photobooth/gjestebok –
   Ha noen ting gjestene kan gjøre utenom middagen. Vi hadde photobooth, gjestebok og ett bord hvor gjestene kunne skrive «tips og råd til brudeparet». Mye morsomt å lese der dagen etter! Husk at toastmaster bør nevne dette under middagen slik at alle får det med seg. Photobooth var også populært. Kult med polaroid, men blir dyrt. Vi hadde speilrefleks og masse props, da kunne gjestene ta så mange bilder de ville. Moro å se på i etterkant å kan lime bildene inn i gjesteboka ved siden av hilsen selv.

   Kjole nr 2 – spesielt om du skal ha en «tung» kjole. Veldig deilig å kunne være med gjestene og hoppe på dansegulvet til langt på natt!

   Dansetøfler – hadde ca 50 tøfler å alt forsvant! Mange vonde føtter i løpet av kvelden! Kan kjøpes billig på for eksempel eBay eller IKEA.

   Bridal buddy – avhengig av hvordan kjole du har. Gjør toalettbesøk sååå mye enklere!

   Vippeextensions – satte på nytt sett mandagen før bryllupet (i tilfelle reaksjon) og fylte på dagen før.
   Anbefaler elisabeth_tønsberg på Instagram. Hun ordnet også negler, bryn etc før bryllupet!

   Candybar – overraskende populært! Ble tomt utover kvelden. Godt å ha noe å snackse på ved siden av dansegulvet.

   Bryllupsbilder før vielsen – angrer ikke på at vi gjorde dette. Da var sminken perfekt. Vi hadde «first look» og fikk dette på bilder og film. Ble sterkt å se hverandre i kirken uansett om vi hadde sett hverandre på forhånd.

   Toastmaster – en toastmaster skal ikke bare være morsom, men en som holder styr på dagen deres. En som organiserer slik at gjestene for eksempel står samlet klare når dere ankommer lokalet, kakeskjæring, dans etc. Viktig at toastmastere har god kommunikasjon med servitører, fotograf og videograf samt informerer fotograf og videograf om morsomme ting som kommer til å skje fremover, rekkefølge etc.
   Kanskje dere kan ha 2 toastmastere som samarbeider? En som er morsom og en som er litt strukturert?

   Ha system – lag et dokument hvor dere skriver ned all viktig informasjon underveis. Der kan dere ha informasjon om hvem som er forlovere, telefonnummer til diverse leverandører, program for dagen etc. Dette er gull å dele med toastmastere, forlovere, fotograf og videograf. Mye enklere for alle når man vet hva som skjer når.

   Gjør slik DERE ønsker! Om dere får noen reaksjoner fordi dere vil ta bilder før vielsen, vil invitere folk til kun kaffe, ha 2 kjoler, bruke masse penger på videograf eller fotograf – ikke hør på det å la det ødelegge for dere. Viktig at dagen blir slik dere ønsker det!

   Bryllupsplanlegginga kan være stress, men håper dere klarer å kose dere med det også!
   Få unna de viktigste tingene; dato, booke kirke, lokale, mat, fotograf, videograf, så kan dere slappe av en stund å kose dere med resten ✨
   Bryllup er så moro 😍

    1. Ååå så koselig! ✨

     «Bryllupsgruppa» på fb var nyttig til spørsmål og å søke opp ting. Vet at mange bruker «bryllupshjelperen» også, men har ikke prøvd dette selv.
     Pinterest er gull, bare ikke begynn med 1 mappe som du kaller «bryllup» for det blir bare kaos etterhvert. Tror jeg hadde 20 mapper jeg 😂 «bryllup – blomster», «bryllup – bordpynt», «bryllup – kakebord» etc…

     Om du vil kan jeg godt sende deg kjøreplanen/dokumentet vi brukte? Har skrevet ned ett dokument med noen av tingene jeg nevnte over her også 🙊

     Hilsen en tidligere bridezilla 😂

     1. Hvis du har det lett tilgjengelig, så veeeldig gjerne <3 takk snille! Mailen min er [email protected].
      Kjenner allerede at dette er overveldende, og at det er mulig at bryllupet blir en goood stund til 😀 haha <3

  27. Gratulerer med forlovelse! Jeg gifter meg til sommeren selv, og anbefaler å starte med sted. For å kunne velge sted må dere vite type bryllup (1-2-3 dager?), ca budsjett og ca str på bryllupet. Mange steder er populære, så dato må ofte følge fra hva som er ledig på stedet dere ønsker. Med én gang sted er booket bør dere finne fotograf. Diskuter dere frem til hva som er viktig å bruke penger på for dere (f.eks fri bar, fotograf, mat, vin, blomster, kjole, pynt, etc). Prioriter det som er viktig og finn rimeligere løsninger for resten. Kjole bør bestemmes ca 6-8 mnd i forveien (ikke alle tar så lang tid, men hvis du ønsker å ha alle muligheter åpne er det lurt å
   være ute i god tid). Vi valgte selv en tredagers feiring der alle gjestene bor samlet, et sted som ikke gir altfor lang reisevei men samtidig gir følelsen av å reise bort sammen vekk fra hverdagen. Ønsker en god fest så vi skal begrense lengden på middagen, ha fri bar og god musikk. Husk å servere nok mat gjennom dagen mellom slagene før middag så orker gjestene mer. Få gjerne noen til å planlegge nachspiel, dette trenger ikke dere å stå for selv. Detaljer som pynt, blomster, goodiebags, sanger/salmer, evt aktiviteter osv kan dere ta etterhvert- det viktigste i starten er å booke det som må holdes av litt tid i forveien (sted, gjester (save the date), fotograf, band/dj, frisør, bestille kjole). Lykke til, og nyt tiden 😊

  28. Man starter med er budsjett. Det vil sette rammer for alt annet i planleggingen – alt fra hvor fint lokale man kan se etter til hva slags mat man skal gå for og hvor mye drikke man skal spandere på gjestene. Hvis man ønsker fri bar, så må man kanskje senke kravene til maten, eller kutte på gjestelista. Deretter omtrentlig dato. Så hva slags type vielse man ønsker. Så kan man begynne å se på lokaler for vielse og middag. Kjole anbefales å kjøpe senest 6 mnd før vielse med mindre man kjøper brukt 🙂 så kan man begynne å booke fotograf, frisør, og alt annet som ofte blir booket ganske lenge før sesongen starter. Mange konditorer er også fullbooket i lang tid. Hvis man ønsker et minimalistisk bryllup der man gir faen i slike detaljer, er det ikke så nøye. Vi valgte å bruke mye penger på kvaliteten på mat og drikke foran andre fordyrende detaljer – som feks bryllupskake. Det er mye å ta stilling til, men også veldig koselig. Lykke til 🙂

  29. Mitt tips til bryllupsplanlegging er å starte med lokalet også faller resten på plass når du får rammene på plass. Og ja de fleste steder er nok allerede fullbooket for 2020. Så det gjelder å være kreative. Et annet tips er å delegere ansvar. Ikke sitt med masse jobb samme dagen som bryllupet❤️

  30. Mitt aller beste tips er å starte med dato og maks-sum dere ønsker å bruke. Veldig mye begynner å svare seg selv når dere starter med det, så sett opp budsjett og stick to it. Finn ut hva som er viktig for DERE. Alle har så sykt mye meninger om gjesteliste og hva som skal til, men dere kjenner dere selv best. Masse lykke til! ❤️

  31. Vi giftet oss i Skottland i 2018 og selv om jeg kanskje har hundre tips å dele bort vil jeg si dette: hør på tips og triks, men aldri føl dere presset til å gjøre noe som helst. Det er deres dag og dere inviterer til fest. Ja det er også et bryllup, men det er til syvende og sist bare en signatur 😅

   Okey jeg klarer ikke by meg, her kommer det noen tips allikevel.

   Hvis dere skal ha fri bar, kjøp in fake prosecco og øl til de som er gravide men ikke har fortalt det til noen enda.

   Ikke føl presset til å be folk dere ikke snakker med.

   Book fotograf, band (hvis det er ønskelig) og lokalet først!

   Drit i om det regner. I våres hølja det ned men alle holdt seg innendørs og det ble en sabla god fest!

   Her er en link til et lite intervju
   etter bryllupet, kanskje det også kan være til hjelp: https://www.lovemydress.net/blog/2019/01/bride-on-horseback-chic-nostalgia-vintage-scottish-wedding.html

   Masse lykke til, jeg elsket å planlegge bryllupet.
   Klem fra Skottland

  32. Jeg kan ikke svare på 70.000 spørsmål, da jeg verken er forlovet eller gift – men jeg signerer de som skriver at dere må kjøre deres eget løp! Jeg har vært i mange fine bryllup, og det er ikke de dyreste som er de flotteste🤗 Kule folk = kule bryllup, så enkelt er det faktisk! Jeg føler humor i taler og dialog er vel så viktig som fargevalg og matvalg. Band er like morsomt som dj når stemningen er satt pga bra folk😊 Du skjønner greia! Jeg er misunnelig på de som får være gjester hos dere, tipper det blir et episk bryllup😁

   1. Det har du sikkert helt rett i!! 💖 selv har jeg ikke særlig mye erfaring med bryllup, så veldig nyttig å høre hva andre tenker 😄 klem

  33. Du som har familie i Danmark burde også se på alternativer der. Da jeg studerte der var det alltid noen danske venninner som skulle i bryllup og det var ofte 3-dagers hvor alle ble invitert til å bo på en gård/herregård som de typisk leier ut til slike arrangement. Da var det feks grilling fredag hvor alle kunne møtes og bli kjent. Bryllup lørdag og en stor frokost søndag hvor man kunne snakke om den store dagen som just var. Har alltid tenkt at en slik løsning er så fin – både for brudeparet og gjester!

   Lykke til 😀

  34. Ååh dette er så utrolig utrolig koselig at ååååå ❤️❤️ Gratulerer så mye til dere begge!! Hadde håpet at det faktisk var 70 000 spørsmål (ca) og at vi fikk se det i en film av noe slag, det hadde vært legendarisk.

  35. Hei og gratulerer så mykje! Så kjekt ♥️♥️ Eg vil berre sei at alt maset om at det tek såååå lang tid å planlegge og at viss det skal bli 2020 MÅ dykk byrje no er berre tøys! Det går fort når ein fyrst startar! Iallefall når ein er relativt organisert og strukturert 🙂

   Vi forlova oss november 2015 og gifta oss oktober 2016 🙂 haustbryllaup er sååå fint! Dei flotte fargane, vi hadde strålande sol og var i Geiranger på union hotell! Nydeleg!

   Mine beste tips:

   – be heller eit kult vennepar enn eit søskenbarn du ikkje kjenner (viss du må velge)
   – ha fotograf heile dagen!! Den beste investeringa vi gjorde utan tvil. Treng ikkje være ein sjukt dyr. Men så kjekt med alle bilda frå ulike settingar utover kvelden (mykje finare enn dei oppstilte utanfor kirka) og ikkje minst sjukt deilig for alle i nær familie og sleppe å tenke på bilete. Mamma har nemt det ofte.
   – vi ynskje oss pengar då vi begge hadde alt vi trengte etter mange år på hybel mm og fekk då finansiert bryllaupet
   – vi var som sagt på hotell. Det som var fint med det var at alle kom
   Fredag (sjølv om vi ikkje la opp til at dei måtte!) og var til søndag, ein fekk heile helga ilag og møttest til både frukost og vors og div. Dette har mange sagt fleire gongar at gjor det ekstra kjekt + vi som
   Brudepar hadde snakka me alle fredagen og slapp å stresse med det i sjølve bryllaupet. Ein tenkjer automatisk at det er veldig mykje dyrare en lokale, men vi satt opp budsjett på begge dele og der er så mange skjulte utgifter som er inkl i feks hotell (duk, servietter, lys, servitørar, bartender +++)
   – alt du kan byrje med tidlig gjer du så fort du kan (skal du feks ha kven er kven hefte- er det berre å byrje å skrive)
   – sørg for prøvetime på hår og sminke 😅 Hugs å kjøpe med lebbestift/lipgloss som du vert sminka med

   Hmmmm.. kjem ikkje på
   Meir! Men lykke til!!

   1. Hei, og tusen takk for masse fine tips! 🙏🏼 det høres ut som du hadde et fantastisk bryllup 😍

  36. Vi fant først dato og tok det derfra. Ville ha avslappa stemning med våre nærmeste venner og familie. Folk vi ikke hadde snakket med på et år eller lengre ble ikke invitert. For oss var mat viktig. Grunnet div allergier osv valgte vi buffet. Ga kokken frie tøyler til å lage ulike ting – ble helt fantastisk! Vi stilte med velkomst drinker/champagne, vin/øl/mineralvann til middag, baylies og Cognac til kaffe. Satte så frem det som var igjen av alkohol etter middag så tok folk med det de ønska å drikke utover dette. Vi droppa dessert til fordel for kaker (sjelden man orker begge deler) og massevis av smågodt. Photobooth skaper veldig artige minner (Og noen kleine 😅) og gir gjestene noe å drive med når brudeparet er på fotografering. Vi satte også frem gjestebok og polaroidkamera slik at gjestene kunne legge igjen personlige hilsner. Åh kjenner jeg får lyst til å gifte meg igjen 😅 Gratulerer så masse og lykke til!

  37. Gratulerer så mye med forlovelsen! Jeg har vært gift i 7 år og forlovet i 8 år. Mitt tips er å booke sted (lokaler) så tidlig som mulig så dere får datoen dere ønsker..også fotograf. Ble veldig overrasket over hvor tidlig folk er ute med bestillinger. Og bli enige om ting før dere går i gang. Hva ønsker dere? Budsjett. Antall gjester…mye å ta stilling til. Men så gøy med bryllup:)

  38. Først og fremst; GRATULERER!

   Vi giftes oss sommeren 2019, etter å ha vært forlovet i to år. For oss var to år bevisst, med tanke på planlegging og sparing. Kunne absolutt ikke klart å vente en dag lenger, så jeg vil anbefale 1-2 år ventetid max.

   Usikker på om jeg har noen tips ingen allerede har gitt deg, men her er litt erfaringsutveksling fra meg 🙂

   – Vi startet med å sette datoen, og ba folk holde av med en gang. Denne endret vi etter en liten stund, da vi heller ønsket å gifte oss i starten av sommerferien framfor i slutten av ferien. Hadde ikke klart å gå hele ferien og bare vente.

   – Dagen før bryllupet hadde vi hagefest, der alle gjester var inviterte. Dette sørget for at jeg hadde minimalt med nerver på selve dagen, og det var kjekt for folk å bli litt kjent/få litt tid sammen utenom selve bryllupsdagen.

   – Gjør bryllupet til deres eget, og drit i hva som måtte forventes av tradisjonelle standarer. For vår del innebar det blant annet at vi gikk opp kirkegulvet sammen, hadde ikke brudevals eller kutting av kake. Vi (..mannen min) ønsket oss minimalt med taler, noe som igjen førte til at selve middagen ikke varte lenger enn nødvendig (ca 2,5 timer). (Har vært i bryllup der man sitter 5-8 timer ved bordet og det er ikke noe vi ønsket å ende opp med). Perfekt tid.

   – Få en kokk som lager fantastisk mat, og få familie/venner til å lage kaker til senere. Bruk penger på gode servitører og ryddehjelp. Det er veldig verdt det!

   – Fri bar, men uten sprit og brennevin. Vi endte opp med en skikkelig fest, og for oss var det helt perfekt! Gjestene snakker fremdeles om hvor gøy og lite stivt bryllupet var. Vi hadde leid et lokale der vi hadde lov til å ha med egen drikke til gjestene, og på forhånd tatt noen harryturer for å handle massevis av cider, øl og vin. Vin til maten bestilte vi via polet. Hadde bryllupet vært på et hotell med bar, ville det nok vært en mye større utgift som måtte revurderes.

   – Det virker som det er vanlig å be noen på middag og resten på kake/fest. Vi ba alle til alt, og det er jeg veldig glad for at vi gjorde.

   Masse lykke til i planleggingen! Gleder meg til å følge deg videre i denne perioden! 😀

  39. Åh Ida, vet du, d känns annorlunda att vara gifta! 😍 Låter töntig, jag vet, men det är en helt underbar känsla! Bästa som är! Många fördelar med att vara gifta absolut, men gifta-känslan är nåt helt eget! Du har fått så många goda råd här, så ska inte lägga ut om allt, men köp vigselringar tillsammans. Om du väljer ha din på samma finger som din förlovningsring eller på andra handen spelar mindre roll, men köp dom tillsammans och använd dom när ni har gift er! Gravera in nåt mysigt i dom och ha dom som ett extra kärleksband tillsammans 🧡 Jeg blir lite barnsligt glad när jag ser min mans hand med hans vigselring på 😍 Visas att vi hör ihop på ett sätt 😍😍 (Och vilken bättre ”ursäkt” till att köpa en till vacker ring eller hur? 😇) Thune brukar ha vigselring-kampanj i slutet på januari/i februari!

  40. Hei Ida!

   Gratulerer så mye med forlovelse 😀❤️
   Jeg giftet meg i mai i fjor, og ville bare dele noe tips selv om eg ser du har fått mange gode råd allerede ☺️

   – Det vi bestemte oss for først var dato, maksbudsjett og ca hvor mange vi maks ville invitere. Det hjalp med å finne lokale fordi det (ganske logisk) var med å bestemme hvor stort lokale burde være 😄
   – Selv om det er et touchy tema, spør foreldrene deres om de vil bidra økonomisk til bryllupet, og hvor mye de eventuelt vil bidra med
   – Deleger ALT dere kan og dere er villige til å ha litt mindre kontroll på! Det blir nok å gjøre og ha orden på 😅
   – Snakk om forventningene deres til bryllupet, og bli enige om hva som er det viktigste for dere og hva som ikke er så viktig for dere. Skriv det gjerne ned det dere blir enige om, og forhold dere til det. Jeg og min mann var for eksempel enige om at det var viktig for oss å ha livemusikk, treretters middag og fotograf, mens mesteparten av pynten var kjøpt på Finn eller DIY. For å kutte kostnader, spurte vi venner og bekjente om å lage kaker til kakebord
   – Velg en toastmaster (eller flere) som dere kjenner, som kjenner dere, og som dere stoler på!

   Men mitt aller beste råd er nok: nyt forlovelsestiden ❤️

  41. Gratulerer så mye igjen! Nå har jeg vært gift allerede i 2,5 år, men det føles ut som at bryllupet var i går! Jeg må si jeg også ble litt tatt på senga når mannen fridde, selv om det tydeligvis var forventet av alle andre rundt oss :P. Jeg hadde sagt at jeg ønsket at vi giftet oss før vi fikk barn, så mannen hadde vel tatt hintet.. hehe.

   Jeg hadde dog aldri sett for meg et drømmebryllup, og følte jeg sto veldig på bar bakke – jeg hadde en million spørsmål, og veldig få i vennegjengen hadde giftet seg før oss. Det eneste jeg visste, var at jeg ønsket at vi giftet oss innen et år etter forlovelsen. Jeg ønsket ikke at vi skulle bli det paret som er forlovet i 10 år…

   Vi er begge litt tradisjonelle av oss, så vi visste begge to at vi ønsket å gifte oss i kirken. Deretter måtte vi finne ut av hvor vi skulle ha selve festen. For oss var det viktig at flest mulig av venner og familie skulle kunne delta, så å reise langt bort var derfor ikke et alternativ. Samtidig har jeg en del familie i Sverige, så det var fortsatt viktig med mulighet for overnatting. Vi ønsket muligheten for å invitere allerede fra fredagen av, fordi “bare” én dag, føltes altfor kort.

   Mine beste tips, som sikkert går igjen i mange av kommentarene over:
   – Sett et budsjett, begynn deretter planleggingen.
   – Finn ut hva DERE ønsker, ikke hva andre ønsker og forventer
   – Velg forlover(e) som du vet vil støtte deg best mulig dagen du gifter deg og som kjenner deg slik du er i dag, ikke slik du var for 10 år siden.
   – Fotograf hele dagen er dyrt, men var en av våre beste investeringer.
   – Hva er viktig for dere når det kommer til mat og drikke? Om dere f.eks. elsker og er opptatt av dyre viner, vil jeg kanskje anbefale å velge location hvor dere kan kjøpe inn vin/alkohol selv. Å være på ett sted hvor dere blir nødt til å kjøpe vinen de serverer, er veldig mye dyrere enn om dere kan handle inn vin/alkohol selv 🙂 (her gikk vi på en smell for å si det sånn).
   – Kjøp brudekjole i god tid – det er ikke noe du ønsker å stresse med tett opp mot bryllupet (kjøpte min i oktober, ble levert i slutten av mai – giftet oss i juli).
   – Jeg hater å bli sminket av andre, men ønsket allikevel ikke å sminke meg selv på den store dagen – så om du skal styles av noen andre: bruk god tid på å finne riktig person, ha prøvetime i GOD TID i forveien, og vær dønn ærlig. Jeg fant en jeg var kjempefornøyd med, men sa også at jeg ønsket å gjøre øyebryn selv (etter at hun hadde forsøkt). Var kjempefornøyd med resultatet både på prøvetimen og selve bryllupsdagen :).
   – Dersom dere skal gifte dere i kirke: ikke glem at du må lage/printe/bestille kirkeprogram selv – ingen som informerer om dette!

   Har sikkert masse fler tips på lager – send meg gjerne mail om det er noe mer du lurer på! Prøv å kos deg med planleggingen 😀

  42. Hei Ida!

   Gratulerer så mye med forlovelse 😀❤️
   Jeg giftet meg i mai i fjor, og ville bare dele noe tips selv om jeg ser du har fått mange gode råd allerede ☺️

   – Det vi bestemte oss for først var dato, maksbudsjett og ca hvor mange vi maks ville invitere. Det hjalp med å finne lokale fordi det (ganske logisk) var med å bestemme hvor stort lokale burde være 😄
   – Selv om det er et touchy tema, spør foreldrene deres om de vil bidra økonomisk til bryllupet, og hvor mye de eventuelt vil bidra med
   – Deleger ALT dere kan og dere er villige til å ha litt mindre kontroll på! Det blir nok å gjøre og ha orden på 😅
   – Snakk om forventningene deres til bryllupet, og bli enige om hva som er det viktigste for dere og hva som ikke er så viktig for dere. Skriv det gjerne ned det dere blir enige om, og forhold dere til det. Jeg og min mann var for eksempel enige om at det var viktig for oss å ha livemusikk, treretters middag og bruke litt ekstra på fotograf, mens mesteparten av pynten var kjøpt på Finn, lånt av venner eller bekjente eller DIY. Vi spurte også venner og bekjente om å lage kaker til kakebord
   – Velg en toastmaster (eller flere) som dere kjenner, som kjenner dere, og som dere stoler på!

   Men det aller beste rådet er nok: nyt forlovelsestiden ❤️

  43. Gratulerer til dere! Jeg giftet meg i sommer – vi valgte å gjøre det helt alene, i naturen med en superdyktige fotograf. Jeg har aldri hatt et ønske om å gå ned en midtgang, og det føltes for privat å gifte oss foran masse mennesker. Bildene ble helt magiske! Men vi skal likevel ha en stor bryllupsfest i 2020 men venner og familie – det blir mer som en fest og ikke så mye press på oss som brudepar. Så man kan gjøre akkurat som man vil 😀 Men for deg som er god på bilder selv så anbefaler jeg å finne en dyktig fotograf – flere jeg kjenner av vært veldig lei seg pga. bildene ble så dårlige. Finn en fotograf som ikke overeksponerer, gjerne en elopementfotograf! Dere får prøve så godt dere kan å tenke på hva dere vil, som jeg ser mange andre skriver. Jeg ble selv sjokkert over hvor mange som mente noe om vårt bryllup 🙈 Lykke til!

  44. Gratulerer så mye 🙂 jeg giftet meg for ca ett år siden, og mitt beste tips er å nyte dagen. Jeg husker selv hvor stresset jeg var på mitt bryllup, med over 300 gjester, der sminkøren, som jeg betalte mange tusener til, hadde ikke engang klart å sette på vipper riktig, kjolen(til selve bryllupsdagen) ble ikke laget slik jeg hadde forestilt meg.

   Men som det er anbefalt her vil jeg også anbefale video/fotograf. Selv har jeg sett bryllupsfilmen( fra to dager) min x ganger og er fortsatt ikke lei;)

  45. Ååh, dette er så koselig! Jeg er en sånn person som alltid har drømt om å gifte meg, men ble litt tatt på sengen over alt man faktisk må tenke på.

   Mitt beste tips er å kjøpe en bryllupsplanlegger eller finne en nettside som bryllupshjelperen. I bryllupsplanleggeren jeg hadde så var det en oversikt over hva man burde gjøre og når. Veldig praktisk! Og så ville jeg egentlig ha begynt med de tre viktigste tingene: Når, hvor, hvor mye og hvordan! Finn ut hvor og når dere vil gifte dere (Norge / utlandet), sette budsjett, og finne ut hvilken type bryllup dere vil ha (Kirken, borgerlig, humanetisk etc + Hotell, låve, utendørs etc.).

   Her er litt andre erfaringer og tips som jeg gjorde meg når jeg giftet meg og fikk:

   Vi bor på Østlandet for tiden, men giftet oss i Trøndelag. Derfor var det veldig viktig for oss å ha bryllupet på en plass hvor vi visste vi var i gode hender. Vi valgte et kysthotell som vi visste vi likte og som hadde masse erfaring med bryllup. Så fornøyd med å slippe å tenke på hvilken vin som passer til hvilken mat, sørge for at alle gjestene med allergier og intoleranser fikk rett mat, og ikke minst servering og rydding.

   Vi hadde en uformell middag på fredag for alle gjestene, slik at vi fikk muligheten til å snakke med dem. Det er jeg så glad for at vi gjorde, for jeg følte ikke jeg hadde nok tid til å snakke med noen av de jeg ville snakke med under selve bryllupet. I tillegg var jeg egentlig veldig sliten, så jeg var avhengig av å stå på dansegulvet og ha overtenning for å holde ut (haha), så da fikk jeg ikke snakket med de gjestene som ikke danset. Men til gjengeld fikk jeg skapt noen uforglemmelige øyeblikk på dansegulvet med de gjestene som danset!

   Vi giftet oss Humanetisk og det passet oss ypperlig. Da fikk vi tilpasset seremonien til å passe oss og vi kunne gifte oss over alt. Vi hadde en veldig god vigsler, og hun inkluderte oss i alle valgene, veldig greit.

   Jeg kjøpte kjolen min i februar, hentet den i april og leverte den til skredder i august (giftet oss i september). Tommelfingerregelen på kjole er vel 6-8 måneder før, slik at man er sikker på at man får den og at man har mulighet til å returnere den hvis det er noe feil på den. Men man kan bestille den senere hvis man ønsker.

   Og et siste tips: Profesjonell heldagsfotograf! Vi hadde fotografen vår i 14 timer og fikk over 800 bilder fra henne. For 14 timer fotografering, kost, losji (2 dager), reise og redigering av alle 800+ bildene, betalte vi 26 000, noe som jeg ikke synes er dyrt i det hele tatt. For å sammenligne så betalte et vennepar 22 000 for 6 timer og ikke så mange bilder.

   Jeg gleder meg til å lese om bryllupsplanlegging på bloggen din! Spesielt siden jeg fortsatt har abstinenser og savner mitt eget :-p Lykke til <3

   1. Tusen takk for masse nyttige tips <3 <3 Setter stor pris på det! Ble litt overrasket over pris på fotograf, men det er vel verdt det I guess 😀

  46. Gratulerer med forlovelse, så utrolig kjekt😍 Har et hett tips ang bryllup. Do it før the kids arrive😅 jeg ble fridd til og dette skulle gjøres skikkelig. Dato ble satt 1,5 år fram for å få spart mest mulig og samtidig kunne leve. Mye vil ha mer osv😬🙈 I løpet av det første året meldte formeringsbehovet seg sterkt og hun som måtte ringe prest og lokalet for å utsette dato var meg med en liten en i magen😅 Ble aldri satt ny dato. Og her er vi forlovet på 6 året med to barn og stort hus🙈 Nå er det andre ting som prioriteres økonomisk og det blir nok enda noen år til.

  47. Gratulerer så mye, bryllup er helt fantastisk!
   Jeg (og mannen) planlegger selv bryllup. Vi har vært forlovet i 2 år, og fordi vi visste at det skulle skje en del andre ting i livene våre de nærmeste årene, så valgte vi å legge bryllupet til 2021. Kan ikke uttrykke nok hvor takknemlig jeg er for å ha god tid! Jeg følte litt som deg/dere, har egentlig ikke noe drømmebryllup klart for meg, så har brukt mye tid på å undersøke alternativer og muligheter på alt egentlig.
   Hvis dere er usikre på om dere vil ha vielse i kirka, så anbefaler jeg å lese gjennom vielsesliturgi på kirken sine nettsider. Ingen av oss er personlig kristne, men liker tradisjonen, men ble litt tatt på senga av en del av tingene som faktisk sies under vielse i kirken, og hvor lite man kan være med på å bestemme hva som skal sies.
   Vi har også vært så heldige at vi har kunnet gå i noen bryllup, og det har vært så lærerikt. Hva funket for andre, hva er en god idé i teorien, men skjærer seg i gjennomførelsen, og kanskje viktigst; hvordan vil vi IKKE ha det.
   Vi har også lært at man kan betale mye penger for å få mye ordnet for seg, men da risikerer man gjerne at litt av personligheten forsvinner også. Så vi kommer til å bruke mer tid på å få en personlig følelse av “oss”.
   I tillegg opplever vi OFTE at veldig mange har forventninger til hvordan ting skal være i bryllup. En av de første kommentarene vi fikk var “husk at åpen bar er kjempedyrt!!”. Jeg svarte at det var ikke noe problem, for det skal vi ikke ha, og jeg ble møtt med: “Hæ? skal dere ikke ha åpen bar? Alle bra bryllup har åpen bar, hvis ikke er det dårlig gjort mot gjestene”. Vedkommende havnet ikke på gjestelista, for å si det sånn 😉 Så forvent at mange rundt kommer til å ha en mening, om alt mulig rart egentlig. Vi prøver i hvertfall å tenke at dette er vår dag, og det viktigste er at dagen blir sånn som vi vil ha den. Så får folk mene det de vil!
   Mitt siste tips er at lokaler blir booket syykt fort, og gjerne laaangt frem i tid- gjerne to år, så vær tidlig ute!

   Kos deg med planleggingen Ida, det er veldig koselig!

   1. Åååååh så provosorende, bra hen ble utestengt fra gjestelista, hehe!! Takk for alle innspill, jeg håper dere får et fantastisk bryllup i 2021 <3 <3 <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg