ÅTTE TANKER PÅ EN TIRSDAG

💭 Her er jeg, med løsvippene på snei! Syns jeg ligner litt på Quasimodo her ❤️ Livet føles bra i dag. Det er nesten litt… Vår i lufta? Grunnet klimakrisen er det kanskje ikke lov til å juble over vårstemning i februar, men vi må klare å skille mellom klimakrisen og det desperate behovet for vår i lufta. 

💭 Dette kom til meg som lyn fra klar himmel, beklager på forhånd. Men hvorfor i alle dager er vi så stolte av vikingene? Vi nordmenn er liksom vikinger, i møte med andre nasjonaliteter og kulturer. Vi har viking-landsbyer og viking-festivaler, og hedrer vikingene ved å gå rundt med dumme horn på hodet. Har du noen gang tenkt over hvor mange likhetstrekk vikingene har med IS, verdens ondeste og mest forhatte terrororganisasjon?! Plyndring, voldtekt, drap, halshugginger, slaveri, stjeling… De brant ned hele byer på sin vei, og hadde null respekt for menneskelivet. Er ondskap bare historie og kulturarv, så lenge vi får det langt nok på avstand? Spent på om fremtidens barn får delta på terror-dagene, hvor de kan bygge sine egne bombevester i IS-landsbyen. Ja.. Jeg sa beklager før jeg begynte.

💭 Jeg har vært hos tannlegen i dag. Fikk som vanlig skryt for renholdet mitt, og kunne puste lettet ut over at 8-9 år med snus ikke sender meg til likhuset. Jeg har nesten ikke turt å se inni munnen min etter at jeg sluttet å snuse, men det så visst ikke ille ut. Hipp hipp!

💭 Jeg ble stoppet av to smågutter utenfor matbutikken i dag, tipper 8-9 år gamle. De ville låne telefonen min for å fortelle mammaen sin hvor de var, og jeg sa NEI før jeg rakk å tenke meg om. Jeg kommer til å bli en elendig mor 😭😂 Jeg hadde sagt nei igjen, altså. De hadde capsen bakfram og var sånne typiske frekke unger som sikkert hadde løpt avgårde med telefonen min. Fun fact: Jeg lar aldri tvilen komme folk tilgode.

💭 Mie har gått tilbake til Ali, og jeg har offisielt sluttet å se på Love Island.

💭 Det høres kanskje stusselig ut, men alt jeg drømmer om akkurat nå er å pakke Gravlyset i kofferten, fly til Gran Canaria og være der i to uker. Lese bøker, gå turer, spise spansk tapas på en strandrestaurant. Tror du han vil være med? Ney. Han vil jobbe. Kanskje jeg bare skal reise alene?

💭 Nå skal jeg shine over leiligheten før jeg henter ferie-hateren på toget. Jeg tenkte å plukke opp litt sushi på veien også, som skal stå og vente på meg når jeg er ferdig på gymmen. Jeg har nemlig sluttet med PT og meldt meg inn på et helt vanlig treningsstudio. Galskap! Men det var jo hele formålet med å ha en PT, at jeg skulle tørre det og mestre det.

💭 Dagens favorittsang: You need to calm down med Taylor Swift. Fikk plutselig øynene litt opp for henne etter å ha sett dokumentaren på Netflix. Nå skal jeg ikke kjede deg mer, livet kaller vel for oss begge. Førstemann til støvsugeren!

30 kommentarer
  1. Et lite forslag hvis du blir stoppet en gang i fremtiden; du kan be om nummeret og ringe på vegne av de som spør 🙂 Jeg hadde heller aldri gitt bort telefonen til lån, for å si det sånn. Jeg har frem til nå (28 år gammel) vært veldig naiv, slapp blant annet INN to dørselgere som gikk rundt og solgte kniver, jeg grøsser av tanken den dag i dag, hvor dum kan man bli?! hehe.

   1. Veldig sant, det er en fin løsning. Og HAHA STAKKARS, det hadde sikkert jeg gjort også. Hvis jeg hadde åpnet døren, da. Åpner aldri hvis det ikke er gjort en avtale først :p

  2. Kanskje jeg skal invitere deg med på ferie til Gran Canaria, jeg!? Haha! Det er sånn ca det eneste jeg vil og ønsker akkurat nå! 😭

  3. Hahah gleden over å finne sånne her innlegg er ubeskrivelig🙏🏽

   Og apropos tanke nr. 2… glad du nevner det, syns ikke du er vulgær. Det som derimot er ganske drøyt er at ondskap i islams navn (les: navn, og ikke virkelighet eller sannhet) er med på å svartmale over en milliard mennesker på denne jord, mens hva angår «den hvite mann» er kulturarv og stolthet og sol og blomster.

   1. Nå er det jo riktignok en vesensforskjell at vikingene herjet for over 1000 år siden, da verden og samfunnet så helt annerledes ut. Det finnes ingen unnskyldning for at tilsvarende handlinger blir begått i en moderne verden i dag. Så det er jo overhodet ikke sammenlignbart

  4. Vikingene var faktisk stort sett fredelige og rettferdige! 😀 De var også veldig langt fremme når det gjaldt kvinners rettigheter også. Ingen tvangsekteskap, og mennene måtte oppføre seg, ellers kunne hun skille seg fra ham og få med seg medgiften sin PLUSS morgengaven fra ektemannen som skulle være minst like stor som medgiften. Det ble andre boller da Norge ble kristnet, da ble landet mer voldelig enn før. Men klart det er slag og slikt man hører mest om angående vikingtiden.

   Ellers aaaaaargh, tenk at Mie gikk tilbake til Ali 😔 Jeg orker ikke. Han ER SÅ falsk. Jeg synes Omid og Iselin virker påtatte og falske også, og har null tro på at de har ekte følelser for hverandre. De eneste jeg faktisk tror litt på der inne er Thammy og Nate. Forøvrig, det er du som har fått meg til å følge med på Love Island, takk skal du faen meg ha 😂 sitter og skriver på en bacheloroppgave og har LI som pause hver dag. Sukk. 🙄😉

   1. Jeg vet ikke så mye om vikingene – i hvertfall ikke til å ha vokst opp med Oseberghaugen til akebakke :O Så kanskje jeg skal utdanne meg litt før jeg uttaler meg, hehe… Men, ja. Ali er så falsk at jeg brekker meg. Ork itj! Sorry for at jeg har fått deg til å følge med, men nå skal det sies at jeg har bestemt meg for å fortsette likevel. IN IT TOGETHER, haha <3 Lykke til med bacheloroppgave!!

    1. Tror ikke du er alene der (angående vikinger) 😀 jeg har en søster som er arkeolog og over gjennomsnittet opptatt av vikingtiden, så jeg har fått med meg en del.
     Men ja altså… Love Island er merkelig engasjerende for min del. I dag røk jo Thammy og Nate til da, med mindre det går seg til igjen.. og da aner jeg ikke hvem jeg skal heie på. Det er liksom ingen andre par jeg helt tror på nå. Så nå har jeg tydeligvis endret holdning, og blitt en fæl person som koser meg litt med alt dramaet som har oppstått. Jaja. What can you do, jeg er ingenting om ikke tilpasningsdyktig! 🤓 God helg – jeg er forøvrig også alene imorgen – men har bestemt meg for å nyte det!

  5. Altså, jeg kan ofre meg og bli med til granca!
   Det vil ikke bli så romantisk som med gravlyset, men jeg er lett å holde ren og ganske lydig 😂

  6. Jeg hadde ikke gitt bort telefonen min, jeg heller. Men du kunne ha tilbydd å ringe moren deres for dem, da.
   Tror nok du kan bli en god mor likevel 😁

  7. der sa du det – jeg har alltid lurt på hvorfor vi romantiserer vikingene. De var jo fæle mennesker. Har du sett Norsmen på Netflix? Synes den er herlig selvironisk og litt morsom. hvis du går tom for alt annet:)

  8. Ahhhh! Altså, hvorfor gikk Mie tilbake til Ali?! Jeg må desverre se videre… Haha! Ha en fin dag, Ida! Klemmer! ❤️

  9. Love Island har vært litt kjedelig noen dager nå, men nå tror jeg det er tilbake igjen! Du må begynne og se det igjen, så kan vi diskutere litt på bloggen, haha!

  10. Vi (og alle andre menneske i verda) har nok ein tendens til å glorifisere bakgrunnen og historia vår. Vi får trøyste oss med at mongolerane ikkje var så mykje betre, med koking av levande menneske. Eller maya-indianerane (“Åh, sjå på denne spanande arkitekturen og bratte trappene! Skal tru kva denne pyramida vart brukt til? Åh, menneskeofring…”), enkelte stammar av urinnvånarar i Nord-Amerika, kannibalar på enkelte øyer i Søraust-Asia, maurerane, spanjolane, samlinga av det kinesiske riket, osv… Men samanlikninga med IS er kanskje litt drøy. Det nærmaste dømet vert vel då at dagens Tyskland skulle hatt ein nazi-dag, og det har ikkje skjedd. Vikingtida varte tross alt i ca. 250 år (800-1050), så noko lenger enn IS-kalifatet og 2. verdskrig. På 250 år har ein tid til å gå frå erobring til å leve i samfunn, gjennom fleire generasjonar. Dessutan gjorde vikingane eit og anna funn av nye landområder takka vere dåtidas skipsteknologi og utforskartrang. IS har ikkje bidratt så mykje utover å vere ivrig brukar av våpenteknologi og motstandar av utdanning.

   Avslutningsvis kan vi gå heilt tilbake til røtene våre, og korleis Homo Sapiens klarte å spre seg utover heile verda: med å slå i hel andre konkurrerande menneskeartar som levde samstundes med oss. Ikkje mykje humanisme å spore.;)

  11. Med fare for å høres litt masete ut; alles om synes love island Norge er underholdende, dere burde virkelig sjekke ut UK-versjonen. Sesong 5 var helt sinnsyk, og sesong 6 er nesten like bra! Anbefales virkelig, men man blir 100% avhengig .. 🙂

  12. Morsomt at du skriver at du fikk litt øynene opp igjen for Taylor etter å ha sett dokumentaren- for akkurat det samme skjedde med meg. Og innså også at hun er en ganske kul dame som er like glad i katter som meg haha <3

  13. Tenkte akkurat det samme etter å ha sett dokumentaren om Taylor Swift! Fikk øynene litt opp for hvem hun er og hva hun driver med. Har ikke hatt veldig sansen for henne før, men det er vel rett og slett for at jeg ikke har prøvd å interessere meg for hvem hun er og hva hun står for i det hele tatt. Synes egentlig det er litt deilig å på påmint om at jeg kan ta feil og endre mening om folk også 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg