SOMMERFERIEN ER (HALVVEIS) BOOKET

I går kveld, da Gravlyset brukte litt for lang tid på å diskutere fotball i telefonen med en kompis, ga jeg meg selv tillatelse til å booke årets sommerferie. Eller, det vil si: Jeg booket flybillettene. Og gjett hvor flyet går! Til Santorini 😍😍😍 Jeg har alltid drømt om å reise til Santorini, men aldri fått ut fingeren. Og nå skjer det endelig! Jeg er fullstendig klar over at det er stappfullt av folk der i fellesferien, men det driter jeg egentlig litt i. Jeg vil huke av Santorini på bucket listen, og jeg gleder meg som en unge.

Vi blir borte i hele 15 dager, og tanken er at vi skal øyhoppe rundt i Hellas med Santorini som utgangspunkt. Ruten er ikke lagt opp enda, og det er derfor jeg skriver om det her på bloggen. Kanskje noen har et par tips til meg? Hvilken rute bør vi ta fra Santorini? Det eneste jeg vet til nå, er at jeg ønsker å ha 3-4 dager på hvert sted for at det ikke skal bli for mye flytting, og så tenker jeg at det er greit å avslutte i Santorini med tanke på hjemreise. Kom gjerne med hotelltips også hvis du har! Og for guds skyld, ikke forveksle øyhopping med backpacking. Denne jenta deler ikke dass med fremmede, og hun reiser med KOFFERT 😂For å være helt ærlig så er denne ferien et resultat av at jeg begynte å stresse med at jeg ikke skulle rekke øyhopping i Hellas før jeg får barn 🙉 Øyhopping med små kids er sikkert mulig – men det frister enda mindre enn backpacking. Jeg vil at det skal være bare oss to, romantisk, og du vet. Den pakka der. Sånne ting man kanskje ser tilbake på, og tenker at man er så glad for at man fikk gjort! Dette blir en sånn tur ❤️

Men, ja! Kom gjerne med tips til reiseruter, hotell og restauranter. Jeg blir så takknemlig for alle tips jeg får i kommentarfeltet, og elsker å sjekke dem ut når jeg er på destinasjoner 🙏🏼 Det skjer bare 2/10 ganger at jeg tenker: Hvilken idiot anbefalte dette? 😂

86 kommentarer
  1. Skulle egentlig øyhoppe i Hellas, men ble med ett hopp så har ikke så mye å komme med der dessverre:p grunnen til at det ble med den ene øya var at det fort tok en hel dag å flytte på seg. Måtte møte opp 2 timer før ferja gikk, selve turen, i land og finne riktig hotell og så komme seg på plass. Så mitt lille tips er å ikke legge inn for mange stopp. Lykke til!:)

  2. Naxos!! Det er 3 timer med båt fra Santorini, sååååå verdt turen. De har masse kultur, historie og digg mat. Utrolig fin natur også. Ikke for stort, skikkelig hyggelig, og ikke minst: egen sitronlikør (kitron) som er tusen ganger bedre enn ouzo. 🍋

  3. Naxos bør prioriteres inn i reiseruta. Bo i Naxos by (der ferga ankommer). Paros og Antiparos kan også anbefales. God tur 🙂

   1. Naxos er fint 🙂 Men bo heller i agia Anna eller agios prokopios. Litt mindre turister (var inhvertfall det for 7-8 år siden) og veldig fin strand 🙂

  4. Var på øyhopping i Hellas i sommer! Vi startet i Athen og dro på dagstur til Hydra. Hydra er dødskult og bør oppleves (gjerne flere dager). Videre dro vi til Santorini også Kreta. På Santorini må dere på vinsmaking og dagstur rundt øyen og på vulkanen som avsluttes med en fantastisk solnedgang. Øyhopping er så gøy<33

  5. Ikke reis til Ios i alle fall! Nummer en ferieøy, typ ayia napa 😅 Så ikke noe for en kjærestetur 🙂 Utover det tror jeg øyene er ganske like, men jeg var der når jeg var tyve, som er 12 år siden, så tror nok andre har bedre tips å komme med 😅🙈

  6. Åå vi er en venninnegjeng som også skal på øyhopping i Hellas! Vi flyr til santorini og tenker å reise til milos, paros og mykonos. Vi har også vurdert Syros da det ser ut som du kan få veldig fine hotell der til en rimelig pris. Du må søke på milos, ser helt fantastisk ut å reise rundt i bil/båt der!! Jeg tror dette blir en fantastisk ferie 🤩🤩

   1. Må skrive til dere begge! Jeg har selv vært på øyhopping i Hellas flere ganger, så kan ikke dy med med å gi litt tips.
    Dere må besøke Syros! Det er virkelig et sted å anbefale!! Kjempekoselig liten øy, hvor det er flest lokale som ferierer – så det er mao en liten uberørt perle. Billige hoteller og langgrunne strender.
    Milos er mine absolutt favorittøy i øygruppen Kykladene og har, etter min mening, finere solnedgang enn hva Santorini har + maten der er av Hellas beste! På Milos må man nesten dra på båttur, for det er flere vakre steder som kun kan oppleves via sjøveien. Havet er også krystallklart og nydelig :)))) Lei og bil der, for det er mange fine steder å se og oppleve.
    I tillegg anbefaler jeg dere begge å besøke Mykonos, som både er superfint, men også har et gøy uteliv. Litt dyrere enn de andre greske øyene, og er litt mer “lukseriøs” om man kan kalle det det, ift de andre øyene. Det blåser i tillegg en del her, så ikke den øyen man trenger å være på flest dager, men verdt noen dagers opphold.
    Paros og anti-paros er også fine øyer å besøke, men det er ganske mange skandinaviske turister, og litt for “crowded” for min smak.
    Naxos er også en typisk “turistøy”, men denne er såpass stor at man kan gå mye mer i fred her, enn hva man kan på Paros og Antiparos. Lei bil her og, om dere har mulighet, for det er mange koselige landsbyer å besøke. Anbefaler Haliki og Moni, som ikke ligger så langt fra hverandre.
    Besøk og restauranten Maros taverna – herregud, så god mat!

    Santorinitips: Dra på vinsmaking på Santos Winery på kvelden! Da sitter man ute i solnedgangen, med DEN panoramautsikten, og får smake på mange gode viner. HELT NYDELIG! Book noen dager i forveien, så får dere bord helt fremme på platået.
    Dra også på utendørs kino i Kamari. Det er veldig koselig, og de serverer gode drinker og snack.
    Ta gåturen fra Fira til Oia på morgenkvisten, og se solen stå opp på veien. Nydelig tur, og ikke særlig krevende 🙂
    Besøk det lokale øybryggeriet Crazy Donkey for litt ølsmaking.
    Santorini har ikke de fineste strendene, iom at det er en vulkanøy, men stranden i Perissa, er en fin sandstrand.

    Uansett hva dere velger å gjøre, så kommer dere til å få en super tur! Hellas har så mye vakkert å by på. Kos dere masse <3

  7. Anbefaler deg virkelig Mykonos! Nydelig øy med it-faktor. Kjent for fest og celebs men den er nydelig likevel. Husker ikke helt avstanden med speed ferge fra Santorini men det er absolutt innenfor.

   Paros er også en veldig fin øy! Naoussa spesielt <3

   Naxos synes jeg var overvurdert, og det er mange nordmenn der.

   1. Blir en bitteliten tur innom Mykonos også, bare for å ha vært der 😀 Gruer meg til å drasse min økonomiske kjæreste rundt der, haha!

  8. Veldig lurt å gjøre det før barn ja☺️ Alt går sikkert med barn også, men jeg syntes at Ving og lollo og bernie på Mallorca i fjor var rikelig slitsomt nok (ja vi har kommet dit – en måte å feriere på som jeg ALDRI trodde jeg skulle drive med😂)

   1. Haha, ååå! Jeg gleder meg til Lollo og Bernie også jeg, men det blir jo helt andre typer ferier <3

  9. Santorini er helt nydelig:) Perfekt for kjærestepar:) Jeg var gravid da vi var der og jeg husker jeg tenkte jeg var veldig glad for å ikke ha med barnevogn der. Det er det ikke laget for. Dessverre husker jeg ikke hvilket hotell vi lå på. Men dere må absolutt få med dere solnedgangen. Det er øya kjent for. Stranda var ikke noe fin da, men siden dere skal bevege dere en del, så er ikke det noe problem:)

  10. Dere MÅ reise til Naxos! ❤️ Elsker den øya. Og stranden på Agios Prokopios. Herlig strand med gjennomsiktig vann 😍

  11. Antiparos og Amorgos! På Antiparos er det en lang bilfri hovedgate og ellers veldig idyllisk (som ellers i Hellas😅). Amorgos har et veldig sjarmerende kloster man kan besøke. Det er bygd inn i fjellsiden. Ingen av øyene har kjempemasse turister, i alle fall ikke Amorgos. Har ingen hotellanbefalinger da vi reiste med seilbåt. Hilsen en som en gang i tiden så for seg øyhopping i Hellas med kids, men som nå sitter med en 5 mnd gammel baby og ikke skjønner hvordan det noen gang kommer til å skje.

   1. Hørtes veldig sjarmerende ut ❤️ Hehe, vent et par år så kanskje du finner mot til å gjøre det!! Grattis med bebis, selv om det kanskje er 5 mnd for sent å si! Klem

  12. Åå, Hellas er så nydelig! Anbefaler både Paros og Antiparos, rolig og koselige øyer. Naxos er og en kjempefine øy, litt mer turistifisert, men har mange fine strender litt rundt om på øya.

  13. Santorini er et utrolig koselig sted! Har reist Santorini – paros – naxos – iOS – Santorini før. Ios er ikke å anbefale ellers var alle stedene fine på hver sin måte!
   Vist dere ønsker en rolig avslutning på Santorini med en fantastisk frokost anbefales Fisherman’s house! Den frokosten er helt nydelig og det hjelper på at de har ganske gode senger!

  14. Santorini er fantastisk😍 Vi var der på bryllupsreise + en gang til etter det!

   – Solnedgang i Oia er et must, men husk å book bord på en restaurant med utsikt i god tid – du vil ikke bli stående som sild i tønne med resten av turistene. Og ja, folk KLAPPER når solnedgangen er over😳🙈

   – Lei firehjuling og kjør rundt på øya.

   – Den asiatiske restauranten Kiwi i Kamari har fantastisk god mat, selv om restauranten i seg selv ikke ser så veldig classy ut.

   – Er Gravlyset glad i IPA? Bestill i så fall en flaske Crazy Donkey IPA når dere er ute. Lokalbrygget og fantastisk god – og så ser flasken ut som en champagneflaske🍾

  15. Hotell på Santorini: Hotel Sunny Villas i Imerovigli! Elsket, digget. Kjøp vin og take-away og spis middag på den private balkongen mens dere ser på nydelig solnedgang. Beste kvelden i 2019.

  16. Antiparos er en nydelig øy redd ved Paros. Hovedgaten ser ut som Kardemommeby og dere kan gå på utekino å se mamma Mia.
   Virkelig verdt å sjekke ut på Google asap 😀😀😊

  17. Åh! Øyhopping i Hellas er noe av det fineste som finnes. Hellas er et nydelig land og det å reise med båt fra øy til øy er bare kos og glede med kortstokk og Mythos.

   Santorini er superfint! Anbefaler å bo i Kamari (som for så vidt er det eneste stedet med strand i Santorini typ…?). Her er mine beste tips:

   – Outdoor Cinema Kamari. Dette MÅ dere ta dere tid til. Virkelig verdens mest romantiske og fine opplevelse. Outdoor Cinema er ja, tro det eller ei, men utendørskino. Dere sitter i gamle «regissør»-stoler, nyter Mojito (som er en av de bedre jeg har smakt) og popcorn og venter på at det skal bli mørkt. Så begynner filmen… Det spiller egentlig ingen rolle om hvilken film de viser, for opplevelsen i seg selv er så fin. Anbefaler å komme tidlig fordi det blir kø og det er ikke mulig å booke på forhånd.
   – Pinakio resutrant. Denne ligger i Kamari og er sååå god!
   – Å se solnedgangen gå ned i havet ved byen Oia er også utrolig fint. Det er en kort busstur fra Kamari til Thera, som gir deg en veldig god utsikt til solnedgangen.

   Ellers er Mykonos en gøy, men også dyr øy. Mener å huske at dette er en av de dyreste greske øyene. MEN! Her er det morsomme beach clubs (om man blir litt lei å bare ligge stille i Hellas), i så fall er Kalua Beach Bar-Restaurant artig. Men obs obs! Mykonos har vokst utrolig de siste årene og var allerede da vi var der i 2017, blitt ganske harry med Jack Daniel’s t-skjorter i neon 🙃🙃🙃

   PS! Jeg anbefaler å booke båt/ferge mellom øyene en stund på forhånd. Dette blir fult, spesielt om dere skal reise midt i fellesferien. PS! Du får også studentrabatt, men husk å ha et internasjonalt studentbevis 🤓

   Uansett! Kos dere maaasse på Hellas-hopping! Er svært sjalu!

   1. TAKK for så mange konkrete og fine tips, kan nesten ikke vente med å komme meg avgårde når jeg leser dette 😀 Tusen tusen takk <3

  18. Santorini er fantastisk! Gled dere!
   Anbefaler på det sterkeste å lei bil eller firehjuling. Taxi er så og si ikke eksisterende på øya.

   Hvis dere vil bo veldig «sentralt» anbefaler jeg å bo i Fira og heller dra en tur innom Oia.
   Fira har hakket mindre turister enn Oia.
   Hvis dere vil bo mindre sentralt er Akrotiri en kjempekoselig liten by, hvor man kommer seg lett rundt med bil, scooter eller firhjuling.
   Bo på et hotell på den siden av øya hvor det er mest sol, det blåser en del på Santorini grunnet høyden og bor dere på feil side vil solen forsvinne fort og det kan bli småkjølig 🙂

   1. Taaakk for tips! Siden vi skal være der i så få dager, tenker jeg vi satser på Oia eller i nærheten 😀 <3

  19. Bellonias villas, kamari beach! Utrolig fint!! Men – selve plassen kamari på Santorini er ikke verdens koseligste plass, desverre!

  20. Åå, vi vurderer også Santorini! 😍Så jeg skal virkelig sjekke ut tipsene du får, det pleier å være mange av de🤩

  21. Vi øyhoppet med Santorini som utgangspunkt for noen år siden – helt fantastisk! Vi var riktignok fattige studenter, så hotellene skal jeg spare deg for… men høydepunktet og lavmålet er fint å ta med seg : )

   For oss var Paros favoritten! Akkurat passe stor til å cruise rundt på en 4hjuling, flotte strender, og lett å utforske. Skikkelig romantisk ❤️

   Naxos var også veldig flott, men mye større. Spiste livets greske salat i fjellene der – de bad meg vente mens de plukket tomater… ❤️

   For alt du gjør – hold deg unna Ios! Grusomt sted, med kun russ. Vi var 23 da vi var der, og var eldst på hotellet.. tok første båt bort!

   1. Takk for at du deler ❤️ Da er Ios strøket fra lista. Så nydelig å måtte vente mens tomatene plukkes!! Vi skal utvilsomt til Naxos!

  22. Santorini er et fantastisk sted, bare å glede seg! Anbefaler på det varmeste hotellet Calderas Lilium med uslåelig utsikt (vil påstå Santorinis beste) samt nydelig mat, drinks og ikke minst avslappende stemning.

   1. Wow for en utsikt ja! Bare 20.000 for fire netter :O Men det virker neeesten som det er det man må ut med for å bo fint på Santorini i fellesferien!

  23. Når dere er uten barn, kom dere til Antiparos når dere først har mulighet! Kombiner med Antiparos, Paros og Naxos! Førstnevnte ligger lengst unna pga ferge så vi orker ikke reise pga barn nå, men bilfritt sentrum og ekte gresk idyll med alt det herlige det medbringer!🥰 Og når dere har fått store barn og vært gift i en år-rekke, MÅ dere dra til Parga! Det er bilfritt sentrum, og har *nyforelskelsesgaranti*❤

  24. Dere må leie en ATV når dere er i Santorini, tar bare 30 min å krysse hele øya. Dere må teste ut utekinoen!! Og dykking! Og book plass på restaurant ved solnedgang. Alle de fine bildene fra Santorini er fra Oia i Santorini. Det fineste stedet. Så jeg ville booket hotell der 🙂

  25. ELSKER Hellas og MÅ dit i sommer!! Men har dessverre ingen tips å komme med selv, så tror jeg må følge godt med i kommentarfeltet!

  26. Du må reise til Naxos! Nydelig øy, reiste der hvert år med familien når jeg var yngre og vi skal på familieferie der i år igjen😍 kanskje vi sees?! Haha! Men det er perfekt sted for kjærestepar. Veldig koselig og fint i gamlebyen der, fine strender og generelt en vakker perle. Anbefales på det sterkeste! Om du bestemmer deg for der så kan jeg komme med restauranttips når det nærmer seg 😄

   1. Naxos må med!! 😍 Kanskje vi sees, ja! Da får du si hei for jeg aner jo ikke hvordan du ser ut… Hehe. Tar gjerne i mot restauranttips når det nærmer seg! Klem og fin dag til deg

  27. Hei Ida!
   Kjæresten min og jeg har også vært på tur fra Santorini. Vi var et par dager på Santorini, før vi tok båten som går til Naxos, Paros og Antiparos. Fordi kjæresten min liker spesielle og «egne» steder, dro vi til Antiparos og ble der i ti dager. Vi var også på dagstur til Paros! Jeg tror både Naxos og Paros er helt magiske steder å være noen dager. På Antiparos er det ikke fullt så mange turister da det er en mindre øy, og derfor absolutt verdt å sjekke ut! Jeg skal definitivt tilbake dit.❤️ Der er det mange gode restauranter og hoteller. Vi bodde på et lite hotell med helt grei standard veldig nære gågaten. Husker ikke hva det heter, men ville heller ikke anbefalt det som et sted man bør bo. Uansett hvor dere drar ønsker jeg dere en god tur! Hellas er kanskje verdens fineste land å dra på kjæresteferie til.❤️

  28. Hellas er fantastisk 😍 Vi ble frelst etter en uke på Santorini og har siden reist til mange andre øyer. Vår favoritt er definitivt Antiparos, har ikke klart å finne en øy som kan måle seg med den enda. Ellers må mitt beste tips være å leie ATV!

  29. Så morsomt, vi drar til Santorini på bryllupsreise i sommer, deretter videre til Mykonos og Kreta😍 Den eneste “aktiviteten” vi har booket som ser helt fantastisk ut er Catamaran sunset cruise på Santorini. Ellers har vi gått for litt luksus med Dome Resort på Santorini og Anax Resort på Mykonos. Jeg har jo ikke vært der enda men ser helt nydelig ut! Nå var jeg heldig, får masse tips i kommentarfeltet ditt😁

  30. Det første da jeg tenkte da jeg så overskriften og bildene var at jeg gleder meg til jeg også kan dra på sånne ferier igjen, siden jeg både er gravid og har en tre-åring. Passet veldig fint da med kommentaren din at du ønsker å prioritere sånt før du får barn – helt enig med deg! Jeg er glad jeg reiste mye før barn, for jeg er ikke den type menneske som synes øyhopping med kids faktisk blir en ferie. Missforstå meg rett – elsker å dra på ferie med barn og mann, men det blir andre typer ferier. Kos dere med drinker, spontanitet, romantikk og sene kvelder! Gleder meg til å lese om ferien deres på bloggen!

  31. Hei! Så gøy at dere skal på øyhopping😍 Har selv vært tre ganger i det området, og har hatt litt forskjellige ruter. Sist startet vi med fly til Santorini og dro direkte derfra til naxos (5 dager), så Paros (6 dager) hvor vi også la inn en dagstur til antiparos og avsluttet med 6 dager i Santorini! Vi hadde bestilt alle hotell på forhånd, noe som gjorde at dette var en fin og behagelig rute hvor vi ikke følte på noe stress! Tips til Santorini er å undersøke hvor på øya man vil bo, feks. hvis strand er viktig bør man bo i Kamari eller Perissa (ganske mye rimeligere å bo og leve her også). Hvis det er utsikt og fine hotell man vil ha er det andre områder som er mer populær (imerovigli/oia). Ferger går hele tiden, og man kjøper billetter ved kaia så man trenger ikke ordne dette på forhånd 😊. Ikke få sjokk av litt sånn småshady flyplass på Santorini og ekstremt kronglete veier😂 Undersøk hvor på øyene dere vil bo og hva som er viktig for dere på de ulike stedene, så er jeg sikker på at dere får en utrolig fin opplevelse 😊

  32. Naxos, Paros og definitivt Antiparos bør være på den lista! 🤩 Er i Hellas hver sommer og vi startet i Athen, dro til Naxos, så Antiparos, Paros og endte opp på Santorini.

  33. Hei! Vi var på Santorini i fjor. Mitt første tips er at dere må bo på et hotell som ligger i klippene! Vi bodde i Imerovigli, perfekt beliggenhet hvor du kan gå til Fira og det er flere steder rundt som tilbyr leiebil. Imerovigli var litt roligere på kveldstid, og du fikk den ikoniske følelsen som er på bilder av Santorini. Vi bodde på On the Rocks hotel, lite hotell midt i klippene som serverte frokost på rommet hver morgen! Eneste er at å bo i klippene er dyrt, men verdt det. Book et hotell med basseng, så får dere ta strandferien en annen plass da det å bo i klippene er en så stor opplevelse med Santorini. Vi var på Milos også, veldig fint!

  34. Vi har dratt på følgende tur:
   Santorini-folegandros-naxos-sikinos-Santorini.

   Santorini er en fantastisk fin øy! Gled deg😊 Folegandros og sikinos er små øyer, så veldig rolig der. Veldig fine! Naxos var fin, men ganske bråkete i forhold til de to andre.

  35. Har vært på øyhopping i Kykladene både med og uten barn, alt går 😉 Som de aller fleste skriver så er paros og naxos selvsagte valg på øyhopping. Kan også anbefale amorgos for litt roligere vibe. Der trenger dere ikke mange dagene, 2, maks 3 🙂 vi var også en tur innom en øy som heter kouffonissi. Utrolig klart og nydelig turkise vann og veldig rolig og chill vibe ift paros og naxos, som er mer turistifiserte. Anbefaler for øvrig Blue Star Ferries som transport mellom øyene. Store, gode og rene båter/skip 🙂 god tur! Gleder meg til å lese om turen 🙂

  36. Vi var på øyhopping i sommer i over 3 uker. Med fire kofferter 😀
   Startet på Santorini, bodde ikke i selve sentrum med alle turistene, tok heller turen inn..på ATV. Derfra gikk ferden til Naxos(mini Thailand om du ikke bor i sentrum), Bodde heller ikke i sentrum der, å bo i en havn er ikke så kult;) Folegandros var neste (verdens skjønneste miniøy). Den ble en favoritt både hos voksne og barn(tenåringer). Leide ATV’er og kjørte over hele øyen. Fant egne skjulte perler. Om du har en eventyrlysten mann kan dere finne veldig mange!
   Neste var Milos, syke fine strender. Der leide vi heller bil da veiene er mer trafikkert. Fristet lite å kjøre i ATV i 80 km/t.
   Så båt tilbake til Santorini for noen netter igjen.
   Ca dobbel pris på mat i sentrum av Santorini. Man skal ofte ikke gå lengre enn noen sidegater for å finne rimeligere og bedre mat.
   Alle fire mente det var den fineste ferien…og vi har fartet mye i både Europa og USA:)
   Gooood tur!!

  37. Vi var i Santorini og på øyhopping i sommer, og selv om plassen hadde stått på bucketlisten i så mange år må jeg ærlig innrømme at jeg ble skuffet, jeg altså. Et definitivt must er som andre har foreslått, å leie atv. Og ikke minst..VELG ET HOTELL MED BASSENG! Strendene er ikke mye å skryte av. Når det kommer til område følte vi at Oia var oppskrytt, Firostefani er så mye finere. På øyhopping har jeg vel mer en advarsel, enn et tips. Hold dere langt unna Kos, der snakker vi pensjonistplass! 😉

  38. Heldig! Gjorde det samme i fjor, bestilte fly til Santorini. Ikke like mange dager som dere, så endt kun på Mykonos og Santorini. Mykonos er drit kult sted. Ling ling, natklubber, sinnsykt fine strender. Anbefales.

  39. Og på Santorini! Dra på båttur med katamaran rundt øya. Er enten dagstur eller kveldstur. Heelt fantastisk. Vi bodde på Agali Houses. Kjempe dyrt, men helt sinnsykt fint. Vi ville egentlig bare henge på verandaen vår og nyte utsikten. Hotellet booket båtturen for oss. Gled dere!

  40. Dere MÅ dra innom Koufonisi!!!
   Nydelig bitteliten øye, like ved naxos. Nesten ingen turister og få fastboende. Et par resturanter og en butikk! Holder med et par dager så har man sett hele øyen🥰

  41. Åh for en digg følelse det er å ha booket sommerferien! Jeg har ALLTID hatt lyst til å reise til Santorini og i år skjer det endelig. Vi gifter oss 23/5 og 25/5 reiser vi to uker til Santorini!

   Vi snakket tidligere om å reise til Mexico eller Maldivene for bryllupsreisen vår, men vi har en gutt på 1,5 år som vi ikke ville være så lenge borte ifra, så da falt valget et sted som er litt nærmere.

   Det som er så digg er at vi reiser først til Pyrgos (fant tidenes villa på salg, halleluja!!) en uke alene, så kommer mine foreldre + svigers ned til Kamari sammen med sønnen vår for en uke. Så bryllupsreisen har en del 1 og en del 2!

   Gleder meg skikkelig til å teste ut to forskjellige bosteder, også regner jeg med vi blir å dra litt rundt på øya 🙂 Den er visst mye mindre enn jeg alltid har trodd, haha..

   Blir gøy å se hvordan rute dere ender på!

  42. Etter å ha øyhoppet kykladene rundt med seilbåt noen ganger så liker jeg de minste øyene best. Seilbåt er forøvrig den desidert beste måten å øyhoppe i Hellas på. Så kan man selv bestemme akkurat når og hvor man vil dra, og når man blir lei andre folk kan man bare ankre opp i en bukt helt alene og drikke vin på fordekket

   Serifos og Sifnos er ikke kjempelangt unna Santorini og er veldig koselige.

   Mykonos er et shithole på dagtid når cruiseturistene er der, men er fint (og temmelig dyrt) når de peller seg tilbake på båten. Kan jo være dette er sommeren uten invasjon av uhøflige kinesere også 😉

   Ios er gøy i ganske nøyaktig én kveld. Så innser man at man er blitt for gammel for fjortisfyll og jägerbombs

   Paros/Antiparos er veldig fint av og leier man bil kan man dra til de mer bortgjemte strendene (Farangas og Molos f.eks.)

   Sikkert en god del som nevner Hydra, og det er et høydepunkt (i alle fall når den siste Athen-ferga med dagsturister drar), men det er kronglete å komme seg dit fra Santorini.

  43. Anbefaler La Mer (hotell). Da kan du få 5-stjerners hotell, uten å blakke deg + adults only! Supergod service minnes jeg (men begynner bli et par år siden jeg var der 😅)

  44. Dra til Anti Paros, virkelig fineste plassen i Hellas! Har vært der fra jeg var bitteliten, da var det bare en perle ingen visste om, men nå er øya mer kjent og flere amerikanske kjendiser har hus der, og det må det vel være en grunn til! Naxos er også verdt et besøk, men legg flere dager på Anti Paros – lover at dere ikke vil angre 🤩

  45. Hei!
   Var i Santorini i 14 dager forrige sommer, var kjempefint!
   Vi bodde på “El greco resort”, veldig fornøyd med det! Veldig nært alt, lekkert, flere bassenger (og som regel nesten alltid ledige solsenger) Annbefaler egentlig å bo i nærheten av fira/thira, sentrumsnært og close til tax/bussplasser og mye annet. (bussene der er et lite hel*** btw, sto en dag 2 timer i kø, fordi de ikke har plass til å plukke opp alle osv – så taxi for alle penga her)

   Mange koselige ting man kan gjøre! Vi dro på sightseeing-dag (lærerikt og fint), vinsmaking på vingård, mange Oia-turer, en mini øy-hopping og gikk tur opp på den aktive vulkanen Nea kameni(lett tur), kjørte vannscooter og mye annet. Alali Renturant Santorini er såå fin (sjekk instaen dems).

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg