TING DU KAN FINNE PÅ MENS DU ER I FRIVILLIG KARANTENE

Selv om jeg er mye hjemme til vanlig, blir jeg litt tullete i hodet av å “måtte” være hjemme. Ikke besøke venner, ha besøk av familie, ikke kunne gå ut og spise, på kino. Det er jeg sikkert ikke alene om. Men tusen takk til alle som holder seg hjemme likevel. Av dere som kan. Dere som ikke kan holde dere hjemme trenger ikke å forsvare dere ovenfor meg. Jeg vet at det er mange som gjør viktige jobber. Og tenk at det å sitte i kassa på matbutikken skulle bli en så jævla viktig jobb. Tusen takk til dere som sitter der også ❤️

Det finnes vel ikke en blogger eller Insta-babe der ute som ikke har kommet med sine tips til hva du kan gjøre hvis du kjeder deg hjemme i karantene – frivillig eller ei. Men det stanser ikke meg! Her kommer mine tips, jeg har gjort eller planlegger å gjøre de fleste tingene selv 😌

https://www.instagram.com/p/B9zXSQNn7YC/

🖤 Sett på musikk, finn frem vaskeutstyret og sett i gang. Vask de tingene som sjeldent får seg en runde med kluten. Hvis du sveiper til siden i Instagram-posten min (👆🏼) kan du se en rekke kontaktpunkter i hjemmet som trenger en vask nå i disse dager. Vi vasker oss på hendene, men skitner dem fort til igjen. Et rent hjem er TERAPI for hodet, det syns i hvertfall jeg.

🖤 Fremkall bilder ved å lage et album på nett. Hvor ofte føler man at man har tid til det?! Det er noe jeg har hatt lyst til å gjøre lenge, men som jeg ikke har klart å ta meg sammen til enda. Jeg har så mange bilder som bare ligger og flyter i diverse mapper på Macen min. Tenk om Macen min skulle bli borte uten at jeg har fått fremkalt noen av bildene, det hadde vært sørgelig.

🖤 Litt nettshopping må være lov. Legg alt du vil ha i handlekurven, sov på det, eliminer og kjøp dagen etter. Selv skal jeg shoppe litt interiør i dagene som kommer, det er vel ikke rart at man føler for å friske opp hjemmet når man er så mye hjemme?! 😅

https://www.instagram.com/p/B94WdgOHHnh/

🖤 Rekk opp hånda alle som har en kokebok/bakebok som de aldri har åpnet?! Jeg har mange. Eller, for å være helt ærlig. Jeg har jo bladd raskt gjennom alle sammen, og lovet meg selv å bli en sånn en. Men de fotogene retten har aldri dukket opp på kjøkkenbenken min i virkeligheten. Nå er tiden for å finne frem bøkene og faktisk prøve noen oppskrifter! I går prøvde jeg meg på skoleboller for aller første gang. Så godt. Brukte denne oppskriften hvis noen kjente det kriblet i brødhullet nå.

🖤 Last ned Wordfeud og spill med mormoren din. Eventuelt med andre, hehe. Mormor og jeg legger for det meste ord som hore, abort og hasj, men det får gå.

🖤 FaceTime/Skype med familie og venner. Selv FaceTimer jeg litt til besteforeldrene mine i Danmark, men har tilgode å ha FaceTime-party med venninner.

https://www.instagram.com/p/B9mtBhUnaSn/

🖤 Start på en ny serie. Jeg har tipset om alle mine favoritter i dette (👆🏼) Instagram-innlegget. Det var så mange som tipset meg om å se The Outsider, så Gravlyset og jeg slukte hele på to dager. Men vet du, jeg likte den ikke så godt. Banner jeg i kirken nå? Den startet bra og dabbet bare mer og mer av for min del. Men tusen takk for alle serietipsene jeg har fått uansett. Jeg jobber meg nedover lista!

🖤 Vask sminkekostene dine og legg dem til tørk mens du nyter en sminkefri dag eller fem.

🖤 Å gå tur er liksom ikke noe man tipser om, alle vet at man kan gå en tur. Hehe. Men jeg vil virkelig oppfordre til å gjøre det, det gjør underverker for psyken. Hvis du skal gå med andre, husk å ha god avstand mellom dere. Selv gikk jeg på meg noen skikkelig stygge gnagsår i går, så i dag ble det dessverre ikke noen tur her!

https://www.instagram.com/p/B9rmIoNHEYb/

🖤 Rydd i skuffer, skap, matbod, klesskap og alle krokene du ikke finner tid til ellers. Jo mer jeg rydder, desto mer føler jeg at jeg får orden på livet. Selv om ting er snudd helt på hodet akkurat nå, så hjelper det virkelig på humøret. Og herregud, som tiden flyr når man først starter på en skuff.

🖤 Ta en vårrengjøring på Instagram. Avfølg de som har irritert deg en stund, og de som får deg til å føle deg dårlig.

🖤 Bruk YouTube til å lære deg noe nytt. Om det er et språk, en dans eller et Adobe-program.

https://www.instagram.com/p/B7NvVe8napc/

🖤 Ta deg et skikkelig hjemmespa. Skrubb kroppen, barber leggene, ta en ansiktsmaske, gi håret en skikkelig kur, strips på tennene, kanskje en liten spraytan i fleisen, bare for å føle seg fresh. To timer på badet kan vel ikke skade! Hehe.

🖤 Spill Mario Kart! Kanskje dette er unnskyldningen du har ventet på, invester i en Nintendo Switch! Jeg var jo så heldig og få til bursdagen min av Gravlyset, og jeg blir aaldri lei. Alle som kommer inn døren her må spille Nintendo med oss (😂), men i disse dager spiller vi selvfølgelig alene.

🖤 Trening på stuegulvet. Dette sitter langt inne hos meg, men jeg lover meg selv at jeg skal komme i gang snart. Jeg ble sliten i armene av å raspe ost i stad, da skjønner du at det er lenge siden jeg har trent ordentlig… Men det florerer av folk som deler treningsvideoer om dagen, så det er jo bare å hive seg på! Kanskje jeg får med min bedre halvdel på en liten zumba-time? Haha!

Håper du som leser har det bra 🙏🏻 Jeg tenker så innmari på de som har skrevet til meg, og som skal føde for første gang uten partneren sin. Og på dere som ikke vil jobbe i (unødvendige) butikker, men ikke har noe valg. Ser heldigvis at noen butikker begynner å stenge ned nå, selv om det ikke er noe krav om det. God klem til alle ❤️

43 kommentarer
  1. Dette var en god liste! Jeg har noen flere forslag:
   Organisere/lage nye spillelister på Spotify
   Potte om planter så de er klare for våren
   Gjøre uteplassen klar for våren
   Dokumentarer: The Devil Next Door, Scandinavian Star, Mannen som falt, Harvey Weinstein’s Fall, Dark Tourist

  2. Skulle ønske (for mye) tid var mitt største problem 😭 Her har jeg vært syk (ble testet, ikke corona. Foreløpig 😂 ), jobber ekstravakter på sykehjem, prøver å komme ajour med skolen, skal skrive 5000 ord på engelsk for første gang i en semesteroppgave (får veldig lite veiledning)+ både gamle og nye forelesninger som legges ut, , får vel flere innleveringer etterhvert for “eksamen går som normalt”. “Dere har jo tid til å studere mye nå, hehe”. På toppen av det hele er jeg “forlatt” av forloveden min (ikke for alltid) 😭 Nå har jeg verken barn eller mistet inntekt (utenom fondene som kræsjer…), så vet jeg kunne hatt det mye verre. Er rett og slett bare litt overvelda (har en grineøkt om dagen), så dette måtte bare ut 🙃🙃

   1. Det hørtes slitsomt ut, Vilde <3 Men fy søren så flink du er. Tenk så deilig den dagen stresset slipper opp og du faktisk kan slenge deg på sofaen!! Det er lov å grine litt nå, sender deg en stor klem <3

  3. Så gode tips! For min del ble jeg sendt hjem fra utvekslingssemesteret mitt og jeg er nødt til å hoppe over til semesteret på høgskolen og ta igjen 5 måneder med arbeid på 1 og en halv måned for å fullføre masteren på normal tid.🙃 Så for min del blir det skolearbeid fra morgen til kveld! I tillegg til at jeg er syykt deppa for at jeg er tilbake i Norge og ikke i fine, varme Frankrike..

  4. Hei Ida! Hørte nettopp om en dansk krimserie som heter DNA. Har du hørt om den, og evt. tipse om hvor jeg kan få streamet den?

  5. Herregud, jeg tok meg selv i å gråte på andres vegne i sta! Jeg synes det er så ufattelig trist at det er folk som ikke får ha med seg partner når de skal FØDE!!! Jeg skjønner på sett og vis at det må være sånn, men fy faen så jævlig trist. Jeg hadde vært så lei meg om jeg hadde vært i samme situasjon. Det som liksom skal være det jævligste OG mest fantastiske man opplever. Folk må skjønne at man må holde seg hjemme i disse tider altså og slutte å være så ego!!! Blir altså så provosert haha, god helg til dere! Ta vare på hverandre <3

  6. Ser på Devs (HBO) og Dark på Netflix
   Dark er egentlig tysk å det er best å se den på tysk med norsk tekst

   1. Trenger noe bra å se på om kvelden så en kan glemme alt som foregår
    5 og en halv mnd på vei og får ikke komme på kontroll 😬
    Butikkene stenger ned å jeg er redd for å ikke få kjøpt alt vi trenger. Alt for dyrt å kjøpe alt på en mnd!
    Håper ting blir bedre til sommeren!

  7. Jeg er så letterlig misunnelig på den boden din! Så ufattelig deilig det ser ut å ha en slik! 😀 Jeg har ingen bod i selve leiligheten, men har to store i kjelleren, så kanskje jeg rett og slett skal sette opp noe lignende der nede. Eventuelt gjøre om ene delen av garderobeskapet på gjesterommet til “bod”. 🙂

  8. Strips på tennene? Du vil ha gebiss etterhvert skjønner jeg? Vet du hvor mye det skader emaljen på tennene dine eller?

  9. Gode tips, men samtidig forstår jeg ikke at folk ikke har bedre fantasi og at så mange syter fordi de må være hjemme i sofaen faktisk. I lands problemer deluxe. Over til noe helt annet…sett fleabag? Den serien tror jeg du vil like!

  10. Slår ett slag for Harry Potter maraton haha! Da har du en del timer med underholdning! Eventuelt Disney maraton, se alle Disney filmene i rekkefølgen de kom ut

  11. Gode tips! Selv ligger jeg hjemme, høygravid om en liten uke og syk – aner ikke om det er korona siden man ikke blir testet 🤷‍♀️ Er forhåpentligvis snart frisk og da får jeg behov for tipsene dine 😊 Selv har jeg lært meg og brette stretchlaken på YouTube 😂

  12. Har en sinnsykt god oppskrift på boller som garantert gruser svigermor sine😁vil du jeg skal legge de ut?

  13. Hei. Jeg har et tips til innlegg som kunne vært interessant. Dere har jo kjøpt en leilighet til en ganske stor sum. Hadde vært interessant å høre om investeringsreisen din til hvordan dere har oppnådd dette. Kanskje har du spart bsu, fond, fått avkastning på salg osv.

   Har du for øvrig en aktiv spareplan fremfor? Til hva og hvilke verktøy bruker du?

  14. Fint innlegg, takk for at du gidder å blogge litt og underholde oss nå! Det er et lyspunkt i hverdagen 🙂 Håper alt er bra med deg og dine!

  15. Det å sitte i kassa på matbutikk har ikke blitt en viktig jobb pga korona, det har det alltid vært, vi trenger mat hele året ikke bare når virus herjer! Men det er fint at folk kanskje endelig slutter å se så veldig ned på det nå da 🙂

  16. Du sier. Og tenk at det å sitte i kassa på matbutikken skulle bli en så jævla viktig jobb. Seriøst?
   Når var det ikke en viktig jobb?
   Dette ble min paraply.

   1. Min paraply er folk som misforstår med vilje. Tror du VIRKELIG at Ida mente det på den måten du tolket det på?

    1. Jeg misforsto ingen ting, jeg leste hva Ida hadde skrevet. Jeg tolker ingenting, i dette tilfelle er det du som gjør det. Jeg kjenner ikke Ida personlig så jeg kan kun lese hva hun skriver, og her har hun kanskje formulert seg litt feil.

  17. Jeg vaska over hele leiligheten..
   Alt er super rent så og si.
   Alle kjøkkenskapene og kommoder og hyller er vasket.
   Jeg var syk i over 1 uke.. Så fikk jeg test (fordi jeg er helsepersonell med symptomer).. Brukte 3 dager på å vente på å bli oppringt ang time til test og brukte 5 dager på å vente på svar på test.. 🤣
   Nå har jeg 3 nattevakter i helga.
   Jeg har gleda meg så sykt til å jobbe at du aner ikke.
   Nå merker jeg at jeg virkelig trives med å jobbe og spesielt i jobben jeg har .. Jeg gleder meg til alle hyggelige og kjipe oppgaver. Heheh. Jeg er ikke lagd for å ikke gjøre noen ting. Jeg er ikke lagd for å sitte hjemme hele tida 😅
   Men det er vel ikke de fleste.
   Vi får være takknemlig at ingen av våre nærmeste har corona ❤️
   Og har ikke opplevd noen dødsfall selv..

   Masse klemmer ❤️

   1. nei, vi har nok alle godt av å komme oss mer ut og leve som normalt. Håper du har det bra! ❤️ Stor klem

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg