NOEN FREDAGSPARAPLYER

Hei fra en sliten, gravid kjerring 🤍 Tror ikke jeg vil bli mamma likevel, jeg! I dag har jeg vært drita sur fordi jeg er gravid. Denne uken har jeg vært kvalm, hatt en helt ekstremt vond smak i munnen og en hodepine jeg ikke får gjort noe med. Og jeg som trodde at når formen først snudde, så snudde den for godt. Men det er visst helt normalt å falle tilbake til toalettskålen underveis. For et gledelig gjensyn.

Dette humøret kan jo ikke bety annet enn at jeg må hamre ned noen paraplyer. Det er terapi, jeg føler meg alltid fire kilo lettere når det er gjort. Jeg vet at flere går og venter på et paraplyinnlegg som er en gravid-spesial. Men det må vi ta litt seinere i løypa. Inntil videre: Her er et helt vanlig paraplyinnlegg på en helt vanlig drittdag.

☔️ Trynet til Harry Potter. Jeg så alle filmene på rappen mens jeg lå og gulpet i en bøtte, og tok meg i å irritere meg grønn over det manglende skuespillertalentet til selveste hovedrollen. Han så rett og slett ut som om han satt på do og presset ut en bæsj uansett hvilke følelser han prøvde å spille. Redd, glad, overrasket, sint, trist. Bæsjeansikt.

☔️ Fine kjoler med åpent hull på ribbeina. Hvorfor?! Det gjør det jo klin umulig for meg (og andre mennesker med selvrespekt) å kjøpe kjolen som egentlig kunne vært så nydelig! Håper denne trenden dør ut raskt. Please ikke vær innovative på denne måten. Hva blir det neste? En åpen sirkel rundt navlen?

☔️ Misbruk av uttrykket “i forhold til”. Jeg blir GÆREN. Spesielt når det er forelesere/politikere/andre som burde vite MYE bedre. I forhold til betyr sammenlignet med. INTET ANNET. Når du får lyst til å si: Hva tenker du i forhold til festen på lørdag? Så prøv heller å si: Hva tenker du når det gjelder festen på lørdag? Håper noen lærte noe.

☔️ Å gå til kiropraktor og osteopat. Det er fader meg de minst bevisste og dyreste abonnentene jeg noen gang har signet meg opp på. Mandag: Finner ingen store feil på deg, så jeg tenker det er lurt å ha en oppfølgingstime allerede nå på onsdag. Onsdagen kommer: Knekk knekk, så bra, takk for i dag, jeg setter deg opp på ny time én uke fra i dag. Feig som jeg er, tør jeg ikke å spørre hvorfor, og må heller ringe og avbestille timen i etterkant. Når det føles mer som mersalg enn hjelp, er det bare å gi opp.

☔️ “Influencere” som kjøper følgere. Burde vært straffbart, ettersom man faktisk tjener penger på å ha mange følgere.

☔️ Nyhetssaker om slanger i do. Hvor er nyhetsverdien?! Jeg begynner nesten å grine bare av å se bilder av slanger, så jeg hadde satt pris på om vi kunne droppet hele greia.

☔️ Ok, denne hater jeg uansett om jeg er A eller B. A ber B om å gjette. For eksempel. A: Gjett hvor mange skritt jeg har gått i dag a! B: Hmm, vet ikke, 40 000 skritt? A: Nei… 18 000… Atten tusen skritt er jo kjempebra, men fordi B gjetter noe helt hinsides, høres prestasjonen til A plutselig ikke så imponerende ut likevel. Føler dette skjer i livet mitt hele tiden, haha.

☔️ Her kommer jaggu en forsmak på gravidparaplyene også: Folk som forteller meg at det jeg opplever er unormalt, tidlig eller sent på bakgrunn av deres egen forpulte graviditet. Hææ, så rart at du fortsatt er kvalm, jeg var ikke det i det hele tatt jeg! Hva, kjenner du ikke liv enda? Babyen min tok saltoer da jeg var fire uker på vei! Noen skulle sydd igjen kjeften din, kjerring.Takk for meg, det føltes bra 🤓

Noen av paraplyene du vil si deg enig i? Eller kanskje du har noen egne? Jeg er alltid her for å lytte!

Nå skal jeg marsjere bort til kjøleskapet og hente meg en neve med sjokoskruer. Er tross alt et kvarter siden jeg spiste fire lyse baguetter med nugatti. God helg! ❤️

149 kommentarer
  1. Regner med du får inspirasjon til tonnevis av gravidparaplyer etter hvert.. 😉 Blir så provosert av at gravide er fritt vilt og man kan mene/spørre om osv.hva som helst. Jeg er mamma nå da og nå spør folk om når nr 2 kommer… Fuck!! Spesielt siden jeg ikke kan få flere mest sannsynlig. Ikke greit å grave og spørre sånn!

  2. Hahahaha jeg ler!! 😂😂 nesten så jeg håper på at dette blir en fast fredagsspalte. Du ser også helt fantastisk ut ❤️ God helg!

  3. Haha, dette hjalp veldig på.
   Jeg har problemer med å bli gravid pga sykdom, fant jeg nylig ut etter noen måneder prøving. Nå fikk jeg en dag uten depping. ❤️

  4. Harry Potter-paraplyen!! Jeg har ikke klart å se alle filmene – syns han blir dårligere og dårlige etterhvert som årene går også, og det ene uttrykket han behersker blir mer og mer påtrengende… Har det på samme måte med Frodo i Ringenes herre. Hyggelig å ha filmmaraton med meg, kan du tro:))

  5. Enig om bruken av i forhold til. Jeg holder på å klikke av «jeg føler» i stedet for «jeg synes». Du kan ikke føle at konfirmasjonen ble bra gjennomført i helga! 🙈

  6. Anbefaler bogen Fårking gravid av Sofie Linde, det er helt innafor å hate å være gravid, det er bare ikke så mange som sier det høyt uten å få dårlig samvittighet 🙈
   Jeg har nettopp overlevd 9 lange måneder, og ble belønnet med et lite søtt monster som gnafser brystvortene mine såre. Til tross for hvor irritert jeg ble når noen sa det til meg; det er verd det 😇

   1. Gratulerer med det lille monsteret! Har allerede vondt i brystvortene så lurer på hvordan dét blir, haha! Og takk for boktips!

  7. Kan relatere meg til paraplyen hvor folk sammenligner graviditeter. Er det én eneste ting i hele verden som alle skal ha en mening om, så er det gravide! Hæ, spiser du cheesedoodelz? Men det er ikke bra for fosteret. Trener du? Nei og nei, du må sitte i ro som gravid! Trener du ikke? Vil du ha diabetes og fødselskomplikasjoner eller? Så stor mage du har til x uker! Så liten mage du har til x uker! Asså… kan vi bare la gravide være i fred! Det er nok arbeid i segselv å gro et menneske og se hele kroppen forvrenges, om ikke naboen, kassadamen eller en totalt fremmed på café skal ha en mening i tillegg.

  8. Du. Er. Gull ❤️
   Og SÅ enig med paraplyen om i forhold til! Blir sprø! Var en av de som brukte dette feil, så lærte jeg hvordan det egentlig skulle brukes (flere år siden) og la om. Så nå legger jeg ekstra godt merke til all feilbruken,,,ehe,,,
   Og den siste,,,preach! Og ikke bare for det spesifikt, men på et generelt grunnlag; ikke døm andre ut fra eget ståsted, det er virkelig IKKE er relevant for den andres opplevelse. Er så frustrerende/irriterende. Egentlig; ikke døm andre. Punktum. Hehe,, se der, hadde en paraply selv gitt. God helg Ida ☺️

  9. Haha elsker dette! Er såå enig i den første! Føles som om alle rundt meg elsker Harry Potter over alt på jord og har gjort det siden de var små, mens jeg bare synes han er dødsirriterende og sur i stort sett alle filmene, og ja – en dårlig skuespiller! Er for øvrig også helt enig i nummer 3. Feil bruk av “i forhold til” irriterer meg noe så grenseløst, og jeg klarer ikke tenke på noe annet når folk bruker det feil, spesielt når foreleserne gjør det ørten ganger under en forelesning! Takk for meg også og god helg! Haha 😀

  10. Altså det står til og med “i forhold til” feil i flere lovtekster. Jeg blir GAL. Kan ikke hele Norge lære seg rettskrivning raskt. Hilsen Jurist.

  11. Deler definitivt den med i forhold til. Blir gal. Kan jo putte inn med tanke på eller i henhold til. (godt ikke bare norsklærere irriterer seg)
   Jeg var 27uker på vei, da jeg fant ut at jeg var gravid. Vi er alle forskjellig. Og har nå vært alenemor i over 5år, til verdens fineste jente. Digger deg. Klem

   1. Wow! Min første tanke nå var: Så heldig du var som slapp å vite at du var gravid i så lang tid! :O Men det var sikkert litt av et sjokk da du fant det ut. Klem <3 <3

  12. Mulig du har skrevet det selv før, men min (kanskje verste) paraply må være: folk som hver gang du sier eller forteller noe, ikke responderer, men med en gang skal si noe selv for å “overgå” det du har fortalt. Det KLIKKER inni meg av sånne mennesker, haha!

  13. Fyfaen de graviditetsgreiene. Voksne damer med et svangerskap bak seg for 15-40 år siden som er graviditetseksperter, som skal belære, opplyse, diskutere ALT selv om man som gravid dame egentlig kan tenke (vel i alle fall jeg) JEG DRITER I ANDRE SINE UNGER OG GRAVIDITETER! DET ER SÅ HINSIDES UINTERESSANT!

   Fikk ut ungen og synes nå det er gøy å høre på Fødselspodden, men andre sine unger synes jeg fortsatt er uinteressant. Hehe. Regner med at du tenker at mitt svangerskap er passe uinteressant og. Det er det jo egentlig, men det blir jo som en ni måneders besettelse som for noen bare aldri går over.

  14. Gratulerer med den lille ❣️
   Jeg hadde også hg i begge mine svangerskap, og det resulterte i at jeg kastet opp mens jeg var på jobb. Hva klarer en kollega å si mens det sto på som verst..? «Du kan bare slutte å brekke deg, så slipper du å kaste opp så mye» Mye forståelse der altså 😅

  15. Evig paraply: De unødvendig og invaderende kommentarene du får fra øyeblikket du blir gravid til ungen har flytta ut. Alt er galt uansett. Bare bli vant til å vise fingeren til det med en gang.

  16. Åh, jeg må bare tipse deg om bloggen foreveramber.co.uk 😀 Hun skriver så bra skråblikk om livet som blivende mamma og småbarnsmamma. F.eks. om ting man ikke skal si til vordende mødre og liknende. Kan tenke meg du kan relatere! 🙂

   Gleder meg til å høre mer om flytteplanene deres, forresten. <3

  17. Haha kjenner meg igjen i samtlige😂 men spes den siste om graviditet. Er feks ikke så gøy når folk påpeker hvor liten de synes magen er med tanke på hvor langt jeg er på vei😅

  18. Den siste paraplyen vil jeg si blir verre når baby blir født! Hææ, har ikke baby løftet hodet enda? Hææ, smiler baby allerede nå? Hææ, ruller ikke baby enda?
   Vanskelig og forstå at folk er forskjellige, gitt 🙃
   Åå, gleder meg til å høre mer om dine gravidparaplyer!

  19. Ekstremt enig i misbruket av i forhold til. Kan samtidig legge til følgende paraplyer som har blitt gigantiske i takt med ukene på graviditeten her:
   ☔️ At ingen rundt meg klarer å bruke ‘da’ og ‘når’ riktig.
   ☔️ Å få høre «oi, er du bare X uker? Du ser jo kjempe stor ut nå!» eller «var det planlagt?». Hadde ikke forventet at jeg ville reagere sånn på disse, men det er SÅ FREKT!!
   ☔️ At folk smatter før de starter en setning. Spesielt i podcaster. De trekker pusten samtidig som de tar en stor smatt før setningen starter. Blir splitter pine GAL!
   ☔️ Naboer som pusser opp på en fredag kveld

  20. Gå til fysioterapeut isteden, da gjelder også pasientrettighetsloven som er veldig lurt å ha i bakhånd som pasient uansett hva man skal behandles for. Fysioterapeuter er helsepersonell som er pålagt strengt regelverk i motsetning til en del andre “peuter” og “pater” som ikke nødvendigvis driver evidensbasert praksis. Nå da du er gravid vil jeg anbefale en fysio med kvinnehelse som spesialitet. Du vil også bli prioritert raskt inn ettersom en graviditet (heldigvis) ikke er en veldig langvarig tilstand. Hilsen en fysio i fare for å hisse på seg de andre peutene.

   1. Takk for rådet! Jeg er helt ny i denne verdenen av peuter og pater, hehe. Kanskje jeg tester fysio neste gang!

  21. Folk som ikke skynder seg over veien, men går skikkelig seigt. Greit om du er syk eller ille til bens, ellers gir opp ett hakk, takk.

   Folk du gjør noe for som ikke sier takk. Må sies at nordmenn er ganske flinke på dette, men bor selv i Nederland og her er de skikkelig dritt på det. Har lyst å gå etter folk å spørre hvorfor når du for eksempel gir dem forrang, åpner døra for dem eller hjelper dem, og de smiler ikke en gang. Hva søren er det da?

   1. Altså, ja?! Det er en egen menneskerase som bare slapper skikkelig av på vei over, helt uten grunn. Jeg tenker alltid at de er bitre og vil gjøre dagen sur for andre også ;p

  22. Så utrolig enig med “i forhold til”-paraplyen – folk burde rett og slett vite bedre, hehe. (Holsen norsklærer) Er ellers helt enig i at folk må holde seg for god til å kommentere andres graviditeter da alt er like normalt og folk er ulike. Jeg ble så ofte skremt og stresset av lignende kommentarer da jeg var gravid. Prøv å drive i det og konsentrere deg om din lille skatt og deg selv. Du er tøff og sterk, og det er så absolutt lov å kjenne på at det er dritt å være gravid innimellom, selv om man også er kjempeglad. Ønsker dere alt godt, gøye du !

   1. Du er god, tusen takk for hyggelige ord <3 <3 Elsker forresten skrivefeilen din: Holsen norsklærer. Små gleder, hehe!

    1. 🙈🙉 Minikrise! – Men bra at du fikk noe å le av😊 Ønsker deg masse lykke til videre i svangerskapet, er veldig hyggelig å følge deg!

  23. Åh, TUSEN TAKK FOR AT DU SKRIVER OM «I FORHOLD TIL». Jeg hater caps lock, men dette fortjente et caps lock. Jeg tror dette er det jeg irriterer meg aller aller mest over haha, det høres så helt sinnsykt dumt ut, og spesielt når politikere eller andre som burde vite bedre sier det. Jeg trenger at alle får lært seg dette asap.

   Et annet ord folk ofte bruker feil som irriterer meg er når folk bruker ordet «linse» om objektiv (til kamera). Ei linse er bare selve glasset som sitter utenpå, objektiv er navnet på hele saken med både linse og all optikken medregnet haha. Det er ofte misforstått fordi det heter «lens» på engelsk, men det heter altså objektiv på norsk. Blir helt oppgitt av alle fotografer(!) som burde vite bedre(!!). Det høres så ekstremt dumt ut når folk går og snakker om glasset på objektivet…………

   Takk for meg.

  24. Herrregud. I forhold til. Som jeg skulle sagt det selv. Takk, føltes nesten ut som jeg fikk ut noe frustrasjon gjennom din paraply 8)
   (Hvis du trenger en til, kan jeg slenge på folk som sier “god PÅ smak”. Nei. På er en preposisjon. Noe er ikke PÅ SMAK. Den smaker godt) Mvh hissig fan

  25. Ang slangepunktet: tenk deg at du er i sommerhuset i Danmark, typisk dansk sommerhus med vinduene på soverommet nokså nær bakken. Så leser du i avisen at en dansk gutt fikk en hoggorm i sengen. Dagen etter du nesten syklet på en hoggorm som lå på stien på vei til stranden.
   Based on a true story fra i sommer..

  26. Postafen redda meg fra kvalme i graviditet! Passe lei etter 9 mnd med konstant kvalme så skjønner godt åssen du har det <3 Det et lov å være både sint sur og forbanna på mye rart da. Haha. Og spise sjokoskruer akkurat når det måtte passe en! Det blir bedre og alt det pisset der folk lirer av seg til andre gravide kan de spare seg for. For det er her og nå det er dritt!! Senere er senere… :p Håper du får en grei helg tross kvalme <3

  27. Ja ja…. om ikke annet så er iallfall humoren og selvironien din intakt 🤞😅…. og dette er bare begynnelsen på ditt nye liv kvinne. Herfra og til evigheten får du høre slik som: har hen ikke fått tann ennå..? . min fikk… hen sa mamma rett etter fødsel …min sluttet med bleie før hen ble ett år osv….
   god helg og hvile 🧡

  28. TUSEN TAKK for at du tar opp “i forhold til”. ENDELIG. Det er et sammenlikningsuttrykk og skal IKKE brukes som feks tekstbinder. Jeg blir gal 😛 Og det blir i grunn ikke bedre når man selv har hengt seg opp på det..

   Og det der med å sammenlikne graviditeter og hvordan ting er/var på det og det tidspunktet… ahhhrg. Kjenner jeg blir skikkelig sint, det har ingenting godt for seg.

   Jeg håper du slipper “ÅH, så stor magen din er, er du sikker på at det ikke er to der inne” eller den andre “OI, så liten magen din er, du er sikker på at det ikke er noe galt med babyen din?”. Folk er hodeløse og når du er gravid, og tror at det er helt ok å kommentere og/eller ta på kroppen din.

   Sånn. Fem måneder uten søvn gjør visst noe med humøret mitt og :P.

   1. Haha, du er god <3 Jeg sitter klar med boksehanskene og venter på kommentarer om magen. At barnefar sperrer øynene opp og blir sjokkert over magen hver eneste dag er helt greit, men han er egentlig den eneste som får lov til å komme med hodeløse kommentarer. Resten blir lagt for hat!

  29. Ååh, jeg kan ikke si meg mer enig i paraplyene om “osteopat” og “folk som kommenterer graviditet”. Ååh, jeg blir sinna bare jeg leser det siste, haha.

   For når det kommer til folk som bruker sin egen graviditet som fasit, så kan de ryke og reise. Når jeg fikk bekkensmerter rundt uke 17, så sa nesten alle “Hæ, fikk du det så tidlig. Det er jo ikke vanlig”. Nehei, og hva skal jeg gjøre med det liksom?

   Og så har jeg en liten gravid paraply: Når mannen ikke vil gi deg det du craver. Jeg hadde ikke mange gravidcravings, men jeg husker den første jeg hadde. Jeg hadde lagt meg, og fikk helt sykt lyst på bringebær coulis, og da jeg fortalte det til min kjære ektemann bare lo han av meg. Makan til frekkhet, haha!

   1. Kjenner igjen den. Har hatt litt vondter og spekulert i påbegynnende bekkenløsning. Gjett om folk har gitt meg beskjed om at DET ER ALT FOR TIDLIG!! Ikke fagfolk, vel å merke…. 🙂

    1. Herlige paraplyer!
     Og neste gang noen kommenterer bekkenløsning, jeg hadde det fra uke 5, altså rett etter positiv test. Det er hormonelt, og trenger ikke ha sammenheng med størrelse på baby. Så vet du det.😊
     Lykke til videre😊

  30. Høres ut som om du går til “klinikk for alle”. Gikk også dit første gang jeg fikk låsning i ryggen. Neste gang gikk til en mer frittstående kiropraktor. Han startet timen med å si at målet hans var jeg ikke skulle komme tilbake etter han hadde fikset problemet og gitt meg noen verktøy for å unngå å ødelegge ryggen. Hadde 4-5 timer, og har ikke trengt kiropraktor på 6 år. Han omtalte forøvrig også klinikk for alle som “klinikk for alle penga” 🙂

   1. Kjenner ikke til den klinikken, men det er sikkert flere som driver med slike “abonnementsløsninger” for å få det til å gå rundt, hehe.

  31. Å fytti, dette:

   Misbruk av uttrykket «i forhold til». Jeg blir GÆREN. Spesielt når det er forelesere/politikere/andre som burde vite MYE bedre. I forhold til betyr sammenlignet med. INTET ANNET. Når du får lyst til å si: Hva tenker du i forhold til festen på lørdag? Så prøv heller å si: Hva tenker du når det gjelder festen på lørdag? Håper noen lærte noe.

   ENDELIG ser jeg at det er flere enn meg som holder på å gå ut av sitt gode skinn på grunn av det her! Altså, hva skjer? Grusomt irriterende!

  32. Føler med deg! Jeg var like dårlig som du og kastet opp dagen lang. Fikk beskjed av en gravid vennine om at det jeg blir mye bedre om jeg blir med å gå tur fordi det har hjulpet henne (i en sånn litt sur melding siden jeg takket nei). Men det hadde jeg ikke sjans til.
   Det kommer bedre tider og det er fullt lovlig å si at man hater å være gravid når det er slik🙏 god bedring♥️ ps: jeg savner å være gravid nå, det hadde jeg aldri trodd😅

  33. Haha!Let høyt av kjole med hull,la oss for all del håpe det ikke kommer til navlen!😂

   Jeg fikk vite at grunnen til at jeg ikke fikk sånn «tykk» gravid mage,var fordi jeg var så lang(fortalt av ei som ble ganske rund og go’ jevnt over(ingenting galt i det))…Hallo!?jeg er 166, om jeg er SÅ lang i magen,må bena mine se ut som pølsene i spagetti ala capri…Ikke akurat selvtillitsboost🥴

  34. Hurra, paraplyinnlegg! Digger dette, og elsker at du hamrer løs. Spesielt i den siste der 😅

   En paraply jeg kom på i dag når jeg hørte musikk: liveinnspillinger! Allsang, artisten som flørter med publikum og applaus hører hjem på konsert. Ikke på radio, spotify, andre typer opptak. Gud så bedritent å høre på.

  35. Haha 🤣 Liker paraplyinnleggene dine! Du har min dypeste medfølelse for kvalmen!

   Mine gravid paraplyer må være:

   1. Å bli møtt med sitatet: “det er normalt”.. Hva er det svaret på liksom? Det er normalt å være kvalm, det er normalt å ikke være kvalm..

   2. At alle sammenligner graviditeten din med sine erfaringer. Som om alle funker likt, liksom..?

   3. Rosemaling av graviditeten. Say no more…

   4. Folk som invaderer intimsonen og tar på magen..

   1. Aaaalt er normalt, haha! Veldig irriterende. Har ikke opplevd at noen tar på magen min enda, tror faktisk ikke noen kommer til å tørre. Jeg slår dem rett ned i såfall.

  36. Gratulerer så mye med familieforøkelse! Ser at du sliter med kvalme slik jeg gjorde nesten gjennom hele svangerskapet,men værst de første 5 mnd. Ikke sikkert det hjelper deg,men for meg hjalp det ihvertfall å ha salte kjeks og farris med eplejuice klar på til inntakelse før jeg stod opp av senga. Gjerne salt kjeks med fullkorn for næringen at det skal mette litt mer,farris pga. kullsyre og mineraler og eplejuice for blodsukkeret sin del. Spis det du klarer, ta deg tid mens du spiser og ta det rolig. Håper du blir bedre snart.💕😊

  37. Favorittinnlegget – enig i alle! Min paraply i dag: influensere som alltid skal smile med munnen sånn tilfeldig åpen på alle bilder (gjelder ikke deg) . Kan man ikke smile vanlig lengre? 🙈

  38. Oh myyy når folk sammenligner graviditeter!!! 🙄 hver gang folk fortalte meg om alle plagene de IKKE hadde mens jeg sto der med halsbrann fra helvete, oppkast fra uke 5 til fødsel, tre russetider hver natt, bekkenløsning fra uke SJU!!!!! nå med andremann. «å nei, jeg gikk en mil hveeeer dag, kunne spise hva jeg ville, hadde aldri kynnere, kjente ingenting i bekkenet og spøy ikke en eeeneste gang». JA GRATULERER DA, Jeg vil ikke høre slikt når jeg plages, hvorfor sier man sånn? Jeg savner ikke å være gravid, og regner med at jeg aldri blir å savne det noen gang ever 😂

  39. Har bare en paraply å by på idag, men den plager meg omtrendt daglig for tiden så må bare få den ut. Folk som sier; Nei gud så stor magen din er, det der MÅ da være to? Altså, hva i alle dager får folk til å tro at dette er en ok ting å si? 😳 Kommentarer om liten mage er like ille! Blir svett av alt man «må» finne seg i å høre som gravid……
   Ønsker deg en fin dag Ida❤️

   1. Det er dårlig å kommentere størrelse. Stor eller liten, gravid eller ei. Fin dag til deg også ❤️

   2. Så enig! Jeg fikk alltid høre hvor liten mage jeg hadde…ikke noe bedre det! Slutt å kommenter størrelse. Punktum!

  40. ☔️ Det vrenger seg i magen min som nyutdannet med mastergrad når influencere svarer følgende på spørsmålet «har du studert?»:
   «Ja, jeg studerte medier og kommunikasjon på videregående».
   Altså nei! Nei. Du har IKKE studert.

   Vet ikke hvorfor det er så irriterende, kanskje fordi masteren nesten tok knekken på meg i enkelte perioder😂🥵

   1. Du føler deg rett og slett bedre enn dem – da er vi to 😹 master er hardt! Men det var faktisk medier og kommunikasjon på VGS også 🤔

  41. Er så enig i alt. Men mest slanger. Vi trenger ikke vite om det!! Uansett; jeg fikk også en helt vill hodepine litt ut i graviditeten. Jordmor anbefalte magnesium, og det ga en såpass hallelujaeffekt at jeg for første gang fikk lyst til å misjonere blant alle gravide. Bør sikkert diskuteres med din egen lege/jordmor, med tanke på dosering og sånt, men kanskje verdt å spørre om.
   Spis hva det nå er du kan få ned, jeg håper kvalmen slipper snart.♡ (Ungen vår er stort sett laget av popcorn og klementiner, ettersom det var det eneste jeg fikk ned, og det har gått fint likevel). 🙂

   1. Godt å høre at ungen er laget på popcorn og klementiner, hehe. Barnet vårt blir nok også halvt klementin etter denne høsten! 😀 <3

  42. Så leit at du har den vanvittige kvalmen! Det er en forbannelse som gjør det klin umulig å nyte graviditeten. Alle går rundt og skal fortelle deg at du skal nyte å være gravid, mens man desperat bare vil rømme fra kroppen sin. Jeg forsøkte selv å få hjelp, etter å ha rast ned 12kg de første månedene. Ble møtt av arbeidsgiver som sa “det er helt normalt- å være gravid er ingen sykdom” og et altfor passivt sykehus! Blodprosenten min var skyhøy og jeg hadde null væske i kroppen fordi jeg kastet opp ALT. Virkelig – ALT. Å ta tran og andre vitaminer for gravide måtte jeg bare droppe, spesielt jern – å kaste opp jern viste seg å være enda eklere enn å kaste opp tran. Det eneste som jeg følte jeg hadde noe som helst effekt av (flaut å skrive dette) var sånne armbånd man kjøper på apoteket mot kvalme. Jeg tror ikke på trykk-behandling, men dette hjalp faktisk meg. Bare et lite tips fra meg som prøvde alle tips jeg kom over! 🙂

  43. Helt enig i alle! Men den med kiropraktor traff godt her, ja! Mannet meg opp til å ringe for å si at jeg ville avbestille timen. Han jeg går til er veldig «på», så gruet meg litt. Fant nå ut at jeg kunne avbestille timen på nett 🤩 Så nå sparer jeg 2000kr i mnd på det 😅

   Mine paraplyer fra svangerskapet:
   ☂️ Folk som måtte kommentere hver gang vi møttes «ja, nå har du vokst ja». SELVFØLGELIG! Noe annet ville vært unaturlig.
   ☂️ Folk som tar på magen uten å spørre – synes det var upassende når familie gjorde det også, spesielt svigers.
   ☂️ Når du ser skuffelsen i ansiktet på andre som tidligere har vært gravide når de spør deg om hva du craver. Jeg cravet ingenting.
   ☂️ Nedringing når det går over termin, og at folk sjekker hvor lenge siden det er du var pålogget på sosiale medier. Ble ringt dagen etter termin, som var min egen bursdag. Ble ikke gratulert med dagen engang, ble bare spurt «ja, det har ikke skjedd noe enda altså?!»
   ☂️ Folk som maser på om «har det skjedd noe enda?». Folkens, dere får vite det når vi vil fortelle det uansett. Ikke spør, vi kommer heller ikke til å oppdatere når vi drar på sykehuset.

   Herregud som jeg irriterte meg over andre i svangerskapet 😂

   1. 2000 i måneden?!!! Det er jo helt hinsides. Godt du fikk avsluttet tvangsforholdet. Og takk for gravidparaplyene! Nå vet jeg litt hva jeg har å forberede meg på, haha. Er bare å skru av telefonen når det nærmer seg termin, jeg takler ikke sånt mas…

  44. Ah, at ikke folk kan la være å kommentere størrelse. I tillegg til alle kommentarer om magen (fra «Så liten magen din er i forhold hennes da» til «Neimen så stor magen din har blitt da??»), var det mest ubehagelig at alle plutselig SÅ på magen min. Da jeg fortalte noen jenter at jeg var gravid ca tre mnd på vei var det ei som sa «SER du ikke det??» til ei annen venninne. Altså nei, jeg har ikke babymage så tidlig, jeg er kvalm og oppblåst og hold kjeft. Oog nå har baby kommet ut og ho er akkurat helt perfekt men veldig glad i mat og nå skal jammen hennes størrelse kommenteres også. «Nei så stor ho er a», «vokser snart ut av bilstolen ho der», «nå må du holde igjen på maten litt». ALTSÅ. Jeg vet folk ikke mener vondt men jeg kan ikke noe for at jeg har fløte i puppen😅😩 Pjuh, det var dagens paraplyer. Gratulerer så masse Ida, du har mye fint (og en del ikke så fint) i vente fremover😍

   1. Folk som kommenterer størrelser er små mennesker. Om det er gravide, ikke-gravide eller barn de kommenterer. Hold kjeft for faen! Og tusen takk for det <3 <3

  45. Når noen forteller deg noe DU tidligere har lært/fortalt dem. Ehm, ok. Bare glem at det var jeg som fortalte det.

  46. “Fine kjoler med åpent hull på ribbeina.” ASSÅ ENDELIG!!! trodde jeg serriøst var den eneste som syns dette var grise stygt og harry. Tenk å ødlegge så utrolig mye fine kjoler på den måten, blir faktisk lei meg.

  47. Gravidparaply: at folk(til og med sjefen min) absolutt skulle påpeke at de var i sååå god form og stod i jobb til de var på fødestua. Så bra for deg da🤬 for å spy og være dårlig i 9 mnd og ligge på sofaen hele dagen var akkurat det jeg hadde ønsket!

   Etter fødselparaply: at folk absolutt skal påpeke at siden ungen min var liten (2,8 kg) og jeg fikk et «pyntesting» så vet jeg ikke hvordan det er å føde.. Da vil jeg helst ikke vite hvordan det kjennes ut å føde noe større, og revne/klippes og alt det der, syns det var vondt nok😂

   Masse lykke til fremover, lov å syns graviditet er noe dritt! Også lov å syns det er litt dritt etter du har født også😬

  48. TUSEN TAKK for noen som kan treffe flere enn to mennesker (altså meg) tar opp “i forhold til”!! Jeg blir GAL! Det slenges ut i øst og vest i alle mulige sammenhenger. Sjefer, kollegaer, venner (og her er jeg for hyggelig til å gi beskjed hehe). Gawd. Folk må SLUTTE!

  49. ☔️ «å være gravid er ikke en sykdom». Denne ytringen gjør meg så SINT at jeg ikke en gang skal kommentere det.

   ☔️ Superforeldre som har superbarn. «Nei, min er så aktiv han at han at han sitte ikke stille et sekund!!!!», «jenta mi er så lang, at vi må opp tre størrelser i klær vi!!!!» og «vi leser bok hver kveld!!!! Hakkebakkeskogen er favoritten!!!!», «sønnen min begynte å gå når han var 9mnd, han HAR så god balanse!!!!!» Alt de sier om seg selv eller barnet sitt er snikskryt. HOLD KJEFT PLIS

   ☔️ Folk som har født som absolutt skal fortelle de ekleste, fæleste historiene. Jeg ser på det som min plikt (som mamma) å ikke skremme andre kommende mødre, bom basta.

   ☔️ Når familie og venner kommenterer at du skjemmer bort barnet ditt ved å liste seg rundt i huset når barnet sover. Ja, selvfølgelig ønsker jeg å smelle i dører når jeg har brukt fire timer på å få ungen til å sove og han våkner av det minste knirk 🙂🙂🙂🙂🙂

   1. Takk for disse paraplyene!! Den første har jeg også grublet litt over, når jeg har ligget og vridd meg på mitt verste. Aldri følt meg så syk før tror jeg! Hva angår superforeldre med superbarn, så føler jeg bare de kompenserer for et eller annet, hehe. Så fint at du tenker at du ikke skal skremme andre hva gjelder fødsel <3 <3

   2. Ååå så enig. Når fastlegen min sa at “graviditet ikke er en sykdom..” vurderte jeg å få ny fastlege bare pga den setningen. Spar meg!!

  50. En illsint paraply herfra:
   ☔️ når naboene i borettslaget aldri sier hei eller i det minste SVARER når jeg sier hei til de!! Det koker inni meg! Og dette har ikke skjedd bare en gang, det skjer hele jævla tiden! I 6 år!! Oppdragelse?!?! Har ikke gjort de noen ting….

  51. Åh, jeg må bare si: så fantastisk deilig det er å se deg skrive/tenke den første setningen i innlegget HØYT! Jeg har termin i april, og sliter fryktelig med kvalme til alle døgnets tider, trøtthet og ekstrem slapphet. Nesten så jeg ikke tør å si høyt hvor jævlig det er i frykt for at alle skal tenke at jeg ikke er takknemlig.. Så det var veldig godt og befriende at du faktisk normaliserer dette! Hilsen en som aldri har kommentert på en blogg tidligere, men måtte bare få dette sagt <3

   1. Skulle bare mangle <3 Graviditet kan fader meg være helt jævlig, håper det blir vakkert for oss begge etterhvert 😀 Stor klem og gratulerer med den lille!

  52. Hei! Jeg må bare spørre, haha – jeg kommenterte dette innlegget for tre dager siden, og ser at kommentaren min fortsatt ligger inne og avventer moderasjon. Dette har skjedd en gang før også, men da tenkte jeg at det sikkert bare vare en glipp fra deg som gjorde at den ikke ble godkjent. Så må bare spørre, for håper ikke det er noe galt som gjør at jeg ikke får kommentert. (Ser for øvrig at navnet mitt ble rettet til JuliA fremfor JuliE i kommentaren jeg skrev til dette innlegget… Ops!) Ellers – elsker bloggen din og håper alltid på et nytt innlegg når jeg klikker meg inn. Håper du får en fin uke! Klem

   1. Hei Julie 😀 Nei, det er bare jeg som godkjenner fortløpende og vil svare på alt, og da tar det litt tid. Setter SÅ stor pris på at du kommenterer, og jobber stadig med å bli raskere og flinkere til å få publisert alle kommentarer <3 Stor klem

  53. Jippi – flere paraplyer!
   Mine to største paraplyer må bli folk som bedriver orddelingsfeil som hobby, eksempelvis ” sommer hus”. Altså, du sparer tid på å skrive det riktig? Det er LETTERE å skrive det korrekt.
   I tillegg vil jeg legge til den verste: folk som bruker “evt.” som forkortelse for “eventuelt”. “Evt.” er forkortelsen for “etter vår tidsregning”. “Ev.” er altså korrekt bruk.

   God uke til deg <33

  54. Jeg var kvalm til uke 20 og slukte 10 pakker tyggis om dagen grunnet ettersmaken av ALT 😅 Jeg hatet folk som sa «det er verdt det når han kommer ut! Det går over!» Man orker ikke høre det oppi alt….. 🤓 Men de hadde riktig; det ER virkelig verdt det. 😭❤️ (Men jeg skjønner ikke at folk går gravid 6 ganger selvååååm..) 🤓

   1. Hehe nei, det skjønner virkelig ikke jeg heller! Og jeg har ikke født en gang. Men men, noen tåler det vel bare bedre ;p

  55. Ønsker meg veldig at du kommer med masse gravid-updates! Gjerne sånn uke -for-uke! Hilsen en som har termin omtrent samtidig

  56. Amen til alle!
   Kan ikke folk si med tanken på?!

   Og ja, når man ikke kan sammenligne sin egen graviditet med sin neste graviditet kan man fader ikke sammenligne med andre… De og mammapolitiet må få kjeften og fingra sydd ja.
   Kjente ikke liv før uke 25 og var sikker på at nå hadde det gått gæli siden alle andre kjente det før, selvom morkaken var bak. Var like normalt det som alt annet. Baisunger hele gjengen.

  57. Ååh, jeg har tenkt og tenkt på dette innlegget og prøvd å la det gå. Men jeg må bare si det. På vegne av kiropraktoryrket blir jeg FLAU når jeg hører hva du har blitt utsatt for. Sånn skal det IKKE være! Håper du har fått avbestilt oppfølgingen der, og finner en annen terapeut som kan hjelpe deg <3 Velger å være anonym her, for det er en liten bransje hvor mange kjenner mange..

   1. Jeg er helt sikker på at det ikke er sånn over alt <3 Men det er en klinikk her i Tønsberg hvor vi er 3 i familien som føler at vi ble ufrivillige faste gjester – så det er nok businessmodellen deres, hehe.. Klem!

  58. Åh,,, endelig noen som tar opp feilbruken av ” I FORHOLD TIL”. Jeg blir gæren, har flere i svigerfamilien som misbruker det HELE tiden!! I forhold til barna, i forhold til maten, i forhold til ditt og datt. KAN de ikke bare lære å bruke det riktig? Var til og med på et foreldremøte i stad hvor LEDEREN satt og sa “i forhold til” HELE tiden! Holdt på å avbryte henne…. neida…joda.. 🙂

  59. Jeg jobber på en psykiatrisk avdeling og ble faktisk i dag spurt i plenum om jeg var gravid av en kvinnelig psykologspesialist. 🙈 Jeg er ny på avdelingen og vedkommende kjente meg ikke. Flaks for damen at jeg var 13+2 og hadde tenkt til å fortelle det. Jeg ble helt sjokkert. Er det mulig?

  60. Gratulerer så mye, Ida!
   Gravidparaply:
   De som absolutt skal kommentere størrelsen til andre gravide. Skjønner ikke hvorfor de syns det er greit å kommentere kroppen til andre, gravid eller ei.. Enten det er «herregud, er du sikker på at du er gravid? Du har jo ingen mage!», eller i mitt tilfelle sjefen som sier «jøss, du har virkelig fått mage! Sikker på at du ikke skal ha tvillinger? Hehe..». Hva som får kvinner som selv har vært gravide til å tro at det er greit, det kommer jeg aldri til å skjønne.. Man er selvbevisst nok som det er på egenhånd!
   Er nå tre dager på overtid, og sååå utålmodig! Lykke til videre med egen graviditet 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg