ALT EN FØRSTEGANGSGRAVID TRENGER FRA APOTEKET

Reklame Farmasiet.no – Rabattkode Ida25 gir 25% rabatt

Dette innlegget har jeg gledet meg til å poste! Litt fordi jeg elsker lister. Mer fordi jeg elsker å handle til babyen min. Men mest av alt fordi jeg er så glad for å kunne gi ut en skikkelig bra rabattkode som så mange kan få bruk for. Ikke bare førstegangsgravide, selv om det er oss jeg fokuserer på i dette innlegget ❤️

Jeg har nemlig samarbeidet med Farmasiet.no om å lage en komplett liste med utstyr og ting du trenger som førstegangsgravid. Til prøveperioden, til tiden du går gravid, og ikke minst til tiden med en nyfødt baby. Det er ikke akkurat lite utstyr man trenger, og også fra apoteket er det en hel haug med småting man må handle inn. Jeg har prøvd å holde listen så kort som mulig og fått hjelp av Farmasiet sine farmasøyter til å sette sammen listen. Så jeg håper den kan være nyttig for deg som kanskje er like nybegynner som meg! 🤩Kjenner du ikke til Farmasiet.no? Det viktigste er at det er et fullverdig, norsk apotek – bare at du finner det på nett. De er faktisk Norges største nettapotek, og leverer legemidler på resept, reseptfrie legemidler og handlesvarer til hele Norge. Det er alltid gratis frakt på reseptvarer, og gratis frakt hvis du handler for over 199,-. Det var faktisk en leser her på bloggen som tipset meg om Farmasiet, da jeg uttrykte misnøye med å gå på apoteket og kjøpe “hemmelige saker” mens naboene stod bak hylla og spionerte. Liten overdrivelse der, men man kan jo få følelsen av å bli beglodd når man kjøper hemmelige eggløsningstester og graviditetstester 😅 Jeg ble fast kunde av Farmasiet samme dag, og har klikket hjem litt av hvert i forbindelse med at jeg prøvde å bli gravid. Men hva hvis man trenger noe fra apoteket ASAP, er det ikke litt klønete å handle på nett da, tenker du kanskje? Null stress joggedress, Farmasiet samarbeider med Porterbuddy, en leveringstjeneste som gjør at du kan få levert varene hjem SAMME DAG, hvis du bestiller før kl 9 om morgenen. Gjelder kun noen områder i landet.Du bestemmer selv når og hvor varene skal leveres, det blir ikke enklere.Før jeg går i gang med lista til førstegangsgravide: Rabattkoden min er Ida25, og den gir deg altså 25% rabatt hos Farmasiet.no til og med søndag 25. oktober. Du kan bruke rabattkoden på ALT utenom allerede nedsatte varer, legemidler og varer dekket av det offentlige.

Klar for handleliste? La oss kjøøøre i gang 🥰👇🏼

Apotekvarer du kan få bruk for i prøveperioden: 

🤍 Vitaminer for gravide. Jeg begynte å spise Nycoplus sine gravidvitaminer da jeg ble gravid, men så i ettertid at man gjerne kan ta dem fra man begynner å prøve. Da skal du ikke ta folsyre ved siden av, for du får alt du trenger i denne pakka. Vitaminene er laktosefri og glutenfri, og du finner dem HER. Det viktigste er uansett å ta folsyre fra du planlegger å bli gravid og selvfølgelig et sunt og variert kosthold. Det er ikke alltid like lett, og for å være sikker syns jeg derfor det var deilig å vite at jeg fikk i meg vitaminer som inneholder både folsyre, vitaminer og mineraler.
🤍 Eggløsningstest. Ikke noe must for å bli gravid, men jeg syns det var veldig nyttig å vite når jeg hadde eggløsning. Jeg prøvde litt forskjellige tester, men endte med å like DENNE best.
🤍 Graviditetstester. Hvis du liker å teste deg ofte, anbefaler jeg å kjøpe rimeligere tester. Men sånn for å føle seg helt sikker og i tillegg kunne se cirka hvor langt man er på vei, foretrakk jeg å bruke digitaltest. Den jeg brukte finner du HER.

TIL PRØVEPERIODEN 👆🏼

Apotekvarer du kan få bruk for mens du er gravid: 

🤍 Gravidpute. Jeg tror jeg kjøpte min gravidpute allerede i uke 7, haha. Den ble raskt populær her i huset, og vi våknet ofte om morgenen til at Gravlyset hadde stjålet den. Han elsker den han også, for å si det sånn. Nesten så jeg vurderer å kjøpe en ekstra til ham. Gravidpute er supert for å finne komfortable sitte- og liggestillinger mens kroppen er i forandring. Du finner Bbhugme sin HER.
🤍 Vitaminer for gravide. Dette er de samme som jeg skrev om i handlelisten for prøveperioden. Man kan altså fortsette å ta disse mens man er gravid. Du finner vitaminene HER.
🤍 Flytende Gaviscon. Mange gravide sliter med sure oppstøt og halsbrann. Flytende Gaviscon er et reseptfritt legemiddel som skal ha god effekt på det. Jeg har foreløpig ikke hatt behov for det selv, men har sett mange gravide anbefale denne miksturen. Du finner den HER.
🤍 Sea Band. Det sies at armbånd mot sjøsyke kan hjelpe på gravidkvalme! Det tipset rakk aldri jeg å teste, og jeg tviler faktisk på at det ville hatt noen særlig effekt på meg. Men kanskje verdt å prøve hvis du sliter med mild kvalme? Det er ikke et særlig kostbart triks å prøve ut, og det kan jo være fint å prøve noe som ikke innebærer medikamenter. Du finner Sea Band HER. Jeg kommer ikke til å anbefale forskjellige kvalmestillende tabletter, for det må du snakke med legen din om. Men vit at det finnes hjelp mot kvalme!
🤍 Weleda Perineum Massage Oil. Dette er en olje man kan begynne å bruke fra svangerskapsuke 34. Hold deg fast! Denne skal man massere mellomkjøttet sitt med, fordi den skal bidra til å øke elastisiteten i bindevevet der hvor babyen presses ut. Dermed kan den virke forebyggende på rifter under fødselen. Jeg tenker at det ikke skader å prøve! Du finner oljen HER

TIL GRAVIDITETEN 👆🏼

Apotekvarer du kan få bruk for når barnet er født:

🤍 Bleier i størrelse 1. Du finner Libero sine HER.
🤍 Babyolje kan enten brukes i badevannet eller direkte på huden for eksempel ved babymassasje. Jeg har selvfølgelig valgt en som er uten parfyme, og du finner den HER.
🤍 Sinksalve er vel kjent for å pleie såre barnerumper, men kan også brukes på andre såre hudområder. Du finner sinksalve HER.
🤍 Neglesaks. Du må ha egen neglesaks til de små babyneglene, du finner et kit HER.
🤍 Febertermometer
🤍 Våtservietter. Jeg har på følelsen at det kommer til å ryke maaange våtservietter i årene fremover! Like greit å hamstre mens man har en rabattkode, hehe. Du finner skånsomme våtservietter uten parfyme HER.
🤍 Nesesuger til spedbarn, for å kunne suge ut sekret og slim ved forkjølelse og tett nese. Du finner OtriBaby HER.
🤍 Q-tips finner du HER.
🤍 Klorhexidin trenger du for å stelle navlestrengen i tiden etter fødsel. Finnes HER.
🤍 Kompress som du kan bruke til å rense navlen, finnes HER.
🤍 D-vitamindråper til baby, brukes fra baby er 1 uke gammel. Du finner dråpene HER.
🤍 Multi-Mam kompress brukes for å behandle såre brystvorter. Et tips jeg fikk fra en venninne er at de kan klippes i to for å gjøre det hele litt mer økonomisk! Du finner dem HER.
🤍 Ammeinnlegg til engangsbruk finner du HER.
🤍 Ammeinnlegg av bambus, disse kan altså vaskes og brukes om igjen, tipper de er veldig komfortable og gode å bruke! Fine er de også. Du finner dem HER.
🤍 Amme-BH finner du HER.
🤍 Elektrisk brystpumpe. Her har jeg faktisk gjort litt research og lest rundt på nettet. Leste flere steder at DENNE var blitt best i test, og derfor valgte jeg den. Du finner brystpumpen HER.
🤍 Manuell brystpumpe. I følge en venninne av meg er denne en MUST rett etter fødsel når melka plutselig løper løpsk, hehe. Fint å samle opp melken som er til overs og fryse den ned slik at man ikke sløser. Plutselig får man bruk for den! Du finner brystpumpen HER.
🤍 Purelan til såre brystvorter finner du HER. Denne har jeg faktisk brukt på såre lepper før også, og det funka gull.
🤍 Mammavitaminer! Når du har født kan du bytte ut gravid-pakken med mamma-pakken. Den finner du HER.
🤍 Smokk. Hvordan det blir med smokk vet man jo aldri, men jeg har i hvertfall kjøpt en som vi kan prøve når vi har holdt på med amming i noen uker. Smokk til nyfødt finner du HER.
🤍 Tannbørste til første tann. Det er jo ikke akkurat noen hastesak med tannbørsten, men nå har jeg i hvertfall en liggende klar! Du finner babytannbørste HER.
🤍 Kroppssåpe til baby. Jeg har kjøpt en som er parfymefri, du finner den HER.
🤍 Bepanthen er en salve som nærer tørr, sprukken og sensitiv hud. Kan brukes både på ammende brystvorter og såre babyrumper. Finnes HER.
🤍 Pinex Mixtur er et reseptfritt legemiddel til korttidsbehandling av milde og moderate smerter og feber. Egnet til å gi barn og smaker jordbær. Finnes HER.
🤍 Økologisk kokosolje til baby. Denne ser og hører jeg anbefalt over alt, så klart jeg også måtte ha den til babyen min! Denne lille saken har mange bruksområder. Den er mykgjørende for huden, kan pleie melkeutslett, pleie og beskytte stumpen, kan brukes som kuldekrem og mykgjør skurv i hodebunnen (hva enn det er). Tipper denne kommer til å bli en stor favoritt! Du finner den HER.
🤍 Saltvannsdråper kan brukes til å fjerne skorper og slim i nesen på baby, og til å vaske øynene. Du finner det HER.
🤍 Naturhårbørste til baby. Den eneste tingen på lista jeg kanskje føler er litt unødvendig – meeeen så vet jeg at Gravlyset ble født med tidenes parykk. Så hvem vet, kanskje vi trenger hårbørste fra dag 1! Hehe. Hårbørste finner du HER, enten til nå eller senere.

TIL TIDEN ETTER FØDSEL, DEL 1 👆🏼

TIL TIDEN ETTER FØDSEL, DEL 2 👆🏼

Håper du syns dette var informativt og fint. Kanskje du til og med har et tips som jeg ikke har på listen min?

Ellers må jeg bare si at jeg syns det er så rart å pakke opp disse tingene. Tenk at det snart skal bo en liten gutt hos oss, som skal være tett i nesa, trenge en negleklipp og crave smokken sin. Det er ikke til å tro… Men ja, det blir straks mer ekte når tannbørsten og smokken hans er i hus 🥺💙Verdens beste gravidpute som jeg ikke får sove uten lengre. Dette er den jeg har linket til lengre opp i innlegget. Finnes i flere forskjellige farger og man kan kjøpe ekstra trekk separat. Kommer jeg noen gang til å slutte å bruke denne puta?!

Nok babygreier for i dag, selv om jeg kunne snakket om det i evigheter.

Husk å bruke rabattkode Ida25 hvis du trenger noe hos Farmasiet.no. Den er gyldig til og med søndag 25. oktober, og gir deg 25% på alt utenom allerede nedsatte varer, legemidler og varer dekket av det offentlige. 

Farmasiet har et bredt utvalg av produkter for alle, ikke bare førstegangsgravide som jeg fokuserer på i dette innlegget. Faktisk så er det fri frakt på alle ordre som inneholder reseptvarer og fri frakt på alle ordre over 199,-. Og skulle du ha spørsmål om valg av produkter eller legemidler, kan du chatte kostnadsfritt med autorisert helsepersonell og farmasøyter HER. Ingen spørsmål er dumme og det er helt anonymt!

Og husk at hvis du bestiller varer før kl 9 om morgenen, vil du kunne få levert varene trygt hjem samme dag ved hjelp av leveringstjenesten Porterbuddy – en helt genial leveringstjeneste. Trykk HER for å handle hos Farmasiet.no ❤️

132 kommentarer
    1. Første jeg tenkte på når jeg leste dette. For all del ikke glem inotyol. Kjøpte mye av det nevnte, men mye har bare blitt liggende. Denne salven derimot er ett must!

  1. Hei, bare ett lite tips- Helsedirektoratet kom nylig med oppdatering av d-vitamin anbefalinger. Det anbefales d-vitamin tilskudd til fullammede babyer fra uke 1 (Ikke uke 4 som du har skrevt i teksten) Babyer som får erstatning har ikke behov for tilskudd! Masse lykke til med resten av graviditeten🤩👶🏻

  2. Anbefaler å droppe våtservietter. Selv skånsomme parfymefrie gir sår babystump når en skifter 10-15 bleier i døgnet. Bedre med tørre engangskluter kjøpt fra butikk eller apotek, våt med lunkent vann og evt litt nøytral olje😊 Ellers henger jeg meg på tipset om inotyol. Eneste kremen en trenger👍🏼

   1. Hei! 😊 Ser for meg at våtservietter er helt gull når man er på farta – men kanskje ikke nødvendig å bruke hjemme på badet nei. Det finner man nok ut av 👍🏼✨

   2. Hear hear! Vi sluttet med våtservietter da vi oppdaget hvor effektive de var til å fjerne malingsrester med. Har ikke vært plaget med bleieutslett siden! 👌

  3. Så fin liste! Må bare legge til at ingenting slår potetmel (ja helt vanlig potetmel!) for såre rumper, og at tørre stellekluter man kan fukte med vann er supre for å unngå unødvendig produkt mot huden (parfymefritt eller ei). Ville heller ikke brukt babysåpe på den myke babyhuden (vann holder lenge), men det blir nå opp til hver enkelt. Multi-mam kompresser er fantastiske <3 Så fin tid du har foran deg!

   1. Signerer denne ☝️ Potetmel til stumpen (vet det høres sært ut) og bittelitt kokosolje i badevannet, naturlig og helt topp for barnehuden.

  4. Hvis man får melk til overs er det og mulig å donere til melkebanken! Tenk så utrolig givende å kunne gi sitt overskudd til små trengende babyer 😊 jeg håper å huske det selv når min kommer! Man får utstyr av sykehuset, fryser ned og leverer til avtalt tidspunkt tror jeg.

   1. Det er ikke bare å donere til melkebanken. Du skal godkjennes og det er ikke bare-bare, pluss at du skal levere så så mye. De som har voldsomt mye melk kan donere om de godkjennes, men litt ekstra er ikke nok 🙂

  5. Ammeinnlegg i ubehandlet ull (med lanolin) fra feks Nøstebarn sverget jeg til på vinteren for å unngå brystbetennelse.
   Tørre vaskeservietter med babyolje og vann er også must til bleieslettet. Og som hun over skriver: potetmel er genialt og billig 😊
   Og det mest økonomiske tipset: vente med det aller meste til etter babyen er født og du faktisk trenger det, da det ikke er sikkert du får bruk av noe av det 🙈

  6. Håper du lager et innlegg om et års tid om alt du IKKE fikk bruk for 😉 Kjøpte også inn alt mulig rart før mitt første barn, men ikke alt som komtil nytte. Selv etter barn nr to 😊

   1. Det er faktisk en veldig god idé! Det skal jeg gjøre. Men hva angår listen her, så tror jeg faktisk på at jeg får bruk for det meste 😀

  7. Åh jeg er så glad og spent på deres vegne. Å vente vente på den lille er noen ganger uutholdelig, men i tillegg så koselig <3 Vår lille er 9 mnd nå, det mest fantastiske jeg har vært med på <3
   Og, du får sikkert tonnevis med tips, anbefalinger (noen befalinger?) osv. Og det er fint det, men alle babyer og foreldre er forskjellige. Vi var bestemt på å bruke kluter, men guri så mange bleier det går i løpet av en dag. Og plutselig var våtservietter det vi foretrakk, og det var helt fint – for oss 🙂
   Jeg synes du er så flink til å ta imot tips og råd, på en fornuftig måte. Hold på det <3 Tips for beste stellesaker/utstyr/barnevogn/++ er jo helt supert. Men med en gang man får barn så blir man plutselig allemannseie, enkelte skal på død og liv fortelle hva som fungerer, og ofte er det bare EN ting som er riktig. "Det er jo bare å legge barnet våken", "du MÅ legge barnet i egen seng", "ikke la babyen sove på deg, du holder babyen for mye". "Du må la babyen gråte litt, ellers får det bare viljen sin". En nyfødt har da vel ikke utviklet evnen til å være utspekulert. Den roper bare på mammaen sin!!
   Som nybakt mamma til mitt første barn ble dette litt for mye for meg. Man skal ikke kjenne på "skam" og at man gjør noe galt ved å gi barnet nærkontakt, hvis det er noe begge trenger. Hold babyen akkurat så lenge og nære som du vil. Heldigvis holdt jeg på det jeg ville, men man er så sårbar når man har fått sitt første barn. La barnet sove på deg hvis DU vil. Å ha en liten baby sove på brystet er verden beste følelse, og plutselig gjør de ikke det lengre. Og før man vet ordet av det har babyen sovnet på brystet for siste gang, uten at man var klar over at det nettop var for siste gang. Nå gråter jeg litt <3
   Du kommer til å bli verdens beste mamma, og jeg gleder meg til å følge dere. Takk for at du deler. Stor klem fra en fortsatt småfrynsete, lettrørt mamma <3

   1. OG i tillegg, kan anbefale det kontoen lilleminis på instagram. De har også en app (abonnement, hvor man har tilgang til mange hjelpeverktøy/artikler/forskning som jeg har benyttet meg mye av). Den er drevet av helsesykepleier, psykolog osv. Kvalifiserte folk som kommer med nyanserte råd, underbygget av forskning.

   2. Hei på deg <3 Gratulerer så mye med bebisen – hvis det er lov å si etter 9 mnd, hehe. Ja, det er veldig mange råd og meninger, det merker jeg allerede. Og "verre" blir det sikkert når den lille er født. Akkurat nå er det jo kjempenyttig å få produkttips fra andre. Men råd om hvordan vi skal LEVE går rett inn og rett ut – eller svever vel egentlig bare forbi. Voksne er forskjellige, babyer er forskjellige. Det er umulig å forutsi hvordan det blir. Gleder meg masse til å oppleve det du skriver om her <3 Stor klem til deg, gode du!

   3. Signerer denne. Noen av oss – selv om vi ALDRI på forhånd ville trodd det før vi satt der selv – blir plutselig ekstremt såre for sånne kommentarer. For meg vil jeg si at det ødela ganske mye av den første tiden, og deg synes jeg er så trist. Og det hjalp ikke at jeg hadde folk som var sykt støttende rundt meg. Jeg ble et aspeløv som tok det mye som kanskje ikke var ment sånn, som kritikk. Men som Caroline skriver – uansett hva alle måtte mene – du kan ikke «skjemme» bort barnet for mye de første månedene. Drit i alle som måtte mene noe annet! Masse lykke til 😀

  8. Her er et tips som jeg tenkte når jeg hørte det at hva i alle dager snakker den dama om!?!?!🙈 Men når det kommer til amming og såre brystvorter…. jeg strevde veldig med ammingen i starten og endte opp med tidenes såreste brystvorter slik at hver gang jeg skulle amme så grein jeg mine modige tårer for det var så vondt. Men så fikk jeg tips om å kjøpe albueskjell på apoteket, rett skjell fra fjøra. Å etter amming så tok jeg pitte litt morsmelk å smurte på vortene og la albueskjella over og holdt hele styret på plass med bh’n, men det ble en ny hverdag. Det ble slutt på såre vorter og krokodilletårer. Så det hadde jeg ønsket jeg hadde kjøpt inn før jeg begynte med ammingen så hadde jeg spart meg for mye styr til en liten penge. Og ikke minst ammeinnlegg i ull er supert. Masse masse lykke til videre i graviditeten og tiden som kommer etter den, nyt det for tiden går så ufattelig fort, dere har mye kos i vente ❤ å da ble dette det lengste (og det første og siste) innlegget jeg noen gang har skrevet om brystvorter

   1. Meget interessant! Høres jo ut som noe som ikke skader å prøve 😀 Takk for et annerledes tips, hehe. Klem <3

  9. Mepilex Transfer-plaster for såre nippler! Helt suverent produkt om du får sår/rifter/smerter. Reddet meieriet mitt 😆

  10. Brystskjold 🙌 Veldig kjekt å ha liggende. Plutselig er man kjempesår og blødende. Ble min ammeredning med nyfødt andremann, en helg når alt var stengt. Og de største nattbinda du kan finne 😅

   1. Nattbind må jeg ha! Har akkurat klikket hjem frysebind også, men det blir nok bare til første tiden etter fødsel ;p

  11. Dette kom godt med idag, et lite spark bak til å komme meg igang med handling til den lille som kommer om under 3 mnd 😅 Takk for rabattkode! Et lite tips er å bruke Bepanthen som «bleiesalve», mine to barn har aldri likt sinksalve til såre stumper, har en følelse av at den har svidd på såre stumper. Men bepanthen eller inotyol har fungert utmerket. Her er det helt sikkert forskjell fra barn til barn som det er med alt annet, men det er værtfall et lite tips om du skulle merke at din lille heller ikke blir fornøyd med sinksalve 😅👍

   1. 3 måneder er ikke lenge 😀 Spennende <3 Og ja, regner med å måtte prøve litt forskjellige ting på stumpen!

  12. Egentlig ikke så fan av å gi masse råd osv til førstegangsgravide.. Kan bare snakke for meg selv, men for min del ble det for mye forskjellig, så fant ut at jeg bare måtte prøve og erfare selv 😅 MEN, må allikevel komme med et lite tips som funka gull hos oss.. Jentene mine ble såre selv om jeg kjøpte parfymefri våtservietter. Jeg kjøpte kompresser (noen apotek har 5 pakker for 100,-), blandet kokosolje i kokt vann og la kompressene i. Puttet de i en ren og lufttett boks, og vips, hadde våtservietter for flere dager. Huden ble silkemyk, og jeg brukte de til og med selv til å fjerne sminke osv 🙊
   Såå gøy å følge deg på den veien her asså 💙

    1. Denne skriver jeg under på! Hadde så utrolig god effekt på den såre stumpen til lille nurket☺️ det finnes også etuier som man kan fylle med hjemmelagde kompresser og som har samme åpne/lukke mekaniksme som vanlige våtservietter, litt enklere å ta med seg enn en boks!

  13. Jeg kjøpte sånn olje til å massere nedi der, men fikk helt skrekken da jordmor sa at hvis man masserer og tøyer der nede så kan man risikere at det ikke trekker seg tilbake igjen 🤓 så i frykt for å bli skikkelig breiflabb så droppa jeg det🤭

  14. Vi fikk beskjed av helsesøster om å ikke bruke klorheksidin eller noe slikt på navelen.

   Ellers så kan jeg skrive under på denne listen! Angrer kanskje litt på at jeg ikke kjøpte dobbel brystpumpe. Det kan ta litt tid av og til, og da skulle man gjerne kunne tatt begge samtidig. 🙈

    1. Så digg å ja dobbel elektrisk pumpe. Kjøpte den samme som du har, men angret meg i ettertid for at jeg ikke kjøpte dobbel. Den doble kan brukes enkel eller dobbel, mens den enkle kun kan brukes som enkel. Hadde bytta til dobbel hadde jeg vært deg ☺️🤩

    2. Jeg kjøpte enkel elektrisk brystpumpe før jeg fikk sønnen min, men fikk ikke til ammingen. Pumpet derfor til 6 måneder. Den enkle ble fort byttet ut med Medela freestyle dobbel. Men hadde ikke giddet å investere i det før jeg så behovet😊 Er ikke sikkert du trenger å pumpe i det hele tatt.

    3. Jeg bruker naturebond og avvent håndpumpe (ikke elektrisk) til å pumpe på jobb (startet på jobb ved 8 mnd gammel baby). Naturebond sin er veldig bra når utdrivinga er satt i gang, og manuellpumpa er bra for å sette i gang. Greitt å ha noe på hver pupp! Og se en video for påsetting av naturebond-pumpa, det er bra å «brette tilbake» toppen og så la det folde seg over brystet.

    4. Med min melkeproduksjon; elektrisk. Jeg pumper for å prøve å øke produksjon. Har ikke prøvd manuell 🙈

  15. Smørte masse med sånn olje og tok noen piller som og skal hindre rifter. Min store angst var å revne. Revnet som bare det..

   1. Av medmenneskelige årsaker vil jeg oppfordre deg til å holde revnehistorier og skremselspropaganda for deg selv, det kan ødelegge for andre førstegangsfødende da frykt gjør fødsel verre 🙂 <3

    1. Jeg vil bare legg til: det er gode prosedyrer hvis man ender opp med rifter. Så ingen grunn til bekymring! Jeg var så stressa for det. Endte opp med nest verste grad av rift. Babyen er i dag 9 måneder og jeg har INGEN plager. Hadde heller ingen spesielle plager med dette rett etter fødsel.

    2. ..og jeg smurte og tøyde absolutt ingenting og jeg fikk ikke en eneste rift. I følge hudlegen min er det er genetisk hvor elastisk huden er. Uansett passer jordmødrene på så det går best mulig for mor og barn, de er superflinke 🙂

  16. Kjempe fin liste og morsomt innlegg. Jeg har endelig blitt gravid selv, men jeg er bare i første trimester. Kanskje dumt spørsmål, men lurer på når det er fornuftig å begynne å handle inn slike ting som dette mtp. holdbarhet eller hva enn det måtte være?

   1. Gratulerer så mye ❤️❤️ Jeg ventet til jeg nærmet meg halvveis med å begynne å handle, men det er jo veldig forskjellig! Hva angår produkter så begynner holdbarheten ofte å løpe fra man åpner dem, i hvertfall på såper osv.

  17. A-derma sin sink-spray! Denne er gull verdt å bruke mellom dobbelthakene til mini, for der blir det fuktig og fort sårt 🥴 Inotyol er bleiesalven over alle bleiesalver, og slenger meg på kommentarene over om at våtservietter egentlig kun funker til nød på farta – ellers blir det såre stumper ☺️ og til a mor anbefaler jeg xylocain til å smøre på dåsa i dagene etter fødsel 😘 Lykke til!

  18. Du har kjøpt masse fornuftig. Eneste vi ikke har brukt er vel ting til navelen. Det skulle liksom skje litt naturlig.

   Og bbhugme. Har en jente på 4 mnd her, far i hus mobber meg for berlinmuren jeg fremdeles har i sengen! MÅ ha en fot over den 🙋‍♀️

  19. Den lista blir vesentlig kortere ved neste graviditet 😂 Og stellebagen blir myyye mindre enn den var med førstemann 😁

   1. Så bra at du fikk sagt det 👏🏻 Håper noen sa sånne ting til deg da du gikk gravid første gang, det var sikkert ikke irriterende for deg i det hele tatt sant 😂

  20. Enig med at gravidputa er et must have, virkelig verdt pengene😍
   Jeg bruker den enda og ungen er 3 mnd 🙈

  21. Kjempefin liste! Skriver under på inotyol jeg også, super til såre rumper. Kjempegøy med babyupdates på bloggen, og gravlyset som legger ut behind the scenes på insta!!

  22. Det var voldsomt mange remedier! For oss som fikk barn på 70-tallet var det stort sett klut og vann og Natusan og Silulen, Gikk bra det åsså gitt, men hadde alltid en våt vaskeklut i plastpose da vi skulle på tur! Det er ikke alt man MÅ ha.

  23. Super liste 😊 Elsker lister, men det er digg å slippe og lage den selv 🙏 Første trimester her så litt tidlig å begynne handlingen enda (selv om det hadde vært flott å få det unna med rabattkode og greier), men denne listen skal frem igjen 👍

   1. Veeel, jeg prøvde først manuell, mem måtte gå raskt over til elektrisk,da jeg fikk vondt i hånden av å sitte å pumpe i over en time per pupp, da jeg hadde lite melk og produksjon som kom seint i gang. Greit å kunne ha begge tilstede synes nå jeg. Er jo veldig inviduelt hva man foretrekker og behag. Manuell tar uansett såpass liten plass at man kan ha med seg på farten/bilen eller steder der man får behov for å pumpe med ikke stikk kontakt tilgjengelig.

  24. Fin liste 😉 anbefaler å kjøpe en nesesuger som du suger med selv (litt ekkelt), men den fra otribaby fungerer dessverre ikke så bra. Man får ikke nok vakuum til å få ut snørr/sekret. Lykke til med graviditeten ❤️ Du stråler

  25. Ser ut som du har fått med det meste her🤩 Bra du har fått med Multimamkompressene, de er gull.

   Etter to barn føler jeg at jeg har prøvd mye forskjellig, og må bare tipse om ammeinnlegg fra ammebutikken. De er uten tvil de beste jeg har prøvd, bl.a. fordi de er så tynne🙏 Du finner de her: https://www.ammebutikken.no/ammeinnlegg-og-varmeputer/engangs-ammeinnlegg/oopsy-tynne-engangs-ammeinnlegg-2-esker.html

   Har også trøblet en del med å finne ammebh som er freshe og som det faktisk er litt hold i. Landet på ammesportsbh fra Born Primitive. Selges kun på fynd.no tror jeg, er helt magiske og funker også veldig fint uten at man ammer😃👌

  26. Skriver under på kommentaren til lina om kompresser i vann med kokosolje🙏 det er gull. Og bleiene fra rema 1000 merket 🙏

  27. Så gøy liste! Jeg er ikke gravid men mye smerter i kroppen som ødelegger nattesøvn, så en slik pute har jeg sååå lyst på men linken fungerte ikke så hadde satt veldig pris på ny link. Søkte den opp men fant bare tilsvarende som var mye kortere enn din. Kan tenke meg helt lik din 😀

   1. Ser dessverre ut som den er utsolgt hos Farmasiet nå 🙁 Krysser fingrene for at den kommer raskt inn igjen!

  28. Ville egentlig ikke kjøpt pumpe før du har født og faktisk finner ut at trenger det 😊 Ble mange bomkjøp her. Har feks masse ammeinnlegg som aldri er brukt, ikke alle som lekker melk 🤷🏻‍♀️

   Btw ikke pump hvis du får brystspreng (få dager etter fødsel), da pumping kan gjøre det verre!

   Kan ellers anbefale multi mam balm, syns den var ekstremt mye bedre enn purelan.

  29. Brystsprengen man opplever etter fødselen er IKKE det samme som melkespreng, og skal derfor ikke pumpes bort med brystpumpe. Anbefaler å lese om dette på ammehjelpen.no 🙂

   1. Så viktig, ellers får du bare mer spreng 🥴 Mitt beste råd er å lese mye på ammehjelpen på forhånd, amming er ikke bare bare for alle, og jeg opplevde press på å gi erstatning (som er helt supert hvis man velger det!). Jeg var glad for å ha lest en del og for å ha en kjæreste som kjempet for ammingen når jeg var sliten og sårbar 🌸

  30. Enig med de over her ang inotyol!! Eneste som funka på sår stump. Sink og andre «rompesalver» har hatt null effekt på mine to gutter. Venter baby nr 3 samtidig som deg og tenkte det var på tide ned en BBhug me 😅 men linken funker ikke og finner den heller ikke på nettsiden. Tips? ☺️

  31. For et fint innlegg! 🙂 Anbefaler også tørre engangskluter ved bleieskift hjemme, stikkpiller og vaselin. Veldig store bind (større enn nattbind) til dagene rett etter fødsel kan også komme godt med 🙂

  32. Åj,her var det ganske mye mer enn jeg noengang har fått bruk for(på 7 mnd)🤪
   Jeg har kanskje vært heldig,men har aldri trengt noe mer enn litt olje i badevannet og en fuktighetskrem til tørre flekker,og da har jeg sverget til miniderm😊
   Jeg har ikke lekket en dråpe melk,så ikke hatt behov for ammeinnlegg,men ville absolutt anbefalt ull innlegg for deg som føder i januar🙂
   Og bephanten har jeg brukt til rumpa,men har vært lite behov for det også!
   Men nesesuger og neglklipper er veldig lurt,og ang. Det har jeg et godt tips!Det følger med to sånne vatt greier,disse kan man få kjøpt som refill også,men det er helt unødvendig! Bruk bare vanlig bomullsdott,fungerer akurat like fint!er bare så ikke snørret skal gå videre ut i slangen😊

  33. Anbefaler dobbel elektrisk brystpumpe OG en sånn amme-bh med hull foran som holder brystpumpene for deg så du får hendene frie imens du pumper😅 Ellers er det gull med tørre kluter som man fukter selv, som andre skriver her. 😊

  34. Du kommer til å bli en så fin mamma, Ida ❤️ Ble mamma til en liten gutt selv i mai, lite visste jeg om hvor overveldene og fantastisk det skulle bli! Dere må bare glede dere 🙂 Følg mammahjertet ditt, alltid! Gleder meg til å følge deg videre 🤩 Og, fødsel må du bare glede deg til, for en RÅ oppelevelse!

  35. Etter 4 små og mye stæsj er min ydmyke erfaring at inotyol er gull, våtservietter og bleier må til. Litt sukkervann gjør susen. Smokk og knebøy likeså. Temperaturmåler og paracet er min venn i nøden, og god olje i badevannet gir myk og søvnig kidd . Kasta mye greier. Litt trist for miljø. Og. Ansiktsbehandlingen jeg ville unna meg i stedet😉 Forøvrig medunnelig på alt det du snart får oppleve❤

  36. Takk for tips! Hadde tenkt å klikke hjem et par ting til graviditeten, men jeg får ikke linken til gravidputa til å fungere…

   1. Mulig fargen jeg linket til er utsolgt, bare å søke på “bbhugme” øverst i søkefeltet så får du opp alle som er inne 😀

  37. Vil så gjerne bestille den gravidputen, men linken fungerer ikke? 😭 vet du om de er utsolgt, eller om de har fjernet varen fra nettstedet?

   1. Gå på Farmasiet.no og søk på “bbhugme” så får du opp alle de har inne. Sikkert bare fargen som er utsolgt, men jeg har bedt om ny link <3

  38. Så fin liste! Ble egentlig ganske overrasket over hvor mye på den man faktisk trenger😅 Tror jeg hadde mye av det samme, og selv om man ikke får brukt for alt, så er det gull å ha f.eks «busesugeren» hvis babyen blir tett.

   Ellers signerer jeg Inotyl og tørre engangservietter (babyene min ble sår av våtservietter de første månedene) Og dobbel elektrisk brystpumpe. Kanskje den nye som har kommet? Den man bare fester på brystet og kan fortsette med matlagingen?

   En jungel av produkter, og mange bruker sikkert ikke i nærheten alle som er nevnt ovenfor. Men, som nevnt, ganske overrasket selv over hvor mange av de jeg tenkte «check» på😆

   Masse lykke til fremover og i tiden etter fødsel! Når alt er overveldende og du føler deg helt på bærtur, så følg magefølelsen og mammahjertet❤️

  39. Elsker farmasiet 😀 Som alle andre over her, signerer jeg inotyol! Bepanthen er også god, men inotyol er den eneste man MÅ ha.

   Husker så godt følelsen av å sitte der med den første lille smokken, da ble at litt mer virkelig. Har sagt det før, men sier det igjen. Den ventetiden er så fin <3
   Jeg prøvde perineum-massasje. Ble overrasket over hvor ubehagelig det var! Vet ikke om det hadde noen effekt, for det ble ikke vaginal fødsel på meg. Men kommer sikkert til å prøve neste gang også 🙂

   Forresten, bloggen din fungerer veldig dårlig i firefox om dagen, men det er du kanskje klar over?

   God helg <3

  40. Så gøy å følge med på dette, er selv i babybobla med nr.2 på snart 3 mnd så dette passer meg så perfekt 👏 Er enig i at det er kjekt med tips, men det kan fort bli litt mye så dere må bare stole på dere selv – så finner dere ut av alt etter hvert!

   Gled deg til fødsel og til alt dere har i vente! Kos deg med babyshopping og lister, og les alt om ammestart på ammehjelpen.no – ammehjelpen er gull!

  41. Fin liste! -men innmari skuffende at linken til gravidputa ikke funker, evt.at Farmasiet har fjernet produktet. Står ingenting om at det er utsolgt heller….
   Hadde sett frem til å klikke den hjem! 😕

  42. Synd at du velger å fremstille det som at dette er noe man må ha på plass før baby kommer. Ser det er flere ting du mener det er lurt å kjøpe som har med amming å gjøre. Enig i at det er greit å ha en salve eller multimam-kompresser tilgjengelig, men du trenger virkelig ikke kjøpe TO brystpumper før du i det hele tatt vet om du får til å amme? Ellers som mange skriver her – du trenger kun en krem og det er inotyol.
   Jeg har to små barn og har aldri brukt manuell brystpumpe, økologisk kokosolje, pinex mixtur eller gravidpute. Det er også flere ting på din liste som man kan vente leeeenge med å skaffe seg: tannbørste, såpe til baby (olje funker i massevis) eller hårbørste.

   1. Jeg er ikke skuffet over listen. Som førstegangsfødende syntes jeg det er nyttig. Så kan man evaluere selv hva man føler man trenger og når det er riktig å kjøpe det <3

   2. Ida har vel ikke sagt at dette er ting man MÅ ha før baby kommer? Hun har fått hjelp av farmasøyter til å dele tips om ting som KAN være lurt å ha. Og om DU ikke har hatt bruk for de tingene er det helt sikkert mange andre, inkludert meg selv, som ikke hadde klart seg uten. Og det du sier man kan vente leeenge med å kjøpe er det noen som trenger med en gang. Alle er forskjellige, og ingen babyer er like eller har samme behov. Sånn er det bare 🤷‍♀️
    Sorry Ida, ikke meningen å blande meg! Følte bare for å svare Anonym på akkurat denne kommentaren.. God helg ❤️

    1. Jeg tolker dette avsnittet som at Ida og farmasøytene mener dette er ting man må ha 😊
     «Jeg har nemlig samarbeidet med Farmasiet.no om å lage en komplett liste med utstyr og ting du trenger som førstegangsgravid. Til prøveperioden, til tiden du går gravid, og ikke minst til tiden med en nyfødt baby. Det er ikke akkurat lite utstyr man trenger, og også fra apoteket er det en hel haug med småting man må handle inn.»
     Så klart er babyer forskjellige, nettopp derfor er det dumt å legge press på gravide om å kjøpe masse ting de ikke aner om de trenger. Det er ikke sånn at butikkene stenger idet babyen blir født, og de fleste (inkludert Ida) har en partner de kan sende på shopping

     1. Dette blir bare kranglete og jeg orker ikke 💁🏼‍♀️ Hvis folk ønsker å gå på shopping når de har født, så må de gjerne gjøre det. Jeg selger heller en eventuelt uåpnet brystpumpe på Finn enn å mangle en i en hektisk tid.

    2. Jeg skulle ønske jeg hadde brystpumpe liggende da jeg kom hjem fra sykehuset.
     Hadde masse problemer med sår på puppene før hun ble født, så hadde ikke trodd jeg kunne amme i det hele tatt.
     Mini her tok ikke puppen noe særlig, og da kun med skjold.
     Men, melka kom den, og vesla fikk mest av flaske med både mme og mm.
     Nå ga jeg meg etter 7 uker, men har likevel rukket å teste 4 forskjellige pumper😂

  43. Ååå, det er så koselig å lese bloggen din om dagen.. enn at det går ant å glede seg sånn over andre sin graviditet 😆 Fikk en pakke fra svigerfar på slutten av mitt svangerskap, med mye av det du har fått itaki! Og fikk bruk for omtrent ALT!
   Anbefaler inotyol (eneste kremen man trenger)!! Fikk også den nesesugeren. Syntes det var helt -jævlig- å tenke på i starten at jeg skulle suge ut snørra til ungen min. Men fyttigrisen, den er gull verdt!

   Også en liten anbefaling: kjøp tørre vaskekluter og ha i en boks med vann og olje – mye bedre for stumpen! Også bruker jeg vaskekluter på hendene hennes osv etter mat + på tur!
   ❤️❤️❤️

  44. Noe jeg ikke ante før jeg fikk barn var at morsmelka ikke bare er mat men også «øyedråper og nesespray». En liten festlig overraskelse når jordmor ville jeg skulle sprute en skvett i ruskete øye liksom🤣

  45. Hei.
   Jeg kjøpte ammebh en størrelse større enn jeg vanligvis bruker, orket ikke tettsittende klær etter fødsel og puppene ble jo ganske store. Anbefaler også gode, store truser med plass til stort bind (jeg hadde med for små truser, burde nesten hatt boxer). Gode, litt store kosedresser som IKKE strammer. Det endte med keisersnitt hos meg, så gode og store bukser var gull verdt:-)
   Lykke til!

   1. Enig angående trusene! Jeg kjøpte meg en pakke med nettingtruser (engangs) på apoteket med baby nr 2. De klemmer ikke og holder store bind godt på plass! Svært lite sexy, men veldig komfy 😉

  46. Jeg kjenner meg godt igjen med å må kjøpe alt før babyen er på plass. Det er vanskelig å vite hva man trenger og det her er en måte å ha «kontroll» på en situasjon man ikke har kontroll på 😂 Du finner nok fort ut hva som er nødvendig og ikke! GLED deg, du har en fantastisk tid i vente 💛

  47. Anbefaler virkelig potetmel til sår rumpe, salver kan gjøre bleieutslett verre da det skaper fuktighet i bleiene. Men det er jo en smakssak, selvfølgelig 🙂 har aldri brukt salver på min, kun potetmel, og da har utslettet hennes vært borte dagen etter 🙂 våtservietter kun på farten, og tørre engangskluter med kun litt vann (evt olje hvis det er litt seig bæsj), funker gull 👌🏻
   Ellers er mitt aller beste råd å følge dine egne instinkter og lytte til deg selv, og ikke alle andre som måtte mene noe underveis 🙂

  48. Utenom mye som du allerede har nevnt brukte jeg mye melkeoppsamlere fra medela (fås kjøpt på apoteket) da jeg ammet jenta mi. Det som er er at når en ammer på en side så «lekker» det på den andre siden,så for å ikke la noe gå til spille…😅

  49. Ikke glem krystallfiolett til skikkelig sår rumpe, og flere smokker, for hvis man ønsker at baby skal ta smokk må man lære dem det. Tok ei uke før min godtok smokk i steden for nippel i munn når den skulle sove.

  50. Gratulerer med baby på vei!
   Jeg syns Inotyol er topp noen ganger, men bruker oftere Bepanthen- så dette er individuelt, du finner ut av det hvis baby først har behov for noe 🙂
   Ellers vil jeg tipse om at Nycoplus multivitaminer inneholder nøyaktig det samme som gravid/ammevitaminer, er mindre piller og koster vesentlig mindre 😉 så må man bare ha omega 3 i tillegg.

  51. Fin liste. Hadde ca alt det samme før jeg fødte😂

   Meen, hadde sikkert alle salvene som finnes til sår stump. Men det jeg har brukt på mi er den diaper-rash-sprayen fra ACO. Den er supert!
   Så har egentlig ikke fått bruk for noen andre salver 💁‍♀️
   Liker også oljen og såpa fra ACO. Tørr ikke bruke olje og sånn fra butikken på mini. Uansett om de sikkert ikke er farlige, så føler jeg de fra apoteket er bedre til de små❤️

  52. Hei! Satte veldig pris på at du fikset en rabattkode, og jeg hadde planer om å bruke den i helga og klikke hjem masse. Men så utsatte jeg det til søndag, og det endte opp med at jeg glemte det. Ble så sint på meg selv idag morges da jeg innså at jeg hadde glemt det. 😔🙈 Kommer det kanskje en ny rabattkode før jul? 😬🥰

  53. Jeg er også forberedelses- og listemenneske nr. 1 og hamstret apotekremedier før fødsel, og fikk faktisk bruk for det aller meste 😊 Better safe than sorry (/på nødhandletur i barsel) 🙏🏼
   Vi fikk d-vitamindråper gratis på helsestasjonen, så det skal ikke være nødvendig å kjøpe. Signerer også på inotyol og et stort lager tørre stellekluter 😊 Et annet godt tips til noen dager etter fødsel er laktulose 🙊

  54. Hei! For en fin liste! 😃 Jeg kjøpte også mye av dette da jeg ventet barn og det kom godt til nytte 😍 Jeg gleder meg så over at du er gravid og synes det er så gøy å følge deg på denne reisen ♥️ Jeg har ikke lyst til å være en sånn teit leser som kommer med «mitt beste tips», men jeg har så lyst til å dele denne erfaringen. Og det kan godt hende du har hørt det før, og isåfall så trenger du ikke bry deg så mye om denne 🙈 Men jeg husker at jeg slet veldig med å få i meg mat i tiden etter fødsel. Kroppen er jo sliten og jeg turte liksom ikke å ta øynene av babyen ett sekund. Så hvis jeg kan få komme med en varm anbefaling så er det å lage en god del mat du kan fryse ned som er enkelt å varme opp når man kanskje ikke orker eller kan stå på kjøkkenet. F.eks pizzasnurrer, matmuffins, pai osv.. Jeg gjorde nemlig IKKE dette før babyen kom og skulle så gjerne ønske jeg gjorde det. Du gjør naturligvis akkurat som du føler for, jeg bare ønsker deg den aller beste og enkleste barseltiden du kan få, så det er virkelig bare en anbefaling fra hjerte♥️ Og så skulle jeg ønske at jeg investerte i fint og behagelig kosetøy sånn at man kan føle seg FIN selvom man går i joggisen 🙈 Men du har jo så mye fint så der tror jeg du er sikret 😅 Gleder meg til å følge fortsettelsen, du kommer til å bli (og er allerede) en helt fantastisk mamma!♥️♥️ Stor klem fra meg 🥰

   1. Hei Rebecka, så hyggelig <3 Jeg er heldig som skal ha fulltidskokk (aka Gravlyset) hjemme hos meg – men er nok ingen dum idé å bake litt på forhånd nei! Takk for fine innspill, og stor klem til deg

    1. Åh, men så fantastisk!😍 Kanskje det er det jeg skal skaffe meg til neste gang 🧐😅♥️

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg