NEDETID & SERIETIPS

Hei. Litt stille fra meg de siste dagene, uten noen særlig god grunn. Annet enn at jeg er… Litt tom? Ny corona lockdown. Nok en gang avlyste planer ut året. At over 70 millioner mennesker stemte på Trump. Økende antall flytteesker i leiligheten. Babyen som bruker blæra mi som boksepute. Alt er bare rart, og jeg klarer ikke å sette ord på noe akkurat nå. Så hvorfor prøve.

Jeg deler heller noen deilige serietips som du kan kaste deg over på denne gråværsdagen. Selv har jeg ingen andre planer enn å pakke meg inn i dyna og se på serie i dag. Jeg vet at Gravlyset har planer om at vi skal i boden og fortsette på flyttelasset vårt, men hallo. Jeg er jo gravid.

Kjør serietips!🤍 The Queens Gambit. Dette kunstverket av en serie begynte vi å se på i går, og jeg er redd vi blir ferdig med den i dag. Er det ikke typisk, hehe. Handler om en ung jente som blir foreldreløs, havner på barnehjem og lærer å spille sjakk. Og så blir hun så sinnsykt god, at sjakk blir livet hennes. Underholdende og fin selv om man aldri har rørt et sjakkbrett, det syns i hvertfall jeg. Du finner den hos Netflix.

🤍 Being 29. En av de beste seriene jeg har sett! Som å se Skam, bare for oss som er rundt 30 år. Handler om bestekompisene Jesper og Julie, og hver sesong blir de et år eldre. Alle sesongene ligger på Sumo, helt fra 29 til 32. Drømmer om at det skal komme flere sesonger, men har på følelsen at det er slutt nå. Buhu!

🤍 DNA. For deg som vil ha litt spenning i sofakroken i kveld! Handler om politietterforskeren Rolf som opplever alle foreldres verste mareritt når datteren hans forsvinner. I serien følger vi jakten hans på å spore opp datteren fem år etter at hun forsvant. Du kan se den hos NRK.

🤍 Kalifat. Muligens en av de beste seriene jeg har sett. Kort fortalt så handler den om et ungdomsmiljø i Sverige hvor flere reiser ned til Syria for å slutte seg til IS. Man får følge dramaet både i IS-hovedstaden og hjemme i Sverige. Så nervepirrende og bra, virkelig en terningkast 6. Finnes hos Netflix!

Hva ser du på for tiden? Jeg trenger noe å se på når jeg er ferdig med The Queens Gambit! Gjerne noen nye tips, føler jeg har sett aaalt som er… Er det bare meg, eller kommer det veldig lite bra serier for tiden? Det er jo nå vi trenger dem 🥺

121 kommentarer
  1. Så kjekt med tips<3 Har desverre ingen å dele.. kanskje Therese-saken og The Family next door visst du er like glad i true crime som meg! Lufta går litt ut av ballongen ja, deler følelsen.. Vi får gjøre det beste ut av det, å tenke st vi værtfall gjør vårt for at hele familien kan samles til jul<3 Og en annen positiv ting for min del, jeg får faktisk gjort noe med masteroppgaven min om dagen🤣 Ufff… god klem!

    1. Elsker også true crime, har en liste om noen er interessert:

     The innocent man
     Mariannesaken
     Drapet på Emilie Meng
     Abducted in plain sight
     Hvem drepte Gregory Villemin
     The Imposter
     Making a Murderer
     The jinx
     Onde planer (pizza bomber)
     Death of john benet
     The Keepers
     Holy Hell
     Seriemorderen i Orkdal
     Confession killer
     Arboga Saken
     Ministry of Evil: The Twisted Cult of Tony Alamo
     Amanda Knox
     Wild wild country
     When They See Us
     Paradise lost
     Killing for love
     Fallet Kevin
     Drapet uten lik
     Dommedag i Waco
     The Witness
     Døden i trappen
     Kids for cash

  2. Hej.
   Relativt ny här inne… och tackar för serietips.
   Älskade oxå Kalifat! 🙂
   Började se en serie på Netflix igår: Lily & Dash tror jag att den hette om jag inte minns fel.
   En lagom söt (hjärndöd) serie som passar bra att se när man bara vill koppla bort hjärnan och inte tänka alls 🙂
   Skall kolla upp “Being 29” och hoppas att den går att hitta någon annan stans!

   Får man föresten fråga varför du kallar karln för “gravlyset”?
   Onekligen skoj men vore skoj att veta storyn bakom 🙂

   Lycka till med humörsvängningar, bäbis och flytt.

   //hon

  3. Takk for tips, Ida! Sitter selv i karantene og føler jeg har runda både Netflix og Viaplay, hehe.. skal prøve meg på The queens gambit 🙂 Vil tipse deg om Outlander, når du leser om serien vil du nok ikke bli helt frista, men hvis du klarer å se forbi at det har bittelitt overnaturlige elementer, er det en vanvittig bra serie 🙂 jeg trodde ikke jeg kom til å like den, men var helt oppslukt omtrent fem episoder inn i sesong 1.

   1. Klaarer ikke å starte på den :O :O Er noe med coverbildet og beskrivelsen, hehe. Men greit, jeg skal vurdere det!

  4. Litt ungdomsserie, men slukte «Dash & Lily» på Netflix i går🙈 Satte i gang litt tidlig julestemning

   1. Ja! Denne serien er kjempe søt, good feeling med et godt dryss julestemning 🎄 jeg slukte den på to kvelder🤓

  5. Har du sett «A million little things»? Om ikkje, anbefaler VIRKELIG!! Sesong 3 har premiere i USA om 8 dager og alt eg venter på er at den skal komme på sumo :):):)

  6. Takk for tips!

   Mulig du har sett disse, men noen av mine favoritter er som følgende: Ray Donovan, Succession. Boch, The Wire, Sexeducation, Sons of Anarchy og Americans. Håper noe kan treffe:)

  7. Kjærlighet og anarki! På Netflix, svensk, klein, tragisk og romantisk. Relativt korte episoder, kjører nok denne på noen få dager 🙂

  8. The undoing på hbo er veldig bra:-) kommer en episode per uke. Litt kjipt, men alltid noe å se frem til på en kjedelig mandag I guess :p

  9. Skal vi danse :p
   Nyeste sesongen av Kardashian (som forøvrig blir den siste, stor sorg hehe)
   Tiger king. Utover sesongen blir den litt snål, men starten er veldig fin og søte tigere!!
   Lykke til med graviditeten – heier på deg og følger med på bloggen din 🙂

  10. The undoing – HBO
   Ted Lasso – Apple TV+
   The bold type – NRK
   Community – Netflix
   Sweet Magnolias – Netflix

    1. Kom på en til! Kommet fire nye episoder av «ikke spør om det» på nrk. Jeg elsker det konseptet, og ble så glad da jeg i dag så ny sesong🥺 Alle episodene er så fine. Så alle fire to ganger på rad i kveld og vil ha mer…

  11. Kalifat elsket jeg!! De andre har jeg ikke sett, så de må jeg sjekke ut.
   Akkurat nå holder jeg og samboeren på å se Broen. Du har helt sikkert sett den, for første sesong er fra 2011.. Men om ikke, anbefales den! Queen of the South kan også anbefales, sååå bra!

   Ha en fortsatt fin lillelørdag <3 klem

  12. Har akkurat sett schitts creek på sumo. Den begynner litt klisjeaktig, men kommer seg veldig! Er komiserie på 6 sesonger, vunnet masse emmys. Ellers er killing eve, banshee og succession på hbo bra, og også Dark på Netflix.

  13. Jeg har begynt å se filthy rich på Sumo. Det er en ganske lett serie å se (krever ikke mye konsentrasjon). Handlingen er satt til sørstatene i USA. Samantha fra sex og singelliv spiller familiens overhodet. Første 10 min er litt kjedelig, men så blir serien veldig festlig!

  14. Billions – HBO. Denne er ekstremt bra, med godt skuespill.
   Hunters – Amazone Prime. En av de bedre seriene jeg har sett.

  15. Yay til serietips :D:D
   Et tips fra meg: et sted å høre til på NRK, og downtown abbey på prime.
   Elsker begge!

  16. Jeg elsket the Queen’s Gambit! Fartsblind på NRK er kjempespennende, og anbefales virkelig. Ellers er After Life en fantastisk serie, om du ikke har sett den enda.

  17. Ulike favoritter; Shameless, The bold type, Sopranos, Twin Peaks (sær, men omg så utrolig bra. Enda bedre mtp at den var så tidlig ute med mix av sjangre), Mad Men, Euphoria, Normal People, Boardwalk Empire, Breaking Bad, This is Us.

  18. «Bedrag – Skitne penger» på NRK
   Flaskepost fra P, Fasandreperne, Jenta i burdet, Journal 64 🙂

  19. Jeg har binga Lucifer på Netflix nå i karantene. Er på sesong 5 nå. Passe teit og avhengighetsskapende serie. Men ganske teit 😂

  20. Mulig du har sett den, men, “you, me, her” på Netflix så jeg hele på noen dager. Midt i eksamenslesingen. Jeg kan ikke begynne på serier nå, men “glemmer” det hver gang. Kjenner meg igjen i det å være tom, og oppgitt over situsjonen. Orker liksom ingenting, selv om jeg bør være takknemmelig for mange har det så mye verre. Lykke til med flyttingen <3

  21. Husker du tipsa om This is us for noen år siden og ville bare si at de nyeste sesongene er eeenda bedre enn den første!! I tilfelle du ikke har sett de. Kos deg med beste samvittighet under dyna foran TVen <3

  22. Bra du allerede har sett DNA, for jeg så den rett etter å ha fått barn og fytte rakkern! Gråt og gråt!!
   Måtte skru av flere episoder og kvinne meg opp til å sette på på nytt😭 Sykt bra serie da!

   Reagerte aldri sånn på serier før jeg fikk barn, og håper det snart går over. Er jo helt nervevrak når det kommer til sånt på tv 🤪

  23. “Et sted å høre til” på NRK. Serie fra 50-tallet. Drama, kjærlighet og intriger – love it.
   “Innan vi dör” på Viaplay. Svensk krim som fenger fra første episode hvis du liker krim.

  24. Kan varmt anbefale the kominsky method på Netflix. Skikkelig hjertevarm serie om to eldre herremenn. Atypical er også en fantastisk Netflix serie om en gutt på spekteret og familien hans (dramaserie). Alle jeg har anbefalt den til, elsker den!

  25. Schitts creek <3 Virker overfladisk de første 10 minuttene, men har nyyyydelige karakterer man blir glad i, ler av og gråter for <3

  26. Min all time favorite som du MÅ se – White Collar ❤️

   The haunting of Bly Minor (Netflix)
   Denne så jeg for et par uker og den var veldig bra, skummel, forvirrende og ganske søt. God blanding!

  27. Mine tips er Revenge (viaplay), Lucifer (Netflix), et sted å høre til (nrk, beste serien<3), designated survivor (Netflix), younger (tv2sumo), Dexter (usikker), good behaviour (såg den på sumo, men usikker om den ligger der enda), Virgin River (Netflix), Grand Hotel (sumo og viaplay), Dead to me (Netflix) 🙈🤍 Det var mine favoritter iallfall🥰

  28. Peaky blinders på Netflix! Kult å se Birmingham ala 1920-25, kjempefengende serie!
   Og happy to you, gravid!😇💕

  29. Normal People på NRK
   The Marvelous Mrs. Maisel på Amazon Prime
   This is Us på Amazon Prime
   😊🤍🍀

  30. Hvis du ikke har noe i mot å se serier/film på andre språk enn norsk og engelsk, anbefaler jeg VIRKELIG Undercover på Netflix! Sykt bra serie 🙂 Du kan ha på originalspråket (flemsk) eller dubbet engelsk, men jeg anbefaler flemsk, hater dubbing 😀 Ellers er mine favoritter Killing Eve (HBO), El Recluso (spansk, Netflix), Doctor Foster (Netflix), Unorthodox (Netflix), og Tell me a story (HBO)

  31. Jeg likte godt Emily in Paris på Netflix. I tillegg MÅ du se A million little things. Også elsket jeg Ett sted å høre til.
   Helt annerledes men ble så hekta,haha.
   Ellers må jeg si at det nesten blir en paraply når jeg sjekker inn her og du ikke har blogget.
   Men det må du ta som ett kompliment. Liker å lese her og egentlig bare her. 🙂 Håper du har kost deg under dyna.
   Jeg tror forresten noe har “truffet” meg og for jeg vil egentlig ha det knyst stille etter jobb og bare sove..
   Deprimert much kanskje?

  32. Om du trenger underholdning som både er litt koselig og litt dårlig på samme tid, kan jeg anbefale Virgin River på Netflix. Ser også at du allerede har fått The Bold Type anbefalt – tiltredes! På Sumo: Younger, Love Life, Keeping Faith, Prodigal Son og Vida.

  33. Du må se «A million little things»! Koste meg sånn med den serien! Og takk for tips, gleder meg til å se Being 29! 😀

  34. Haha, nå fikk jeg lyst til å logge av hjemmekontoret og ligge under dyna resten av dagen. Takk for gode tips!
   Vi har nettopp sett sesong 1 med “før vi dør” på NRK- anbefales!

  35. Bjørnstad på HBO, svensk drama!
   The Undoing på HBO, drama/krim med Nicole Kidman.
   The Mandalorian på Disney, er egt ikke fan av StarWars selv, men falt litt for denne. Bra laget 🙂
   Hjem til jul, netflix. Ser denne igjen da sesong to snart kommer hiihi

  36. Du må se Basic bitch på Dplay! Første to episodene er lagt ut i dag. Sikkert ekstra gjenkjennelig for deg som er fra Tønsberg😄

  37. Emily in Paris har roomien min og jeg sett! Veldig lett, underholdende serie. Gøy mote og masse fine bilder av Paris, så en kan drømme seg bort til en kan reise dit igjen selv…

   Ellers begynte vi på The queens gambit i går, og vi elsket den! Så tusen takk for tips<3

  38. Anbefaler Top Dog på sumo, veldig bra serie!! Anbefaler også å se episode 7 (Jim får hjelp) av Vårt lille land, veldig rørende, fin og inspirerende episode <3

  39. Hvis du har viaplay, vil jeg anbefale The Good Doctor. Jeg slukte nettopp hele serien (3 sesonger ligger ute), den handler om en kirurg med autisme, han er en fantastisk kirurg men strever litt med å snakke med og forholde seg til pasientene sine. Det er en feel-good serie med humor, men også mye spenning 🙂

  40. Des på HBO! Leser at du hater en episode i uka, men herrefred så bra den er! Også enig i Undoing som en annen skriver.

  41. Den har akkurat kommet ut så jeg har ikke sett den ennå, men traileren til Basic Bitch på Dplay ser morsom ut 😄 Ps, handling skjer i Tønsberg 😅
   Klem🥰

  42. Muuulig noen av de andre 74 kommentarene har skrevet det, men hvis ikke: det kommer ny sesong av 29(!) <3 sjekk ut @julieogjesper29 på instagram <3 jeg har akkurat sett den ferdig selv, og trodde også at det var serieavslutning, ble så glad! 😀

  43. Top dog på sumo er veldig bra og Björnstad på hbo. Begge er svenske og veldig bra. Ett sted å høre til på nrk er også bra hvis du ikke har sett den😃

  44. Jeg ble også tom etter Queeens Gambit.. men kan anbefale Marvelous Mrs Maisel og Boys på Amazon (verdt å ha det en mnd kun for de seriene alene!). Looming Tower som ligger der er også ganske bra. Aldri sett star wars, men Mandolorian på Disney+ er bra! Ellers kommer snart sesong 2 av His dark materials på hbo, verdt å se:)

  45. Velvet på Netflix. Spansk såpeserie om en svær butikk som selger haute couture på 60 tallet i Madrid. Når du først blir hekta så blir du ordentlig hekta og glad i karakterene. Episodene er også en time lange ca, og 4 sesonger så masse å se på.

  46. Mener jeg har sett på Instagrammen til skuespillerne i being 29 at det kommer enda en sesong! Krysser fingrene for det😁

  47. Grand hotel eller gran hotel på Netflix, spansk serie med veldig bra skuespill sammenlignet med den amerikanske som går på tv2 sumo. Spennende og troverdig serie. Blir vant til spansken etterhvert 😂

  48. Jeg elsket DNA, men Før Vi Dør synes jeg var enda bedre. En av de mest spennende seriene jeg har sett, hvert fall første sesong! Er på vei bort fra NRK, men finnes på Viaplay 🙂

  49. Takk for tips om Being 29! Har sett 4 episoder nå og ELSKER det.

   Kan anbefale The Undoing på HBO med Nicole Kidman og Hugh Grant. Slippes ny episode hver mandag, veldig spennende hittil 🙂

   Er så gøy og koselig å lese om hverdagen din med den voksende gutten i magen. Prøver selv nå, og begynner å bli litt utålmodig <3

   Ha en fin dag!

  50. The Undoing på HBO, Bjørnstad på HBO, The Grand Army på Netflix, Kjærlighet og Anarki på Netflix, snart kommer også sesong to av His Dark Materials på HBO. Ellers har Basic Bitch akkurat hatt premiere på Dplay, og annet snadder på Dplay er feks ny sesong av Helt perfekt, og hvis du er like obsessed med 90 Day Fiancé som meg så ligger det nok sesonger og spin-offs der. Blant annet en ny serie med søstrene Darcey og Stacey som jeg personlig ler, griner og blir klein av all at once!

  51. Anbefaler Box 21 (Viaplay) og fartsblind (NRK)🙌🏼 Kan du forresten si noe om hvilken vogn du har kjøpt?:-) Er i uke 20 selv og sliter med valg av vogn😅

  52. For tipp-topp kvalitetsserie: The Undoing (HBO)
   For noe lett, søtt, julete underholdning: Dash & Lily på Netflix, jeg så hele serien på to kvelder. Ung kjærlighet på en søt måte, minner meg om da jeg var nyforelsket i kjæresten, hehe. Og masse deilig jule-New York i bakgrunnen <3

  53. The undoing på HBO. Kjærlighet og anarki på Netflix. Du kommer til å digge de, jeg lover! Ha en god helg, flotte Ida <3

  54. Har du sett papirhuset/money heist? UTEN tvil min favoritt serie med spenning og intensitet, og hver sesong blir bare bedre og bedre. Husker vi så Kalifat rett etter, og da syns vi den var så tam siden vi nettopp hadde sett den andre, hihi 🙂 Elsker også Queens gambit, og skal sjekke ut Boeing 29 nå <3

   1. Og jo, nå ser vi på The Haunting of Bly Manor, og den er sykt spennende så langt! Elsket første sesong som er The Haunting of Hill house; lange episoder, og begge er på Netflix, så mye å kose seg med <3

  55. Sjekk ut Years and Years på HBO. Beste serien jeg har sett i år, muligens beste noensinne. Én sesong på seks episoder tror jeg, og kommer heller ikke flere. Spennende, rørende, og føles veldig aktuell.

  56. Når støvet har lagt seg på NRK må du se hvis du ikke har sett den, handler om terror i KBH.
   Trenger du en «chick lit» serie og drømme deg litt bort til Paris nå som man ikke kan reise, så anbefaler jeg Emily in Paris på Netflix.

   Tehran på Apple tv + skal være en bra anbefaling hvis man likte Kalifat. Så det blir min neste serie 🙂

  57. Åh Ida, du måååå se på A place to call home på NRK! Etter første sesong er man helt hekta, den er så fin og bra! Utvilsomt den beste serien spør du meg!

  58. Jeg også ELSKER being 29 og gråt en tåre i siste episode – ville ikke at det skulle bli slutt. Men gleden var enda større da jeg så at hovedpersonen (følger henne på instagram) publiserte et bilde med de i full gang med sesong “being 33”. Hurra!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg