SÅNN GÅR DAGENE

i🤍🤍🤍

Jeg våkner av et misfornøyd grynt. Ettersom jeg vanligvis bruker sju år og tre kopper kaffe på å våkne ordentlig, blir jeg imponert over meg selv nå går jeg fra sovende tilstand til lys våken på 0,2 sekunder. Jeg ruller over på siden, knepper opp amme-BH’en og serverer venstre pupp til det lille, pysjamas-kledde mennesket ved siden av meg. Han stanger hodet i det unormalt store brystet flere ganger, før han finner seg til rette og begynner å suge som om livet stod på spill. De små fingrene hans stryker over huden min – stryker vekk det siste som er igjen av nattens frustrasjoner. 1 time og 37 minutter søvn, i følge Fitbit-klokka som sitter på håndleddet mitt. Dét er lite, det.

Jeg drømmer om en dusj. Men det lille mennesket drømmer om meg, og hvem er jeg til å knuse drømmene hans. Jeg bytter bleie, ammer en gang til, pakker dyna rundt ham som en konvolutt, setter smokken på plass og ser at øynene hans begynner å synke sammen. Jeg vugger ham i armene mine, og prøver så spion-aktig jeg bare kan å legge ham ned i sprinkelsenga. Yes, jeg klarte det! Jeg holder pusten og lister meg mot dusjen. Nesten fremme – og han gråter. Alt han vil ha er mamma, og det skal han selvfølgelig få. Så vi ammer. Gulper litt. Ny bleie. Og ute har verden rukket å trene, jobbe, spise lunsj og jobbe enda mer.

Pappaen sin lunsjpause (takk og lov for hjemmekontor) brukes til kroppskontakt, sånn at mamma kan få dusjet. Jeg dusjer med puls. Lunsjpausen varer ikke evig, men tjue år med hjemmespa har gjort meg dreven. Jeg rekker mye på den lille tiden jeg får på badet. Kure håret, rake meg under armene, bruke tanntråd, føne håret. Håret rekker nesten å bli tørt, før jeg hører en svak, unnskyldende banking på døra. Han er sulten igjen.

Så begynner runddansen. Amming, bleieskift, trøst, kos, kroppskontakt, bæring og vugging. Jeg synger også. Lavt, med hensyn til pappaen som sitter på hjemmekontor. Favorittsangen er foreløpig “Langemann lurer alle”, som han har fått høre helt siden han lå inne i magen. Pappaen er hardbarka Kaptein Sabeltann-fan uten ironisk distanse, og det skal selvfølgelig videreføres.

Jeg sitter i sofaen og ammer, og innser at jeg sitter vondt. Det er typisk at både ammeputa og ammekluten ligger i andre enden av leiligheten, når jeg plutselig må amme litt spontant. Det får gå for denne gang, neste gang skal jeg rigge meg skikkelig til, tenker jeg mens jeg kjenner at den ene foten min begynner å sovne.

Inne på hjemmekontoret begynner arbeidsdagen å gå mot slutten. Jeg tripper mentalt, mens jeg gleder meg til delt foreldreansvar, og til å gi bort de bleiene som har hatt skikkelig grimase-vorspiel. Jeg hater ikke å bytte bleier. Men jeg elsker det ikke heller. For det er 50/50 om det er en søt, pludrende baby som ligger på stellebordet, eller om det er vokalisten i Dimmu Borgir som hyler sin siste sang. Sistnevnte gjør vondt langt inn i sjela, og jeg har vært på nippet til å begynne å grine sjæl.

Vi har bare to mål for kvelden. Middag og gåtur. Den store drømmen er plutselig blitt å spise middag sammen. Av en eller annen grunn, begynner barnet å skrike hver gang vi prøver på det. Så da sitter vi der, da. Ved bordet. Den ene (meg) ammer, mens den andre (pappaen) trykker maten ned i svelget uten å tygge. Og når barnet er ferdig med å spise, tar pappaen over og jeg får spise kald middag. En kan trygt si at motivasjonen for å planlegge og lage digge middager er gått i dass. Det er ikke vits.

Yes, vi kom oss ut på tur! Målet er i første omgang 10.000 skritt om dagen. Mange av skrittene er allerede unnagjort hjemme, takket være Albert. Byen er mørk og gatene er tomme. I vogna er det så stille at jeg må ned og stryke på kinnet hans av og til, bare for å se at det blir bevegelse. Han koser seg der nede. I mørket, godt pakket inn. Vogna i bevegelse og mamma og pappa sine stemmer i det fjerne. Det ser så deilig ut å være baby, jeg skulle gjerne ligget nedi der jeg også. Ligget nedi der og ikke visst noe som helst om hva som foregår i verden i dag. Vi snakker mye om det når vi går tur. Om at vi er lei oss fordi vi savner familiene våre. At vi gleder oss til vi kan sitte på restaurant igjen. Drikke vin, se på folk, ikke tenke så mye.

10.000 skritt i boks, det er på tide å gå hjem og legge seg. Klokka er ikke mer enn 19:32, og for å få nok søvn, må vi begynne nå. Det er vanskelig å ikke grue seg litt til kvelden. Men alle netter er forskjellige. Noen netter ammer jeg to ganger og dunker inn 8 timer søvn. Andre netter er det grinefest fra A til Å, og det er så vidt jeg sover en halvtime i strekk. Men som alle med erfaring sier: Det varer ikke evig. Og derfor går det greit.Jeg tror ikke jeg får beskrevet dagene mine noe bedre enn dette. Det er så slitsomt, men samtidig så fint. Jeg ville ikke bytta det mot noe. Og det lille mennesket, herregud 💙 Han har bikket én måned nå, og stirrer oss i senk. Jeg gleder meg til han begynner å smile. For å si det sånn.. Vi har sunket lavt i jakten på et lite glis. Men nope! Det får komme når det kommer.

Nå blir det deilig med helg. Selv om helg ikke lengre betyr masse søvn, trege morgener og lange, hyggelige middager. Men det betyr i det minste at vi er to om jobben på dagtid, og at jeg ikke trenger å synge lavt.

Ønsker deg en god helg. Sov hvis du kan! 😍

180 kommentarer
  1. Dette var fint og beskrivende. Det blir bedre! Vår er 10 mnd og sover absolutt ikke hele natta, vi ammer ett par ganger enda 😊 Men det vil jeg ikke slutte med. Den nærheten er fantastisk. Nyt den rare tiden, den kommer ikke tilbake.

  2. Jeg vet at det er fryktelig slitsomt til tider, men nyt tiden mens han er baby for den kommer aldri igjen.
   Og et lite tips til deg selvom du ikke har spurt om det…😅 Min lille hatet å sove i sengen sin, det var skriking non stop. Han sov i vognen inne på dagen (ofte om natten også) og for å si det sånn, han har sovet natten igjennom uten å våkne fra 23-07 siden han var 8 uker😱🤩

   1. Trives bare i vogna når den er i bevegelse, hehe. Men det hørtes nydelig ut! Håper vi snart blir så heldige vi også, vi er jo ikke kommet til uke 5 enda <3

      1. Vår gutt på 7 måneder sov bare med vogna i bevegelse på trilletur. Så fort vi stoppet opp, våknet han. For en måneds tid siden kjøpte vi en «babyrocker» og nå sover lillegutt alle lurene sine ute i stille vogn🤩 Anbefales!

      2. Det funker fjell for tvillingene som jeg er tante til!! Tipper de var 6ish mnd gamle når svigerinnen min fant ut at det fantes, og har brukt den hver dag siden!! Nå er de snart 1 år og 3 mnd ☺️ Har anbefalt den til en vennine som har ei lita jente på 4 mnd, hun har brukt den i en mnd nå ☺️ De har den som heter rock it vognvugger! det er bare å «løfte den av» festet når den ikke brukes så den er ikke i veien 😁 ❣️❣️

      3. Den er gull verdt! Vesla mi er straks 16 mnd og når hu var baby som hu kun så lenge vogna var i bevegelse, så det var virkelig et godt kjøp! Hu kunne sove opptil 4 timer plutselig 😱 Men anbefaler sleepytroller kontra den andre for den bruker opp batteriet så fort mens sleepytroller har mye kraftigere motor og er oppladbar 🙂

      4. Vi har lagt vår elsk på Sleepytroll (automatisk vugger). Brukte den masse på vuggen til mini fordi ellers måtte vi vugge, vugge og vugge. Han sov nemlig heller ikke lenge med mindre det var noe bevegelse. Samme gjelder i vognen. Med en gang vi parkerer vogna hjemme etter tur åpner han øyene. Nå kan vi både stoppe opp på tur med lunsjpause, legge han i vognen på besøk hos andre ved hjelp av denne smarte dingsen. Verdt hver en krone i vårt tilfelle ❤️ Anbefales!

      5. Det funket ekstremt bra med min baby! Gikk fra å sove typ 20 min i vogna til 2 timer🙈

      6. Aldri prøvd men min svigerinne har den og elsker den. Den hun har vugger i 30 min… og vogna rører på seg nok liksom. Hadde glatt kjøpt den hvis den fantes når jeg trengte den

      7. Vi har hatt Sleepytroll og det har funket fantastisk! Litt kort levetid på produktet, men Elkjøp er veldig grei på reklamasjon 😊

      8. Det funker så til de grader 😅 det var helt uunnværlig en laaaaang periode her. ❤️

      9. Hei! Jeg har en baby som er helt lik. Han er 16 uker nå og jeg har prøvd det meste av gadgets nå. Vugge til vognen funker veldig bra, men ikke kjøp den billigste. I tillegg kjøpte jeg sauen Ewan og jeg fikk en gutt som jeg brukte 1 time på å legge, som plutselig kunne legges i sengen og vi kunne gå ut og han sovnet av seg selv. Han er avhengig av å være konstant i bevegelse på dagen for å sove, men her må jeg bare variere mellom vogn, sele og amme i søvn. Det blir bedre, og en sånn “aktiv” baby er så ufattelig morsom etterhvert. Kos deg i babyboble.

      10. Har bestilt både Sleepytroll og drømmesauen Ewan. Førstnevnte funker som bare det når han er trøtt eller allerede sover – gleder meg til å teste sauen også 😀 ❤️

      11. Funker som bare det! Vi kjøpte til vår lille i fjor. Brukte den ofte når vi gikk fra vogna og lille skulle sove. Det slo ALDRI feil at han våknet i det vi gikk fra vogna, men med kraftig vugging kunne vi gå ifra og faktisk rekke litt før han våknet igjen. Løp og kjøp!

  3. Så fint og ærlig skrevet. Kjenner meg ekstremt godt igjen. Et stalltips herfra når det kommer til “middag”. Kjør kald tapas – eller bare ost, kjeks, skinke, melon osv… Riktignok enda diggere om noen uker når du kan ta deg et glass vin, men det er en perfekt når man er midt i byssekjøret. Dere kan spise i mange timer og hvis dere er heldige får dere til og med noen minutter sammen;) Nyt de fine øyeblikkene i barselstiden, og ikke ha det minste dårlig samvittighet hvis du synes ganske mye er bånn i bøtta 🙂

   1. Åh så fint skrevet 😍 har en gutt på 6mnd selv, og de 3 første mnd var slitsomme, men så verdt det.. Nå ler han hver dag, og er en blidfis.. Helt til natta kommer.. Da kommer djevelen frem 😅 Men vet at det går over det også heldigvis.. 😳 3uker igjen til jobbstart og da tar pappaen over nettene, ska bli godt og få sove en hel natt igjen 😊 nyt alle øyeblikkene Ida, gleder meg til og følge med videre 😊

   1. Så fint beskrevet! Synes det var slik selv rundt den tiden.. selv om jeg ikke fikk til ammingen da. Noe dritt! Men nå har gullet passert året og det er nå vil jeg ville sagt til meg selv og andre “nyt tiden..”. Det er jo nå alt det morsomme skjer..smil, latter, ord, søte små skritt og samhandling. DET kan nytes! Så ville bare si at du har så mye å se frem til.. de første ukene er jo mest stress og mas.

  4. Haha, dette var ganske skummelt å lese, for det beskriver akkurat hvordan ståa er her hjemme og!! 😂😅👶🏻 Men jeg nyter det like mye 💕 Ble din Albert født 22 feb? Her ble Olivia født 23.02 👶🏻
   Om du har tips til å få baby til å såve litt for seg selv, både dagtid og nattestid, så tas det i mot med stor takk 😅

  5. Det går over, det går over det lover jeg. En dag sitter du der og savner denne tiden når han er fjortis og mamma er teit. Denne tiden kommer utrolig raskt. Og så fint du skriver, fantastisk å lese.

   Klem fra tenåringsmamma

  6. Herregud så bra du skriver❤️ Selvom det høres slitsomt ut, så merker man også all gleden og kjærligheten i alt sammen! Blir så verpesjuk!🙈😍 God helg!❤️

  7. Så fint skrevet Ida!
   Mine barn er store nå, men kjenner meg så godt igjen.
   Absolutt det tøffeste med å ha baby er den konstante mangelen på søvn…
   Ønsker deg og dine en nydelig påske:)

  8. Jeg fikk min første i April 2020. Å slik du beskriver det opplevde jeg og det! … OG DET GÅR OVER <3 Så krevende, men sukk så fint. Masse lykke til. Plutselig har tiden fløyet av gårde.

  9. For en nydelig beskrivelse av foreldre-livet fra ground zero💖Selv med lite søvn og ammetåke er du utrolig dyktig til å formulere deg, en fryd å lese! God påske, og ja, det blir både mer søvn og varmere mat, også til deg😉

   1. Det er som å lese om min egen mammaperm 💕Merkelig hvordan man kan lage hele middagen uten ett kvekk, men så fort man setter gaffelen i maten så våkner de😅 Her ble løsningen at en av oss satt med bæresele 🙈

    Det fjerde trimester er veldig tøft, men tiden så går ufattelig fort. Snart så krabber han rundt, og du savner tiden hvor han kunne ligge rolig oppå deg ❤

  10. Syns det er så fint at du er så ærlig om en veldig krevende men samtidig fin tid. At du ikke maler det rosenrødt som mange andre gjør. Tror det er mange som får litt sjokk over hvor verden blir snudd på hodet. Anbefaler deg å lese boka «mammasjokket»:) Den hjalp meg veldig når jeg ble mor for første gang for 10 år siden og var bare 23 år🤪😅 Det blir bedre med tiden❤️ Albert er heldig som har fått deg som mamma🥰

   1. Jeg sitter med min 10 dager gamle baby på puppen, med gåsehud på armen etter å ha lest dette ❤ det er akkurat sånn vi lever her hjemme også. Det er så fint å være mamma på denne måten 🥰 kos dere masse

   2. Så fint innlegg ❤️ Rart hvordan det er.. Timeløse netter uten søvn, skade etter fødsel, kroppen er fremmed og gjør enda vondt etter den største påkjenningen vi har vært igjennom – men så titter du på lille nurket… og blir fyllt av kjærlighet! Og alt er verdt det 🌸 Her i huset har søvnen også blitt bedre. Fra 12 måltider om dagen, til 4 store måltider om dagen og bittelitt grøt. En ny hverdag med andre ord🥳 Hilsen en nybakt mamma med en 4 mnd gammel jente 🙋🏻‍♀️😊

  11. Noen tårer i øyekroken og jeg fikk et akutt savn etter lille barnehagegutten min som er på vei hjem med Pappa’n as we speak🥰
   Prøv å nyt,men foreløpig må jeg helt ærlig si at du har vanvittig mye å glede deg til!Den gleden når de begynner å uttrykke seg på andre måter enn gråt eller søvn,keg ELSKER det!! For meg ble alt så mye «bedre» når han ble 6 mnd og fikk mer personlighet,selvom dette såklart er som å banne i kirken😝
   Uansett,dere har så mye å glede dere til fremover🥰

  12. Dette var utrolig fint å lese. Husker det akkurat slik som du beskriver (jeg har 1 barn som nå er 2,5 år gammel).

   Høres ut som du gjør en helt fantastisk jobb som mamma. Lille Albert er heldig som har deg <3 Vet at man i denne perioden ofte føler seg usikker og utilstrekkelig, men jeg er sikker på at ingen kunne være akkurat hans mamma på noen bedre måte enn deg.

  13. Nå må du seriøst da deg sammen! Du gjør jo det bare sikkelig vanskelig for deg selv! Mat ungen med mme så kan jo far bidra med matingen og ungen har jo lengre metthetsfølelse med mme så slipper du slipper å sitte med den puppen ute hele tiden. Å jo ikke så vanskelig å få til en dusj er jo bare å dusje sammen med barnet😅 også går det vel an å planlegge å gi mat til barnet før man skal spise selv også kan man bare vippe ungen mens man selv spiser for underholding 🤷🏻‍♀️ Man trenger ikke å bære på barnet sitt 24/7 synes du det er tøft med en baby bare vent til de blir større 😂😂😂

   1. Hva er dette for en kommentar? Gi barnet mme bare fordi det er enklere?Og at det blir verre når de blir større? Enten så er du ikke mor selv eller så er du en som ikke skulle ha blitt mor.

    Dusje med barnet? Tuller du eller??? Haha. Planlegge å gi barnet mat? Barn som mates med morsmelk kan bli sultne når som helst, spesielt ved økedøgn. For ikke å snakke om å sette seg ned og spise mens barnet sover, så våkner barnet akkurat i det en har satt seg ned.

    Jeg har selv 3 barn og har virkelig, virkelig, virkelig mislikt spedbarnsperioden. Den er slitsom, masse hormoner, følte meg ikke som meg selv, aldri et ledig øyeblikk. Selvfølgelig var det mye kos innimellom men jeg gledet meg til de ble større. Og jo, det ble lettere, myyye lettere! En annen verden for min del. Barna mine er 14, 11 og 7 nå og jeg kan ikke si at det er verre nå nei. Fine og harmoniske barn, og jeg har såpass med egentid at jeg studerer ved siden av jobb.

    Så kjære Ida, det blir bedre ❤️. Og vi er alle forskjellige, det samme er barna. Noen barn sover natta gjennom fra fødsel av andre gjør det ikke (ingen av mine gjorde det). Hold ut den perioden og prøv å nye så langt det lar seg gjøre. Du er tøff som skriver om utfordringer, maler ikke et rosa bilde der det ikke finnes! Ønsker deg en fin uke, klem fra A

   2. Andrea: Kanskje en av de aller minst reflekterte kommentarene jeg har lest på en blogg. Gratulerer med det.

    Barn er forskjellige. Selv har jeg to, en i hver ytterkant av krevende-skalaen. At barseltid(og første leveår) kan oppleves så enormt(!) forskjellig er vanskelig å forklare til andre som ikke har opplevd ytterpunktene. Lærte jeg noe begge gangene? Utvilsomt. Og noe av det viktigste må være at en skal være uhyre forsiktig og trå varsomt dersom man har behov for å mene noe om andre som foreldre, særlig på en slik nedlatende måte som Andrea her tillater seg.

    Ida; hold ut, du er rå og Albert er heldig som har en mamma som gir ham all kjærlighet og nærhet han trenger.

  14. Du er så flink å beskrive 🙌🏻 Sleppytroll funker! Varmeflaske inntil baby i sengen, da får han «kroppskontakt» og du får en pause 🥰

  15. Takk for at du er så ærlig. Jeg ble helt sjokkert over hvordan det å få barn var. Min er nå 15 mnd, og sover natten igjennom 90% av tiden, men jeg kjenner den frykten du beskriver når kvelden kommer. Jeg legger meg i angst hver natt, og våkner opp like overrasket hver gang morgen – for han våknet jo ikke en eneste gang. Tok 1 år før vi kom dit. Frem til da var byssing og nærkontakt. Dupper ble kun akseptert i vogn (i bevegelse) eller i armene våre, og det var amming hver 2 – 3 time natten igjennom, men plutselig snudde det. Plutselig sov han lurene sine i sengen, og legger seg uten så mye som ett lite byss. DET hadde jeg aldri trodd når jeg var der du er nå! Jeg var sikker på at livet var over og at jeg aldri kom til å sove godt igjen 😅

   Jeg føler med deg <3

  16. Så fint å lese ❤️ Fikk en liten gutt selv i høst og kjenner meg såå godt igjen. Kan bekrefte at vognrister fungerer ypperlig hvis man ikke orker å trille så lenge hver gang🙈 Ellers så anbefaler jeg slyngevugge som henger i en fjæring. Angret på at vi ikke kjøpte det med en gang. Gutten sovnet etter 2 sekunder med bouncing opp og ned. Slo ALDRI feil! Absolutt verdt hver eneste krone 🤩

  17. Så god du er til å beskrive denne tiden! Hadde en jente som kun roet seg på fanget. Dersom hun sov gikk det to minutt fra hun var lagt ned i babynestet alene til hun startet å gråte! Følte jeg ble spist opp! Er så sykt forkjell på barn, og hadde aldri forestilt meg det kunne være så slitsomt. Var så misunnlig på de som hadde “sovebarn”. Hehe
   Men føler meg veldig rusta til neste jente som kommer i juni! Nyt øyeblikkene!

  18. Det er imponerende at du klarer å skrive så fantastisk bra med så levende skildringer at jeg føler jeg er tilstede, spesielt med tanke på hvor travelt du har det med Albert, jeg bøyer meg i støvet <3

  19. Fikk min første for 7 mnd siden, og har (utrolig nok) allerede glemt litt hvor slitsomt det var i starten. Til jeg leste «dusjer med puls». Akkurat sånn. 😄 Hold ut, som alle sier blir det faktisk bedre💜

  20. Kjenner meg så igjen i alt du skriver! Men som alle sier – det blir faktisk bedre.😊 Vi er på uke 12 nå og det er mye bedre allerede.😊

   Jeg er imponert over at du orker å skrive så mye og bra allerede, jeg ble ikke «meg selv» igjen før uke 7-8😉👍🏻

   1. Godt å høre ❤️❤️ Morsomt at du sier det, jeg stopper opp etter hver setning jeg skriver og tenker: Er dette egentlig en setning? Hodet er KOKT, haha!

  21. Det går over ja, det bare virker så uendelig lenge til midt i perioden der!

   Min første var ingen sovebaby, nå derimot – 15 år og umulig å få ut av senga.

   Vi er ganske tilpasningsdyktige, i babyperioden hadde jeg ikke mange nettene med sammenhengende søvn. Men det gikk.
   Nå derimot, om noe skulle forstyrre søvnen min – er jeg helt ødelagt dagen etter.

  22. Nydelig skrevet Ida, akkurat sånn er det – på godt og vondt ❤️ Egen erfaring som trebarnsmor er at det kanskje kommer en endring fra ca 3 mnd, mtp roen og kan ligge litt alene. Hvert sånn her, men alle barn og familier er jo forskjellige 😉 gjør det som passer dere best ❤️ God påske

  23. Elsker at du er så ærlig og ikke later som alt er perfekt ! ❤️ Husker så godt første gang jeg skulle kjøre å handle alene etter jeg fikk barn, kjørte som en gris og hadde høy puls hele handleturen, livredd for at ungen skulle bli sulten 😂 Meg og mannen min fikk heller ikke fred til å spise sammen i begynnelsen, men varm kaffi, varme måltider sammen og egentid kommer. Fortere enn du tror 🥰

  24. Dette var så fint skrevet. Jeg har termin i mai til min første lille. Alt du skrev fikk meg bare til å glede meg så mye mer. ♡

  25. Så nydelig du skriver!!! Blir helt rørt samtidig som jeg kjenner meg igjen. Baby perioden ødela meg og mannen helt, for jammen ble vi begge sjokkerte over jobben som venta oss. Men det blir lettere når han blir litt større, men bare litt! For nå skal det passes på hele tiden for de små lubne fingrene er over alt. Nyt det likevel sier jeg bare, mini min er ett år og jeg skjønner ikke hvor tiden ble av!

  26. Måten du beskriver ting på er bare helt utrolig! Du er så flink, og jeg blir helt oppslukt i det du skriver. Måtte lese innlegget for mannen min her, for vi kunne relatere til veldig mye av det du skriver her. F.eks det må å liste seg forsiktig avgårde, eller legge babyen rooooolig ned i håp om at det sover videre. Eller å sluke maten mens den andre bærer på babyen. Nå er den minste hos oss snart fire år, men vi ble dratt rett tilbake til da barna våre var små da vi leste dette innlegget.
   God start på helga dette ❤️

  27. Akkurat sånn jeg husker de første ukene/mnd med guttungen her og. Veldig intenst og altoppslukende, fint og rart. Litt som det må være å plutselig våkne opp på en annen planet? Tok ca 20min etter fødsel for å glemme hva i alle dager jeg holdt på med før barn.. Syns alle de “nyt tiden“ kommentarene er så meningsløse. Man har mer enn nok med å overleve. Trenger ikke ha dårlig samvittighet for at man ikke nyter ❤️ Men bilder er det fint å ta, så kanskje man klarer å huske tilbake. Lykke til videre!

  28. Takk for at du deler fra hverdagen med baby, og så godt skrevet☺️ Godt å høre at flere har det sånn, en liten trøst å vite at det er sånn det kan være. Er nybakt mamma med ei snuppe på 2 uker som ikke har så lyst til å sove på natta.
   Bare håpe det går deg til ettehvert!

  29. Ååå, altså, det er perfekt beskrevet! Dette var meg/oss for både nesten 3 år siden med førstemann, og for et halvt år siden med nr. 2. Jeg lo og nesten-gråt mens jeg leste for jeg kjente meg så godt igjen ❤️❤️❤️

  30. Herlighet, akkurat som å beskrive min første tid med min lille. Hun er 3 måneder nå!

   Akkurat det der blir bedre, trodde aldri det skulle gå over jeg😅 hun sover fortsatt ikke hele natten, men ting er mye bedre og gråten er mindre nå!

   Nå klarer hun også ligge for seg selv på gulvet På en leke matte 😅

  31. Du er så flink til å skrive! Jeg får litt tårer i øynene, for det føles ut som en evighet siden jeg hadde en baby som bare ville være tetttetttett inntil mammaen sin, og så er det bare snakk om 4 måneder! Her i huset sov hun best hvis hun hadde hånden min ved siden av seg om natta! Jeg sov på meg en vond kropp, men jeg sov i hvert fall! Og når hun ble litt eldre (rundt 4-5 måneder) gikk vi over til at hun sov med en av ullsingletene mine. Da fikk hun lukten av meg, uten at jeg måtte ligge på skakka 😊 Men selv om det hjalp hos oss, er det jo dessverre ikke en fasit som trenger å passer for andre babyer!

   Gleder meg til å lese neste oppdatering! Innleggene dine får meg alltid til å smile 😊

   God helg <3

  32. Du har en så fantastisk formidlingsevne!! Måten du beskriver dagen på med en baby er jo spot on 😅 Gleder meg til å lese flere innlegg fremover! Ha en fin påske 😊

  33. For en fin tekst. Jeg begynte å grine! Mamma til to nå, men den første tiden med den første er det fineste og rareste jeg har vært med på. Ingen kan forestille seg hvordan det er å få barn, hverken det gode eller det faktum at det er et hardkjør for både kropp og sjel. Du virker som en fantastisk god mamma.

  34. Åh! Så fint skrevet:) Min lille (også Albert:)) er noen uker eldre enn din, og de første slitsomme ukene er allerede blitt et vagt minne. Plutselig så løsnet det med måltider til (litt) faste tider, og da synes jeg det ble mye enklere:) Hold ut – det blir bedre:)

  35. Du skriver så bra! Og morsomt..for det er helt likt her. Og med en 2 åring i tillegg til baby er det travelt😆😍 men alt er verdt det heldigvis og plutselig sover de masse ❤️

  36. Så nydelig skrevet! Kjenner meg godt igjen. Har ei lita jente på fire måneder her. Hvis du tror dere har sunket lavt for å få han til å smile, bare vent til dere skal få han til å le. Jeg er så glad for at babyen er min eneste tilskuer noen ganger… Bleie på hodet med en helt sinnsyk dans har forsåvidt vært en slager flere ganger her. Gjør det gladelig tusen ganger til hvis det betyr at jeg får høre verdens fineste latter.

  37. Du skriver så fint🥰

   Husker at jeg ikke greide å skjønne at ting skulle bli lettere, men det gjorde jo det som alle sa. Den følelsen da jeg la meg første natt på gjesterommet med ørepropper da baby var 7 1/2 mnd kan ikke beskrives med ord😂😂 og jeg legger meg hver natt takknemmelig for at jeg skal sove hele natten for det sa jeg til meg selv at jeg skulle gjøre da det «sto på som verst» på amming på natt😅

  38. Så flott du skildrer dagene din, og så fint det er å lese at det virker som du er trygg på deg selv oppi det hele. Han er en nyfødt liten tass og det viktigste for han er mamma og pappa, helst mamma, og da får alt annet bare ja.. tas en annen gang, om enn hvor desperat man blir for en dusj eller 7 minutt å være noe annet enn mamma.

   Her løsnet det litt til middag etterhvert som baby godtok nyfødtsetet til Stokke i opptil flere minutter, men definitivt mange middager inntatt kun med gaffel og baby på pupp/arm. Om dere ikke har stokkesetet så har dere kanskje en vippestol han vil sitte i oppå bordet?

   Stol på deg selv og fortsett med fokus på frisk luft og mat, så ordner det seg! Det er altoppslukende, det er fint, slitsomt, helt grusomt, men akk så nydelig. For min del var en del av overlevelsesstrategien: veldig mange gjør dette flere ganger!!! (Akkurat det er fortsatt like sjokkerende..)

  39. Veldig ærlig men samtidig så fin beskrivelse av de første ukene med første nyfødte barn😍 kjenner meg veldig igjen og skulle ønske jeg hadde lest noe som dette før jeg fikk førstemann. Det rare (og evulosjonsmessig fordelaktige) er at man husker den tiden som helt fantastisk og alt det som er slitsomt (inkl graviditet og fødsel) blir fort glemt – helt til man får barn nr 2🙈 men man vet da av erfaring at babyen ikke blir emosjonelt skadet av å skrike litt (mye), og 1) babyen stikker ikke av, og 2) det eldste barnet skriker høyere og har potensialet til å lage mer trøbbel😅 venter nå barn nr 3😂 nyt nyfødtbobla og lag dere gode øyeblikk❤️

  40. Har du prøvd vippestol utenfor dusjen? Med langemann på høytaler, hehe. Finn lure løsninger så du ikke blir altfor sliten! <3

  41. Den første tiden er unntakstilstand. Men etter å ha født 2 barn som er vidt forskjellige, må jeg bare tipse deg om at dersom han sliter med magevondt må du lese litt om overproduksjon og intervallamming og sterk utdrivning. Min første sleit veldig med det, mens med nr 2 tok jeg grep tidlig for å unngå samme. Søvn er dessverre oppskrytt og minnes jeg også gruet meg til hver kveld den første tiden. Rart med det, men kroppen ble faktisk vant til mindre søvn. Nyt de fine stundene <3 Jeg vet det er tungt også.

  42. Så koselig å lese🙂 Sånn var det for oss også med første mann,og nå er nummer tre på vei og jeg gleder meg til en ny runde😍 Slitsomt, men fantastisk nydelig likevel❤ jeg hadde også på klokke som målte søvn med første, men fant fort ut at jeg stresset mer og følte meg trøttere når jeg visste hvor lite jeg hadde sovet🙈 Så klokka røk av på natten og det føltes mye bedre for meg😅

  43. Når jeg leser om andres babytid nå, så tenker jeg; gud så heldig jeg var med mine to, de er 10 og 12 nå, men når jeg ser tilbake på bilder så skjønner jeg jo att det var litt tøffere (les så ut som ett takras) enn det jeg husker, så det glemmes fort også😉

  44. Dette var så utrolig godt og fint skrevet🥰 Hilsen en trøtt tobarnsmor i permisjon med en liten på 5 mnd. Vi har hatt ammenach konstant i en uke nå. Mye amming!

  45. Åhh kjenner igjen det du beskriver med byssing, nærkontakt og liiiite søvn!! Men tenk, likevel får jeg lyst på en liten til når jeg leser det du skriver-er også en veldig fin tid som man savner når di blir større (minus lite søvn kanskje..)💛
   Ha en fin påske🤩

  46. Så fint skrevet, Ida! Du får til å beskrive det som er manges virkelighet på en troverdig, humoristisk og varm måte. Selv om det du beskriver er tøft, så sier du det med så mye kjærlighet. Jeg kjenner meg veldig godt igjen selv om det er en stund siden hverdagen var sånn. Jenta mi er 2,5 år nå og det er andre utfordringer som gjelder. Innimellom savner man babytiden, men hver alder sin sjarm. Jeg tror ikke vi er lagd for å holde ut disse ulike stadiene så lenge av gangen. Stå på! Og takk for at du deler en usminket (bokstavelig talt) versjon av hverdagen med oss som følger deg <3

  47. Syns det er så fint at du deler dette <3 Så ærlig og nydelig skrevet! Du er en helt som overlever på så lite søvn, og samtidig klarer å være der for lille, det må du huske på <3 Klem!

  48. Herrefred så bra du skriver! Fikk tvillinger februar 2020 og alt du skriver treffer spikeren 100%!! 🥰

  49. Godt å høre om flere med søvnløse netter.
   Det blir heldigvis bedre. Her i huset ble alt mye mer levelig når hun fikk inn nattarutiiner. Det å ha noen timer på kvelden alene til å bare gjøre ingenting er sååå deilig!
   Men vi er fortsatt våkne på natta og spiser og må ha mammakos.

   Ekstra slitsomt nå når jeg har min første arbeidshelg. Å gå fra sen-tidlig ble litt verre med baby. Ekstra sur for at jeg ikke fikk til amminga nå. For de som ammer får jo opptil 2 timer ammefri. Det får ikke vi flaskemødre som har en baby som fortsatt spiser mye på natt og vil ha sin del mammakos🤪

   Men jeg er likevel såpass crazy at jeg ble litt verpesyk av innlegget ditt. Den nyfødtbobla var jo litt herlig også😍( sånn sett i ettertid, der og da var det litt pyton)

  50. Mine barn har likt seg veldig godt på badet i babybjørn vippestolen sin mens jeg dusjet. Ofte sovnet de, av og til hadde jeg på hårføneren mens jeg dusjet for de elsket lyden og ble rolig av den om ikke dusjen alene hjalp 😅 når de ble større så satt de i vippestolen og jeg både dusjet og underholdt de. Koselig og slitsom tid man aldri får tilbake <3

  51. Åå du beskriver det så perfekt. Jeg ble mor til nummer to for to år siden. Men husker så inderlig godt den følelsen man hadde med nr. 1. Den brystsugende klædden som skulle ruske til hverdagen og livet så innmari. Er så digg å lese at du følger babyens tempo… Ingen faste ammetider, her er det bare å mate på til sjefen er nøgd. Man får igjen for det, for matrutiner mekker de selv! Også er det så fint å lese at dere virker som «roa sjøl». Babyer elsker jo ro… og kos, og kjærleik, og fine lyder fra mor og far. Og fortsett å legg han fra deg… overalt, seng, sofa, nest, armkrok. Da blir ting trygt.

   Man lærer mye av nr. en, den lille prøvekaninen. Stakkars nr. to og tre….

   Ønsker dere ALT GODT I VERDEN! Favorittblogg siden latten oppsto.

  52. Du skriver så utrolig fint, ekte og ærlig om nyfødt-perioden ❤️ Jeg kjenner meg veldig igjen, det er en magisk tid selv om jeg synes det er slitsomt og altoppslukende til tider..💙

  53. Dette kjenner jeg meg igjen så godt!! Spesielt den der tanken om man noen gang får dusje i fred igjen, og om man noensinne kommer til å spise fredagstaco sammen igjen. Ting som man har tatt for gitt, men som betyr plutselig veldig mye. Men det gjør man, og det blir bedre❤️ Jeg syns egentlig det var skikkelig teit å høre alle si at det blir bedre etterhvert, når det sto på som verst. Men har jo nå fått erfare at det er sant! Har en gutt på 8 måneder, og livet er ganske så herlig🥰

  54. Jeg har et barnebarn som nå har bikket året. De første månedene sine sov han i vognen. Kun der han fikk ro. Kom til å tenke på det da du skrev at han trives så godt i vogna. Nydelig sønn dere har forresten, og lykke til fremover. Det blir mer søvn etterhvert.

  55. Herlig lesing! Hatt det akkurat sånn med alle mine tre gutter 🙂

   Et tips til middagen er vippestol på gulvet. Vipp med foten så får der kanskje spist varm mat begge to. Vippestolen har vært en redning for alt her hjemme. Tok den med meg på badet når jeg skulle dusje også.

  56. Så fin lesing, Ida. Det er fint å få følge deg, lese det du skriver, kjenne på at det er andre i min situasjon. Av en aller annen grunn så hjelper det. Du fødte trolig i rommet ved siden av meg, ca 5 timer etter meg 🙂
   Vi er heldige som har fått våre fine, friske små, men fy søren for en jobb vi har gitt oss selv. Som du så fint skriver, jeg ville aldri byttet det mot noe annet <3
   Masse lykke til videre, og si ifra hvis du vil dele erfaringer.

  57. For en fin og riktig beskrivelse av første tiden med baby. Min er nå snart 6 mnd, og det hørtes veldig likt ut den første tiden vår 😊 jeg trodde aldri vi skulle få spist middag sammen igjen, men tro meg det kommer tilbake. For oss ble det i alle fall mye lettere etter fjerde trimester var ferdig. Men nyt tiden, de vokser fort.

  58. Dette var så fint å lese :’) Nesten nøyaktig beskrivelse av hverdagen vår med lille på 2,5 uke <3 Det er så altoppslukende fint, og veldig slitsomt på én gang. Men åh, det er pur lykke! :’) Dere er et bra team tror jeg!

  59. Det er så godt beskrevet – fint å tenke tilbake på baby tiden:-)

   Legg han på et teppe på badegulvet når du dusjer, der vil ha kose seg -og du får fred til å stelle deg.

  60. Fikk min første i oktober ifjor, og kjenner meg SÅ igjen 😅 Ikke visste jeg når en ammerunde sluttet og neste begynte, og ikke var det forskjell på natt og dag.. Nå går han mot 5,5 mnd og ammer bare én gang på natt og har plutselig noenlunde faste rutiner på dagtid – plutselig en ny tilværelse igjen 🥰 Jeg har forresten brukt vippestol på badet (fra han ble ca to mnd) så han kan sitte der når jeg dusjer, steller meg og lignende – helt gull!

  61. Herregud, for en beskrivelse, du er så flink til å ordlegge deg ❤️ Det fine med denne tiden er at du ikke trenger å forholde deg til så mye annet enn lille Albert, (faen, du har jo skolearbeid, men deeeet tar du når du kan). Jeg virkelig elsker å lese tekstene dine, du er så ekte og du virker så god ❤️ Håper du får noen gode sovenetter framover 😊

  62. Du satte ord på det eg også kjente, å grue seg til kvelden/natta. Eg la meg med tanken “kor lenge får eg sove?”, og måtte kjempe mot portpartum angst. Det gjekk over til slutt, men største betringa kom når mini lærte å sove lenge. Du er flink som klarer å sjå positivt på det, for som du skriv, det går over.:)

  63. Jeg har alltid hatt veldig lyst på barn, og jeg gleder med veldig til å få en liten baby. Det skjer når det skjer, prøver vi å tenke. Samtidig klarer jeg ikke la være å bli litt engstelig når du beskriver dagene sånn som dette, og at man ikke har fire sekunder til overs.. Jeg syns rett og slett det virker såå kjedelig! Og at man ikke kan ta seg en dusj eller slappe litt av 😬

  64. Du er så (FORBANNA – unnskyld språkbruket) rå til å sette ord på ting! Jeg føler jeg har vært borti to hovedtyper av mennesker som har fått barn; de som klager over slitet og de som mener alt går på skinner og 1t søvn om natten går heelt fint å leve med fordi deres mirakel er verdt det.
   Det finnes selvsagt utallige varianter innenfor disse områdene, men med dine ord blir jeg virkelig inspirert! Du maler et godt, men samtidig humoristisk bilde, av den “brutale” endringen som kommer av å få et barn. Og det gjør at når jeg, forhåpentligvis snart, får et barn selv – så vil jeg også kunne ha litt galgenhumor rundt disse tingene. Kommer til å tenke på deg og det du skriver her (Les: sikkert også lete opp disse innleggene for en evig påminnelse i frustrasjonsutbrudd), og jeg er sikker på at det vil hjelpe!
   Du er nydelig og jeg håper dere har det fint! Og jeg håper, muligens av egoistiske grunner, at du gjerne deler videre om både positive og “negative” sider ved å være nybakt mor! 😀

  65. Så fint å lese din erfaring når jeg står oppi akkurat det samme selv 😅 godt å vite at vi er flere om det! Klem til deg!

  66. Dette var koselig lesning, det minnet meg om den første tiden med min Henrik når han var så liten, nå er han 1,5 år og jeg synes han vokser og blir større på kun en helg noen ganger.
   Kan man si at tiden går sakte og raskt samtidig, for det er slik det føles.
   Ammingen tok slutt for ca 1 med siden, det er litt vondt og litt fint samtidig. Han spør fremdeles etter “booo” noen ganger og det minner meg på hvor fint det er å bety så mye for det lille mennesket.
   Det er rart å si kos deg i stundene du kan, for jeg vet at det ikke er så lett alltid, derav “de stundene du kan”. Vil tipse seg om at det stort sett i hele Norge finnes små communities av mammaer som liker å bære babyene sine i sjal eller bæretøy, søk etter typ bæregrtppe sarpsborg på Facebook så kanskje du finner en gjeng med veldig hyggelige og inkluderende bæremammaer <3 Ønsker dere masse lykke til videre 🙂 Hilsen Helene

  67. Heii! Ville bare gi deg et lite tips, selvom du kanskje har fått mange fra før. Men jeg fikk en datter i juni 2020, og hun sov kun på meg eller oppover, krevende når det pågår lenge. Men så fant vi ut at lukkemuskelen i halsen ikke var ferdig utviklet, og dermed førte det til at hver gang vi la hun fra oss flatt, så ble hun plaget av magesyre som lå å «skvulpet» i halsen. Så om du prøver å legge han fra deg med litt hevet seng, madrass, babynest, i vognen, så kanskje han sover litt bedre?☺️ De spiser også veldig ofte og vil ligge til brystet for å dempe smerten, det kalles stille rerluks. Min lille sover kun fortsatt bed bevegelse, og kun i vogn😅 snart 10 mnd og søvnen begynner å bli bedre, men fortsatt alt fra 3-6 oppvåkninger på natt🤦🏼‍♀️😴 Men ja, var bare et lite tips selvom det ikke det var det du trengte kanskje❤️ klem!! Du er superflink som står på!

  68. Hei 🙂 Du har virkelig en unik evne med tekst, lett, fengende og fint når man leser, for ikke å snakke om budskapet. Du har fått altfor lite skryt og anerkjennelse over årenes løp.
   Hipp hipp for Ida <3
   Og av alt å dømme ser det ut til at du er en helt utmerket mamma av ypperste klasse.
   Ha en fin søndag.

  69. Ida! Tenkt at jeg ikke har oppdaget deg før nå i en alder av 29, du hadde vært så fin å ha med på min vei opp igjennom årene. Elsker måten du skriver på, ærligheten din og humoren som lures inn her og der som treffer meg midt i hjertet. Du virker som en herlig jente. Takk for at du deler av livet ditt, håper du fortsetter med det i årene fremover også. Fast følger herfra! Og gratulerer med den lille <3

  70. Altså. Jeg vil ikke ha barn en gang, men dette. Hjelp. Det hørtes bare noe mer fristende ut enn pensumet for øyeblikket…

  71. Du skriver så bra, Ida! Kjenner meg utrolig godt igjen og det hjelper på en måte å lese om andre babyer som ikke bare sover hele tiden. Vi har en liten datter som fra dag en har hatt behov for enormt mye støtte ved soving. Nå har du ikke spurt om tips, og jeg har all forståelse for at du ikke klarer å ta inn noen råd nå. Kanskje kommer det en dag da dere er klar for at babyen deres kan sove litt mer selv, da kan dette være til hjelp.

   Link til bamse med behagelig white noise.

   https://myhummy.no/

   Link til en liten maskin som gir en lett bevegelse i vognen.

   https://www.sleepytroll.com

   Masse lykke til videre med lille gutten deres. Han er heldig som har fått to så fine og gode foreldre.

  72. Gratulerer så mye med ny hverdag, og den lille gutten 💙 Får selv en liten snart (❤), og lurer på SÅ mye! For eksempel hvilken dyne dere bruker til Albert, og hvor den er kjøpt?
   Skjønner hvis du ikke har tid til å svare, men prøver meg!
   Nyt bobla videre ❤❤

   1. Tusen takk, og gratulerer til deg også ❤️ Albert fikk dyne til jul, jeg tror bare det var en vanlig babydyne fra Kid! Masse lykke til og klem

  73. sikkert lite trøst for deg midt i ammetåka, men jeg skulle gjort ganske mye for å bytte med deg om jeg hadde fått sjansen❤️ tøft å følge bloggen din det siste året, men så verdt det likevel.

  74. En stund siden du skrev dette, men jeg må bare legge igjen en kommentar. For en fantastisk tekst. Du skriver så bra! Og for oss som har vært gjennom det samme – så gjenkjennelig. Jeg skal ikke gi deg noen råd, men vil bare si at du virker å være en super mamma. Stå på videre. Det er krevende, men det blir lettere. Lykke til i mammarollen. Og ikke tenk så mye på bloggen. Det er andre ting som er viktigere nå.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg