PARAPLYER – NYBAKT MAMMA EDITION DEL 2

God kveld ❤️ Baby sover og mannen trener. Høres ikke det nydelig ut? Hehe. Nå skal vi snakke om noe mindre nydelig. Notatene på iPhonen har nemlig fylt seg opp siden sist, og nå er det på tide med en ny runde mammaparaplyer! Vi bare kjører på som vanlig. ☔️ Når baby endelig sover og du ser ditt snitt til å liste deg i dusjen. Alt for sent på dagen, men dusj er dusj. Du såper inn håret, og så hører du det. SKRIKET. Faen, han er våken. Så du klemmer vannet ut av håret i rekordfart, hiver på deg morgenkåpa, og sklir nesten på det glatte badegulvet på vei ut for å forsikre babyen din om at han ikke er alene i verden. Men der ligger han og sover sin søteste søvn. Og du innser at du har begynt å innbille deg babyskrik….

☔️ Baby + Covid. Det var perfekt å gå gravid da alt stod stille, men bortsett fra det så har det bare vært trist. Foreldrene mine har fremdeles ikke holdt Albert uten munnbind, og det føles helt elendig. Familien min i Danmark har ikke engang hilst på Albert. Det er sårt og dritt.

☔️ Nyhetsartikler om kvinner som føder uten at de engang visste at de var gravide. Hva skjer med at det stadig dukker opp slike artikler?! For det første: Klarer ikke helt å tro på det. For det andre: HVIS det er sant, så er jeg evig misunnelig på de som kan gå gravide i 10 måneder og ikke merke noe. Selv holdt jeg jo på å dø av kvalme.

☔️ Når baby endelig har sovnet i armene mine etter en lang “kamp”, og jeg kjenner at jeg må nyse. NYSE!!! Hvorfor 😭 Det verste er at det skjer ofte. Jeg er heldig hvis jeg klarer å legge ham varsomt fra meg, løpe til andre enden av rommet og kaste meg ned bak en stol før nysen kommer. Snakk om å søke dekning for en ny krig!

☔️ Å sitte med baby i fanget når han får vaksine. Å se ham i øynene mens helsesykepleieren stikker en 10 centimeter lang sprøytespiss inn i de lubne, uskyldige lårene hans. Det er det vondeste jeg har opplevd som mamma hittil 💔 More to come!

☔️ De dagene hvor jeg føler meg som en ELENDIG mamma, når tiden bare ikke strekker til. Her om dagen satte jeg min snart fire måneder gamle baby foran TV’en og søkte opp Peppa Gris på Netflix. Han elsket det, og jeg hatet meg selv. Lover at jeg skal vente en liten stund til med å oppdra en skjermslave! 😖

☔️ Barnet mitt har begynt å gjøre meg vondt. Han lugger meg i håret og river meg i underleppa. Sannheten er at jeg syns det er gøy samtidig som det er veldig vondt, så jeg auer meg og ler om hverandre 😂

☔️ Melkeproteinfri diett (for baby sin skyld, ikke min egen). Jeg hater å drikke melk og bruker for det meste veganske erstatninger fordi jeg har laktoseintoleranse. Men å ofre osten og sjokoladen. Au au i sjela!

☔️ Å lese til eksamen og ikke minst HA eksamen når man har en liten baby og ammer. Jeg bestemte meg for at eksamen uansett måtte komme i andre rekke, så jeg er veldig spent på hvor dårlig det egentlig gikk.

☔️ Hvordan skal jeg si dette på en pen og bloggvennlig måte…. Å gå sånn ordentlig på do med en tilskuer. For ja, det skjer. Det hender at jeg ikke har noe annet valg. Så sitter han der, da, i vippestolen og studerer meg mens jeg… Nei, jeg orker ikke. Takk for meg.Det var det for denne gang! Hvis du har noen paraplyer som tynger deg, del dem med oss andre i kommentarfeltet 👇🏼 Noen ganger er det nydelig å hamre det ned på tastaturet. Og det er lov til å banne i kommentarfeltet mitt 😌

23 kommentarer
  1. Tips til nys: om du presser/masserer tunga opp i gana vil du ikke trenge å nyse🙏🏻 Da forsvinner nysen på et magisk vis!

  2. Albert ligner skikkelig på pappaen sin! 💙 kanskje ikke det en vil høre når en har vært kvalm og slitt i 10 mnd da, haha! 😂

  3. Baby som ikke sover i stillestående vogn. Jeg går og går tur med han, og får han endelig til å sove. Kanskje det går denne gangen? tenker jeg hver gang. Jeg setter vogna i le, går inn for å hente babycallen. Og så er han våken allerede når jeg kommer ut igjen. Jaja, så ble det lynrask dusj mens baby er i vippestol i dag igjen. Babycallen får en ny mulighet i morgen. Og jeg drømmer stadig om alt jeg skal gjøre en dag han kanskje sover i vogna når den ikke er i bevegelse.

   1. Kan jeg få slenge inn et tips?
    Rockit Elektrisk vugger til vogn, haaalleluja, amen og alt det der 👏🏼🥳

  4. Hahaha, digger deg Ida! Min sønn er 20 mnd, og dobesøkene har ikke blitt noe mindre festlige. Han følger fortsatt nøye med, skal hjelpe til med å ta av meg buksa, vil titte oppi do og sier «Mamma tiss. Mamma bææs»🤣 Hurra. Bare å glede seg!

   God sommer!

  5. Änglamark har flere digge sjokolader uten melk og Minde mørk er også veldig god (ikke bitter som vanlig mørk sjokolade🤓) også en ny «melke» sjokolade fra Go’Vegan😍

  6. Haha det med doen er veldig kjent! Verre skal det bli når de innser at det er gøy å kaste ting i do, og de ikke bryr seg om du allerede sitter på den 🙈 Hei og hadet til alle intimgrenser😅

   Mpa-mamma her også! Ammet i 13 måneder, og enda ikke kvitt allergien (snart 2 år nå), det blir heldigvis fort en vanesak, når man lærer seg alle de ulike ordene som betyr melk. Anbefaler deg å holde deg unna erstatningsostene (foruten coop sin egen vegetarpizza som er veldig god), de er bare en real nedtur 🙁 noen tips: meld deg inn i amme med allergier, og barn med melkeproteinallergigruppa på FB, i tillegg gå gjennom alle produktene du har for å lete etter melk. Mange kremer som overraskende nok har melk i seg (tannkremer, solkremer, hudkremer) 🙂

  7. Man vet vel bare om graviditeten i ca 8 mnd, ikke 10! Men helt enig, sprøtt at det er mulig å leve som normalt og ikke skjønne noe som helst.

   1. Stemmer stortsett. Men her hadde jeg bekkenløsning i sekundet jeg ble gravid med nr 3, blir et langt svangerskap 😅

  8. Vippestol og Peppa gris reddet meg til å fullføre bachelorgraden nå, angrer ikke! Tips er å endre språk til engelsk, mye mer underholdene for voksne om man må ha det på i bakgrunnen 🙂

  9. Jeg har også laktoseintolerense og tar laktasetabletter før jeg skal hive innpå med ost og lingende. Funker superbra!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg