PYNT TIL JUL NÅR DU VIL, DU

Samme tjaset og maset hvert år. Nettaviser, influencere og helt “vanlige” folk på Facebook inviterer til debatt. Når er det greit å pynte til jul?! Hvis jeg får 100 likes på denne posten så driter jeg i hva Kurt sier og henter juletreet på loftet. Er det galskap med julebrus i butikkene allerede i oktober?! Bla bla bla. Kjenner jeg meg selv rett, kommer jeg ikke til å beholde uskylden. Jeg kommer sikkert til å lage en poll på Instagram hvor jeg spør følgerne mine om de har begynt å pynte til jul, og om de syns det er innafor allerede nå… Men egentlig har jeg bare én ting å si om saken: Pynt til jul når du vil, du!

Selv er jeg vokst opp med å pynte juletreet lille julaften. Det var en tradisjon de voksne hadde bestemt. Da jeg ble voksen og kunne bestemme helt selv, var det en tradisjon som gikk rett på dynga. Så etter at jeg fikk “mitt eget liv”, har tradisjonen vært å pynte juletre og full pakke 1. desember.

I år har jeg lyst til å pynte enda tidligere. Er det bare meg, eller virker det som om folk generelt har begynt å pynte tidligere? Hvis jeg skulle tippe noe, så tror jeg at folk trenger julekosen, som et lite plaster på alt det dystre vi har levd i så lenge nå. Julelys, julekuler, pepperkaker og julebrus som løfter stemningen og gjør det litt hyggeligere å være hjemme. Jula bringer jo ofte frem det beste i folk. Så hvorfor ikke strekke den ut så vi kan gledes av den litt lengre? For min del kunne hele vinteren godt vært jul.

Jeg skal pynte neste uke, når det nye juletreet mitt kommer på døra. Jeg har jo egentlig et helt fantastisk juletre som er 270 cm høyt. Men i den leiligheten vi bor i nå, har vi bare 250 cm til taket. Så da måtte jeg kjøpe et “vente-tre” som vi kan ha frem til vi har bygget ferdig huset. Vi har hele tiden snakket om 3 meter takhøyde i hovedetasjen, men jeg vurderer å øke til 3,2 meter sånn at jeg kan kjøpe meg et 3 meter høyt juletre. Ikke si til Gravlyset at det er derfor jeg vil øke takhøyden 😂 Jeg gleder meg uansett til å pynte det lille vente-treet mitt. I skrivende stund sover baby, og jeg sitter i sofakroken og kaster i meg pepperkaker. Jeg har irritert meg i et kvarter nå, fordi jeg aldri får en HEL pepperkake. Alle er knust, liksom. Så ser jeg utenpå esken at pepperkaken skal mangle det ene beinet. Takk for meg 🥲 Kommer til å kjøpe noen andre pepperkaker neste gang, for det ble faktisk litt feil i hodet mitt 🤓

Noen som har pynta juletreet sitt allerede? Åh, som jeg skulle ønske at det gikk an å poste bilder i kommentarfeltet mitt. Dette blir som å banne i kirken og drikke brus på polet, men det er en av grunnene til at jeg faktisk har begynt å foretrekke Instagram over blogg 😭 Jeg gir meg ikke her inne, altså. Jeg bare jobber med å finne rytmen her, nå som jeg ikke har tid til å blogge om hver eneste dag i detalj.

Ønsker deg en fantastisk fredagskveld ❤️

8 kommentarer
  1. Ville bare stikke innom og si at jeg digger bloggen din! Nettopp blitt mor selv, så leser innleggene dine med et smil om munn og ler for meg selv. Ha en fin uke 🙂

  2. Hei Ida:)
   Jeg lurte på om du ville dele hvor det forrige juletreet ditt er kjøpt og hva det heter? Og dette nye «vente-treet»?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg