ET NYTT, BEDRE ÅR

Godt nytt år ❤️

Da det nærmet seg slutten av 2021, så jeg meg i speilet og tenkte: Hjelp. Hva har skjedd. Jeg har ikke trent på over to år. Jeg spiser sukker hver dag. Jeg kjenner nesten aldri den brusende lykkefølelsen lengre. Jeg misliker kroppen min sterkt. Jeg føler meg ikke fin. Jeg savner meg selv.

Hvis det er lov til å skylde på noe/noen: To år med Covid, graviditet og nyfødt i hus, har satt sine spor. Det kjennes ut som om jeg har forfalt, både på innsiden og på utsiden. Jeg savner så innmari å føle meg i form! Fresh. Fin. Jeg savner det faktisk mer enn å gå ut med venninner og danse og drikke vin. Det slutta jeg å savne for lenge siden, selv om det sikkert blir gøy når det først skjer.

Jeg blir skuffa over meg selv, fordi jeg skulle ikke bli mammaen i pysjbukse, som klokka to på dagen kaster i meg en håndfull godteri for å orke å krabbe rundt på gulvet med babyen resten av dagen. Det er helt uakseptabelt.

I desember bestemte jeg meg for at nok er nok. Jeg tar ikke med meg denne latsabben av en sugg inn i 2022. Jeg må finne tilbake til meg selv. Hun jeg var før landet stengte ned, og jeg fikk for meg at det var greit å sitte i sofaen og sluke like mange kilo godteri som jeg slukte serier. Hun jeg var før jeg ble gravid og la på meg TRETTI KILO. Ja, det er helt sant. Med munnen full av godteri, lo jeg og sa “null stress, kiloene kommer til å renne av når jeg begynner å amme”. Men det gjorde de ikke. Selv om det er det man hører, så er det ikke sånn at alle spretter tilbake i før-kroppen sin bare to dager etter fødsel. Herregud, så skuffa jeg har vært. En del av kiloene har forsvunnet, men ikke mange nok til at jeg føler meg bra.

Nå blir det livsstilsendring for alle “penga”, og jeg skal være så smart at jeg implementerer én og én ting. For det er mange endringer jeg ønsker å gjøre i livet mitt, men hvis jeg gjør alle på én gang, kan jeg være helt sikker på at alt går i vasken. Så til å begynne med skal jeg kun kutte ut sukkeret. Sukkeret i form av godteri, snacks, bakst, kaker, sukkerholdig drikke ++. Når det er etablert og føles ok, kommer jeg til å endre på flere ting. Og jeg skal selvfølgelig ikke ha sukkerstopp for alltid! Men jeg skal ha det frem til jeg har fått kontrollen tilbake, og klarer å spise litt sjokolade på en lørdag og være fornøyd med det. Godis skal jo være kos, ikke hverdagsmedisin!

Livsstilsendringen jeg skal i gang med nå høres kanskje ganske utseendefokusert ut. Javel, så du skal slanke deg?! Nja. Jeg er ikke opptatt av å skulle være tynn. Jeg er opptatt av å bli meg selv igjen. Graviditet og fødsel endret meg mer enn jeg er komfortabel med. Så som 31 år gammel kvinne med en ganske voksen målgruppe, velger jeg bare å kalle en spade for en spade. JA, jeg må jobbe for å gå ned i vekt. Men jeg skal også jobbe for andre ting. Jeg skal jobbe for å føle på glede. For å fikse relasjoner som gnager på meg. For å være mer ute. For å bli kjent med nye mennesker. Og jeg skal virkelig hanskes med noen av mine egne demoner. Det er så mye jeg skal gjennom i 2022, og jeg både gleder og gruer meg til å utfordre meg selv.

Her er de få bildene som er blitt tatt denne julen. En ganske grei slutt på nok et rart år ❤️På lille julaften feiret vi “julaften” hos mine foreldre i Tønsberg. Vi pynta oss og spiste pinnekjøtt og riskrem, og fikk jaggu julaften-følelse hele gjengen. Å se Albert åpne julegaver var magisk!Livets første julegave 🥺Julaften var vi i Fredrikstad, og andre juledag dro vi ut i skogen med svigers. Der ble vi sittende og mumse pølser og pinnebrød til mørket falt på, og det var så koselig!Det var det året! Og nå sitter jeg her, fem dager inn i det nye, og lengter etter å proppe kroppen full av sukker selv om det ikke er noe spesifikt jeg craver. Det går nok snart over! 😬😅

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg